Kövér László szerint az erdélyi magyarságnak félre kell tennie a sérelmeket és esélyt kell adnia a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) összefogásával felálló parlamenti képviseletnek.

Kövér: Tegyük félre a sérelmeket, adjunk esélyt az összefogásnak

Az Országgyűlés elnöke hétfő este a székelyudvarhelyi városháza dísztermében tartott fórumon biztatta az erdélyi magyar összefogás támogatására a hallgatóságot.

Kijelentései élénk vitát váltottak ki: a fórum szinte valamennyi hozzászólója bizalmatlanságát, fenntartásait hangoztatta az RMDSZ-szel szemben. A városban júniusban az MPP és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ellenzéki koalíciója nyerte meg az önkormányzati választásokat.

Kövér László szerint az erdélyi magyarságnak azt kell mérlegelnie, hogy a legrosszabb bukaresti képviselet is jobb, mint a képviselet-nélküliség.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
tisztességes ember egy utcában sem hajlandó létezni fideszessel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
tisztességes ember egy utcában sem hajlandó létezni fideszessel.
Zeta
Ő, az MPP- t nyomja már régóta,majdnem eredmény nélkül. Tőkés az EMNP-t, még kevesebb eredménnyel. Taposta az RMDSZ t okkal ,ok nélkül, most meg van pofája eljátszani a nagy békéltetőt. Anélkül, hogy belátná,hogy ő az öreg árokásó, egy mega.
colibri
Ez a Kövér olyan tenyérbemászó. Egy normális megnyílvánulása sincs.
nevemnick
Nektek mindig az utolsó az a nép, akit képviselnetek kellene.
A magyarok Magyarországon élnek, a többi csak jól hangzó érdek!
kkalman
Nagyon nem érint meg az erdélyi magyar pártok marakodása a koncon. Épp olyanok, mint a hazai ellenzék. A nagy marakodás közepette még azt se érdemlik meg, hogy létezzenek. És erre ez a pápai szarcsimbók, mert itthon minden rendben van, belepofázik a kerítésen, sicc, a határon túli ovisok marakodásába.
papa.49
Nekem magas mint a tyúknak a zongora, ha mindig mindegyik hülye odaszalad magyarázkodni, miért takarodnak oda végleg???
Hellcat
Miért kell beleszólni más ország belügyeibe???
quadrocopter
Pont egy szarházi "köteles" ugat összefogásról? Ocsmány féreg.
dr. prédikátor
Köteles lancelot!!! miért nem húzol már el a kurva anyádba !!! költözz Erdélybe te rohadék geci!!!neked nem az itteni magyarság a fontos???féreg!!!
human
Annak idején a fidesz Pelczné Gáll Ildikója így fenyegette meg a magyar képviselőket:
www.youtube.com/watch?v=WUji_C0vMFw
Jozefina
Ha Kövér és a hozzá hasonló szarkeverők nem buzerálnák a határon túli magyarokat, akkor ök nagyon jól el lennének. De folyton folyvást mindenbe bele kell pofázni és mundani a fergeteges hülyeségeket. Szerencsére a határontúliak már rá jöttek arra, hogy a fidesz-kdnp élükön orbánnal, csak kihasználja őket.
Eladott Ország
Kövér:" Adjunk esélyt az összefogásnak" Mondotta a színváltoztatással kommunikáló kaméleon.
Kövér 2005-ben azt hazudta, hogy az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézete 1986-ban már elsősorban tudományos intézet volt és nem pártintézet. Kövér hülyének néz mindenkit: elfelejti, hogy a pártállamban még a párt közvetlen irányítása alá nem tartozó tudományos intézetek is pártirányítás alatt tevékenykedtek, nemhogy az állampárt Központi Bizottságának társadalomtudományi intézete. Egy állami egyetem tanszékén sem lehetett tanársegéd, akit a pártbizottság nem javasolt. Kövér gátlástalan hazudozó, aki a saját kommunista mújtját, az állampárttal való kollaborációját ilyen egyszerűen elintézi, másokat pedig gyilkos indulattal kommunistáz. Azoknak dolgozott, akik a III/III-as jelentéseket olvasták, akik a társadalom manipulációjának tudományos hátterét alakították.
human
@Jozefina: Azért az a kevés aki mégis elmegy szavazni az 98%-ban a fideszre szavaz.
Pálinkafőző Rézüst
E megint beleugat más országok belügyeibe. Okot adva románéknak, hogy utáljanak minket, teljes joggal...
justhpeter
@Pálinkafőző Rézüst: Nem teljes joggal A románok csak utálják a Kövért, meg a bandáját. Nem ment oda 10 milla magyar belepofázni a dolgaikba. Mert nem illik. Igaz én is csak azt a romániai magyar állampolgárt jegyzem, aki ugyan állampolgár, de nem ment el szavazni arról, hogy én itt hogyan éljek.
rokker33
Lacikám te tahó paraszt!És ti mikor teszitek félre a sérelmeiteket és miért nem az ellenzékkel fogtok össze és próbálnátok egy jobb Magyarországot teremteni?Jaa ahhoz túl nagy az arcotok ,hogy bármit is jónak találjatok amit az ellenzék mond inkább az ellenkezőjét csináljátok!Jó lenne,ha nem más országgal foglalkoznál!Megvan a maguk baja nem hiányzik még egy gond!
Cefi
Egyre nagyobb megvetéssel és hányingerrel, de azért változatlan kitartással figyeljük, mivé lett 2016-ra az országnak gyűlése, amelyet az üldözött, agonizáló magyar demokrácia manifesztálódásának egyik utolsó helyszíneként tarthatunk számon.Ahol hétről-hétre egyre mélyebb morális posványba süllyednek a láthatóan szellemi fitymaszűkületben szenvedő, kontraszelektált, ám oda az állampolgárok perverz bizalmából beszavazott elvtársak. Nyomokban elvtársnők is, rájuk is nyugodtan alkalmazható a szellemi fitymaszűkület. És ahol (tisztelet a tiszteletet érdemlő kivételnek) ellenzékinek tűnő alakulatok tesznek úgy, mintha valódi ellenzéket képviselnének. Akik ezért időnként megpróbálnak közérdekű kérdésekre közérdekű válaszokat kicsikarni az erre teljességgel alkalmatlan, és erre egyáltalán nem hajlandó kormánypárt képviselőiből.Akik útszéli stílusban, felsőbbrendűségük és érinthetetlenségük tudatának bizonyosságába burkolózva szarják pofán a kíváncsiskodókat. Hétről hétre. A csordavezérrel az élen, aki szelektíven nagyot hall és visszamutogatva, sértett óvodásként, szisztematikusan kerüli a válaszokat. Védi a mundért, a maffiát, a korrupciót, a régen elkártyázott becsületet.
Ebből a hetedik éve igencsak egyirányba csordogáló trágyaléből is kiemelkedik a nemzet házmestere, a mindig búvalbaszott Kövér László, a kommunistázás legnagyobb kortárs költője. Aki munkaköri leírásának első és legfontosabb pontjaként az ellenséges erőknek való beszólogatást, megbírságolást, kitiltást, valamint az egész kutyakomédiáról beszámolni hivatott média munkájának széleskörű ellehetetlenítését definiálta.
Kutyuska
@Cefi: Tipikus smasszer. Pályát tévesztett, börtönőrnek való.
papa.49
@Kutyuska: A pápai foglalkozása ő volt a városi kanász!!!
Hari
Ez a hét vicce ! Vagy kódolt beismerése, hogy a fidesz -pénzt, paripát, fegyvert és lejárató kampányt nem kimélve - hosszasan, ám sikertelenül favorizálta a jelentéktelen súlyú MPP-t, valamint, hogy az erdélyi magyarok jelentős része nem dőlt be a szirénhagoknak.
Hari
@rokker33: túl sokat tetszik kívánni ! Nekik már jobb, ennyi elég is nekik, a szerénységük többet nem enged meg !
Hari
@Horizont: én ebben nem vagyok biztos...
Hari
@human: a "hölgy" a cinizmus és pökhendiség koronázatlan királynóje. Nem véletlen, hogy a fideszben oly sokra vitte, márha egy EP képviselősėg annak számit ! Kivéve annak anyagi oldalát.
qxy
" Adjunk esélyt az összefogásnak." ???
No akkor fogjátok össze marokra a seggeteket az tünés a picsbe.
Lepényleső
Itthon is ez lenne a kívánatos,sérelmeket félre,az elkobzott javakat kamatostul vissza,s mindezt
állja a fydes kassza?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.