Gyurácz Ferencről, a 2015-ös vasi irodalmi Prima-díj nyerteséről, közíróról, a közpénzből finanszírozott Vasi Szemle főszerkesztőjéről, a szombathelyi önkormányzat által támogatott közéleti hetilap publicistájának Facebook-oldalán szúrta ki a nyugat.hu, hogy halálbüntetést helyezett kilátásba az Európai Bizottság elnökének:

Vérbeli tökfejek képviselik az EU-t. Majd bolondok lesznek a törökök megvédeni Európát Európa helyett. A kedvezményeket természetesen elfogadják, élnek velük, de a migrációt eszük ágában sem lesz meggátolni. Hiszen ők is – 100 millió muzulmán! – az EU-ba törekszenek. Az ilyen Junckerek méltó megbüntetése érdekében kell majd visszaállítani a halálbüntetést. Mielőtt még a muszlim hódítók alkalmazzák – ellenünk.

Korábban Gyurácz a Bécsben látott muszlim nők kapcsán is írt már a "fekete gyomnövények vad, vegetatív burjánzásáról".

Halállal büntetné Junckert egy szombathelyi főszerkesztő

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
mondjuk jól megbüntetik ezt a vezetőt...és akkor? ez a faszi be van betonozva, még pucsítani sem tud egy szívességhez...
Toby
@vadnarancs: Vassy hazaffy, ez a genyó !
Peller Anikó
"Vérbeli tökfejek képviselik az EU-t. Majd bolondok lesznek a törökök megvédeni Európát Európa helyett. A kedvezményeket természetesen elfogadják, élnek velük, de a migrációt eszük ágában sem lesz meggátolni. Hiszen ők is – 100 millió muzulmán! – az EU-ba törekszenek."

Attól tartok igaza van. Mergel üti ezt a vasat kínjában, hogy mentse az ír háját, de csak egyre nagyobb bajba sodorja Európát. Nem tudom mit ígért nekik, szerintem Eu felvételt.

Én különben nem látok ebben a faszbukbejegyzésben iszlámgyűlöletet, nemszeretni meg gyűlölni az két különböző dolog, muszáj imádni a politikusok hülyeségeit?
1magyar
A törökök ha bekerülnek az unióba már igen sok lesz a muzulmán. A norvégok már a kereszteket le is szedik a templ,omokról.
Mangu
Vérbeli tökfejek képviselik az EU-t. Ezen tessenek elmélázni, mert Junker, Merkel, és a többi olyan, amilyen. De kik által (jóvoltából) vannak ott, kinek érdekeit képviselik EU vezetőkként?
coyote3
Ismerem Gyurácz Ferit és cseppet sem vagyok büszke rá...:) Ő egy igazi vérbeli szélsőséges. A gond, hogy ez az ember újságnál dolgozhat...
teuton
@Mangu: Demokratikusan valasztott politikusok, nem ugy, mint MO-on! Ahol a valasztok kevesebb mint 40%-bol 2/3 lejet... Egyebkent az EP-ben a konzervativok vannak többsegben, vagyis Orban parttarsai... Majd ha te is betöltenel valami EU-tisztseget, akkor nyilatkozhatnal, de a te lepessegeidböl csak mocskolodasra tellik jo magyar szokas szerint. Egyebkent meg egy senki vagy, csak a neten tudod kielni a primitiv uszitasaid.
Hari
De nagy szerencse, hogy mi nem tartozunk ehhez az Európához. Ezért nincsenek is nálunk vérbeli tökfejek de még mezeiek sem !
Mangu
@teuton: Már sok bunkóval akadtam össze a komentelők között, de tied az első hely. Én nem mocskolok senkit csak a józan észre hívom fel a figyelmet, mely téged nem érint. Ne beszélj bele olyasmibe, amit ésszel nem érsz fel. Másrészt, hogy jössz te ahhoz hogy bárkit is lesenkizz? Főleg úgy, hogy azt sem tudod hogy ki az illető?
Fradigege
Ez is szarosra benyalta magát. Csak azért zörög, hogy felfigyeljenek rá. Megélhetési hízelgő.
teuton
@Mangu: @Mangu: A bunko szot te hasznalod, de rad vall. mindenki a szellemi szintje szerint ir es olvas. A jozan eszröl meg annyit jegyeznek meg, hogy kb. annyi van neked is mint vezerednek, csak idönkent Grazba kell menni beallitani a csavarokat... De nyugodtan mocskolodj tovabb minden es mindenki ellen, az internet azert van, hogy az ilyen egyenek itt tomboöjak ki makukat es ne masokban tegyenek kart...
F_Viktor
@Mangu: Írod:
"Másrészt, hogy jössz te ahhoz hogy bárkit is lesenkizz? "

O'szt te hogy jössz, hogy ilyeneket írj általad teljesen ismeretlen emberekről?
"Vérbeli tökfejek képviselik az EU-t"
Úgy gondolod ha a f@szfej jobbereid megtehetik, akkor te is? Ebben az esetben viszont emelt fővel viseld a téged megillető kritikát, ne nyávogj!

A témához annyit, @teuton: jól írta, ezeket a politikusokat demokratikusan, csalás nélkül, a választási törvények átírása nélkül választották meg hazájukban.
Merkelre pl. 18 millió 384 ezren szavaztak 2013-ban!!!
Papuska1
@coyote3: Én is ismerem Gyurácz Ferit. Az egyik legtisztességesebb és alapjaiban jámbor és nagyon rendes embernek tartom. A rendszerváltás idején, amikor egy csomóan csak summogtak, Ő kiállt és elmondta az azóta is híres Szombathelyi rendszerváltó beszédét. Egyébként tudomásom szerint elsősorban saját könyvkiadóját működteti. Igen csodás könyveket ad ki. Híres arról, hogy nem párt-politizál, de van meggyőződése, és általában nem fél kimondani amit gondol. A maga módján igazi "szabadgondolkodó"! Eléggé elkeseredettnek kell lennie, hogy erre a gondolatra jusson! Kicsit engem is megijesztett, mert általában jól és pontosan látta eddig a világot, és ha most igaza van, akkor tényleg nagy a baj. Egyébként elég szomorú, hogy egy sajtóorgánum pont Őt találta meg. Szerintem inkább az a ciki. Nem értem, hogy egy párthoz nem tartozó magánembernek miért ne lehetne magánvéleménye. Szerintem ez az igazi diktatúra, ez a "gondolkodásrendőrség"! Pont ez ellen harcol Feri, és jól is teszi! Ez az igazi diktatúra. Kirekeszt, megbüntet, kizár egy olyan gondolatért, ami nem fér bele egy szűk keresztmetszetű liberális diktatúra kereteibe. Ő tényleg leírta, de holnap talán jön a gondolatolvasó gép? Az egész megye szavazta meg Prímának, éppen azért, mert mer gondolkodni, és le mer írni "szentségtörő" dolgokat erre is arra is. Most azért támadják, mert mer gondolkodni, és van véleménye? Nem gyilkosságra buzdít, csak nem ért egyet egyes dolgokkal és ezt fejezi ki, néha keményebben, mint mások. Talán jó is, hogy pont Őt támadta meg ez a diktatúra, mert ebből több ember látja, hogy milyen méltatlan és milyen erőszakos ez! Remélem megfelelően megválaszol az Őt támadóknak!
Papuska1
@F_Viktor: Csak egy rövid gondolat. Hány választójogú polgár van Németországban? Tényleg csak 36 millió? Mert az a 18 millió duplája. Tudtommal ott közel 75 millió választópolgár van. A többit gondold hozzá, lehetőleg a Ti torz logikátokkal és számításaitokkal!
Papuska1
@Mirabilis: A Príma díjat nem az Orbán kormány adja! Látszik az intelligenciád, hogy ezt sem tudod. A Príma díjat a megye lakóinak szavazata alapján osztják, a politikának semmi köze hozzá! Micsoda sötétség!
Logogrif
Valahol ez az "emberszabású" jól példázza: mi is az a príma manapság...bozo
eszegfu
@Papuska1: 23:23 Valóban nem az Orbán kormány adja! Abban viszont nincs igazad, hogy a megye lakóinak szavazata alapján osztják. A dijakra az önkormányzatok, szervezetek adhatják le ajánlásukat, majd a Vállalkozók Országos Szövetségének közgyülésén ezek közül szavazhatnak. Egyedül a "közönség" dijas nyerteseket szavazza meg a "nép"...jelen esetben pedig nem ezt a dijat kapta... igy akár feltételezhetem is, hogy köze van a politikához. A másik pedig --- szerintem --- egy ujságirónak csupán objektiv tájékoztatást kellene adnia, lehet, hogy a helyi lap valóban igy készül, de nem gondolom, hogy magánemberként kellene igy nyilatkoznia. Természetesen joga van egyéni véleményét kifejteni, csak pontosan neki kellene a legjobban tudnia ennek módját... lehet "keményen" fogalmazni, de egyetlen emberrel kapcsolatban sem lehet párhuzamot vonni a halálbüntetéssel, senkinek a halálát nem lehet kivánni! Ezt én hiába magyaráznám neki... ez a ő szakmája, neki kellene "müvelni" magasabb fokon!
Mangu
@F_Viktor: Gyurácz szövegét idéztem, és hívtam fel a figyelmet arra, hogy nem a felszín, hanem a mélység a lényeg. Ezek szerint egyiket sem olvastad, csak belekötsz mindenbe, mint az idióta rendőr a telefon póznába (már ha tudod mi az). Fogadatlan prókátorként pedig ne szólj bele olyasmibe, amit ésszel nem érsz fel. Tied lehet az utolsó szó, teszek rá.
Mangu
@teuton: Omen est nomen. Ha valaha, valamit is olvastál volna tőlem, tudhatnád, hogy nem vagyok FIDESZ párti, sőt. Az általad írtak ismereteid és a kulturáltságodat minősíti, nincs helye vitának, még vélemény cserének sem esetünkben. Neked is csak azt üzenem, mint csicskádnak (F_Viktor) - Tied lehet az utolsó szó, teszek rá.
IEN
@Mangu: "Vérbeli tökfejek képviselik az EU-t." Neked szabad fikázni köcsög?
magyarbakancs
@Mangu: "Vérbeli tökfejek képviselik az EU-t. "
Főleg a Fideszes képviselők .
magyarbakancs
@Mangu: "Már sok bunkóval akadtam össze a komentelők között, de tied az első hely. "
Látom tehén volt ott hon a radiátorod.
Valahogy emberi hangon jobb oldali honfitársam nem tudnál kommentálni?
Nektek jobb oldali érzelműeknek mindig mindenkit sértegetni kell.?
Papuska1
@eszegfu: Vas megyében a szerintem inkább baloldali megyei újság közli adott kategóriákban a neveket. (szerintem nincsenek abszolút kategóriák, például jó, vagy rossz, szép, vagy csúnya, de nincs független, legfeljebb valamihez viszonyítva, és nincs objektív vagy pártatlan sem. Mindenki tartozik valahova, aki formailag nem az is.) Ebből kerül ki a győztes az olvasók szavazata alapján, de nem csak az újságban lehet szavazni, és persze nem csak az újságolvasóknak. Tehát egy széles közvélemény választja a megyei jelöltek közül. Ez történt Gyurácz Ferenccel, aki egy kiváló orvost és egy pedagógust előzött meg. Be kell vallanom, a részleteket kizárólag az újság által leírtakból vettem, én ilyesmihez nem kerültem eddig közel sem. Azt biztosan tudom, hogy nem az állam adja és kevés köze van a pártpolitikának hozzá. A véleményem pedig az a dologról, hogy a halál büntetést nemzetközi szerződés tiltja, de lehet róla vitatkozni. Az emberek véleménye több okból különböző. Persze azt is tudom, hogy a jelenlegi állapotok között nem lehet visszaállítani. Gyurácz véleménye az, hogy Schultz háborús, illetve emberiség elleni bűnt hajtott végre és közvetve több ember halálát okozta a terroristák elvtelen beengedésével Európába, aminek következménye nagy valószínűséggel egy rövidesen kirobbanó új típusú háború lesz Európában. Ezt a tézist több írásában kifejtette, Aki ismeri, tudja, hogy a facebook bejegyzés egy ezzel kapcsolatos szélesebb véleménycsere kiragadott része a média által. Egyébként mindenkinek joga van az ilyen feltételezésre. Ha ez nem lenne, az emberek figyelmét nem lehetne felhívni a jogos, vagy kevésbé jogos veszélyekre. Ha nem lehet semmi eltérőt feltételezni az UNIÓ-s álláspontnál, az elég kemény diktatúra!
Papuska1
@Papuska1: Bocsánat itt Junckert említi, de Schultz és társai ugyanúgy ebbe a körbe tartozik.
Eriksson
@Mangu: Van néhány génmanipulált hozzászóló itt a fórumon, de ezek közül Viktor a F_, a favorit.
eugen4402
@eszegfu: 08:51
Természetesen Te tudod jól, csak egy halvány sejtést fűznék a hsz,-edhez.
Vannak jónéhányan, akik néha a Facebook-on azt hiszik, hogy kedvenc kiskocsmájukban ücsörögnek a megszokott baráti társaságukban, és olyanokat írnak, ami nem igazán "orbi et urbi"-ra tartozik. (Nem erről a hírről jutott eszembe!)
eszegfu
@Papuska1: 11:14 Azt hiszem most elrobogtunk egymással szemben, mint 2 gyorsvonat...nyilván nem fogalmaztam világosan... A dijra JELÖLÉST végzik az önkormányzatok és a szervezetek...pl. szinészekből jelölnek 12 embert, zenészből 10 embert, stb. minden kategóriában (ezt olvastam a szabályzatukban)... ebből gondolom, hogy nem igazán "politika mentes". Ezekből a jelöltekből szavaz a vállalkozók testülete 1-1 müvészt, aki a dijat kapja... de akár -- ahogy irod -- nálatok a "közönség" is. Ha átgondolod, akkor az ujságban megjelenő neveket is valakiknek el kell dönteni... hiszen nem irhatják bele Vas megye összes müvészét, hogy majd az olvasó szavaz. A halálbüntetéssel kapcsolatban csak ismételni tudom magam: nem az a baj, hogy "markáns" véleménye van erről, hanem -- és ezt neki tudnia kell/ene-- senki, élő emberrel nem huzok párhuzamot, akárhogyan is nem tetszik a ténykedése, nem kivánhatom a halálát... főleg ha "kiváló" orvos, aki mondhatnám az életre esküszik fel.
eszegfu
@Mangu: 21:26 Végigolvastam a kommentjeidet és kissé ellentmondásosak... Hiányolod a véleménycserét, holott Te sem véleményt irál, hanem a "józan észre hivod fel a figyelmet" méghozzá olyan kérdéssel pl. "De kik által vannak ott?" Csak ugy mellesleg Te általad is, mert ugye mi is szavaztunk az EU-s parlamenti képviselőkre.. Aztán meg az sem biztos, hogy Nálad van a "józan ész"... egyrészt miből gondolod: Nálad az igazság? ...másrészt, aki ilyen gyorsan "begurul"...azt az embert csak az érzelmei vezérlik, nem a "józan esze". Végezetül felhivom a figyelmedet: ez egy közösségi oldal, tehát mindenki szólhat mindenkihez, anélkül, hogy "fogadott prókátor" lenne.
Mangu
@magyarbakancs: Birka volt a radiátor és tehén nézett ki az ablakon és nagyon nem vagyok jobb oldali. @IEN: Köcsög az apád! Nem őriztem veled disznót! @eszegfu: Kár, hogy nincs moderátor, mert nem jutnánk el eddig. Amint látom, te még csak kezded azt kapiskálni és szajkózni, amin én már 40 éve túl vagyok. Tedd el az emlékkönyvedbe jelenlegi nézeted és kísérd figyelemmel időnként, ha mered.
Papuska1
@eszegfu: A hozzászólásod első fele korrekt, bár a politikai hatást legfeljebb nagyon haloványnak tudom elfogadni. A halálbüntetésről való vita egy létező vita. Számos modern országban, mint például az USA létezik, sőt ott bizonyos esetben bíróság sem kell hozzá (titkosszolgálat). Vannak borzalmas bűnök, amiknél nekem is eszembe jut, de tudom, hogy bevezetése lehetetlen. Az én teljesen egyéni véleményem, hogy a lehetséges tévedések minimális esélye miatt nem támogatom. Elgondolkodtató az az érv, hogy annak, aki elveszi más életét, annak szabad ezt tennie, anélkül, hogy saját életét veszélyeztetné? Szerintem ez is elgondolkodtató, és amíg Uniós ország vagyunk, csak fikció, mint ahogy Gyurácz Feri véleménye sem más, csak fikció.
eszegfu
@Mangu: Igazán megtisztelő, hogy egyáltalán válaszoltál! De sajnos értelmezhetetlen... nem tudom mit "kapiskálok és szajkózok", amin már Te 40 éve tulvagy?! Szép dolog ez az "isteni kinyilatkoztatásod is"... tegyem el az emlékkönyvembe és kisérjem figyelemmel, ha merem... mármint a jelenlegi nézeteimet. Tudod, ha kérhetem: nekem mégcsak ne is adjál tanácsot... inkább csak kalácsot... azzal többre mennék. Látod, ha a véleményedet 1-2 mondatban leirtad volna, hogy miért is gondolod ezeket rólam szivesen beszélgetnék Veled is. De igy, hogy megmondod a "frankót"... nem érdemes. További jó egészséget kivánok!
eszegfu
@Papuska1: 13:15 Na már közeledik az álláspontunk... A halálbüntetés "megitélésében" ugy általánosságban igazad van: létezik ez a vita. Magam is hol mellette, hol ellene vagyok... nem tagadom. Én kizárólag erre a konkrét esetre gondolva "kifogásoltam": ne akarja senki a Juncker-félék halálát, mivel eddig még nem "vette el más életét", vagy csak a "fikció" kedvéért legyen visszaállitva?!
Papuska1
@Mirabilis: Nem értem mi az összefüggés. A megye lakóit szeretnéd leváltani, vagy mire gondolsz? Nem a polgármester, vagy a polgármesteri hivatal adja ezt a díjat, de ezt már tisztáztuk eszegfu nevű hozzászólóval való vitában. Vagy olvasni nem tudsz, vagy más baj van veled!
magyarbakancs
@Mangu: Hagyomány őzövagy hagyományosan bunkó.
Talán apád rajztanár csak tuskón kívül nem tud mást rajzolni a cerkájával?
Freewolf
Jajj de sokan ezt gondolják az EU-ban. Merkel muttit se hagyjuk ki.
magyarbakancs
@Mangu: Jó fazekas volt apád ekkora köcsögöt csinált?
Papuska1
@Mirabilis: Ejnye már! Van országos príma díj, de van egy megyénként kiadott változata. Itt egy díjazott van, ez Vas megyében az idén Gyurácz Ferenc! Nézz jobban utána a dolgoknak!
Egyébként, ha a cikkben lévő linkre kattintasz több képet is látsz az átadásról. A Szombathelyi Nemzeti Színházban volt és a megyei príma díjat a helyi vállalkozói szövetség támogatja. A többi az előbb leírtak szerint!
Mangu
@eszegfu: Kórházi kiruccanás után késve egy gondolat. Ha ismered, tárgytalan, ha nem ajánlom, olvasd el és egy két dolgot másként is fogsz látni (velem kapcsolatban is). Bertold Brecht: A kétely dicsérete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.