Semmilyen fennakadást nem okoz az ügyintézésben és semmilyen hátránnyal nem jár a járási és kormányhivatalok dolgozóinak a nyugdíjasoknak szánt karácsonyi utalványok kézbesítése – mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár szombaton az MTI-nek.

Téved, aki azt gondolja, hogy a járási és kormányhivatalokban csak irodai dolgozók vannak, akik nem képesek elmozdulni az íróasztal mellől – jelentette ki Kovács Zoltán.

A területi közigazgatásért felelős államtitkár kiemelte, munkatársai számos ügytípusban, így a hatósági feladatok jelentős részében eleve helyszíni kiszállással dolgoznak, de a hivatalok szervezték többek között a földárveréseket, ami mellett a hivatali munka, az ügyintézés szintén folyamatos volt.

Az ügyfelek számíthatnak arra, hogy mindent ugyanúgy el tudnak majd intézni azokon a napokon is, amikor a munkatársaink egyrésze utalványt kézbesít, hiszen megfelelő munkaszervezéssel biztosítani fogjuk a folyamatos hivatali ügyintézést – mondta Kovács Zoltán.

Az államtitkár kiemelte: a kézbesítés megszervezésekor a hivatalvezetők minden emberi szempontot figyelembe fognak venni, "senkinek nem rontják el az ünnepét", de azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az államigazgatásban a munkatársak szabadságigénye alapján szervezik meg a munkát. Ez a versenyszférában sincs így – tette hozzá. "A munkanapokon dolgozni kell, még akkor is, ha ezzel a sajtó egy része nem ért egyet" – jelentette ki.

Felhívta a figyelmet, hogy az utalványok kézbesítése során a biztonsági szempontokat kiemelten szem előtt tartják majd.

A hivatali dolgozók munkaidőben kézbesítik az utalványokat, amely így lényegesen alacsonyabb költséggel jár, mint a postai kézbesítés, azaz adófizetői források megtakarítását eredményezi, miközben a nyugdíjasok lényegében ugyanazt a szolgáltatást kapják – mondta el Kovács Zoltán.

Az államtitkár kihangsúlyozta, hogy a területi közigazgatásban dolgozók ennél lényegesen nehezebb feladatokat is sikeresen megoldottak, hiszen az állam napi működése jelentős részben az ő munkájukon keresztül valósul meg. Hozzátette, visszautasítja a sajtó azon állításait, hogy a járási- és kormányhivatali alkalmazottak munkáját a kormány nem becsülné meg.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Horizont: Nincs ez még lefutva! Gondolj a regisztrációra azt is nyomatták ezerrel, aztán leálltak vele.
Sőt még azt sem lehet kizárni, hogy a félcédulákat csak késve, vagy egyáltalán nem kézbesítik. S az egészet ráhúzzák a gaz ellenre: komcsikra, ballibre, EU-ra vagy magára Sorosra. A sok birka-hívő, meg a nép az isten-adta nép, mely ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Számháború a hivatalban ,az utcán .
Ha már Kovács azt mondja inden rendben,akkor
baj van. Vajon tájékozódási futóversenyt szerveztek már ,falun? Földárveréssel hasonlít össze egy postai feladatot, fogalma sincs a dolgokról! Saját hazugságainak mond ellent. Most mondja meg ,az eddigi néphez intézett levelek mibe kerültek? Az mért volt mind takarékos ezekkel szemben.? Kinek kell a biztonságiőrök jutaléka karácsonyra?
Zeta
Ja, igen ,hol jelezzem, nem leszek itthon! Potyán ,ne jöjjön senki.
Szar az út, ha hó lesz, se ki ,se be! De ha kihozza ,Tiszteletem jeléül ,megfelezem vele, ne engem szidjon! Legyen másnak kúrva az édesanyja!
kissé felnőttem
IGAZ amit mond neki nem okoz fennakadást, messze a valóságtól de 3 napot adnak erre ember, nem én találtam ki, modták már hófuvásba okosok, át kell ülni másik autóba ajjaj. tették volna hozzá a januári nyögdijhoz aztán megkaptuk volna igy is ugyis. aztán riszálunk igy is, ugyis
RonaGyuri
erős a gyanúm, hogy ez a macska-jancsi nem is érti, hogy mi a probléma!
quadrocopter
Érdekes, mert a Petőfi Rádió hírei szerint elég nagy a morgolódás a rezsimhivatalokban a postás/csicska szerep miatt!
RonaGyuri
@Horizont: Nincs ez még lefutva! Gondolj a regisztrációra azt is nyomatták ezerrel, aztán leálltak vele.
Sőt még azt sem lehet kizárni, hogy a félcédulákat csak késve, vagy egyáltalán nem kézbesítik. S az egészet ráhúzzák a gaz ellenre: komcsikra, ballibre, EU-ra vagy magára Sorosra. A sok birka-hívő, meg a nép az isten-adta nép, mely ...
RonaGyuri
@Horizont: én ennél borúlátóbb vagyok! Ne legyen igazam, de tartok tőle, hogy visszamondj az egészet és bűnbakokat fog megnevezni!
wagabund
-titkár úr! mit hallok?...lázadnak a hivatalnokok? ezek ennyire nem tisztelik a népet, a szavazóimat?
-tessék végrehajtani az utasításomat...bármi áron..na persze ne szórják a pénzt, menjenek gyalog, vagy kerékpárral...
-ha mégis morgolódnának, kérem azok névsorát akik ellenkeznek...pontosan...név, cím, személyi szám...

- majd a megbízható embereim megtanítják az ellenállóknak, mi az a tisztelet..!
-elmehet!
RonaGyuri
Hoppá, bocs ha ismert, de nekem csak most került képernyőmre:
a 2,7 millió nyugdíjasnak kiszállított 10 ezer forintos utalványra a kormány összesen 42 milliárdot szán. Ez azt jelenti, hogy utalványonként több mint 15 ezer forintot, egészen konkrétan 15 555 Ft-ot.
tothjani
Semmilyen hátránnyal nem jár, de akkor hogy lesz kirakva a Pasziánsz?? :(
tothjani
@Horizont: Hát nem az a 1,5 millió Proli fogja neki megnyerni a választást, de van aki 10 ezer forintért a gyereke és az unokája jövőjét is eladja!! :(
papa.49
Azt te csak hiszed emberszerű sejthalmaz...
justhpeter
Azt gondolják a nyugger hülye. Látja a tévében a minimálbér emelést, meg azt, hogy neki csak a 10%-a jut. Mellette hallhatja, hogy januártól a 300 forintos kenyér 400 lesz. Másnap látja, hogy még meg is alázzák tízezerrel. Az már nem jut eszébe, hogy a kormány nem a sajátjából adja sem egyiket, sem másikat és hogy mennyi lesz ennek az ára. Amelyik nyugger ezekre a "keresztényekre" szavaz, az meg is érdemli a sorsát.
lusta
@RonaGyuri: Gyurcsány a hibás. Ő egy univerzális bűnbak. A 300 forintos budiforradalmár meg el is hiszi.
Peller Anikó
@Horizont: Biztos. A prolinak semmi más nem számít csak az igéret mega (mikro) rezsicsökkenés.

Erre ráerősít a bevándorláspolitika ami tuti nyerő. Egy elmebeteg ellenzékkel aki még ezt sem érti.

Aztán itt van a lejtős pálya, semmi nincs már horizontálisan. Besegítenek a kulfoldi anyanyelvűek is.

Agymosó tévé, rádió és hírlapok, hazugságdömping. Kihagytam valamit?
eszegfu
Biztos, hogy Kovács Zoltán jobban tisztában van azzal: milyen munkakörök vannak a közigazgatásban, mint én... mondjon egy példát a "nemcsak irodai dolgozók vannak" kijelentésére... kutfurók, utépitők, vagy kikre gondol?! A "müszakiak" is csak ellenőrzésre, esetleg mérésre járnak ki, melyeket utána bizony az iróasztalnál öntenek határozat, stb. formába. Nagyon tetszik az "ennél lényegesen nehezebb feladatokat is megoldottak" indok is! Mégis mit?! Egyébként értem én: O.V. megmondta és ezt akkor is végre kell hajtani, ha a kénköves mennykü is esik az égből!
Yoda69
Ezt nehez elhinni, mert ha 10-bol 9-en nincsenek benn, akkor az ugyintezes dramaian lelassul majd. Igy is egy utlevel hosszabbitas 1 oraba telik, ha a fentieket vesszuk alapul, akkor legalabb 10 orat kell majd varni.
De kovacszoltan szerint ez nem problema.
RonaGyuri
@lusta: kösz őt tényleg kifelejtettem
verőce21
Nincsen ezzel "semmi" probléma!
Az OTP számlakivonatait is a saját irodaszolgáik hordják ki minden hónapban. Az is van 2 millió darab havonta.
Levendula
k.z! ön is kézbesíteni fogja a tízezer forintokat?
RonaGyuri
@RonaGyuri: ja és - most ugrott be a " A nemzetietlen pirézek támadása" című bejegyzésről - persze a gonosz pirézeket is kifejtettem! =))
Itsuka Nakimaga
@verőce21: Jól hangzik, csak nem igaz! Az OTP számlakivonatait a posta hozza!
Eladott Ország
AMIKOR A SENKI ÁLTAL MEGVÁLASZTOTT ELNYOMÓ SZÓFOSÓ VERGŐDIK. Ahol nincs ellenpontja a trágyának, ott a trágyadomb marad a felszínen. Lázár János nyögte be, hogy mivel kapacitás van a rendszerben dögivel, mint mangalica Felcsúton libaszarral és papsajttal, a Járási és Kormányhivatalok fogják kihordani ( nem lábon az agyhalált, miként a komplett kormány) a CSIRKEFARHÁT UTALVÁNYOKAT . Karácsony szombatján is lehetőleg. Mert olcsóbbak ők, mint a királyi posta. Mert vérbeli "idiokráciákban" az úgy működik, hogy reggel budin a fővezér a Nemzeti Sporttal a kezében kitalálja, és pár óra múlva Lázár a főkomornyik bejelenti. Hogy mibe kerül , hogy hányan döglenek bele és technikailag miként lehet kivitelezni az épen frissen szart elmebajt, senkit nem érdekel. Ott legalábbis nem, ahol feltétlen korrupcióval kötött lojalitás mozgatja az egész országot és egy nyomorult lázárjános nem sok annyijük sincs.
eszegfu
Most, hogy a CÖF sem a déli határon nem segit a határőröknek -- pedig nagyon ajánlkoztak -- sőt nem kellett (vagy már nem akarnak) vonulnia Brüsszelbe sem, igazán segithetnének a "lányok, fiuk" u.ezzel a lelkesedéssel az utalványok kihordásában. De a Lányok, Asszonyok Orbán Viktorért civil egyesületnek sem kellene imát rendelnie, itt az ideje, hogy valami hasznosat is tegyenek!
wagabund
@eszegfu: ez a cöf csak nyáron vonul pólóban...
tavaszig ne számíts rájuk(vicceltem)..pedig most kellene utalványt kézbesíteni, határt őrizni -(na nem fegyverrel, hanem éjjel-nappal forró teával, főtt debrecenivel segíteni a katonák éberségét)-...na jó, lehet forró kávét is osztogatni)
eszegfu
@wagabund: Most mindegy, hogy én mit gondolok erről az utalványról... de ha a CÖF uton, utfélen kinyilatkoztatja mennyire a kormány mellett van, akkor itt az alkalom a cselekvésre is! Igazad van a határt védő katonák ellátásában is (főleg ahogy láttam/láttuk a "melegedő" kalyibájukat még az első őszi napokban!). Tudom én, hogy aki gyorsan ad, az 2x annyit ad...de ez szerintem elkapkodott döntés volt ebben a formában! Vagy 5 évig évtizedekkel ezelőtt "főpénztáros" voltam 8 gyáregységnél, ahol a pénzen kivül utalványokat, benzinjegyeket is "osztottam". Először átszámolva megvettem, kiszámolva boritékoltam, majd átadáskor leszámoltam (az embereknek való átadáskor u.ez történt), elszámoláskor ujra megszámoltam a maradékot, majd összesitve ujra számolva vittem vissza a maradékot. Itt meg a maradékot még át kell adni talán az önkormányzatnak és igy tovább. Sajnos ilyenkor óriási a hibalehetőség... ki lesz a felelős az esetleges hiányért, amikor ennyi kézen kell keresztülmennie?! Postai tértivevénnyel 480 Ft-os áron lett volna optimális.
wagabund
@eszegfu: egyértelmű a számviteli szakértelmed...ami tiszteletet parancsol...

csakhát a politikus az mindent megtesz(bármi áron) hogy szerethetőbbnek lássék..(ha törik, ha szakad)..érdekes képzavar, de ez ílyen..

Várjuk meg az események sürüjét, ráérünk szörnyülködni.

Maradjunk annyiban, hogy én annak a százezernyi embernek szorítok, akik könnyes szemmel veszik át a számukra életmentő utalványt-(mindegy, ki adja a kezükbe, és milyen áron)-..pedig szavazni sem voltk, sőt, tévéjük sincs...
a többi meg két ujjával csippentve fogja meg(amíg látják) aztán szalad beváltani...mellesleg szarik rá, kire kell szavazni.
Köb Jani
Vissza nem téríthető csak rossz akarattal vagytok megáldva, várjátok meg majd a karácsony első napjáig hogyan szórták ki Erzsikét a nyugdíjasoknak, Jézuska örökösei!!
verőce21
@Itsuka Nakimaga: (11:20) Nem igaz! Nézz utána. Mifelénk az OTP saját kézbesítője hozza. Lehet, hogy tanyára a postás? :)
verőce21
@eszegfu: 13:08) Egyetértek abban, hogy "elkapkodott" volt a kézbesítés megoldása. De elképzelhető, hogy más oka is van annak. :)
eszegfu
@verőce21: 19:56 Én is ezen a "más" okon tépelődtem, mert annyira nem racionális, logikus ez a megoldás. Nekem az ilyen eseteknél mindig az jut az eszembe: biztos olyan ember találta ki, aki még életében pl. egyetlen csomagfeladót, vagy ajánlott szelvény nem töltött ki, mintha fogalma sem lenne az egyszerü, hétköznapi dolgokról...vagyis amig valami is eljut a végrehajtó "kisemberekhez", pontosan kell tudni mi történik és hogyan lehet a legegyszerübben szabályozni. Nem véletlen, hogy a törvényeket, rendeleteket mindig "kiséri" végrehajtási utasitás.
eszegfu
@nyanya001: 18:01 Hát ez "gyönyörüüüüü"! :)) Lehetne egyenként "kivesézni" a mondatait, de értelmetlen... Ő Tállai a közgazdász, miniszterhelyettes és a Nav vezetője...szégyen!
nyanya001
@eszegfu: Egy szellemi toprongy.
Jól jellemzi az egész kormányzatot !
eszegfu
@wagabund: 13:25 Nem akartam én előre "siránkozni", csak éppen fontolgattam -- akár egy családi költségvetésnél -- mi lenne akár az emberek, akár a kormány számára az előnyösebb.
Abban maximálisan egyetértek: a legfontosabb, hogy a nyugdijasok -- akármilyen is a "fogadtatása" -- minél előbb megkapják.
wagabund
@eszegfu:..." mi lenne akár az emberek, akár a kormány számára az előnyösebb."...

illő tisztelettel, meghajolva a szakmai tudásod előtt, szabadjon bátorkodnom megjegyeznem, hogy látszik a "múltad"...ami a véreddé vált..

...nem tagadom ez tetszik...aszongya: "akár a kormány számára az előnyösebb"... hát ebben semmi politika nincs...ezt nevezik szakmai múltanak...aki kiszámolja, mi előnyösebb a kormánynak(is), az elmondhatja magáról, hogy szakember...idézőjel nélkül.

:-)
eszegfu
@wagabund: Köszönöm az elismerésedet... Ez reményt ad... 1x bekerülhetek egy "szakértői" kormányba?!:)) Ez csak vicc volt "lányos" zavaromban...de erre biztos Magadtól is rájöttél volna!:)))
wagabund
@eszegfu: minden előfordulhat...a profilozók dossziéjában úgyis minden megtalálható rólad...ha kellesz, akkor úgyis csönget két úr..

ez nem vicc...
eszegfu
@wagabund: Majd talán a következő életemben elfogadnék egy ilyen megbizatást. Még nem, vagy már nem állok készen a feladatra.:)
wagabund
@eszegfu: igen...erre válalaszra gyanakodtam..

akkor marad a további "fotelbölcselkedés", remélhetőleg mások javára. Az enyémre biztos.
wagabund
hátkéremszépen ne tessenek hátradőlni, hogy legyőztük a kormányt, mert mégiscsak a postások fogják (talán) bízni az utalványokat...

még nincs lefutva semmi...majd most jön az, hogy ...-de a postások is baromira túl vannak ám terhelve mindenféle hülye üdvözlőlappal...tehát nagyon nagy munka lesz, mondhatni emberfeletti...ergo némi jutalomra ők is számítanak...hamár megoldják a kormány gondját...

ugye?

naugye.
Köb Jani
Nos ennyi rosszindulatú személy csak itt a propelleren találtatik szégyenérzet nélkül, akiket már csak a sározás éltet.
eszegfu
@Köb Jani: Ennél sokkal szomorubb, hogy ők saját magukat "sározzák, szégyenérzet nélkül"... pedig ők még csak nem is rosszindulatuak magukkal szemben...:(
Köb Jani
@eszegfu: Buta ideológia követők ezek, ugyanazok csak átalakulva! Mezítelen csigává.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.