Összesen 758 millió forinttal gazdagodik az egyház és a vezetője által alapított teológiai főiskola.

Több mint 750 milliót kapott a Hit Gyülekezete a kormánytól
Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy: A Szent Pál Akadémia 364 159 800 forint támogatást kapott a Hit Park területén létesítendő könyvtár létrehozására – írja a 444.hu.

A Hit Gyülekezete pedig 394 030 200 forintot kap a Hit Park területén létesítendő rendezvényközpont létrehozására. Ezt a Hit Gyülekezete közölte az MTI-vel.

Az egyház teológiai főiskoláján, a Szent Pál Akadémián szeptemberben és novemberben is előadást tartott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Németh-Análnyaló Sándor "megdolgozott" a közléért!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Németh-Análnyaló Sándor "megdolgozott" a közléért!
justhpeter
Van az a pénz, amiért anyámat is középre ültetem.
kokopelli
@Béla333: ...már 2010 körül nem tagadták,hogy a "szónokló hittérítő"-nél
és csapatánál van az ATV! Csak a tengerentúlon láttam azelőtt ilyen tömeg-
hülyítést!

nél"
van az ATV-holott mindenki azt nézte!
Clavigo
@Horizont: @koszpeko: @justhpeter: Csak el ne felejtsék,,hogy hova kell húzni az X-et áprilisban... Ez azért nem kis pénz,,,mitőlünk.
simmering73
Fideszbérenc ez is, az atv meg a kormány kirakat tévéje. Bizonyítva a világnak, hogy itt demokrácia van.
peterkelemen
Németh Sándor szélhámos, aki már régen Orbán szolgálatába szegődött ATVn keresztül. Az az aljas és agyhalott Németh Sanyika, aki a Vidám Vasárnap végén az megvezetett agyhalottjaival együtt a magyar kormányért imádkozik. SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT AZ AMI MA MAGYARORSZÁGON ZAJLIK MINDEN SZINTEN!
lampa laz
Az egyház fölállít egy tant, és azt követeli, hogy az emberek higgyék azt, éljék aszerint életüket, tudomásul se vegyenek más gondolatot. Az egyház szemben áll az el nem kötelezettséggel. Ellensége a nyitott szemnek, a nyitott elmének.
Birkák kellenek az egyháznak, nem pedig szellemi képességük teljével élni tudó emberi lények.

Peter Marshall

Az utolsó mondatban az igazság, ezért tudja kilóra megvenni a papokat, azokon keresztül pedig a sok hülye birka szavazót a fidesz.
lampa laz
@Clavigo: sanya tart is olyan dzsembori vasárnapokat hálából ezért a pénzért, h a hívek csak Sorost és narancs golyókat fognak látni a szemük előtt, mást nem.
peterkelemen
@Horizont: Én is láttam. Mit mondanának? A szokásos hazugságokat azt, hogy szerintük nincsenek szegények ha pedig megmutatod kikről beszélsz azt mondják azaz ő hibájuk. Aljas férgek a fideszesek, akik már régen golyóra érettek.
F_Viktor
@peterkelemen: Írod:
"Németh Sándor szélhámos..."

Igen, hasonló szélhámos, mint orbán. Ezt bizonyítja Bartus László, a Fesz van - A Hit Gyülekezete másik arca könyve (magyarnemzetikormany.com/pi-klub/downloads.php?download_id=130)
division
@Horizont: Nálunk az óvoda sem kevés pénzt kapott az államtól legutóbb. Kinek jó ez, kinek nem. Aki benne van, annak jó, aki meg kívül esik, annak nem.
quadrocopter
@Horizont: Buta, vak birkával ne állj le, csak egy-egy mondatig, különben lecsúszol a szintjére!
division
@Horizont: Nem ezt mondtam. Ellenben a szocialisták nyíltan megmondták hogy nem támogatnák az egyházi intézményeket, és én úgy gondolom ezen senki nem háborodna fel az egyházi intézményeken kívül, sőt még azt is mondanák kérjenek Istentől támogatást. Jómagam a templomokat is elkerülöm, az én gyerekeim már nem ovisok, nem járnak egyházi intézménybe, de jó lenne ha egyenlően kezelné az összes kormány ezeket akkor. A lényeg hogy a Fidesz sem csinálja jól ezt az elosztást.
kisrigó
Nem mentegetve, de ennél sokkal több pénzt szórnak szét, most az év végén , sajnos. Református egyház a határon túlra, termálvizes ló (!!) rehabilitációs központ DDD. Hahó, sunyi tolvajok, az egészségügy, a mentők stb nem akadt a pénzszórásos pofátok elé, ha már annyi felesleges pénzünk van?! Ja, hogy az a ti pénzetek, gazemberek!! Mi lett volna, ha végre az emberek javára pengetitek a milliárdokat! Úgy tűnik, hogy igaza van a mélyen vallásos nénikémnek, amikor azt kérdi: "Hol van ilyenkor az Isten, amikor ennyi méltatlanságot kell elviselnünk?!"
namihami
""Az én templomomat a kufárok házává tetted!""
Egy újabb kufárcsapat. És mivel későn jöttek, a nagy pénzt már elvitték az ún. ""torténelmiek"".
SystemError
A nap amikor Andy, Habony és Sanyi bá leszopkodták egymást...
fehérlófia
Megérte elzavarni Havast. Megjött a Júdáspénz. Haszonleső álkeresztények.
Levendula
A hitgyüliseknek ez az egyetlen prédikátoruk? Mi lesz, ha esetleg valamikor már nem lesz képes a feladata ellátására? És most finoman fogalmaztam...
csipetke
Orbán fia is alapított valami szektát,vajon az is kap pénzt?
Perwool
@division: "Ellenben a szocialisták nyíltan megmondták hogy nem támogatnák az egyházi intézményeket,"

Na és Orbán mit mondott?
…vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés. (Parlamenti jegyzőkönyv, 1991. július 4.)[3]
Én úgy gondolom, hogy a mai magyar politikai helyzetben az, hogy az állam költségvetési támogatásban fogja részesíteni évente az egyházakat, az kifejezetten függőségi viszonyt teremt az állam, egyház viszonylatában. (Orbán Viktor parlamenti beszéde, 1991. július 4.)
Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból.[

Mi is a különbség? "Na ugye"!
kokopelli
@koszpeko: igen független a "Szabad-Európá"-tól,a zimbabwe-i Nőtanácstól,
és a Mackó kutyusomtól!...a többinek még utánalapozom! ;-)
kokopelli
@csipetke: igen,mert kapott az apjától egy "szektán"-sot,és most keresi
a megfelelő szektát!...szekáns dolog hidd el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.