A Momentum tehát egy mozdulattal, amikor mozgalom gyanánt pártnak tekintteti magát a társadalom nagy részét is elutasítja. Ilyet is ismer a történelem. Az anarchista pártok egy része olykor a törvényhozásba is bekerül. De igen ritkán válnak kormányzati tényezővé. Mert az országoknak másnap is ki kell nyitni. Igaz, ahhoz mégiscsak kellene valami program. Ahhoz az nagyon kevés, hogy valamiért olykor aláírásokat gyűjtenek. Lehetőleg eltitkolva az adatbázisépítés valós célját. Ebben a felállásban elmehetnek a fenébe!

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

104 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Az a baj, hogy sokan azt mondogatják jobb + bal oldal.
Jönnek a választási ígérgetések...amiből soha semmi, nem úgy lesz, ahogyan ígérték.
Egymást váltogatva 4 évente semmi nem változik, csak a korrupció a lopás nő!
Nekünk választóknak, teljesen mindegy, hogy ki lopja el e jövőnket. Nekünk egy szállal sem lesz jobb! Az éppen kormányon lévő jobb oldal, nem csak a bal oldali szavazókat lopja meg.
Ugyan ez fordítva is érvényes.
Attól, hogy a jobb vagy bal politikusnak fűtött fedett uszodája van, rajta kívül azt nem fogja élvezni a szavazó tábora.Vagy, amikor Hende döngette a titkárnőjét, illetve az alföldbikája TV2 Zsuzsikát, az bíz csak nekik jelentett élvezetet, orgazmust.
Értsétek meg...fent és lent van..
Nem jobb és bal..
Semmi sem segíti egy politikust jobban a kampány során tett ígéretek elfelejtésére, mint a megválasztása...
“A hatalom birtokának az a hatása, hogy az emberek süketekké és vakokká válnak. Nem látják többé azt, ami az orruk előtt van, és nem hallják, ami a fülükbe harsog.”
(Mahatma Gandhi)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Irányított, kézi vezérelt megélhetésiek.
Cefi
Kedves Momentum! Menjetek a fenébe!

Ti pedig közösüljetek a rühes patkány anyátokkal, aki ürülék formájában a világra hozott benneteket felcsúton.
coni
A Fidesz 2/3-al szemben minden ellenzéki párt "bohóc párt" ahogy Hadházy többször is utalt rá az utóbbi időben. Márpedig minél több kis párt indul ellenzékben hatványosan növekzik a Fidesz 2/3 esélye. Már a Momentum nélkül is megvolt a 2/3, így még jobb eredményre számíthatnak és eggyel több ellenzéki bohóc pártra. (Már az elmúlt 7 évben sem emlékszem hogy akár egyetlen esetben is befolyásolta az ellenzék a kormány döntését).
Az olimpiai rendezési jogot az alacsony támogatottság miatt így se, úgy se kaphattuk volna meg.
Rockxy
Túl sokat foglalkoznak ezzel a momentánnal, vagy mivel.
Nem ér annyit. Idő pocsékolás. :)
Cefi
@Donáld Tramp: Bringás, megint próbálkozol?
Cefi
@Donáld Tramp: Pedig ugyanolyan büdös van tőled. Konkrétan szarszag.
Béla333
Na elkezdődött! 1 napot bírtak ki, tegnap alakultak párttá, ma már öntik a mocskot!
Csak tudnám, hogy az elmúlt 27 év politikusi bűnözőire, bűncselekményeire miért nem olyan kényes egyesek gyomra, miért csak azokat gyűlöli, aki ezeket elutasítja?!
quadrocopter
Ott van a gond, hogy túl sokat várnak el egyesek egy pár hete alakult szerveződéstől! Kiforrott pártként kezelik és ennek megfelelő az elvárás is, ami jelen esetben még hiba!
GeoCravker
@Cefi: A stílusoftól függetlenül. Érveid is vannak, vagy csak a zsigeri bunkóság?
Cefi
@GeoCravker: Beszélgetőpartnertól függ.
GeoCravker
@coni: Stimt. Orbánnak nagyon is kapóra jött az aláírásgyűjtés, mert úgy lehetet visszavonni, hogy mindenki más a hibás.
A pártalapítás is csak hájjal kenegeti Orbán zsírmáját
GeoCravker
@Cefi: ma, 13:30
Itt kivel "beszélgettél" ?
Max az írásra reagáltál. Érvek nélkül, és elég bunkó módon
Cefi
@GeoCravker: Hát igen. Bunkó vagyok. Ilyennek születtem. Bunkóságra bunkósággal felelek. Mint ahogy bunkó ujságíró(?) bunkó írására. Megfelelő a bunkó magyarázat?
GeoCravker
@Cefi: A kérdés áll:
Érveid is vannak, vagy csak a zsigeri bunkóság?
Cefi
@GeoCravker: Alapból csak a zsigeri bunkóság. Ha kíváncsi vagy az érveimre, olvasd el a kommentjeimet a momentummal kapcsolatban. Már, ha tudod kezelni az oldalt. Mert akkor gondolom már megtetted volna, hisz te biztosan nem vagy bunkó.
GeoCravker
@Cefi: Akkor szűkítsük a konkrét írásra. Rávezető kérdésekként.

1. Az aláírásgyűjtés kapcsán melyik kampánykiadványban szerepelt, hogy valójában pártalapításhoz kérnek támogatást?
2. A Momentum mikor, kinek, milyen fórumon hirdetett pártprogramot az aláírásgyűjtés előtt? (utána se tették, de hátha...)

Az írás nagyjából ezekkel indul. Légy olyan kőbunkó, hogy tetszőleges stílusban,. de pontos források megjelölésével válaszolsz erre a két kérdésre. Ha nem sikerül pontosan megjelölnöd a forrást, akkor vegyél egy mély lélegzetet, és vegyél vissza az orcádból szerintem.
Cefi
@GeoCravker: Köszönöm hasznos tanácsodat. Ha nem tűnt volna fel, én nem szálltam beléd sosem. Pontosan azért, mert nem vagyunk egy véleményen. Látom nagyon bánt, hogy egy általad megosztott cikket ily módon minősítek. Az arcom akkora, amekkora. Nem bunkóztalak le. De ha úgy gondolod bepróbálkozhatsz. Hidd el tudok igazán bunkó, sőt, nagyon-nagy paraszt is lenni.
Béla333
Nem a Momentum a bűnös az elmúlt 27 év disznóságaiért!
Azokat kell el és megítélni, akiknek köszönhetjük, hogy a 90-es évek elejei régió vezető helyzetből sikerült leküzdenünk magunkat a sereghajtók közé! Románia és Bulgária szintjére!
Ezeket a pártokat és ezeket a politikusokat kell ezért elkapni!
Nem a Momentumot mocskolni!
GeoCravker
@Cefi: O.k. Részben elnézésedet kérem. Azért persze még mindig nem lenne rossz, ha a kérdésekre választ adnál.
Egyébként semmi gond. Tőlem nyugodtan lehetsz teljesen bunkó is. Ha annak kereteiben vannak értelmes érvek, akkor nem érdekel.
GeoCravker
@Béla333: "Nem a Momentum a bűnös az elmúlt 27 év disznóságaiért!"
Senki nem is tette.
"Nem a Momentumot mocskolni! "
Gondolod, hogy egy párton számonkérni a pártprogramot az mocskolódás? Szerinted miért?
Cefi
@GeoCravker: 18.12. Azért, hogy válaszoljak is, mert te nem nézel utána, ezért nagyon tömören:
-még nem volt párt a momentum, én akkor mondtam, ha azzá válnak belépek. Párttag leszek életemben először, magamtól, tagdíjjal, és egyéb támogatással. Pártprogramot nem láthattam tőlük, hisz 30 órája alakultak. Amit tudok róluk, azt nem "egyéb" forrásból tudom, hanem több órányi személyes beszélgetés. Remélem kimerítő volt a válasz. És kérlek ne válaszolj, mivel én elolvastam a hozzászólásaidat. Máshogy látjuk a világot, ne akarjuk egymást gyözködni a saját igazunkról, egyik irányba sem fog működni.
Béla333
@GeoCravker: 18.34
Talán hagyhatnál nekik néhány hónapot, mielőtt részletesen kiveséznéd a kormányváltó programjukat, addig is lehet a többiek programjával foglalkozni!
Ha programokban ennyire otthon vagy elárulnád, hogy ki hogyan szeretné az alaptörvényt megszüntetni és a demokráciát visszaállítani?
Mondjuk először azoknak a programját meséld el, akiknek ezt a helyzetet köszönhetjük!
Köb Jani
Párttá alakultak a lúdtalpas percemberek - a hitközség boldog, de Schwartz-Raaberék nem örülnek Gyurcsánynak, jelenleg a későbbiekben viszont testvéri kapcsolatba lépnek mert mindkettőnek a hatalom az autokrácia éltető eleme, tömeg lélektani dráma,amely egyben
a felnövekvő generáció tagjainak súlyos drámája lehet, ha pártként követik.
Csizmás Kond
@Béla333: " alaptörvényt megszüntetni és a demokráciát visszaállítani"
...furcsa egy felfogásod van az egészről...
Béla333
@Csizmás Kond: 18.57
Nem is gondoltam, hogy valaha is megérted...
GeoCravker
@Mirabilis: 18:42 Olvasni is szoktál, vagy csak válaszolni?
A társadalom nagy része igenis valamilyen oldali. Nem pártszinten, hanem nézőpontilag. A jobboldalra (jobboldali nézetet vallókra) rásütni, hogy nem szolidáris, illeve a baloldali nézetet vallókra, hogy nincs nemzetképük, pontosan ugyanaz a mindenkiben ellenséget látó szemlélet, mint Orbáné.
De ezek szerint elutasítják a jobboldali és a baloldali nézeteket vallókat is. Nem pártokat, hanem a nézeteket vallókat (vö: "„Nincs szolidaritás a jobboldalon, nincs pozitív nemzetkép a baloldalon”.)
Oks. Szerinted ki a maradék. Az anarchisták? A mindenbe nagy ívbe nelesz..rók? Az ezer kilométerekre lakó beduinok? Na ők biztos.
GeoCravker
@Mirabilis: Szoktam. Te kérdezted, hogy miért jelent társadalom-elutasítást az egyes oldalak nézeteit vallók elutasítása. A véleményem alapján válaszoltam. Ha van ellenérved, akkor elő vele.

ma, 20:11
Hajlamos vagyok átverésnek értékelni, ha egy mozgalom kifejezetten, és többször kihangsúlyozva _nem pártként_, hanem egyesületként gyűjt aláírást, majd az aláírásokra visszahivatkozva nyilatkozik annak alkalmából, hogy párttá lakul.
Ja, és közben gyakorlatilag mindenkit eleve elutasít.
De ezen kár rugózni. Az urnánál, ha elmegyek szavazni egyáltalán, oda teszem az X-et ahova akarom. Egy zavarosban halászó, mindenkit elutasító, csúsztató párt mellé nem.
GeoCravker
@Béla333: "Talán hagyhatnál nekik néhány hónapot, mielőtt részletesen kiveséznéd a kormányváltó programjukat, addig is lehet a többiek programjával foglalkozni!"
Van nekik? Hol? A többieké hol?
Ráfordulva a választási évadra meddig gondolod várni a programhirdetésig?
De azt köszönöm, hogy elismered: megint egy programnélküli uli-buli egylet-párttal lett több.
Béla333
@GeoCravker: 20.57
Az LMP-é a honlapjukon olvasható:

11 pont, amivel új irányba állíthatjuk Magyarországot
lehetmas.hu/wp-content/uploads/2016/08/11PONT_kifuto-nelkul-1.pdf

A többikéről nem tudok, csak hallottam, hogy van valami...
bencemacska
@GeoCravker: ma, 18:12
Ne légy ilyen szigorú. Még csak 1 napja született meg a döntés, a párttá alakulásról. Még be sem nyújtották a kérelmüket a bejegyzésre!
Az elfogadási idő, kiegészítések kérése, stb megmutatja a kormányzat viszonyát hozzájuk.
Az biztos, hogy az összefogás ilyen sima elutasítása nem tesz jót a demokratikus erőknek, de semmivel sem rosszabb az MSZP ultimátumánál!
Programot, csak a bejegyzés után várhatunk tőlük! Gondolom ősszel!
Fiatalok, tapasztalatlanok, adjunk nekik esélyt. Utána követelhetünk.
JAJMÁR
Ugyan már, hát hogy határozza meg magát egy új párt, egy feltörekvő új erő ebben a politikai légkörben, ha nem úgy, hogy első körben elhatárolódik tőlük? Miféle jobb és baloldali elvek élnek manapság? Semmilyenek! Ja, hogy hol ezt, hol meg amazt és hol ez, hol meg amaz húzza elő... elvtelenül? Nincsenek elvek és nincsenek "oldalak" , ahová büszkén vállalva tartozni lehetne!
GeoCravker
@bencemacska: Ha jól számolom akkor évtizede szól arról mindn, hogy adjunk egy esélyt. Hol egyes embereknek, hol szervezteknek, hol "csak úgy". Mi lenne, ha egyszer nem erről szólna a történet hanem arról, hogy :
- itt vagyunk,
- ezt szertnénk tenni,
- így zeretnénk tenni.
- ezt, ha támogattok, akko pártként is képviselni fogjuk.

Minden utólagos magyarázkodás helyett. Szerintem a pártprogram nem a bejegyzés következménye kellene, hogy legyen, hanem a párttá alakulás eldöntésének előzménye. De elfogadom, hogy maradi vagyok.
GeoCravker
@JAJMÁR: Szerintem a jobboldali és baloldali elvek élnek. Legfeljebb nem az elvileg ezt képviselni hivatott pártok által. Amellett a legújebb gittegylet nem a pártoktól határolta el magát, hanem beszólt mindenkinek. Nagy különbség. Szerintem.
Perwool
Az a baj, hogy sokan azt mondogatják jobb + bal oldal.
Jönnek a választási ígérgetések...amiből soha semmi, nem úgy lesz, ahogyan ígérték.
Egymást váltogatva 4 évente semmi nem változik, csak a korrupció a lopás nő!
Nekünk választóknak, teljesen mindegy, hogy ki lopja el e jövőnket. Nekünk egy szállal sem lesz jobb! Az éppen kormányon lévő jobb oldal, nem csak a bal oldali szavazókat lopja meg.
Ugyan ez fordítva is érvényes.
Attól, hogy a jobb vagy bal politikusnak fűtött fedett uszodája van, rajta kívül azt nem fogja élvezni a szavazó tábora.Vagy, amikor Hende döngette a titkárnőjét, illetve az alföldbikája TV2 Zsuzsikát, az bíz csak nekik jelentett élvezetet, orgazmust.
Értsétek meg...fent és lent van..
Nem jobb és bal..
Semmi sem segíti egy politikust jobban a kampány során tett ígéretek elfelejtésére, mint a megválasztása...
“A hatalom birtokának az a hatása, hogy az emberek süketekké és vakokká válnak. Nem látják többé azt, ami az orruk előtt van, és nem hallják, ami a fülükbe harsog.”
(Mahatma Gandhi)
JAJMÁR
A MM tt van, megmondták hol állnak, mit akarnak, - megj. mozgalomból és bármilyen megmozdulásból is miért ne lehetne párt? Lehet még, hál'Istennek - , aki velük szimpatizál támogatja, aki meg nem, az támogat mást!
A magam részéről minden megmozdulás amiben van ész "erő és akarat", lendület, kitartás, netán láthatóan előre tervezetten, nem pedig csak ad hoc, nekem szimpatikus és reménykeltő! Mindig!
Én soha nem adom föl!
Mert tudom, hogy a kerék forog, a sötétséget pedig a fény követi. Mindig!
GeoCravker
@Perwool: A jobb és bal egyfajta értékítélet. Még akkor is, ha a farncia forradalom terméke a megnevezés. Az értékítélet léte az embereké.
A politika szereplőire igaz, hogy ott már csak hatalomgyakorlás és a hatalom vágya van.
Hofi után szabadon: az a diktatúra, aminek elitjéből kimaradsz.

Az LMP a legjobb példa, hogy mennyire lehet más a politika.
bencemacska
@GeoCravker: ma, 21:29
Én is maradi vagyok, de ők meg naívak és fiatalok! Tanulnak majd másoktól is, meg saját tapasztalataikból is.
Nekik még tényleg nincs múltjuk!
Reméljük van, vagy lesz jövőjük!!!
JAJMÁR
@GeoCravker: Nem, csak a pártok által élhetnének, ők képviselhetnék és jeleníthetnék meg a politikában. Az ország identitásában. Nem élnek elvek, hanem időnként kiszolgálják valamelyik hatalom érdekeit!
Az igény él az emberekben, de azis csak valami meghatározatlan formában. Nagy a zavar, ha a MM ügyes, meg tud kapaszkodni.
coni
@GeoCravker: Ahogy annak idején a Fidesz sec perc alatt átnavigálta magát a légüres jobbffélre úgy a Momentum is szeretné kihasználni az általános messiás várást. De ők nem lesznek megváltók, sőt az egyfordulós választási rendszerből adódóan ellehetetlenítik a rendszerváltást kigolyózva a tényleges ellenzékieket (MOMA,PM, Együtt).
Coming Out (liberális bal?) csak választások után lesz.
karma1
Kosz a cikket, GeoCravker, az eredeti cikket is - a Momentum partta alakulasarol - elolvastam, megneztem a videojukat is... Haaaat, ok lettek a legfrissebb toltelek-part.
Kar volt megalakulniuk partta, mert ez nem program. Tulajdonkeppen kiderul, hogy a vilagon semmi otletuk nincsen, ok is az emberektol varjak az oteleteket, amibol ok majd megkotyvasztjak a sajat "kolevesuket", mint a mesebeli szegenyember...

Hat az indulas eleg gyengen kezdodik, igen, kell nekik idot adni, de lehet, hogy mar tul keson leptek szinre, nem lesz idejuk kibontakozni es hiveket gyujteni a nagyon fontos 18-as valasztasokig.
Igen, az LMP-nek legalabb programja van, mig 14-ben a futyisz a "Folytatjuk" cimu , a rablasra igeretet tevo mondassal kerult ujra hatalomra, mindenfele program, feladat nelkul.
Dehat ugy latszik, ez a jo a magyarnak, megy a falnak, mint a (bator) vak lo...
Nem hiszem, hogy egy ilyen felallassal szukseg lett volna erre az uj partocskara, akik azzal kezdik, hogy "Gyurcsanynak mi nem orulunk, vele nem kozoskodunk".
Ti meg az "acsiban" uszkaltatok boldog spermakent, amikor Gyurcsany mar sikeres uzletemberkent DOLGOZOTT, ami orbannal egy sci-fit jelent, valamint elvont fogalmat, es vegulis az o regnalasa alatt tortent egy csomo pozitiv dolog is.
Azt hiszitek, jottok ti, "Honthy Hannasan" beszaguldva a porondra, es ti lesztek a politikai elet primadonnai?
Azert ezzel meg varjatok egy kicsit, meg ha szimpatikusak vagytok is sokaknak.
Perwool
@GeoCravker: Tőlem, lehet konzervatív vagy liberális kormány is, egy normális országban megvan mindkettőnek az előnye és hátránya is, de a demokratikus alapelveket és az emberi jogok tiszteletben tartását egyik se adja fel!
GeoCravker
@JAJMÁR: Ha csak ügyeskedőként képes/akar/tud megkapaszkodni, akkor max. egy Milla-reinkarnáció. Jobbikos beütéssel.
GeoCravker
@bencemacska: "Én is maradi vagyok, de ők meg naívak és fiatalok! Tanulnak majd másoktól is, meg saját tapasztalataikból is."
A fiatalság lehet mentség, de a naivitás nem ok arra, hogy az országon kísérletezzenek. Túl sok ilyen zugkotyvasztó van már nélkülük is.
GeoCravker
@Perwool: "de a demokratikus alapelveket és az emberi jogok tiszteletben tartását egyik se adja fel! "
Ebben maximálisan egyet értünk.
Pöpec
@GeoCravker: "1. Az aláírásgyűjtés kapcsán melyik kampánykiadványban szerepelt, hogy valójában pártalapításhoz kérnek támogatást?"

Nem pártalapításhoz kértek támogatást, hanem népszavazáshoz. Akkor még nem voltak párt, a párttá alakulást attól tették függővé, mennyi támogató aláírás jön össze. Ha kevés, akkor nem alakulnak párttá, hiszen nem lesz bázisuk.
2. A Momentum mikor, kinek, milyen fórumon hirdetett pártprogramot az aláírásgyűjtés előtt? (utána se tették, de hátha...)"

Pártprogramot pártok hirdetnek. Mivel az aláírás gyűjtés előtt nem voltak párt, ilyen programot sem hirdettek. Ld. még: ad 1.,
Egyébként azóta már hirdettek részprogramot, konkrétan az eü. megújítására 5 pontban.

Eggyel több vagy kevesebb új párt a baloldalon nem számít. Mellesleg nem baloldali pártként határozzák meg magukat, éppen, hogy gyűjtőpártként gondolnak magukra. Én támogatnám őket, ha lesz elég kitartásuk fennmaradni. orbán csakis akkor bukik meg, ha a fideszes opportunista tudatig is felér a mindent elárasztó korrupciós mocsok amit már ők maguk is elviselhetetlennek tartanak.
A Momentummal eggyel több fórumból árad majd leleplezés, az ügynökakták nyilvánosságának követelése és talán a számonkérés igénye. Mégiscsak von el szavazókat a patástól - és ez jó.
Az eredeti cikk jórészt nem tetszett. Erőlködik a szerző, találgat, jósolgat, pesszimista felfogással. Őszies gondolatok márciusban :-) Lapozhatunk nyugodtan...
magyarbakancs
"Lehetőleg eltitkolva az adatbázisépítés valós célját. Ebben a felállásban elmehetnek a fenébe!"
A Fidesz nem épített adatbázist?
Vagy a többi párt?
Egymásra mutogatnak .
momentum legalább egy új színvonal.
GeoCravker
@Pöpec: "Akkor még nem voltak párt, a párttá alakulást attól tették függővé, mennyi támogató aláírás jön össze. Ha kevés, akkor nem alakulnak párttá, hiszen nem lesz bázisuk."
(Többek között) Ezt sem közölték előre.

"Eggyel több vagy kevesebb új párt a baloldalon nem számít. Mellesleg nem baloldali pártként határozzák meg magukat, éppen, hogy gyűjtőpártként gondolnak magukra. "
Orbánnak csak jól jön minden, ami ellenzéki. Megosztja az erőket. Ezzel az erővel azt is mondhatnánk: a Momentum szívességet tett a hatalomnak.
A "gyűjtőpártot" úgy hívják, hogy populista bagázs. Elvtelen kiszolgálója a pillanatnyi hullámzásnak. Annál már a nagykoalíció is jobb. De legalább is kevésbé anarchista.
GeoCravker
@magyarbakancs: "A Fidesz nem épített adatbázist? Vagy a többi párt?"

S ettől lesz a Momentum egy új színvonal? Hol? A Fidesz szintje alatt? Mellett? Mennyivel felette?
magyarbakancs
@GeoCravker: Tisztelt uram,Hölgyem!
Nem kértem a kritikai levelét.
GeoCravker
@Pöpec: Egyébként olvastad az Eü-programpontokat? Pont annyi értelme van, mint a tanári 12 pontnak.
Bármelyik bullshit-generátorral előállítható lózung-gyűjtemény.
Használd(játok) egészséggel:
momentummozgalom.hu/vizio/momentum-egeszsegugy/
magyarbakancs
@GeoCravker: Válaszolva a kritikádra minden pártnak van cím listája.Egyik a másikat nem kérheti feleltségre ,hogy titkon kezeli őket.
Fidesz is olyan más szemében a szálkát,a sajátjában a gerendát sem veszi észre.
GeoCravker
@magyarbakancs: "minden pártnak van cím listája"
Igen. S ezért sem mindegy, hogy amikor címlistát állítanak össze, akkor mit mondanak Megmondják-e, hogy egy párté lesz, vagy sem.
Ebből a szempontból nem látom az ugrásszerűen jobb színvonalat.
Pöpec
@GeoCravker: Igen, olvastam. Ha jól emlékszem, 350 milliárddal többet tennének az egészségügybe. Ez teljesen ellentétes a fidesz forráskivonásával. Pártunk és kormányunk korábban úgy találta, hogy hatalmas teher az egészségügy a zállamnak, mert a betegekre, rokkantakra, hajléktalanokra és egyáltalán, a szociális ágazatokra fordított összeg túl nagy a büdzsében. Ez gátja a további fideszes lopásoknak stadionépítéseknek. A fidesz úgy akar egészséges nemzetet teremteni, hogy náci módszerekkel kiöli a szociális ágazatokat, megszorításokkal. Ha nincs rászorult mert már kipusztult, akkor rájuk nem kell költeni.
A Momentum + 350 milliárdja ezzel a programmal megy szembe. Ellentéte a fideszes náci programnak. Én ezt nem nevezném "bullshit-generátorral előállítható lózung-gyűjteménynek".
Perwool
@Pöpec: Valamikor Viktor...
"Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Meggyőződésem, hogy egy nemzet, egy ország életének három fontos területe, három kiemelkedően fontos területe van: a megélhetés, az egészségügy és az oktatás. Egy olyan országban, ahol ez a három terület, a megélhetés, az oktatás meg az egészség drámaian romlik, egy olyan országban a válság kifejezés indokolt. Egy ilyen országban semmilyen más adatnak nincsen jelentősége. Nem érdemes nézni. Minden más adat előhozása csak az igazság elkendőzésére szolgál, vagyis mellébeszélés."
/2007. november 4. Orbán Viktor/
dr. prédikátor
Még ti itt vatáztok a pár4tokon én egy kicsit elgondolkodtam az egész dolgon!!Már régóta nem hiszek a pártokban és a pártoknak4 Hogy miért??? mert mindíg a választások előtt támad megváltó ötletük és programjuk! meg igérnek mindent a választóknak hogy megnyerjék őket maguknak!!!Hangzatos ígéretekkel csábítják az embereket a maguk oldalára, hol pénzzel hol egy golyóstolla, hol egy zsák krumplival!!!Aztán a választások után úgy elfelejtik a szavazókat mintha nem is lettek volna! Az ígéretek ígéretek maradnak, ők pedig körülülik a húsos fazekat.Koncot dobnak a haveroknak, a népnek meg marad a lerágott csont,hacsak azt is nem a haverok kutyái kapják!!!Hát ezért nem hiszek én egyetlen pártnak sem.Még a MOMO nak se!!!
GeoCravker
@Pöpec: Nézd, ezen nem fogunk összeveszni.
DE:
Ha én holnap kiírok egy népszavazást, amiben azt mondom, hogy 500 milliárddal többet tennék az eü-be és alanyi jogon 500K lesz az emberek fizetése, akkor szerinted megnyerem? Szerintem meg.
Mindaddig, amíg meg nem kérdik: Honnan szeretném előteremteni?
Nos! Az én olvasatomban a felelős politika nem csak azt mondja meg, hogy mi nem tetszik, hanem azt is, hogy mit szeretne helyette, és azt hogyan, miként, miből oldaná meg.

Nem. Mások sem szokták. De ezért telnek el üres ígéretekkel a választások évtizedek óta.
GeoCravker
@dr. prédikátor: ld 11:27 -es válaszomat is :-)
Eladott Ország
"Magyarországon minden, de minden politikai pártokhoz kapcsolható. Mindenki libsi, szoci vagy kommunista. Már nem is ismerünk olyat, akinek egyszerűen csak elege van az egészből, párthovatartozás nélkül. Egyszerűen csak fel szeretné emelni a hangját, változást szeretne. Nem, az ki van zárva, mocskos kommunista sorosbérenc meg amúgy is. Nem vagyunk képesek már senkinek sem hinni, minden mögött valaki vagy valami megbújik. Ezért is vagyunk képtelenek összefogni egy közös célért."
Pöpec
@Perwool: Ismerem a videót. Ez a szarházy akkor még nemzetben gondolkodott, mára csak a fideszben (haverokban). Ma cinkosan kikacsint a kérdésre, milyen baromságnak honnan lesz a fedezete. Új adók kitalálására van eszük, a népből kisajtolják. GeoCravker felteszi a kérdést: honnan lesz az eü. 350 milliárdjának fedezete? Egyszerű: Horváth András évi 1000 milliárdjából könnyedén feltárják, a Tao-felajánlások lehetőségét megszüntetik, néhány tucat stadion építését eltörlik, mészaros lőrinc és csányi sándor és tsai nem kapnak évi fejenkénti 5 milliárd támogatást, a közbeszerzés meghívásos műfaját eltörlik, a 200 hektárnál nagyobb földbérleteket/birtokokat megadóztatják, orbán várba költözésének projektjét elvetik - hogy csak néhány lehetőséget említsek. Pillanatok alatt összejön a 350 többszöröse is. Ja, matolcsyt és bandáját droppra elhajtják, alapítványait megszüntetik, Paksról majd' elfelejtkeztem - mindenki tudná folytatni.
Pöpec
@GeoCravker: "Ha én holnap kiírok egy népszavazást, amiben azt mondom, hogy 500 milliárddal többet tennék az eü-be és alanyi jogon 500K lesz az emberek fizetése, akkor szerinted megnyerem? Szerintem meg."

Ne csacsiskodj, költségvetési kérdésben nincs helye népszavazásnak :-)
GeoCravker
@Pöpec: Most hogy mondod :-)
De azért szerintem értetted :-)
Pöpec
@GeoCravker: Szurkolok a Momentumnak. Szakemberekkel hazánkból csodaszép meseországot lehetne varázsolni.
Kerestem egy korábbi cikket, hogyan lehetne legyőzni a fideszt, de most nem találom. Bizony populistának kell lennie a kihívójának, a buta magyar átlagválasztó igényli. Sajnos.
Nessy
Már Kövér is megmondta, hogy a választó egy 10 éves gyermek szellemi szintjén kezelendő. Úgyis kezelnek bennünket, mi meg hagyjuk, hogy naponta majmot csináljanak belőlünk!
Perwool
@Pöpec: +Vajna-féle gazdasági bevándorlónak lepasszolnak egy komplett piacot!
+Matolcsy, 200 milliárd forint..ízlelgessük...közel 800 millió dollár!(ami azóta már több is)Mert ugye a MNB első számú feladata a hegedű és zongoragyártás megerősítése, valamit kastélyok és műkincsek vásárlása.
Mi másra való egy Nemzeti Bank...?
+A közmédiára költött 450 milliárdot, a stadionokra elvert 180 milliárd, Garancsival, Andy Vajnával is óvatos becsléssel eltüntetett 500 milliárdot...ez a 3 tétel kb 1000! milliárd..
Nem tenném csak a felcsúti tahót bűnösnek. Bűnös ez a tehetetlen, béna, hiteltelen, szerencsétlen baloldalnak csúfolt ellenzék is, és mindannyian, akik képtelenek vagyunk egy komcsimentes, viszonylag tisztességes,szakértő. valóban egészségesen nemzeti érzelmű elitet kinevelni.
Perwool
@Pöpec: 14.06.
Nem tudom elképzelni, hogy Orbán valaha is hajlandó legyen lemondani a hatalmáról. Békés út kizárt! Ha valami csoda folytán elfogy a szavazótábor, szavazati jogot kapnak majd azeri, vagy kazah testvérei.(mert nekem nem testvéreim,​ ​​nem​ barátaim) Arra marhára figyelnie kell, nehogy bukjon!!!Ha kiderülne a disznóságai, még Ráhel unokája is ülne helyette... Úgyhogy ez a hatalomból döglik ki, vagy lámpavason végzi. Ha szerencséje és ideje lesz, valahol messze keleten elbujdokolva!
Pöpec
@Perwool: Most szerezzük a tapasztalatokat. (Ceausescu is megszerezte...) Tartok tőle, ezt az utat nem tudjuk megspórolni. Csak kár az időért.
JAJMÁR
@GeoCravker: Te nagyon negatív vagy. Különösen az éppen születő bármilyen szerveződéssel, akàr civil v. Párt is az . Vagx a "pichába" v. A "feneébe" küldöd. Mintha nem szeretnéd, ha a jelenlegi pol.szereplők változnának. Pedig ez így nem maradhat. A fiatal nemzedéknek biztos helyük van benne.
Kritikát persze lehet és kell is mondani,
bencemacska
@Perwool: Én mindig tiltakoztam az ellen, hogy egyformán elítélik egyesek mindkét oldalt. Lassan eljutok oda, hogy igazuk van. Egy tőről fakadnak.
Együtt éltek, tanultak, szórakoztak, hülyítették egymást, stb a KISZ-ben!-:)))))
JAJMÁR
A fen3be azok menjenek végre, akik a civilrket , az új szerveződéseket, a fiatal pàrtokat a születésük pillanatában eltaposnák és tapossák!
Akiknek programként egy szó is elég, és felháborodnak., ha megkérdezik a vélemény3t. Nehogymá ellopják ... az ő ötletét!

Hát, remélem értelmesebb és önzetlenebb az ifjú nemzedék
A "dögöljön meg a szomszéd lova is" a múlt felfogása lesz végre.!
Perwool
@bencemacska: "mindkét oldalt.Egy tőről fakadnak.
Együtt éltek, tanultak, szórakoztak, hülyítették egymást, stb a KISZ-ben!-:)))))"
Na és a tagok, és szimpatizánsok???
Csendben megjegyezném, hogy 56-ban a pártnak (Annak az egynek.) 3 millió tagja volt. 89-ben meg 800 ezer.
GeoCravker
@JAJMÁR: "Kritikát persze lehet és kell is mondani,"
Feltéve ugye, ha az azonos a Te véleményeddel. Mert mindenki más negatív, és abcúg.
bencemacska
@Perwool: Én csak a jelenlegi pártelitekre gondoltam.
De igazad van , a tagok és szimpatizánsok adják a megfelelő szavazóbázist!
Perwool
@bencemacska: Pusztán csak azért említettem meg a tagokat, szimpatizánsokat, mert napi szinten megy a kommunistázás...2 millió 200 ezer ember egyik napról a másikra átsminkelte magát...ühmm
bencemacska
@Perwool: OV is párttitkár apuka és függetlenített pártbizottsági munkatárs anyuka gyerekeként nyert felvételt az egyetemre!
Neki nagyon testhez álló a "komcsizás"!!!
Ezek a dolgok tudnak nagyon felidegesíteni!
Azt , hogy Simicska komcsizik, el tudom fogadni, de OV-tól Köteles kövértől és társaiktól SOHA!!!
Macskaszem
Miért is menjen a Momentum a fenébe? Csak mert egy huszadrangú senki azt mondja? Menjen ő a fenébe.
Perwool
@bencemacska: Ülök becsukott szemmel, emlék képek villannak be.Valami volt liberális, ma újkeresztény, illiberális rablóbanda, "papamamapénzén" megvásárolt kastéllyal, gázszerelőből lett milliárdossal, kiskorú gyerek számára összelopott nyolcvanmillás lakással, hollywoodi rendezőből lett magyar kaszinókirállyal, magától növekvő tetőterasszal, parasztokból előavanzsált földbirtokosokkal, és rájövök, hogy 2017 írjuk, ez a magyar jelen, és valószínűleg a jövő is.
Aki az MSZMP-ből a Fideszbe avanzsált, liberális lett, majd kikötött, mint új keresztény népi és nemzeti...Ezt valóban nemigen tudom követni!
Mondjuk én azt sem értem mit keres Kövér aki masszív komcsi, családostól, felmenőstől, egy állítólagos jobboldali népnemzeti kormányban!?
kepkezelo.com/images/ljvvvj9flatje72r4o1l.jpg
kepkezelo.com/images/jr8lntgwpr4nzzab5u2i.jpg
GeoCravker
@JAJMÁR: "Te nagyon negatív vagy. Különösen az éppen születő bármilyen szerveződéssel, akàr civil v. Párt is az . Vagx a "pichába" v. A "feneébe" küldöd"

Te! Amikor véleményt mondok, akkor zömmel elég konkrét érveket igyekszem leírni. Ha lehet forrással, és tényekkel alátámasztva. Igen ritkán szoktam alapból elküldeni a melegebbre bárkit is.
Ezzel szemben sokszor olyan "ellenérvek" vannak, amelyek nélkülözik a tényeket, valójában vezérszólamokon alapuló érzelmi, olykor zsigeri reakciókat mutatnak. Esetleg a Pató Pál elvtárstól kölcsönzött, türelem, majd meglátjuk szemléletét.
dr. prédikátor
Olvasom a hszeket!Hát pontosan ez a geci viktor szopkin és csürhéjének a szándéka!!!MEGOSZTÁS!!!mert ha meg tudja osztani és egymásnak ugrasztani az embereket azon ők csak nyerhetnek!!!És ez a célja a karaktergyilkosságoknak is!!!Zek a gecik semmitől se riadnak vissza!!! Még a politikai GYILKOSSÁGTÓL SE!!!
Csizmás Kond
@Béla333: Re ne is gondolkodj mert fölösleges...
Minden demokrácia törvényeken (alaptörvény vagy alkotmány vagy akármi ) működik...de te ha tudsz egy törvény nélküli változatot még feltaláló is lehetsz...
bencemacska
@Perwool: Nagyon jók a Hofi képek, kimondják helyettünk is!!!
Béla333
@Csizmás Kond: 16.25
A demokrácia igen, törvények alapján működik, de ami most nálunk van az nem nevezhető demokráciának! Csak egy ahhoz külsőleg hasonlító valaminek!
Ez az alaptörvény sem az én alaptörvényem, hanem a tied...
Csizmás Kond
@Béla333: ..há persze...nektek még mindig az a demokrácia ami a fidesz előtt volt...
Béla333
@Csizmás Kond: 17.36
Írtam én ilyet?
Perwool
@GeoCravker: Ha ezt megélhette volna!!!
bencemacska
@Perwool: Sajnos még a 2002-es választások eredményének sem örülhetett!
bencemacska
@Perwool: Kösz.
Jól esik néha egy kis vidám pillanat!
GeoCravker
@Perwool: 24 órás műsorokat adhatna...
GeoCravker
@JAJMÁR: Szia, Publikus lett az oktatásügyi lózunggyűjtemény is. Csaxolok.
Végigolvasni elég fárasztó, mert tételesen cáfolható, megkérdőjelezhető baromsághegyek vannak benne.
Szerinted kritizálható, vagy várjuk meg míg megvalósul?
A türelem meddig tart? A CKP esetében eltelt bőven az egy év és semmit nem tettek le az asztalra.
Akkor hogy is van a türelemmel, meg negativizmussal?
JAJMÁR
@GeoCravker: A "menjetek a fenébe" - nálam nem kritikai kategória! Ezt néha mondom, -hülyéskedésből és nevetve, ritkábban felhagyva minden reménnyel- de mindenképpen lezárás!

Ó, hát belekötni még az "élő fába" is bele lehet, de én momentán a Momentum esetében és szinte mindig, építő kritikára gondolok.
Kezdheted, persze!
DE a "baromsághegy" és a "lózunggyűjtemény" is lezárás! Nyilván nem süllyedsz le ilyen mélyre szerinted, ugye? Hm, azért gondold át, ki hol áll!
A fészen úgy láttam, bárki írhat a Momentumnak, és megköszönik, sőt még válaszolnak is a kérdésekre:)
Segíts nekik, ha tudod, ha jobban tudod :)
GeoCravker
@JAJMÁR: Amit Te lezárásnak tekintesz, az is lehet egyfajta kritika. Az, amikor az ember azt mondja: "Na ti is elmehettek a... a többi után." Amikor az ember megállapítja, hogy nem igazán éri meg több energiát belefektetni az ügybe. Ez állapotleírás.

Az álláspontunk közti gyökeres különbség adott. Neked szimpatikus az a felelőtlen hozzáállás, ami alapján egy szervezet kiáll, másokkal próbálja kikapartatni a gesztenyét, megíratni a programját, majd a Parlamentbe bekerülve felvenni a napidíjat. Cserébe nem szabad kritizálni a tevékenységét és alanyi mentességet élvez a hülyeség alól.
Ezzel szemben én azt mondom, hogy amikor egy szervezet kiáll a nyilvánosság elé, akkor a szervezet felelőssége a programhirdetés, a konzisztens cselekvési terv megléte. Nem a potenciális választók dolga és felelőssége a szervezet programjának az összeállítása. S abban a pillanatban, amikor a nyilvánosság elé lépnek el kell viselniük a kritikát. Valamint, ha ugyanazon a pályán vetélkednek, mint a többiek, akkor ugyanazok a jogok és kötelességek illetik meg, mint a többieket.
Te az utóbbi szemléletet padlóba döngölőnek és negatívnak állítod be. Nekem a felelősségegyenlőség trivialitás.
A tudom/jobban tudom kategóriára egy egyszerű hasonlat:
Ha a parasztbácsi nagyon ért a földműveléshez, akkor is nyilván elvárhatja, hogy a boltban ne dohos lisztből sütött penészes kenyeret adjanak. Ha pedig szól, hogy a kenyér penészes, akkor az nem válasz, hogy süssön magának jobbat, ha nem tetszik, mert látott már ekét. Ez ugyanis azt jelentené, hogy megtermeli a búzát, megörleti a malomban, megsüti a kenyeret, majd elviszi a boltba. Ahol aztán az eladó büszkén mutogatja, mint a sajátját, és jó pénzért megveteti azzal is, aki megsütötte. De a dohos lisztből sütött penészes kenyér ehetetlenségét az is meg tudja állapítani, aki nem tud jobbat sütni. Akkor is a boltos felelőssége a friss kenyér.
Minden kritikára a másikra tolni a felelősséget azzal, hogy csináljon jobbat, egyszerűen ostobaság.
JAJMÁR
@GeoCravker: Tényleg gyökeres különbség van a gondolkodásunkban. De nem ott, és nem úgy, ahogy leírod!
Te annyira "félsz" a felelősségtől, hogy inkább - azon kívül, hogy mások minden mozzanatát kritizálod - , semmit se teszel! Egy épkézláb ötleted sincs valójában.

A konkrét hibákért - pl. a penészes kenyérért - meg kell keresni a valódi felelőst. Azt mondod a boltos az? Hiba! Mert lehet, hogy az, de biztos?
Talán a pék, mert rossz volt a liszt? Hiba! Persze, az is lehet, de mindig?
Talán a ... kereskedő, aki eladta a megromlott lisztet?... és lehetne folytatni! Ez egy folyamat! Ott kell belépni és megakasztani, ahonnan a hiba ered!
Ha csak kiemelsz egyet, és azt mondod, ő a "hibás", akkor bűnbakot kreáltál, de találgatás szintjén ritkán születik jó megoldás! Ja, és felelőtlen vagy!

Mert valódi megoldás csak a fékek és az egyensúlyok rendszerében lehetséges. Ma ez van? Ha nem, ez kinek a felelőssége?
Ha már felelősségről beszélünk. Nem lehet, hogy a tiéd is? Mindannyiunké?

mert "penészes kenyeret" senki, se földműves, se más, nem érdemel!

Mit kell tenni? Olyan struktúrát és rendszert építeni, ahol a hiba megtalálható és kijavítható. Hiba mindig képződik, nincs tökéletes rendszer, ahogy tökéletes ember és szervezet sincs.

Ha azért nem tud egy jobb rendszer kiépülni, mert te, és a sok-sok te-ből adódó tömeg egykéi nem találja meg a maga "tökéletes" és a "felelős" szereplőit, - aki persze nem ő, a háttérember, hanem mások vigyék vásárra a bőrüket őérte, csak legyen olyan, amilyet elképzelt -, és elvárásaiban kompromisszumra nem hajlandó, na, ez a felelőtlenség! Sőt, ez hatalmas OSTOBASÁG!
JAJMÁR
folytatás: Ha olyan szervezet tetszik neked, amelyik meghirdeti a maga programját -pl- folytatjuk - és a te véleményed nem érdekli, akkor vedd észre, abban élsz! Vagy tudod, és jól érzed magad, akkor bocs!

A politikai pártnak lehet "elvi" - ha érted - alapja, de mégiscsak az őket követők érdekeit kell megjelenítenie, az alapok betartásával! Ehhez pedig párbeszéd kell! - ha érted -
Nos, ha megkérdezi a Momentum az embereket, mit hogyan, és miként, az nem "lenyúlás"!
Csoportos gondolkodás! Aminek az eredményeként létrejöhet valami sokkal jobb.
Haladni kell a jövővel, vagy ráhagyni a fiatalokra :-D
GeoCravker
@JAJMÁR: ma, 18:32
"A konkrét hibákért - pl. a penészes kenyérért - meg kell keresni a valódi felelőst. Azt mondod a boltos az? "
Nem azt írtam. Olvasd vissza, ha nem hiszed. Azt írtam, hogy a tipikus felhasználóhibáztatási attitűd mozogna, ha... De Tudod mit? Rád bízom az újraolvasását.

"Te annyira "félsz" a felelősségtől, hogy inkább - azon kívül, hogy mások minden mozzanatát kritizálod - , semmit se teszel!"
Dehogynem. Alkalmasint elmegyek az urnához és szavazok :-)
De mondok Néked valamit. Még az Orbánt meghaladó felelősségpánikhoz is jogom lenne. Ez sem vonná el a kritikához való jogomat a penészes kenyérről. S még ebben az esetben sem tömhetnéd a számba. Ha ezt nem érted, akkor alapvetően nem érted a demokrácia működését.
Bűnbakot jelenleg Te kreálsz. Amikor lefekszel annak az eszmének ami azt mondja: Azért pocsék vagy hiányzik a Momentum, a CKP vagy bárki más programja, mert más nem kreál nekik (jobbat). Miért is nem ők a felelősek a saját működésükért? Miért én vagy bárki más tehet róla? Ne kreálj tehát bűnbakot, hanem nyugodtan keresd meg a felelőst a programért. Csak aztán merd is megtalálni!

"Nos, ha megkérdezi a Momentum az embereket, mit hogyan, és miként, az nem "lenyúlás"! "
Olykor végigondolod amit írsz? Ha nincs semmim, de működik a "dobjátok össze nekem" az mi a bánatos lóalkatrész, ha nem a tiszta, felelősségáthárító lenyúlás?
JAJMÁR
@GeoCravker: "Orbánt meghaladó felelősségpánikhoz is" jogod lenne?
No, ez tuti.
"felelősségáthárító lenyúlás"? :-D
Á, "menj a fenébe"! Föladom.
GeoCravker
@JAJMÁR: "Föladom. "
Megértelek. Mivel láthatóan meghaladta a szövegértési képességed, hogy nem elég címszavasan odamondogatni valamit, hanem érvelni kellene, és ehhez egy 2-3 bekezdésből álló hozzászólást elolvasni. Bocs, de nem először tapasztalom, hogy képtelen vagy nem kiragadott mondatokra reagálni, hanem meghagyni valamit a szövegösszefüggsében. és arra reagálni.
Azért ne csüggedj. A remény hal meg utoljára... Mire végképp csődbe viszik az ellenzékiséget a szalámizómesterek telán Neked is leesik, hogy a nagy semmi pont arra jó: semmire.
GeoCravker
@Mirabilis: Bocs, de valahol felvetettemmár, hogy ez a megoszósdi csak a kormánynak jó. Tényleg csak nekik jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.