Úgy látja, a tervet az Európai Tanácson is át akarják vinni, ez pedig aggodalomra ad okot.

Felső határ nélküli betelepítésről beszélt a rádióban Kaposvár polgármestere
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A polgármesterek legfontosabb dolga, hogy a településeiken élők érdekeit képviseljék, ezért kell beszélniük az Európai Bizottság által tervezett kötelező betelepítési kvóta és a bevándorlásszervező civilek jelentette veszélyről – mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Kaposvár polgármesterét a polgármestereknek összehívott pénteki konferenciáról kérdezték. Szita Károly elmondta:

aggodalomra ad okot az, hogy a felső korlát nélküli kötelező betelepítésről szóló javaslat ügyében összefogott az Európai Bizottság és az Európai Parlament, és a tervet az Európai Tanácson is át akarják vinni.

"Ne legyünk célpont"

Ha mindez megvalósul, a magyar települések a betelepülés célpontjaivá válhatnak, ezt pedig nem akarjuk – szögezte le, hozzátéve, meg kell akadályozni, hogy ilyen döntés szülessen.

Megjegyezte: a magyar emberek már a népszavazásnál és a nemzeti konzultációban is véleményt mondtak a kérdésről, a polgármestereknek pedig az a dolguk, hogy képviseljék a településeiken élők érdekeit, és biztosítsák a nyugalmat és a biztonságot a településeken. Mint mondta, a pénteki konferencián erről fognak beszélni, illetve arról, mit kell tenni annak érdekében, hogy ne következzen be az, ami miatt most aggódnak.

Felidézte: tavaly novemberben az Európai Parlament olyan határozatot fogadott el, amelyben nagy szerepet szán a civil szervezeteknek a bevándorlás szervezésében, Soros György pedig több százezer dollárt szán vidéki hálózatának megerősítésére. Szita Károly úgy vélte, a Soros György által támogatott civil szervezetek – amelyek megfogalmazása szerint "eddig be se tették a lábukat" Kaposvárra – veszélyesek.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Gondolkodás nélkül csak Orbánnak akar imponálni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
A régi énje meg azt tartotta feladatának amit akkor művelt. Igazán hiteles képviselője lehet ma is a településének.
nevemnick
Hű szolgája volt mindig a regnáló vezérének, de nem a népének...
kukac50
Gondolkodás nélkül csak Orbánnak akar imponálni!
nevemnick
@kukac50: ez csinálta az átkosban is. A rohadt nagy demokráciában, ahol tudott alátett mindenkinek, akire meg nem volt szüksége, az eltaposta. A civil egyesületeket, vezetőiket leamortizálta, (köztük Gyenesei haverját is), megyei intézmények szakértő vezetőit kinyírta.
Mindezt csak az nem vette észre, aki nem látott át a szitán...
magyarbakancs
Sajnos a megfelelés sok hülyeséget beszéltet vele.
colibri
Ezek orbánnal kb cellatársak lehetnek, illetve szobatársak Grazban.
Eladott Ország
Áldott, békés pánikkeltést, drága elvtársak ! Túl nagy a nyugalom az országban? Nem rettegnek eléggé a polgárok? Márpedig rettegniük kell, mert tájékozott, békében élő embereket nem kell megvédeni. Miután erre épül a választási kampány – a megvédésre – ha úgy alakul, előbb meg kell rémíteni az embereket.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/12/mened%C3%A9k.png
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/12/mened%C3%A9k1.png
cdn.blog.hu/ma/marhak/image/89043301.jpg
Eladott Ország
kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2017/11/09/honvedelemert-dijat-vehetett-at-szita-karoly.html
Szita Károly, Kaposvár polgármestere a honvédelmi minisztérium biztosától átvehette a Honvédelemért kitüntető cím I. fokozatát - Ő a 21. századi Kinizsi Pál. Már az óvodában is keresik az ellenséget.
Sámannus
Választások előtt sok Kósára van szükségük.
justhpeter
@Shikari: ha már a fizetett ügynökökről van szó...
Te mennyit kapsz ezért ?
Annyiért megéri ?
justhpeter
Szegény ostoba polgármester öregségére a maradék becsületét is elszórakozza ezzel a seggnyalással.
Aztán Viktor jövőre meg majd talonba teszi.
papa.49
Aki ügynök volt hogyan lehet polgi, nálam ez nem fér össze, a másik a feltétel nélküli seggnyalása, ennek is lógnia kell !!!
Eladott Ország
@papa.49: index.hu/belfold/szita0215/
Családjáról és a munkatársairól is adott információkat a Krakus Péter fedőnevű titkos megbízott. A kutathatóvá vált jelentések tanúsága szerint a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság III/II-es osztálya Krakustól többek között arról adott politikai értékelést, hogy munkahelyén, a Növényvédő és Agrokémiai Állomás dolgozói miként vélekedtek az 1981-es lengyelországi szükségállapot bevezetéséről. Szita Károly, Kaposvár jelenlegi fideszes polgármestere 1981 és 1988 között az állomás biológiai laboratóriumát vezette.
Szita Károly = Krakus ügynök
i1.wp.com/www.kapost.hu/wp-content/uploads/2015/03/krakus_polo.jpg?w=401
papa.49
@Eladott Ország: Mit gondolsz miért nem kutatható teljes egészében az ügynök lista ???
Egyébként én nem hiszem hogy ,,megsemmisítették,, a nagy részét, szerintem az oroszoknál vannak a döntő bizonyítékok , vagy itthon a nádfedeles elvtárs őrizetében, nem véletlenül volt ő ,,titok miniszter,, az első hazugovics kormányban, hanem pont a nyomok eltakarítása miatt !!!
namihami
Van valaki, aki azt hitte, hogy Karcsibácsi ellent mer mondani? A kis naív.
Karcsibácsi szeretne a jólfizető és semmit nem kell csinálni állásában megmaradni. És ennek nem túl bonyolult a feltétele. Mondhatnám, csak bólogatni kell.
Eladott Ország
@szaboria1: Nem csak MSZMP-és volt Szita Károly, hanem ügynök is Krakus fedőnévre hallgatott, a konzervatív, mély keresztény, lóf*szjankó. Kommunistákból is csak a legalja jutott a fidesznek.
kissé felnőttem
eszed uszik egy lavor vizbe. 10 - et nem tudtok ideállitani, hogy tessék: ÖK akarnak itt élni ide jönni . hirgyár az van meg elinduló 60 millió. melyik bolygón éltek ti ? fantasztukus.Aki ide betette a lábát és nem került börtönbe az már 1 sem itt lébel, csak a hüjeségtek jével az él itt.
kissé felnőttem
@papa.49: szép napot, rossz a kérdés, hát az egész kisz apparátus nemde nem ? átvedlett, kitüntetés ide kitüntetés oda, ceu tanulmány Angliában. Usá- ban soros pénzen és hát itt tartunk, mert III/III -t rendőr tábornokká is nevezett ki a sanya mert annó neki dogozott szerintem. kéz kezet mos kész.
nevemnick
bennszülött, a CÖF-ről és a CÖKA-ról hablatyolsz?
Ja, hogy azok már az utcára sem mernek kimenni...
Yoda69
Hogy lehet hogy ez a kommunista besugo berenc kozszolgalati tisztseget lat el? Ez az alak bortonbe jutattott a szabadsagert kuzdo hazafiakat, most meg ott poffeszkedik es osztja az eszt. Dobbenet hogy orban diktaturajaban mit meg lehet tenni.
Béla333
A gondolkodás nélküli volt ügynök, besúgó emberke igazsága: Szita Károly észt és erkölcsi intelmeket osztogat!
lusta
Tehát az inzultációs leveleket lesz@ró emberek nem magyarok.
Eladott Ország
@papa.49: ma, 11:52; Szerintem meg megsemmisítették a rájuk terhelő iratokat. Végtelenül gátlástalan, rohadt bűnöző banda ez. Rákosiék ehhez képest kultúrlények voltak.
papa.49
@Eladott Ország: Én azt gondolom a nagy muszka szeretet oka hogy igen terhelő bizonyítékok vannak az oroszok kezében !!!
Cicamama55
Isten ne verjen meg, de borzalomnak tartom, hogy öreg, végelgyengülés küszöbén álló, beszűkült agyú politikusok a meghatározói annak, hogyan kell ma élni hazánkban a magyaroknak! Csoda, hogy menekülnek innen a fiataljaink?! Maradnának otthon ezek az öreg urak, olvasnának, pihennének, na meg egy kicsit a kertben dolgozhatnának, mert nagyon hókadt, beteg színük van...
quadrocopter
Krakus ügynök, Krakus ügynök, te semmit nem változol, tökig benyalták a szocializmusban is és most is a mocskos, elmebeteg kenyéradó gazdádnak! Egy megélhetési szaralak vagy, kiöregedett spicli!
justhpeter
@Shikari: Hát ezzel még hangszórót sem nyerhetnél...
human
Ez ellen nincs valami büntető ügy folyamatban, hogy ilyen mélyen és ekkora nyelvcsapással tiszteli meg Orbán illiberális propagandáját?
Sámannus
Petyus már árulja a parókiádat a moszlimoknál. Mehetsz te is birkaperkeltet zabálni utána.
kereső
@nevemnick: Nem ő volt III/III-as az átkosban?
csipetke
@justhpeter: 11:05 Bakker!Pont ezt akartam én is megkérdezni,esetleg még azt,hogy ezzel az elmeroggyant halfarokkal egyhelyről kapják az ügynöki dellát?
kukac50
@nevemnick: 1300 migránst Orbán befogadott titokban a Kaposvári és a Székesfehérvári polgármesterekig nem jutott el a hír. Hazudnak tovább?
Eladott Ország
Egy dolognak nincs felső határa, a fidesz hazugságának és a közpénzek elsíbolásának, kedves besúgó elvtárs. No ezt tárgyaljátok ki!
nevemnick
@kukac50: ez a kiadott ukáz.
Azért kíváncsi lennék arra, hogy Kaposvárott és a székesvárosban három év alatt mennyi migráncsot láttak? Tőlünk a horvát határ tizenhét kilométerre van, városunkban és a járásban egy megveszekedett migráncst sem láttunk. Majdnem napi szinten járom a környéket, a határvidéket, (Baranya, Somogy) de a hazai színeseken kívül más nációval nem találkoztam.
advocat
És akkor miért is jöhetett be 1300 ember? Mert ennyit kellett átvenni! Erről mi a véleménye. Vagy csak helyezkedik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.