A közmédia humoristája most először beszélt politikai meggyőződéséről. A Magyar Hírlapnak adott interjúban felvállalta a keresztény-polgári-nemzeti elkötelezettségét, és a menekültválságról is elmondta a véleményét.

A menekültválság vezetett arra, hogy a nyilvánosság előtt is felvállaljam keresztény-polgári-nemzeti elkötelezettségemet

– mondta a lapnak Nacsa Olivér humorista.

Ugyanakkor tévútnak tartja, ha a művészi alkotás összekeveredik a politikával, és szomorúnak, hogy a különböző értékrendű emberek között egyre kevesebb a párbeszéd. 

Miért érzi veszélyesnek a bevándorlást?

A politikai liberalizmus – amely Európa számos országában hatalmon van –, már most előre láthatóan a totális káoszba vezetheti a kontinenst. Méltatlan támadásokat intéznek Magyarország és kormánya ellen, mert meg akarja védeni európai kultúránkat, hosszú évszázadok alatt kialakult értékrendünket.

Egyébként éppen ez az ügy az, amelyben a kormány a nemzet elsöprő többségének támogatását élvezi. Semmi bajom az iszlám vallással, tisztelem a híveit. Nem azt mondom, hogy Európának nem szabad egyetlen menekültet sem befogadnia, de annak, ami most folyik a világban, valamilyen formában határt kell szabni. Úgy vélem, a magyar kormány által képviselt politika a helyes irány a káosz kezelésében.

Ki kell állni az európai értékekért, hogy azok határozzák meg az életünket negyven év múlva is. Akkor is kötelességünk megtenni ezt, ha ne adj’ isten egyedül mi maradunk zárványként ilyen ország Európában. Büszkének kell lennünk a gyökereinkre, arra, amit a magyarok tettek, tesznek és tenni fognak az európai civilizációért.

A teljes interjút itt olvashatja el.

118 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@sentinel216: Egyszeruen csak csokkentek nacsa hakni-meghivasanak szamai, ezert aztan egy-egy nyalintas a megfelelo helyre, es mar hivjak is a muvesz urat jolfizetett videki eloado korutakra... Ki van ez talalva, mert erdekes modon eddig semmi baja nem volt veluk, most kellett neki valamitol hirtelen elohozakodni a fenenagy keresztenysegevel... (Persze, ha a veres kereszteshadjaratokrol, az Amerikat megszallo elso conquestatorokrokrol nem tesz emlitest, akkor a keresztenyseg tenyleg egy habos-babos babazsur az iszlamhoz kepest...:o)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sentinel216
Ó, hogy simogassam meg azt a keresztény-polgári-nemzeti buksiját ... egy szívlapáttal!
Peller Anikó
@sentinel: mi a frász bajod van vele: Muszlim világban akarsz élni ahol neked kell eltartanod 200 millió iszlamista agresszort meg akárhány százmillió afrikai szerencsést up to ezer?

Vagy csak te is egy felforgató bevándorló vagy.
karma1
@sentinel216: Egyszeruen csak csokkentek nacsa hakni-meghivasanak szamai, ezert aztan egy-egy nyalintas a megfelelo helyre, es mar hivjak is a muvesz urat jolfizetett videki eloado korutakra... Ki van ez talalva, mert erdekes modon eddig semmi baja nem volt veluk, most kellett neki valamitol hirtelen elohozakodni a fenenagy keresztenysegevel... (Persze, ha a veres kereszteshadjaratokrol, az Amerikat megszallo elso conquestatorokrokrol nem tesz emlitest, akkor a keresztenyseg tenyleg egy habos-babos babazsur az iszlamhoz kepest...:o)
karma1
@szaboria1: Tudod, regen meg szerepelt a Hocipo kabarekban Nacsa, de egy ideje nem latom a nevet a szereplok kozott... (Mondjuk eleg nehez jobbikosnak lenni , vagy eppen kereszteny-akarminek Farkashazy Teddy baloldali ertelmisegi csoportjaban...:o)))) Mar csak ezert gondoltam a csokkeno fellepesek miatti aggodasara...:o)))
laszlobihari
Suszter maradjon a kaptafánál! Nacsa Olivér jobban teszi ha nem politizál, tanulhatna a többi sportoló és művész esetéből.
karma1
@Peller Anikó: Perecekig sem lennel biztonsagban no letedre a marhanagy katolicizmusban a kozepkorban: akkoriban a melyen hivo papsagnak eleg volt az, ha valaki 6 labujjal szuletett, vagy voros volt a haja, a szuleinek meg nem... Mar ezert is maglyara lehetett kuldeni egy not, persze a toredelmes vallomasa utan, vagyishogy az ordoggel cimboral, ezt jelenti a 6 labujj,... Viszont lehetett terdelgetni naphosszat a templomban, esetleg gyonas kozben megsugni, hogy a szomszed bubajoskodik a teheneivel, azert tejelnek jobban... Igen, szerintem is erdemes ezt a szep kereszteny kulturat vedeni mindenaron,...
sentinel216
@Peller Anikó: Kérdéseidre a válasz: NEM!
Erős a gyanúm, hogy a "művész" úr azért időzítette mostanra ezt a kitárulkozást, mert közelednek a nemzeti ünnepek - Okt.23. - és ilyenkor csillaghullás szokott lenni a Parlamentben, Szeretne ott lenni ő is, hátha eltalálja egy művészeti díj, vagy egy kisebb népnemzeti kereszt. Egyébként a bevándorlási ügy - orbánék szerint - lezártnak tekinthető. A rezervátum kerítése körbe ért. Miért nem akkor emelt szót Nacsa amikor még alakítani lehetett?
lampa laz
"Büszkének kell lennünk a gyökereinkre, arra, amit a magyarok tettek, tesznek és tenni fognak az európai civilizációért."
Te mélymagyar idióta, már rég elrágtátok ezeket a gyökereket, ezért aztán nem is sarjad ki ez az ország, amig hozzád hasonló álkeresztény, hatalomnyaló taplók itt élnek köztünk. Az európi civilizáció magasról xarik rátok.
leszúrt rittberger
@Peller Anikó: Mert 200 millió iszlamistából mind agresszor terrorista, mi? Jó hülye vagy, mint a gazdád.
Peller Anikó
@akarma: 11.40, szerinted kérdeztem én, hogy mi történt a középkorban meg az őskorban, a templomokban meg azokon kívül? Semmiképpen nincs jelentősége, hogy itt európában miféle vallásúak az európaiak, a kérdés az, hogy akarunk-e egy olyan ingyenélő népet a nyakunkra aki semmi máshoz nem ért és nem is akar csak a gyerekcsinálás közbeni imádkozáshoz.
Pedig imádkozás közben nem is illene gyereket csinálni, alllahh ahkbaar.
karma1
@leszúrt rittberger: Hat persze,... Mar regen abbol elnek, hogy otthon is kaszaboljak egymast, meg ugye most is azt lattuk, hogy milyen vadul vandorolnak, tornek, zuznak, rabolnak, gyilkolnak... Mig mi a nagy kulturaltsagunkban ugy dobaljuk nekik csuzlival a kajat, mint majmoknak a banant az allatkertben... meg rugdaljuk a gyerekukkel szalado, vedtelen embereket... Hat ezt a kulturat van is mitol felteni...
Peller Anikó
@leszart rittberger: nem, csak a fele terrorista, a többi agresszor, most elégedett vagy?
Csizmás Kond
Az ilyen felvállalási kényszerérzetekről nekem mindig gyanúsan, betegesen magamutogató embert juttatnak az eszembe...
bakegya
Na ez már egy igazi vicc-ami tőle igazán idegen!
adrenalink
@Peller Anikó: 12:20-ra Izlésük azért van! Téged még nem erőszakoltak meg. További jó rettegést!:))))
eszegfu
@Csikos pele: 12:20 Egyetlen "érved"-nek hiszed, hogy bárkit nem a nevén szólitasz!
Sötét vagy, mint a Negro cukor! Most elégedett vagy?!
papa.49
Humoristának se volt soha ,,nagy szám,, embernek meg még kevesebb, így hülyézés nélkül)))))))))
Yoda69
Legalabb nacsa felvallalja hogy o is orban szekertoloja.
Toby
Eddig sem néztelek ( pedig nem utálom a pöszéket ! ) - ezután sem foglak, te moslék !
izo
@Yoda69: Attól, hogy van egy dologról véleménye attól még nem szekértoló! Ha neked más a véleményed akkor te a böszme szekértolója vagy? A nagy liberalizmusotoktól nem tudjátok elfogadni más véleményét, pedig az eszmétek ezt hirdeti! Ellentmondásban vagytok saját magatokkal!
izo
@Toby: Maradj csak a fajkasházinál!
Toby
@izo: Annak osztogass tanácsot kiskanál - aki enni adott ! Vilcsi ?
Eddig vajon miért dugdosta a pártszimpátiáját ez a megélhetési röhögista ? Tartott még a Nagy Haknis Pénz ?
Yoda69
@izo: Hol itt az ellentmondas? te is es nacsa is orban szekeret tolod amikor ra szavazol. Ez a te velemenyed es nacsa velemenye, amit elfogadok, mert mi mast is tehetnek. Te igy latod a dolgot en amugy, ennyi. Neked teccik amit orban muvel nekem nem, ennyi.
izo
@Toby: Erre válaszoltam: pedig nem utálom a pöszéket ." Ezek szerint te a raccsolókat szereted , ha nem fogtad volna föl!
eszegfu
@Horizont: Gondolod, hogy "fickó"? Akkor viszont még szánalmas is, mert női név mögé bujik!
cs.n.
Ehhez nem kell interjú, hallgassátok meg a múlt heti rádiókabarés Gyurcsány-paródiáját. Én teljesen elképedtem rajta. Mi ez bakker, még mindig Gyurcsány a főgonosz, az ő kéglijén kell élcelődni? Miért nem Rogánén vagy Szijjártóén, nem az elmútnyócév van már. Na mindegy, ebből nekem világosan kiderült, hogy Nacsa is narancskacsa.
JAJMÁR
Egy tényleg keresztény nem mondja erre a kormányra, hogy ez keresztény. Bárcsak az lenne!

Azért szivesen meghallgatnám a Nacsa Olivért, ha fel is sorolna egy-két európai értéket, amelyeket félt, és hogy mit tesz ezért, és keresztény polgári értéket, amely szerint ő él.
De szívesen meghallgatnám ezekről bármelyik "nagyvédőt", pl. @izo-t is!

Az a tapasztalatom, hogy ezek a nagy fogalmak, "nemzeti,polgári,keresztény,európai" csak üres szavak ma már! :(
izo
@Yoda69: Neked meg az tetszik amit a böszme művel ez a te bajod!
izo
@cs.n.: Azért kell gyurcsány kéglijén, mert azt "elkommunizálták" az apróék!
Toby
@izo: és hol van az eladott fidesznyik csürheszékház pénze ?

Segytek: " Az Orbán-család és a közhatalom viszonya" ( D.J.)

A neten ezzel a címmel megtalálod ! Csak a pénzt nem !
izo
@Toby: Engem ez a lökött Debreceni hülyesége nem érdekel, aki az MDF-től a DK-ig jutott ,igazi köpönyegforgató!
Toby
@izo: és aki a liberalizmustól a "jobboldaliságig" az érdekel ?
Butautáló
Olivér, Olivér! Beléptél a Nagy Fidesz Hitgyülibe Te is!? Rajtuk kívül mindenki egy szardarabként néz Rád majd, ezzel vajon tisztába vagy-e? És azzal is, ha megy a FideSS a kukába akkor lehet, hogy Neked kell a kocsira felönteni? Mert a szakmai hitelességedet a pártatlanságod feladásával szépen lehúztad a klotyón! Te Megélhetési Művész!
paolo006
@Peller Anikó: @izo: olyanok vagytok mint narancs oli. Oxigénhiányos állapotban vagytok mert beleszorult a fejetek orbánc seggébe és csak akkor kaptok levegőt amikor szeretett vezéretek elfingja magát. Ezért beszéltek válogatott baromságokat állandóan. Sokat javítana a helyzeten ha sikerülne valahogy kihúzni a fejeteket és szétnéznétek a valóságban, lehet még ti is megértenétek valamit a körülöttetek zajló eseménykből.
palika
Sajnos igaza van abban, hogy a migránsoktól forrong egész Európa! De miért is, mert Merkelnek kötelező azt mondani, hogy gyertek, különben még tovább zsarolják, már most is nagy bajban van!!
verum
Szomorú olvasni, hogy mennyi elfogult, indulatos, gondolkozni nem akaró ember irkál ide. Vélemény átgondolás nélkül?
Miért nem lehet, hogy valaki ellenezze a korlátlan befogadást és közben ne legyen kormánypárti? Miért kell minden egyes véleményt pártfüggőnek tartani? Miért kell egy embert alázni a véleménye miatt?
Nos, ezért írok egyre kevesebbet, mert nem szívesen vállalom az alázást, de néha azért mégis.
Én is ellenzem a menekültek korlátlan befogadását. Mert igaz, hogy nem mi vagyunk a célország, de egyetlen ország sem vállalhat korlátlan létszámú odatolakodót.
Mert bizony ezek az emberek özönlenek és tolakodnak. Nincsenek tekintettel arra, hogy teher a befogadó országnak, hogy ott is élnek szegény és rászorult emberek. Nincsenek tekintettel törvényre és ez bizony okot ad olyan aggodalomra, hogy továbbra sem lesznek.
A segítőkészséget nem lehet végtelenségig kihasználni. Ha rászorult vagyok, nem fogok odafordulni, ahol már előttem sokszázan/ezren/tízezren/százezren kértek segítséget. Főleg nem erőszakos módon, amit nem is lehet igazán visszautasítani.
Kell megálljt szabni ennek az áradatnak. A hogyanon lehet és érdemes vitázni, de aki magát a korlátozást vitatja, az elfogult és bizony országok, földrészek jövőjét fenyegető veszélyt hagy figyelmen kívül.
Mert nem lehet ellenőrizetlenül ekkora tömeget befogadni. Az ellenőrzés meg táborok tucatjait jelenti, amit bizony a befogadó országnak kell fenntartani. És hogy minket segít az Eu? Nem sokáig, mert hiszen az onnan jövő pénz bizony a célországok és előbb-utóbb a felénk jövő pénz is megcsappan, sőt meg is szűnhet. És ha a jóléti országok lezárják a határt, majd minálunk rekednek, mert jönnek, megállás nélkül!
És bizony az európai értékhez hozzátartozik a kisebbségek jogainak figyelembe vétele. Úgy vallási, kulturális, étkezési és egyéb szokások tekintetében. És kis hazánk vajon hogy is viszonyul a mássághoz? A jóléti országokban sincs nagyon másként.
Gondolkozzunk, azután alkossunk véleményt.
karma1
@verum: Ez a keretlen nepvandorlas senkinek sem tetszik, nekunk se, de a cikk most nem errol szol: ez a cikk most arrol szol, hogy nacsa akkor jott elo az o kis massziv velemenyevel, maximalisan kiallva orban mellett, amikor a menekultugy egy bizonyos szinten mar lecsengoben van. (Jon a tel, a hideg, szigorodnak mas orszagok atengedo-beengedo immigrans torvenyei is). Viszont egy rohadt szot nem emel a muvesz ur a foldmutyizok ellen, az Amerikabol kitioltottakrol sem esik szo, avagy az esznelkuli stadionepitesrol vagy a "kiraly" Varba torteno koltozesenek UJABB 14 milliardos koltsegerol rem.

Vagyis a belso szegenyseg, a hazai lopas, mutyizasok tomege, tomegek atverese nem eri el a muvesz ur ingerkuszobet...

Viszont jon a nagy nemzeti unnepunk, amikor a muveszeknek jutnak a dij- es kituntetes -esok, nem elhanyagolhato penzosszeggel megspekelve...
Nacsa oli jo regota van a palyan, es ugy gondolta, ha most elkotelezi magat a fidesz mellett, akkor o is kaphat valamilyen plecsnit, a hozzatartozo zsozsoval egyutt.
A mostani "idegenkedese" az idegenektol 99 %-ig ennek tudhato be. (Lasd Kokot, akinek azota mar regen magyaraznia kell az egesz munkassagat, es ellentmondasos, de letezo szerepet a fideszhez).
verum
@karma1: - a téma a migránsügy. Éppen mert nem említette a földmutyit, nem is tudhatjuk az ezzel kapcsolatos véleményét. Azon kívül nincs is összefüggésben.
Meg kellene érteni, hogy hiba, mindent pártfüggő szemmel nézni. Valami nem azért jó, vagy rossz, mert x párt támogatja, vagy ellenzi. Én sem azért nem csípem Orbánt, mert Orbán, hanem mert kárára van az országnak. De ha valamit helyeslek, akkor nem befolyásol, hogy Orbánnak is ez a véleménye. Nem függ tőle a nézetem kialakítása.
Mert hidd el, nem csak az hiba, sőt bűn, ha valaki egy személy miatt támogat rossz dolgot, de az is, ha egyetlen személy miatt támad jó dolgot. Ez jelenti ugyanis az elfogultságot, ami veszélyes, mint a diktatúra, mint a nácizmus!
gina1967
Hogy micsoda egy csőcselék csapat van itt, az hihetetlen!Nagyon egymásra találtatok... Oltsátok és mérgezzétek egymást!!Uszítsatok,hazudjatok! Ezt értitek! Ez a ti neves műfajotok!
Hogy mondják? SEMMIHEZ SE ÉRT?DE MINDENRE KÉPES!!! Ezt a cetlit a nyakatokba akaszthatjátok,híres hazafiak!
Desischado
Sosem bírtam ezt a fickót, most már tudom miért. Innentől a nullánál is kevesebbet ér nálam!
Szeparepa-
Mindenkinek jobb lett volna, ha marad a kaptafánál...
Logogrif
@Henrik Hajnal:- A mai valóság nem ismeri a latin axiómát: "Más-más korhoz, más tennivaló illik."-Mellékessé vált a hozzáértés, az intelligencia - "értékrendről" filóznak a politikusok és a plebsz is - bekeveredik a bal és jobb oldal, - a liberalizmus és az illiberalizmus értelmezés nélkül csak jelzőként használatos...a lényegről szó sem esik! - Az a megállapítás,hogy "Az elzárkózás, a hatalmi szó, a frusztráltak, a silány erkölcsűek menedéke.." abszolute igaz! Sem a politikusi urak sem a nemlétező "k ö z n é p" - azaz a mai csak plebsz sem vállalja fel a demokráci strapás gondjait, - sem magunk között - sem a bevándorlás dolgaiban !!! Minden vulgáris: "Vizet követelsz a kőtől ?"...
eszegfu
@verum: tegnap 21:51 Nagyjából egyetértek... főleg a "nem lehet ellenőriztelenül ekkora tömeget befogadni"! Elismerem, hogy ebben O.V-nak igaza van. Nekem csak a módja nem tetszik, ahogy ezt kommunikálja! Nem azt mondja pl., hogy M.o.-nak vannak szegényei és mi velük szeretnénk inkább törődni -- és valóban ezt is tenné ---, hanem elveszik a magyarok munkáját, nem képesek integrálódni, vallás, stb. E mellett sajnos szinte minden napra jut valami, általam gyalázatosnak gondolt valamilyen "szabadrablás"! Vagyis nem a "kedélyeket" akarja megnyugtatni, hanem inkább őrzi a "parazsat". Azzal is tisztában vagyok, hogy bárki lenne a kormányfő, illetve bármelyik párt kormányozna, nagyon nehéz, szinte megoldhatatlan gonddal kellene megbirkóznia a menekültüggyel kapcsolatban.
eszegfu
@gina1967: 23:01 Hát a "csőcselék csapatban", aki itt összegyült Te is benne vagy, mert regisztráltál, sőt véleményt is irsz! Aztán meg azt is gondold ki: Te milyen "cédulát" akasztanál a nyakadba?!
eszegfu
@Horizont: 16:16 Igazad lehet, ami a stilusát illeti... valóban férfire utaló. Az is lehet, hogy csupán "viccesnek" tartja, mivel pl. az adatlapján a "nem szeretem"-nél Toby szerepel... a kis tréfa répa.
zöldszem
@gina1967: A Te nyakadba már nem lehet semmit kötni, mert a vezérbirkáknak a kolomp a nyakéke!
Elég finnyás vagy bazd+! Orbán és Lázár napi hazugságai nem basszák a csőrödet?
justhpeter
Az életben vannak dolgok, amik nélkül születünk, tehát tanulnunk kell. Rendszerint ilyen a politika és a művészet is. Azaz érteni kell hozzá. Ezért borzalmas, ha egy művész nyilvánosan politizál vagy egy politikus nyilvánosan művészkedik. Nacsa úrnak csak egy tanácsot tudok adni, vagy tanulja a politikát vagy hagyja abba. Ahogy most csinálja nem nyerő.
soljanka
@Horizont: @eszegfu: @zöldszem: Szerintem elérte a célját, mert etetitek :)
Vagy a Nacsa, vagy a Zana gyerek lehet, vagy hozzátartozó, mert az egész hozzászólása kétségbeesette, dühös kiabálás. Szóhasználat, felkiáltó jelek, nagybetűk...
Egyszerűbb továbblépni, nekem ilyenkor inkább a sajnálat jön: szegénykém milyen elkeseredett lehet, magas pulzus, remegő gyomor, vörös fej. És nincs hol levezetnie...
JAJMÁR
@verum: 21:51 Nagyon szeretem a hozzászólásaidat, és csak azért, mert egyes dolgokban mások másként vélekednek mint te, nem szívesen nélkülözöm :) de az az igazság, hogy ebben a dologban én is másként vélekedek. Nem mi, a blogolók tesszük a politika színterére a bevándorlást, hanem ezt a kormányunk tette oda! Ezért van az, hogy pártfüggő sokaknál a vélemény. Kampányt indított a kormány, hiszen minél gonoszabbak a menekültek, annál inkább tud a megmentő szerepében tetszelegni, és átmenteni a hatalmát.

Nem félek attól, hogy a menekültek akkora veszélyforrás lenne, mint beállítják - a szűrésük, regisztrálásuk egyértelmű, és meg is történik, ha nem is nálunk - sokkal inkább félek azoktól, akik ezt a menekülthullámot generálják. Ezek az emberek azért jönnek, mert a hazájuk élhetetlenné vált, és nem ők tehetnek erről. (Ott nem választották a hatalom emberét.) Sokkal jobban féltem az épített kulturális örökségünket az esztelen fegyverkezéstől, ami a háttérben folyik, mint ezektől a kiszolgáltatott emberektől.
Azt írod, gondolkodjunk, mielőtt véleményt írunk! Akkor hát gondolkodjunk!

Miért pont ettől a -jelenleg félmillió- embertől féltik egyesek a jövőt, és állítják szinte biztosan, hogy majd ők teszik tönkre, amikor annyi más, sokkal kiszámíthatóbb negatív folyamat zajlik a világban? Attól kellene félteni! A mi országunk kiüresedett, elszigetelt, hiszen már mindenkivel fölösleges vitákba keveredtünk, a gazdaság lefelé megy, az emberek fele nyomorban él. Az eu pénzéből élünk. Nincs semmink, se aranyunk, se földgázuk, se olajunk... annyi, ami eladható lenne. Csak földünk, - és messze jobb, mint a nyugati országoké - és sokat érne ami abban terem, de most húzzák ki azt is alólunk.
A világ pedig forrong, a nagyhatalmak hidegháborúja igen kiéleződött., országokon belül pedig a pénz, a hatalomért övön aluli harcok mennek. Sorolhatnám még, számtalan okunk van a jövőt félteni, az uccsó ezek közül a menekültek. Nem véletlenül mutogatnak mégis rájuk!
JAJMÁR
@JAJMÁR: folyt...
Azt állítják az okosok, hogy azért veszélyesek a menekültek, mert más a kultúrájuk.. Fel kellene itt tennem a kérdést, hogy a mi kultúránk milyen? Biztos, hogy jobb? A kereszténységen alapul, és ezt féltik sokan az iszlámtól. Ezt tartom veszélyforrásnak. Ez visz vissza a középkorba, a vallásháborúk korába.
A kereszténységet - gyenge már ez az alap - nem kerítésekkel lehet megvédeni és a bennünk élő erkölcsi morált sem, - ha van - és főleg nem erőszakkal, hiszen azzal veszítjük el. Önmagunkban kell megerősíteni. Mivel ez nem egy tárgy,amit el lehet zárni, hogy el ne lopják. Ha van európai keresztény kultúra, akkor egyik bizonyítéka éppen az lenne, hogy tiszteli a másik ember hitét, és elismeri, hogy joga van gyakorolnia azt, bárhol a világban. A keresztény ember pedig befogadja a bajban lévőt, mert eszébe kellene jutnia, hogy Jézus azért született egy istállóban, mert sehol sem fogadták őket be. Másfelől pedig bíznia illene a Teremtőben, mert semmi sem történik véletlenül. Lehetséges, hogy most a kereszténységnek éppen erre a kihívásra van szüksége ahhoz, hogy megerősödjön és életben maradjon. Jelenleg ugyanis a menekültektől függetlenül, egyre kevesebb a hívő. A hit igénye pedig kódolva van az emberbe, nem véletlen a sok pszichésen zavart egyén..
Azért még hozzáteszem, hogy a közel-keleti térség problémáiért a "keresztény" kultúra hatalmasságai is felelősek. Meggyőződésem, hogy a menekültáradat 90 %-a áldozat. Abban is biztos vagyok, hogy ha valahol jó helyen vannak és esélyük van beilleszkedni, az éppen Németország! Szerintem ők profitálnak is majd ebből a jövőben, de nekünk nem sikerülne!
verum
@JAJMÁR: -
A segítőkészség csapdájában vagy te is, de ez csapda!
Igen, a világban sok millió ember van, aki békében, biztonságban akar élni és lehetőségeket akar.
De ez így van kis hazánkban is. Meg tudjuk oldani? Nem. Akkor hogy gondolod, hogy további sok százezer ember esetében lehetséges?
Hogy a jóléti országokba akarnak jutni? Igen, sok magyar is. De a befogadás minden jóléti országban korlátozott. Igen, a világban sok az igaztalanság, sok a szegénység, de nem lehet mindet megoldani! Van amin lehet és kell segíteni, de nem lehet mindenkin, bármilyen szomoru, bármilyen irgalmatlan dolog is.
A Blahán sok éhezőnek osztanak ételt, de az ország minden éhezőjét nem tudják mégsem megetetni. Tudomásul kell venni? Igen.
És ez csak az egyik rész.
Bizony a vallási különbség fennáll. Ha néhány ezer emberről van szó, nincs gond. A magyar muszlimok is beilleszkedtek.De ha több százezren vannak, már bizony érvényt fognak szerezni vallási törvényeiknek - és az bizony merőben más, mint a kereszténység, vagy a zsidóság, vagy más vallás, vagy akár az ateistáké. A nők helyzete ma sem rózsás, de ha több százezer hívő muszlim lep el egy országot, ott bizony komoly konfliktus lesz.
És megálljt kell parancsolni, meg kell szüntetni ezt a hatalmas bevándorlást, mert nem lesz jó vége. Nem azonnal fogod érezni, évek, évtizedek múlva. De akkor már visszafordíthatatlan lesz a folyamat.
Nem tudok mást mondani, te sem fogadsz be korlátlanul bárkit, bizony el kell fordulni egy idő után koldustól, segítséget kérőtől, mert nincs rá kereted. És ha mindened oda adod, akkor sem oldottál meg semmit.
Gondolkozz!
magyarbakancs
@karma1: Közmédiát nézi valaki?
A múlt héten a valamelyik nap a közmédia összes híradóját MTVA1,MTVA2,MTVA3,MTVA sport,Duna,Duna Word híradóit 200,000 ezren látták.
A RTL híradóját meg 1,200,000- ren nézték.
Az RTL 18 és 21 órakor ad híradót.
verum
@JAJMÁR: - :12-01
A kereszténység vallása ma nem hatja át a világi törvényeket. Isten parancsait, rendeleteit, ünnepeit minimálisan kevés keresztény tartja meg. Az iszlám nem tűri a másságot, olyan mértékben, hogy el akarja tüntetni. Csak két lehetséges végleges megoldást ismer: áttértsz, vagy meghalsz.
Ha áttértél, akkor teljes mértékben az iszlám vallás törvényei szerint kell élned. Nincs olyan, hogy megengedő az iszlám vallásban.
gondolj bele!
Gondolj bele
verum
@JAJMÁR: - még valami. Az iszlám törvények csak akkor engednek ebből, ha egy közösségben meghatározott arányú a kisebbség. Ha elér egy kritikus pontot, akkor érvényt kell szerezniük a törvényeknek. És nekik a vallás nem vasárnapi díszprogram!
verum
@JAJMÁR: - no még valami.
Nálunk, saját honpolgárunkat kilakoltatják, hajléktalanná teszik rezsihátraléka miatt, mert nem tud fizetni.
Ugyanakkor idegen emberek tízezreit tartjuk el ingyen, kapnak ételt, italt, fedelet a fejük fölé.
Mindenkin nem lehet segíteni, választani kell. Te melyiket választod?
A kereszténységről sem tudsz sokat.
Jézust nem befogadni azért volt bűn, mert saját hazájában nem tették meg. De választani idegen és saját között -- mindig a sajátot kell.
Jézus is ezt mondta, tanította:
"Jézus pedig monda néki: Engedd, hogy először a fiak elégíttessenek meg. Mert nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni." (Mk.7-27)
Ha már a Bibliára, Jézusra hivatkozol, akkor aszerint is ítélkezz!
JAJMÁR
@verum: 12:01 Nem fogadnak be mindenkit, és nem korlátlanul. Ez nincs így.
Egy módon lehet megállítani a menekülthullámot - időlegesen kerítésekkel is meg lehet, meg menekülttáborokkal is - véglegesen, békét kellene kötni, de hát nem ez látszik. A közel-keleti térség országaiban is fegyverkezés folyik, egymás ellen is, nem csökken, növekszik a háborús veszély. Ez a valós VESZÉLY!
Csak arra utaltam, hogy nem azok a "gonosz" emberek, akik mindennek az elszenvedői, az átlagpolgárok.
Persze, hogy nem lehet mindenkin segíteni, de ez nem jelenti, hogy senkin se kell. Főleg nem jelenti azt, hogy alázni kell őket és bűnözőkké titulálni.
Itt megálljt "parancsolni" a háborúnak kellene.
Nincs "migránsügy" , mert ez egy rosszindulatú folyamat következménye, különválasztva nem lehet megoldani.
Persze, nem is rajtunk múlik, de még rajtunk, magyarokon se, mi még a saját belső ügyeinket sem tudjuk megoldani. Ott kezdődne a megoldás, hogy a másik problémáját megértsük.
JAJMÁR
@verum: 12:29 A mi belső ügyeink a mi választott vezetőink és törvényeink miatt olyan, amilyen. Erről a legkevésbé a menekültek tehetnek, nem miattuk lakoltatnak ki embereket. De nem is vonzó ez az ország nekik, nem kell attól tartanunk, hogy itt akarnának letelepedni nagy számban. A letelepedési kötvényeket sem ezért veszik, akik veszik. Sajnos azt kell mondanom, hogy némelyik oligarcha és politikus helyett inkább segítenék egy csapat menekültnek.
A Bibliából lehet idézi, én is szoktam néha, de néha pedig félrevisz. Most ez a te idézeted félrevisz.
Amit az iszlámról írtál, az nem fedi a teljes valóságot, sokat olvastam róla mostanában én is. De elismerem, hogy nagy kihívás a befogadó országnak.
verum
@JAJMÁR: - de, mindenki jöhet korlátlanul a zöld határon. Amíg elfogják és kiszűrik, addig hónapok, évek telnek el -- és el kell tartani őket. És bizonyára vannak, akik elkerülték a táborokat és illegálisan élnek Európában. Én egyetlen megoldást látok. Lezárni a határokat, akár kerítéssel, akár fegyveresen és MINDENKIT visszatoloncolni, vagy nem beengedni.
A háborus menekült jöjjön legálisan a határon, érvényes papírokkal. Minden kiszolgáltatott szegény az átlagpolgár, akár honfitárs, a akár idegen.
Én nem gonosz emberekről beszéltem, hanem idegenekről. Problémát megérteni, vagy megoldani az két különböző dolog.
A jelen tény az, hogy korlátlanul és ellenőrizetlenül lepik el idegenek hazánkat és Európát.
Az Eu a tagállamok megsegítésére jött létre.
Ha neked választanod kell, hogy a testvéreden segíts nagy bajában, vagy egy idegenen, gondolom a testvéredet választanád, helyesen.
Most sincs másként.
verum
@JAJMÁR: - még mindig nem érted. Teljesen mindegy, hogy ki a hibás és ki nem. Nem segíthetsz mindenkin.
És a jóléti országok sem tudnak korlátlanul mindenkin segíteni.
Mondok példát. Te egy szegény ember vagy, aki csak a gazdag rokon segítségével tud létezni. Azonban a gazdag rokonodat ellepik koldusok százai és ő hozzád hasonlóan nekik akar segíteni. Mi lesz veled?
Mi lesz hazánkkal Eu-segítség nélkül?
A kerszténységről olvasni sem ugyanaz, mint kereszténynek lenni. Hidd el, a Biblia ismerete sokkal többet elárul az iszlám problémáról.
Isten rendelése, hogy legyenek elkülönülve nemzetek, országok. A nyelvi különbözőség is ezért jött létre. A világ globalizációja a Gonosznak terve. Akár nyugati tőkés globalizációról van szó, akár az iszlám uralomra töréséről.
Ha keresztény hívő lennél, sokkal többet értenél és látnál ezekből a dolgokból. A humanizmus önmagában sokszor nagyon nagy veszélyt jelent ám!
verum
@JAJMÁR: - rámutatnál, adott esetben miért visz félre a bibliai idézet?
verum
@JAJMÁR: - megjegyezem, ha iszlám törvényei között élnél és a Koránról állítanál ilyent, bizony halállal kellene lakolnod. És ez nem rémhír!
Toby
@izo: Nem lenne baj, ha tisztában lennél sajád soraidf tartalmával ! Jegyzetelj !

" izo
@Toby: Engem ez a lökött Debreceni hülyesége nem érdekel, aki az MDF-től a DK-ig jutott ,igazi köpönyegforgató!
tegnap, 19:15

Válasz:
Toby
@izo: és aki a liberalizmustól a "jobboldaliságig" az érdekel ?
tegnap, 20:00

Erre a válaszod:

izo
@Toby: Ne terelj!
tegnap, 22:22

Milyen terelésről gügyögsz - kiskanál ?
Vagy a szokásos fogalomzavaroddal küzdesz, vagy emnéziád van a saját soraidat illetően is !
Tedd helyre magad, mert ha én teszem, akkor erősen besértődsz !
Törölt felhasználó
Már a Fábry is kifelé táncol a baklövéséből... Amúgy meg mióta keresztényi érték a rászorultak sárba tiprása, megalázás politikai célokból... Még most hagyd abba Nacsa!
verum
@ziziplanet: gondolom, Jézus tanítását, üzenetét követni keresztényi értéknek tartod. Akkor neked is idézek:
"Jézus pedig monda néki: Engedd, hogy először a fiak elégíttessenek meg. Mert nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni." (Mk.7-27)
Szeparepa-
A jövőnket az ilyen agyhalott álszent idióta szar alakok veszélyeztetik, akik egyre szaporodnak és szartengerükön hajózgat kalózhajóján kajánon vigyorogva viktátor...
JAJMÁR
@verum: 12:53 Ferenc pápa is biztos ismeri a Noé-val kötött szövetséget. "Szaporodjatok és sokasodjatok és töltsétek be a Földet" szólt a parancs, aztán amikor a fiak mégis úgy döntöttek, hogy együtt maradnak, mert így bármit elérhetnek, mindjárt elsőnek építenek egy égig érő tornyot, Isten szétzavarta őket, a tornyot lerombolta és összezavarta a nyelveket. Így jöttek létre a rasszok és a nemzetségek.
Mára teljesült a parancs, az ember megsokasodott és elszaporodott a földön.
Római katolikus vagyok.

"– Az, ami mindannyiunk szeme láttára történik, egy humanitárius tragédia, amely kérdőre von minket. Számunkra, keresztények számára Jézusnak azok a szavai, amelyek arra szólítanak, hogy őt lássuk a szegényekben és a segítségre szoruló idegenekben, továbbra is parancsot jelentenek. Azt mondta, hogy a nekik nyújtott minden segítség neki nyújtott segítség."
" Tegyük fel magunknak a kérdést, miért menekül el oly sok ember, melyek az okai a sok háborúnak és erőszaknak. Ne felejtsük el, hogy van, aki gyűlöletet és erőszakot szít, olyanok is vannak, akik a háborúkon nyerészkednek, mint a fegyvercsempészek. De ne felejtsük el azoknak a hatalmasságoknak a képmutatását sem, akik békéről beszélnek, de pult alatt fegyvereket árusítanak."

" Ezt a drámát csak úgy próbálhatjuk megoldani, ha távolra tekintünk. A békét kell előmozdítanunk. Konkrétan azon kell dolgoznunk, hogy megszüntessük a szegénység strukturális okait. A gazdasági fejlődés olyan modelljeit kell kialakítanunk, amelynek az ember és nem a pénz áll a középpontjában. El kell érnünk, hogy minden férfi, minden nő, minden gyermek, minden idős ember méltóságát mindig tiszteletben tartsák."

Nem kell mindenkin segíteni, persze, hogy azt nem lehet. Maga az elv, - ez elvi kérdés nálam - hogy a bajban lévő, és "földön fekvő", kiszolgáltatott emberbe legalább nem rúgok, ha segíteni nem tudok, fontos. A menekültjogi egyezmény az ENSZ keretein belül jött létre,amit...
JAJMÁR
@JAJMÁR: folyt...
az utolsó bekezdés véletlen. A többi, az idézőjeles betoldások Ferenc pápa szavai, gondolom, eléggé keresztényiek.

Ja, az idézeted folytatása: "Úgy van, Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, amik az ő uruknak asztaláról aláhullanak."
"Ezekért a szavakért menj, a gonosz lélek elhagyta a lányodat".
mert ez volt a kánaáni asszony kérése, hogy űzze ki a gonoszt a lányból.
Gonoszgólya
"... hosszú évszázadok alatt kialakult értékrendünket."
MI VAN???
A köpönyegforgatásra tetszik gondolni? Mert ezen kívül nekem hamarjában csak a
klasszikus nagyképű, fennhéjázó, urizáló arisztokrata-földbirtokos, majd dzsentri, később megyei pártfunkci, még később újgazdag, és végül fideszállat értékrend jutott eszembe.
És erre aztán igazán büszkék lehetünk bazmeg!
namihami
Oli úr, ezt a megnyilvánulásodat betudjuk a "humorista" munkásságod részének.
A többire úgyis elég könnyű a feledés homályát borítani.
verum
@JAJMÁR: - igen, olvasd csak a Bibliát lehetőleg teljességében. Mert Jézus nem azt mondta az asszonynak, jaj, tévedtem, a fiaktól el kell venni a kenyeret és ebeknek adni, hanem morzsákat! Gondolkozz!
A történelmi egyházak meg a r.katolikus egyházzal az élen rakva vannak tévtanokkal, pogány elemekkel, bűnökkel. Nem emberre kellene hallgatni, aki keresztény értékrendet akar követni, hanem Isten szavára.
Hallgass hát a pápára, segíts mindenkinek, vagy támogasd azokat, akik mindenkin segíteni akarnak, aztán eljön majd valami. De akkor ne érd be, ne érjétek be kevesebbel, mint a MINDENKI!

Széles úton jár a sokaság, a keskeny út csak keveseké. A halló fül bizony kevés.
JAJMÁR
@verum: Nem tudom, hogy mi a teljes igazság, vagyis mindenkinek az, amiben hisz, és éppen ez a lényeg, maga a hit ! Azt pedig mindenkinek joga van megválasztani. Szerintem nem az a legfontosabb, hogy a Biblia minden szavát pontról pontra ismerjem és mereven betartsam. Persze, ismerem a Bibliát. Lelki beállítódás kérdése is, kire hogy hat, mit ért meg belőle. Én kiváló embereket ismertem meg, akik papok, és szívesen hallgatom az értelmezésüket. Egyébként az én Istenem nagyon jó, és meggyőződésem, hogy megbocsátja nekem ezt, ha hiba, meg a többi "apróságot", amit elkövettem :)

Látod, én a fenti idézetedből egészen mást értek, másképpen értelmezem, Nem a test táplálékáról szól az, hanem a lélek táplálékáról.
Az asszony válasza a lényeg. Nem "morzsát" kapott az asszony, hanem azt, amit kért, és szinte azonnal, nem kellett megvárnia a sor végét. Miért? Hát azért, mert ugyan az asszony nem ült oda az Úr asztalához,- pogány volt - de elmondta, hogy lepotyogtak hozzá a "morzsák", amelyeket ő felfogott, a lélek táplálékait. Hát ezért. A morzsák is számítanak.)
Köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményedet, és remélem, hogy máshol is olvashatom majd, mert nagyon hiányoztál :)
verum
@JAJMÁR: sok minden lényeges dologban nem értünk egyet, de azon kevesek közé tartozol, akivel mégis meg tud maradni a párbeszéd akkor is, ha nem jutunk közös nevezőre. :-)
Kemény dolgokat mondtam és még keményebbeket gondolok. Nem is lehet azonnal megemészteni. Nekem is évekig, mondhatnám évtizedekig tartott, míg rájöttem, hogy a magam igazsága, az ember igazsága fasorba sem jön Istenéhez. Ezt keresni, ezt szeretni - minden emberi közösségnél többet ér.

Egyébként valószínűleg megint sokáig nem szólok a fórumon. Tényleg kiakadok, hogy túl sok az indulat, hogy túl sokat aláznak embereket véleményük miatt és átgondolatlanul. Nem vitatom, sosem vitattam, hogy időnként bizony kell a kemény véleményezés de nem zsigerből és nem azért, mert másként látnak dolgokat. Az ellentét ha van is, attól még egymás tisztelete meg kellene hogy maradjon. Akár átlagember, akár ismert egyénről van szó. Ahogy a Bibliában olvasható:
"...a tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek." (Rm.12.10)
JAJMÁR
@verum: 20:18 Nem fognak attól mások megváltozni, ha Te elhallgatsz! Persze, ha nem érzed itt jól magad, azt megértem.
Szia :)
verum
@JAJMÁR: - nem elhallgatok, hanem csak ritkán fogok szólni. Amikor már nagyon muszáj lesz.
Éppen azért, mert már én sem bízom abban, hogy lesz valaha vitakultúra ebben az országban.
mariaberta
Eddig nem bántotta az érzékeny lelkét, hogy a kereskedelmi csatornákon munkálkodtak? Most mi történt, hogy ennyire politikus lett? Kevés a fellépés a régi csatornákon, és most alá kell nyalni a "közmédiának? És hogy bírta ki idáig?
És milyen vallásos lett, no meg hazafi? Szegény mennyit szenvedhetett, hogy titkolnia kellett hova húz a szíve. De most, most aztán igen! Megmutatja mi lakozik pénzéhes lelkében.
Freewolf
Teljesen igaza van! Európa így feladja önmagát és a múltját, kultúráját. Egyedül Orbán állt ki eddig az európai értékek mellett! Ismét nekünk kell megvédenünk Európát!
eszegfu
@Strong: Megtettem... Tulajdonképpen nem lepett meg (mondjuk azt nem tudjuk, hogy mostani bevándorló, vagy már a leszármazottaik)... ez is "csak" egy riport (és most nem a téma jelentőségéről beszélek!) Ha M.o.-on az iskolában magyar gyerek "megfegyelmezi" a társát azzal a felkiáltással, hogy migráns... akkor mit várhatok olyan fiataloktól, akik ebben a szellemben nevelkedtek, otthon ezt látják?! A mi gyerekeinkkel ellentétben a menekültügy kb. fél éve téma, tehát nem "ebbe születtek bele"... mégis talán különösebb értelem nélkül használják "szitokszóként". Tudom, hogy itt most az iszlám vallásról és annak feltétel nélküli elfogadásáról volt szó... nem keverem össze... csak nekem ez jutott a filmről az eszembe!:(((
Strong
@eszegfu: Nekem meg az jutott eszembe, hogy:

demagog.blogstar.hu/2015/10/07/ez-mar-nem-kamuhir-megeroszakoltak-egy-menekultsegito-not-a-migransok-/21522/

...az a menekült, aki az életét, családját, stb...mentve menekül, az ilyet nem tesz!
sentinel216
Nacsa Olivér, elnézést kérek, hogy a kinyilatkoztatásodat olvasva első indulatomban szívlapáttal szándékoztam a fejedben rendet tenni. Rájöttem, nem sikerülne. Azért remélem ez a két napja folyó vita - pro és kontra - elgondolkoztatott, hogy magadra veszed, "neve, ha van, csak áruvédjegy, mint akármely mosóporé" és leszel a mostani hatalom "áruvédjegye", vagy végzed a dolgodat, mint tisztességes közszereplő, akinek nincsen szüksége külön reklámozni "keresztény-polgári-nemzeti" mivoltát, mert munkássága miatt ismerik el, vagy utasítják el az emberek. A rendszerek jönnek, mennek, de Neked önmagad eladásából kell megélned. Javaslom, hogy olvasd el a hozzászólásokat! Sokat tanulhatsz.
eszegfu
@Strong: Mindnyájunk szerencséréje, nem vagyunk egyformák! Azt gondolom, hogy ha egy ember szándékosan rosszat tesz egy másik emberrel, az gyalázatos, szégyenteljes! Nekem ilyenkor teljesen mindegy a bőr szine, a neme, a vallása, nem ezért "itélem el", hanem a tettéért!
bundi
@Freewolf: bocsika milyen kultúráról is beszélünk? az európainak ugyanúgy része a muszlim is, mint a keresztény vagy a zsidó...ja és az inkvizíciós hóbortok...akárcsak a magyarnak...egyébként gondolom hogy tudod, a muszlim, a kereszetény a zsidó vallás gyökerei ugyanazok...tehát a muszlimokkal rokonok vagytok...akkor inkább ostorozd a budhistákat...
bundi
@Strong: most ezt úgy mondod, mintha európába a nemi erőszakot a menekültek hurcolnák be...őket is ugyanúgy büntetni kell és elítélni, mint azokat akik már őshonos fajtaként követik ezt el...vagy azokat akik évekig, évtizedekig tussolták ezt el mély-vallásos keresztényi meggyőződéssel...ennyi...
Freewolf
@bundi: Szegény, egyszerű lélek! :-)
Strong
@bundi: ...neked azért van mit bepótolnod töriből...

Mióta része a muszlim európának? ...soha nem volt az...

Mégegy: a világon a nemi erőszakok 97 % -át muzulmánok követik el...lásd svédországot...a közelkeletről nem kell szót ejteni...

tényekkel szemben próbálsz érvelni? ...végülis...
Strong
@eszegfu: reakciódon egyáltalán nem lepődöm meg...
teljesen szokásos módon relativizálsz...

"bárki lehet rossz, bárki megerőszakolhat bárkit, nem a bőrszín, nem a..."

azért írsz ilyeneket, mert egy olyan országban élsz amilyen ez is...nem hétköznapi a lefejezés, stb...

Háborúról is csak a suliban tanultál...és tök nyugodt vagy: Mondván: ilyen itt úgy sem lehet...

pedig de...lehet...
eszegfu
@Strong: 14:11 Most mondhatnám, hogy én legalább következetes vagyok. Tényleg nem kötekedek, csak kiváncsi vagyok... pl. Te hol élsz, nem itt? Olyan linket küldtél, ahol fiatal migránsok mondták el véleményüket az iszlámról, majd ahol egy magyar nőt megerőszakolt egy menekült... vagyis nem volt szó "hétköznapi lefejezésről". Igen valóban háboruról csak az iskolában tanultam, mivel én háboru utáni gyerek vagyok. Te résztvettél háboruban? Egyébként az, hogy "tök nyugodt" vagyok, az szerintem nem azért van, mert itthon ugysem történhet ilyen... Minden valószinüség szerint azért van, mert én elég sokszor féltem, sőt rettegtem...elég sok energiámba került, amig "átneveltem" magam: megoldom a mai napot és nem vagyok hajlandó félni már előre a következő naptól. Ha félek mondjuk, hogy betörnek, akkor ez az érzés nem véd meg a betörőktől. Igyekeztem pontosan fogalmazni, igy remélem ugy érted, ahogy mondani szerettem volna.
bundi
@Strong: ahan...és hol lelek tényeket...a kurucinfón?...vagy merre is?
bundi
@Freewolf: kifogytál a tényekből?..érvekből?...szegény egyszerű lélek...így egyszerűbb vitatkozni?...
Aki Én
Közhelyek, féligazságok, nyalakodás.
Sosem fogom megérteni, hogy lehet a világ második legkorruptabb emberét nemzetmentőnek, sőt Európa megmentőjének kikiáltani...
A kettő valahogy kizárja egymást. A feledésbe merült celebek miért éreznek mostanában ellenállhatatlan vágyat a nyilvános politikai megnyilvánulásra? Kezdik felfedezni, hogy itt a nyalakodás jövedelmező?
teuton
@Strong: Azert mert te mondod, az teny??? A teny az, amit hiteles, hivatalos forrassal igazolni tudsz, nem krucinfo vagy hasonlo szennymedia uszitasa. tehat kerlek szolgaltass leelenörizhetö adatokat es forrasokat az allitasaidrol, különben csak a sajat szellemi szegenysegedet bizonyitod a majomszerü utanzasoddal...
Freewolf
@bundi: Veled vitatkozni? Jó vicc! :-)
Törölt felhasználó
@verum: Ez a jó a vallásban, hogy az "egyház" úgy értelmezi ahogy akarja. Akkor csak egy szubjektív vallási kérdés. Szerinted ez az egyetemes jézusi és egyházi érték, ami most m,egy itt? Hozzáteszem én sem vagyok a vakon fogadjunk be mindenkit vagy egyáltalán bárkit kategória, de nem hinném hogy z általad idézett szövegben ("és az ebeknek vetni") az ebek alatt emberekre gondol..:)
verum
@ziziplanet: "Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket." (Mt.7.6)
"Boldogok, a kik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba.
De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind a ki szereti és szólja a hazugságot." (Jel.22,15)
Törölt felhasználó
@verum: Tehát te a menekülteket "ebeknek", "disznóknak" tartod + így is értelmezet a szövegben. Ez inkább valami sátánista felfogás, mint keresztényi. Az biztos, hogy ha valami baj van a vallásokkal akkor az az egyház egyéni értelmezése, mely mindig valami halandó barom egójához igazodik. Mikor kinek éppen mi áll érdekében úgy értelmezi. Én nem vagyok keresztény, de biztos hogy a kutyámban több emberség van mint benned...de még nekem is több közöm van a keresztényi értékekhez, mint neked aki ezt hirdeti:)
verum
@ziziplanet: - én idéztem a Bibliából, nem fogalmaztam semmit. Értelmezd, ahogy akarod, kritizáld ahogy akarod. Én nem fogok itt teológiai fejtegetésekbe bocsátkozni.
Törölt felhasználó
@verum: Miért ez a biblia "menekültekkel" kapcsolatos része vagy csak te értelmezted úgy hogy ez egy ideillő idézet..? Úgyanis én az idézetben nem olvastam menekültekről csak disznókról meg ebekről, ha már szó szerint vesszük. Szóval most linkeljek be egy hogyan cseréljünk kereket idézetet a trabant útmutatóból, annak pont annyi relevanciája lenne mint a te szubjektív értelmezésű idézeteidnek... Nem kell a bibliával takarózni. Te megölnél valakit amúgy ha a bibléia azt kérné?(még ha konkrétan írná is nem így..)
Törölt felhasználó
Ez zsibbasztó lesz már látom én befejeztem..:)
bundi
@Freewolf: szegény egyszerű lélek...ennyivel lezárod...azt hittem nálad a szent grál...te vagy a tudás birtokosa...hát csalódtam...
Freewolf
@bundi: Többet tudok, mint te, az biztos!
pbalage
@Freewolf: mit mondott az orvos, mit kell ma tudni? Kíváncsi típus vagyok.
bundi
@Freewolf: lássuk...harrr harrr mit tudsz...érvelj...bizonyítsd ..sem spanyolországban, sem a franciáknál, sem keleteurópában nincsenek iszlám kultúrális örökségek...halljuk az ökörségeid...de emlékszel még mit mondott tisztelt vezéred a törökökkel együtt a pesti dzsámi nál...?
Freewolf
@bundi: Attól, hogy Magyarországot 150 évig a török uralta, vagy azt, hogy a Spanyoloknál elég soká sikerült kiverni az iszlám hódítókat, nem nevezném örökségnek! Az egy kényszer szülte helyzet volt Európában!
Strong
@teuton: ..ezt nem én mondom, hanem a tények.

És lásd, mert kérted - kezdjük ezzel:

cikkek.soti.ca/muslim-rape-epidemic-in-scandinavia.html

persze téged ez sem fog meggyőzni, mert szerinted én írtam :-)
Strong
@eszegfu: Szerintem az iszlám fiatalak európa jövőjét vázolták fel. Kérdés az, hogy a liberális gondolkodás mennyire segíti őket európa iszlamizálásában...remélem egyáltalán nem..

nem voltam háborúban, de nem is szeretnék...ezért nem vagyok hajlandó egy nyilvánvalóan gyilkos vallás, ideológia, politika elősegítésére...

Ha mondasz egy olyan arab országot ahol béke van, nincsenek forrongások, politikai megtorlások, lefejezések, akkor ügyes vagy...
Nyugodt pedig azért vagy mert nem érdekel a mostani döntéseid 15-20 év múlva kibontakozó hatása, ahogyan pl: Merkelt sem érdekli...
Strong
@bundi: nem ezeken a helyeken informálódok, hanem tanulok...

tanulok a múlt hibáiból...pl: olvasom a nemzetközi sajtót stb...

cikkek.soti.ca/muslim-rape-epidemic-in-scandinavia.html

olvasgasd te is :-)
eszegfu
@Strong: 12:10 Kösz., megértettem! Ügyes pedig nem vagyok, mert nyilvánvaló én sem tudok egyetlen "nyugodt" arab országot mondani. Az utolsó mondatod megállapitása személyemre vonatkozóan viszont téves! (Nem is igen tudom, hogy a csudában jutottál erre a megállapitásra, hiszen csak a hsz-ből ismersz, a körülményeimet meg nem... de nem baj...)
teuton
@Strong: Ezt meg egy nalad is rosszabb elöleny mondja, alnev alatt egy blogban... Ezt nevezed te tenynek??? Vannak erröl hivatalos adataid is? Erre csak ugyanazt tudom mondani, mint szoktam, minden luxushajo also fedelzeten vannak patkanyok...
teuton
@Strong: @Strong: Ezt nevezed te nemzetközi sajtonak?! Egy nev nelküli allitolagos blogos nev nelküli allitolagos magyar forditasa? Na hat ez meg a plakatkampanynal is rosszabb...
bundi
@Strong: tudod ahol élek ott csak olyan sajtót olvashatok ami neked nemzetközi...magyarul és magyarokról álltalában csak a neten olvashatok...kb ennyi.,...de mostanság a bbc-n is naponta feltűnik Orbán és nem pozitív szövegkörnyezetben...
bundi
@Freewolf: akárcsak a keresztény vallás...az sem innen indult csak az elnyomók terjesztették...de mint mondtam...menj inkább sámánkodni...
Strong
@teuton: ..olvasd el f i g y e l m e s e n amit írok..elég hozzá annyi agy - amennyi neked van :-)

Tehát: nem azt mondtam, hogy "az a nemzetközi sajtó - amit megosztottam", hanem, hogy olvasom a nemzetközi sajtót.

De azért mer ilyen jó fej vagy, akkor azt kívánom, hogy sok líbiai, meg szír, meg iraki szomszédod legyen...hiszen te úgy is ezt szeretnéd :-)

Mégegy: Cseréld már le a comodor 64 -esedet valamire, mert nem tesz ékezetet, meg gondolom nem húzza alá a helyesírási hibáidat sem...
Strong
@bundi: Az komoly,

Tehát nem is magyarországon élsz, és közben megírod, hogy itt hogy viselkedjen valaki...ez aztán hiteles...

Magyarul megélhetési migráns vagy te is - akkor értem, hogy miért véded őket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.