Olyan hazug propagandavideóval álltak elő, hogy Habony Árpád is csak csettintene. Botka László hetek óta szitokszóként ismételgeti a “liberális kispártok” kifejezést, mintha Habony legjobb tanítványa lenne, ám ez semmi ahhoz képest, amilyen ótvar, hazug, manipulatív videóval állt elő a Societas, az MSZP “ifjúsági” szervezete. A puchista legények a március 15-i tüntetésen az MSZP és a DK politikusait kérdezgették Botka legújabb szlogenjéről, miszerint “Fizessenek a gazdagok!”. A propaganda-videójuk lényege, hogy szocialista politikusokkal kimondatják, milyen fasza Botka új szlogenje, a DK-s politikusok viszont a gonosz szívtelen sátánok, akik nem akarnak több pénzt adni az embereknek. Ennek érdekében a videót úgy manipulálták össze, hogy a szocialisták hosszan kifejtsék benne a véleményüket, a DK-soktól pedig csak a kezdeti meglepődés utáni első pár szót hagyták meg, a többit módszeresen kivágták.

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@magyarbakancs: Írod:
"Szeretném megköszönni Gyurcsánynak,hogy nyakunkba lódította ezt a nemzeti fost amit úgy hívnak NER"

Nem rajongtam Gyurcsányért, de aki 2010-ben kicsit is gondolkodott, az akkor is tudta, hogy a fityesz a parlamentben mit tett abban az elmútnyócévben Magyarország ellen.
S csak a vak nem látta, hogy mennyi és milyen hazugságokra épült a választási kampányuk.
Tehát nem Gyurcsányt kell hibáztatni, hanem a buta magyar választókat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Alakul a szocik összefogást szorgalmazó programja! Nem tudom, miért gondolják, hogy ezzel megtarthatják, ne adj Isten visszacsábíthatják az elpártolt szavazóikat? Nem veszik észre, vagy tudatosan csinálják, hogy ezzel a fidesz malmára hajtják a vizet?! Igaz így majd megmarad néhányuknak a haszontalan, jól fizetett állása!
RonaGyuri
miért mit gondoltatok; hisz egy tőröl fakadnak, Orbánék is az MSZMP-KB édes gyermekei! =))
Béla333
@RonaGyuri: 07.06
Mint ahogy Gyurcsányék is!
Ők is, az MSZP is és a Fidesz is MSZMP alapból indult!
RonaGyuri
@Béla333: persze, ahogy a te imádott Szakasits unokád is! =)) Papa, nagybácsi, nagypapa (az igazi, mert a Szakasits az ő apja) és ő maga! =))
Csizmás Kond
Az az egy tő nem is egy tő, csak a szocialista kommunizmus alatt voltak egy csokorba kötve...
Béla333
@RonaGyuri: 07.39
Olyan apróság ne zavarjon, hogy mondjuk Orbán, Gyurcsány vagy az MSZP-sek saját jogon voltak KISZ titkárok vagy MSZMP tagok, addig Schiffernek a rokonai voltak érintettek, ami ugye azért alapvető különbség!
Béla333
@RonaGyuri: 07.39
Hogy te vagy kommunista vagy az apád, az azért nem ugyanaz, csakhogy megértsd!
RonaGyuri
@Béla333: majdnem igazad is lehetne, bár a Szakasits örökség nagyon kemény!

1989-ben egyik tagja volt – Bajnai Gordonnal együtt – a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának
Béla333
@RonaGyuri: 07.39
Megnézheted Hobó élettörténetét és a rokonságát is, csakhogy felfogd hogy miről beszélek!
Béla333
@RonaGyuri: 07.58
Egy mozgalom tagja vagy annak a vezetője sem ugyanaz a dolog.
Én pl. egy rövid ideig voltam KISZ tag, de KISZ titkár nem!
A titkársághoz azért már elkötelezettség is kell!
Az hogy Schiffer 1989-ben (28 évvel ezelőtt!) egy mozgalom tagja volt átmenetileg, szerintem nem ugyanaz, mint hogy valaki MSZMP tag vagy még inkább besúgó volt!
Szerintem!
JAJMÁR
Miért a dékások az emeszpét szokták fényezni? Vihar a "biliben"! A Botka soha nem mondta, hogy a Gyurcsánnyal együtt gondolja leváltani azorbánkormányt.

Azt én sem díjazom amúgy, hogy az alakuló kispártoknak nekimennek.
Hahó, Botka, ez nagyon rossz ötlet!
RonaGyuri
@Béla333: egyet értünk! Csakhogy "1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának. ", ami azért - még elvakultságodban is láthatnád - nem egészen mezei tagság! =))
magyarbakancs
@JAJMÁR: Gyurcsány politikáját Botka úr is támogatta anno .
Szavazott a parlamentben.
Szeretném megköszönni Gyurcsánynak,hogy nyakunkba lódította ezt a nemzeti fost amit úgy hívnak NER
F_Viktor
1) A cikkhez:
A "propagandavideót" nem kell összehasonlítani a hírgyártással, a hírhamisítással!

2) Én a demokratikus pártok összefogásban hiszek, ha a parlamentáris kormányváltás a cél.
Ebből (az összefogásból) nem lehet kihagyni a DK-t, mert szükség van arra a 350-400 ezer aktív szavazójára akik szintén kormányváltást akarnak.

3) A kommentekről
Ahogyan a kormányváltást szándékozó politikusok, úgy ti is, demokrata érzelműek itt vitáztok, a múltba mutogattok, s nem a megegyezésre törekedtek. Ezért csak majd egy polgárháborús helyzet fogja elsöpörni orbánt és haverjait, a demokráciát nem a szavazófülkékben védi meg az ország.
F_Viktor
@magyarbakancs: Írod:
"Szeretném megköszönni Gyurcsánynak,hogy nyakunkba lódította ezt a nemzeti fost amit úgy hívnak NER"

Nem rajongtam Gyurcsányért, de aki 2010-ben kicsit is gondolkodott, az akkor is tudta, hogy a fityesz a parlamentben mit tett abban az elmútnyócévben Magyarország ellen.
S csak a vak nem látta, hogy mennyi és milyen hazugságokra épült a választási kampányuk.
Tehát nem Gyurcsányt kell hibáztatni, hanem a buta magyar választókat.
magyarbakancs
@F_Viktor: Megköszöntem Gyurcsánynak .
2006-2010 között olyan kapkodás volt nem is kormány program, .minden héten más programot csináltak.
Ehez statisztált egész SZDSZ,MSZP.
Hellcat
@F_Viktor: 9:20 Volt benne része a szociknak is...ha más nem akkor az, hogy ahgyták ezt elfajulni. Hagyták, hogy 4 évig csak kampányoljon a fidesz...
nemfideszes
@Béla333: Schiffer 10 éve, még a TASZ tagjaként védte a csuti valagát, most, hogy a szervezet már bírálja (hozzáteszem joggal) a csuti maffia rendszerét, már nem ért egyet a szervezet céljaival és megnyilvánulásaival. Szóval, akár volt KISZ tag akár nem, Schiffer egy takonygerincű alak. Kár az LMP-ért.
F_Viktor
@magyarbakancs: @Hellcat: Azelmúltnyócév szemére vetitek, hogy kiállt a demokrácia mellett? Hogy megengedték, hogy Simicska megteremtse a fityesz gazdasági hátországát, hogy nem telepedtek rá a közmédiára, hogy engedték működni a sajtószabadságot, hogy a vízcsapból is csak a fityesz hazugságai szóljanak?
Hogy a parlamenti bizottságokban ne legyen kormánytöbbség, hogy ennek okán mindenhol keresztbe tehessenek a kormányzó MSZP-nek?
Hogy nem betonozták be hatalmukat?

Mai szemmel nézve ez hibának tűnik, de akkor hol a demokrácia?
2014-ben már én is azt mondtam, hogy a fityeszt csak saját eszközeivel lehet legyőzni, sunyin, alattomos módszerekkel, nem úriemberként.
Jó példa az LMP. Hozzá szólnak mindenhez, szakpolitikusokkal rendelkeznek, még is nevetséges, hogy rendezvényeire csak százakat tudnak mozgósítani. Egy igazi demokráciában a kormányrúdhoz közel kellene lenniük.

Bírálni szoktátok Szanyit is. Pedig ő az egyetlen ellenzéki politikus, akiben meg van az a rossz értelemben vett csibészség, mint orbán pártkatonáiban. Az MSZP részéről ő az aki meg tudja osztani a Zembereket, a másik pedig Gurcsány. Az utóbbiban viszont meg van még az a karizmatikusság, ami orbánban is.
S a (fityeszes) példa szerint működik a megosztott személyiség!
Hellcat
@F_Viktor: Nem akarok rájuk fogni konkrét dolgokat...csak azt mondom, hogy részben ők is tehetnek róla. Persze nyilván 2006 után ha keményebben léptek volna fel lehet csak még jobban magukra haragítják az embereket...rengeteg idióta elvakult fasz viszont nem vette észre hogy a fidesz gyakorlatilag négy évig csak kampányolt és szabotálta a parlamenti munkát...gyakorlatilag a fidesz érdeme bármi féle romlás ami 2010 ig végbement...ami után az meg aztán főleg.
F_Viktor
@Hellcat: Nem védem Gyurcsányt, vele szemben maradni szoktam a tényeknél. Akit védeni szoktam, az Bajnai, pontosabban Bajnai szakértelmét, belőle viszont éppen az hiányzik, ami Gyurcsány és orbán erénye.
2010 és 2014-ben sem a birkanyáj volt hibás a választások eredményében, hanem a demokraták oldaláról a Bajnait meg nem (akaró) értők, illetve azok az otthon maradó szavazók, akiket nem érdekelt Magyarország sorsa.
Hellcat
@F_Viktor: Bajnai jó szakember csak hát a fidesz szabotált mindent ami baloldalról jött...otthagyta a politikát aztán felszippantotta a munakerőpiac...nemtudom ezt melyik fideszes tudná megcsinálni...legtöbbjük éeltében nem dolgozott a versenyszférában.
nevemnick
Nu, valaki irigyli a másikat, mert jobban teljesít?
Mert ugye a fidesz...

:D
Béla333
@Hellcat: 10.33
2006 után nem keményebben kellett volna fellépni, hanem egyszerűen csak végezni kellett volna Gyurcsányéknak a dolgukat: ki kellett volna nyomozni és bizinyítékokkal elénk tárni, hogy ki volt a zavargások szervezője, irányítója, vezetője!
Ma egészen más országban élhetnénk...
Hellcat
@Béla333: Aztán csücsülhetne a fitymasz meg a jobbik, puccskísérletért...deszépvolna..csak mártírt csinált volna belőle a sok agyatlan fasz birka.
Béla333
@Hellcat: 11.10
Ha ők voltak, ülniük kellene!
Miért nem lett ez az egész kivizsgálva?
Mert a Fideszesek mártírt csináltak volna belőlük, ezért inkább ne is csináljunk semmit?
nemfideszes
Ha folyamatosan a múlton rágódunk és nem a jelenre koncentrálunk, akkor nem lesz jövőnk! Tök mindegy, hogy mit csináltak vagy mit nem csináltak a szocik 2010 előtt, akkor is lesz legalább 2 millió agyhalott és jellemtelen ember, aki anno kiment hisztizni 300 forint miatt, de most csontig benyal a vezérnek a MANYUP pénzek lenyúlása és a 3000 milliárdot kitevő "nem megszorítások" ellenére.
Hellcat
@Béla333: Nem tudom miért nem lettek meghurcolva a felbujtásért. Pedig aztán fotó van a qrbánról ahogy bontja a kordont...az már önmagában bűntett.
Béla333
@nemfideszes: 11.14
Ha nem vagyunk tisztában a közelmúlttal, akkor elkövetjük ugyanazokat a hibákat!
Például képesek lennénk újra és újra azokra szavazni, akik szétlopták és tönkretették az országunkat!
Hogy ezt el tudjuk kerülni, ahhoz ismerni kell, hogy kinek mit "köszönhetünk"!
Mindkét oldalon!
nemfideszes
@Béla333: "2006 után nem keményebben kellett volna fellépni, hanem egyszerűen csak végezni kellett volna Gyurcsányéknak a dolgukat: ki kellett volna nyomozni és bizinyítékokkal elénk tárni,"

Ehhez kellet volna egy Polt Pot nélküli ügyészség, egy olajszőke sanya emberei nélküli, valóban független, rendőrség és belbiztonsági szolgálat, és egy Szívós Mária nélküli bíróság.
Amúgy 2011 december 8.-án a fidesz semmissé tett közel 300 olyan jogerős bírói ítéletet, melyek a 2006-os események kapcsán születtek.
nemfideszes
@Béla333: Béla! A jó Isten áldjon meg! Az LMP-nek akkor sem lesz soha a büdös életben 2.5 millió szavazója, ha naponta 1000x hozod fel a múlt bűneit. Még akkor sem, ha az összes MSZP-s és DK-s politikus hamut szórna a fejére! Max. még több lenne a politikából kiábrándult, és a választásokat messze elkerülő ember. Ezzel pedig csak a fidesz nyerne, mivel ahogy azt a múltkor is írtam, nekik nem szavazóik, hanem híveik vannak, akik mindent elnéznek a kedves vezetőnek és a sleppjének. Szóval ki és honnan is fogja összeverbuválni azt a min. 2.5 millió szavazót a fidesz leváltásához?!
Az eddigi választásokon a 8 millió szavazóból megjelentek száma 4.9 és 5.6 millió között változott. Minden jel ellenére legyünk optimisták, és számoljunk 5.6-al. Ebből 2.2 millió biztos fidesz szavazó, 1 millió pedig jobbikos. Azaz a fennmaradó 2.4 millión osztozik a kb. 10 pártot magába foglaló demokratikus ellenzék. Szerinted mennyi az esélye, hogy ezt a 2.4 millió szavazót mind egy párt fogja begyűjteni?! Ugyanis 0 összefogással csak így lenne megoldható a fidesz leváltása.
Béla333
@nemfideszes: 11.42
Elég lett volna a titkosszolgálat munkája meg az MSZP által vezetett rendőrség munkája!
Ha képtelen volt irányítani ezeket a szervezeteket, mert Fideszes befolyással bírtak, akkor ki kellett volna talán cserélni a Fideszhez húzó vezetőket! Ha ez sem ment, akkor meg mi a fenét kerestek vezető pozícióban az MSZP-sek/Gyurcsányék?
Ha képtelenek voltak eredményt elérni?
2011 előtt kellett volna a bizonyítékokat elénk tárni, nem a Fideszre mutogatni 2017-ben!
Volt erre 3 és fél évük!!!
Béla333
@nemfideszes: 12.08
Tudod mit jelent az, hogy "hitelesség"?
Ahhoz hogy hinni lehessen ahhoz hiteles személyek kellenek. Az ország szétlopásáért, a lopott pénzek Fidesszel való elosztásáért még egy volt MSZP-s vagy most már DK-s politikus nem kért bocsánatot az ezt elszenvedő adófizetőktől, nem tettek semmit a kárenyhítésért, egy fillért vissza nem fizettek, pedig ez nélkülözhetetlen a hitelességhez!
Nagyon kényelmetlen tudom, de senki nem kényszerítette őket a lopkodásra!
Béla333
@nemfideszes: 12.08
Ha nem jó, nem elég hiteles az LMP, akkor lehet helyettük mást elővarázsolni.
A Momentum jobb neked?
Vagy csak olyan megfelelő, akik így-úgy de érintettek voltak a politikusi bűncselekményekben, ezért várhatóan nem akarnának kivizsgálni semmit? Magyarán aki brancsbéli, olyan kell?
Te értsd meg: ez így tovább nem mehet!
Hiába görcsöltök, erölködtök, nem lesz lehetőség újra kormányozni. Ahogy Bartus mester ezt egyszer jól megfogalmazta:

"De az ellenzéki elit nem képes tolvajt kiáltani, mert lóg a zsebéből a saját rablott holmija. Ismerjük a szövegeket, hogy az miért nem volt lopás, de ezek senkit nem érdekelnek. Nevetséges, hogy egy kiépült fasiszta államban négy év alatt nem volt képes az ország értelmes része elkergetni saját ellenzéki vérszívóit, akik a nyakukon ülnek, és most ellenzék néven várják, hogy rájuk szavazzanak.

"Nem fognak rájuk szavazni, hanem inkább a bunkóra fognak, mert jól látják, hogy ennek a pióca rétegnek távoznia kell. A komplett felcsúti hülyét már nem lesz nehéz elzavarni, ha lesznek, akiket becsülni lehet. De amíg ezek itt vannak, addig Orbán azt csinál, amit akar. Soha nem fogják leváltani. "
nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-a-felcsuti-paraszt.html
coni
Az aki azt mondja, hogy a tájékozatlan tömeget valaha rá lehet venni arra hogy egy rétegpártra szavazzon az beépített ember.

A korrupt MSZP nélkül lehetetlen leváltani a rezsimet, csak arra kellett volna figyelni, hogy ne tudja az MSZP a valódi ellenzéket kinyirni, mert annak semmi értelme, hogy egyedül ellensúly nélkül hatalomra kerüljön, mert kormányon is a Fidesz irányította őket: Mivel az LMP kinyírta saját magát, a többieket az MSZP (MOMA, Együtt, PM) és az erkölcsileg nulla értelmiség (mint a történelem során mindig) hagyta. Mostanra van egy pártunk 2 név alatt bejegyezve:

"Már az MSZP is rájött, hogy hülyeség lenne Lázár Jánossal és Semjén Zsolttal ingyen elpasszolni a hatvani Grassalkovich-kastélyt"

444.hu/2017/03/17/mar-az-mszp-is-rajott-hogy-hulyeseg-lenne-lazar-janossal-es-semjen-zsolttal-ingyen-elpasszolni-a-grassalkovich-kastelyt
Béla333
Az LMP sem rétegpárt, bár ezt igyekeznek itt egyesek sulykolni!
Az ország, az élet minden területére van értelmes, nem zöld irányba elhajló, korrekt véleményük és programjuk! Nincs olyan, hogy azért mert a környezetvédelem a fő dolog, amit szem előtt tartanak, ezért nem lehetne komolyabb támogatottságuk.
Szerintem a mostani magyar állapotok között sokkal inkább ott lehet a választóvonalat meghúzni, hogy ki/kik azok, akik korrektek, becsületesek, nem korruptak, nem osztogatják a hátunk mögött a köztörvényes bűncselekményekből megszerzett pénzeket a másik oldallal azért, hogy ne induljanak vizsgálatok és kik azok akik kormányzásuk alatt pontosan ezt tették?!
Le kell váltanunk ezeket a korrupt alakulatokat, mert az eddigi folyamatok folytatása az országot a szakadékba vezeti!
Szerintem!
F_Viktor
@Béla333: Írod:
"Tudod mit jelent az, hogy "hitelesség"?"

Béla, hány éve volt az LMP-nek, hogy megmutassa azt a másképpen politizálást?
Mert eddig ha az ellenzék került napirendre, akkor csak a kritizálásig jutott, s az évek során bebizonyosodott, hogy ezzel a politikával szavazókat nem sikerült gyűjteniük.
Ha nem változtattok álláspontjaitokon, az összefogás lehetőségén, akkor 2018-ban esélytelenek lesztek a parlamentbe jutáshoz, s nem mellesleg jogosan kapjátok azt a kritikát, hogy a fityesz érdekeit szolgáljátok ki.
Pedig szükség lenne az LMP szakpolitikusaira, a szavazóikra egy kormányváltáshoz!

Ajánlom olvasd el újra @nemfideszes: (ma, 12:08) hozzászólását, mert abban a nagy igazság!
nemfideszes
@Béla333: Akkor megint röviden.
1. Nem az LMP-vel van bajom (és szerintem másnak sem), hanem Schifferrel. Schiffer, hogy vizsgáltatna ki bármit is, ha már most is azt a TASZ-t támadja, kritizálja, aki a fidesz rablásai és visszaélései ellen emel szót nap mint nap.
2. Mi a számodra fontosabb? A múltban elkövetett lopások vagy, hogy újra demokrácia legyen Magyarországon?!
3. A kétszer is 2/3-al megválasztott fidesz mennyire is hiteles? Vagy ha úgy tetszik, mennyivel is hitelesebbek, mint a baloldali politikusok?! Akkor most mit is papolsz hitelességről?!
Béla333
@F_Viktor: 13.24
Lehet, hogy téged még nem kértelek, csak mindenki mást, ezért most megteszem: a véleményem a sajátom! Nem vagyok az LMP tagja, csak szimpatizálok a véleményükkel, így amit mondok, írok, lehet hogy egyezik az LMP álláspontjával, lehet hogy nem!
A másképp politizálást egyébként láthatod az LMP-nél, ha nyitott vagy a látásra, ugyanis nyitott, átlátható a gazdálkodásuk, nincsenek feketepénzek, nyílt kampányszámlát vezetnek a választásokon.
Korrekt véleményük, programjuk van, amit lehet hogy nem túl ügyesen, de igyekeznek bemutatni a választóknak.
Tőled is megkérdezem: te a magánéletedben üzleti vagy bármilyen témában összeállsz olyan zsiványokkal, akikről tudod, hogy tolvajok, hazudnak, csak azért, hogy egy még nagyobb bűnözőt kiszoríts a piacodról? Ha igen, csináld, ha meg nem, akkor miért gondolod, hogy az a megoldás a jelenlegi helyzetre, hogy megpróbálni az ilyen leszerepelt alakulatokkal összehozni az LMP-t?
Például én abban a pillanatban megszűnnék LMP szavazó lenni! Rajtam kívül még az LMP szavazók zöme is leválna az LMP-ről! Ez lenne a célotok?
Inkább küzdjetek egy megtisztulásért azoknál a pártoknál, amelyikkel szimpatizáltok!
Szerintem!
Béla333
@nemfideszes: 13.31
1./Eddig az volt a bajotok, hogy Schiffer vagy 10 éve a TASZ képviseletében Thürmer Gyula és pl. Bácsfi Diana mellett Orbánt is védte az akkori állam túlkapásai ellen.
Most milyen támadást vízionálsz?
2./ A kérdésed hamis és manipulatív! Egyértelmű hogy a demokrácia megléte a legfontosabb, de nekem az nem demokrata, aki vagy amelyik párt lopkod, lenyúlja az adófizetők pénzét és szétosztja a másik oldal párjával, hogy ne derüljön ez ki. Ez maffia módszer, köze nincs a demokráciához. Tehát nem lehet úgy feltenni a kérdést, hogy ha demokráciát akar valaki, akkor azokat helyezzük újra a hatalomba, akik ezeket a bűncselekményeket elkövették az országgal szemben!
3./ Nekem semennyire nem hiteles a Fidesz, de ahogy az előző pontban is leírtam, ettől még nem lesz elfogadható, nem hiteles a Fideszt kormányon váltogató, őket soha el nem számoltató másik oldal sem!
F_Viktor
@Béla333: Mondandóm ezen része biztosan elkerülte figyelmedet:
"...az évek során bebizonyosodott, hogy ezzel a politikával szavazókat nem sikerült gyűjteniük."

Ez részemről annyit jelent, hogy nem jött be a másképpen politizálás, ha komolyan gondolták a kormányváltást, s ezért marad továbbra is rétegpárt, annak ellenére, hogy te ezt cáfolod.
Ebből viszont az következik, hogy a fityesz azon célját szolgáljátok, hogy megdönthetetlen maradjon hazugságokra épülő hatalmuk, hogy szétforgácsolják az ellenzéki szavazókat.

Még egyszer, érthetőbben leírom, az LMP-s politikusaival egyébként semmi bajom nem lenne, szakembereknek tartom őket, nagyon is el tudnám képzelni őket egy Bajnai féle szakemberekből álló kormányban, de mindezt kizárja, hogy felülnek a fityesz karaktergyilkosságainak, s nem hajlandóak az összefogásra.
Béla333
@F_Viktor: 13.44
Én azt mondom, hogy jól teszik, ha nem adják fel az erkölcsösségüket, nem mocskolják be magukat azért, hogy több szavazójuk legyen.
Ha nem kell az embereknek az, amit az LMP képvisel: a tiszta korrupció mentes közélet, az ország boldogulása, akkor marad az LMP ezen a támogatottságon és akkor folyhat tovább a sárdagastás és az ország lecsúszása!
Rajtunk múlik!
Bajnai szerepét meg jobb lenne nem firtatni, hiszen 2012-es felbukkanását követően az egyik első dolga volt, hogy a Parlamenti jelenlét és felszólalás lehetősége miatt megpróbálta az LMP-t lenyelni. A párt szétszakadása amiatt következett be, mert ezt az egyszerűbb utat szerette volna Bajnai, ahelyett hogy az izzadságosabb megoldást csinálta volna: saját pártot alapított volna!
Egyébként a felelőssége abban is elég komoly, hogy ha nem szakítja szét az LMP-t, lehet hogy most előrébb tartana az LMP is, a Párbeszéd is, de az ország is!
nemfideszes
@Béla333: 12.13
Komolyan úgy érzem mintha egy gyerekkel vitatkoznék. Attól még, hogy egy szervezet élén a te embered áll, a szervezet legutolsó embere is tud akkora szart kavarni, hogy belebukik az egész szervezet, az általad oda helyezett vezetővel egyetemben. Ugye nem azt akarod a szocik szemére vetni, hogy minden szervezetnél (rendőrség, titkosszolgálat, ügyészség ) az utolsó emberig át kellett volna világítaniuk mindenkit pártszimpátia alapján, és "fideszhez húzó" embereket kirúgni?! Milyen alapon is?! Az mennyivel is lett volna demokratikusabb, mint az amit a fidesz csinál?! A jogállamiság kritériumait betartva, demokratikus kertek közt, mit is tudtak volna kezdeni például azzal a bírónővel aki sorra mentette fel a randalírozókat?!
Hadházy naponta mutat be bizonyítékokat a fideszes korrupcióra. Az eredmény mégis NULLA!!!
"...nem a Fideszre mutogatni 2017-ben!"
Mondja ezt az aki folyamatosan a szocikra mutogat 2017-ben!
nemkati
És azzal mi van, hogyha a Fidesz abban az "elmúltnyócévben" nem csinálta volna a rohadt szemét kampányát az akkori kormány ellen, akkor mit tettek volna a szocik? Nem azt mondom, hogy ugyanúgy loptak volna mint a Fidesz, vagy semmit se csináltak volna, nyilván több energiát fordítothattak volna a jó kormányzásra, a hibák kijavítására, a fejlődés elősegítésére. De vajon megtették volna?
F_Viktor
@Béla333: Írod:
"Én azt mondom, hogy jól teszik, ha nem adják fel az erkölcsösségüket, nem mocskolják be magukat azért, hogy több szavazójuk legyen."

Akkor viszont ha nem az ország ellenségei, akkor csak az marad, hogy adják fel a politizálást, vagy keressenek maguknak új pártot, vagy menjenek el dolgozni.

Mert ha folytatják eddigi politikájukat, nem tanulnak hibáikból, megelégszenek (mert eltartják őket, mint megélhetési politikusokat) szavazóik létszámával, akkor hazudnak, dehogy is akarnak ők kormányt váltani.
Béla333
@nemfideszes: 14.05
Egy cég vezetője, ha disznóságot lát a cégénél, akkor feljelentést tesz, kirugja az elkövetőt.
Itt semmi ilyen nem történt igaz? Miért is?
Más: Ne akard már azt mondani, hogy a rendőrségnél ne lehetett volna egy-két olyan vezetőt találni, aki nem Pintér embere, aki ne tudta volna elérni, hogy dolgozzanak a kollegáik?
A vezető dolga ugyanis pontosan ez: úgy dolgoztatni a beosztottakkal, ahogy ő szeretné!
Hadházy bemutatja a korrupciós eseteket ÉS meg is teszi a szükséges feljelentéseket.
Az ő kompetenciája eddig terjed, nyomozni már nem tud.
A gond, hogy Gyurcsányék idején még a feljelentésig sem jutottak el, mondjuk az autópályák ügyében. Vagy a Gripen ügyekben. Vagy tudsz feljelentésről?
Na ugye! Nem kell a púder!
F_Viktor
@nemkati: Írod:
"De vajon megtették volna?"

Abban biztos vagyok, hogy egy demokratikus országban élhetnénk, valamint sokkal többet tettek volna a Zemberek életszínvonalának növekedéséért.
S azt sem zárnám ki, hogy az EU-s felzárkóztatási pénzek ezer milliárdjainak elköltésének látszatja is lenne.
nemfideszes
@Béla333: 13.44
1. aktiv.origo.hu/itthon/20170227-schiffer-andras-lmp-tasz-interju.html
2. Csak demokráciában biztosított a pártatlan és elfogulatlan elszámoltatás!
3. Hiteltelen fidesz szavazóinak száma 2.2 millió, "hiteles" LMP szavazóinak száma 268 ezer. ( Mindösszesen 9000-el, azaz kilencezerrel (!) több, mint 4 évvel korábban.) Bocs de se az országnak, se nekem, nekünk, nincs 200 évünk, hogy megvárjuk mire az LMP-nek összejön a 2 millió szavazó!
nemkati
@F_Viktor: Ebben én is biztos vagyok. De a szocik a második (pontosabban a harmadik) választási nyerésükkor nagyon elkényelmesedtek. Gyurcsány pont ez ellen szólt az öszödi beszédben, de nem volt eredménye. Azaz volt, csak nem az MSZP-ben, hanem a Fideszben. Azok jól meglovagolták a kifordított szavait.
Béla333
@nemfideszes: 14.29
Nem kell egymást győzködni! Te szavazol a régi, egy néhányszor már "bizonyított", a Fidesszel összejátszó régiekre, én meg szavazok a szerintem elfogadható újabbakra.
Ne várjál senkire, pláne ne 200 évet!
Én se fogom kivárni, amíg az eddigi lopkodósok megtanulják mi az a demokrácia.
Majd visszanézek néhány évente, hogy hol tartotok!
nemfideszes
@Béla333: Reménytelen vagy! Mi sem jellemzi jobban a naivitásodat mint az, hogy úgy gondolod a rendőrség vagy a titkosszolgálatok ugyanúgy működnek, mint mondjuk egy versenypiaci cég.
Ezen túlmenően, mint ahogy azt próbáltam érzékeltetni nem csak a vezetőn múlnak dolgok, főleg ha egy nagy, és igen kényes területen működő szervezetről van szó! De nálad még ez sem ment át minek után még mindig a "vezető"-n rugózol.
Pl. szándékosan, vagy rossz szakmai döntés alapján küldtek kevés és rosszul felszerelt rendőrt a TV székház védelmére? Szándékosan vagy rossz szakmai döntés eredményeként tolta a rendőrség a randalírozókat a fidesz gyűlésre? Aki ezeket a döntéseket hozta, szakmailag volt inkompetens vagy pontosan tudta, hogy ezzel a fidesz malmára hajtja a vizet? Hogy tudnád bizonyítani, mármint törvényes keretek közt, mondjuk az utóbbit?
Ha a 98 és 2002 között a fideszes Vegyépszer által épített autópályákra, illetve a csuti által jóváhagyott Gripen beszerzésekre gondolsz, akkor felhívnám a figyelmedet, hogy a 2002-es kormányváltást követően nem Gyurcsány hanem Medgyessy volt a miniszterelnök, Polt pot Petike pedig a legfőbb ügyész! Ha a szocik tettek is volna feljelentést akkor annak ugyan az lett volna a végeredménye, mint most Hadházy feljelentéseinek.
nemfideszes
@Béla333: Tévedésben élsz. Soha nem szavaztam az MSZP-re, mint ahogy a fideszre sem.
Béla333
@nemfideszes: 15.12
"Ha a szocik tettek is volna feljelentést akkor annak ugyan az lett volna a végeredménye, mint most Hadházy feljelentéseinek. "
Ha tettek volna, de nem tettek!
Múltkor már beidéztem neked, hogy Gyurcsány is amikor észlelte, hogy az autópálya szerződések 40%-al (!!!) vagy akár még többel is felül voltak számlázva, akkor leállította az árak lefaragását végző Kókát az ügyről! Ez volt az érdemi reakciója az ügyről!
A Gripen kenőpénzből is 2 volt, az egyik a géprendelésnél, a másik meg az utántöltő és a fegyverzet rendelésnél.
Vadai Ágika a parlamenti vizsgálóbizottság vezetője nem óhajtotta vizsgálni a kenőpénz történetet. Ez volt az ő harca a korrupció ellen!
Miről beszélünk?
Az MSZP és a DK-ban jelenleg politizáló politikusok ugyanúgy tele voltak korrupciós ügyekkel, mint most a Fidesz. A különbség annyi, hogy a Fidesz egy léptékkel többet és "ügyesebben" lop, de azért tolvaj mindkét oldal!
Azt meg nem tudod bemagyarázni, hogy az a természetes állapot egy kormányzó pártnál, hogy nem tud semmit sem tenni a rendőrségi összefonódások és korrupció ellen.
Ha így lenne, nem alkalmasak vezetőnek!
F_Viktor
@nemkati: Igazad van, az kormányzó MSZP csak ült a babérjain, ami nem tetszett Gyurcsánynak, s erről szólt az öszödi beszéd, aminek megvágásával a nyilvánosságra hozott fityesz hatalmas tőkét tudott kovácsolni. Persze ehhez kellett egy a gondolkodásra képtelen birkanyáj is.
F_Viktor
@nemfideszes: Irod:
"...a 2002-es kormányváltást követően nem Gyurcsány hanem Medgyessy volt a miniszterelnök, Polt pot Petike pedig a legfőbb ügyész!"

A poltos petya hipózásra jó példa a fityeszes Kft.-k ügyének (Josip Tot, Kaya Ibrahim) 2002-es elsikálása.
F_Viktor
@Béla333: Béla, te beleállsz a fityeszes karaktergyilkosságokba, pedig ha elolvastad volna Zuschlag, Pártházból börtönbe című 2014-es választásokra íródott fityeszes kampánykönyvét, akkor tudnád, hogy Gyurcsány mekkora harcot vívott az MSZP-s párttársaival a korrupció ellen (ennek volt következménye, hogy a Janit sem vette szárnyai alá, hanem a könyv címe alapján a jól megérdemelt helyén töltött le éveket). Persze ezért kellett buknia, ezért lett a fityesz által az ország felmosórongya, s ezért köpködsz te is mai napig rá. Ezért kellett új pártot létrehoznia...
Pedig csak tiszta, korrupciómentes, a Zembereket szolgáló politizálást akart. Ahogyan az LMP is...
Béla, le kellene vetned a Gyurcsány fóbiádat, nem vagy te fityeszes birka...
Béla333
@F_Viktor: 22.13
A bizonyítás sora nem nálam van!
Helyzetben volt Gyurcsány mint miniszterelnök és mint az MSZP elnöke? Igen! Jól sáfárkodott a lehetőséggel? Nem! Engem mint állampolgárt, mint választót érdekel ennek az oka? Nem!
Csak a végeredményt látom és az is érdekel:

A jelek szerint az MSZP és a Fidesz közösel lopták a közpénzt és azért, hogy ebből botrány ne legyen, egymásnak is osztottak a lopott pénzből. Az ország morálisan folyamatosan lezüllött, az államadósságunk nőtt, és a környező országokhoz képest a lecsúszásunk folyamatos volt!
Gyurcsányékkal/MSZP-vel kapcsolatban ennyit elég tudni! Öszöd meg ilyenek nem érdekelnek különösebben! Nem érdekel, hogy mit miért nem sikerült megcsinálni!
Újabb lehetőséget nem érdemelnek, hiszen amikor ott voltak nem tudtak úgy kormányozni, hogy az országnak jó legyen.
Ehhez jön még, hogy a DK és siserehada folyamatosan, igaztalanul ekézi a számomra meg szimpatikus LMP-t, hát miért is kellene ezt szótlanul hagyni?
magyarbakancs
@F_Viktor: Szia!
Elfogadom az eszmefuttatásodat.
Gyurcsány felelős a NER létre jöttéért.
A z MSZP-tagsága meg mint a pincsi kutya mindent megszavazott amit Gyurcsány agyából kipattant..Kapkodtak mint Bernát a ménkűbe.
F_Viktor
@Béla333: Írod:
"A bizonyítás sora nem nálam van!"

Fordítva ülsz a lovon, vádolsz, a fityeszes propagandát felhasználva.
Miközben már sokszor kiderült, hogy ezek a vádak mind hazugságok voltak, lásd tegnapi hírt!

Írod:
"Csak a végeredményt látom és az is érdekel:"

Igen, szelektálsz, hogy mi érdekel, de legfőképpen a demokratikus pártok kormányváltási céljai nem érdekelnek sem téged, sem az LMP-t!
A magyar választók bebizonyították, hogy nem vevők erre a politikára, ezért jogos azon vélemények, hogy az LMP egy megélhetési szűk rétegpárt.

Írod:
"A jelek szerint az MSZP és a Fidesz közösel lopták a közpénzt..."

Na ja, a "jelek szerint"...! Ez olyan fityeszes!
F_Viktor
@magyarbakancs: Írod:
"A z MSZP-tagsága meg mint a pincsi kutya mindent megszavazott amit Gyurcsány agyából kipattant.."

Nem tudom hol éltél abban az elmútnyócévben, de Gyurcsánynak végig harcolnia kellett párttársaival, frakciójával, koalíciós partnerével, s a fityesszel is. Rajta kívül keveseket érdekelt az ország sorsa, jövője, ezért volt a helyben topi, ezért született meg az öszödi beszéd, s ezért is került nyilvánosságra.
Béla333
@F_Viktor: 12.01
Mitől vád mondjuk ez?:

nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat
"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.

A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."

Egyébként az sem igaz, hogy ez Fideszes propaganda lenne, hiszen az autópálya felülszámlázások azon bűncselekmények, amit nem tesz szóvá a Fidesz sem, hiszen osztoztak a lopott pénzen!
Miért ne higgyem el a Wikilieks és az amerikai nagykövetség mondandóját?
Ráadásul ez éppen olyan dolog, amit még ímmel-ámmal, de Gyurcsány is elismert!
Így nem tudom ki ül fordítva a lovon?!
Amíg az ilyen ügyekre nem tud megnyugtató választ adni Gyurcsány és az MSZP, addig hiteltelenek legalábbis az én szememben!
Béla333
@F_Viktor: 12.01
"szelektálsz, hogy mi érdekel, de legfőképpen a demokratikus pártok kormányváltási céljai nem érdekelnek sem téged, sem az LMP-t!"

1./ Nincsenek tényleges kormányváltási céljai pl. Gyurcsányéknak:

"„Találkoztam néhány hónapja Ferivel, teljesen ki volt akadva Kerék-Bárczyra. Azon háborgott, hogy Szabolcs mit képzel, amikor azt írja, hogy ő [mármint Gyurcsány – a szerk.] nem is akar nyerni, és egyetlen célja, a többi baloldali párttól minél több szavazatot elszipkázni, hogy a következő ciklusban ő dominálja a baloldalt. Majd rátért a 2018-as választás boncolgatására, ami szerinte teljesen esélytelen, 30-40 helyen lehet a Jobbikkal együtt legyőzni a Fideszt. Addig azonban a DK-n és az MSZP-n kívül az összes kisebb pártot el kell takarítani, a két nagyobbnak meg koordináltan kell indulni, hogy eldőljön, ki lesz az ellenzék vezetőereje.”
Mindezt egy szocialista körökben fontosnak számító politikus meséli, de hasonló élménybeszámolót más MSZP-sektől és a baloldalhoz tartozó értelmiségiektől is módunkban állt meghallgatni."
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz

2./ Miért becézgeted "demokratikus"-nak ezeket a pártokat, amikor bűncselekményeket követtek el? Már ha a közpénzek ellopását, elsikkasztását, magáncélra történő felhasználását mindketten bűncselekménynek tekintjük!
human
@F_Viktor: Az öszödi beszédben Gyurcsány fel akarta rázni a politikusokat és valódi kormányzást hirdetett. Ez eddig pozitív. Ami viszont rohadt nagy hiba volt tőle, hogy azt hitte a magyarok érettek arra, hogy a valódi lényeget lássák meg és ne csak a trágárkodást és a politikai bűnök beismerését. Azt hitte majd feloldozást kap, ha szít vall. Gyurcsány rohadt nagyot hibázott, hogy nem látta mekkora fegyvert ad a fidesz kezébe. Értem én hogy Ferinek gyakran ami a szívén az a száján, de most ez a kontrollvesztés - még ha szándékos is volt, hogy nyomatékosítsa elszántságát a változásra - a vesztét okozta és tagadhatatlan, ez is rásegített a fideszes 2/3-ra 2010-ben.
Szóval riszpekt Gyurcsánynak az őszinteségéért, de ha a 4 fal közt tette volna szűk körben, jobban tette volna. Nem mintha ez lett volna a helyes, de a magyar választók nem úgy működnek (jelenleg) ahogy ő elképzelte. Én is azt kívánnám, hogy mindenki analitikusan gondolkodjon, járjon utána dolgoknak, de jelenleg ez irreális elvárás a magyar választókkal szemben.
Béla333
@F_Viktor: 12.01
"Na ja, a "jelek szerint"...! Ez olyan fityeszes!"

Ez szerinted nem közös megegyezésen alapuló közpénz lenyúlás?:

"Előző Polt-cikkünkben példaképp szerepelt a Kulcsár-ügy is, amelyhez kapcsolódóan az Országgyűlés parlamenti vizsgálóbizottsága is foglalkozott azzal 2003 őszén, hogy a volt K&H-s bróker húszmilliárdos sikkasztásának egyik kedvezményezettje lehetett Rogán Antal mellett, illetve adott esetben javára Kertész Balázs, Rogán egyik bizalmasa. Végül a politikához közel állók közül senki nem került bíróság elé a ma is tartó büntetőügyben. Ezt politikus- és jogászkörökben is sokan annak tulajdonítják, hogy paktum születhetett a politikai ellenfelek között. Ugyanis „blokkolódtak büntetőügyek a fideszes mutyik ügyében, de nem indultak eljárások vezető MSZP-s, SZDSZ-es politikusok, holdudvaroncok ellen sem.”"
"Végül a politikához közel állók közül senki nem került bíróság elé a ma is tartó büntetőügyben. Ezt politikus- és jogászkörökben is sokan annak tulajdonítják, hogy paktum születhetett a politikai ellenfelek között. Ugyanis „blokkolódtak büntetőügyek a fideszes mutyik ügyében, de nem indultak eljárások vezető MSZP-s, SZDSZ-es politikusok, holdudvaroncok ellen sem.”"
atlatszo.hu/2016/09/19/gyulnek-a-csontvazak-polt-peter-szekrenyeben-igy-zullott-az-ugyeszseg-a-politika-kiszolgalojava/

Ez mitől Fideszes? Hisz ez is azon ügyek egyike, amiben mindkét oldal vidáman dagonyázott!
Tehát kinek kellene ezen ügyekben valami védhetőt mondani? Nekem?
És akkor ki ül fordítva azon a bizonyos lovon?
Béla333
@human: 12.29
Már bocs, de az is a tények elferdítése, hogy az öszödi beszédet nekünk szánta Gyurcsány!
Ez egy zártkörű MSZP frakcióülésen hangzott el, ami kiszivárgott!
Így kell visszagondolni az eseményre!
human
@Béla333: Mennyire lehet zártkörű egy frakcióülés? Ennyire naiv lenne Gyurcsány, hogy azt hitte ezek a kemény szavak és önbírálatok majd a 4 fal közt maradnak? Most is van jó pár fideszbérenc a pártban és tudhatta, hogy ott is lesznek ilyenek. Továbbra is tartom, hogy felelőtlen volt.
F_Viktor
@Béla333: 1)
Az idézeted alapján éppen azon "háborog", amivel Kerék-Bárczy vádolja!
Az a Kerék-Bárczy, aki tavaly szeptemberben Paradigmaváltást! című írásában kritizálta a DK-t!

2) Azokat a bűncselekményeket amiket említesz, sem Budai 1,5 éves "nyomozása", sem a csontvázkereső bizottság, sem a fityesz irányította polt péter ügyészsége nem tudta bizonyítani.
De majd te, biztosan megteszed!
F_Viktor
@human: Gyurcsány a beszédét nem a köznek szánta, de túl sok volt az ellensége, hogy titokban maradhasson, s hogy a célját elérje.
F_Viktor
@Béla333: Írod:
"kedvezményezettje lehetett"
"annak tulajdonítják"
"paktum születhetett"

Erre mit mondjak? Olvastam már ennél kisebb, minden alapot nélkülöző összeesküvés elméletet, o'szt mégsem volt igaz.
Feltételezések alapján még az illiberális, antidemokratikus Magyarországon sem mer a fityeszes bíróság rács mögé juttatni egyetlen ellenzéki politikust sem.

Számomra Budaiék kudarca volt az, ami meggyőzött Gyurcsány ártatlanságáról.
human
@F_Viktor: Hogy a francba nem gondolt rá, hogy a küldöttek közt lesznek kiszivárogtatók? Indulatból beszélt és elragadta a hév? Valószínűleg így volt, de ez akkor is hiba.
Hogy a francba is tudna egy őszinte ember versenyezni egy populistával? Hisz míg az egyik azt mondja, hogy nem lesz fenékig tejfel a kormányzása a másik azt mondja, hogy kolbászból lesz a kerítés. Ezen a ponton egyedül a választók intelligenciája a döntő. Ha pedig még ma elkezdődne az új választópolgárok önálló gondolkodóvá nevelése annak még így is évtizedek múlva lenne meg az eredménye. Ez pedig azt jelenti, ha Orbán nem hibázik nagyot akkor tényleg évtizedekig maradhat hatalmon.
Béla333
@F_Viktor: 13.16
Úgy pontos, hogy én ezeket idéztem!
Nem összeesküvés elméletekből, hanem pl. az Átlátszó cikkéből! Vagy éppen egy Wikilieks táviratból!
És mivel azok az események amiről az újságíró ír mind megtörténtek, így hihetőbbek, mint F_Viktor semmiféle tényt nem tartalmazó szóbeli cáfolatai!
F_Viktor
@Béla333: Írod:
"Úgy pontos, hogy én ezeket idéztem!"

Idéztél olyan vádakat, amiket még senki nem tudott bizonyítani, de még bizonyítékokat sem tudtak gyártani!

Írod:
"Nem összeesküvés elméletekből, hanem pl. az Átlátszó cikkéből!"

Sok mindent nem jelent az atlatszo.hu-ról vett, tényekkel, doksikkal alá nem támasztott cikkek.
Ott (is) kényszerből kénytelenek írni a külsős publicisták, mert fizetésük nincs, a karakterek száma után kapnak díjazást, + bónuszt a kattintások számára.
Ezért megélni csak akkor tudnak, ha hetente legalább 3 cikket leadnak, s a bónusz érdekében van az, hogy a cikk címe figyelemfelkeltő, vagy köze nincs a cikkhez, vagy pedig féligazságot tartalmaz.

Írod:
"És mivel azok az események amiről az újságíró ír mind megtörténtek, így hihetőbbek, mint F_Viktor semmiféle tényt nem tartalmazó szóbeli cáfolatai!"

Béla, elvakít a Gyurcsány-fóbiád, az lehet, hogy az "események megtörténtek", csak nem stimmel a szereplők személye, vagy az "események" nem úgy "történtek meg". :-)
Cáfolni pedig nem nekem kell, én meggyőzhető vagyok ha látom a bizonyítást, vagy az összefüggést.
Ezeket sem a fityesz, sem az LMP, de még te sem tudtad felmutatni, így csak hipotézis, hazug vádak, karaktergyilkosság amit művelsz!
Béla333
@F_Viktor: 17.17
Akkor nézzünk egy konkrétumot:
Ha elolvastad az Átlátszó cikkét Polt Fidesz-MSZP közös bebetonozásáról, a K&H Kulcsár korrupciós ügyről, abból szerinted semmi sem igaz?
Vagy van amiben igazat írtak?
Hogy került Polt ebbe a helyzetbe? A jó Isten tette és betonozta be ebbe a helyre?
Vagy mégiscsak a Fidesz és Gyurcsányék közös mutyija miatt szavazták meg a szükséges törvényeket, csak azért, hogy a Kulcsár ügy ne jusson el a pártokig?
Szerinted?
Béla333
@F_Viktor: 17.13
Vagy nézzük az autópálya korrupcióját:

"Az egyik olyan eset, amivel kapcsolatban több forrásunk is egybehangzóan állította: minden magyar párt érintett volt, ezért is ült el hamar a botrány idehaza. A "Strabag-ügy" nem is Magyarországon pattant ki: a 2006-os osztrák parlamenti választások idején számolt be a Profil osztrák magazin arról, hogy a Strabag üzleti előnyszerzés céljából magyar pártoknak adott adományokat eurómilliós nagyságrendben, egy PR-cégen keresztül. A lap szerint az Eurocontact nevű cég 2003-2005 között szisztematikusan kereste meg a magyar parlamenti pártokat, a dokumentumokban az M5-ös, M35-ös, M0-ás, M7-es autópályákról, a 4-es metróról és egy budapesti kórházról volt szó. A Strabag ebben az időben több ezekhez kapcsolódó közbeszerzésen nyert megbízást. A Profil azt írta, az akkor kormányzó MSZP-SZDSZ között egy 11 millió eurós adományt 8-3 arányban kellett elosztani (ez volt a híres Blumen, Vogel, azaz virágok és madarak minősítés), a kórházépítés kapcsán pedig a Fidesz budapesti szervezetének jutott állítólag pénz. A magyar pártok egyhangúlag minősítették "az osztrák politikai folklór részének" az ügyet."
hirszerzo.hu/hirek/2010/9/28/20100927_partok_korrupcio_kampanyfinanszirozas

Azért mert ez ügyben érintett volt minden akkori párt, és ezért Polt nem indított vizsgálatot, ez neked azt mutatja, hogy ilyen nem is történt?
Nálunk csak politikusi lopkodás, korrupció van, összejátszás a kormánypártok és az ellenzék között a lopott pénz szétosztásáról, csak éppen elkövető nincs egy szál se?
Olyan ez is mint a 4-es metró ügye? Vissza kell fizetni sok milliárd Forintnyi támogatási pénzt, csak éppen senki nem csinált semmit?
Béla333
@F_Viktor: 17.13
Nyilván a Népszabadság szakújságírója is hülyeségeket írt, a megélhetéséért, ahogy korábban az Átlátszó újságírójánál írtad?!:

"„Öt év alatt több mint 850 milliárd forintot költött a magyar büdzsé autópályák építésére. Egyre több jel mutat arra, hogy az elkészült és az épülőfélben lévő gyorsforgalmi utak 250-300 milliárd forinttal olcsóbban is elkészülhettek volna. Kérdés: ki a felelős a gigantikus állami pazarlásért?”

Az autópálya-építések nemcsak azért számítanak a korrupció ideális terepének, és vetül rájuk időről időre a gyanú, hogy a törvénytelen pártfinanszírozás legfőbb forrását adják, mert ezek a legnagyobb állami beruházások, de azért is, mert a felhasznált pénzek sorsa, a költségek elszámolása gyakorlatilag követhetetlen.

Míg 1998-ban még 900 millió forintért épült egy kilométer autópálya, 2000-ben pedig 1,3 milliárdos fajlagos áron készült el az M3-as új szakasza, a 2002-es választások előtt az árszint két-, esetenként hárommilliárd forint fölé szökött, de érdemben nem csökkent az Orbán-kormány időszaka, a nyílt pályáztatás megindítása után sem."
nol.hu/archivum/archiv-415128

Beszélgessünk a Gripen ügy kenőpénzeiről is? Egy a Fidesznek, egy az MSZP-nek!
Vagy a Margit-híd felújításról aranyárban a Simicskás Közgép fővállalkozásában?
F_Viktor
@Béla333: B+ Béla, qva unalmas vagy, ezekkel a példákkal dobálózol hónapok óta!
Ha már senki nem képes egy nyavalyás feljelentést megtenni, akkor tiéd a pálya, fogj össze Tényi István feljelentőemberrel.
O'szt az ügyészségen kopogtass azzal, hogy a "Népszabadság szakújságírója" (linked alapján nem tudtam meg, hogy az úr külsős-e, s mennyire szakmája az autópálya építés!) szerint "egyre több jel mutat arra", hogy a Gyurcsány közpénzeket lopott!
polt majd biztosan azonnal ráugrik, s még a héten vezetőszáron vezetik el otthonából a Ferit.

B+ semmivel nem vagy kisebb troll, mint a birkanyáj, érthető, hogy évek óta miért nem nő a szavazóbázisotok, miért estek ki jövőre a parlamentből!
Béla333
@F_Viktor: 19.27
Polt féle ügyészségnél feljelenteni a Fideszt és a vele közösen lopkodó MSZP-t?
Ha neked unalmas a korrupció, a milliárdos lenyúlások az a te bajod, ne olvasd el amit írok!
Szerintem alapvető dolog, hogy tisztán lássunk a közelmúlt piszkos ügyeiben! Így én nem gondolom, hogy ezeket a mérhetetlen disznóságokat el kellene felejtenünk!

Azt nem mondtam, hogy Gyurcsány személyesen is kapott az autópályák felülszámlázott milliárdjaiból, és mivel ez ügyben nem is indult vizsgálat, ezért ez nem derült ki! Amíg megmarad ez a Fidesz-MSZP/Gyurcsány féle váltó mutyikormányzás, addig vizsgálat nem is várható szerintem.
Nekem nincs szavazóbázisom, hiszen sem párttag, sem képviselő, semmi ilyesmi nem vagyok, csak egy választó, aki max. szimpatizál az LMP-vel!
magyarbakancs
@F_Viktor: Itt éltem.
Pincsi kutyaként szavazott a MSZP frakció.Botka elvtársis szavazott mindenre amit Gyurcsány kormány beterjeztett
Gyurcsány meg egy politikai gazember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.