A kormány a földeket hazai kézben akarja tartani, és ezért indítják el a Földet a gazdáknak programot – közölte a Fidesz-frakció vasárnap az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt frakciója az MTI-hez elküldött közleményében reagálva arra, hogy az Együtt elutasítja a tervezett állami földértékesítési pályázatokat, azt írta: a program keretében kizárólag a helyben lakó gazdák, – akik ténylegesen földművelésből, mezőgazdaságból élnek – mintegy 350 ezer hektár földhöz juthatnak hozzá.

"Szigetvári Viktor, Gyurcsány Ferenc és társaik a magyar földet külföldiek, zöld bárók kezére akarják játszani, ahogyan ez már más európai uniós országokban megtörtént" – fogalmaztak.

Mint írták, azok, akik Brüsszellel karöltve a korlátlan bevándorlást akarják Magyarországra erőltetni, most azon vannak, hogy külföldi kézre játsszák a magyar termőföldet.

A közleményben hangsúlyozták: ha nem állnának ki a magyar gazdákért, könnyen úgy járhatna Magyarország, mint Románia. Becslések szerint Romániában már 7-800 ezer hektár termőföld van külföldiek kezén – írták megjegyezve, hogy az első tíz legnagyobb romániai földbirtokos között libanoni, holland, osztrák és portugál magánszemélyeket is találni.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke vasárnap Felcsúton tartott sajtótájékoztatóján egy Szégyelld magad Orbán! feliratú molinó előtt azt kérte, hogy a kormány állítsa le a földértékesítéseket, és vizsgálja ki a korábbi földpályázatokat is.

Úgy vélte, a Fidesz tovább súlyosbítja a helyzetet a földtulajdonok átjátszásával és "bebetonozza azokat a bérlőket, akik korrupt módon jutottak a földekhez".

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Lassan elegünk van a "megvédünk" meséből ! Egyenértékű a lenyúlással és az osztogatással !
A birkáknak kell beadni, ott beveszik !
colibri
A magyar földet meg kell védeni... milyen jól hangzik és milyen igaz lenne, ha! ez a tetű fidess nem vizet prédikálna és bort inna folyton! Hazug tolvajok!
Kamcsatka
Fidesz szótárból jobbágyoknak:

magyar= fél ázsiai talpnyaló
nemzeti = bármi, ami mozdítható és ami nem, lenyúljuk
Európa = ellenség, buta fejőstehén
Dr. Felipe
Elvtársak!

A magánnyugdíj pénztáraknál, trafikoknál, kaszinóknál már megismertük ezeket a "megvédéseket". Újat már nem tudnak mutatni elvtársak. Most az állami termőföldek átjátszása folyik fideSSes oligarcháknak.
kakaósbögre
fideszeseknél a "megvédés" büntetőjogi kategória.
paolo006
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
egyvandor
A magánnyugdíj megtakarításokat már megvédték. Azt sem tudja már ellopni senki sem. Eltűnt.
A földeket is eladják haveroknak, a bevétel eltüntetésére meg van elég idejük. Mire át kellen adniuk a következő kormánynak a helyet, addigra se föld, se pénz. A hívők rendületlenül kitartanak, még mindig az háborítja fel őket, hogy a menekültek átjárnak az országon, és csodálják Gorbán ez irányú hőstetteit. Az ellenzék meg annyira nem csinál semmit, mintha ő is érdekelt lenne az eseményekben.
enslaved
@paolo006: Te ellenben meg kimoshatnád a szádat...
nyanya001
Mer aszongya Lázár, hogy az állam rossz gazda, azért kell
a földet eladni !
Az átkosban voltak TSz-ek akik megtermelték az ország kenyerét, zöldségét,
burgonyáját, annyi búza volt, hogy el is tudtunk adni belőle bőven.
Na már most, érdekelne, miért is államosít ez a kormány mint a gázt, az áramot... a vizet... ja, hogy stratégiai fontosságú ?
Miért ? Az élelmiszer megtermelése az országnak az nem stratégiai fontosságú ?
Na itt is látszik, mennyi össze issza hablatyolnak hazudoznak !
Egyértelműen a haveri köröknek játsszák át a termőföldet, hiszen ha bukfencet vetnek bele,
az EU akkor is megadja a támogatást ami igen szépen jövedelmez !
Megpróbálom megkeresni azt a képet, cikket, ahol napraforgónak csúfolt valami van a parlagfű annál jobban virít !
nevemnick
Mindezek mellett az olvtársak elfelejtkeznek az állami erdészetek ellen indított ,,nemzeti" harcról, amelynek lehetséges folyamodványa az állami erdők kimutyizása lesz!
karma1
@enslaved: 21.13-ra, Ha csak erre a szemelyeskedesre futotta, akkor nyugodtan elhuzhatsz mara innen.
Vagy talan a te menyasszonyod a kis mukoromepito -foldmuvelo asszonyka?
Neked csak ennyire futotta "odafont?" Elhinni, hogy ezzel aztan meg van vedve a magyar fold?
karma1
@paolo006: Tudod, addig is kell bofognie valamit egy trollnak, amig megjon fontrol az ezzel kapcsolatos kis partfuzetecske,...Majd abbol mond meg sokkal erdekesebb dolgokat is, csak varjuk ki!
JAJMÁR
Hogy kerülhetne külföldi kézre a föld, ha a magyar állam nem adja el? Nem az lenne a garancia erre, hogy nem adja el?
Ellenben, ha eladja, akkor mi a biztosíték, hogy nem kerül külföldi kézbe? Hiszen eladta, és a jogot is, hogy rendelkezzen fölötte. Ja, hogy van elidegenítési tilalom, és x évig nem adhatja el az új tulajdonos és ez törvény?
Hát, ez az... tudjuk, hogy ez mit jelent.
JAJMÁR
Miért volt az akkora baj, hogy bérelhettek földet gazdák anélkül, hogy megvásárolnák, hiszen így az állam feltételeket szabhatott a művelés, gondozás, termelés valamiféle irányítására lehetősége volt. Azt már csak halkan említem, hogy agrárképzés épülhetett rá, és már Kishantost szomorúan írom hozzá, mint a "megvédjük a magyar földet" jelképét!
paolo006
@karma1: tényleg nem értem, hogy némelyek miért állnak ki a nyilvánvaló patkányság mellett. Minden épeszű ember látja, hogy mit művel ez mocskos csürhe. Milyen értékrendje van az olyan "embernek" aki ezt elfogadja? A fene essen bele ebbe a sok buta tahóba.
bakegya
A fideSS orbán-maffiózókat most-és mindörökké ámen seggbe kell rúgni-kiszántani még az írmagjukat is!!!
lampa laz
...meg kell védeni, foggal, műkörömmel...anyátokat!
eszegfu
@nyanya001: 21:28 Igy igaz! A kéményseprést, a komm. hulladék elszállitást, a bankokat is "államositják"... pedig ezek talán nem is "stratégiai" elemek. Sajnos azt kell feltételeznem, hogy az égvilágon mindent "bekebeleznek", majd a "jóemberek" között ujrafelosztásra kerül. Most a föld van soron! Nem jegyeztem meg a számot, de valami egészen elképesztő bevételt remél a ktv. az eladásokból. Persze Varga hiába lett a p.ü. miniszterek sorában 1. helyezett, azért varázsolni pénzt ő sem tud! És a pénz mindig kell... különösen ugy, hogy már régen tul vagyunk az éves ktv. hiányon!
namihami
Most szépen eladja a haveroknak, x éves elidegenítési tilalom mellett.
Majd 1-2 év múlva valamelyik "egyéni" képviselő bajtárs bead egy módosítót, azt még aznap sűrgősséggel 1-2 óra alatt megvitatja, 1 nap alatt törvényerőre hozza, persze addigra tiszta véletlenül már a friss Közlönyben is benne lesz ( jó előre történő megérzés ) és máris szabad a pálya.
Hol is láthattunk, hallhattunk már ilyet? Ugye nem Fideszországban?
Csak úgy dühöng bennem a rosszindulat és az alaptalan feltételezés.
magyarbakancs
"Fidesz: a magyar földet meg kell védeni."
Tőletek mert olyan enyves a kezetek, hogy a dolgokhoz még hozzá sem kell nyúlni már is a kezetekhez tapad.
Hellcat
@justhpeter: Mint a manyup pénzeket...azt is jól "megvédték"
nyanya001
@justhpeter: Értelmes ez a Gőgös, kár, hogy nincs belőle több !
enslaved
@paolo006: Igazad van, a fene essen beléd...Én nem állok ki a nyilvánvaló patkányság mellett, mert nem értek veled egyet...
enslaved
@karma1: Te már elhúztál innen régen, szóval inkább csitt...
Lepényleső
...mint ahogy a kecske védi a káposztát. A pír nem égeti a pofát,mely ezeket hazudják?
paolo006
@enslaved: essen beléd, te oszlopos tagja vagy a buta tahók táborának. Nem tudod felfogni azzal az egyetlen sejttel ami az agyad helyén van, hogy a férgek pártján állsz szemben a tisztességgel.
enslaved
@paolo006: Én a munka és a tisztesség pártján állok, és ha csak fele annyi ész, tehetség szorult volna beléd mint belém, akkor nem itt rinyálnál folyton.
Yoda69
Jaj ne. A manyup penzeket is megvedtek a tozsdezo nyugdijpenztaraktol.
Mi lett a vege? 3 ezer! milliard Forint eltunt (vagy atvandorolt fideSSes szamlakra, ezt a mai napig nem tudjuk erdemben).
A megmaradt nyugdijpenztarak, meg rekord szintu 10% folotti hozamokat konyvelnek el a tagoknak.
Koszonjuk fijuk, de a foldet inkabb ne vedjetek meg.
Yoda69
@enslaved: Munka es tisztesseg - fideSS ? Na ne rohogtess.
Te vagy egy elvakult fideSS fan vagy vagy iszonyuan buta.
bretagne
Az ATV csatornán tegnap este Torgyán úr beszélt erről. Érdemes meghallgatni.
paolo006
@enslaved: tisztesség? Köszönő viszonyban sem vagy vele. Még csak nem is sejted mi az. Ha nem így lenne akkor nem lenne beleszorulva a fejed minden idők leggátlástalanabb hazug tolvajának a seggébe. Egyébként meg soha nem állítottam, hogy lángalme vagyok, de te nem itt rinyálsz velem együtt!?
enslaved
@paolo006: Én nem rinyálok, nem jajgatok állandóan, és senkinek a segge nem hat meg (na jó, ez teljesen igaz azért, egy valakié igen, de ő nőnemű:-)) )
dr. prédikátor
Kiváncsian várom hogy a fütyi-sz es g...cik közül hányan fognak nyerni a földárverésen.És hány igazi földműves!!!Vagy csak ilyen csuti gázbúvárféléknek lesz esélyük!!!
enslaved
@Horizont: Én már nagyon régóta csak egy valakit b...k:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.