A TEK szerdán több helyen is akciózott az országban, a hírek szerint elkapták a Teréz körúti robbantót.

Az M1 tényként állította, hogy a Terrorelhárítási Központ szerdán elfogta a robbantás feltételezett elkövetőjét. Az Origo úgy tudja, hogy a férfit Budapestre hozták, a lakásában házkutatást tartották, a rendőrökkel azonban nem működik együtt.

Hévízen is megjelent a TEK, a város melletti Karmacson több páncélozott jármű is felvonult. Állítólag itt fogták el a gyanúsítottat.

Azóta a községben másról sem beszélnek az emberek, mint a TEK erődemonstrációjáról. A ZAOL-nak úgy nyilatkozott az egyik helyi lakó, hogy

Mi nem annyira hisszük el, hogy akit elvittek, az tette. Én nem láttam mit történt, de tankokat meg TEK-eseket meg autókat láttak. Mit gondol valaki, ha tankot lát, ki ne ijedne meg? A gyerekek féltek, sírtak. Az én kis unokám is úgy sírt, hogy borzasztó.

A boltos is megszólalt a ZAOL-nak, és  azt mondta, 

én láttam, hogy nagyon sok civil autó jött, rengeteg volt, harminc-negyven biztos, meg a páncélos járművek. A hegybe mentek, találgatások vannak, hogy kihez. Ezen kívül nem tudunk semmit. Az idősek megijedtek, nem tudták, hogy mire véljék az egészet. Ilyen nem volt még Karmacson.

Kelemen István, Karmacs polgármestere elmesélte a portálnak, hogy előzetes értesítést ő sem kapott az akcióról, de hatósági tanúként figyelemmel kísérte az eseményeket.

Arról úgy nyilatkozott a Zalai Hírlapnak, hogy egyes sajtóhírek szerint az a személy, akit tegnap elvittek a faluból, Karmacs egykori vezetőjének a fia,

Nem tudok róla, róla, hogy bárkit elvittek volna, házkutatás volt. Hogy a felmenője polgármester volt, annak nincsen köze ehhez.

Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű fiatalembert a Teréz körúti robbantással összefüggésben – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Keresztes Imre főügyész.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Hiányolom a felvonulásból a harckocsikat meg a helikoptert valamint a repülőket!!! milyen szép látvány lett volna!!!Na meg a HK lövegtornyában a viktor szopkint és az olajszőke sintér sanyát!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
,,Kenyér és cirkusz,, mivel kenyeret nem adnak, van cirkusz a közönségnek!!!
Hellcat
Jó diszkrét akció volt...ebből is látszik, hogy nem komoly...az ilyesmit a lehető legnagyobb kussban kéne végrehajtani...ez parádézás volt nem akció.
dr. prédikátor
Hiányolom a felvonulásból a harckocsikat meg a helikoptert valamint a repülőket!!! milyen szép látvány lett volna!!!Na meg a HK lövegtornyában a viktor szopkint és az olajszőke sintér sanyát!!!
36
Megkérdezték az első lomis cigány családot, hogy mi a véleményük a dologról. Persze hogy sírtak a gyerekeik, nehogy a papót vigyék el.(Már megint)
Üdv:Zalából!
Főlökött
Igen, volt egy erő-demonstráció, felvonultak, ácsorogtak. Videon is látható, volt egy halom nézelődő, kiváncsiskodó.
Amúgy pedig erről, nagy a hallgatás :
privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=EroszakosBuncselekmenyek&AN=arobbanto&LN=Hungarian

Mielőtt kételkednénk a tartalmában, itt a következő, ezen vonal folytatása :

magyaridok.hu/belfold/szerb-allampolgar-lehet-terez-koruti-robbanto-1111225/

Szóval lehet, hogy elkaptak valakit, de nem biztos, hogy a Teréz utcai elkövető volt az.
dr. prédikátor
Hát és sem vagyok benne biztos hogy az "igazi" robbantó került meg!!!Akit elfogtak majd egy kicsit "megdolgozzák",kap egy két injekciót vagy tablettát és egyből el kezd énekelni!!!Nagyon gyanús és sok helyen sántít ez az egész történet!!!
Szókrakész
Undorító, hogy egy ilyen esetre a gyerekek riadalmát félelmét használja fel a sajtó, csak hogy a fideszt, a TEK-et, a rendőrséget fikázhassa.
Bezzeg 2006-ban agyondícsérték az ennél mega-giga durvább rendőrségi fellépést.
Macskaszem
@dr. prédikátor: Nyugi, voltak harckocsik is, a helikoptert elvitte mitónink. Bocs, az ő tónijuk.
quadrocopter
A bunkó TEK-esek egy pár szót válthattak volna a polgármesterrel., aki adott volna tájáékoztatást a lakosságnak utólag és még csak azt sem kellett volna megmondani, hogy kiért/miért volt a mutatvány!
Hellcat
@Szókrakész: Ez az egész csak a TEK bénázását igazolja...csendes akció helyett kivonultak parádézni.
Hellcat
@Szókrakész: Üzenet? Továbbra is rettegésben kell tartani a lakosságot?
korell
Hadsereget egy ember ellen? Nem ismerik a mondást "többet ésszel, mint erővel"? Mi a fenének kellett ez? Egy vagy mondjuk 10 kiképzett tekes nem tudta volna elfogni?
30-40 autó - gondolom tele - meg páncélos járművek kellettek hozzá?
Ja, hogy most már mindenki tudja, a TEK páncélos autóján van nehézlövetű fegyver, és nekik van több ilyen autójuk, hát jó lesz vigyázni! Szerencse azért, hogy a falu megmaradt.
(Mert csak azisten tudja, ki kezeli ezeket, és ki adja ki a parancsot)
Szókrakész
@Hellcat: 2006 óta azt csinálják.

Már az is egy erődemonstráció volt.
Mindkét "vezér"(Furcsán és VekkerViktor) közös megegyezése alapján.
dr. prédikátor
@Macskaszem: Bocs.de én csak PSZH-t láttam. Harckocsit az az tankot nem!!!Lehet avval a félkerekű bringós gyakorlatozott???
Macskaszem
@Szókrakész: Ez a 2006-os csont már baromira le van rágva, de még mindig azt szopogatjátok, mert orbán azt adta a szátokba. Van itt egy csomó sokkal frissebb, szaftosabb rágnivaló, mért nem azon csócsálkodtok he?
Hellcat
@Szókrakész: 2006 az a jobboldal altal sikertelenül kivitelezett puccskísérlet volt...Erdogan most egy ilyen miatt takarítja ki épp egész Törökországot...idehaza meg hatalomra kerültek a puccsisták csak egy kicsit később...láthatod azóta mi lett belőlük...
Bringás
Ez inkább egy BTR-80-as lehet a kép alapján!
Szókrakész
@Macskaszem: He?
Csak felhomályosítalak benneteket, csőlátó, rövid memóriás, beeeeeeeszólogató "embereket".
Próbálom pettingelni a neuronjaitokat.
Sajna eddig sikertelenül.
human
Nem túlzás ez egy kicsit egy meglepetésnek szánt elfogáshoz?
moareka
Ezt most kellett megrendezni,okt. 23 előtt, hogy legyen mit és kiket dícsérnie a nemzet megmentőjének, az nem baj, hogy egy "hadsereggel" állítottak oda egy hülye gyerek miatt, s egy falu tojta össze magát.Ismerem a falut,- a nyugalom és béke jellemzi...
CHEWBACCA
Na, ehhez képest a Túsztörténet (1971) kutya fas*a!
lempelné Éva
Valóban kissé nagy felhajtást csináltak.De nem hiszem hogy nagydobra kellett volna verni az érkezésük okát ! Azért,hogy a tettes elmenekülhessen!Az hogy 23 ik a közeleg, az egy dolog!Nem kivánságműsor volt a féreg robbantó elfogása ! Aki ezt a robbantást a saját hazájában megtette aljas módon,az bárhol,és bármikor tekintet nélkül ismét megtenné.Itt nem lehet hivatkozni dátumokra! Ha rajtam múlna,és halálbüntetést lehetne alkalmazni,én biztos fölakasztanám ezt a trógert!A lakósságnak meg ilyen helyzetben talán nem kellene igy viszonyulni,és a gyerekekre hivatkozni.Mit szóltak azok a szerencsétlen emberek ,és mit éreztek amikor robbantott ez a mocsok !Gondolom ezt nem szeretnék Önök sem megélni!
36
@CHEWBACCA: Igen. Az egy kiválló film.
Ikarusok, 1200-es zsigák, és! Dragunov mesterlövész fegyver.
korell
@lempelné Éva: "Ágyúval verébre" sikeredett ez az akció, és engem nem a TEK profizmusáról, felkészültségéről győzött meg. Csak remélni tudom, hogy egyébként csendben az éj leple alatt, mesterlövészek és képzett tekesek körbevették a gyanúsított házát, majd felszólították a megadásra. Aki ezt nyilván meg is tette.

Az összes többi felhajtás nekünk szóló színjáték, de legalább jó drága!

Mert egyébként, ha így és ekkora harci erőval akarták elfogni, csak lehetőséget adtak volna a gyanúsítottnak a menekülésre, hiszen a hang terjedési sebessége kicsit gyorsabb, mint a járműveké.
eugen4402
Egy forradalom évfordulója előtt ajánlatos belopni a köznép agyába: - "Az erő velünk van, és jó lesz, ha mindenki kussol, és marad békében a valagán!!!" Tudat alatt jó, ha érzi mindenki, hogy a nyerőlapok a kormány kezében vannak.
Csak nehogy úgy járjanak, mint régen az USA, amikor Vietnamban napalmos gyújtóbombákkal akarták megfélemlíteni a lakosságot, mert attól lett népszerű a Vietkong...
Bringás
Azt hiszem Beszlánban volt egy túszdráma az oroszoknál. Azok is páncélosokat és nehézfegyvereket vetettek be kommandósok helyet. Meg is haltak vagy 300-an!
6666
@moareka: @eugen4402: Miért kell mindenben rosszat látni?Nem lehetne inkább örülni,hogy de jó elfogták ,és az elmebeteg fejével nem csinál többé ilyet.Bármilyen hírt olvas az ember a kommentelők mindíg bele keverik a politikát.Miért kell bal vagy jobb oldalon állni valakinek?Miért nem lehet csak úgy örülni?Tipikus nyuszika esete,ha nem kapták volna el akkor azért lehetne szini valakit.
moareka
@6666: Örülünk vazze!...csak az orrunknál tovább látunk! nem baj?
szép új világ
@Szókrakész: Mi az, hogy egyfajta üzenet volt. Kinek üzengetnek, csak nem már megint Brüsszelnek?
csa-csa
majd idővel megtanulják a gyerekek, ha egy mocsadék robbantót, vagy veszélyes tetves bűnözőt rohannak le, nem félni hanem örülni.
Lepényleső
...és ezeken már nem is kék vagy barna ing van,hanem fekete,fegyverrel a kezükbe fegyvertelenekkel szembe,mutatják meg a világnak,hogyan hallatszik a nyuszi füttye?
kai hansen
szólhattak volna putyinak most úgy is fegyverszünet van küldhetett volna pár miget :) :)
eugen4402
@6666: Már megbocsáss Sátán, tegnap este óta egyfolytában örülök (én is).
Maximálisan támogatom, hogy az ön- és közveszélyes őrülteket vonják ki a forgalomból, (sőt, én sokkal gonoszabb vagyok: aki ártatlanok életét veszélyezteti, azzal nem cicóznék...) Csak tudod, a tálalás... A KIRAKAT-mutogatósdi... Undorodom a látszat-politikától. Felnőttem..!
Apatszerek
Agyament cikk író, agyament reagálás.
Cicamama55
Most volt a riport Tarjányi Péterrel e témáról, aki úgy magyarázta, hogy mindenre fel kellett nekik készülni az akciónál. Ha kell akár a házba belemennének ezekkel a járművekkel...
Pálinkafőző Rézüst
Ekkora apparátussal Erdélyt is visszafoglalhatták volna...:)) Nem az EU-t akarták ezek megpuccsolni??? :)))
Szókrakész
@szép új világ: Nekünk, magyaroknak!!!
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Elképzelhető, de aztán meggondolták magukat :)
6666
@eugen4402: Én ezt tényleg nem igazán értem.Az éremnek mindíg két oldala van.Az egyik olvasatban milyen gáz,hogy így vonultak ki a tekesek,a másik olvasatban de jól tették.Én csak annyit próbáltam megjegyezni,hogy miért nem lehet pártállás nélkül örülni annak,hogy elfogtak egy elmebeteget aki veszélyes a többi emberre.Egyébként a sátán száma a 666
Desischado
@eugen4402: Neked van igazad, erre ment ki az egész. Erőfitogtatás, és üzenet, hogy jó lesz kussolni a pórnépnek, mert lövetünk, ha hőbörögtök! a rablóbandából meg orbánból simán kinézem ezt is. Csak nehogy pórul járjanak!
Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy a valódi elkövetőt fogták el. Nagyon jól jött ez a robbantás orbánéknak! Az időzítés nagyon sokatmondó!
eugen4402
@6666: Nem a tartalommal van gond, a forma okoz némi fejcsóválást...
Ha a valódi elkövető kerül a "megérdemelt helyére", annak minden épeszű , ember örül, csak az előadás módja furcsa, életidegen. Egy ilyen akciót észre se szabadott volna venni a lakosságnak, a népszínmű előadása - szerintem - visszatetsző volt.
eugen4402
@Desischado: Lehet, hogy most már az se számít, hogy ő robbantott-e, vagy nem...
Fő, hogy látványos előadás keretében ártalmatlanná tették és elfogták. Siker van! Ha azt se tudja miért fogták el, az ellene szól: naná, hogy tagad...!
36
@6666: Az állandó nyivogással, nekem is az agyamra mennek. Persze mindenki mondja el a véleményét és tudom hogy vannak bajok, de azzal én sem értek egyet, hogy mindíg, minden rossz.
A magyar lónak, legtöbbször nincs háta, csak jobb és bal oldala.
Edmond Dantes
Hát ha előtte föltérképezték a terepet,akkor hogy a fenébe tévedtek el és főleg miért csináltak nagyobb hadi bemutatót, mint annak idején a szovjetek minden november 7.-én a Vörös téren?
Továbbá Hajdú TEK parancsnok mit keres egy ilyen-számukra- átlagos akcióban egy Balaton parti sétányon ? Persze azon sem lepődtem volna meg,ha Orbán is ott ugrál kommandós ruhában,kormos arccal.Hiszen az árvízi védekezést is ő irányította úgy,mint Zsukov marsall Sztálingrád ostromát.
Edmond Dantes
Azért el tudom képzelni az eltévedt TEK harckocsizóját,amikor kikászálódott a géppuska állvány mögül,hogy megkérdezze a helyi kisboltba igyekvő Pirike nénit,hogy
-Tessék mondani néni,hol kell lecsapnunk?
kamazuka
Ez egy egész ügyesen előre megkomponált mondjuk nagyon életszerű demonstráció volt.
Megmutatták éles helyzetben mire képes a rezsim ,,ha nem csökken"
Az elbánhatnak bárhol bárkivel, nem a demokrácia alappillére.
A megfélemlítés,az emberi hülyeség hatalomvágyának téveszmékbe öntött kórsága!
nemkati
@Szeparepa2: Én úgy vettem ki a hírekből, hogy Keszthelyen fogták el. A TEK pedig ez után ment a nagy csinnadrattával a lakóhelyére. Van valami dobról meg verébfogásról szóló közmondás, az ide nem jó? :)
ittott
@dr. prédikátor: és Orbánt fehér lovon. mellette sancóancája dr tolvajkeresztény. Ő a cslen,
ittott
@ittott: cslen, mint tag. szlengben hímtag.
advocat
Csak úgy. Összesen 1 századnyi Gripenünk van. Abból 12 - úgy, ahogy - működik. (Megjegyzem, Kecskeméten - nagyon régen - 4 század volt, és volt mellette ugyanennyivel Pápa és Taszár.) Perze robbant. A "járművek" meg hosszú tömött sorban egymás után. Ha valami történik, akkor legalább az első lezárja az egész utcát. Persze ezt a mai jól képzett tisztek esetleg nem tudják?
kukac50
Félelem keltés volt a cél! Aljasságnak is van határa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.