Tavaly volt az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. emlékéve, ám még mindig újabb milliók gurulnak az emlékévet bonyolító, Schmidt Mária vezette alapítványhoz.

Bár már tavaly vége lett az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. emlékévének, továbbra is szépen csordogálnak a közpénz-milliók a lebonyolításért felelős alapítványhoz. 

Az Átlátszó cikke szerint tavaly összesen 14,5 milliárd forintot kapott az emlékév lebonyolítására a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, melyet Schmidt Mária vezet. 

Schmidték először nem akarták kiadni a közérdekű adatokat az Átlátszó és egyéb más sajtótermékek igénylésére – mondván, ez csak megzavarná az ünnepi emlékezést –, aztán, miután az Átlátszó beperelte őket, hirtelen felkerültek a honlapjukra a szerződések. 

Most újabb 100 milliót kapott az alapítvány, a Közbeszerzési Értesítő június elsejei száma szerint nettó 50 millió forintért digitális tankönyv, mobilalkalmazásé, weboldal-fejlesztés és egyéb informatikai fejlesztés készül az ’56-os emlékévvel kapcsolatban.

A felhívás nélküli tendert az Appsters Kft. nyerte, melyet az Index egykori alapítója, Nyírő András vezet, aki a 2010-es váltás óta jól fekszik a cikk szerint a kormányoldalon. 

Az uniós közbeszerzési értesítő (TED) június 13-ai száma pedig egy korábbi közbeszerzés drágulásáról számolt be. Eszerint a Real Print Kft. által gyorsított eljárásban tavaly nyomdai szolgáltatásokra kiírt tender eredeti, nettó 105 milliós összege drágul meg 51,45 millió forinttal. Az értesítő szerint a drágulás további szolgáltatások megrendelése miatt drágult meg.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Thaler Tamás)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Csavarostekinteű nagyság nálad hány évig tart egy emlékév???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Csavarostekinteű nagyság nálad hány évig tart egy emlékév???
F_Viktor
Pofatlanul sok bo"rt lehet lehuzni melymagyareknal 56-rol!
RonaGyuri
@papa.49: miért még az olimpiálás is tart
Béla333
Ez a prémium a jól végzett munka után!
quadrocopter
Ennyiből már kiegyenesíttethetné a kameráit is!
papa.49
@quadrocopter: Verjük ki aztán kap üvegszemet!!!
vitriol
@F_Viktor: főleg, ha orbán folyamatosan ellátja őt milliókkal közpénzből.
Ludmilla
hát nem nevetséges,ha nem lenne tragikus,hogy mindeközben a civilekkel szórakoznak ezek a bűnözők?! Élükön ezzel a történelemhamisító riheronggyal...
bakegya
@vitriol: MILLIÁRDOKKAL !!!-,de pl. a keszthelyi-és környékén élő HÁTRÁNYOS HELYZETŰ gyerekek KEZELÉSÉRE, FELHOZATALÁRA SE HELY SE PÉNZ,DE ÍRHATNÁM AZ ORSZÁG BÁRMELY helyére,ugyanezt-mintha csakkk
@vitriol: -al akarná irtani ki nem csakkk a civil szervezeteket,de a magyar lakósságot is személyesen orbán vicctor az ilyen közpénznyerő gépeivel mint ez a "MARI"SMITYI is!!!
bakegya
Kurtán-bandzsán ezt a 100 milliót is nyilvánvaló,ORBÁN ÚJRÁZÁSÁNAK KAMPÁNYÁRA VERI EL EZ A TERROR HÁZMESTERNŐ!!!-"56" FORRADALMI HARCOS NEVET ADTAK A GYEREKNEK-MARI A KÖRÖSZT-ÖLŐ ANYU!!!d
dr. prédikátor
Korán reggel ez a lófejű bandzsa mari nézett velem szembe!Aztán elgondolkodtam hogy van valaki aki ezt a riherongyot józanúl meg tudja dugni???
szaboria1
Muszáj egy kis pénzt küldözgetni, hogy jövőre legyen akik a fidesznek majd a kampányhoz pénzt adnak.
nevemnick
Nem sajnálnám, ha egy része a bige arcplasztikájára menne el, pl. az orra hegyére egy kis bibircsókot... hogy rémüldözzenek a gyerkőcök.
Talán még egy vesszőseprűre is jutna pénz...
magyarbakancs
@papa.49:" Csavarostekinteű nagyság nálad hány évig tart egy emlékév???"
56 évig tart mert ebből élnek.
Kíváncsi lenék-rá hányan tekintik 56 nemzeti ünnepnek ?
nezelodo
Jól körűlírtátok az utánozhatatlan szépségét ennek a milliókkal zsonglőrködő, nem a Soros által pénzelt alapitványos hölgynek! Még jó hogy nem kottyantotta ki valaki, hogy aszeme sem áll jól!
Sámannus
Úgy látszik keveset szellentettek. Most fogják putyin ízlésére formálni a történelmet. a kancsi bandzsa tébolydáz csinál az emlékezésből. Provokál és hazudozik.
F_Viktor
@magyarbakancs: Irod:
"Kíváncsi lenék-rá hányan tekintik 56 nemzeti ünnepnek ?"

Igazad van, azota tobb, mint ket emberolto eltelt, mar nagy reszuk a tulvilagrol neznek le mariskara, dedunokaiknak is mar csak tortenelem, mint 1848.

Ez a tulspirazas csak a milliardok lenyulasarol szol.
kisrigó
@papa.49: Nem tudom, hogy az igazi 56-osok mennyi megbecsülést kapnak, vagy csak az ilyen bitorlók húznak pofátlanul hasznot belőle. Úgy látom, hogy azoknak a száma egyre nő, akik hirtelen forradalmárok lesznek, lejáratva azt az egyre kevesebb embert, aki tényleg harcolt. Nem csoda, ha nem vállalnak közösséget az ál forradalmárokkal. Mára már az is nagy harcossá vált, aki akkor még óvodás volt.
Veleda
Mára már csak azok az iskolások vannak jelen az 56-os emlékműnél, akiket műsor adásra köteleztek. Miközben milliókat költött az önkormányzat az emlékműre:))
Veleda
Ez a nő egyre jobban emlékeztet egy síron túli szellem lényre.
desiro
németh sziszi miért nem erről szörnyelláról álmodtál, vele össze illetek...
nezelodo
@Veleda: Akkor sose halok meg nehogy találkozni kelljen vele!
Nessy
@kisrigó: Én is el szoktam gondolkozni, hogy nem e párhuzamos univerzumban éltem át 56-t, bár ott is lőttek ránk a parlamentnél!
Sámannus
Á! Csak neki futnak még egyszer, mert az elsőnél kevés pofont kaptak.
Én TUDOM, hogy két Dózsa László is volt. Az egyik aki mindig ott volt, ahol a másikat fényképezték...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/08/2015-11-25-schmidt-maria-korrupcio-3.jpg
Nyugi, ezt is mi fizetjük. Amúgy a Kelet­-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány 2015-­ben a központi költségvetésből 1 247 316 000 forint támogatást kapott, önkormányzati forrásból 1 200 000 forint, adó 1 százalékának felajánlásából 267 000, adományokból 60 000 forint jött össze. Ezért joggal gondolom, hogy közpénzből működő intézetről beszélünk. Röviden. A fizetések és pénzek, melyek a Marikák, Lőrinckék, Lacikák, a TA(H)O­t felzabáló sportolók és funkcionáriusok, és a fidesz féle fasiszta államot kiszolgáló többi nyalonc és haszonélvező nap mint nap kilop a közösből már önmagában is vérlázító az ország helyzetét figyelembe véve. A legnagyobb kár azonban nem anyagi, hanem erkölcsi. Mindez egy újabb genráció tökéletes tönkretételéhez vezet, mely évtizedekig meghatározza az ország sorsát. A közalapítvány nyilvános beszámolójából kiderül az is, hogy Schmidt Mária (beosztását tekintve főigazgató asszony) az alapítványban végzett áldásos munkájáért potom évi 30 655 000 forint juttatásban részesül. Ez havi 2 554 583 forint. Ezt is mi fizetjük.
Azt gondolom, minden fillért megér nekünk L. Simon László önmegvalósítása és Schmidt Mária szerény kis fizetése. Azt meséltem már, hogy azok a fogyatékkal élők, akik munkát végeznek, nagyjából az eddigi fizetésük egyharmadát kapják egy új törvény jóvoltából? És azt, hogy az önkormányzati fenntartású idősotthonok minden évben úgy koldulják össze az ágyneműt, bútort, könyveket, függönyöket, abroszokat? Akkor jó.
quadrocopter
Nem tud valaki egy kutyakozmetikust ennek a banyának?
papa.49
@magyarbakancs: Tudod az Anyám idősebb öccse, a keresztapám ott esett el a parlament előtt, és emlékszem rá mennyit kellett kilincselnie a Nagyanyámnak, hogy eltemethesse a fiát!!!
Így engem eléggé közelről érint az '56. forradalom, de a nagyszüleim soha semmi kártérítést nem kaptak, csak az olyan ,,bablevesmarisok,,!!!
papa.49
@kisrigó: Én azt mondom az igazságot a Pongrácz Gergely mondta el ebben az ügyben, már régebben!!!
Azt tudom hogy az Apám segédmunkásként dolgozhatott, majd 1 évig ott, ahol művezető volt a forradalom előtt, és örülhetett, hogy sok másikhoz hasonlóan nem vitték Kistarcsára a munkatáborba!!!
magyarbakancs
@papa.49: Útólagaős részvétem keresztapád halála miatt.
Az én családomat nem érintette 56 annál inkább a Horthy korszak.

.
papa.49
@magyarbakancs: Kösz, sajna mára már az összes felmenőm ott nyugszik a Keresztúri temetőben!!!
magyarbakancs
@F_Viktor: Szia!
Nem szeretnék senkit megbántani apám mesélte a leg- trógereb melósok hőzöngtek a bányánál ahol dolgozott.
Igaz volt sok véres szájú párttitkár ki futott az életéért ,és Szlovákiáik szaladt.
Majd 66- ban a részleges amnesztiakor haza tántorogtak ,és volt forradalmárból besúgó lett mert beszervezték.
magyarbakancs
@papa.49: Nem vagy egyedül nekem se élnek már csak az unoka testvéreim.
tudod hiányzanak a szüleim, de nagyon.
papa.49
@magyarbakancs: Kedden jártam ott a temetőben délután mert akkor volt az Anyám születésnapja.
Azt elmondani se tudom hogy mennyire, nagyon.
De sajnos ez a világ rendje születünk, és meg is kell halnunk.
magyarbakancs
Anyám neve napja most volt 10,-én
Én 300 km-re lakom a sírtól Péter-Pálkor elmegyek a sírokhoz.
papa.49
@magyarbakancs: Értem a dátum nálunk is ünnep, mert a nejemnek, és a lányunknak is akkor van a neve napja...Hát én se ott lakom már a ,,nagyfaluban,, hanem vidéken, 120 km Pesttől...
Eladott Ország
Etetni kell a vazallusokat, a többi meg nem számít.
Jozefina
Egyik mariskát áder ebédelteti a másik mariskát orbán tömi!!! Na nem úgy, csak pénzzel! Nem kicsit, nagyon!!!
kokopelli
...ezekre a tetvesekre passzol a régi megállapítása egy okos embernek:
"A történelem az,amibe az utókor megegyezik!" ...ha egyáltalán "ezekkel"
az emberszabásúakkal valamiben meg lehetne állapodni!
Ahhoz az IQ-juknak a gumi tornacipőjük sarokmagassága fölé kellene emelked-
nie!... A remény hal meg... a béka!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.