Orbán Viktor beszédet mondott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján, amelyben hosszasan értekezett a magyar gazdaság állapotáról.

Úgy tűnik, a miniszterelnök beszéde során végig a "hoztam is, meg nem is, van is, meg nincs is" típusú népmesei furfanggal élt. Kezdésként egyből leszögezte, a téma ostoba, majd csak azért is belemászott.

Végre egy olyan közegben vagyok, ahol nem az az ostoba vita zajlik, hogy a magyar gazdaság fejlődött-e, vagy sem

- kezdte, ám pár perc múlva már azon merengett, hogy a helyzet jó-e, vagy sem.

A jó, mint kifejezés, szerintem mellőzendő, ha a gazdasági helyzetről beszélünk. Én valahogy úgy fogalmaznám meg, hogy a helyzet biztató. A jelenlegi helyzetet el lehet még rontani

- mondta sejtelmesen.

Orbán: nem jó a magyar gazdaság, de a helyzet biztató

Orbán mindazonáltal kerülné a "jót", mint jelzőt a gazdaság állapotára, mert a kommunizmusból örökölt cinizmus miatt a magyar nép, ha azt hallja valamiről, hogy jó, egyből arra gyanakszik, hogy az valójában rossz.

Nem véletlenül gáncsolnak Brüsszelből

Ezért használná a biztató jelzőt, bár maga is elismeri, hogy többre van szükség annál, amit eddig elértünk, mert ha csak annyit tenne a kormány, amit eddig, akkor nem fog minőségileg előrelépni az ország.

Ezért volna szükség rá, hogy "nagy dolgokat csináljunk", mint a Budapest-Belgrád vasútvonal és a paksi beruházás, ezeket ugyanis "nem véletlenül gáncsolják Brüsszelből".

Beszédéből még megtudhattuk még, hogy ahhoz képest, hogy már több mint egy éve folyamatos válsághelyzet van az országban, szerinte itt alacsony a terrorfenyegetettség.

(444)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
" jó, mint kifejezés, szerintem mellőzendő, ha a gazdasági helyzetről beszélünk. "
Qvára tisztában vagy a helyzettel, meg mi is, de a rohadt parazita férgeidet az ellenkezőjével zabáltatod.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
" jó, mint kifejezés, szerintem mellőzendő, ha a gazdasági helyzetről beszélünk. "
Qvára tisztában vagy a helyzettel, meg mi is, de a rohadt parazita férgeidet az ellenkezőjével zabáltatod.
justhpeter
Már nehéz eldönteni mikor hazudik, mikor nem. Ennél fogva már nem is hiszek neki.
Béla333
"...de a helyzet biztató"

Elég sok rabszolga dolgozik már a külföldiek összeszerelő üzemeiben?
Eléggé le vannak már butítva az emberek, hogy ne kérdezősködjenek, csak dolgozzanak, zabáljanak és meccsre járjanak?
Tetszik a helyzet?
Mert nekem nagyon nem!
Főlökött
Amíg úgy megy a dübörgés, hogy az MNB. átírja a KSH adatait, addig nincs miről beszélni szerintem a tények terén. Abba a helyzetbe kerültünk, hogy elméleti síkon dübörgünk.
eugen4402
"A jelenlegi helyzetet még el lehet rontani, de én minden erőmmel ezen dolgozom.." - jelentette ki sejtelmesen. Ahá, szóval ezért b...ogatja állandóan Brüsszelt, az EU-t, és általában a Nyugatot. Mert egyszer elszakad a cérna, betelik a pohár, és mi majd mehetünk (?) vissza Ázsiába a kinyitott keleti kapukon át... :-))) (Az idézet némileg módosított!!!)
quadrocopter
Figyeld:

"Ezért volna szükség rá, hogy "nagy dolgokat csináljunk", mint a Budapest-Belgrád vasútvonal és a paksi beruházás, ezeket ugyanis "nem véletlenül gáncsolják Brüsszelből"."

Nosza, akkor miért is "gáncsolja Brüsszel" a vasútvonbal fejlesztését?
A hazugságok egyik jellemzője, hogy nem lehet megmagyarázni a hazug állítást!
Perwool
"hogy többre van szükség annál, amit eddig elértünk,"
Ja! Valóban többre van szükség! Első lépésként talán egy 8mm-es szellőzőlyukat a fejedbe, aminek eredményeként egyik oldalt távozna az a pszichopata agyad, a másikon pedig visszaszivárogna hazánkba a demokrácia és a józan ész.
Orbán te nem a megoldás vagy, hanem maga a probléma!
Perwool
@eugen4402: Orbánék reggel a sárgaföldig mocskolják az EU-t, délután megnézik megjöttek-e az EU-s átutalások.
Pedig az egy elég érdekes érzés, mikor valaki hosszabb külföldi tartózkodás után hazaér és a város széli hulladékkupacból virít rá a tábla, hogy "Magyarország jobban teljesít!" Vagy az uniós pénzből épült úton, az uniós pénzből készült téren az uniós pénzből felújított iskola mellett ott a tábla, hogy "üzenjük Brüsszelnek".
Valami olyan érzés, mint szart találni az ebédlőasztalon.
nemfideszes
Géza bá' után szabadon:
- Főnök, milyen a gazdaság?
- Fos!
- Jó, jó, de ha még dolgozunk rajta?
- Akkor még lehet szar is.
Yoda69
En azt hittem szaguld a naszad. Most kiderul hogy sullyedunk?
Talan nem kellene ennyit hazudni folyamatosan.
eugen4402
@Perwool: Találó a záró hasonlatod, már csak arra lennék kíváncsi, hogy a Néppártok vezetői mikor ébrednek fel, hogy kígyót melengettek a zakójukon... Hogy ez az Orbán már nem az az ennivaló fiatal tehetség, akit sikerült elcsábítani a Liberális Asztaltársaság tagjai közül, aki Európában egyedülálló 2/3-os fölénnyel nyeri a választásokat, és amint megpillant egy hölgyet, annak rajtaütésszerűen kézcsókot pusszant a kézfejére... Meg kell zabálni!..vagy nem..?
nusika
... bár maga is elismeri, hogy többre van szükség annál, amit eddig elértünk, mert ha csak annyit tenne a kormány, amit eddig, akkor nem fog minőségileg előrelépni az ország.""
...??? éve dolgoznak azon, hogy a gazdaság ilyen amilyen??? ...2018-ig nem lesz minőségi előrelépés!!! ...jaaaaa tévedtem! ...lesz a mészárosféléknél!!!
Perwool
@eugen4402: ". Meg kell zabálni!.."
Az oroszlán is sírva enné meg!
nusika
...a takarítónő is magyar legyen! - mondta Orbán. Csakhogy a takarításra is lámpást kell használni, hogy találj , mert ők is kint dolgoznak!
hvg.hu/gazdasag/20170228_Orban_a_tul_nagy_keveredes_bajjal_jar?s=hk
Hellcat
Akkor a sok plakát mind kamu? Az hát!
papa.49
@nusika:Az ismerősünk 1 éve dolgozik kint az osztrákoknál, mint takarítónő, és 4 szer többet keres mint itthon keresett, mint providentes üzletkötő, ennyi!!!
nusika
@papa.49: Én egy budapesti kórházban dolgozom, ahol a takarító cég, alig talál embereket. Máskülömben is, nagyon keveset fizet az alkalmazottaknak!
quadrocopter
"Magyaroszág jobban teljesít!"
"Magyarorszg erősödik!"
"Soha nem hazudtam!"
Kivéve az előző három állítás!
coni
"mint a Budapest-Belgrád vasútvonal"
Ez a legjobb példa, a számítások szerint 2400 év alatt meg is térül. Paks se sokkal hamarabb.

index.hu/gazdasag/2016/09/12/2400_ev_alatt_terul_meg_tobb_szaz_milliardba_kerul_ezert_kell_nekunk/
Perwool
Valószínűleg genetikailag amnéziás Fideszes választókat leszámítva, a többség azért valószínűleg még emlékszik a "mi vagyunk Európa növekedési motorja" típusú Háry János-i szövegekre.
Zeta
Most sem tudta mit beszél.
Az amneziajaval kellen valamit kezdeni. Az is eleg , ha megkérdezi a másik szépreményű gazdasági okostojást, hogy hova lett a hajtómotor az eu gazdaságból, mert nalunk besült az biztos.
papa.49
@nusika: Az illető hölgy itthon hagyta a férjét, és a két felnőtt fiát, 3-4 hónapig egyfolytában kint van, és keres havi 1950 eurót, három szállodája van a munkaadójának, naponta mindet végig takarítják...
Eladott Ország
... "hoztam is, meg nem is, van is, meg nincs is" típusú népmesei furfanggal élt, a miniszterek elnöke. Biztos olvasta a Mátyás király meg az eszes lány történetét, onnan ihlette a nagy bölcselet. Választások előtt mindig kivételesen fejlődik a gazdaság és szórják az üveggyöngyöket a pórnépnek, nagy a jólét ."A múltkor betéved ide valahogy egy albán turistacsoport. Azok mit össze nem fényképeztek, édes jó istenem! Azt hitték, egy világtól elzárt ősi törzset találtak, közben meg csak benőtte az utat a gaz, mert megszüntették az egyetlen buszt is ide, mert nem tud a gödrökön átjönni, pénz meg nincs a felújításra. Jó, az megtéveszthette a fejlettebb országból érkezett turistákat, hogy magunk csinálta fáklyával világítunk, de csak azóta, hogy a Tiborcz gyerek felújította nekünk a közvilágítást. Igaz, vizet is a kerekeskútról hordunk, de nem azért, mintha ne jönne a csapból, mert jön. Csak sárga is, meg büdös is. Se inni nem lehet belőle, se mosni benne. Szóval kell az a metróállomás nagyon. Hogy lássák az albánok, mi is modern, európai népek vagyunk. Nem pedig egy rántotthús ­alakú elcseszett diliház űrközponttal és üveghíddal az üveghegyen túlra, ott, ahol a kurtafarkú kismalac túr. Addig is, valaki küldjön már egy fenőkövet, mert kicsorbult a kapám. Márpedig meg kell fenni. Élesre. Rohadt sürgősen. Önvédelemből."
Béla333
Az hogyha azt mondja Orbán a magyar gazdaságra 7 évnyi Fidesz lopkodás után, hogy "nem jó", az azt jelenti, hogy katasztrófális a helyzet, ellenben ők sikeresen ellopták azt a temérdek Uniós pénzt, amit felzárkóztatásra kaptunk!
kukac50
Nagyon rossz a gazdaság helyzete! Attól,hogy Orbán reklámozza sok pénzért,hogy Magyarország erősödik jobban teljesít attól még nagyon rossz a helyzet. Sok pénzt elvonnak az a baj. A reklám árát is fordítsák a gazdaság fejlesztésére, a kormány konzultációs leveleinek árát a kisnyugdíjasoknak emeljék annyival a juttatásukat akkor bővül a hazai fogyasztás ezzel a gazdaság is fejlődik. Egy 30 ezer forintos nyugdíjból a 27%-os áfát ha levonjuk amit fizetni kell mi marad ? Viktor gondolkodj!
karma1
@Yoda69: 15.23-ra: Elvegre a sullyedes is egy mozgas, csak az irany van elb@szva...:o))
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/03/01/csak-a-gatyabol-kilogo-segg-es-az-onamitas/
Itt úgy múlt el lassan három évtizednyi törékeny demokrácia, hogy közben nem dörögtek a
fegyverek, nem kellett senkinek az életéért futnia és az utóbbi 10 év több mint felében napi 2
milliárd forint érkezett az országba. Felzárkózásra, a versenyképesség javításra. Ezek voltak azok az évek, amelyekhez hasonlatosak soha többé nem lesznek ennek az országnak az életében. Ebből a rengeteg pénzből arra futotta, hogy Európa rekord ÁFA-­jával, az olcsó élőmunka bérének rommá adóztatásával, a térkövezésbe, stadionépítésbe, játékvasútba, Makovecz­ örökségbe, űrközpontokba, vadászházakba, mangalicatelepekbe, soha fel nem épült groteszk, kirakat szörnyűségekbe, családi vállalkozásokba folyt el a magyar jövő. A szó legszorosabb értelmében. Évek óta nem voltak ilyen alacsony szinten a beruházások, az egészségügy és oktatás nem a demagógia, hanem a véres valóság szintjén döglődik, a munkaerőhiányt a munkanélküliség emeli négyzetre, miközben a semmihez nem értő idióták 10 milliárd forintból akarják felzárkóztatni a vidéket. A mangalicaszerelő bárgyú Mészáros Lölö fél éves zsebpénzéből. A helyzet az, hogy a csillapíthatatlan étvágyú udvartartás felzabált mindent néhány év alatt, de lássuk be, a korábbi és mindenkori kormányok sem erőltették meg magukat, hogy jobbra forduljon a magyar sors. Minél nagyobb az étvágy a vályú mellett, annál nagyobb a pusztulás mindenhol máshol. Nincs versenyképesség, nincs fejlődés, nincs felzárkózás. Csak a gatyából kilógó segg és az önámítás. Nem jó, nem biztató, nem rossz, katasztrofális. A helyzet biztató mondja az elmebeteg csúti cigány-röhej.
elnyomott
Látni a fényt az alagút végén - jön a vonat! :-(
Eladott Ország
@elnyomott: Nincs rajta fék. Katasztrófa!.
Macskaszem
Nem jó a magyar gazdaság, de legalább sz@r. Magyarország erőlködik, gecicsürhe gazdagodik. Ez van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.