Szívinfarktusban hunyt el, de az intézkedő rendőrök nem vették komolyan, amikor rosszullétre panaszkodott.

Szívinfarktus végzett azzal a férfi, aki rendőri igazoltatás során lett rosszul Újpesten, múlt hét péntek délután, de a rendőrök nem vették komolyan, amikor rosszullétre hivatkozott – értesült a Független Hírügynökség.

Á. István (+57) a múlt heti kánikulahullám legforróbb napjaiban éppen egy ismerősével várt egy barátjukra, amikor a rendőrök az iratait kérték. Miután megtagadta, hogy a kezét a kocsi felhevült motorháztetejére tegye, majd jelezte a rendőröknek, hogy rosszul van, és szédül, az intézkedő rendőrök kirúgták a lábát, Á. István pedig a földre esett és elvesztette az eszméletét. A jelen lévő szemtanú hívására a helyszínre siető hozzátartozó későbbi nyilatkozatai szerint az azonnali segítség is elmaradt, ezt azonban a rendőrség cáfolja. A hatóság a rosszullétre hivatkozik, valamint arra, hogy a rendőrök rögtön értesítették a Központi Nyomozó Főügyészséget, hívták a mentőket, és a helyszínen megkezdték az újraélesztést.

A Független Hírügynökség szerint a kiérkező mentők a külső jelek alapján már a helyszínen megállapították, hogy a férfi szívinfarktusban hunyt el, ezt pedig a boncolás is megerősítette. A helyszínen lévő szemtanú szerint viszont a férfi újjáélesztését a rendőrök késve kezdték el, és a mentő is csak 25 perc alatt ért a helyszínre.

Kovács Katalin, a KNyF helyettes szóvivője a hírportálnak azt mondta: az ügyeletes katonai ügyész a helyszínen tájékozódott, ám bűncselekményre, rendőri túlkapásra utaló jelet vagy körülményt nem tapasztalt. Az ügyben közigazgatási eljárás folyik, nyomozást nem rendeltek el. Az esettel kapcsolatban feljelentés egyelőre nem történt.

Címlapkép: MTI/MTVA MTI Fotószerkesztőség

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Szoval akarmilyen iranybol nezzuk, akkor ez gondatlansagbol csoportosan elkovetett emberoles volt...
Nincs ra mentseguk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Szoval akarmilyen iranybol nezzuk, akkor ez gondatlansagbol csoportosan elkovetett emberoles volt...
Nincs ra mentseguk...
Eladott Ország
https://uploads.disquscdn.com/images/f2a1f232...
Nincs ami megalapozott gyanúra adna okot. Ne kíváncsiskodjanak, oszlás van.
quadrocopter
A töketlen pintéreket most meg lehet szoptatni, feltéve, ha nem kapnak a hozzátartozók egy szabvány, mentegető határozatot, mely szerint " az idejében érkező szakorvosi segítség sem menthette volna meg X Y életét!"
lópicigáspár
@karma1: Miért? Azért mert infarktust kapott? Lehet 10 perc múlva egy váratlan közlekedési helyzetben kapott volna infarktust és kiirtott volna egy fél buszmegállónyi embert! Nem a szívem csücskei a rendőrök, de nem orvosok, hogy azonnal helyben operáljanak!
Eladott Ország
@quadrocopter: https://kolozsvaros.com/2017/07/04/es-ha-legk...
Befogják szerezni az orvosi szakvéleményt, abba hiba nem lesz. És ha legközelebb valakit a vérében és a taknyában hagynak a helyszínen?
kokopelli
@karma1: ...addig szimulálta a férfi az infarktot,amíg nem tudott visszajönni
a szerepéből! A Yard-nál még ezt is elképzelem mint okot! A Sanyi'bá
meg annyiszor kihúzta már magát (hajánál fogva) a ß@rból,hogy ezt
akár a "balossal" is lecsapja! (mármint a labdát)! :--((
Perwool
Hát, sok verzió volt már ebben az ügyben!
Egy hazugságnak rengeteg változata létezhet. Az igazságnak nincsenek változatai.
dr. prédikátor
És nem lehet hogy pontosa a NEM JÓL MEGVÁLASZTOTT rendőri intézkedés váltotta ki a heveny szívinfarktust???Talán ha körültekintőbben fognak az intézkedéshez elkerülhető lett volna a tragédia!!!
karma1
@dr. prédikátor: Ha azt vesszuk figyelembe, hogy semmi joguk nem volt az intezkedesre, akkor ez a kerdes fel sem merul...
Ez semmi masnak nem koszonheto, csak annak a merhetetlen paranoianak, amit orban meg a mocskos bandaja ultetett be az emberekbe " terrorveszely" cimen...
karma1
@lópicigáspár: Csillagom! Ha nem hozza felesleges izgalmi helyzetbe a ferfit, ha nem bilincseli hatra a kezet, ha nem rugja ki alola a labat, ha nem fekteti meg a foldon, akkor egyaltalan nem biztos, hogy felesleges adrenalintermeles indul be a ferfinel.
Nincs az az intezkedo rendor, akinek ha szolnak, hogy rosszul vannak, (NEGYSZER), akkor az ne allitana le az intezkedest - ami ebben az esetben nem intezkedes, inkabb csak felesleges vegzalas volt...
Csak azert tortenhetett meg ez az eset, mert ket hatartalanul unintelligens es teljesen beszart bunko rendor szorakozta ki magat...
A Te mereteidet ismerve, ha hasonlo feltetelekkel kozelit hozzad ket rendor, (idojaras, allo jarmu, allo motor, plane, hogy tudod, hogy nem vagy semmiben sem hunyo, nem ittal es nem is csinaltal semmilyen torvenytelenseget, stb), es vegig kellene csinalnod azt, amit ez a ket kobunko megkovetelt a ferfitol - aki mernok volt, tehat kifejezetten egy fitnesz guru , inkabb iroasztalos -, tehat radolni a forro motorhaztetore, Te persze nem akarsz, mert a tojas is megsulne a teton, erre megbilincselnenek, mikozben Te semmi mast nem tudsz csinalni, csak jelzed hogy rosszul vagy, 4-szer! es erre megfektetnek a foldon,... Szoval, na, tovabb is van, mondjam meg? Mert Te siman pofanvagtad volna a rendort, aztan jojjon aminek jonnie kell, de jogtalanul izelgetnek, es akkor megint ott vagyunk, hogy Teged (is) meg ezt a szegeny ferfit is feleslegesen baszogattak, csak O belehalt... (Te meg lehet, hogy elozetesbe kerulsz a pofonodert...:o))))
Most az egyszer nem igazan ertunk egyet, en mindenesetre nagyon sajnalom a ferfit,...
Itt ez nem tortenhetne meg.
Tudod mit? Kerdezd meg a tesodat, hogy naluk hogyan szokas? (Igaz, ott allati idegesek, nem ugy, mint nalunk...:o))))
Pálinkás Pál
@lópicigáspár: Kérdezném tőled...egy egyszerű igazoltatásnál nem akarok a forró motorháztetőre tenyerelni,az feljogosítja a talpast hogy kirúgja a lábaam,főleg úgy hogy szédülésre panaszkodom is???Túl sokat képzelnek magukról ezek a kis csírák!!!
cs.n.
Nem az a kérdés, hogy mibe halt bele, hanem hogy meg lehetett-e volna menteni az életét, ha vegzálás helyett rögtön komolyan veszik a rosszullétét. Ez már sosem fog kiderülni.
Nessy
@cs.n.: Ergo senki nem hibázott, csak a férfi szíve nem volt együttműködő a hatósággal!
Eladott Ország
De ebben az országban soha semminek nincs felelőse, erre épül az egész kibaszott büszke, erős, nemzeti öntudat. Hogy mi sohasem hibázunk, mindig a körülmények, a hőség, a zimankó (mikor melyik) az idegenek, a mindig mások tehetnek a tragédiáinkról.És még mindig vannak olyanok, akik hiszik és vallják, hogy ők megússzák, hogy nekik azért jó, ha szarrá szívatják őket, már amazokat, a tudjukkiket mégjobban szarrá szívatják. Aztán egy szép napon az ótvar rendszer működéséből fakadó tragédia az ő családjukat sújtja, a felelősséget az áldozatra kenik, de ők még akkor is harcolnak a kognitív disszonanciájukkal. Lehajtott fejjel tudomásul veszik, hogy a hatalomnak joga és kötelessége másokra kenni a felelősséget, a kezét
mosni és hárítani. És a hülyére vett kisember idomul a hatalomhoz, ez válik természetessé
számára: ne vállald a felelősséget semmiért, úgyis megúszod. Reménytelen, elcseszett, következmények nélküli erkölcsi pöcegödör, ameddig a szem ellát. Ez van.
Horizont
Na de egy sima igazoltatásnál miért kell a motorház tetőre tenni a kezet? És miért igazoltatták? Gyanús volt vagy mi? Természetesen nem történt semmi. Igaz a mentő is 25 perc múlva ért ki a fővároson belül, de semmi probléma...csak meghalt egy 57 éves ember. Mindenki mossa kezeit. Nem kell neki nyugdíjat fizetni igaz?
Eladott Ország
@Horizont: http://hvg.hu/itthon/20141021_Nezze_meg_menny...
A hívástól számított 15 percen belül kéne megérkeznie a segítségnek, de egy most elkészült térképes alkalmazás szerint sokaknak várnia kell az orvosra.
Horizont
@Eladott Ország: Győrfi az mindent megmagyaráz. Celebf@sz!
mackoka46
Büntetlenül szedi áldozatait ebben a szégyentelen botrány országban a hatalmi arrogancia is.
human
A rendőri munka nem egy ápolói szakma. Van mikor keményen kell fellépni. Hogy ez itt indokolt volt-e, nem tudom. De szerintem 10 esetből 8-szor biztos panaszkodik az akin intézkednek. Ilyenkor a rendőrnek mérlegelnie kell, hogy rinyálásról van-e szó vagy sem. Kemény meló ez. Mikor a rendőrségen voltam gyakorlaton azzal kezdték, hogy nem kell megijedni, ha elpattan egy-két pofon. Ezzel is előfordulhat egy kihallgatáson.
emerencia
@cs.n.: Vasárnap a szörnyű melegben éppen szaktanácsot adtam, mikor rettenetesen elkezdett velem forogni a világ, rosszul lettem. Leültem, s úgy mondtam a magamét tovább. Nem emlékszem már miket beszéltem össze-vissza de arra igen, hogy közben arra gondoltam, hogy ez most szélütés vagy infarktus lehet és szörnyű nagy baj lesz belőle, hogy le merészeltem ülni! (Majd két évtizede dolgozom ott, ez nagy vétségnek számít.) Végül kiderült, hogy egy alapos nyári gyomorrontás akasztott ki és miután megszabadultam a méregtől kissé még szédülve hazamehettem. Orvosi beavatkozásra nem volt szükség. Szegény közvetlen kollégámat egyedül kellett hagynom. Másnap már simán lehúztam 12 órát a hőségben. A kiesett időt pedig le kell majd dolgoznom. Most már csak azért izgulok, hogy kibírjam még azt a kb. négy évet amennyi a nyugdíjig (64,5 éves koromig, ha addig nem növelik meg a nyugdíjkorhatárt) hátra van és nehogy kirúgjanak mint egy elhasznált rongyot. (Bármikor megtehetik, a magyar törvények lehetőséget adnak rá.)

Ez az ember szintén érezte, hogy nagy baj van de a zsaruk nem hittek neki és ezzel megspóroltak a rezsimnek egy újabb nyugdíjat. Nem lennék meglepve, ha az embertelenségükért még a végén kitüntetést is kapnának. A orbáni magyar illiberáciában minden szemétség lehetséges, semmi nincs kizárva. Bármelyikünk idő előtt meghalhat mert olcsó lett a magyar bennszülött polgárok sorsa, élete. :-((((((((((((((((((((
lópicigáspár
@Pálinkás Pál: Mindennek oka van! Miért is akarták rátenyereltetni! Ja még valami! Ha forró a motorháztető, valószínűen ég az autó!
lópicigáspár
@karma1: Ha öreganyám nem hal meg, még mindig élne!
qxy
Na kérem a kiérkező mentősök megállapították hogy mibe halt meg ugye? ennek dacára, mi is volt a hír kérem? Ez kissé hudekomplikált nem?
Peller Anikó
@lópicigáspár: úgy van, mindennek oka van. Mivel pénteken kb 70 fok meleg volt, a motorháztetőn ilyenkor tojást lehet sütni (mondjuk egy rezsóval). És azért akarták feltenyereltetni a csókát mert ott volt. Ez volt az oka.

Nagytiszteletű rendőreink éppen csak az intézkedés okát mulasztották el megkreálni és enélkül (oktalanul baszogatni az autósokat 80 fokos hőségben) az esemény sima gyilkosságra kerekedett ki.

Egyébként azt sikerült hazudni, hogy gyanús volt a fazon mert Al Caponéra hasonlított. Annak is két füle volt.
mackoka46
Engem az agyvérzés vitt volna el, ha velem történik mindez.
kokopelli
@Lepényleső: Nem új szokás!
M1,amikor még nem ment a határig,és Győrön keresztül (Abda stb:) kellett a határhoz
vánszorogni.Egy nagy betonozott "Platz",ahol a zsaruk meszelték ki az áldozatokat!
Engem is! Idegen rendszám,rendőr "összetört" németséggel,"schnell autózni XY Forint
bitte!" Amikor magyarul megkérdeztem,hogy hol a bizonyíték,és hogy ez lenne az az ál-
lomás,ahol a maradék forintokat a vendékek leadhatják? Különben is egy teherautó la-
zán megelőzött mert ismerem a lehajtót,dadogva "megbocsájtott" és elengedett!
Ennyit a Yard-ról régen és most! Fedhetetlenül védünk és szolgálunk! A kérdésed aktuális
mint mindig! o:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél