Mentesítik a járási- és kormányhivatalok munkatársait az Erzsébet-utalványok kézbesítésének feladata alól, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Postától kér gyorsabb és olcsóbb megoldási javaslatot, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos utalványt – közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök kérésére Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn konzultációra hívta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetőit, Boros Péternét és Árva Jánost. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány képviseletében meghallgatta, mérlegelte és elfogadta a szakszervezetnek az Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban felmerült észrevételeit és javaslatait – írta a Miniszterelnökség.

Közölték: Lázár János és a szakszervezet vezetői megállapodtak abban, hogy a járási- és kormányhivatalok munkatársait mentesítik az utalványok kézbesítésének feladata alól.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az egyeztetést követően a Magyar Postához fordul, hogy a cég tegyen újabb, gyorsabb és olcsóbb megoldásai javaslatot arra, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos Erzsébet-utalványt – tájékoztatott a Miniszterelnökség.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten jelentette be, hogy a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezéseként 10 ezer forint összegű Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas. Lázár János pedig a múlt csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy az utalványt a kormányhivatalok, járási hivatalok fogják kézbesíteni december 21. és 24. között. Ezt azzal indokolta, hogy a posta 480 forintért vinné ki darabját, ami komoly díjtételt jelentene.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke ugyanakkor hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a járási kormányhivatalokon keresztül nem biztosítható az utalványok kézbesítése, mert ehhez nem áll rendelkezésre sem a megfelelő szaktudás, sem a megfelelő infrastruktúra a járási kormányhivatalokban, valamint a feladat munkajogi kockázatot is jelent, ráadásul az eljárás nem volna olcsóbb és gyorsabb a postai kézbesítésnél.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nagyon rafinált reklám volt ennek a szar cetlinek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
És erre egy ilyen buta kerülővel jöttek rá?
Rajtuk kívül ezt mindenki rögtön tudta.
Nessy
Most elég ha meghatódok, vagy majd kézcsókra is kell járulnom?
Eriksson
Egy kis veszekedéshez és anyázáshoz azért elég volt az ötlet, így Karácsony előtt.
Zeta
Feltártuk a problémát megbeszéltük mérlegeltük.
Rájöttünk,csak lejárattuk magunkat.
Rózsika Hatházi
Pénteken még megvolt a szaktudás? A biztonságról nem beszélve. Javaslom a nyuggerek nevében (azokéban, akik kevésbé vannak rászorulva), hogy ajánljuk fel a bözsi utalványt a honatyáinknak gyógyszerre!
Eladott Ország
MÉGSEM A KORMÁNYHIVATALOK ELÉGEDETT MUNKATÁRSAI CSAPNAK FEL ANGYALKÁNAK!
Megfutamodott Lázár János a rókavigyorú tótumfaktum és kimagyarazásügyi kormányoszlop. Előbb kellet volna egyeztetni, nem komornyikként végrehajtani "nix ugribugri" utasítását.
varrólány
@Eriksson: Hangolódnak a szeretet ünnepére!
Az egész rosszul sikeredett, az állítólagos spórolással csak a feszültség nőtt. Vagy előbb érdeklődni kellett volna hajlandók.e kézbesíteni a leveleket a hivatalnokok? !
Megjegyzem jó esetben ők is lesznek nyugdíjasok!
36
@Eriksson: Nekem a magyar film jutott erről eszembe. Mindegyikben van veszekedés, üvöltözés. De, legalább bánat, búskomorság, biztosan.
Eriksson
@varrólány: Így gondolom én is. Ettől függetlenül nagyon csúf volt ez a leszóló, viszályt szító kommentáradat, mert végtére nem köteles az állam utalványokat osztogatni. Minden estre szép gesztus, még ha annyian utálják is Orbán Viktort. Mondjuk el sem muszáj fogadni, vissza lehet küldeni azzal, hogy nem kell alamizsna. Slussz.
Eriksson
@36: Vannak, (voltak), nagyon jó magyar filmvígjátékok is. Kérdés, hogy kit, melyik műfaj vonz. :))
quadrocopter
Ismét előbb járt a micskos szájuk, mint a hibbant agyuk!
Peller Anikó
Nagyon rafinált reklám volt ennek a szar cetlinek.
percsi
@Rózsika Hatházi: Isten ments, számold ki, hogy fejenként hány milliót kapnának.
Akkor inkább az éhező gyerekek kapják!
@Eriksson: De, szociális alapon kötelező osztogatni, csak sajnos ez nálunk fordítva van, azoknak osztogat, akiknek nem kéne.
Egyetlen egy szép gesztust tudok elképzelni róla, amit sajnos nem fog megtenni :(
Peller Anikó
@percsi: a csillagban üresedés van, ez igazán szép gesztus a két torzszülöttől.
nezelodo
Megint beleláthattunk a fejükbe, hogy tovább él a vakkomondoros feling! Képesek lettek volna kihajtani a többségében többgyerekes női alkalmazottakat az utcára így karácsony táján? Látszik mennyire él bennük a családok, a nők tisztelete! Ezeknek semennyi beleérző képessége, empátiája sincs irántuk. Még isteni szerencse, hogy a Kövér ennyire óvja élete párját, mint köztisztviselőt is, amióta mellette él, mert különben az utcán tölthették volna a Karácsonyt a családjuk helyett az állami rabszolgák, Orbánt dicsőítő énekkel az ajkukon!
Nessy
@nezelodo: Várjál, még a CÖF, vagy egy agyament "civil" megszervezheti, hogy szenteste karácsonyi dalokat énekeljenek Orbán háza előtt, mint régen a grófúrnak!
herczeg0210
Izgatottan jöttem híreket olvasni, hogy ma éppen ki a soros nyugdíjas utalvány kihordás ügyben? De még úgy látszik ma is a tegnapi hír a stabil, de majd holnap!?
feleselek
Nagyon olyan érzésem van, hogy a sok bába közt elvész a gyerek... Annyi mindenki nem szállitja ki a jegyet, vagy a pénzt, hogy a végén senki nem szállit ki semmit és majd mutogatnak egymásra...!
feleselek
Na most olvastam az eddigi leghülyébb változatot a nyugdíjasoknak adandó "ajándék" Erzsébet utalvánnyal kapcsolatban, miszerint a nyugdíjasoknak adózniuk kell ezután a kelletlenül adott pénzhelyettesítő cetli után!!! Nem számít, hogy a több éve nem adózó idős embereket, költségbe kényszeritik egy ilyen pitiáner összeggel, még adót is kell fizetni belőle. Nos az én véleményem az, hogy orbán dugja fel magának...!
feleselek
@Eriksson: Délelőtt olvastam a HVG online oldalon, De most jött a cáfolat...hvg.hu/gazdasag/20161207_NGM_Nem_kell_adobevallania_a_nyugdijasoknak Bár bevallom őszintén én ezeknek, már akkor sem hiszek, ha kérdeznek, tudniillik hallottam tőlük kijelentést és annak cáfolatát egyazon mondatban is!
Eriksson
@feleselek: Kell a riogatás, hogy ne legyen felhőtlen az öröm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.