Nem vallotta be a Volánbusz, hogy szerződött egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céggel, ezért feljelentették. A rendőrség először dobta az ügyet, most a Fővárosi Főügyészség nyomozást rendelt el. 

Még a nyáron kérdezett rá az állami tulajdonú Volánbusznál Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, hogy van-e szerződésük Mészáros Lőrinc bármelyik cégével, ő a felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Vivienvíz Kft-re kérdezett rá. A Volánbusz azt válaszolta, hogy nincs, ám a cég tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bevallotta, hogy a cég 4188 fél literes ásványvizet vásárolt a Vivienvíztől – olvasható az Index cikkében.

Nyomozás indul egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céget érintő ügyben

FotóYouTube

(A cég a MÁV-nak is elég szépen szállította a vizet idén nyáron, de már korábban is előfordult ilyen.)

Tóth ezért közérdekű adattal való visszaélés miatt feljelentést tett a Volánbusz ellen, amit a BRFK első körben azzal dobott vissza, hogy bűncselekmény nem történt, mivel "bár tényszerűen megállapítható, hogy „eseti jelleggel” vásárolt a Volánbusz Zrt. 268 500 Ft + ÁFA értékben a Vivienvíz Kft-től, de „kettejük között nincsen szerződéses viszony, így az azzal kapcsolatos adatokat sem lehetett kiadni” – olvasható a cikkben. 

Tóth Bertalan ezért Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult annak álláspontját kérve, Polt pedig továbbította az ügyet a Fővárosi Főügyészségnek. A Főügyészség arra jutott, hogy a BRFK elutasító határozata nem volt jogos, ezért nyomozást rendelt el.

(Címlapi kép: YouTube)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"A rendőrség először dobta az ügyet, ..."

Mi van ebben a rohadt, kurva, mocskos, geci uralmú országban a törvényekkel?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
"A rendőrség először dobta az ügyet, ..."

Mi van ebben a rohadt, kurva, mocskos, geci uralmú országban a törvényekkel?
Lepényleső
"Most hallom először,hogy az is az enyém!"?
quadrocopter
@Lepényleső: A strómanus lebuktatott valakit!
kisrigó
Már meg sem lepődök a kapásból jött hazug tagadó válaszon! Persze, ez csak egy "rigófüttynyi" disznóság, csepp a zavaros tengerben!
mackoka46
Valami kamuflázs sztori a diktátor leplezésére, de annyira hát annyira átlátszó.
Rockxy
Na, ezzel a vízüggyel jól lejáratják a fideszt oszt meg is van nyerve az áprilisi választás.
Edmond Dantes
Eseti jelleggel vásárolt a Volánbusz Zrt a Vivienvíz kft-től,tehát nem volt közöttük szerződéses jogviszony!!!-mondják,ezért nem lehetett adatot kiadni. Hát tényleg megáll az ész! Ha én vásárolok a CBA-tól tíz dkg-rendszerint nem nagyon friss- gomolyatúrót,akkor ezáltal közöttünk szerződéses jogviszony keletkezik,mindenféle írásos szerződés nélkül.Számlát adnak,számlát kapok,vagyis még évek múltán is van mindkettőnk kezében dokumentum,vagyis van adat.Istenem,mit szól ehhez egy normális jogász???
Cicamama55
Komolyan azt gondolja bárki is, hogy találnak nála szabálytalanságot?! Még a Flórin sem találtak fogást,-a nyilvánvaló bűncselekmények ellenére sem- akkor Mészáros Lőrincen?! Jogállamban élünk, aki védi a keményen dolgozó kis embereket minden eszközzel, törvénnyel!! Felmondtam a leckét! :(((((((((
colibri
Ez a nyomozás mészáros ellen olyan, mintha orbán ellen szólna. Ez kamu, lehetetlen, csak a közvéleményt manipulálják vele. Nem igaz belőle egy szó se!
cikicakk55
Ez az egész a vicc kategóriába tartozik. Senki nincs aki elhiszi,hogy ezt az alulművelt,érettségi nélkül, Orbán nélkül már rég becsődölt céggel rendelkező gazszerelőnek is gyenge pancsert még csuti a főnök lenne valamilyen bíróság amelyik megmerné büntetni, vagy bűnösnek találni. Röhej az egész feltevés.
dr. prédikátor
Na fogadjunk hogy meg fogják szüntetni az egész eljárást???!!!Majd a cigus fecalicus szotyi köpködés közben megbeszéli a pol pot gecivel az ügyet oszt jó napot!!!
simmering73
Látszat intézkedés. Kifelé kell mutatni, hogy működik még a demokrácia.
Eladott Ország
Tudjátok, ő hírneves mangalicaszerelő és futballcsapat-tulajdonos, aki úgy vásárolgatja a
szállodákat, mint más a reggeli joghurt mellé a kiflit. Igaz, hogy az imént rongyosra csapkodtam
a térdem kalácsát, midőn azt olvastam, hogy élő ember Nobel-békedíjra jelölné Orbán Vikort,
Mészáros Lölövics sikertörténete olyan szinten túlmegy minden határon, hogy Orbán Ráhel saját lába adja a másikat. Félmilliárdért isszák Mészáros Lőrinc vizét a MÁV-nál – írja az mfor.hu. Ugyanis 2016. augusztus 9-én összesen 486,6 millió forint értékű keretszerződést kötött a MÁV Zrt. a felcsúti polgármester 2015-ben indított vizes cégével, a Vivienvíz Kft-vel. A lap kiszámolta, hogy ez valamivel több mint 6 millió palack 1,5 literes ásványvizet jelent. Ráadásul Lölönek nem ez az első szakítása, ahhoz képest, hogy a cége csak tavaly óta létezik. A Magyar Közút is az ő vizét issza kétpofára, igaz, hogy az állami vállalat csak egy ócska 45 milliós szerződést kötöttek Felcsút elöljárójával. El nem tudom képzelni, hogy ez a szervilis jóbarát hogy alszik éjjelente, soha nem is fogom megtudni. Azt viszont minden egyes nap látom, hogy a közpénz hogyan veszíti el jellegét, és köt ki annak a néhány embernek a feneketlen zsebében, aki ennek a polgári-puritán kormánynak a falloszát szopkodja kitartóan. Ez a züllés, pusztítás elképesztő, az ország mélybe zuhanása megállíthatatlan. Lölö a legnyilvánvalóbb magyarázat arra, hogy miért olyan reménytelenül sötét és menthetetlen ez az ország. Mert ahol a csendes többség fejére minden héten rászarhat ez a Mészáros nevű tahó, ott nagy a baj. Nagyon nagy.
bakegya
KIRAKAT RENDEZÉS KÖVETKEZIK-látványtervező SINTÉR SANYA ÉS POLT PETI.
KisGenyo2
@simmering73: Te merre laksz, Mifelénk úgy 70 éve biztosan nem "működik"...
namihami
Azt se tudta, hogy van egy (és még számtalan hasonló) cége. Ez is csak most és emiatt, véletlenül jutott a tudomására.
A Tartótiszt elfelejtett szólni a barátjának, hogy vett egy vizes céget.
Hellcat
Jó jó kell a látszat...ugye senki nem hiszi, hogy bármi is lesz ebből..."elvesztette bűntény jellegét"
human
Ne örüljön senki. A lényeg, ha lesz büntetés a Volánbuszt fogják megbüntetni, azaz a MI pénzünkből megy a bünti. Színjáték az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.