A határon túli szavazatok és a nemzetiségi lista biztosította be a kétharmadot a kormánypártnak. 

Az egyéni körzetekkel és az országos listás mandátumokkal együtt jelenleg 133 mandátumra esélyes a Fidesz-KDNP, ez pedig kétharmados többséget jelent az új országgyűlésben.

Ez a két tényező biztosította be a kétharmadot a Fidesznek

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Egy sor olyan új eleme van a Fidesz által kitalált új választási törvénynek, amely most hozzásegítette a Fideszt a kétharmados győzelemhez, a nemzetiségi lista és a határon túli szavazatok viszont nagyon látványosan ilyenek.

A határon túli levélszavazatok 94 százalékát kapta idén a Fidesz-KDNP, ez 52 847 szavazatot jelentett.

Nemzetiségi listás képviselő idén lesz először az országgyűlésben, Ritter Imre személyében. Az új választási törvény szerint az országos listát állító nemzetiségek szószólót küldhetnek a parlamentbe, akiknek viszont nincs szavazati joga, csupán felszlólalhatnak. Kivéve, ha a nemzetiségi szavazók száma eléri az összes szavazó egy bizonyos százalékát. Ez most 22 298 szavazat volt. A német nemzetiségi listára idén 25 658 szavazt érkezett, így Ritter teljes jogú képviselőként ülhet be a parlamentbe.

(via 444.hu)

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
@sokanvagyunk: Ennyi hülyét ritkán látni egy rakáson :))))
magyarbakancs
Határon túli Magyarok elrendezték az országot.
28 éve elszakadtunk a Ruszkiktól ,most meg oda tartunk.
Igen a nép bölcsen önként meg választotta a Orbanisztánt.
Köszönjük meg nekik.
Macskaszem
@sokanvagyunk: Nagyon durva, hogy ennyi buta ember van. A fidesz meg direkt utazik rájuk, és megint bejött.
sbalint
@Macskaszem: Buta ember mind, aki nem azt gondolja, amit eppen Te?
sbalint
@magyarbakancs: Fajgyűlölőkből elég, főleg aki a sajátját gyűlöli! Milyen az az ember?
magyarbakancs
@sbalint: Az miért fajgyűlölet ha valaki nem él itt és bele szol a mi dolgainkba.
Szerinted korrekt,hogy levélben szavazhat aki meg Németeknél dolgozik itt született az meg sorban áll a külképviselet előtt?
magyarbakancs
@sbalint: Mi köze van egy csángó honfitársamnak ki soha nem élt itt és soha nem dolgozott it a mi dolgainkhoz?
Ez olyan mintha a te kapcsolatodba valaki kívülről beledumál meg mondja ,hogy mit főzzél,egyél,hogyan bújjál ágyba a partnereddel.
Szeretnél így élni?
Itsuka Nakimaga
@sbalint: Ezek nekem nem a "sajátjaim"! Kikérem magamnak!
RonaGyuri
az emberi butaság és a zsigeri gyűlölet a másnak gondolt emberrkkel szemben! =))
szep napot
Harom tenyezo; a harmadik a szar ellenzek. A 2.5 millio Fidesz szavazobol, 1.5 millio (en is) az ellenzek ellen szavaztunk nem a Fidesz mellett. Az ellenzek Kim Jong Viktor titkos fegyvere.
Hellcat
A határon túli levélszavazatok 94 százalékát kapta idén a Fidesz-KDNP, ez 52 847 szavazatot jelentett.
Na ez hogy sikerült...több mint 300 ezren regisztráltak...
Pálinkás Pál
Igen ...két dolog...az lmp meg a jobbik...
"A határon túli levélszavazatok 94 százalékát kapta idén a Fidesz-KDNP, ez 52 847 szavazatot jelentett."
Ugye senki nem gondolja komolyan hogy ez az oka???
Katalina62
@sokanvagyunk: Hát erre nincsenek szavak! Történész??!! Biztos az ecserin vette a diplomáját! Még mindig a levegőt kapkodom! Na ne!!!
Yoda69
Ezek tudott dolgok voltak, lehetett ra szamitani.
A nagy hiba hogy az ellenzek keptelen volt a koordinaciora.
Hodmezo ota adott volt a recept: 1 jelolt alljon a fideSS 1 jeloltjevel szemben. Mindenki azt mondta, de a partok nem fogadtak el sajat, onos erdekeik miatt.
Legfokepp emlitenem itt a jobbikot es az LMP-t. Elobbi zsigerbol elutasitotta, mig utobbi a vegsogik huzta, es bele is buktatta az ellenzeket.
A tanulsagot le kell vonni, de szerintem nem lesz tobb esely.
CsipkeRózsa
Aki ezt a videót megnézte, nem mondhatja, hogy nem buták az emberek. Ez az egyik fő oka, hogy a fidesz nyert 2/3-dal. Őket lehetett hülyíteni, kábítani, rettegésben tartani Sorostól, "migráncsoktól" , kerítésbontástól. Ők nem érzékelték, hogy mit művel a rabló kormány, élén Orbánnal. Ők féltek, hogy nem kapnak közmunkát, ha nem a fideszre szavaznak, nem kapnak tüzifát, nem lesz rezsicsökkentés.

A fenti butaságnak egyik oka az, hogy minden média, újság, híranyag kizárólag a fideszes véleményeket juttatta el hozzájuk.

Az egyik legnagyobb baj, hogy a választási törvény a fidesz ízlésére készült, a területi átrendezés, a külhoniak szavazatának megkönnyítése, a Magyarországról kivándorló magyaroknak ugyanakkor a nehezített szavazási lehetősége. A külhoniak tömeges bejelentkezése Magyarországra kizárólag a szavazáson való olyan részvételére, hogy nem csak a listára, hanem így már az egyéni jelöltekre való voksok leadására is volt lehetőségük.

Hozzájárult az is, hogy a cigányokat "meggyőzték" arról, hogy ne a cigány etnikumra, hanem a fideszre adják le szavazataikat.

Sok kicsi sőt sok nagy sokra megy.

Köszönet illeti az LMP-t és a Jobbikot, hogy képtelenek voltak belátni az összefogás ill. a visszaléptetések szükségességét.

Na, ezek után az Orbán kormányra és közeliekre már senki ne panaszkodjék azok közül, akik a fideszre szavaztak.
division
@Shikari: Ezzel próbálnak most takarózni, a vesztesek mindent megpróbálnak:-) Cseszhette volna a Fidesz a határon túliak szavazatait ha akik itt élnek nem rájuk szavaztak volna.
division
@Shikari: Oké, talán a 2/3 nem lett volna meg nélkülük, de a Fidesz győzelmét semmiképpen nem befolyásolták volna.
Csizmás Kond
@sokanvagyunk: ...gondolom te most nagyon okosnak hiszed magadat...
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..ha te, ti annyira okosnak érzitek magatokat hogy nemtudtatok valamit elérni ?...vagy ez lenne a okosságotok jele ?
sokanvagyunk
@Csizmás Kond: Annyira soha nem, mint amennyire téged tartalak. :)
Sámannus
A kilátástalan nyomor szavazott a fideszre, mert az ellenzék még csak a közelébe sem ment!
Csizmás Kond
@sokanvagyunk: Az az akárki riporter vagy mittudomki, aki hajlamos az ilyenre az egy gazember...mert kihasználja az emberi butaságot holott neki épp az ellenkezője a kenyere...de az aki bedől ennek az már a saját anyját is képes kinevetni.
Nem vagyok okosabb mint más viszont nem is dőlök az ilyen szarságokra.
Csizmás Kond
@Shikari: Szerintem most csak kínjukban okoskodnak...
Sámannus
Nem csak ma magyarokat, hanem a világot is átverik ezek a hazaárulók akik háborús helyzetet teremtenek ott ahol mindenki békét akar.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: @Shikari: Nem okoskodás, hiszen ez mind igaz, és a felsoroltakat sokan, sokszor leírták itt a blogokban is. Nem tudom, kit értesz a ti alatt, én és a többiek is csak itt írhattak ezekről az igazságtalanságokról, vagy hogy képzelted, hol, mikor, kiknek?

Ezt olvastátok, érdemes:

24.hu/belfold/2018/04/09/hadhazy-akos-schiffer-andras-lmp-sallai-robert-benedek-per-fenyeget-visszalepes-szel-bernadett-haragozo-tamas/
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..pl téged...mert te tehetetlenségedben hülyének nézel mást...
...és igazságtalanság...mivel valódi igazság nem létezik ezért a -talanság csak részrehajlás...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Most nagyon okos voltál.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...de akkor sem hülyézek le mást...
Sámannus
A fideszes és a kormány média a legnagyobb ellenfeleit elszigetelte a vidéki települések nyilvánosságtól. A híradásokban a létezésükről sem hallottak nem hogy a programjukról. Ezért csorbultak a választók érdekei.
Gyalázat! Akiket meglop, azzal is megaláz, hogy kifosztja őket, és elkótyavetyél mindent, ami mozdítható.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem nézted meg sokanvagyunk által belinkelt videót,
Az "okos" emberek, akiket lehülyéznek:

www.youtube.com/watch?v=vbbSE_AMBGo&f...=
egyvandor
A határon túlról jött szavazatok a magyarországi arányokat figyelembe véve azt sugallják, hogy azokat nem magyarok küldték be, a fidesz szervezetei küldték be, csak a fideszre szavazó leveleket küldték be. egyébként szégyellje magát minden suttyó aki bele avatkozik az életünkbe!!!
Nagy Mária
"A határon túli szavazatok és a nemzetiségi lista biztosította be a kétharmadot a kormánypártnak. " -És a nagyon jól megtervezett elektronikus csalás! Biztosan tudom, hogy huszon %-a volt a fidesznek.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...de láttam, és erre írtam, hogy ez egy általános műveltség megállapítására jó de szavazati hozzáállásra nem, ugyanis senkitől nem kérdezték meg a pártállását.
Viszont ha te eszerint okosabbnak hiszed magadat elhitted hogy ez a mai használt számjegytípus tényleg arab ?
Csizmás Kond
...amúgy arab számok az okosaknak...
www.kephost.com/images/2018/04/09/arab-penz.jpg
...ki tudja elolvasni az arab számokat ?
Eriksson
84 orszag 118 szavazokoreben folyt a szavazas. Ki meri allitani hogy ezek tulnyomo resze a fideszre szavazott? En biztosan nem. Sot!!!
cikicakk55
Szerintem nem a népet kéne szidnunk! Majd 70 % elment szavazni,ami tényleg hatalmas szám. Azt is tudjuk,hogy igen is kormányváltó hangulat volt. Sajnos az erkölcstelen és demokrácia ellenes választási törvény és a Fidesz mocskos kampánya miatt nem érvényesülhetett az a tény,hogy a Magyarok, a Magyar országban élő,Magyar Állampolgárok, és a Külföldön dolgozó,de Magyar állampolgárok a Fidesz ellen szavaztak.Állítólag 2,4 millió szavazatot kapott a Fidesz. Több mint 5 millió ember ment el szavazni. Ha csak a 5 millió embert veszem,akkor is többen szavaztak a Fidesz ellen,mint mellett. Akkor a 2,4 millióból vonjuk ki a jogtalanul szavazó Románokat,Ukránokat, Szerbeket, és a Németeket. Talán ha 1,2 millió marad. Ebből még nyugodtan kivonhatjuk a tök közönyös cigányokat,akik csak pénzért,vagy más szolgáltatás ellenében és csak szállítással voltak hajlandóak elmenni szavazni. Akár hogy nézem a szememben nem a nép a bűnös,hanem az ellenzéki pártok. Ők nem voltak képesek összefogni és azt a majd 3 millió szavazatot bezsebelni egyetlen pártra,amely összefogott volna. Eddig is haragudtam a nép birkázásáért,de ezen túl még jobban nem fogom érteni azokat,akik a népet bántják. Ha 100% ment volna el szavazni,ilyen alkotmány mellett nem tudtak volna győzni a kormányváltók.
egyvandor
@sokanvagyunk: A képzett történész tájékozottságánál fogva másképp látja. Szerinte nem kéne bevezetni az arab számokat. ... és ilyenek tanítják gyermekeinket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.