Az LMP első útja kormányon Moszkvába vezet majd, hogy kiléptessék az országot a paksi bővítést megalapozó Orbán-Putyin paktumból, második útjuk pedig Brüsszelbe, hogy elérjék az unió vezetőinél az országunk számára hátrányos kétsebességes Európa víziójának elvetését.

"Magyarországnak Európa éllovasai között van a helye" – hangsúlyozta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Szél Bernadett társelnök, miniszterelnök-jelölt, aki Ungár Péterrel, a párt országos elnökségének tagjával ismertette pártja külpolitikai programját.

Kormánypártként az LMP első útja Moszkvába vezetne

MTI Fotó: Kovács Attila

Szél Bernadett kőkorszakinak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök külpolitikai nézeteit, de, mint fogalmazott, az LMP a XXI. század körülményei között kívánja sikeressé tenni az országot. Nyugaton van a tudás, az innováció, a zöld gazdasági átalakulás – mondta, ezért szerinte nyugati nyitásról kell beszélni. A kormány által hirdetett keleti nyitás ugyanis bezárta az országot egy rossz helyzetbe – tette hozzá.

A kormányfő emellett mindent megtesz azért, hogy elszakítsa egymástól az unió magországait és a többi tagállamot. A kétsebességes Európa legfontosabb szószólójává vált, ezzel pedig kijelölte Magyarország számára a második sebességet – tette hozzá, de szerinte a miniszterelnök az ország diplomáciai erőforrásait is felszámolta, és aláássa a magyar érdekek képviseletét.

Ungár Péter a paksi bővítést nevezte a kudarcos külpolitika "ékkövének", mert az annak alapját jelentő hitel csak Vlagyimir Putyin orosz elnök érdekét szolgálja, és nem a magyar emberekét. Felszólította a kormányt, hogy ne költsön további közpénzt a beruházásra, mondván: Ausztria ismét megtámadta azt – ezúttal az engedélyeztetést –, így szerinte kétséges a bővítés megvalósulása.

Bírálta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is, amiért szerinte megengedhetetlen módon beszélt a luxemburgi külügyminiszterről. Kijelentette: a "furkósbotot" akkor kellett volna használni, amikor például Szlovákiában levetették a magyar nyelvű táblákat a vasútállomásokról, és nem akkor, amikor egy szövetséges ország kritikát fogalmaz meg velünk szemben.

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Kormánypártként?

Bernike nem vagy lázas? 5%-al akarsz kormányrakerülni? A fidesz ellenében? Egyedül?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Madácsi Pali
A fideSSt sohasem zárták ki a koaliliciós partnerek közül, ezt most sem tették, viszont eddig is működtek velük együtt. Nagyon úgy tünik ha bejutnak a kormányváltást még megfurhatják.
Sámannus
Ez a legjobb mese, amit ki lehet találni egy jó kis bújócskából.
Ahogyan a kislány is kikötötte, hogy amikor hazajön a málenkij robotból, ő is azt mondta, hogy mindent kipakol. A vasútállomáson ahová megérkezett, szóltak a rendőrök az anyjának, ha azt akarja, hogy ne tűnjön el a lányuk örökre, hallgattassák el.
"A kislányomnak vécére kell menni", küldött el mindenkit mellőle az anyja, és be is rángatta a mellékhelyiségbe, és ott elmagyarázta neki, mi várna rá ha vissza kerülne Oroszországba.
Látszik hogy Berci is putyintól kéri az első tanácsot. Valószínű megismeri amit az elődök aláírtak, és le megyen kutyába neki.
kereső
"Ványadt bácsi: Köhögés...- Mintha ma kissé hűvösebb lenne, Alexander Alexandrovics "Dadus: -Hej, ha az én galambocskám, Galuska Galagonyovics, ha eztmegérhette volna.Ványadt bácsi: - Mit, Daduska?Dadus: Tétován ránéz, majd a messzeségbe. - Nem mindegy?"

Én is azt kérdezem,nem mindegy mit mond?
Béla333
Jó az elképzelés, persze a DK-sok itt fentebb köpködik, mert ők már csak ilyen mocskolódók.
Paksot le kell állítani!
kereső
Az aki,engem a választópolgárt nem hallgat meg,nem figyel rám,nem érdekli,hogy én mit mondok-annak a szövege számomra érdektelen.Nem mindegy mit mind? Számára is teljesen mindegy,hogy én mit mondok.
Béla333
@kereső: 18.24
Érdekes! Engem meghallgat az LMP!
Téged meg biztosan a Vadai Ági hallgat meg! Vagy a Feri!
kereső
@Béla333: osztán mire mész vele Béla333,mindannyian.
Egyébként meg,-ilyet itt még nem mondtam senkinek,de neked mondom-menj a picsába.
Neked mindenki dk.-ás ,aki szóvá meri tenni,hogy nem az lmp a szive csücske.Hát nem,te primitiv bigott lmp-s.
Béla333
@kereső: 18.33
Csak kibukott belőled a bunkó...
Egyre biztosabb, hogy mégiscsak DK-s vagy!
Béla333
@kereső: 18.39
És úgy néz ki úgy is maradtál...
kereső
Az ,hogy Gyurcsány miatt szóváltásba kerültem-és kerülök veled, az azért vol/van mert ki nem állhatom a primitiv hazudozást.És te /és az lmp.-i ezt a szöveget nyomja, ami fidesz mantra.Várom,mikor jut el az elios ügy idáig.Ami meg az lmp. "fennnkölt erkölcsiségét"illeti, bemutatták Tátrainál,és Császinál.
A tiszták.Mi?
Béla333
@kereső: 18.43
Gondolj amit akarsz, én is ezt teszem!
Nekem Gyurcsány és a Fidesszel 2010 előtt a lopott közpénzeket szétosztó bűnszövetsége sohasem lesz választható alternatíva.
Egyébként meg valami nagyon beakadt nálad, ha Tátraiék jogerős bírósági ítéletéért is az LMP-t teszed felelőssé!
kereső
@Béla333: nem tettem őket felelőssé.Csak a cinikus ,gúnyos megnyilvánulásuk/Hadházy,Szél/ nem tetszett.Nem,mert az a "jogerős biróságiitélet" egy jogállamban elfogadhatatlan.És amennyire visszaemlékszem másoknak sem.És mert az lmp-a 2011 -es énjétől "kissé" eltávolodva,180 fokot fordulva támogatja a kettős állampolgárok szavazati jogát,hát ezért sem jön be nálam.És nem jön be nálam az sem,hogy a Horthy mise kapcsán minden más ellenzéki párt- a jobbik nem az-véleményt nyilvánitott,csak az lmp.nem!És Szél,meg Hadházy sem.
Nekem ezek a dolgok is számitanak.És az is számit,hogy ha már korrupciós "tiszta" prtról beszélünk,akkor miért nem szólnak az egyházaknak adott hitéleti támogatásról?Miért nem szólnak arról,hogy a szekularizáció jegyében minden gyermeknek joga kellene,hogy legyen a világi oktatáshoz.Olyan MDF-es filingje van az lmp.-nek.
Béla333
@kereső: 19.00
Ne beszélj mellé, mondhatnám úgy is, hogy ne hazudj! Az LMP ma sem támogatja a határon túli magyarok szavazati jogát csak azért, mert nem áll be Gyurcsány közéletet hergelő, az ellentéteket szító propagandája mögé. Hogy nem tartja jónak egy már megadott jogot most visszavonni, az még nem azt jelenti, hogy támogatja a szavazati jogukat.
Ha ezt nem fogod, akkor felesleges erről veled beszélni!
Béla333
Az oktatás jelentős fejlesztése az egyik legfontosabb programja az LMP-nek:
"Mi tudjuk, hogy az oktatás a legjobb befektetés, ezért erre fogjuk költeni a közös vagyonunk jelentős részét: oda akarunk eljutni, hogy minden száz költségvetési forintból 20 forintot oktatásra fordítsunk. Növeljük a pedagógusok önállóságát, és visszaadjuk azoknak az önkormányzatoknak a fenntartói jogokat, amelyek akarják és képesek iskoláikat működtetni. Ingyenessé tesszük a diplomaszerzést, mert a célunk az, hogy 10 emberből 4 diplomát szerezzen. Megvédjük a vidéki felsőoktatási intézményeket, mert azok kulcsszerepet játszanak a vidék elnéptelenedésének megállításában."
lehetmas.hu/szel-terv/
Béla333
@kereső: 19.09
Mivel a múltkor büszkén vállaltad, hogy te nem vagy hajlandó utána nézni, utána olvasni dolgoknak, így kénytelen vagyok ide idézni a kérdésedre (Miért nem szólnak arról,hogy a szekularizáció jegyében minden gyermeknek joga kellene,hogy legyen a világi oktatáshoz.) az LMP programjából a választ:

"...nem támogatjuk, hogy további iskolák kerüljenek egyházi fenntartóhoz. Ahol csak egyetlen iskola van, ott elvárjuk, hogy az a fenntartó jellegétől függetlenül világnézetileg nyitott és sokszínű képzést nyújtson. Az egyházi és világi intézmények közötti finanszírozási különbségeket megszüntetjük."
lehetmas.hu/lmp-uj-kezdet-valasztasi-program-2018/

Nem a te kedvedért idéztem ide az LMP programjából, hanem hogy bárki láthassa, hogy milyen aljas módon mocskolják itt egyesek igaztalanul az LMP-t!
Béla333
@kereső: 19.00
És hogy ne halj meg hülyén:

"9. Szilárd jogi és gazdasági alapokra helyezzük az egyházak függetlenségét.

Nagyra értékeljük a vallási közösségek értékteremtő és értékmegőrző tevékenységét. Közfeladatokat ellátó intézményeik finanszírozásában a szektorsemlegesség elvét követjük. Hogy működésük és hitéleti tevékenységük ne függjön a mindenkori kormányzat jóindulatától, gondoskodni akarunk anyagi függetlenségükről. Ezt szolgálná az egyházak kárpótlásával kapcsolatban eddig történtek felmérése, a folyamat korrekt befejezése. Az egyházak bejegyzését a független bíróság hatáskörébe utaljuk."
kereső
@Béla333: egyik sem mond ellent annak,amit irtam.Nem az egyházak kárpótlásáról irtam,hanem a jelenlegi támogatásról.A kárpótlásuk tudtommal már lezárult.Az egyházi iskolák nem fognak világi-és nyitott képzést nyujtani.Erre egyszerűen a magyar egyházak nem hajlandóak,akik a pápával képesek szembeszállni bizonyos kérdésekben,ott nem lehet szó erről sem.
Szóval szép ez igy leirva,csak nem a mai valóságból indul ki.
Nincs értelme erről vitázni.Az lmp.nem hajlandó a miértünk a legcsekélyebb kompromisszumra sem,igy pedig orbán marad .És csak még egy dolog erre az egészre-én úgy gondolom,hogy a pártoknak kellene a szavazói elvárásokhoz alkalmazkodni a jelenlegi helyzetben.Nem forditva.
Én csak egyet akarok,Orbán-és a fidesz NER-estől,mindenestől tünjön el.Ezt várom a demokratikus ellenzék pártjaitól-hogy ezért mindent,de mindent tegyenek meg.Utána majd,lehet programokról,és egyebekről vitatkozni.És akkor majd választhatunk mi is,úgy ahogy a pártszimpátiánk,a pártok kinálata-programja alapján-választunk.Most inkább csak szavazunk.
Orbánék-vagy egy demokratikus Magyarország.Ez a fő kérdés számomra,nem az,hogy ki miit ir a programjába.Majd! Ezután azt is megnézzük.Talán.Ha a pártok hagyják. Ha nem-nem.Ők jól lesznek a parlamentben,megbeszélik a szombat esti vacsorát, amig orbán hagyja nekik,amig bele nem simulnak a NER-be.mi meg...
Béla333
@kereső: 20.05
"..Az lmp.nem hajlandó a miértünk a legcsekélyebb kompromisszumra sem,.."

Ha te is az egymást 1994 óta kormányon váltogató MSZP-DK-Fidesz haszonélvezői közé tartozol, akkor igazad van! Tolvajokkal, az országot lerabló pártokkal, politikusokkal nincs kompromisszum!

"...én úgy gondolom,hogy a pártoknak kellene a szavazói elvárásokhoz alkalmazkodni .."
Az LMP pont ezt teszi! Többek között az én elvárásaimnak, az ország érdekeinek megfelelően politizál!

"Én csak egyet akarok,Orbán-és a fidesz NER-estől,mindenestől tünjön el."
Én meg kettőt! Tűnjön el a Fidesz, de vigye magával a korábbi időszak maffia partnereit, maffia társait is: az MSZP-t és a belőle kivált DK-t is! Ha ez megtörténne, akkor lehet kezdeni az ország újjáépítését!

"Most inkább csak szavazunk.Orbánék-vagy egy demokratikus Magyarország"
Természetesen demokratikus Magyarország kell, de a demokráciába a tolvajok, korrupt, bűnpártoló pártok, politikusok nem tartoznak bele!

Lehetne veled beszélgetni, persze csak akkor,ha nem ezzel kezdted volna a mai napi "beszélgetést": idézet tőled: "neked mondom-menj a picsába."
Peller Anikó
Kormánypártként?

Bernike nem vagy lázas? 5%-al akarsz kormányrakerülni? A fidesz ellenében? Egyedül?
koszpeko
@Béla333: Ti nektek nincs közötök a fityfaszhoz ugye köpönyeg forgató szélkakaska Berni?

mno.hu/belfold/elfogadta-a-fidesz-kozeli-plakatceg-ajanlatat-az-lmp-2448917
koszpeko
Elfogadta a Fidesz-közeli plakátcég ajánlatát az LMP
MN

2018. február 21., szerda 16:26, frissítve: szerda 17:00

DOSSZIÉPlakátháború


Hozzászólok
800 óriásplakáton és 300 citylighton hirdeti magát az LMP a választásokig – írja a Hvg.hu. A portál szerint a plakáthelyeket közvetítő, Fidesz-közeli Odex ajánlott fel plakátolási lehetőséget az ellenzéki pártoknak, nem túl előnyös feltételekkel, a pártok értelmezése szerint a cég lényegében egyedül dönthetett volna, hol lesznek a plakátok.

Az LMP és az MSZP levélben kért pontosítást, majd utóbbi párt elnöksége úgy döntött, Fidesz-közeli céggel nem szerződnek. A DK és a Jobbik eleve elutasító volt, ahogy az Együtt is. A Hvg.hu-nak egy névtelenséget kérő LMP-s politikus azt mondta, csak azok után a helyek után fizetnek, amit ők választottak ki. „Ezek nem nagyon jó helyek, de nem is fostaliga” – fogalmazott.

Azt, hogy itt nem a legjobb helyekről lehet szó, az ár alapján egy másik párt politikusa is megjósolta. A Fidesz is ezen a cégen keresztül hirdet, az általuk nyilvánosságra hozott szerződésből ki lehet számolni az árat, ami jóval magasabb az ellenzéknek ajánlott 40 ezer forint plusz áfás plakáthelyeknél, amiben az előállítás költsége még nincs benne – teszi hozzá a portál.

A DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba azt mondta, ők nagyjából 150 plakáthelyről tárgyalnak még nem Fideszhez köthető cégekkel, de szerződést nem kötöttek.
Béla333
Minek elvesztegetni még 4 évet? Inkább már most meg kellene az LMP-t választani.
Így is már elvesztegettünk egy normális elképzelésekkel rendelkező párt kormányra kerülésével vagy 28 évet!
Az eddigi választásaink egyike sem volt valami nagy siker. Szerintem!
Lassan eltelik az élet és mi még mindig a bűnözőket választjuk?
Lehetne ez másképpen is!
kereső
@Béla333: nem ezzel kezdtem,de megkövetlek.Ritkán szoktam magam ennyire elragadtatni.
Most hamut szórok a fejemre,De nagyon nem tetszik,hogy ha az lmp.-re bármit kritikát mondok/mondunk is ,rögtön jössz a dk-ás dumával,nekem meg egyenesen vadai ágit,és gyurcsányt ajánlgatod.Azért azt már észrevehetted,hogy vannak önálló gondolataim,és nem pártbrossúrával házalok.
Mint mondtam,nem birom a primitiv fideszes hazudozást.És egy politikus kell,hogy rendelkezzen kompromisszum képességgel.
Olvastad a legójabb korrupciós jelentést? Tanulságos.
Na ezért nem kéne az lmp.-nek szétteriteni a fidesz szarát, és egyenlőség jelet tenni a jelenlegi helyzet és a 1990-2010 közötti időszakkal.Már csak azért sem,mert akkor talán még volt demokratikus jogállamnak nevezhető államunk.Ma már nincs. Emlékezzél az NDK-ra. ott is több párt rendszer volt,meg demokratikusnak is mondta magát.Kb.ott vagyunk-ha a csak a választási törvényt nézem,az ellenzéki páártok ellehetetlenitését célzó támadűsokat, az NVB legutóbbi "saját" értelmezését választási tv.ügyben.
Csak éppen még nem visznek ellenzékieket.De majd el jön az is. A törvény kész-az alkotó pihen,és várja a szavazás végét.
Béla333
@koszpeko: 20.35
Kissé elaludtad a közelmúlt történéseit, ugyanis:
"Az LMP után az MSZP is be meri vállalni a Fidesz-közeli plakátcéget
A korábbi elnökségi döntést írják felül."
propeller.hu/itthon/3335964-lmp-utan-mszp-is-be-meri-vallalni-fidesz

Ez szerintem nem pártpolitikai kérdés! Média megjelenés alig van, ha drága is, de legalább ez egy lehetőség!
koszpeko
@Béla333: A szöveg értelmezés megy fóbiás???
Az LMP és az MSZP levélben kért pontosítást, majd utóbbi párt elnöksége úgy döntött, Fidesz-közeli céggel nem szerződnek.
rohács1926
@Peller Anikó: ma, 20:28
Kormányra kerülhet 5%.kal. Csak nem a fidesz ellenében és persze nem egyedül.
Béla333
@kereső: 20.37
Elfogadva!
Az LMP nem a Fidesz szarát teríti szét, csak minden párt/alakulat saját tevékenységét a helyén kezeli.
Ha lopnak és összejátszanak a hátunk mögött, akkor azt nem lehet úgy kezelni, mintha ilyen nem történt volna az elmúlt évtizedekben.
Nem lehet a fejünket a homokba dugni és azt gondolni, hogy nem játszanának újra és újra össze közösen kerülve el az elszámoltatást a továbbiakban is.
A korrupciós helyzet az egymást kormányon váltogató alakulatoknak köszönhetjük. Különböző mértékben, de mind hibás és bűnös ebben.
Amikor nem álltunk a sarkunkra, amikor a rabló privatizációt vagy éppen az olajszőkítések disznóságait láttuk, akkor adtunk a politikusi "elit" alá lovat! Most már elég volt a hülyének nézésből, a bűnökből!
Valóban egyre kevesebb időnk és lehetőségünk van normális országot kialakítani.
Béla333
@koszpeko: 20.41
Nekem megy a szöveg értés, de a jelek szerint neked nem annyira. Na mégegyszer:

"Az LMP után az MSZP is be meri vállalni a Fidesz-közeli plakátcéget
Az MSZP is igent mond a Fidesz-közeli Odex ajánlatára, így nekik is lesznek óriásplakátjaik és citylight posztereik a választás előtt. Molnár Gyula MSZP-elnök egy sajtóbeszélgetés után azt mondta, jelzik a cégnek, hogy élnek a lehetőséggel – 800 óriásplakátot és 200 citylightot kértek.."
hvg.hu/itthon/20180222_Az_LMP_utan_az_MSZP_is_be_meri_vallalni_a_Fideszkozeli_plakatceget
koszpeko
@Béla333: Baszd meg!!!
Olvasd el még egyszer te sötét fóbiás fasz.
Az LMP és az MSZP levélben kért pontosítást, majd utóbbi párt elnöksége úgy döntött, Fidesz-közeli céggel nem szerződnek.
Béla333
@koszpeko: 20.56
B+ te!
Mit nem értesz ezen?
"Az MSZP is igent mond a Fidesz-közeli Odex ajánlatára, így nekik is lesznek óriásplakátjaik és citylight posztereik a választás előtt."

Most már értem, hogy miért olyan nehéz pl. veled szót érteni!
Egészen elképesztő, hogy ennyire ne érts meg egy leírt szöveget!
Béla333
@koszpeko: 20.56
Na akkor a gyengébbek kedvéért!
Amit beidéztél cikket az még szerinted is :"2018. február 21., szerda 16:26, frissítve: szerda 17:00"
Amit meg én idéztem, az meg "2018. február. 22. 15:46 2018. február. 22. 16:46"

Akkor melyik a frissebb hír? Na???
Béla333
@koszpeko: 21.13
Csak okádod magadból a mocskot, de a másik beírásait el sem olvasod!
20.54-kor az írásom végén levő hvg linkre rákattintasz, akkor bejön!
wagabund
ajaj.. egy elefánt berohan a porcelánboltba...?
kereső
@Béla333: 20:51, de igen.Azzal,hogy egyformán itéli meg-és egyformán kezeli az elmult 27 évet,igenis az utolsó nyolc év minden sz@rát szétkeni .Holott minőségi különbség van a kettő között.A 20 év korrupció, a 8 év meg a törvényesitett lopás időszaka/ a jog felhasználása a jogtalanság végigviteléhez/+a demokratikus jogállam lebontása.És azzal a megjegyzéssel kiegészitve,hogy ez utóbbi 8 év tevékeny részese volt az lmp.-is ,mint frakcióval rendelkező parlamenti párt. És ment vele valamire egyedül?Nem.Mint ahogy nem fog menni április 8-án sem.És azzal,hogy 2014-ben is különcködött sikerült 2/3-ot szereznie orbánnak.És ez azért nem felejtős ám!Szóval a mai realitásokból kéne legalább kiindulni, nem felllegekben járva erkölcsi piedesztálról lenézni az országra.
kereső
@Béla333: és akkor Gyurcsány védelmében! Az a sok fideszes hazugságot ,amit az emmuttnyocévért rákent a fidesz, mindazt megvalósitotta 2010-től.Nem Gyurcsány,hanem a fidesz.Ilyen mocskos ellenzéke még nem volt egyetlen másik kormánynak sem Magyarország újkori történelmében.Hiszen az volt a jelszó!-minél rosszabb az országnak,a kormánynak annál jobb nekünk-mármint a fidesznek.És bejött.És ezzel állt egy platformra az lmp-2008 tól kezdve.Már akkor sem a valóságot nézték,hanem azt az "alternativ" valóságot,amit a fidesz igyekezett és igyekszik létrehozni.És nem tudnak ettől elszakadni. A föld meg forog tovább.
Mi meg megyünk az orosz medve ölelő karjaiba,mert az ellenzék egyes pártjainak ma is az emmuttnyocév inkább ellenére való,mint a mostani nyolcév.Gondolod,hogy képesek leszünk megbocsájtani?
wagabund
@kereső: nyugodtan folytathatod e rövid, mégis tűpontos elemzésed egy jóslással...még csak most jön a feketeleves...mert ahogy áll az ország szénája az unijóban, a' szerint csak szarul jöhetünk ki ebből..
kereső
@wagabund: Tudod nem szeretek jósolgatni.Mert ,amit megjósoltam 2010-ben, a "gazdaság ujraosztását",hiszen ezek a fiúk a vadprivatizációból kimaradtak?!,bejött.Méghozzá oly módon,amit el sem tudtam volna képzelni.Volt a nóta,valamikor:"láss,láss ne csak nézz!",na ez van.
kereső
@kereső: amit el sem tudtam volna képzelni! az az,hogy ez gyakorlatilag az ország kifosztását is eredményezi,nem csak azoknak a .gazdasági versenytársaknak?!az ellehetetlenitését,akikkel azért megvolt végig az "együttműködés" 1998-tól kezdődően.
adrenalink
Ennyi erővel magához is rendelhetné Putyint. Merjünk nagyot álmodni! :-)))
Béla333
@kereső: 06.53Neked/nektek az LMP csak arra kell, hogy legyen egy bűnbak, akire mindent rá lehet kenni.
Az elmúlt évtizedek politikusi korrupcióját.
A Fidesz 2010-es 2/3-át! 2014-es 2/3-át!
Az ellenzék impotenciáját.
Az ország folyamatos lecsúszását, minden rosszt. Pedig:
Az LMP következetesen a politikusok korrupciója ellen lépett és lép fel a mai napig is.
A politikusok bűneinek és bűncselekményeinek a mértéke egy független igazságszolgáltatásra tartozik, azt se te se én nem dönthetjük el.
Mi annyit láthatunk, hogy az egymást kormányon váltogató és egymást érdemben soha el nem számoltató MSZP/DK és Fidesz alatt folyamatosan csúszott le az ország, pl. a korrupció tekintetében már csak Bulgária előz meg minket.
És nem az LMP miatt!
kereső
@Béla333: Béla,komolyan azt kell mondjam,hogy nem érted a LÉNYEGET!!,és ezt az lmp sem érti.Politikai vakság-igy hivják az ilyet.
Béla333
@adrenalink: 07.44
Ha bejelenti a Szél kormány, hogy felmondja a Paksi szerződést jön majd Putyin magától is!
Béla333
@kereső: 07.49
A lényeg: az eddigi korrupt politikusi garnitúra szakadékba terelte az országot!
Elég volt ebből! Takarodjanak!
Szerintem!
kereső
@Béla333: nem Béla,nem ez-ill.nem csak ez a lénye!.Ez csőlátás! Lásd az egészet ,egyben!
Béla333
@kereső: 07.53
Szerintem te ragadsz le rész dolgoknál az egyes oldal iránti elfogultságodban.
Próbálod terelni a gondolkodást, pedig ha őszintén végig nézed, végig gondolod, akkor láthatod, hogy 2010-ig nagyon jől elvolt az MSZP és a Fidesz a közös adóforint lopkodásokkal. Akkor mérgesedett csak el a viszony, amikor 2010-ben 2/3-ot kapott a Fidesz és mohó lett: az addigi mutyipartnert kizárta a további lopásokból.
Innen ered ez a nagy hőbörgés az MSZP/DK részéről.
Az meg különösen undorító, hogy minden rosszért egy talpig becsületes, a korrupció mentes közéletért, az ország sorsának jobbá alakításáért, értünk - állampolgárokért küzdő pártot és annak a politikusait teszed felelőssé!
kereső
@Béla333: Béla,ha értenéd,nem vitáznék veled.De nem érted.És,megbocsáss-de nem én vagyok elfogult,hanem Te.Ne legyen nekem igazam!!!
nevemnick
@Béla333: 08:02 nem vagyok az általad felsorolt három pártnak (LMP-MSZP-DK) a kedvelője, de az elsővel nagyon elfogult vagy, a másik kettővel nem ellenszenvezel, hanem ellenségként kezeled őket. Átvetted Berni et.nő stílusát, ami nem vezet jóra. Eleve kizárja a pártod az együttműködést, kivéve most a Momentumos bepróbálkozást, ami szerintem nem vezet sehova, mert a másik párt csak azért vesz részt a választáson, hogy minél kevesebb szavazat jusson az ,,igazi" ellenzéknek. Ha meg véletlenül bejut, (az LMP nélkül is) akkor megalakul az új fidel-ittas, azaz a KDNP megy a levesbe.
Béla333
@nevemnick: 08.52
Lehetséges! Valóban mélyen fölháborít amit az MSZP-SZDSZ kormányok tettek a választók, a bennük megbízókkal. Becsapták őket, hazudtak nekik, miközben az adóforintjainkat dézsmálták. És hogy ne legyen ebből botrány, a Fidesz hallgatását megvették a lopott értékek egy részének az átjátszásával. Hogy az "igazságszolgáltatás" meg ne szólhasson ebbe bele, azt meg a közösen helyzetbe hozott Polt garantálja! Kizárt a törvény előtti felelősségre vonás!
Tiszta maffia!
És igen. Én az ebben részt vevő, az országot ilyen helyzetbe kormányzó pártokat és politikusait az ország ellenségének tekintem.
Madácsi Pali
@Béla333: politikai álmodozás. Az LMP 1%-nyira billeg a kiesés határán, fényévekre a kormányzástól. Kormányzásra akkor lessz esélye, ha kiegészíti a fideSS elvesztett többségét. Akkor viszont nem a Paks II-ből léptet ki bennünket, hanem az unióból!
nevemnick
@Béla333: Béla, te ezt csak hiszed. Kíváncsi lettem volna, ha a gazdasági válság az elmúlt nyolc évben ,,tört" volna be, akkor az LMP mit tett volna? Az LMP egy annyira kevés párt, hogy szerintem lefagynának mint Rozi néni füle Szibériában.Azzal tisztában vagyok, hogy a regnáló kormányon lévők menekültek volna mint azok a bizonyos négylábúak a hajóról, de ha újra megválasztják őket ugyanezt tennék akkor is.
Béla333
@Madácsi Pali: 09.22
Kizárt dolog! Tudja az LMP, hogy abban a pillanatban engem mint támogatót elveszítene! =))))
Nem hülyék ők!
Béla333
@nevemnick: 09.27
Ne gondold, hogy az LMP mögött csak egy Róna Péter áll gazdasági vonalon!
Egész sor szakértő segíti őket!
Az meg, hogy az LMP mit tett volna vagy mit tenne egy adott helyzetben csak akkor tudhatjuk, ha odakerülnek!
Itt egyébként nem is ez a kérdés szerintem!
hanem hogy folytatódjon-e az eddigi lopkodós, összejátszós uram-bátyám maffia politika (akkor aki ezt szeretné, azok szavazzanak az 1994 óta egymást váltogató pártokra, politikusokra) vagy elindulunk-e végre egy tisztább, élhetőbb ország irányába?
Akkor meg jöjjön az LMP!
Madácsi Pali
@Béla333: sajnos nem az. Nem egyszer álltak a fideSS mellé, egészitették ki szavazatukkal eddig is.
kereső
@Béla333: meg jöjjön 1990! Róna nem sorolt ki az lmp mögül?Mintha ilyet olvastam volna.
Béla333
@Madácsi Pali: 09.42
Soha nem azt nézték, hogy a döntésük a Fidesznek vagy bárki másnak megfelelő-e, hanem hogy az országnak jó-e! Igen! Még az alkotmánybírók megválasztásánál is.
Egyébként meg senkinél nincs a bölcsek köve, lehet nekik is tévedni. Bár az alkotmánybíráknál jól döntöttek szerintem!
Béla333
@kereső: 09.43
Nem tudok semmi olyanról, hogy Róna ne támogatná az LMP-t!
Madácsi Pali
@Béla333: LMP-s lila köd, semmi haszna nem volt egyszer sem az országnak a tettükből, sőt!
A bölcsek kövével egyet értek, de nálam mindenkire vonatkozik, nem csak az LMP-re.
kereső
@Béla333: egy 2017.julius 24.-i interúra emlékeztem,/hir tv.,hvg szemlézett belőle/,amiben elmondta a véleményét az ország helyzetéről, és azt mondta,hogy nincs pártkötődése./azt tudom,hogy az lmp-s pártalapitványi tisztségéről még 2012-ben lemondott./
Béla333
@Madácsi Pali: 10.05
Van aki másképp látja:
" A teljes Alkotmánybíróság elmúlt egy éve nem a kormánynak kedvez
Az első nagyobb ügy, amikor az AB bizonyította a jogállamisághoz való ragaszkodását a a közigazgatási perrendtartás, közigazgatási bíráskodás kérdésében – Áder János jelzésére – döntésével nem engedte az elképzelés megvalósulását. A baloldali károgók csendben maradtak, az AB döntését nem üdvözölték.
A baloldali megmondók, agyatlan bírálók az ásotthalomi homofób és muszlimellenes rendelkezés megsemmisítése után sem mondtak egy elismerő szót sem – pedig ha lehetett volna szólniuk, akkor az a pillanat alkalmas lett volna rá.
Fontos, a sajtószabadság védelmében hozott döntés volt az is, amikor az index.hu példáján keresztül eljutott az AB addig, hogy az amúgy egész Európában abszurd módon csak nálunk létező rendőri arckép-védelem nem kötelező illetve annak nem lehet jogi következménye, ha nem takarják ki a rendőr képmását (eddig hülyére perelték a közzétévőket).
Fontos kérdésben döntött helyesen az AB,amikor a Natura2000 földek ügyében megállította a kormányt és gyakorlatilag keresztülhúzta az intézményesített szabadrablásos földprivatizáció egyik lehetőségét.
A liberális demokrácia védői akkor is csendben voltak, amikor pár hete az AB arról döntött, hogy nem lehet kizárni a közmunkából azt, aki nem tartja rendben az udvarát.
És most is mély hallgatás övezi a döntést, amivel Handó Tünde bírósági ámokfutásának mutatott pirosat az AB.
Valamiért akkor is nagy csend volt, amikor az AB mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet állapított meg, mivel a parlament nem biztosította az adózóknak, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-os egyházi felajánlásáról rendelkező nyilatkozat kedvezményezettjeként bármelyik vallási közösséget megjelölhessék."
reflektor.blog.hu/2017/12/01/a_teljes_alkotmanybirosag_elmult_egy_eve_nem_a_kormanynak_kedvez

Persze, hogy ezt valaki észrevegye, ahhoz nem csak nézni kell, hanem látni is!
wagabund
@kereső: 7.44..."el sem tudtam volna képzelni! az az,hogy ez gyakorlatilag az ország kifosztását is eredményezi,"...

azt kérdezik, hogy a nép miért nem megy az utcára tüntetni? senkit nem érdekel, mi történik?..

nos fentebb megválaszoltad... tíz emberből kilenc még mindig nem hiszi el, hogy mi is történik..
nevemnick
@Béla333: (9:41) Béla, írtam hogy az MSZP sem kedvelem... de gazdasági! szakemberek álltak mögöttük, sőt még megkockáztatom, hogy a mezőgazdasági miniszterük Gráf József a közel harminc év alatt a legjobb miniszterük volt. A gazdasági válságot szerintem a lehetőségekhez képest a legjobban ,,vezették" le.
Hogy loptak? Az akkori kormány vezető tagjainak legtöbbje nem az uralkodásuk alatt tettek szert a vagyonukra. Az eddigi kormányokban is voltak nyerészkedők, de azok mind eltörpülnek a regnáló kormány mellett. Mint többen is írták, az gyerekeink, unokáink jövőjét lopták, és ha kormányra kerülnek akkor még Magyarország jövőjét is magukévá teszik.
Meddőnek tűnik ez a vita, de egyet tudok: 2010-től Magyarország erős lejtmenetbe került...
Pálinkás Pál
Ez a 3,14csa egyre nagyobb marhaságokat mond...Remélem ne, jutnak a Parlamentbe sem...elég ott a fidesz,meg a jobbik határon túli seggnyalónak!!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 10.33
Te meg tuskó paraszt minek jöttél, csak hogy a parasztságodat bizonyítsd?
Béla333
@Pálinkás Pál: 10.33
Sötét vagy mint az éjszaka! Egy értelmes hozzászólásod sem volt sem a cikkhez, sem a kommentekhez!
Mocskos szájú és bunkó paraszt gondolkodású senkiházi vagy!
Pálinkás Pál
@Béla333: Te barom...hát ekkora marhasághoz amit bernike mondott nem lehet értelmeset hozzászólni!!!
"Az LMP első útja kormányon Moszkvába vezet majd, hogy kiléptessék az országot a paksi bővítést megalapozó Orbán-Putyin paktumból"
Ez egy nemzetközi szerződés ökör,bárki is kötötte...szerinted mennyibe fájna kilépni belőle csak úgy???bernike pont olyan mint a duce..gyengeelméjű fanatikusoknak szánja a szövegét,mert az értelmes ember csak röhög rajta!
Madácsi Pali
@Béla333: néhány szakmai döntés nem veszélyeztetei a fideSS törekvését alapvető dolgokban.
Mi van a felesben átnyomott 2/3-os plakáttörvény módosítással? Valahgy nem akar sorra kerülni.
Béla333
@Pálinkás Pál: 10.42
Neked egy értelmes mondat nem hagyja el a szádat, egy épkézláb gondolatot nem tudsz leírni!
Te csak mocskolni tudsz, rombolni, de építeni azt nem!
Te barom! Ausztriában Bulgáriában már megkötött vagy már meg is épült atomerőművek építéséi folyamatát állították le azért, mert az emberek úgy döntöttek!
Eljut ez az agyadig? Kétlem!
Az ország érdeke, hogy leállítsuk a Paki bővítést.
Persze Magyarország érdeke, nem a te országodé, ami ugye Románia!
Béla333
@Madácsi Pali: 10.43
Nem megváltást ígért az LMP döntése, csak annyit, hogy a teljes Fideszes elkötelezettségű alkotmánybíróság kiegészül egy néhány olyan bíróval, akik ugyan jobboldaliak, de legalább nem Fidesz párttagok!
Az adott helyzetben ez volt a legtöbb, ami kihozható volt a dologból!
Pálinkás Pál
@Béla333: Te baromarcú,írtam olyat hogy nem lehet leállítani...leállították annak idején nagymarost is...lehet még ma is nyögjük az árát!! Azt írtam hogy mennyibe fájna a nagyasszony remek gondolata?
Béla333
@Pálinkás Pál: 10.52
Sokkal többe kerülne az egész országnak, ha megépítenénk, mintsem hogy még itt az elején leállítsuk.
Bár az osztrákok akkor állítottak le egy erőmű építését, amikor az már az üzembehelyezésnél tartott.
Mégis megtették!
Azért mert te ilyen sötétagyú paraszt vagy, attól még más képes átlátni, hogy mi az ország érdeke!
Te nem! Te csak a román érdeket tudod átlátni!
Béla333
@Pálinkás Pál: 10.52
Te sötét agyú paraszt!
Csak hogy kicsit tovább is láss, mint az orrod:

"Az 1970-es években épített Zwentendorfi atomerőmű (németül: Kernkraftwerk Zwentendorf) Ausztria egyetlen atomerőműve. A létesítmény már közvetlenül befejezés előtt állt, amikor egy népszavazás megtiltotta az országban az atomenergia használatát. Az erőmű egyetlen kilowattórányi elektromos energiát sem szolgáltatott 2009-ig, és azóta naperőműként működik."
hu.wikipedia.org/wiki/Zwentendorfi_atomer%C5%91m%C5%B1

Nyilván ott nem olyanok élnek mint te, annyi aggyal, amennyi neked van!
Pálinkás Pál
@Béla333: Ezt te mondod nekem,akinek az elnökasszonya posványosra megy román valagat nyalni???Ti pont olyan hernyó párt vagytok mint a fidesz,csak elenyésző támogatottsággal!!!
kereső
@wagabund: ezért nem "pártprogramokkal" kéne itten kampányolni-"pozitiv kampány" cimszó alatt,hanem el kéne mondani az embereknek a valós helyzetet.De,ha valaki pártpolitikusként nem képes ennek felmérésére-hogy milyen tragikus mélyen vagyunk-akkor ,hogyan tudja/tudná ezt elmagyarázni.És az ország kifosztását!,nem csak az anyagi javakra értettem.
Sirni való!
Béla333
@Pálinkás Pál: 11.01
Hülye tuskó! El tudtad olvasni az osztrák atomerőmű történetét?
Váltogatod a témákat, amiben csak az a fontos, hogy mocskoljál, romboljál?
Minél rosszabb Magyarországnak, annál jobb neked, te román paraszt?!
wagabund
@kereső: még egy tévétársaság sem merte megvalósítani azt az egyszerű, de baromi nagyszerű elképzelést, hogy a képernyő egyik felén állandóan az aktuális hatalom ígéreteit, és azok megvalósítását mutatnák...sőt, azt sem teszik ki a képernyőre, hogy a mostani versenyzők mit is igérnek..pedig az lenne csak az igazi kampány, nem a sok felesleges plakát...

jó...tudom...amit milliók néznek, azon nem lesz kitéve..
wagabund
arra ugye nem elékszik egy párt sem -(mert miért is emlékezne)- hogy a visszabontott nagymarosi erőmű mennyibe került az országnak? ...sőt arra meg pláne nem akar néhány politikus emlékezni, hogy 2020- ig nyögjük az osztrákoknak a törlesztő részleteket az erőműből ígért villany helyett...akik akkor Dunakörösök voltak, azok ma atomellenesek...nehogy békesség legyen...
Béla333
@wagabund: 11.15
Ez így persze jól hangzik, csak éppen nem igaz. (mindenkire)
Rám sem! Én nem voltam Duna-körös, de meggyőződésem látva a világ energia piacának a tendenciáit, hogy Paks kimondottan kártékony, ártalmas és drága beruházás az országnak!
Minél előbb állítjuk le a beruházást, annál olcsóbban ússzuk meg!
wagabund
@Béla333: ajaj...nem erre utaltam...talán fuss neki mégegyszer..alaposan, lassan, szótagolva, öblögetve a szavakat, aztán egyszerre az egész mondatot..
kár volt magadra venni...
Béla333
@wagabund: 11.22
Jó! Akkor hozz egy-két példát! Támaszd alá amit írsz.
Ki volt Dunakörös, aki ma atomellenes?
Béla333
" Tíz ok, amiért rossz lesz neked Paks II
- Kiszolgáltatja Magyarországot Oroszországnak
- Nem biztonságos
- Drága, még annál is drágább, mint ahogy tűnik
- Veszteséget fog termelni
- Valószínűleg ellentétes az EU-s joggal
- A korrupciós kockázata eget rengető
- Elveszi a pénzt a valódi megoldástól
- Olyan veszélyes hulladékot termel, amit nem fogunk tudni hova rakni
- Titkosítva van, pedig közpénzből készül
- Korszerűtlen technológiával készül
reflektor.blog.hu/2016/11/04/tiz_ok_amiert_rossz_lesz_neked_paks_ii

Nem is kell mind a 10 indok ahhoz, hogy rájöjjünk: ez egy káros, drága, korszerűtlen és az ország szempontjából igen ártalmas beruházás!
Szerintem!
Yoda69
Ahhoz nem kell odamenni, csak beinteni nekik.
Madácsi Pali
@Béla333: kamu! Értelmetlen meghosszabbitása volr a fideSS többségének, amiért nyilvánosság előtt a fideSS semmit nem adott.
Béla333
@Madácsi Pali: 12.07
Csak úgy kíváncsiság kedvéért! A 10.09-kor beidézett témák melyikét tartod kamunak?
Az összes téma hazugság szerinted?
Szerintem nem!
adrenalink
@Béla333: 07:49-re Szerintem Putyin már most cseréli maga alatt a Liberot, és rettegve várja az április 8.-ai eredményeket:-))
Madácsi Pali
@Béla333: az AB nem politikai szervezet! Döntést soha nem hozhatna pártalapon, csak szakmailaf, de nem ezt teszi. Azért nem jár dícséret ha valamit véletlenül szakmai alapon itélnek meg. A 10:09-es kommentjére 10:43-kor válaszoltam, 10:50-kor ezt íra "Az adott helyzetben ez volt a legtöbb, ami kihozható volt a dologból!" Na ez a totál kamu. Semmi nyilvános politikai alkut nem látni a behódolásért, amivel kisegiteték a fideSSt, igy ez pusztán, hogy szalonképes maradjak, kapitulációnak látszik.
advocat
Nem izgulok. Majd megy Viktor! Sajnos ez a valószínűbb, de ettől nem vagyok boldog.
Pálinkás Pál
@Béla333: Hogy te mekkora egy tuskó fideszk@cs@g vagy...leszarom az osztrák atomerőművet barom...kérdeztem valamit tőled [email protected] fájna nekünk a szerződésszegés? És büdös román legfeljebb te lehetsz,ha már a románcsicska bernikéért vagy oda-vissza!!!
Pálinkás Pál
@Béla333: Nem veszed észre hogy te mész forgalommal szembe???Még jó hogy ilyen kevesen vagytok!!
wagabund
@Béla333: Ha te valamiről nem tudsz, az a te bajod...méghogy hozzak példát..pfff.
kénytelen vagyok a te nevedet is indexre tenni, hogy ne lássam, ha válaszolsz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.