Nyomozás indult Zuglóban Lévai Katalin és a Fidesz ajánlásainak egyezősége miatt.

A jegyzőkönyv szerint Makranczi László jegyző, a helyi választási iroda vezetője szerdán azt közölte a választási bizottsággal, hogy a mai napon a BRFK lefoglalta a két érintett párt ajánlóíveit.

Nyomoz a rendőrség Lévai Katalin és a Fidesz ajánlásainak ügyében

MTI Fotó: Földi Imre

A nyomozás Szávay István jobbikos képviselő feljelentése alapján indulhatott (Szávay a Jobbik helyi jelöltje). Szávay legutóbb ugyanis így nyilatkozott:

"kimondható tehát, hogy a zuglói Fidesz és annak képviselőjelöltje visszaélt a választók bizalmával, az őket támogató polgárok adatait átadták Lévai Katalinnak, az aláírásokat pedig odahamisították, hogy így segítsék – az ellenzéki szavazatok megoszlásában reménykedve – az egykori MSZP-s miniszter indulását a választásokon." 

A mostani ülésen Schwarz-Kiefer Patrik, a helyi választási bizottság jobbikos delegáltja jelezte, hogy alaposan átnézte Lévai és a Fidesz íveit:

15 további ajánlóívet találtam, ahol 1-8 sorszámig teljes egészében megegyezik a sorrend.

"Volt ezek között olyan is, ahol az elcsúszások miatt oldalanként nem mind a 8, hanem pl csak 3 aláírás egyezik"

- mondta.

A helyi választási iroda nem az összes ajánlást vetette össze korábban, ugyanis abbahagyta az ellenőrzést, amikor Lévai ajánlásainak száma 500 alá csökkent (innentől nem lehetett jelölt). A jobbikos delegált az elmondása szerint a "nem ellenőrzött íveket" nézte át. "Valószínűleg egy ember írta" – jegyezte meg.

(via Index.hu)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
pestisracok.hu/wp-content/uploads/2018/02/levai.jpg
Lendülettel Magyarországért nyugdíjas pártja mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet állítana és elindul a választásokon. Juszt azt írja, “azt sem tudtam, hogy ennek a politikai prostinak pártja van”. Ahogyan drága Hofi Géza mondta: “ebbe már ültem egy kicsit, most ebbe is beleülök…”Felhívom a kishölgy figyelmét, hogy a fidesznél az árulást szeretik, de az árulót nem. “ Na ugye?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Megsaccolom meddig jut az ügy...mivel fideszesek is benne vannak,legfeljebb polpotig...
magyarbakancs
Fidesz lop,csal,hazudik maga a megtestesült ördög.
Minden kamupárt a fidesz indítja félti a hatalmát.
Eladott Ország
pestisracok.hu/wp-content/uploads/2018/02/levai.jpg
Lendülettel Magyarországért nyugdíjas pártja mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet állítana és elindul a választásokon. Juszt azt írja, “azt sem tudtam, hogy ennek a politikai prostinak pártja van”. Ahogyan drága Hofi Géza mondta: “ebbe már ültem egy kicsit, most ebbe is beleülök…”Felhívom a kishölgy figyelmét, hogy a fidesznél az árulást szeretik, de az árulót nem. “ Na ugye?
vukkocska
Nagyon helyes, hogy lebukott. Az is lehet, hogy egyszerűen becsapták. Jó lenne, ha kiderülne az is, hogy melyik fideszes adta át a névsort. Mert a balhé nem együl Lévai Kataliné. Szerencsére ez a nő már nem fog tovább prostituálódni, mert örökre leírta magát a politikai palettán.
Jozefina
Kár, hogy a nevét adta ehhez a politikai cirkuszhoz. Csak lejáratta magát!!!
nezelodo
@Jozefina: Kilósárú, mint annyian akik a fidesz zsebében vannak.
lusta
Nem tisztem megvédeni Lévayit, de benne felmerült a kétség. Lehet, hogy igaza van és az ő íveit használták fel a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk tagjai.
wagabund
Láttam a (volt)miniszterasszonyt a tévében...a riporter kedvesen kérdezett az ajánlóívekről, mi is történt valójában?...Lévay Katalin egyre jobban belezavarodott a saját mondataiba, hadart, és arra hivatkozott, hogy az alkalmazottakért nem felelhet...látszott, hogy nagy rá a kabát...a látottak alapján kétségeim merültek fel, milyen maradandót alkothatott mint miniszter?
Eladott Ország
Rejtő Jenő Megkerült cirkálójában, akinek, miután kiderült, hogy „bigámizásban vétkes, mert több felesége volt egyszerre”, mentségére hozza fel, hogy „nem rosszakaratból, hanem pénzért tette”. Szegény, hülye baloldal: mindenáron jól akartak kormányozni. Nem nagyon sikerült nekik, s ebből tanult a Fidesz: ők ezzel nem is foglalkoznak, inkább az ország minden erőforrását arra fordítják, hogy leválthatatlanná tegyék magukat. Választási törvény, a sajtó elfoglalása, demokratikus intézményrendszer leépítése, közvagyon kisajátítása. A kétfordulós rendszer volna a megoldás: ugyanis ott nincs értelme indulni kamupártoknak pénzszerzési célból. Aki nem ér el egy bizonyos – pl. öt – százalékot, a második körben már nem indulhat. És nyilván támogatást sem kap, viszont a bejutóknak lehetőségük van az egyezségekre, visszalépésekre. Ehelyett van nekünk itt az Árpi bohóc. Persze ahol a többség csont nélkül beszopta. A kamupártok a jelöltállítás nyomán járó százmilliókra gyúrnak.
www.youtube.com/watch?v=JW5ubAbt_54
human
Hogy ki vert át kit nem tudom eldönteni. Szerintem a hatóságok sem hacsak nem lesz bizonyíték.
Ami viszont biztos, hogy az a párt ami a választások előtt jelenti be indulását 1-2 hónappal az egy kamu párt. Vagy a pénzre hajt, vagy a választást igyekszik befolyásolni.
kiscsillag66
Nem vagyok ellendrukker, de ezt most megérdemelte Lévai! Mit hitt? Hogy majd ő???
SystemError
Balek, vele statuálják, hogy mennyire működnek a hatósági szervek. Nem érdekes, hogy az ezer kamupártból pont egy volt MSZP-s vitte el a balhét..:) Rohadt putyini szarban élünk gyerekek! :)
cikicakk55
Mennyi ilyen hazug dolog lehet még a FideSS rovásán. Egyszerűen a 8 év alatt egyetlen olyan dolgot sem csináltak amiben minden tiszta és átlátható lenne. Tegnap néztem a Hír tv-ben az "egyenesben"-t. Kálmán Olga beszélt valakivel Kósa disznóságairól. Na ott tényleg olyan zavaros,csavaros összefonódások vannak,hogy szerintem a 4. szereplő rokoni kapcsolatánál már K. O. Is elvesztette a fonalat. Lehet,hogy nem a Hír tv-t kéne néznem,de számomra az összes Magyar csatorna közül még ez a legkevésbé hányinger keltő. Soha nem néztem eddig az Echo tv-t,de a betegségem alatt belefutottam. Csak a lázas állapotommal tudom magyarázni miként voltam képes kb 5 kemény percet azon a csatornán elidőzni. Ezen rövid idő alatt olyan hozsanna áradat zúdult ki a tévéből egyenesen rám,hogy még mindig tiszta nyál a tévé körül a padlószőnyeg. Na ezért nézem a hír tv-t mert az legalább nem tocsog a nyálban. Az oké,hogy teljesen Fidesz ellenes,de nem látom,hogy valamelyik ellenzéki pártnak erősebben nyalnának,pedig azt olvastam róluk,hogy Vona dirigál nekik.
bencemacska
@lusta: ma, 10:33
Ezen az ellenőrzésen túl vagyunk.
A fideszes már az első napon leadta a jelölési íveket, akkora többséggel, hogy a közös szereplők törlése után is túl van bőven az 500-on! Lévai meg talán az utolsó előtti napon adta le. Másol(tat)ni neki volt ideje.
Egyébként ő még mindig küldi az elegáns propaganda újságját! nem a Fidesz jelöltet tartja ellenfelének, hanem az MSZP jelöltet!
bencemacska
@human: ma, 11:35
Azt hiszem az utóbbi.
A kampányanyagában (elegáns nyomtatású újság) egy szóval nem foglalkozik a kormánypártok jelöltjével, csak az MSZP jelölt lejáratásával!
bencemacska
@SystemError: ma, 12:38
Az a pláne, hogy ez a volt MSZP-s pártalapító nem a fideszes jelölt, hanem az MSZP-s jelölt ellen szállt harcba!
És miért nem ott szállt versenybe, ahol lakik, vagy dolgozik, miért minket tisztelt meg?
bencemacska
@cikicakk55: ma, 20:09
Én nem tudok Hír TV-t nézni, csak interneten. Ott egy óra késéssel adják a műsort. Mióta Simcska új vezetőséget nevezett ki, azóta érdemes nézni!
Az igaz, hogy kiemelten kezelik a Jobbikot, Fidesz nem áll velük szóba.
A demokratikus ellenzék képviselőit viszont meghívják. Keményen kérdezik a Vonát is!!!
Desischado
@Szeparepa2: Szepa, te ezen csodálkozol? A némber múltját ismerve, mindig is politikai prostik volnak. Ahhoz állnak, akinek épp áll a zászló, undorító, de ez van.
Én személy szerint nagyon is örülök, hogy lebukott ez a rühes gerinctelen némber. Remélem, örökre eltűnik a süllyesztőben!
Eladott Ország
@bencemacska: "És miért nem ott szállt versenybe, ahol lakik, vagy dolgozik" . Azért, mert ahol lakik, már ott ismeri mint a rossz pénzt.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 06:35
Igazad van!
Hogy ez nem jutott eszembe?!
human
Nem lennék meglepve, ha egy 2018 utáni fideszben ő lenne az új Szili Katalin.
bencemacska
@human: ma, 09:37
Ha a Fidesz nyer, nagy a valószínűsége.
Ha veszítenek, bűnbak lesz!!!
bencemacska
@Szeparepa2: ma, 14:55
Hát biztos nem úgy néz ki, mint egy 63 éves , 3 műszakban dolgozó szövőnő, nyugdíjba vonulása alkalmából!
human
@Szeparepa2: Hehe. Fogadjunk hogy ezzel kezdené:
- Nekem te vagy az első.
És ezzel fejezné be:
- Eddig te voltál a legjobb.
vitriol
Engem az érdekel, hogy létezik-e olyan csalás, amibe a fidesz nincs benne?
evacica
Kár volt kollaborálni , nagy a pofára esés, úgy hírlik a Terézvárosban is van Lévay pártjának ilyen kis malőrje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.