A Párbeszéd, az MSZP és a Jobbik azért szavazta meg a képviselők fizetésemelését, mert a kormánypárt a frakciótámogatások csökkentésével zsarolta őket – állítja a Jobbik egyik képviselője.

Jakab Péter, a jobbik szóvivője az RTL Klubnak úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz a frakciótámogatásokkal zsarolva vette rá az MSZP, Párbeszés és a Jobbik képviselőit a törvényalkotási bizottságban, hogy megszavazzák a képviselői fizetésemeléseket.

Jobbik: a Fidesz megzsarolta az ellenzéket, azért szavazták meg a képviselők fizetésemelését

Fotó: pixabay.com CCO

A változtatást a DK ellenezte, ám a többi ellenzéki képviselő megszavazta, miután a Fidesz hozzájárult az ellenzékiek módosító indítványaihoz.

Az ATV cikke szerint a módosítással (amit egyelőre még csak bizottsában szavaztak meg, de az országgyűlésnek is rá kell bólintani) évente emelkedhet a képviselők bére, azt ugyanis az előző évi átlagbér háromoszorosában határozták meg. 

"A testület kormánypárti többsége a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslathoz nyújtotta be a változtatást, amelynek értelmében évente növekedhetnének a tiszteletdíjak, hiszen azokat az előző évi átlagbér háromszorosában határozná meg az országgyűlési törvény.

Aki egy állandó bizottság tagja, az az alapilletményének 1,2-szeresét, aki legalább két testület munkájában vesz részt vagy a törvényalkotási bizottságban foglal helyet, az alapilletmény 1,4-szeresét kapná. A frakcióvezetők az alapilletmény kétszeresében részesülnének, helyetteseik annak 1,7-szeresében, de helyettesi díjazást csak minden megkezdett huszonöt tag után egyszer fizetne a Ház."

Jakab Péter Jobbik-szóvivő az RTL Klubnak arról is beszámolt, hogy eredetileg a Fidesz olyan javaslattal állt elő, amely eléggé durván csökkentette volna az ellenzéki frakciók pénzét. Ebből csak azért engedtek a kormánypártiak végül, mert az ellenzék rábólintott a képviselői fizetésemelésre. A Fidesz szerint kompromisszum született.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Azért szavaztátok meg a saját béretek emelését mert SZAR ,SENKIHÁZI,MOCSKOS ,BÜDÖS G@CIK VAGYTOK.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Azért szavaztátok meg a saját béretek emelését mert SZAR ,SENKIHÁZI,MOCSKOS ,BÜDÖS G@CIK VAGYTOK.
Jozefina
Minden szentnek magafelé ...
Mi van a kilakoltatásokkal, a devizahitelesek sorsával (Horvát módra miért nem tud ez a genya kormány törvényt hozni??!! Csak nyomorba dönt!!!??
Pálinkás Pál
No most el lehet gondolkodni kedves szavazók...mennyire ellenzék ez a szemét társaság?
karma1
Aranyapaim, jobbikosok! Akiket meg lehet eroszakolni egy parlamenti szavazasra - az nem ellenallo , nem ellenzek, hanem lelkes onkentes seggnyalo - beleertve a te partocskadat is,

Egyszerubb lenne ez a japan parlamentben: az ottani ellenzekben - ennyi fiasko lattan - ok egeszen biztosan csoportos harakirit csinalnanak...
A magyarok meg lesutott szemmel tovabb nyalnak...:o((((
Nessy
@Pálinkás Pál: Egyik kutya, másik eb! Pénzért, hatalomért mindegyik fél ma már a mamáját is eladja! Illetve pártunk és kormányunk minket is elad Putyinnak!
sokanvagyunk
Zsarolás, a Btk. 367. §-a... - de ha nem tudjátok bizonyítani, hamis vád és kártérítés lesz a vége. Bár arra se fogadnék, csak abban az esetben érdemes pereskedni, amennyiben a hamisan vádló rendelkezik olyan jövedelemmel vagy vagyonnal, amiből a kártérítés összege behajtható.
Az meg ugyebár nincs, így lehet bátorkodni, vádaskodni, magyarázni a magyarázhatatlant - következmények nélkül is.
kereső
Na nem kell itt magyarázkodni, az már akkor veszett fejsze nyele volt ,amikor kitaláltátok,hogy mit is mondjatok arra,hogy eladtátok magatokat baksisért,és elárultátok a rátok szavazókat.Igaz,ti ezt már akkor megtettétek,amikor együtt szavaztatok a fidesszel, az alaptörvény hetedik módositásáról.Jól emlékszem,hogy akkor IS! magyaráztatok?
Grafix69
Rögtön sírva fakadok , hát nem beszarás , már azért is mentegetőznek me megszavazták maguknak . Trágya az egész .
anima
Magyarán, van az a pénz.
Tehát nem elég az egymillió havonta a semmiért, plusz 200 ezerért eladtátok a lelketeket.
Mindenki lelke annyit ér, amennyiért képes eladni.
Ezek szerint a ti lelketek (a becsületetek, a választóitok bizalma, meg ilyen apróságok) 200 ezret ér.
És még próbálja megmagyarázni a gyökér a megmagyarázhatatlant...
tudode
Ha csel, akkor CSEL akkor legyen csel MONDTA akkor, amikor BECSELEZTE az MDF-t a székházeladásba, MÓDSZERTANI kérdésnek becézve a papi BÁNYÁJÁT!
.
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis&t=7s
.
Az óta is HADICSELEKKEL ver át mindenkit a MANYUP lenyulásától kezdve, amikor PÁR HÓNAPPAL kezdte, mindenki, aki LEMOND a manyupról külön számlán lesz a megtakarítésa, stb.?
.
www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140306-a-magan-nyugdijpenztari-rendszer-tortenete.html
.
És a "hidegháborúja" közepette a HADICSELEINEK eredménye az alattvalók FÉLELEMBENTARTÁSÁVAL:
.
g7.24.hu/allam/20180605/harom-ev-alatt-harommilliard-forintot-vett-ki-cegeibol-az-orban-csalad/
.
Ki tudja, hogy ez a GÁNT-KŐ hol áll meg!!!
Yeromos
Ezek szerint az ellenzék zsarolható? Én idáig úgy tudtam nem zsarolják, hanem kilóra megveszik őket. Mocskos korrupt senkiházi banda.
Már úgy várom, hogy zsaroljon meg a főnököm, hogy bólintsak rá a saját fizetés emelésemre.
F_Viktor
@Mindenkinek: Nagyon nem értitek a cikket, a fityesz zsarolását!
Ha nem szavazzák meg a béremelésüket az ellenzéki képviselők, akkor csökkenti a rezsim a pártok juttatásait!
Jelenleg pedig pénz nélkül nem létezhet ellenzéki párt, mert egyiknek sincs olyan létszámú tagsága amely eltarthatná őket, a Stop Soros törvény óta megszűnt a külföldi támogatás is.
human
Úgy néz ki az ellenzék még mindig nem fogta fel milyen rendszer veszi körül. Megzsarolták? És? Még ezerszer meg lesznek zsarolva hasonló módszerekkel. Akkor ezerszer megszavazzák amit a fidesz akar? Azon kevesek közé tartozom aki még nem kezdte el temetni az ellenzéki pártokat, de még egy ilyen húzás és én is ásóért kapok.
kereső
@F_Viktor: de igen tökéletesen értjük a cikket IS! Mond,mégis mire lehetett számitani az elmúlt nyolcévi parlamenti történések ismeretében?Zsarolásra, az ellenzéki képviselők benyujtott javalatainak lesöprésére,...etc.Ha mindezt mi láttuk,akkor ők miért nem? A világ csúfjára beültek,letették az esküt- komoly alkotmányjogászok szerint érvénytelen alaptörvényre-ahelyett,hogy orbánból csináltak volna világcsúfját, az egypárti parlamentjével. És ezt is magyarázniuk kellett,de sajnos nem tudják megmagyarázni- egy ok van, a pénz.Az meg ,nekem legalábbis nem ok.Ezzel a rendszerrel szemben,parlamentben ülve nem lehet fellépni,annyi,mint halottnak az ibolya.Nagyon utálom ezt leirni- de elárultak bennünket úgy kollektive,mindazokat akik nem a fideszre szavaztak És ezek után még csodálkoznak,hogy a hitelességük a béka fenekét nézi alulról hokedlire állva?Ugyanez igaz az EPP-re IS!-legalábbis részemről.Szóval értünk mi mindent-csak sokra nem megyünk vele.
cikicakk55
@F_Viktor: Ma 11:39:
Na aztán ezek a szerencsétlen megzsarolt embereket ki kötelezi arra,hogy a párt tagságból éljenek meg? Gondolom mindegyiknek van valami képzettsége,mert egyik sem az érettségi után lett politikus. Engem például ha valamit nagyon nem akarok,nem tudnak megzsarolni,mert elmegyek máshová. Nekik is van lehetőségük kilépni a pártból és vissza menni a szakmájukban ( már ha van) na persze,ott biztos a bérezés nem az előző évi háromszorosa lenne,de hát az emberséget és a becsületet pénzre becserélni már alapból sem becsületes dolog. Ez csak egy kamu kifogás,hogy megzsarolták őket. A Dk meg könnyen dumál,hisz Gyurcsánynak több cége is van, Klára asszonynak dettó. Lehet,hogy minden DK tag az Ő cégeiben is érdekelt,ezért olyan bátrak abban,hogy nem szavazták meg az emelést. El kell menni dolgozni a Jobbik, LMP, MSZP és a többi párt tagjainak is,becsületesen,bérből fizetésből éljenek meg,úgy mint a többi adófizető. na meg szerintem ezeknek is mindnek van valami érdekeltsége valamelyik jól menő cégben,csak éppen valamiért nem volt fontos beírni az adóbevallásban. Esetleg a párjuknak van cége,azt meg megint nem kell bevallani. Egy szóval nem kell a rizsa! sajnos ismerjük már őket. A munkájuk negyed annyit nem ér amennyit keresnek.
CsipkeRózsa
Mindenki nézzen saját magába, és csak utána mondjon ítéletet.
Eladott Ország
Megzsarolták az ellenzéki pártokat, ha nem írják alá a képviselői fizetések megemeléséről szóló javaslatot, akkor megnyirbálják a költségvetésüket. Azonban az ellenzéki pártok nem felháborodtak ezen és mondjuk a sajtóhoz fordultak, hanem behódoltak a fidesznek és aláírták a javaslatot. Kérdem én, ezek után mi értelme volt átvenni a mandátumokat? Annyi hatalommal rendelkeznek a tisztelt házban, mint mondjuk én. Az pedig, hogy a kormánypártok ehhez a módszerhez nyúltak pontosan megmutatja, hogy azt tesznek amit csak akarnak. A szabályok őket már nem kötik, hiszen azokat ők maguk írják.
kereső
@cikicakk55: azért ilyen "látványosan" nem kéne a dk-t és gyurcsányt cikizni ennek kapcsán.Nem hiszem ,hogy mind a 11000 tag gyurcsány cégeinél dolgozna.Gyurcsány,mint köztudomású eladta a termelő cégeit, már csak az Altus Zrt maradt-annál a cégnél pedig nem foglakoztatnak ennyi embert.Szóval gondolkodj már egy kicsit.Gyurcsány vagyona sokakat zavar!?- de mondjuk széles gáboré nem,vagy lázár-é,vagy parragh lászló-é sem.Mondjuk nem is ez a téma most.
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Ugye azért képben vagy hogy ez nem lenne akadály..a külföldi "szponzor" bejegyeztet egy magyar céget...akár alapítványt,és máris megkerülve a stop soros!!!
cikicakk55
@kereső: Bocsánat,ha úgy érzed,hogy Gyurcsányra konkrétan csak rá haragszom. Engem felháborít és kiakaszt az összes párt és azok tagjainak a gazdagodása. Ebben benne van Lázártól kezdve az összes Fideszes,és az összes ellenzéki párt tagja. Lehet,hogy erős volt Gyurcsányt így lehúzni,de nekik is volt 8 évük a nép felemelésére. Oké,nincs a nevén cég és a tagok nem neki dolgoznak. Minden esetre a rendszerváltás óta megy az ország lerablása. Az emberek egyre nyomorultabban élnek,még nekik 1 milliós fizetésük van. Egész biztos,hogy okos politikai megfontolásból nem szavazta meg a DK az emelést. Ők tisztában voltak vele,hogy kevesen vannak ellene,így biztos megkapják az emelést. Kíváncsi lennék rá,hogy ha a DK tagjainak nem emelnék a fizetését,akkor is ilyen nagy lenne az egyetértés a párton belül. Egyedül Gyurcsányról tudom elképzelni,hogy Ő belenyugodna,de a DK lehet,hogy feloszolna.
kereső
@cikicakk55: ne hülyülj már,miért oszlana fel a dk?Egyébként azt mondogatják, hogy a dk frakció tagjai az emelést jótékony célra kivánják forditani. Na majd meglátjuk.
vadsanca
Ez egy vicc! Ismeritek a mondást!?
"Többség dönt, egység nyal"! 2/3-dal mindent el lehet érni.
cikicakk55
@kereső: Ezt nem olvastam,lehet másik cikkben volt. Számomra az április 8 választás az ellenzék csődje vokt. Nem boncolgattam,hogy melyik mennyit engedett,de nem fogtak össze.Nekem úgy tünt,hogy most nem a nép közömbössége döntött,hanem a választási törvények teljes átírása a Fidesz érdekében és az ellenzéki pártok félelme,hogy ha túl sokan vissza lépnek elvesztik a biztos párt támogatást. Kiábrándultam mindből,bár nem is volt úgy mond favoritom. Arra szavaztam,aki itt Vásárhelyen a legesélyesebb volt. Itt a jobbiknak volt magas a támogatottsága,de hiába volt kiemelkedően magas a részvételi arány,itt most nem álltak félre az ellenzéki pártok,mint a Polgármesteri választásoknál és ez fel is darabolta a sokkal több nem Fideszre leadott voksot. A törvény szerint a töredék szavazatok a Fideszé lettek. Rengeteg cigány van a városban akiket krumplival,fával,pörköltes vacsival megcettek. 12.000 szavazóból 3.000 cigány volt,akik a Fideszre szavaztak. A maradékot főleg a Fidesz a megzsarolt közmunkásokkal kiegészítve tarolt. Akkor elegem lett. Már senkiben nem bízom. Nem is hiszem,hogy valamelyik ellenzéki párt akár koalícióban is alkalmas lenne az országot vezetni. A DK- n kívül még párton belül is megy a harc. Ezek megélhetési pártok a nép nem érdekli őket. Majd meglátjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.