Olyan jól sikerült összerakni az új választási rendszert, hogy 2018-ban akár elhalálozott határon túli magyarok is szavazhatnak – ismerteti az Index a Political Capital elemzését. A cég elemzője, László Róbert tanulmányában rámutat: ha nem változtatunk a szabályokon, választási alapelvek sérülhetnek és visszaélésekre is lehetőség lesz.

A PC szerint 2018-ra demográfiailag szétcsúsznak a választókörzetek, vagyis egyes körzetekben kevesebben, másokban többen laknak majd, így egyes körzetekben kevesebb ember választhat képviselőt, felrúgva az egyenlő választójog követelményét.

Ennél is aggasztóbb, hogy a Magyarországon lakcímmel nem rendelkező határon túli magyarok esetében a regisztráció tíz évig érvényes, így ha valaki ez alatt az idő alatt meghal, de az érvényes regisztráció birtokában valaki helyette mégis visszaküldi a szavazatát, lehet, hogy soha nem derül ki a csalás.

A PC szerint továbbá a kampányfinanszírozási szabályokat ki kellene terjeszteni a civilekre és álcivilekre is, illetve részben a kampányidőszakon túlra. Jelenleg ugyanis senki nem ellenőrzi, hogy a kampány kezdete előtt ki mit költ, mint ahogy a "civileknek" kiszervezett feladatok finanszírozását és szervezését sem kontrollálja senki.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mi is jellemezné jobban ezt a kormányt, mint a csalás !
Jó előre felkészültek a 2018-as választási csaláshoz is !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Mi is jellemezné jobban ezt a kormányt, mint a csalás !
Jó előre felkészültek a 2018-as választási csaláshoz is !
szaboria1
Kubatov et. jó et. megoldotta, hogyan lehet csalni.
Hellcat
@nyanya001: Pontosan...1x már lenyelte a nép a választási csalást...azóta azt csinálnak amit akarnak. most majd 10% ból meg szellemekkel lesz kétharmad.
magyarbakancs
A túlvilág is segíti az Orbán kormányt.
Nem hiába keresi utódját Orbán úr.
Istentől eredezteti állam vezetését.
Maholnap királlyá, majd szenté fogjuk avatni.
Vatikánnak meg van évekre a munkája.
Toby
A "jól összerakott választási rendszerrel" pontosan azt érte el a gengszter-rezsim, amit akart ! A csalás lehetőségét !
Az öszes nyugati, demokratikus sajtóorgánum megállapítása szerint, a "fidesznek lejtő pálya" a csalást jelenti !
Orbánc - a geci ! - gutaütést kapna, ha kibukna a "saját lábon állásból" a közpénzen eltartott femilyvel együtt !
pbalage
de ha pl. csak Antall Józsefre lehet majd csak szavazni, akkor semmi gond.
nyanya001
@Hellcat: Ez a maffia banda a csalásra szakosodott !
Mert máshoz nem értenek !
Freewolf
Ez egy akkor baromság, hogy már bőg!
zöldszem
Na vazze, mehetünk a mozgóurnával a temetőbe! Végül is az van kiírva, feltámadunk!
Hogy is mondta a nagy Orr-Bán, folytatjuk-:(((
Fradigege
Gránit szilárdságú. Megváltoztatni nem lehet. Eddig sikerült kussolni rajta, de valahogyan kiderült. Így már kénytelenek foglalkozni a dologgal. pfheejjjj, felcsúti geci, szánalmas zsírmore.
vukkocska
@Freewolf: igen, a fenti hozzászólásokból is ez tűnik ki. Meg aljasság is, meg választási csalási lehetőség is. Csak nem fejezted be a mondatot :)
human
A legutóbbi választáson indult kamupártokat elszámoltatták már? Orbán a demokrácia legfontosabb intézményéből, a választásból is viccet csinált. És hogy halottak is szavazhatnak, hát ez végkép abszurd. Aláírni már írtak alá halottak a fideszeseknek, ezt már tudjuk.
eugen4402
"Voksolni pedig muszáj!" (Hajózni nem.)
Ha az élők szabotálják a választásokat, majd szavaznak helyettük a holtak. Béke poraikra, de azért mindent ne hagyjanak az utókorra...
aremy
és a meg nem születettek is szavazhatnak??
sentinel216
@human: 11:56
"A legutóbbi választáson indult kamupártokat elszámoltatták már? "
Nálunk egy ilyen "kamu" pártot alapított társaság nagyobb részből munkanélküliekből állt. A kapott támogatásból "garázs" kifőzdét nyitottak. Oda járnak a lakótelep kisnyugdíjasai ebédért, nyáron jól jött a dolgozó szülőknek is, mert menzaszünetben ott ettek a gyerkőcök megfizethető árú és laktató meleg ételt. Az a politikából kimentett pénz jó helyre került.
human
@sentinel216: Örülök. Egy értelme már volt. Van még huszonvalahány ezen kívül.
feleselek
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nezelodo
Ezek a fideszesek biztos voltak biztosítási ügynökök, és a fejfákról leolvasott nevekre kötöttek biztosítást. Akkor is jól fialt a csalás, most sem lesz másként.
sentinel216
Valahol olvastam: " Nem az számít, hogy hányan szavaznak, hanem, hogy kik számolják meg a voksokat."
aremy
@feleselek: csak azok a gecik ne szavazhassanak akik azok is maradtak?
hát akkor bajban lesz az SS ...
Desischado
Engem már semmi sem lep meg. Kiváncsi vagyok, milyen ordas csalások lesznek 2018-ban. De semmi jóra nem számíthatunk! Bár én amondó vagyok, hogyha nekik szabad a halottakat szavaztatni, ennyi erővel az ellenpártok is megléphetik. Mi lesz itt, te jó ég!
Yoda69
De jo kezdodik. A fideSS ismet beindiatja gusztustalan lejarato, megoszto kampanyat. Es erre bukik a magyar.
Szeparepa-
Még az alienek kimaradtak... úgy kéne hogy minden földön kívüli is tudjon szavazni, de csak a fideszre természetesen...
vitriol
@sentinel216: nem lehet általánosítani, mert pl. szilykatalin néhány hétre megalapított pártja 10 millával gyarapodott, nem számolt el, de zsebben maradt a pénz. Jobb helye is lehetett volna.
Lepényleső
Az lenne jó,mert szinte kizártnak tartom,hogy elődeink a jelenre szavaznának,kétharmaddal.
agnes200
@csa-csa: Nem! Régen nem szavazhattak a határon túliak! A magyarországi szavazóknak meg személyesen kell megjelenni, tehát ők halottként nem szavazhattak. Ezért találta ki a fidesz ezt az egész határon túli szavazást...
kkalman
Ügyes! Ki van ez találva, hogy csak a Fidesz! A legfinomabb kifejezés, amit le lehet írni erre: aljas húzás, mellyel a hatalomba bebetonozták magukat.
profon
@kkalman: Hát Ön uram ? Nem kellene már aludni ? :))
Mézike
@profon: Nocsak? Éccakás vótál? :-)
kkalman
@profon: ma, 01:33 Had én döntsem már el, hogy mikor alszok! Még akkor is ha a Fideszről az a véleményem, hogy aljas gazemberek gyülekezete, és Ön ezzel a véleményemmel nem ért egyet.
profon
@kkalman: Miből gondolja uram, hogy más a véleményem ? Mivel éjszakába nyúlott egy program frissítésem, feljöttem ide és csak Önt találtam, így csodálkozásomnak adtam hangot.
kkalman
@profon: ma, 21:04 Én minden nap elég sokáig itt vagyok. Ha éjfél körül megyek aludni, már tiltakozik az ágyam a megerőltető túlhasználtság miatt. :-))
Nem mellesleg elnézést kérek, de nem vettem észre a smile-t a hsz. végén, azért reagáltam kissé nyersebben.
christike
Morbid ! Azonban ,hogy ez az eset kissé más formában ,uilyen visszataszító csalásként már jelen volt , az utolsó 4 ciklus elején is ! Konkrétan egy szoc. otthonban , kórházban ... / a demens betegeket is leszavaztatták ! ,/ három +++ / jel , + személyi kellett hozzá , no meg egy olyan valaki ,aki ezt -erre "utasitást tudott adni " , erről ennyit ! és ez nem rizsa ! ez igy történt , a kórházakban detto , hogy milyen osztályokon gondolom nem igényel különösebb diplomát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.