A Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi apja nem tudja elképzelni, hogy a fia követte volna el a rendőrök elleni támadást – írja a Borsonline.

Vaktában lövöldöznek – mondta az apa, majd hozzátette, őt nem hallgatták ki, csak közölték az eljárás tárgyát, majd szétszedtek mindent, házkutatást tartottak.

A karmacsiak több gyanús esetről is beszámoltak, nyáron az egyikük robbanást hallott, aminek nyoma lett a háza tetején és megsérült a kémény. Gyújtogatásokról is beszéltek a Borsnak, azt mondták, vagy tíz hegyet rétet gyújtottak fel, a tettes sosem lett meg.

Ami a harminc autóval felvonuló TEK számára a legkínosabb, hogy a derék terrorelhárítók eltévedtek Karmacson és nem találták a gyanúsított apjának a házát. Egy egysávos utcában még meg is kellett fordulniuk harckocsistul, mindenestül...

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Gusztustalan ez az erőfitoktatás főleg így 56 évfordulója előtt!! Még az átkosban is elég volt egy ilyen akcióhoz egy személygépocsi és négy ember!!! Mire az a bohóckodás? Semmi másra nem jó, mint az emberek megfélemlítésére!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Szokni kell még. Nem véletlenül volt ez a gyakorlatozás.
Ha jól emlékszem nem először mentek rossz címre a parádésok.
cs.n.
Karmacson nincs metró, ez lehetett a probléma.
nezelodo
Azért, hogy mindegyik tökig géppisztolyba legyen öltözve, sok pénz kell, egy nyamvadt navigációra, vagy egy helyismerő kalauzra nem futja, vagy nem bíznak benne, esetleg tilos olyan legényt alkalmazni aki legalább SMS-t tud küldeni, mert okosabb akkor már a védencüknél.
Jozefina
Gusztustalan ez az erőfitoktatás főleg így 56 évfordulója előtt!! Még az átkosban is elég volt egy ilyen akcióhoz egy személygépocsi és négy ember!!! Mire az a bohóckodás? Semmi másra nem jó, mint az emberek megfélemlítésére!!!
eszegfu
Ez volt ám a "fogas" kérdés... odatalálni! Karmacsnak kb. 780-800 lakója van, ami kb. 200 család, ill. ház, 1 térből és kb. 10 utcából áll... na meg GPS nincs?!
sokanvagyunk
Azért nagyobb településeken ne nagyon próbáljanak megtalálni bárkit is.
dr. prédikátor
Töketlen banda!!! hát a gazdátok nem vett nektek gépéest???Gyere vazzeg adok egyet van egy fölösleg!!!
eugen4402
Történelmi pillanat lehetett, amikor odataláltak... Mint amikor a burundu-i dzsungelben Stanley megtalálta a keresett személyt, és felkiáltott:
" - Ha nem csalódom, ön Mr. Livingstone...!?!"
nezelodo
Valaki azt tanácsolta, érdemes a kritizálóiknak nyitva tartani az ajtót, nehogy rátörjék. Van egy sejtésem, az sem előzi meg az ajtóbetörést, annyi eszük sincs, hogy lenyomják a kilincset.
wagabund
..."Eltévedtek a TEK-esek Karmacson, miközben a Teréz körúti robbantó apjának a házát keresték"...

itt a kocsmában együttéreznek a cimborák a tekesekkel...mindannyian tudjuk milyen problémás megtalálni a lakásunkat négykézláb, húsz fröccs után...annyi egyforma ház van...
Bringás
Nem harckocsi, BTR-80-as. Azzal a böhöm nagy döggel megfordulni nem kis pálya.
Végül pedig, a rendőr nem tévedhet el?
Ez egy a rendőrséget tematikusan lejárató, a közrend, köznyugalom megzavarására alkalmas írás. Írás? Firkálmány!
magyarbakancs
GPS koordinátákat nem ismerik?
50 mm gép ágyúra van pénz BTR-80- ban?
GPS navigációs rendszerre nincs?
wagabund
@Bringás: helyes a bőgés oroszlán!

minden újságírót eltiltani a szakmától!..na jó, esetleg tarkónlőni...ez jobb?

eltévedtek, oszt mivan akkor? megcsípték oszit? meg! akkormeg?

(én még nem jártam állományértekezleten, de gondolom ott most kellően lebasznak mindenkit...)
Bringás
14,5 mm-es nehézgéppuska. Széria tartozék, ezzel látják el mindet!
Tényleg valamelyik legény vihetett volna egy gps-t, hát istenem, elfelejtették! Térképük lehetett, gondolom, de az sem kizárt, hogy az utcában nem osztották, hanem kisorsolták a házszámokat! :-)
Bringás
@wagabund: Nekiállni fikázni azokat a srácokat, akik azért egy csöppet be lehettek tojva. Mi várhatja őket ott, ha ezt tette két rendőrrel Pesten.
Elvégezték a feladatot, összeszedték a robbantót. Elég lett volna annyit írni, hogy: köszönjük!
wagabund
@Bringás:látom, bróbálkozol némi szakmai ismereteket bemutatni...még nem láttam a tekeseket közelről (sem,) de asszem az ország legjobban felkészült harcosai vannak ott...természetesen a legjobb GPS-el, stb..
valamit benéztek...aki ezért felel, annak most igen rossz napjai lesznek(vannak)...
wagabund
@Bringás: 9.55... jaj neeee... ez a dolguk.
Bringás
@wagabund: A rendőr értünk van. Emberből van! Tévedhet, hibázhat, de a feladatának az elvégzését megkövetelik. Így sikerült teljesíteni. Biztos lesz az esetnek felelőse és biztos számon kérik rajta a mulasztást. Semmit nem tettek tönkre, senki nem sérült meg, a feladat teljesítve. Erre most kell egy olyan írás, amelyik a teljes testületet komplett idiótának mutatja be? Na ez nem tetszik nekem!
Bringás
@wagabund: Valóban ez a dolguk, de azért a tűzoltókat is megbecsülés övezi, mert ha kell az életükkel játszanak!
Ezek a srácok nem bolti eladók, ahol a legnagyobb veszély az, ha rájön a vevő, hogy kukacos a szalonna!
wagabund
@Bringás: @Bringás: szerintem inkább hagyjuk...mintha nem itt élnél, és nem akarnád érteni a lényeget...

minden ember hibázik...akár napjában többször is...de mivel egy szakács is emberből van, sokkal nagyobb örömmel olvassa az ekéző cikket a tekesekről, mint hallgatja a lebaszást, hogy elsózta a levest...

ezektől a cikkektől nem omlik össze a tek , csak tanulnak belőle...nem kell ekkorát nyalni...
Kutyuska
@Jozefina: Megfélemlítés a szándék, de helyette kiröhögtetik magukat.
Orbán ehhez is gratuláljon már a TEK-nek.
Bringás
@wagabund: Meggyőződésből írtam le a véleményem! Néha meg is dicsérhetnénk őket. Azt nem, de a hibákat azonnal észrevesszük!
nezelodo
@Bringás: A "sorsolt" házszámon kívül megtévesztő lehet, hogy esetleg az utcanév is kétféleképpen van írva, mint a miénkben, mindegyik helytelenül, nemzetileg, pedig nem jenki, hanem határon kívüli nagy fia a hazának a névadó.
korell
Sajnos ez vicces! Szóval akkor nem először körbevették a házat - csöndben és mesterlövészekkel -, hanem azonnal a vakvilágnak nekiindultak seregestül.
Dilettánsok tesznek így.
Tudom azt is, hogy vannak okos, bátor és kiképzett tekesek is. Sorry!
Ezt az akciót amúgy, úgy hallottam, a TEK vezére irányította.
silber13
@Mobil123: Hát mit is képzelsz! Nekik nem elég a térkép és iránytű??:-))) Ezek még egy É - D irányt sem tudnának meghatározni egy hagyományos, mutatós karóra segítségével.
eszegfu
@Bringás: 9:45 Hajdu János nyilatkozata a TEK-ről: "...a napi 2-3 müveletet (gyakorlatot... ezt én teszem hozzá, mert erről szólt) hibátlanul teljesitik..." és akkor "élesben" miért nem megy?! Hajdu szerint a TEK "...a világ egyik leggyorsabb alakulata..."...de egy eltévedés a gyorsaságba nem fér bele. "A világ legbiztonságosabb, legjobb felszerelését kapják..." gondolom a GPS is ide tartozik. A lehető legkomolyabban mondom: ha pl. a mindenkori kormányfő megvédéséről lenne szó és eltévednek... ez szerinted nem mulasztás?! Határozottan az a véleményem, hogy a TEK-sek nem lehetnek "emberből"!
nezelodo
@korell: Hát alighanem nem a nadrágon lévő két csík által lesz rátermett TEK-es valaki.
Bringás
@nezelodo: Igen sok oka lehetett ennek. Lehet simán figyelmetlenségből túlmentek egy sarkon, nem volt kitéve az utcanév tábla, vagy akármi!
Inkább az bánt, hogy egy ilyen bakiból azonnal egy jó zaftos cikket hoznak le, milyen bénák a TEK-esek!
nezelodo
@Bringás: Nem ártott volna egy kis felderítés, ilyen helyeken csak a helyi kézbesítő igazodik ki, persze őt nem hajtják a munkájában a sikerekért, meg a határidőkért. A kutyát, (sem a postát) nem érdekli hány nap alatt ér oda a küldemény.
korell
@Bringás: Már ne is haragudj, de ha én - sima átlagember - ismeretlen helyre megyek, akkor alaposan tájékozódom. Megnézem pl. a térképen, - google - majd használom a GPS-t, még telefonokon is van már, de ha csoportrendezvényt tartanék ott, előtte mindenképpen fel is deríteném. Hogy lehetséges, hogy egy egész csapat akció közben "eltéved"? Ilyen a világon nincs!
Na, de az a lényeg, hogy végül is odataláltak, a gyanúsított pedig megvárta őket.
szép új világ
Így magyarázná ezt a kormány szóvivő: - A TEK az jó helyre, a házat építették rossz helyre.
dr. prédikátor
@eugen4402: Sőt legalább akkor a sikerélmény lehetett oda találni mint amikor Colombus felfedezte Amerikát!!!Micsoda örömmámor lehetett!!!
quadrocopter
Okos rendőrök - nyilván nem ilyen töketlen parádézó tekesek - úgy oldják meg a helyismereti hiány okozta gondot, hogy egy, beszélni és érteni is képes egyed beüget a polgármesteri hivatalba, ahonnét kér egy helyismerettel rendelkező helyi lakost maga mellé., de a helyi körzeti megbízottal is elejét vehetik a röhögésnek.semmi értelme titkolózni, amikor szokatlan, fényhidas, feliratos BTR-ek zörögnek összevissza.
dr. prédikátor
@quadrocopter: Sőt! ha okosak lettek volna már előre felderítik a terepet!Jobb helyeken ezt így csinálják!!!de hát töketlen tekesek,,pedig a vezérkandúr is velük volt!!!
eugen4402
@dr. prédikátor: Valami hasonló élmény lehetett. Csak reménykedni merek, hogy a BTR-eken volt annyi édesvíz, hogy a bátor felfedezőknek nem kellett sós vizet inni... :-)))
dr. prédikátor
@eugen4402: Hát ezekről az agyatlanokról mindent el tudok képzelni!!!Na ezért írtam hogy a jó felderítés fél siker!!! én annó így tanultam a HÖR nél.!!!
quadrocopter
@dr. prédikátor: és tedd hozzá még a Google Streetet is!
lusta
@dr. prédikátor: Tudják. Pont ezt a Google Street nevű utcát keresték és egy kicsit csodálkoztak is, hogy egy magyar faluban ilyen utca lehet, de maga a vezér adta ki ezt a parancsot és ez bizony szentírás.
eszegfu
@quadrocopter: @dr. prédikátor: Tegyétek hozzá, hogy Karmacs polgármestere volt a hatósági tanu a házkutatásnál, akit nem értesitettek előre, tehát valahol őt is fel kellett "szedni", sőt mutathatta volna az utat is.
quadrocopter
@eszegfu: Áááá...ez egy tekesnek bonyolult, egy hétig tanakodtak volna rajta.
nemkati
@lusta: Hihi, a cím: 8354 Karmacs, Google Street 129. A hülye GPS meg bevitte őket egy egyirányú utcába. :DDDD
nyanya001
@nemkati: Megelőztél a Google térképpel.
Egy ilyen harci jármű mindennel felszerelt.
Teszem azt, ha nem egy ilyen umbulda elfogásról lett volna szó, hanem
ténylegesen élesbe megy, ha egy település lakossága lett volna életveszélybe...
hát rágondolni sem merek ! Az, hogy a TEK -es is ember elfogadom, de ez
éles helyzetben megbocsájthatatlan dilettantizmus !
sentinel216
Nem tévedtek el a legények. Csináltak egy kört a faluban, hogy az alvégen is betojjanak az emberek, ha netán valamelyikük robbantásra adná a fejét. Az autópályán való látványos vonulásról, nem is beszélve.
nemkati
@nyanya001: Az eredeti ötlet @lusta: -é. :)
A TEK csak akkor teljesít jól, ha az 0rbánt kell védeni. Máshol hibát hibára halmoznak, néha még egymást is lelövik véletlenül.

444.hu/2015/11/25/a-tek-131-legrosszabb-huzasa
eszegfu
@quadrocopter: 13:35 Egyre inkább az a gyanum, hogy a TEK fejeseinek "bonyolult" minden. A "sima" közlegények -- nem ismerem a katonai rendszereket, beosztásokat -- szerintem csupán parancsot teljesitettek.
nemkati
@nyanya001: Azt egyébként még mindig nem értem, most hol is fogták el ezt a karmacsi Papp Lászlót, akit P. Lászlónak kell hívni? Mert ha Karmacson akkor miért Keszthelyen? És ha Keszthelyen, akkor miért mentek érte Karmacsra a TEK-esek tankokkal?
Pálinkafőző Rézüst
@nemkati: ezért előnyös, hogy kicsi ország vagyunk! Megy a tek, nekilódul, eltéved, oszt hamar elérik a határt. Visszafordulnak, oszt megent határ, vissza, határ, vissza, határ...Oszt mán amikor Hajdú sógor már nagyon szédül, letartóztatnak bárkit, bárhol...
nyanya001
@nemkati: Még ez is rejtély de biztos majd megmagyarázzák mert ahhoz nagyon értenek.
egyvandor
Elég beteges hajlamra utal hogy egy ilyennel zötykölődik valaki megkeresni hogy elfogjanak vele valakit.
eszegfu
@nemkati: 14:11 "Jenő! Azt irja az ujság..." ,hogy a robbantós gyereket egy forgalom elől elzárt területen parkoló kocsiban fogták el Keszthelyen, majd a TEK-es házkutatás a lakhelyén, Karmacson volt... aztán az is előfordul, hogy ebben a formában ez sem igaz.
solidedge
A harcjárműveket utoljára Novoszibirszknél látták, azóta nincs hír felőlük.
dr. prédikátor
Egyáltalán, van valami igaz ebben az egész történetben???ja azon kívül hogy eltévedtek???
quadrocopter
@Jozefina: Erre a hónapra 4 elfogás, földrenyomás és akciófilm készítése volt előírva TEK-nek, ha nem lett volna meg a csávó, akkor benyomulnak a helyi kocsmába, mert a piás a legjobb gyanúsított, nem emlékszik semmire!
quadrocopter
@nyanya001: Amit talán érdemes tudni a BTR-ekről:

A BTR járművek 275 lóerős Kamaz teherautó-motorja gyenge, nem képes terepen megfelelő sebességet biztosítani, ha működik a kb. 40le teljesítmény-igényű légkondicionálás - ez az afgán és iraki missziós műveletekben problémát okozott. A teljesítmény-tartalék hiánya azt is megakadályozza, hogy a kézikerekes forgatású lövegtornyot elektromos vagy hidraulikus segédhajtással motorizálják a BTR–80 harcértékének növelése érdekében. (A hasonló kialakítású finn-lengyel PATRIA Rosomak kerekes harcjárművek 480 lóerős dízelmotorral rendelkeznek, valamivel kisebb össztömeg mellett).
A BTR–80 falja a gumikat: az iraki misszió során minden abroncs 1000 km-enként cserére szorult, ezek importára darabonként több százezer forint. (Az orosz gyártású, nem szabványos méretezésű kerekek egyfeladatosak, terepen és földúton történő haladásra alkalmas felületűek, míg Irakban a homokba süllyedés és az aknák veszélye miatt csak az aszfaltutakon lehetett haladni, ami a futófelület nagyon gyors kopásához vezetett.)
A BTR–80 páncélzata gyenge: még a gyalogsági géppuska-sorozattal szembeni védettsége sem garantált minden lőirányból. A BTR-80 a szovjet hadsereg gépkocsizó lövész egységeinek szabvány felszereléseként lett rendszeresítve, tehát tévedés, hogy rendőrségi feladatokra tervezett járműről lenne szó. A korabeli követelményeknek megfelelő volt a katonai doktrína szerint, a Magyar Honvédségben általa leváltott PSZH típus sem volt jobb ilyen szempontból.

Hajdú jól beleválogatott az alkalmatlanba, egy pénzszállító jobban védett, mint a BTR, bár nem annyira félelemgerjesztő!
nyanya001
@quadrocopter: Laikusnak látszatra megfélemlítő, na de 30 ilyen
harckocsit küldeni ? Elképesztő már az üzemanyag pazarlása miatt is
hogy a többiről szót ne is említsek !
nemkati
@quadrocopter: Be kellett mutatni, hogy még ilyen is van nekik. Meg persze a legfőbb főnökük alapstratégiája a félelemkeltés, most a migrációs veszedelem miatt már nagyon lendületben volt.
quadrocopter
@nyanya001: ja és üzemanyag fogyasztás műúton (l/100 km): 49,5. Tehát érdemes volt velük kirándulni Karmacsra, de majd az adófizetők fedezik a parádét!
dr. prédikátor
@quadrocopter: Na, mindjárt jön a félkerekű féleszű oszt jól megmondja neked!!! mert ő jobban tudja!!!
quadrocopter
@dr. prédikátor: Becsókolhat, amit leadott a lánctalp fajlagos talajnyomásáról, azt oktattják a mezőgazdasági szakiskolákban is a lánctalp futófelületű gépeknél!
dr. prédikátor
@quadrocopter: dehát ö az "okos" tankos!!!lehet hogy csak kos???birkakos!!!
nezelodo
@sentinel216: Alighanem úgy voltak, mint mi gyerekkorunkban, a hírünk előbb hazaért anyánkhoz, mi mi magunk, ha valami csínytevés esett meg. Na ennyit a TEK titkolózásáról, végigzakatoltak a fél Dunántúlon, "észrevétlen", kék lámpával, lehet hogy még szirénáztak is, hé jövünk, hogy Amerikában is tátották a szájukat a műholdakat kezelők, hova töketlenkednek titokban ezek a vitézek?
Lepényleső
A legmodernebb harci eszközökkel felszerelve,nem telt egy autós térképre,vagy nem igazodott el
rajta aki az akciót vezette? Mi lenne akkor,ha terroristákkal találnák magukat szembe? Futás
közben a java eltévedne? Első emeleti erkélyről a csapatot a tűzoltóság menti le,a Ferenciek
terén egyik a másikát lövi le? Cserébe a Vidámparkot ezért zárták be?
Desischado
Dilettánsok gyülekezete a tek, de ez a felvonulás elsősorban erődemonstráció volt a népnek, hogy nagyfokú kussolás legyen. A többit már leírtátok előttem.
herczeg0210
Jól rábaszunk ha ezek védenek meg minket! Azt sem tudják merre kell menni, hát még ha lőni is kellene? Hova merre? Mire?
Clavigo
Vazzzzze,,,csak tájékozódnak,,mint a kiszántott egér...El kezdtem aggódni Orbán elvtárs biztonságáért...Ezek védik ?? Hát levert a víz...
Pálinkafőző Rézüst
@herczeg0210: mindegy, csak a vezír által megadott hulladarabszám meglegyen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.