A Népszabadság szerkesztősége új Facebook-oldalán osztotta meg azt a levelet, amit volt előfizetőjük írt. 

Zsolt október 8-án írt levelet a kiadó Mediaworks-nek, hogy kéri vissza az egy éves előfizetés időarányos részét. Erre az emailre azóta sem válaszoltak.

10-én telefonon érdeklődött, akkor azt mondták, még azon a héten péntekig kapni fog egy levelet.

13-án érkezett is egy levél, ami nem tartalmazott érdemi információt, majd újabb telefonok, újabb levél ígérgetése után jött a csattanós válasz: a kártalanítás azért csúszik, mert

túl sok előfizetője volt a Népszabadságnak.

- tájékoztatták telefonon az előfizetőt.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aha , vazze,... Erre mondana az ANyukam, ha meg elne, hogy a hazug embert hamarabb utolerik, mint a santa ebet... Es lo"n... Alig egy het mulva mar ki is derul, hogy a gazdasagi okokra, vesztesegre valo hivatkozas egy orbitalis kamu volt csupan...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Hú mekkora öngól...na eddig tartott a "Azért dőlt be a népszabadság mert kevesen vették" kamu.
almalibre
Az ezer is sok, ha egyenként kell utalgatni a lóvét nekik...
karma1
Aha , vazze,... Erre mondana az ANyukam, ha meg elne, hogy a hazug embert hamarabb utolerik, mint a santa ebet... Es lo"n... Alig egy het mulva mar ki is derul, hogy a gazdasagi okokra, vesztesegre valo hivatkozas egy orbitalis kamu volt csupan...
kisrigó
Erre mondják a gyerekeim, hogy "a pofám leszakad!" Sajnos már annyiszor szakadt le, hogy akár úgy is maradhat!
PJProby
Ja kérem, ha önmagával szorozzuk a kudarcot, könnyedén kimutatható a siker.
nyanya001
Már megint egy ordas hazugságra jött a válasz !
Főlökött
Végre kezdünk rájönni az igazi lényegre! Mire is ? Arra, hogy nem arról van szó, hogy olyan csúnya és tényfeltáróak voltak, hogy ezért becsukták a lapot, megszüntetve ténykedésüket, hanem igen vaskos anyagi vonzatok miatt, bevállalta a tulajdonos a kisebb buktát, a nagyobb helyett !
Szocik is néznek, mint maci a málnásban, hogy volt rá lehetőségük - a megmentésre, de elzárkóztak. Inkább jön részükről a hergelés és az uszítás, mely ideig - óráig bejön, de azután ? Úgy tűnik, erre szakosodtak, mármint a félinformációs hergelésre, nem akarnak tovább látni az orruknál. Így viszont, ezen mentalitással, lehetőségük sem lehet, a hatalom-váltásra 18'-ban.

A tulajdonos elregélte, hogy ráfizetéses volt folyamatosan és a felhalmozott - hangyafülnyi (5 milliárdocska ) eddigi hiány rendezése is kilátástalan volt. Nem véletlenül kért egy üzleti tervet, a stabil és folyamatos - felpörgő működésre, mely terv nem igazán akadt, csak a mostani folytatása és a kifogások, hogy miért nincs terv. Egy épeszű befektető, így nem folytatja tovább, inkább megállítja a lefelé - menetet, a mégnagyobb bukta előtt. Igaza volt ? IGEN !
Erre jönnek azok, akik eddig élvezték, ezen cég hasznait - biztos forrást, mely most elapadt és mint médiások, rögtön farkasért kiálltanak! Mondván a demokrácia, a szabad vélemény - nyílvánítás...Elárulom Nekik, ez még megmaradt, csak a jólfizető állásuk nem !
Milyen hasonló ténykedés is volt anno ? Kisebbeket említve :), mondjuk a Malév. Ugyanez a szitu, csak más érintettekkel. Lezárásra került ezen üzlet is ? Igen kisebb - nagyobb sikerrel. Miért, mert nem volt gazdaságos és kifizetődő. Egy befektető a hasznot szereti és nem a költségeket. Tehát a mérleg fő-összege + legyen és nem -, jelzésű.
Ja, hogy ezért, a nemszeretett kormányunk lenne a felelős ? Lehet, de ezt döntse el mindenki, saját maga, mibenis (?) és mennyiben. Nagyobb gondjaink is vannak, mint ezen cég bezárása, felszámolása. Sajnálatos, hogy utcára kerültek, de ezen folyamat, már 96' tól folyamatos.
vadnarancs
@Főlökött: csak ennyire futotta a központban közel másfél hét alatt? Ez elég gyenge...
Veleda
Kezdek kételkedni a Népszabadság szavahihetőségének. Én csak negyedévenként fizetek elő, igaz, így kapok rá valamennyi kedvezményt. Október elején már meg is kaptam az utolsó negyedévre szóló sárga csekket, de nem fizettem be. Úgy látom, hogy jól tettem.
Amíg nincs rend a lapkiadónál, nem leszek az előfizetőjük.
justhpeter
Pecinának már akkor sem hiszek, amikor kérdez. Igaz Orbánnak sem.
Zeta
A gazdasági eredményeket nem tudjuk, de a politikai háttér sumáksága egyértelmű.
Kezdhetnek gondolkodni egy újabb hazugságon.
A Népszabadsággal az volt a "baj!, " hogy sokan olvasták! A tulaj igazolta a hazugságait, a kártalanítással.
papa.49
Ebben a buliban valakik ordas nagyot hazudnak, ez az egy biztos!!!
quadrocopter
@Főlökött: Túl sokat magyarázol ahhoz képest, hogy a Mediaworks pofánköpte magát! Pontosan az idézett mondattal, amely mintha ellentmondana a a zokogásra okot adó irdatlan veszteségességnek és felfüggesztési hivatkozásnak, az egyéb, kétségbe vonható gagyi magyarázatokra meg már rávilágítottak az újságírók!
Főlökött
@vadnarancs: Sajna ennyire futotta nyugdíjasként, próbálva tájékozódni-olvasgatni és megérteni a tényleges történetek-történések lényegét-hátterét, a halmokban álló hazudozások-átvágások-megvezetések hálójában! Szóval ennyire futotta !

Én már kinőtem abból a korból, hogy Gyurcsányunk rávegyen egy határmenti sétára úgy, hogy neki mentességi joga lenne, engem pedig elitélnek, jogsértésért! Ő pedig jót nevetve, ebből előnyt kovácsol magának. Táncművész sem az esetem, mint ahogy sokan mások sem.

A 'központ' pedig az otthonom, a család otthona, ahol jól és finomat főzögetve elvagyok, sertepertélek - néha szösszeneteket írok - jobb dolog hiányában. Lehet, hogy gyengén főzök, de még nem volt rá panasz :) -> avagy nem merték bevállalni :)

Ha viszont mondanivalómmal kapcsolatban - mivel rá értem - nem volt jobb dolgom - ezen szösszenetre, tudsz érdemi választ is adni a felvetettekre, alátámasztva tényekkel, no akkor jöjj elő a farbával -> és mond !!!
96' -tól mentek a leépítések. Kisebb - nagyobb balhékkal ugyan, de ment. Voltak jogsértések, nem is kevés, de az, hogy a Népszabadságot politikai érdekből gyalulták le, ez egy marhaság! Ez mára világossá vált. Én hiszek a tulajdonosnak és életszerű is (közgazdászként tapasztalat is), hogy a két rossz közül, a kisebbiket választotta. Még mindíg életszerűbb azon főszerkesztő, aki elmondja, hogy üzleti tervet kellene letenni az asztalra - a folytatáshoz, de Ő mással jön elő és 1 euró-ért megveszi az egészet. :)))))))) Tetszik tudni, ez már Pécsett sem jött be, a vízmű esetében sem jött be ezen ténykedés - elképzelés, mennyi is lett a végösszeg ezen marhaságra - természetesen közpénzből dotáltan ? Nem tetszik tudni ? 1,5 milliárd!! No ez viszont már nem gyenge...:)
Ha tetszik tudni mondani érdemit is, akkor hagy szóljon...:))

Én pedig felesleges poffogások hiányában, inkább tájékozódom előtte, mielőtt reflektálnék :) Bármit is :)
Főlökött
@quadrocopter: Az, hogy a Havas és a Farkasházy milyen véleménnyel van erről, nem igazán érdekel. Tájékozódás terén meghallgattam Őket is, de számomra nem dominálók ( nem részletezem miért - nem téma ).
Sok - sok oldalt elolvastam ahhoz, hogy kialakuljon bennem egy vélemény - ezen leírt vélemény. Nem akartam elfogult sem lenni, illetve azt sem akartam, hogy átvágjanak - megvezessenek.
Az olvasottak alapján, a leg kézenfekvőbb - leg életszagúbb - életszerűbb - valóság talaján állóbb az Osztrák tulaj vallomása :)-volt. -> rutin, meg az évek mondatják belőllem :).
Ha és amennyiben utána olvasol, az általam leírtaknak, megérted. Főszerkeztő nyilatkozata - ajánlat tétele - új állása. stb.
Próbálok elfogultságmentesen véleményt alkotni, nyilatkozni. Szeretem megérteni, mi - miért is történt. Ha utánaolvasol és más a meglátásod, mond, én szívesen fogadom azt is ! Lehet, hogy olyannal jössz elő, amiről még nem tudunk :) Ezért is jó, ezen fórum !
Főlökött
@Főlökött: error access_timema, 17:04 - szösszenetemre, módosítás, elírás miatt :

"Én pedig felesleges poffogások hiányában" -> "Én pedig felesleges puffogások hiányában" - elnézést, elgépeltem...bocsika.
Bringás
Ezek nettóba hülyék! Épp azért ment tönkre, mert a kutya se olvasta! Most meg sok előfizetőt képzelegnek? Bár, mondjuk ez relatív, mert bizonyos esetekben a harminc fő is lehet sok! :-)
spu00
Ha tényleg sok lett volna, már régen tele kürtölték volna a világot.. Max. 40-50 ezres vevő köre lehetett az országban.
Veleda
@Bringás: Lényeg az, hogy nem a tartalma miatt ment tönkre, hanem a körülötte zajló ügyeskedők manipulációja miatt!! Csak ezt nehéz bevallani, inkább elferdítik a tényeket.
Bringás
@Veleda: Nem volt elég olvasó. Az MSZP levette róla a kezét! A külföldi tulaj kitolta a lóvét a vállalkozásból!
Mi maradt? 80 libsi firkász, akik most diktatúrát rikoltoznak, mert a kutyának sem kellenek!
Úgy tudom, a Népszava is döglődik! Szépen tisztul a közélet végre!
Veleda
@Bringás: 30 ezer előfizetője volt, ennyi még a Magyar Hírlapnak sincs. Tudatosan tették tönkre,
de ha annyira erős a Fidesz, hogy a lakosság 98 %-a rá szavazott( ???) a maradék 2 százalékától vagytok beszarva??
Bringás
@Veleda: Ki van beszarva? Mi igazán biztosak vagyunk magunkba!
feco fero
Nekem már az is érthetetlen, hogy hogyan kerülhetett egy Magyar Baloldali sajtó egy Osztrák tulajdonos birtokába???!!!
Ezek után pedig ki milyen jogon szapulja a Magyar Kormányt, a Magyar Sajtószabadságot???
Amikor eladták az Osztrákoknak, akkor akkor nem volt veszélyben a sajtó szabadság???
Idióták! Ébresztő! Nem kell mindent beszopni a nem létező baloldalnak és a kormányunk ellenségeinek!
Legyetek már tökös, józan paraszti ésszel gondolkodó MAGYAROK, akik nem csak szapulni tudnak, mások kárának örülni, felelősség nélkül ugatni, kritizálni minden felelősség nélkül.
Aztán szaladgálni az EU ba, feljelenteni Hazánkat, Törvényesen meg választott Kormányunkat...stb!
vadnarancs
@feco fero: Orsós haverod rohangált az ejjuhoz hogy ne adjanak semmit nekünk. Gondolom az nem csípte ennyire a szemed, mert már akkor sem látszottál ki a valagából. Ilyen agymosott idiótál miatt állunk a szakadék szélén, mint te is. Bégess csak míg megteheted, te is sorra kerülsz az elszámoltatásnál!
kisrigó
@almalibre: Majd ,ha ráérek sajnálom őket! Teljesítették volna a szolgáltatást, amit az előfizetők megrendeltek! Vazze!!
verőce21
A kutya sem olvasta már ezt a lapot! A könyvtárak olvasótermei voltak tele velük 5 példányban.
Az MSZP is cserbenhagyta, kiállt mögüle.
sziha
@Veleda: ez hulye hozza, hogy beszarjoin. Tenyleg elhiszi, hogy csak 200E ember (2%, ugye) nem szavazna arra a felkegyelmu gazdajara. Ennel tenyleg nincsenek otthon...
nemfideszes
@feco fero: Nekem meg az érthetetlen, hogy hogyan kerülhetett a teljes magyar szerencsejáték ipar egy amerikai offshore lovag birtokába?! Vagy, hogy kerülhetett a letelepedési kötvények kizárólagos értékesítése offshore cégek kezébe?!
Először is, működő demokráciákban teljesen mindegy ki a lap tulajdonosa, ugyanis annak semmi köze a sajtószabadsághoz!
Másodszor, a dolog úgy fest, hogy egy osztrák, aki ellen jelenleg is eljárás folyik Ausztriában, piaci alapon megvette az MSZP részesedését. Amikor ezt megtette a lap már veszteséges volt, mint minden nyomtatott sajtó, köszönhetően az online sajtónak. A vásárlást követően különböző kormányzati hirdetések formájában a fidesz milliárdokat folyatott az osztrák tulajdonoshoz, melyek más, szintén a cégcsoporthoz tartozó lapokban meg is jelentek. Ennek ellenére a Népszabadság, mint az ország legolvasottabb lapja 2015-öt nyereségesen zárja. Pénteken még kiküldik a következő féléves előfizetési csekkeket, de szombat reggel már nem engedik be az újságírókat.
Tehát az ürge vesz egy tudottan veszteséges lapot, a cégét kitömik kormányzati pénzekkel, majd annak ellenére, hogy a lap nyereségesen zárta az előző évet, és a legolvasottabb lap, gazdasági okokra hivatkozva, a dolgozókat előre nem tájékoztatva, egyik napról a másikra bezáratja a lapot, és letiltatja az online felületet is az archívummal egyetemben, melynek üzemeltetése nem gazdasági kérdés. A dolgozók magánlevelezéséről már nem is beszélve!
Mindezt persze egész véletlenül egy bukott népszavazás után, Matolcsy „kurvázásáról” és Tonyó urizáló életviteléről szóló cikkek megjelenését követően.
Harmadszor, mások kárán, azaz a Népszabadság bezárásán, és dolgozói bizonytalan helyzetén, jelenleg csak a fidióta barmok örülnek, zsírfejű rizsa Szilárdtól, bayer zsótikáig. Tudod az, aki mindenkit „szapul”, és mindenkinek szét akarja cseszni a fejét aki Népszabit olvas.
nemfideszes
@feco fero: Negyedszer, ahogy vadnarancs is megírta a gazdaállatod ellenzékben még ott hisztizett Brüsszelben, hogy fagyasszák be a magyarországi EU-s pénzek kifizetését. Ilyet a jelenlegi ellenzék például soha nem kért, sőt...! Továbbá szintén gazdaállatod volt az, aki 2003-ban a lisszaboni Kereszténydemokrata Internacionálén Magyarországot elítélő nyilatkozatot fogadtatott el!
Szóval fidióta „barátom”, itt az ideje, hogy kihúzd a fejedet a csuti valagából, és elővéve a „józan paraszti eszedet” elkezdj gondolkodni!
nemfideszes
@verőce21: 2015-ben eladott példányszám 38-40 ezer, ezzel szemben a Magyar Hírlapot és a Magyar Időket már nem is auditálják mivel annyira kevesen veszik, de 3-4 ezerre becsülik az eladott példányszámot. De azért csak győzköd magad...
vadnarancs
@Főlökött: akkor tájékozódj ne a szádat jártasd. Húzd ki a fejed Orsós seggéből! Közgazdász vagy? Akkor még nagyobb baromságot írtál. Akkor tudnád, hogy egy felfüggesztést is tanulmányok sora előz meg, nem egyik napról a másikra. Ja és pont szombaton... Igaz, ez egy Orsós seggnyalónak ez fel sem tűnik. Mondandód fele hazugság, fele csúsztatás. Ahogy az elvtársaid teszik. Mondom ezt közgazdászként. Erről vitázhatsz velem, max visszaadod a diplomádat, ha van. Nyugdíjasként alaposabb tájékozódást feltételeznék, nem csak epehányást Gyurcsányról. Az olyan kocsma szint egybiteseknél...
verőce21
@nemfideszes: (11:12) Helyesen "győzködd" magad! Tudod, egy ilyen ordas nagy hiba miatt minden további megnyilvánulásod hiteltelen! (Hogy miért alapvető feltétel a helyesírás, azt már évekkel korábban kifejtettem. És nem túlozok, ha azt írom, énmiattam javult lényegesen ezen a blogon a beírogatók a helyesírása. Borzasztó állapotok uralkodtak itt a belépésem előtt.) :)
Más kategória a szándékos elferdítés, de a tiéd nem az.

Még annyit a rossz informáltságodról, hogy nem jól írod, mert az archívum elérhető.
adtplus.arcanum.hu/hu/collection/Nepszabadsag/?gclid=CKLqpoOk2M8CFaUy0wod1ggL2A
Lepényleső
...sok volt,de nem elég,és csak olvasója,nem hitvallója.
nezelodo
Persze, a sok előfizető tette tönkre a lapot. Orbán pedig egyenes gerinccel kiállt, szembe nézett az előfizetőkkel és közölte, nem sumákolva, alattomosan, függöny mögé bújva, nem külföldről, sem óriásplakáttal üzenve, én megmentem a barátaim, (strómanjaim) segítségével a lapot. Ja, hogy megint belopakodott a történetbe az a sánta kutya?!
feco fero
@nemfideszes: Gratulálok az összefoglalódhoz! Szinte semmi nincs amiben nem értenénk egyet, legyen az a múlt, jelen, a jövőt meg meglátjuk.
Viszont : Egy lap tulajdonosa igen is fontos szerepet vállal a SAJTÓSZABADSÁGÉRT!!!
Az összes sajtó a tulajdonos érdekei szerint ír, jelenik meg, stb!!!
Aki a tulajdonos érdekeit figyelmen kívül hagyja, azt általában ki szokták rúgni!
Az összes újságíró és médiások, a tulajdonosokon keresztül gyakorolják a un. SAJTÓSZABADSÁGOT!
Ezt ha felfogod, vagy felfogjátok, már megérte okítanom bennetek.
Az pedig, h ki mikor hová szaladgált, panaszkodott, vagy fel vagy bejelentett, sorba jöhetnek és bekaphatják, és ez nem sajtószabadság kérdése!
feco fero
@nemfideszes: Gratulálok az összefoglalódhoz! Szinte semmi nincs amiben nem értenénk egyet, legyen az a múlt, jelen, a jövőt meg meglátjuk.
Viszont : Egy lap tulajdonosa igen is fontos szerepet vállal a SAJTÓSZABADSÁGÉRT!!!
Az összes sajtó a tulajdonos érdekei szerint ír, jelenik meg, stb!!!
Aki a tulajdonos érdekeit figyelmen kívül hagyja, azt általában ki szokták rúgni!
Az összes újságíró és médiások, a tulajdonosokon keresztül gyakorolják a un. SAJTÓSZABADSÁGOT!
Ezt ha felfogod, vagy felfogjátok, már megérte okítanom bennetek.
Az pedig, h ki mikor hová szaladgált, panaszkodott, vagy fel vagy bejelentett, sorba jöhetnek és bekaphatják, és ez nem sajtószabadság kérdése!
Némó Matróz
Valami nem stimmel!
Ha túl sok volt az előfizető akkor miként lehetett deficites?
Lehet, hogy cak egy hülye traktoros vagyok, de akkor sem értem :(
Főlökött
@vadnarancs: Tetszik tudni, a személyeskedés primitívségre utal, ezért én kerülöm ezen ténykedést. Ha és amennyiben érdemben ennyi volt reflektálása, akkor nincs miről beszélnünk egymással. Kérem hanyagoljon ilyen jellegű hsz.-eivel, mert nem a világom. Köszönöm.
nemfideszes
@verőce21: Először is, úgy gondolom egyszer, kétszer én is hibázhatok főleg, hogy fórumozás közben a munkámmal is foglalkozom. De egy helyesírási hiba, egy helyesírásról folytatott vitában tenne maximum hiteltelenné, nem pedig egy sajtószabadságról szóló vitában. Bár az a fideszes retorika, mi szerint tényekkel alátámasztott érvek híján a másikat kell mindenáron hiteltelennek beállítani már megszokott, és mára már igen csak szánalmassá vált.
Másodszor azon túlmenően, hogy igen csak nagyképűségre vall, miszerint miattad javult volna a fórumon a helyesírás, ajánlom, hogy egy kicsit jobban mélyedj el mélymagyar fidióta társaid helyesírásában. Lásd papuska1. Annak ellenére, hogy számtalan esetben hívtam fel már én is mások figyelmét a helyesírási hibájukra, eszembe nem jutna hozzád hasonló nagyképű megállapításokat tenni. De hát egy fidióta már csak ilyen….
Ami pedig az archívumot illeti, 2016 hiányzik! Márpedig a „szaftos” cikkek az utóbbi időben születtek.
nemfideszes
@feco fero: Ne keverd a dolgokat!
Egy dolog, hogy a tulajdonos mit jelentet meg az újságjában, és megint más ha egy kormány által megvásárolt tulajdonos, vagy egy fideszes kezébe került, korábban ellenzéki újság kiadatását politikai nyomásra megszüntetik!
Sajtószabadságról akkor beszélhetünk ha minden szereplő számára egyformán biztosított a megnyilvánulás lehetősége a különböző média felületeken! Például a mindenki, így az ellenzékiek adójából is finanszírozott közmédia esetében erről már eleve nem beszélhetünk.
Annak amiről te beszélsz, miszerint a tulajdonostól függ, hogy mi is jelenik meg az egyik vagy a másik lapban, semmi köze a sajtószabadsághoz, mindaddig amíg a másik félnek van lehetősége ugyanott, vagy egy másik médiában reagálnia! Addig a lapban megjelenő írások csak az újságírói etikát, bizonyos esetekben a btk.-t érintik, lásd a jobboldali média által elvesztett megannyi rágalmazási per.
Tehát "ha felfogod, vagy felfogjátok," hogy mi is a különbség egy újság tartalma és egy újság beszüntetése között "már megérte okítanom benneteket".

"Az pedig, h ki mikor hová szaladgált, panaszkodott, vagy fel vagy bejelentett, sorba jöhetnek és bekaphatják, és ez nem sajtószabadság kérdése!"

Nem is állította senki, hogy pl. az EU-s pénzek magyarországi lenyúlása miatt Brüsszelben történt ellenzéki panaszoknak bármi köze is lenne a sajtószabadsághoz. Ezt a témát Te hoztad fel, és minek után szembesítettünk azzal, amit a csuti tett, máris próbálod a dolgot bagatellizálni, mintha nem is érdekelne annyira, holott Te kezdtél el emiatt hőbörögni!
De hát mint tudjuk a következetesség és a jellemesség soha nem volt a fidesz hívek erénye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.