Akár 15 százalékkal is drágulhat a hús, a tej és a kenyér a következő hónapokban. Az áremelkedést a takarmány- és az energiaárak illetve a bérek növekedésével indokolják a termelők.

Jelentősen emelkedhetnek az élelmiszerárak

A kereskedelmi szövetség egyelőre nyugalomra int mindenkit. Szerintük a magyar vásárlók nagyon árérzékenyek. A kereskedőknek pedig az az érdekük, hogy ne csökkenjen a vásárlási kedv.

(atv.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos mocskos narancsosok,lehet hozsannázni!!!Bár veletek mindent el lehet fogadtatni,mert még taknyot is csak a ducétok engedélyével ürítetek!! Lassan már az élelmiszerért is megéri külföldre menni,benzinköltséggel egybe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Bravó, narancsos elvtársak!!! Előre a lenini úton!!!
RonaGyuri
még a mostanihoz képest!!! Ami ennek kb. duplája eddig!!! =))
1magyar
Már eddig is emelkedtek, a Lidl-ben a konzerv kukorica eddig 140 ft volt mos 200. De szinte minden így emelkedett.
Pálinkás Pál
Nos mocskos narancsosok,lehet hozsannázni!!!Bár veletek mindent el lehet fogadtatni,mert még taknyot is csak a ducétok engedélyével ürítetek!! Lassan már az élelmiszerért is megéri külföldre menni,benzinköltséggel egybe.
Gauntlet
15?!? A fizetés nem nő annyival! Mellesleg a nagyobb fizetést se termeli ki a gazdaság!
Bezzeg ez ellen nem harcolnak. Mondjuk a saját fizetésüket emelték a sz**házik...
Gauntlet
@Pálinkás Pál: lehet Sorosozni, Brüsszelezni!
kereső
Mindeközben az óriás acélherkenytyű bizgentyűjének az ára csökken és igy nem emelkedik az infláció a tervezett "átlag" fölé.
advocat
És a nyugdíj is emelkedik. 2,7 %-al! Nyuggerek gyűjtsétek az erőt ami még marad a nyugdíjból kajára, 2022-re. Lehet újra a Fideszre szavazni!
kokopelli
@tulipan: ...ha már anyugaton olyan árképzés is van,hogy az alapvető élel-
miszerek Áfa-ja 7%,akkor az megmond mindent!A többi is csak max.19%,de azok
nem a "túléléshez" szükségesek!
solidedge
Jó pár éve jelentősen nőnek az élelmiszer árak. Az okok különbözőek, de már el sem olvasom. A kevesebb gabona termés magával vonzza a kenyér és a sör árának növekedését. majd egy másik hírben közlik, hogy másfél millió tonna gabonát már is visznek külföldre. Most lemegyek a boltba, mert vennem kell felvágottat. Összetétele; csirkebőrpép és valami fűrészpor féle. Szeretem, mert a polcon a füstölt sonka mellett van és átveszi a szagát.
papa.49
Az a helyzet a búza termés kiváló volt akárki akármit mond is csal a nagy tulajdonosok eladják külföldre, 20 millió tonna volt a termés, a belföldi felhasználás kb. 10 millió tonna, megy még valamennyi takarmány céljára is de biztos nem a termés kisebb volumene miatt van az áremelés !!!
Hanem az üzemanyag költség, az energia költség, és a munkabér !!!
kokopelli
@papa.49: Amennyiben bő a termés,akkor sokba kerül a raktározás és az eladás,
ha meg kevés,akkor veszítenek az üres raktárok miatt! Ergo nem mindegy? Az ár
azért van,hogy nőjön ill. emelkedjen! Basta! ;-)
terlasz
Nem egészen úgy van az, hogy jelentősen emelkedhetnek az élelmiszerárak, mert már 1 hete 10-15 %-al drágábban kaptam ezeket a termékeket az egyik nagyker cégnél.
papa.49
@kokopelli: Valamit azért tudnod kell a nagy termelőknek mindig volt MAGTÁRJUK amibe a termés befért, ez már a '70 évektől közepétől így volt a tsz. ben az állami gazdaságokban, és ahol normális a vezetés most is van... Még egy a gabona ilyenkor a legolcsóbb, jövő tavasszal kb. 30-40 % többet ér, tehát megéri raktározni, sok évig a mezőgazdasági üzemekben dolgoztam ...Ez most itthon egyszerűen hazugság az áremelés miatt !!!
division
Na persze amikor csökken az energia meg a benzin ár akkor elfelejtenek a tisztelt termelők árat csökkenteni. Mindegy, úgyis megveszi még a szegényebb ember is mert muszáj, aki meg jól keres az nem foglakozik annyira vele. Magamról tudom hogy amikor bemegyek vásárolni egy üzletbe csak pakolom amit kell, sosem nézem az árakat, akkor sem néztem amikor olcsóbb volt minden, megszokás.
F_Viktor
@kokopelli: Írod:
"...ha már anyugaton olyan árképzés is van,hogy az alapvető élel-
miszerek Áfa-ja 7%,akkor az megmond mindent!"

Tavasszal belinkeltem egy francia, vagy spanyol vásárlásom számláját, ahol csak az üdítő nem volt csökkentett adótartalmú termék.
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"Hanem az üzemanyag költség, az energia költség, és a munkabér !!!"

A felsorolásodból kimaradt a fosztogatás és az osztogatás.
A duce megmondta a választások után, hogy jön a válság, benyújtja a számlát, pl. a románoknak, ukránoknak, szerbeknek szétosztogatott több, mint 100 milliárdot, de még most is épülnek, szépülnek a stadionok, épül a kisvasútja, lopják Paksot (ketyeg az orosz kamat), csilingelnek az oligarcháinak a közbeszerzések ezer milliárdjai, nincsenek ingyen a konzultációk és a Soros/Brüsszeli harcok sem.

A ksh sem véletlenül hazudja minden hónapban, hogy két számjegyű a béremelkedés, ezzel igazolja, hogy csak az a hülye akinek nem emelkedik a jövedelme, aki rosszabbul él, mint tavaly.
papa.49
@F_Viktor: Az általam felsorolt okok közül a munkabér a legkisebb tétel !!! Amiket leírtál azok is mind árfelhajtó tényezők !!!
Nessy
A nyugdíjak inflálódása a nyilatkozatok, és propaganda hadjáratok alatt is rendben folytatódik!
Jöhet a kézcsók és az imalánc!
Desischado
Remélem, akik rájuk szavaztak, most szívnak, mint a torkosborz. Nyugaton nincsenek ilyen árak, de a bér a miénknek a többszöröse! Mindig van valami ócska kifogás, miért kell emelni. Megmondta a csuti parazita, hogy benyújtja a számlát, és lőn! Hogy szakadna rájuk az ég!
Grafix69
@division: Teljesen így van , viszont miért kell magadat állandóan fényezni ,hogy mennyi pénzed van? Miért kell minden írásodban valamiért arra kanyarodni , hogy te gazdag vagy ? Miért van az ,hogy állandóan dicsekszel ezzel , és az embernek olyan érzése támad mintha téged igazából más nem is érdekelne . Annyit had áruljak el , hogy az embert nem a pénz határozza meg , legalább is nem a jellemét , de gyakran még erre is rá tudnak cáfolni emberek , mint például te is . Szerintem itt is vannak sokan akik leírhatnák minduntalan , hogy milyen jól élnek mennyire sok pénzük van stb . Szerintem kurva nagy tiszteletlenség a másikkal szemben saját magunkat fényezni azzal milyen kő gazdagok vagyunk .Semmivel sem kevesebb tőled emberileg az akinek nincs semmije csak egy internetje , ugyanis aki ide ír az emberileg nyilatkozik meg nem gazdaságilag . Bocsánat de már nem tudtam elmenni -e felett , bár gondolom rengeteg magyarázatot tudnál adni miértekre , viszont arra is felhívom a figyelmedet , hogy az igazán tehetős emberek soha , de soha nem dicsekszenek sem a pénzükkel sem a vagyonukkal , ezt igazából a szegények szokták tenni . Innen ered az a mondás is , hogy aki dicsekszik annak adni kell , aki meg sír attól el kell venni .
papa.49
@Grafix69: Ezt még Lenin elvtárs mondta ))))))))
division
@Grafix69: Nem is vettem észre, így jött ki:-)
tudode
Az árak már nem FELTÉTELES MÓDBAN, -hetnek, hatnak, emelkednek, egyre lejjebb kell adni az ALATTVALÓKNAK, mert kell a lóvé a BETONTEKNŐKRE.
.
Szegény TEMPLOM EGERÉNEK nincs ideje az ALAPSZOLGÁLTATÁSOKKAL bibelődni, miközben elveszi, rabolja drága idejét a stadion erdők átadása
.
www.google.hu/search?q=K%C3%B6vetkez%C5%91+stadion+%C3%A1tad%C3%A1s&oq=K%C3%B6vetkez%C5%91+stadion+%C3%A1tad%C3%A1s&aqs=chrome..69i57.5776j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
1magyar
@Mirabilis: 100-as papírzsebkendő 100-ról 120-ra, nem csak az élelmiszer hanem folyamatosan mindennek megy az ára felfelé. 20-30 %-kal.
Nessy
@1magyar: Még szerencse, "hogy nincs magas infláció", a nyugdíj emelés mér így is meghaladja a KSH által számított??? inflációt, ergo a vásárlóérték megőrizve. Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál mondá a népmese! Vagy csak hívő fideszes!
tulipan
@Nessy: Nem,! Aki elhiszi, sőt szajkózza az nem csak szamarabb a lónál, hanem a Shikari-félék közé tartozik!
kokopelli
@F_Viktor: ...csak akartam érzékeltetni,hogy sok olyan család van,akik az alapvető
napi árúból vásárolnak igazából! Jó pár éve csinálták ezt a kettős áfá-t,mindenki örö-
mére!...és azt,hogy a 7% és a 27% között igen nagy a külünbség,ha még azt is hozzá-
teszem,hogy a két ország családi jövedelmei között is nagy rés tátong!A "szegényeb-
bek még ingyenellátást is kapnak (1€-ért egy nagy "Tesco szatyorra valót) a városi un.
"Tafel" nevű országos és önkéntesek által vezetett szervezetnél! ;-)
F_Viktor
@kokopelli: Egy ország gazdaságának állapotát nagyon jól jellemzi, hogy mennyit költ szociális hálóra, egészségügyre.
Ez orbanisztánban már nem így van, a dübörgő, az EU legdinamikusabban fejlődő gazdaság esetében, a nyugatnak követendő példát mutató Magyarországon ez mind nem igaz. :-)))
teuton
@F_Viktor: Ha a francia afat hasonlitod a magyarhoz, akkor a francia minimalbert is emlitsd meg! De akkorr nezz körül Nemetorszagban is! MINDEN elelmiszer, de meg a kave is csak 7%-os adokulcsos, az összes többi termek 19%-os afas. Aztan hasonlitsuk össze az arakat es a fiezetseket: 1 orai nemet atlagoraberböl vehetsz (csak alapvetö dolgokat szamitom, amire mindenkinek szüksege van!) 14 kilo kenyeret, vagy 14 liter napraforgoolajat, vagy 26 kilo cukrot, vagy 8 kilo rama margarint, vagy 4 kilo szeletelt sajtot, vagy 4 kilo szeletelt paprikasszalamit, vagy 26 liter tejet, vagy 13 liter dizelt. Na akkor hasonlitsd ezeket a magyar atlagberhez! De vehetnenk alapul a szocialissegelyt, vagy a minimalbert is, akkor meg katasztrofalisabb az eredmeny!
evacica
Hát igen Orbán szerint az ország jobban teljesít! Az árak felfelé mennek de infláció nincs, a nyugdíjasok túl vannak dotálva, ja meg a közszolgák is, kivéve dicső talpnyaló vezetőik!Nem tudom, hogy meddig tűr ez a birka nép!
kokopelli
@teuton: ...de jól esik az "igaz" magyaroknak,ha lenázizhatják a németeket! A magyarok
is képesek lennének elérni azt a szintet,de ismeretlen erők "visszatarcsák" a folyamatot,
meg "báncsák" is öket! ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.