Az ATV értesülései szerint a főpolgármester berágott azon, hogy a fővárosi önkormányzat alól több budapesti fejlesztést is kiszerveznének.

Az ATV értesülései szerint eléggé berágott azon Tarlós István főpolgármester, hogy az Orbán-kormány több olyan fejlesztést is saját hatáskörbe vonna, amely amúgy a fővárosi önkormányzat alá tartozna. Éppen emiatt lehet, hogy hetven évesen már nem vállal be egy újabb főpolgármesteri ciklust.

Tarlós nem indul a főpolgármesteri címért, mert Orbán a feje fölött tenné rá a kezét Budapestre?

Tarlós István főpolgármester, mellette Süsü, a sárkány figurája a Fővárosi Állat- és Növénykert Holnemvolt Vár névre keresztelt játszóparkja Hetedhét Palotájában a megnyitó napján, 2018. május 17-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Kovács Attila

A lap szerint a biztosítékot egy a hét elején beterjesztett törvényjavaslat verte ki, amit az országgyűlés pénteken már meg is szavazhat. (A javaslat a "Budapest és az agglomeráció fejlesztésével összefüggő állami feladatokról, valamint egyes fejlesztések megvalósításáról szóló törvényjavaslat" névre hallgat.)

A hvg.hu cikke szerint ha megszavazzák a javaslatot, akkor "a jövőben kiemelt budapesti fejlesztésnek számítanak azok a költségvetési vagy EU-s forrásból finanszírozott budapesti kormányzati fejlesztések, amelyeket a központi költségvetési szervek vagy állami gazdasági társaságok valósítanak meg, és amiket a kormány rendeletében kiemeltté nyilvánított.

A törvénytervezet alapján ráadásul nem a Fővárosi Önkormányzat, hanem egy, a magyar állam százszázalékos tulajdonában álló nonprofit gazdasági társaság feladata lesz a kiemelt budapesti fejlesztések előkészítése" – áll a cikkben. 

Ráadásul a javaslat egy fogalmat is tartalmaz, a "kiemelt nemzetközi sporteseményt" amely a lap szerint akár egy későbbi olimpiarendezést is előrevetíthet – akár a budapestiek akarata ellenére is.

Ez pedig eléggé csípi Tarlós szemét. 

A 168 óra cikke szerint ezért: "Magyarán nemcsak a hatósági ellenőrzések, hanem az önkormányzati és egyéb társadalmi kontroll lehetősége alól kivonná a kabinet a budapestiek közös vagyonát jelentő nagyberuházási helyszíneket, miközben állami tulajdonba vonná a ma még önkormányzati ingatlanokat is. Mindez pedig egyértelműen Tarlós István eddigi beleszólása, s egyes beruházásokat, projekteket érintő alkuhelyzete ellen tett lépés, amely nyilván a mindenkori főpolgármester és Fővárosi Önkormányzat kezét is köti."

Az ellenzék sem örül ennek, a hvg.hu cikke szerint Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő úgy látja, ez a büntetés a választási eredményért Budapestnek a fidesztől. A DK-s Gy. Németh Erzsébet fővárosi közgyűlési képviselő szerint a főváros feje fölött átnyúlva szerezne teljhatalmat a Fidesz a törvényjavaslattal.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Tarlós ha nem találnak helyette más befutásra alkalmas szervilis nagyszájú egyedet el fog indulni és ki fogja szolgálni a ner-t.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fradigege
Mindenre rá teszi a kezét. Akkor rát fog taknyolni a zsírcigány, hogy a pöcegödörig csúszik.
Rockxy
"Tarlós nem indul a főpolgármesteri címért, mert Orbán a feje fölött tenné rá a kezét Budapestre?"
Ezt mér tőlem kérdezed? :)
egyvandor
Tarlós ha nem találnak helyette más befutásra alkalmas szervilis nagyszájú egyedet el fog indulni és ki fogja szolgálni a ner-t.
justhpeter
Nincs jelentősége, hogy Tarlós indul vagy sem. Nincs jelentősége, hogy Tarlós helyett találnak-e más hasonló jelöltet, aki ugyanúgy kiszolgálja Orbán baromságait mint eddig Tarlós tette.
Szép lassan be fog következni a NER gazdasági ellehetetlenülése, már nem lesz elég uniós pénz, hiszen a következő ciklusban kevesebb jön be, és az előző pénzeket két évre előre erőltetve felhasználták..Ezért Orbánnak azok a pénzek kellenek, amit Budapest fejlesztésére lehetne fordítani a jövőben. Ezért hajtaná a kínai pénzből létrejövő beruházásokat. Ezért erőltetné a paksi beruházás mielőbbi mozgatását, mert az onnan bejövő orosz pénzre is szüksége van.
Ha Orbán már nem tudja a családot és a támogató csürhét folyamatosan elég pénzzel ellátni, csökkenni kezd a tekintélye és megkezdődik a hatalmának erodálása.
csipetke
@Fradigege: Pont ez jutott eszembe nekem is,hogy orbán már mindenre rátette a kezét,és ha Tarlós nem vette volna észre,ő már régóta csak egy kesztyűsbáb,akit a fidesz rángat.orbánnal az élen.
wagabund
színjáték az egész...baromi magas (lesz) a nyugdíja, nem akar kockáztatni...bármi történhet, amit rosszul kezel, aztán szégyenteljesen kell távoznia...még egy éve van hátra...jöhet egy baromi nagy árvíz, egy mégnagyobb felhőszakadásos jégverés, egy nagy épület ledőlése, vagy bármi, amit úgy ráhúznak, hogy öröm nézni..

...de most? glória a feje felett, dísz-szemle, kalapdobálás, tapsvihar, dicsőség, nagy arc...
papa.49
A ,,JÓ SEGGNYALÓT,, nem dobja a sutba a csutigörény, vigyáz rá mert megosztja a lakosságot, közben mindent a csuti irányít !!!
colibri
Tarlós is fideszes, tehát hiteltelen. Minden választás előtt eljátssza az indul - nem indul műsorát, aztán tudjuk, hogy nem akar kimaradni a buliból. Vidéki létemre nekem kutyául unalmas már ez a Tarlós. Különösen a közgyűlésben, meg a médeában történő megnyilatkozásai kritikán aluliak.
Eladott Ország
Volt vetélytárs, nincs vetélytárs! Ilyen egyszerű ez a NER háza táján. Tarlósnak eleget lett abból, hogy Orbán Viktor a háta mögött megpróbálta – és valószínűleg meg is teszi – rátenni a kezét Budapest vezetésére. Orbán Viktor mindenképpen olimpiát akar rendezni, még akkor is, ha ezt a város lakói nem támogatják – melyet ki is fejeztek a Momemntum aláírásgyűjtésekor. Érdekli ez Viktort? Dehogy! Megoldja ő okosba, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy barátjához, Putyinhoz hasonlóan világversenyek sorát rendezhesse meg itthon. Orbán Viktor még nem rendelkezik Budapest fölött, azonban ez csupán idő kérdése. Tarlós, vigyed magaddal a kenyéradó gazdidat is.
maci0427
Tarlós idáig is azt csinált általában szerintem amit megengedtek neki ! A pénzt a főnök adta, ő fizette a zenét ! Ezt az utód is megfogja tudni így csinálni ! Budapest már nagyon szennyezett egészségügyileg és emberileg is ! Aki tud, költözzön el, menjen vissza vidékre vagy ha még nem volt vidéki lakós, akkor itt a lehetőség ! Élhetetlenek a kerületek, tele vannak "ilyen-olyan" emberkékkel, akik azt csinálhatnak "hagyományból" amit csak akarnak, megkeserítve ezzel az "őslakósok" életét és tönkretéve a szép kerületeket és a lakósaikat, a környezetüket , eladhatatlanná téve a lakásukat házukat ! Tehát mindegy, hogy ki - és kik irányítják a fővárost !
maci0427
@colibri: Itt nem érvényesül mindig az, hogy "varjú a varjúnak nem vájja ki a szemét " ! Lásd a Simicska ügyet ! Úgy hogy, hiába fideszes ő is !
maci0427
@egyvandor: Ez marhaság ! Egészségügyi okok miatt nem fogja tovább vállalni ! És igaz lesz !
Eladott Ország
Tarlós István a Süsü sárkány figurája helyére kerül.
nezelodo
Mit van úgy oda a Pesta Bátyánk, eddig is Marionett bábuként madzagon rángatták, most kap még néhány zsinórt, hogy NER-esebb legyen a tánca.
namihami
Elnézve a két alakot és a Taplósfütyi tevékenysége nívóját, a Süsü nagyságrendekkel jobb polgármester lett volna.
advocat
70 éves. A nyugdíj meg jár. Nincs korlát! Elintézték. Legfeljebb kevesebbet beszél(het). A bírókat már 62 éves korukban el akarták küldeni! És nem egy színvonal!
tudode
A KÉT DUDÁS EGY CSÁRDÁBAN küzdelem folytatódik, mivel elkészült a VÁRBAN a "minielnökség" bungija, a teret is MAGUKÉVÁ TESZIK, hasonlóan elsivárosítva a PAPI térköveivel, mielőtt ELFOGLALJÁK azt a helyet, ahol még KIRÁLY SEM lakozott!
.
Arra nem SZÁMÍTANAK, hogy egy esetleges akármivel, amit ne adja Isten, az EGÉSZ VEZÉRKARNAK annyi! A minisztériumok szétszórtságának ez volt a LÉNYEGE!!!
.
----- Elkészült a Miniszterelnökség irodaháza a Várban
pestbuda.hu/cikk/20180204_elkeszult_a_miniszterelnokseg_irodahaza_a_varban
.
---- Államosítják a budavári Dísz tér melletti telket
index.hu/belfold/2018/07/16/allamositjak_a_budavari_disz_ter_melletti_telket/
.
Eddig is SOK KEFÉT eszegetett, a továbbiakhoz JÓ ÉTVÁGYAT!
papa.49
Süsü simogatónak még jó lesz )))))))))))))))))
Zeta
Vagy egyszerüen csak látjak, hogy Tarlós mar nem rúg labdába a következő önkormányzati választáson.
Ez még neki is jó, van kifogás a távozásra.
Edmond Dantes
Tarlós a barátaitól ugyanazt kapja jutalmul,mint amit a budapesti ellenzék büntetésül.Nem sajnálom,mindig,mindenben benyalt Orbánnak.
namihami
Ákos Kertész. -- Facebook
Így igaz. Valóban, amiről azt hiszi és tudja, hogy NEKI a legfontosabb, azon tényleg állandóan rajta a keze. Méghozzá a nadrágzsebén keresztül.
És markolássza is állandóan.
kokopelli
@papa.49: .vazze,akkor mégsem lesz "Chuck Norris" tér? Pedig a turisták unokái
a "K.K"-n (Kinder Kanal) állandóan nézik a régi filmjeit! Niveau max. 10 év ;-))!
Sámannus
Nagy utat tettél meg Spítyu jövőre már akár csövezhetsz is, ha akarsz csokizhatsz tovább.
Edmond Dantes
@Eladott Ország: Orbán nem olimpiát akar,hanem az azzal járó giga beruházások hasznát.Felépíti most azt az óriás atlétikai stadiont,valahol a Csepel sziget környékén,amelynek a kihasználtsága botrányosan röhejes lesz,viszont a telek árán,meg a beruházáson hatalmasat tud majd kaszálni a nemzet heréje,Tiborcz.Most már az újabb kétharmaddal még a látszatra sem ad,olimpia nélkül is olimpiát rendez magának.
Yoda69
Jó döntés, bár eddig is orbán tartotta a porazat a kezében.
Dr plágium
A gázszerelőnek kevés a munkája, nincs pénze...valahogy biztosítani kell neki a megfelelő bevételt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.