A magyar nemzeti érdek következmények nélkül nem sérülhet sem Magyarországon, sem az országhatárokon kívül – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Országgyűlésben, az önkényuralmi jelképek kereskedelmi hasznosítását célzó törvényjavaslat mellett érvelve, hangsúlyozva, hogy az indítvány benyújtásának egyik oka, hogy a Heineken-csoport piaci erőfölényével visszaélve ellehetetlenítette az Igazi Csíki Sör erdélyi előállítását és forgalmazását.

A miniszter az általa is jegyzett előterjesztésről szólva kijelentette, indítványuk elsősorban azoknak az emberi méltóságát védi, akik a nemzetiszocialista, illetve kommunista jelképek kereskedelmi használatakor sértve érzik magukat a holokauszt túlélőiként, vagy a kommunizmus áldozataiként.

Lázár János emellett arra kérte képviselőtársait, hogy minden esetben védjék meg a magyar nemzeti érdeket is, így amennyiben azt "védjegy vonalon" támadják, akkor arra egy védjegyüggyel válaszoljanak.

A Heineken-csoport stratégiai partnere a kormánynak, ezért a javaslat nem munkaadóként és adófizetőként támadja a céget, csak azt szeretné elérni, hogy a multinacionális cégek is tiszteletben tartsák a magyar nemzeti érdeket – fejtette ki a miniszter, hozzátéve, a szóban forgó konfliktusnak lett volna kulturált rendezése, például egy közös védjegy-megállapodással, azonban a Heineken ezt nem kereste, hanem minden eszközzel megpróbált ellehetetleníteni egy magyar érdeket.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Én már annyit olvastam erről a balhéról, de még mindig nem tudom , mi az a Qu... nagy "nemzeti
érdek."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A lézerpiszkosszarJankó az anyja szülőszervének menjen tátott szájjal, addig erőlködtök fiúk míg majd beszartok a nagy erőlködésben!!!
bencemacska
Én már annyit olvastam erről a balhéról, de még mindig nem tudom , mi az a Qu... nagy "nemzeti
érdek."
cs.n.
"indítványuk elsősorban azoknak az emberi méltóságát védi"
Ha erről lenne szó, akkor miért nem indítványozták már korábban? Elsősorban a Heinekent akarják megfingatni nemzeti érdekre hivatkozva, a többi csak duma. Színjáték, gumicsont, mint a rezsicsökkentés, Brüsszel elleni háborúzás, stb.
bencemacska
"Az 1889 után palackozott sörök címkéjén nem csak az elnyert rangos díj, hanem már a híres vörös csillag is rajta volt. A piros csillagot a középkori szimbolikából vették át. A csillag négy sarka a vizet, a földet, a levegőt és a tüzet szimbolizálja, az ötödik pedig a mágikus erőt, ami itt konkrétan a főzet különlegességére, egyediségére utal."
"A patinás sör címkéjén tehát már azt megelőzően ott virított a vörös csillag, hogy mint a kommunista eszmeiség szimbóluma Trockijnak, vagy bárki másnak eszébe jutott volna."
Most akkor jól megbüntetjük a Heinekent, mert ellopták a jelképét???
Nincs olyan bíróság, amelyik a magyaroknak adna igazat!!!
Perwool
Parlamentünk zöme jogász végzettségű. Bár még egy fülemüle perben sem tudnának senkit védeni, mert alkalmatlanok jogászként is.Ezt a törvényt simán el fogja kaszálni a nemzetközi bíróság. mint tette 2008 (A vörös csillag használata tiltott önkényuralmi jelképnek minősül többek között Magyarországon és Litvániában is. 2008. július 8-án az Európai Emberi Jogok Bírósága egy konkrét ügyben viszont kimondta, hogy a vörös csillag használatának büntetőjogi szankcionálása sérti a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő egyetemes alapjogot.) Természetesen a Heineken bírósághoz fog fordulni, Gyaníthatóan becsületes kártérítést is megállapítani. Természetesen a mi pénzünkből meg fizethetünk...
Barmok!!!
lusta
Fordítsuk meg a kérdést. Most hagyjuk békén a cégeket, a szimbolikákat meg ezt, meg azt. Egy kérdésre azért várnám a választ. Mit mondana ez a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk, ha mondjuk két magyarországi cég bírósági perében, mondjuk szót emelne valamelyik külföldi ország kormánya? Mondjuk a Tettye-Suez perre hivatkozva mondjuk a horvát kormány neki megy a MOL-nak.
papa.49
@lusta: Visítana mint a malac mikor vágják...
Szókrakész
A liberó barmoknak fölösleges erről értekezni.
Gyöngyöt disznók elé szindróma.
papa.49
SzarJankó maradj a ,,táskahordozásnál,, az talán megy)))))))))))))
solidedge
Egyszer a Fidesz logó is a vörös csillag sorsára jut.
namihami
Kevesebb fogy a Csíki Lóhúgyból, ezért kevesebb a fióknak átutalható százalék?
Akkor tökéletesen indokolt a nemz.. bocs Nemzeti Gyász.
Kerül, amibe kerül (az adófizetőknek), de Fideszes harcosok, már csak a saját zsebük miatt is, de neki mennek a Heinekennek. Heineken kontra Orbán-klán. Látjátok a várható eredményt? Most majd jön a bünti,amit majd velünk kifizettetnek. De a lényeg, hogy ők ne károsodjanak, az a fontos.
Asör után jöhet a dorkó, a buborékos víz és amiről még nem is tudunk. Sebaj, kerül, amibe kerül, de a Magyar Virtus akkor is megmutatja a világnak, hogy velünk nem lehet kukoricázni.
simmering73
Beteg vagy te jankó. Nem kicsit. Nagyon. Orvos mikor látott?
Perwool
@simmering73: Lázáron látszik a kielégületlenség...
Már régen döngette Zsuzskát londoni luxus szállodában...
Cefi
Lázár megint nekiment a Heinekennek.

Inkább a gyorsvonatnak kellett volna, szemből, futva.
papa.49
@Cefi: Na akkor igaz lenne a mondás ,,szart vág a kerék,,)))))))))))))))
nezelodo
Nem is értem, miért a Lézeres rugózik ezen a Heineken vörös csillagon, mikor sokkal autentikusabb szakértő a Kövér Laci vörös csillag ügyben.
magyarbakancs
@bencemacska: "Én már annyit olvastam erről a balhéról, de még mindig nem tudom , mi az a Qu... nagy "nemzeti
érdek."
Az a nemzeti érdek ami a Fidesz érdek.
nem?
Jozefina
A Heineken ügy ehhez képes semmi!!!

Jani erről beszélj és ne mellé:
Ha az Index teljes cikkét elolvassa valaki, akkor (párt szimpátiától függetlenül) a nemlétező szőr feláll a hátán és a nem létező bicska megfordul a zsebében. Továbbá alapos a gyanú arra, hogy a politikai vezetés (élén orbánnal) nyakig benne van ebben arendszerben.
Az illetékes parlamenti bizottségoknal soron kívül kell foglalkozni az üggyel. Mitán az EU alaposan érintett, így Orbánt az EU elárulásáért és hazaárulásért azonnal fel kell jelenteni!
Ime a cikk:
index.hu/belfold/2017/03/21/titkosszol...
DR Eric CARTMEN
... Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket
quadrocopter
Beégette magát a szarházi luxusköcsög, már hátrálnak ki az orvosi rendelőből!
advocat
És ha bukunk egy uniós pert. Akkor a perköltséget is Lázár fizeti?
bencemacska
@magyarbakancs: ma, 09:11
És személy szerint ki testesíti meg - ebben az esetben - a Fidesz érdekét???
bencemacska
@lusta: ma, 09:25
Add hozzá ezt:
"Telefonon elértük Lénárdot, aki azt mondta, hogy a „társa személyéről nem tud nyilatkozni, de a megfelelő időpontban nyilvánosságra fogják hozni”, hogy kiről van szó. Annyit elárult, hogy „magyar emberről” van szó, aki a barátja, tehát „nem csak egy utcáról beesett befektető”".
magyarbakancs
@bencemacska: "És személy szerint ki testesíti meg - ebben az esetben - a Fidesz érdekét???" A kárpátok géniusza ,a nemzeti forradalmár,az örökös harcos Orbán Viktor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.