Tíz ember ellen emelt vádat az ügyészség a röszkei közúti határátkelőnél tavaly szeptemberben történt tömegzavargás ügyében. Orbán Viktor ősszel még terroristaként emlegette őket. 

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a kilenc szíriai és egy iraki állampolgárt határzár – tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett – tiltott átlépésének bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetése után, szeptember 16-án több száz migráns gyülekezett a határátkelőhely szerb oldalán. A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, a kerítést feszegette, próbálta kidönteni, majd néhányan kövekkel dobálták a magyar oldalon felsorakozott rendőröket. A vádlottak egyike megafonnal a kezében különböző nyelveken beszédeket tartott, és megpróbálta irányítani a magyar rendőrökkel szemben fenyegetően fellépő tömeget. A tömegzavargás résztvevői kidöntötték a határt védő kaput, amelyen keresztül – mások mellett – a vád alá helyezett tíz ember is jogosulatlanul magyar területre lépett. Őket a rendőrök kiemelték a tömegből, majd őrizetbe vették.

A vádlottak közül a vádemeléskor heten előzetes letartóztatásban, hárman házi őrizetben voltak – tudatta a csoportvezető ügyész.

Az ügy pikantériája, hogy a kormány illetékesei egyértelműen terroristákról beszéltek velük kapcsolatban. Sőt, Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy "fogtunk terroristát, mert láttuk, hogy ki szervezte a szerbiai támadást, fényképeink vannak róluk." A Külügyminisztérium fotókat is bemutatott az elkövetőkről. Menczer Tamás, a külügy szóvívője pedig kijelentette: "aki a magyar határt megtámadja, terrorcselekményt követ el".

Ehhez képest az ügyészség szerint csupán tiltott határátlépés történt...

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Kedves nertársak,valaki fogjon már egy terroristát,mert prezentálni kell valakit,az se baj ha eszkimó,csak muszlim legyen!:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
De érdekes...nembaj a sok rettegő ráugrott a fideszes kamuzásra...
silber13
A csúti hazudozó betegagyú szövegein már nem is csodálkozom...
Aki Én
Elég nagy probléma ez a bevándorlási ügy hazudozás nélkül is, de miért pont ebbe ne hazudna a NEMzeti kormány? Ezek tökéletesen alkalmatlanok a korrekt és becsületes ténykedésre, tájékoztatásra.
hetöndöe
Kedves nertársak,valaki fogjon már egy terroristát,mert prezentálni kell valakit,az se baj ha eszkimó,csak muszlim legyen!:-)
nevemnick
Akkor megállapítható, hogy teNoristák jöttek be az országba. :)
volvós
..."Menczer Tamás, a külügy szóvívője pedig kijelentette: "aki a magyar határt megtámadja, terrorcselekményt követ el"..."
Mondja egy futsal-csapattárs a " külügyben "
Hol toboroztak ennyi seggnyaló, primitiv irodai " közmunkást "
többmilliós fizuval a 200 milliós kunyhó tulajdonosa köré ???
prielle
Egyelőre a hazai terroristák és azok terrorcselekményei jobban zavarnak!
solidedge
A röszkei eset a kormány propaganda része. A lényeg hogy a választó úgy érezze, a bevándorló egyenlő az ördöggel, ami ellen csak Orbán véd meg. Sajnos ez az önálló gondolkodásra képteleneknél bejön.
Aki Én
@Eriksson: 11:47 Amikor ezt a hírt korábban feldobták, nem sokkal később cáfolták is, és elnézést kértek az alaptalannak bizonyuló, hiteltelen híresztelésért.
Ezzel együtt nyilván sok terrorista van, lehet, hogy ez a pali is az. Annak mondjuk kevés esélyét látom, hogy egy rejtőzködő terrorista kamerák előtt, majd Ronaldo mellett feltűnősködik.
Ez a hír inkább arról szól, hogy bárkit leterroristázhatunk ha pillanatnyi érdekünk úgy kívánja. Az eddigi hasonló hírek mind megdőltek. Az is, ahol régóta figyelt és nyilvántartott hazai szélsőjobbosokat kiáltottak iszlán kapcsolatú terroristáknak.
Eriksson
@Aki Én: Na igen, de azért nem zörög a haraszt...
napimigrans.com/megsem-zarul-happy-enddel-az-elgancsolt-menekult-elete/
Lehet, hogy nem tiszta az erkölcsi bizonyítványa?
nemkati
@Eriksson: Ha ilyet állítasz ("Lehet, hogy nem tiszta az erkölcsi bizonyítványa?"), azt mások legközelebb tényként közlik, mint pl. Jászberényi Sándor félretájékoztatása után is mindenki terroristának tartotta a fociedzőt. Nem is beszélve arról, hogy amit idézel, az a 888.hu-n és a mandineren jelent meg. Tudod, ha egy zsigeri migránsgyűlölő állít valamit, azt fenntartásokkal kell fogadni. :)
Eriksson
@nemkati: Az biztos, de a tény az tény. A családegyesítés felfüggesztve, mert igazolnia kellene magát a vádak alól. De ő azzal üti el a dolgot, hogy rengeteg papírt kellene beszereznie, ami lehetetlen. Hát szóval...
nezelodo
Na ezek a migrák is megtudhatták, hogy nálunk ha a dakoták meggyanúsítanak valakit, annak annyi. Nappal a baráti ferdelencséjű kamerák előtt bilincsben a megfogalmazott ítéletet harsogva elviszik a hivatalból, öt év múlva meg suttyomban hazaküldik a kertek alatt, mert itt jogbiztonság van. Kicsit elszaporodtak a Pelikán Józsik.
eszegfu
@Eriksson: 12:54 A "nem zörög a haraszt"-ra... Jászberényi Sándor a Mandineren 2015. nov. 5-én közzétette többek között:..."Hamisan vádoltam meg ...(mármint a szir Oszama Abdul Motszent, a fociedzőt)...Nagyon sajnálom a történteket."
Aki Én
@Eriksson: ..ugyanakkor azt sem gondolom, hogy ha bűnös akkor szabadon utazgathat, sőt fizetik az útját. Ez nem a bűnösségét igazolja. Nem védeni akarom, de nem látunk tisztán ez ügyben(sem).
És igazad van, a tény az tény. Vagyis egyetlen esetben sem igazolták a terrorizmust, amiben azt állították.
Eriksson
@eszegfu: Még szerencse, hogy visszavonta, így mindenki lenyugodhat. :))
Petra vádját viszont nem cáfolta senki. Ő egyértelműen közveszélyes továbbra is.
Eriksson
@Aki Én: Valahol azt írták róla, hogy kurdokat gyilkolt, de őt is megilleti az ártatlanság vélelme. Gondolom ennek a tisztázását várnák tőle.
Csak zárójelben: Ha minden rendben volna körülötte, akkor nem volna akadálya a családegyesítésnek. (gondolom én).
nemkati
@Eriksson: " igazolnia kellene magát a vádak alól" - ezt hol olvastad? Szerintem ezt te tetted hozzá, mert a cikkben szó nincs arról, hogy a papírok emiatt kellenének. A papírok a családegyesítéshez kellenek, amiknek a beszerzése biztosan nem egyszerű, mivel a menekültek ha papírok nélkül menekültek, vagy a papírjaikat menekülés közben veszítették el, hát azoknak a pótlása néha nem hogy nem egyszerű, hanem sok esetben lehetetlen. Próbáltál már egy lebombázott, háborúban álló országból, ahonnan el kellett meneküljél, hivatalos iratokat megszerezni?
Eriksson
@nemkati: Csűrjed, csak csavarjad. De én esküszöm mindenre ami neked szent, nem én loptam el a papírjait. :))
Toby
Nosza, a felcsúti stadiongörény ismét lecicizte a lovat ?
Csak a szokásos, nagy pofával, politikai érdekből, jó hangosan, mindenkit meg akar védeni, aztán jön a másnap !
Ez a címzetes idióta beletúr mindenbe, higy hatalmát csillogtassa !
human
Már pedig a terror úgy kell Orbánnak mint egy falat kenyér.
eszegfu
@Eriksson: 14:24 A 2 dolog teljesen más! A szir edzőt terroristának "nevezte ki" Jászberényi Sándor ujságiró, amint kiderült ennek megalapozatlansága, beismerte és elnézést kért a vádakért. László Petra tettének megitélése -- az átlag ember szintén azt hiszem szimpátián, vagy az ellenkezőjén mulik -- a biróság dolga: ugyanis a Szegedi Járási Ügyészség garázdaság miatt rendelt el nyomozást. Egyébként meg, ha "terrorista" lenne a szir, és és ezt tudták, akkor miért nem vádolták meg és állitották biróság elé?!
eszegfu
@Eriksson: Az "ártatlanság vélelme" valóban mindenkit megillet! Csak tudod neki miért kellene "tisztáznia" magát, hiszen hivatalosan nem vádolták meg?! A vádnak "felépitett" és bizonyitható tényekkel alátámasztottan kell bizonyitani, hogy elkövette a büncselekményt, és ekkor védekezhet a vádlott és tisztázhatja magát. Ha a szomszédom állitja, hogy pl. lopok, akkor először neki kell valamit "előadnia", amit én az ártatlanságomat bizonyitva kivédhetek... de addig nem állhatok ki az utcára nyakamban egy táblával, hogy "nem vagyok lopós". :)
Eriksson
@eszegfu: Majd kiderül az igazság előbb utóbb, ha egyáltalán kiderül. Csak az a baj, hogy addig annyi sületlenséget hordunk itt össze vissza, aminek valószínűleg az ellenkezője sem igaz. S az ember nem is győzi figyelemmel kísérni a különböző indíttatású sajtók írásait. Pl. fogalmam sincs, ki az a Jászberényi Sándor.
papa.49
Száz szónak is egy a vége, a hazugovics buzgón riogatott, a szügyészség meg nem talált okot, akkor most ki a hülye??? De jól jött volna egyetlen kicsinyke terrorista is, hurcolnák mint a szentképet körmenetkor))))))))))
nemkati
@Eriksson: Nem én csűröm csavarom, én tényeket írtam. Nem te loptad el a papírjait, de te állítod, hogy ezekkel a papírokkal a terrorista vád alól kellene tisztáznia magát, holott nem emiatt kellenek a papírok. hanem, ahogy írtam, a családegyesítéshez. És ahogy @eszegfü: írta, ha valós lenne a gyanú, akkor már nyomoznának ellene. Olyan ez, mint Bajnai libázása, Hagyó nokiadobozozása, Császy hűtlen kezelése, stb. Kreált vádak alapján szóban vagy bíróságilag ítélnek el embereket, és ez szörnyű! Életekkel, sorsokkal játszanak azok, akik ilyeneket tesznek.

Jászberényi Sándor az az újságíró, aki először írt arról, hogy ez az ember terrorista, ami aztán mindenfele elterjedt. Később beismerte, hogy ahonnan tájékozódott, az nem megbízható forrás, így visszavonta az állítását, hogy a fociedző terrorista.
eszegfu
@Eriksson: Szerintem a "sületlenségek össze-vissza hordása" nálam azért jön elő, mert ezeket a hireket olvasom, nem a magam "kutfejéből" veszem...igyekszem megnézni az akkori történéseket. Jászberényi egy ujságiró, aki először "süketelt" a terroristáról, majd bocsánatot kért. László Petra garázdaság gyanusitásával pedig a Szegedi Járási Ügyészség "hirdetményében" olvastam. Mind a kormánypárti, mind az ellenzéki lapokban megjelent hirt fenntartással kell elfogadni és valahol a középuton kellene véleményt alkotni, mert lényegében máshonnan nem tudsz információt szerezni. Én igyekeztem "tényszerüen" ezt a 2 esetet leirni, a Te irásodból meg azt érzem, hogy a szir menekülttel szemben kissé "ellenséges" vagy, mig László Petrát megvéded... természetesen ehhez jogod van. Persze az sem biztos, hogy nekem van igazam...ez is csak egy vélemény.
nemkati
@Eriksson: ma 14:29 Ezt írtad: "Valahol azt írták róla, hogy kurdokat gyilkolt". Ha állítasz valakiről valamit, pláne gyilkosságot, akkor tedd hozzá, ki, hol írta, és miért, abból kiderülhet, van-e alapja annak, amit valaki valahol leírt. Ne állj be lécci te is a rémhírterjesztők közé!
Eriksson
@nemkati: @eszegfu: Elhihetitek, hogy a magam jövője szempontjából ez az esemény se nem oszt, se nem szoroz, de ha akarjátok készséggel elismerem, hogy az egész migráns ügy az én hibám. Én béreltem fel őket mindenféle garázdaságra, sőt a Petra kifejezetten az én utasításomra rugdosott. Most már csak az a kérdés, hogy ki ölte meg Kennedy-t?
Eriksson
@nemkati: Ezzel kezdtem, sajnálom, ha csak írni tudsz, olvasni nem annyira:
Eriksson
Jobb óvatoskodni, mert az ördög nem alszik.
hunmob.com/50-kurd-meg%C2%ADole%C2%ADs...
ma, 11:47
S innentől kezdve jöttek az okosnál okosabb megjegyzések.
nemkati
@Eriksson: Tévedsz, olvasni is jól tudok. Ezzel kezdted, konkrét linkkel, mégis azt írtad, hogy valahol olvastad.

Próbálod elviccelni a dolgot, pedig nagyon nem vicces. Ahogy írtam már, ezek a rémhírterjesztések emberek sorsán ronthatnak igen sokat.
Eriksson
@nemkati: Igen, ott olvastam abban a cikkben, amit belinkeltem. Mi ezzel a gond? Ha ezt rémhírnek tartod, akkor melyik nem az? Kinek hiszel, kinek nem?
Vegyél néha fáradtságot gondolkodni, értelmezni, a sorok között is olvasni, talán többre mész.
nemkati
@Eriksson: Akinek a tanácsaidra szüksége van, az te magad vagy.
Eriksson
@nemkati: Hagyjál már békén a hülyeségeiddel. Ha nem tudsz értelmezni egyszerű cikket, mely még fényképpel is illusztrálva van, akkor inkább beszélgess az időjárásról.
nemkati
@Eriksson: Bár nem olvasod el a cikkeket végig, vagy nem bírod felfogni, búcsúzóul mégis küldök egyet, hátha kivételesen értelmezni tudod.

media.mandiner.hu/cikk/20151106_pinter_bence_nem_terrorista_a_fel_nem_rugott_migrans_fociedzo
Eriksson
@nemkati: Butuskám neked rokonod ez a pacák, hogy ennyire véded? Mert a Mandíner és Pintér Bence azt írta, hogy ártatlan, akkor csak az lehet? Amit a Hunmob állít forrásra hivatkozva, az csak hazugság?
nemkati
@Eriksson: Valamit nagyon nem értesz, és még te nevezel butuskádnak, ami mindent elmond rólad. Eszem ágában nincs védeni senkit, pláne olyat, aki nemhogy nem a rokonom, de még csak nem is tudok róla sokat. Az viszont nagyon bosszant, amikor mindenféle szedett-vedett helyekről vett információk alapján valakit úgy megvádolnak, ahogy te is tetted, annak ellenére, hogy elismerted, hogy neked sincs fogalmad róla, hogy valójában ki ez az ember.
Eriksson
@nemkati: Te se tudod, én se tudom, nem is kellett volna ebbe belebonyolódnunk.
human
A végén még az is kiderül, hogy Orbánt nem is akarták megölni.
gulyasgyula
@Eriksson: Hát szóvallal kezdem a mondatot ..Szóval ha az UNIÓ minden bevándorlót befogad mert szegény országból jönnek a jobb megélhetés reményében ..Akkor néhány év mulva az uniós államok is olyan szegények lesznek innen is el kell vándorolni ..

D E H O V A ???
GeoCravker
@eszegfu: Alkalmasint László Petra tettét az sem menti, ha a futballedző villás farokkal és patával közlekedik.
Ez akkor is igaz, ha a kurucalfahirszintjén azzal gondolják menteni László Petra elvtársnőjüket, hogy bezzeg a másik.
Ilyen márpedig nincs. De megértem, mert a centrista elvtársaik a Fideszben pont ugyanezt játszák. Lázár kiáll és közli, hogy mindenki lopott. Tehát nekik is szabad. Nos nem szabad.
Lepényleső
Százból csak egy volna terrorista,mi akkor kilencvenkilencet fognánk el,de nem volna közöttük a bűnös?
eszegfu
@GeoCravker: Valahogy én is igy gondolom ...nem is tudok hozzátenni semmit sem.
Eriksson
@gulyasgyula: Pont erre gondoltam. Ha az erős Németország elpazarolja javait minden jött-mentre, azon fogja magát észrevenni, hogy a V4-ek segítségére fog szorulni.
(Illetve szorul is, mert máris osztaná Merkel a selejtjét mindenfelé).
Eriksson
@gulyasgyula: ...hát szóval "nincs hova hátrálnunk".
gulyasgyula
@Eriksson: Megtarthatja őket mert ennek az eltunyult , belterjes Német bandának úgyis egy kis vérfríssitésre van szüksége ...Merkelen is látni milyen lassú felfogású ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.