A családi adókedvezmények bővítése mellett az áfacsökkentésre koncentrál a kormány a jövő évi költségvetésben – közölte Vinnai Győző, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője pénteken sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, a sertéshús áfájának csökkentése utáni kedvező tapasztalatok miatt döntött úgy a kabinet, hogy a baromfihús, a tej és a tojás áfáját 27 százalékról 5 százalékra mérsékli.

Közeleg a választás, áfacsökkentést ad a népnek a Fidesz

Emellett 27-ről 18 százalékra csökkennek az internetszolgáltatás és az éttermi szolgáltatások díjai is, de 2018-ban további csökkentések jöhetnek – mondta. Vinnai Győző megjegyezte, a bankadó mérséklésére is javaslatot tett a kormány, ennek mértékéről tárgyalások folynak.

Az elmúlt években egyre jobban teljesít a magyar gazdaság, így az évenkénti átlagosan 3 százalékos GDP-növekedés miatt lehetőség van béremelésekre is. A 2017-ben folytatódó pedagógusbér-emelés mellett az egészségügyben, a közigazgatásban egyaránt nőnek majd a keresetek, valamint külön életpályamodellt indítanak a mentősök és az adóhatóságnál dolgozók számára is – összegzett Vinnai Győző.

Petneházy Attila (Fidesz), a nyíregyházi térség másik kormánypárti országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) összefüggésben elmondta, a jelenlegi adatok szerint 2400-2500 azon regisztráltak száma, akik élni szeretnének a támogatási formával.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Szép ez a fotó. Önmagáért beszél. A félnótás juhász a birkanyáj közepén.
Tavaly Szatmárnémetiben az Auchanban 7 ezer ft-ért dugig töltöttük a bevásárlókocsit. Itthon ugyanennyiért csak lötyög valami az alján.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Kezdetektől ezt ígérték. Hazug csalók. Mit fognak emelni párhuzamban?
Jozefina
Jó kép!!! Sok szenilis vénasszony, csak meg ne kérdezzék tőlük, hogy kit ölelgettek, mert hátha Gyurcsányt említenék!!
szaboria1
A CSOK JELENTKEZŐK KÖZÜL EDDIG ÖSSZESEN 70-EN LETTEK ALKALMASAK. Vannak akik már fel sem veszik mert a kiszemelt ingatlannak közben felment az ára.
simmering73
Szép ez a fotó. Önmagáért beszél. A félnótás juhász a birkanyáj közepén.
Tavaly Szatmárnémetiben az Auchanban 7 ezer ft-ért dugig töltöttük a bevásárlókocsit. Itthon ugyanennyiért csak lötyög valami az alján.
eszegfu
Nem hiszem el, hogy ennyire ostobák lennének a kormánypárti politikusok "kedvező tapasztalatok" kellenek ahhoz, hogy az ÁFA mértékét csökkentsék?!
eugen4402
Ejnye asszonyok, nem látják, hogy szegény ember alig áll már a lábán? Napok óta nem aludt, hordozzák ide-oda, talán már azt sem tudja, hol van éppen... Kísérjék haza, hadd pihenjen egy kicsit, hiszen már lecsukódnak a szemei.
eszegfu
@eugen4402: Azért azt is kell látni, hogy férjeik is milyen büszkén teszik magukat láthatóvá a fotón! TISZTELET A KIVÉTELNEK (!), de azt kell mondjam halvány gőzük sincs M.o. igazi gazdasági helyzetéről! Van hol lakniuk, rendszeresen megkapják a nyugdijukat, a rezsicsökkenéssel maradt náluk egy kis pénz, már igazán nem vágynak utazásokra, nagy "zabálásokra" ... és ennyi... de nem értik a tüntetések lényegét, sőt azt sem: ha nincs O.V. nevén semmi, akkor miért kellene "megvizsgálni" vagyoni helyzetét...sajnos már nem jut el a tudatukig...:(((
volvós
Csóró nyugdijasok találkozója...
a csúti meg zsebretett kézzel hokizik !
eugen4402
@eszegfu: Félek, hogy jól látod. Most azt hallották, hogy csökken az ÁFA, abból annyit értenek, hogy olcsóbb lesz a bevásárlás, ezért boldog révület vett erőt rajtuk. Az már csak hab a tortán, hogy szemtől szembe láthatják azt az embert, aki a tévében szokott ordítozni, és különös ismertetőjele, hogy mindig megvéd bennünket mindentől...Ha az Alekosz, vagy akármelyik tévé-pofa jönne ezzel a szöveggel, őt is magukhoz ragadnák.
Kutyuska
Az éttermi szolgáltatások és internet szolgáltatások díjainak áfa csökkentése (ha lesz!!!), megint nem érinti a legszegényebbeket. Ők nem járnak étterembe és sokuk azt sem tudják, mi az az internet.
Rohadt nagy segítség lesz nekik. Az éttermi szolgáltatások áfájának csökkentése megint a gazdagoknak kedvez, ők járnak étterembe, az átlagos jövedelműek és a szegénységben élők nem engedhetik meg maguknak.
Nem tudom, a képen látható féleszű spinék közül hányan járnak rendszeresen étterembe enni.
36
Így van ez. Egy idős bácsi mondta egyszer: Laza gyeplőből visszavenni, nagyon rossz és fáj a jószágnak. De ha rövid a gyeplő és abból engedünk, a jószág és a gazda is úgy érzi, hogy könnyebb.
eszegfu
@eugen4402: Jó a hasonlatod Alekoszhoz!! Az a gyanum, hogy akik ma O.V. mellett állnak, fiatalabb korukban sem kellett tulzottan gondolkodniuk... Hiszen itt a propin is legtöbbünk már nyugdijas, tehát az idősebb korosztályt képviseljük és nem tulzás állitanom, hogy olvasunk, gondolkodunk, néha mocskolódunk, de akkor is van véleményünk! Nem várjuk meg: amig megmondják mit is kellene gondolnunk!
eugen4402
@eszegfu: Mit mondjak...? Ha 50 évvel fiatalabb lennék, tuti, hogy én sem a Propival tölteném az időmet. A saját véleményemről meg Monk a flúgos nyomozó jut eszembe: ez is áldás és átok egyszerre, mint a fura detektív rendkívüli képessége... :-)))
eszegfu
@Kutyuska: 14:42 Igazad van! Tulajdonképpen a kenyér, tej, tejtermékek, vagyis az alapvető élelmiszerek ÁFA-ját kellene levinni, mert az valóban szélesebb réteget érint. Erős a gyanum, hogy az éttermek ÁFA-jából forintban pl. 2015-ben kb. 195 milliárdot fizettek be, ha leviszik az ÁFA-t, akkor kb. 44 milliárd lesz. Viszont a kiskereskedelem 329 milliárdos ÁFA befizetéséből csak 74 milliárd lenne, ha levinnék az élelmiszerek árait. Tehát az éttermek ÁFA-ján buknának 150 milliárdot, mig a másikon 255 milliárdot. Ezeket a KSH bevételekre vonatkozó tételeiből számoltam ki, tehát nem pontos, de a nagyságrend szerintem látszik.
eszegfu
@eugen4402: Most nem igazán az időtöltésre akartam kilyukadni, hanem a gondolkodásra, ill. ennek képességére. Szerintem, aki fiatal korában is használta az eszét, annak még nem "mentek el otthonról"... ellentétben az O.V.-t körülvevő "hölgykoszoruval", aki talán még misét is rendelne a "főnöknek" minden apropó nélkül...
namihami
Nem az az igazi baj, hogy megint beigér tücsköt-bogarat. Megszoktuk.
A tragédia az, hogy megint lesz egy kiadós tömegű nyáj, aki már megette, ettől függetlenül újra beszopja a hülye dumát.
(Véleményem szerint) újra megválasztja a nép és megint jön a csendes adó emelések kora. Talán nem is összegben, de számban feltétlenül. És ugye tökmindegy, hogy 1 adónem-50% vagy 25 adónem-2%, az eredmény ua.
Ráadásul amit elenged, pl. örökösödési adó, na az is nekik fontos, ahol a tét is sokkal nagyobb., mint egy szimpla földi halandónál.
eugen4402
@eszegfu: Nem fogod elhinni, de egy kicsit irigylem a képen mosolygó hölgyeket. Gondolom, sokkal egyszerűbb feltétel nélkül imádni, szeretni valakit vagy valamit, mint örökösen a "miért?"-eken rágódni, látható vagy rejtett összefüggéseket feltételezni. Lényegében a nyugodt bizonyosság helyett a csaknem állandó kételkedés légkörében élni, amit csak a kérdőjelek tartanak össze. Jobb a hívőknek, eszükbe se jut kételkedni...
eszegfu
@eugen4402: Na jól van! Én kb. a "piásokkal" kapcsolatban gondolok hasonlókat, amikor valamiért nagyon dühös vagyok... csak mindig egy kicsit "rátöltenek", aztán nincs gondjuk... legalábbis igy képzelem. Utolsó mondatod meg elgondolkodtató!
wpym
A hatalomért mindent! Eddig fostak a választókra, de most már dörgölőznének az általuk megvetett emberekhez. Aljas, kétszínű, rabló banda!!!
namihami
@eszegfu: Tudod, erről nekem a régi vicc jut eszembe:
-Dülöngél a részeg az utcán. Meglátja a rendőrt:- Hülye rendőr.
Mire a rendőr: Hülye részeg.
-De én reggelre kijózanodom.
Na, most helyettesítsd be a személyeket.
eugen4402
@eszegfu: Van hasonlatosság a két kaszt között, ha más nem, hát a menekülési kényszer a valósággal való szembesülés elől... Az utolsó mondattal az előtte lévőket igyekeztem bizonyítani.
Toby
Ez a "csok" valahogyan, de döcög ! Vajon mi lehet a gond ? Átlátnak a szitán ?
dr. prédikátor
Egyszerűen nem értem ezeket az agyament vén hülyéket!!!én is benne vagyok már a korban de az eszem nem ment el, ha fizetnének érte se mennék ilyen helyre! azt pedig végkép nem hogy a viktor szopkin hozzám érjen!!!Az életem során egy politikus volt akit tiszteltem ,és büszke vagyok rá hogy ismerhettem!!!De Ő sajnos nem él már!!!
adrenalink
Remélem a vén satrafák azután is körbesimogatják Viktorukat, miután megtudják a jövő évi nyugdijemelés mértékét!
www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/egy-szazalek-se-lesz-a-nyugdijemeles-2017-ben-468685
justhpeter
Bevettem a "leszarom" tablettát, de nem veszem be ezeket az ígéreteket. 2017-re ígér mindent. 2017-ben majd megígéri 2018-ra és így tovább.
eugen4402
@justhpeter: Nem lehet ennyire hitetlen: amit egyszer megígért, azt meg is tartotta (magának). Vagy pl. beígérte a 14.havi nyugdíjat... És lám... Még tíz év se tellett el azóta, és már majdnem ott vagyunk. Először persze a tizenkét havi rendes nyugdíjat kell megszüntetni, a 13. havit határidő nélkül lebegtetni, aztán máris ki lehet fizetni évenként egy alkalommal a 14. havit...
nyanya001
Ennek fényében tudjátok mennyi lesz a nyugdíjemelés ?
Az amit a táblán mutattak fel ma a tüntetésen ! Egy jó nagy !
Nem hogy infláció nem lesz, defláció lesz !
Feraj49
Munkát adjál barom,ne áfa csökkentést,és a bérböl majd megfizetjük az áfá-t.
Borsodi
Némelyik embert a fidesz úgy megvezeti mint a lovat a cirkuszban.Valóban sok a birka köztünk!
www.dalszoveg.hu/d1183898/kampnydalok/ebredj_fel_alv_magyarorszg-dalszoveg.html
Borsodi
www.youtube.com/watch?v=nLlXIUrict0
Békés boldog félelem nélküli emberek odafigyelés a szegényekre, mondták 1990ben Mára szarabb lett az életünk .Köszönjük a sok stadiont Istenem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.