Nem áldozatot, hanem erőforrást lát a kormány a roma közösségben – mondta Orbán Viktorminiszterelnök szombaton a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóján, a Magyar Tudományos Akadémián.

Nézőpontunk szerint a romák nem segélyen, tehát más adófizetők pénzén tengődő, magatehetetlen kisebbség (…), hanem olyan magyar állampolgárokról beszélünk, akiknek élhető jövőt, lehetőséget tudunk adni itt, a szülőföldjükön.

Megjegyezte: Magyarországon hosszú időn át az volt a közhangulat, hogy a romák beilleszkedése, felzárkóztatása reménytelen ügy. A mostani találkozó viszont arról szól, hogy ez nem így van, „igenis van remény, csak dolgozni kell érte”. 

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy

Magyarországon ma csak két útja van a felemelkedésnek: a munka és a tanulás, ha pedig a kettő összekapcsolódik, az külön szerencse.

Az elmúlt évek gazdasági fejlődésének köszönhetően Magyarországon aki tud és akar, az dolgozhat, de „az akarat felélesztéséhez az kell, hogy az emberek értelmét lássák a munkájuknak” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint a munkának emberformáló hatása is van, helyreállítja az önbecsülést, hasznos és tartalmas életet biztosít.

A résztvevőkhöz, a „leendő fiatal roma vezetőkhöz” szólva Orbán Viktor megjegyezte azt is, hogy

a jelenlegi állami vezetők közül a köztársasági elnök, a házelnök, a miniszterelnök, a nemzetgazdasági miniszter és a nemzeti fejlesztési miniszter is mind szakkollégisták voltak. „Ennél biztatóbbat nem tudok önöknek mondani”.

Beszédében több kormányzati intézkedést is megemlített, így például a 3 éves kortól kötelező óvodáztatást, a széles körben ingyenes gyermekétkeztetést és tankönyveket. Az óvodáztatással kapcsolatban azt mondta, ez egy áttörés, mert mérsékelni lehet vele az iskolába lépéskor meglévő hátrányokat, és úgy nagyjából azonos eséllyel „futhatja be” mindenki a maga pályáját. Magyarország az egyetlen olyan európai ország, ahol a gyermekeknek hároméves kortól kötelező óvodába járniuk.

Címlapkép: MTI Fotó/ Szigetváry Zsolt

(MTI)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A romák mint kisebbség soha nem akarnak beilleszkedni sehová, ők csupán az előnyöket akarják beseperni a kötelességek nélkül, ha akarták volna lett volna rá kb. 800 évük, de nem akarták !!!
Az egyes embereknél más a helyzet sokan vannak köztük olyanok akik dolgoznak, és nem csak a ,,sült galambot,, várják !!!
Sajnos csutigeci ez a ,,rejtett erőforrás,, TOVÁBBRA IS REJTVE MARAD !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Az igaz hogy gyakran fitogtatják az "erő forrásaikat" :-)
papa.49
A romák mint kisebbség soha nem akarnak beilleszkedni sehová, ők csupán az előnyöket akarják beseperni a kötelességek nélkül, ha akarták volna lett volna rá kb. 800 évük, de nem akarták !!!
Az egyes embereknél más a helyzet sokan vannak köztük olyanok akik dolgoznak, és nem csak a ,,sült galambot,, várják !!!
Sajnos csutigeci ez a ,,rejtett erőforrás,, TOVÁBBRA IS REJTVE MARAD !!!
Peller Anikó
A romák segélyen tengődő kisebbség, de már nem sokáig. Mert hamarosan ők lesznek a többség.
desiro
Majdnem rosszul olvastam a címet. Alumínium Gyűjtők társasága jobb lett volna.
papa.49
@Peller Anikó: Na de akkor lesznek igazán szarban mert nem lesz aki fizesse a segélyeiket )))))))))
mackoka46
A mocskok mocska a cigányok boldogulására szánt pénzt is szemrebbenés nélkül ellopta.
kokopelli
@papa.49: Ahol én az utolsó húsz évemet lenyomtam a műszaki osztályon,
ott a migráncsok elől menekültün már szerdától! "nem kell a hétvégén bejönni
segíteni a "négermelóval"? A gépek áttelepítését,új gépek felállítását,gépsorok
karbantartását végeztük. Annyira melóztak volna,hogy sokszor már nem tudtuk,
mit mondjunk nekik,hiszen melózni jöttek el otthonról!Török,görög,albán,mace-
don,ukrán,,orosz,lengyel,ghánai stb! A munkanélküli segély miatt szégyelték vol-
na magukat a földijeik előtt! Jól is keresettek a pótlékokkal megsaccolva!
lampa laz
"Nézőpontunk szerint a romák nem segélyen, tehát más adófizetők pénzén tengődő, magatehetetlen kisebbség (…), húúúúú b+ és akkor mibüüül, kibüüüül élnek??

"hanem olyan magyar állampolgárokról beszélünk, akiknek élhető jövőt, lehetőséget tudunk adni itt, a szülőföldjükön."
Kaptak duplán, füstösflóri vitte őket át a hídon a munkavilágába, csak beszakadt alattuk mire a túlpartra értek volna, a pénz meg elúszott.
szép új világ
Nagy duma! De a csuti patkánytól már megszoktuk, hogy választás előtt hízeleg, aztán meg le sem sz*rja őket. Volt 8 éve, hogy tegyen valamit, amiből mindössze annyi valósult meg, hogy a főcigánnyal ellopatta a felzárkóztatásra szánt összes pénzt.
Fradigege
Táncolt egyet a fővajda a fajtái között. Sukár csávó ez a felcsúti more.
iluminati
@papa.49: Nem azért, hogy a kissebség védelmére emeljem hangom...vannak köztük becsületes emberek is kb 0,0001%
quadrocopter
Közeleg a választás! Közmunkásnak voltak jók, most hirtelen "kitörési pontok" lettek a cigányok?
Perwool
@lampa laz: "Híd a munka világába."
Gondolom vasból volt a híd, aztán eladták kilóra...
Eladott Ország
"Orbán: A romák nem segélyen tengődő kisebbség." Nem ingyenélők, hanem olyan saját lábon állók, mint a tezsvérük, a csúti kancigány.
Borsodi
A legtöbb cigány a munkát és a szappant kerüli.Számukra a munka szégyen megvetendő tiltja a vallásuk,pénzhez jutás legegyszerűbb módja lopás rablás,erőszakkal elvenni a másét.Erre büszkék és a börtön évekre ha nem sikerül szétverni le rombolni, mindent Így tudnak felzárkózni.!Vannak becsületes dolgozó cigány családok is,azokat már ki utálták maguk közül.
lampa laz
@Perwool: Ezek úgy érzik meg a fém szagát, mint legyek a dögöt. Már a lomtalanítást sem kell megvárni, mert amit kitesz az ember a kuka mellé 1 órán belül eltűnik. A múltkor láttam az ablakomból, h egy idős bácsi kirakta az olajsütőt, nem sokkal később már nem volt ott, gondolom nem ő vitte vissza.
bencemacska
@iluminati: ma, 16:25
A kivétel mindig erősíti a szabályt!
bencemacska
Az előző választás előtt is kinevezte őket "rejtett tartaléknak"!
Zeta
A munka , három műszakban 120000 ft!
A tanulás a gyerekeknek a szülők fizetése miatt egyre elérhetetlenebb!
A "romák" még is miből élnek, ha nem a magyarok adójából?
A szakkollégisták nem reményt, hanem lassú csődöt hoztak az országra!
Lepényleső
Fekália,bélsár,emberi ürülék. Mi változik ha a szinonimát viszi a tajték?
justhpeter
Azt gondolom, csak pofán kellene vágni ezt az Orbánt ! Erőforrást lát a romákban, de a roma felzárkóztatásra rendelt pénzt előbb kormány-főroma szinten ellopták, majd újra odaadták. Gondolom a lopkodás gyakorlása volt a cél. Korábban szó volt a közmunkások oktatásáról, hogy esélyük legyen a munkaerő piacon. Hát a szappanbuborék fújáson kívül más hasznosat nem tanultak. Meg sem merem kérdezni, hogy az erre szánt pénz hol van most ?
Most választás előtt mit mond arról, hogy miért kell az "erőforrást" nyomorban tartani ?
papa.49
@iluminati: Így igaz ezért is írtam, hogy az egyes cigány emberek között is óriási különbségek vannak, van olyan sok aki dolgozik becsülettel, és eszébe se jut a segélyt tarhálni !!!
1bitang
@iluminati: A dac dacot, az erőszak erőszakot szül. A gengszterváltás legnagyobb vesztesei a romák voltak. A munkahelyek elvesztése először is őket sújtotta. A kötelező katonaság megszünése elvette azt a lehetőséget (is), hogy közösségben, szabályok szerint kelljen élni. Nem kevesen ott voltak rákényszerítve a (minimális, alacsonyszintű) higiéniára és étkezésre. Aki leszerelt, az már nem tudott élni putriban. Akkor kezdtek a "cigánysorok" hasonlítani a környezetükhöz. Tömegével lehet(ne, ha valaki akarná) olyan települést találni, ahol az 50% roma lakos lakóhelye nem különbözik a többitől. Senki nem vitatja (tagadhatja), hogy -relative- sok az antiszociális, összeférhetetlen, sőt bűnöző roma, de ezek egy része már annak a -sajnos, széleskörű- társadalmi felfogásnak "köszönhető", aki ezeket az EGÉSZ roma népességgel azonosítja. Lassan azt kell mondanom: amit főztünk, együk meg.
Hogy ez a helyzet (állapot) mennyire függ össze a -jelenlegi- politikai (társadalmi?) rendszerrel, azt nehéz lenn pontosan körülhatárolni, de biztosan jelentős az összefüggés.
Mindig volt, minden társadalomban bűnbak, akire/amire mindent rá lehetett lőcsölni. És ez legalább annyi kárt okoz(ott), mint a természeti katasztrófák.
kokopelli
@1bitang: Igazad van,de ha a "főcigány Flórit" sok tíz millió Ft-al szökni hagyják,akkor
az olvasni tudó etnikai tesók jogosan kérdik,hogy egy "csirké"-ért veri a nyálát a Yard?
A hír meg szájhagyomány útján terjed! Tudom nem mentség a mi szemünkben,de mi
nem mindenkik vagyunk!
iluminati
@1bitang: A volt munkatársaim között voltak romák...jól dolgoztak és jól loptak is...most kint dolgoznak külföldön...ha csak a katona éveimre gondolok ott is voltak romák a közeli faluban de azok dolgosak rendes lakásuk volt...nekem az ilyenekkel semmi gondom...csak léteznek roma nemzetségek ahogyan ezt ők elmondták...és kevés van köztük akik dolgoznak és van céljuk...
tudode
Az már olyan mindegy, hogy a Nézőpont, és a MINDEN LÉBEN KÉT KANÁL hogyan mentegeti magát azokkal, akik a RENDSZERVÁLTÁS egyik LEGNAGYOBB elszenvedője, ahhoz képest, ahogy a RENDSZERVÁLTÁS ELŐTT jobban törődtek velük, mint az/azok, akik NEM LÁTNAK TOVÁBB a stadionjaiknál, a bányáiknál, a hoteljeiknél, foteljeiknél.
.
Pár hónappal ez előtt az EU is elmaraszta pártunkat, és kormányunkat a ROMÁK FELZÁRKÓZTATÁSA hiánya miatt, amelyhez hozzájárul/lt a Flói is, aki azokkal a MILLIÁRDOKKAL NEM TUD ELSZÁMOLNI, amelyet ünnepélyes keretek között, "Együttműködési szerződés" keretében kötött meg a két HAVER:
.
------ Európai Bizottság: Továbbra is súlyos a romák helyzete
hvg.hu/itthon/20170830_Europai_Bizottsag_tovabbra_is_sulyos_a_romak_helyzete
(...)
"""" Magyarországon a romaintegrációra szánt pénzek jelentős részét Farkas Flórián Országos Roma Önkormányzata kezelte. A Híd a munka világába fedőnevű programban 1,6 milliárd forinttal nem tudott elszámolni a roma vezető, ám a NAV még mindig nem fejezte be a nyomozást. A sikkasztásnak nincs politikai következménye: a Fidesz már megkötötte a választási együttműködést a Farkas vezette Lungo Drommal, és Lázár János miniszter is azt mondta, a bizalma töretlen."""
.
Nem szégyenlik magukat! Az elkövető amiatt, mert CSERBEN HAGYTA az ország kisebbségét, aki megbízta amiatt, mert ugyanolyan CINKOS A FLÓRIVAL, mint vele szemben a NER!
.
---- CÉLPONT - Farkas Flóriant kerestük
www.youtube.com/watch?v=TTr5rV_U_y0
.
Flóri CSALÁDJA UGYANOLYAN SZEGÉNYSÉGBEN él, mint a cigányság legtöbbje.
.
Ugyanezt tette a középosztállyal pártunk és kormányunk!
Ma már "csak" a Gorbán köréhez tartozó, a köz vagyonából gazdagodó, és nem EGY LÉPÉSSEL ELŐRE, hátra lépő lecsúszott milliók tengetik az életüket!
.
Jobban járt volna úgy a hallgatóság, mint a cigány társadalom, ha SZEMÉLYES TAPASZTALATÁT objektívan adja elő, és nem a NÉZŐPONT fals statisztikájával érvel!!!
surdilloFUJT
@papa.49: választáskor 2 ezerért oda húzza az x-et ahova mondják neki!!!
Eladott Ország
Bizony szükség van a réti négerek szavazataira is. Olyan "dógos" vagy te is mint a tezsvíreid. Van még bőr a pofádon az biztos.
kukac50
Valóban vannak romák akik dolgoznak, de ha Farkas Flórián és Orbán nem lopták volna el a több mint 2 milliárd forint felzárkóztatási pénzt akkor több munkahely lenne részükre.
Sokan már rájöttek ha dolgoznak jobban tudnak élni.
Persze ha ellopják a felzárkóztatásukra uniótól kapott pénzeket akkor esélyük se lehet.
Azért lopták el,hogy kiszolgáltatottak legyenek és szavazatukat kénytelenek legyenek eladni lejárt szavatosságú élelmiszerekért. Ezért is Orbán vonható felelősségre!,
surdilloFUJT
@kukac50: MINIMUM EGY KENDERKÖTÉLLEL,A TELJES CSALÁDI VAGYONELKOBZÁS UTÁN!
vadsanca
"A romák nem segélyen tengődő kisebbség" Akkor miért is kapják? Szűnjön meg! Egy tollvonással ezt is meg lehet hozni!
Jozefina
Ha a Florira gondol és a kormány egy-két tagjára, akkor még igaza is lehet !!!??? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.