A Fidesznek addig éri meg az Európai Néppártban maradni, amíg az nem áll át teljes egészében a bevándorláspártiak oldalára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Rogán: a Fidesz addig marad a néppártban, amíg az nem lesz bevándorláspárti

Rogán Antal hangsúlyozta, a kormánypártnak addig kell a néppárton belül harcolnia Európa megújításáért, amíg van esély arra, hogy annak segítségével olyan európai vezetőket választhatnak, akik képesek a bevándorlás megállítására, valamint a határok és a keresztény kultúra megvédésére. A tárcavezető megjegyezte, úgy látja, most van lehetőség erre.

"A mi célunk végső soron Európa megújítása" – fogalmazott, majd hozzátette, az európai vezetés Jean-Claude Juncker irányításával kudarcot kudarcra halmozott az elmúlt öt évben. A két legnagyobb kudarcként említette, hogy a britek kiléptek az unióból, a "migránsok, a bevándorlók pedig tömegével bejöttek".

Megerősítette, a kormány március 15-én véget ért tájékoztatási kampányában azért mondták el, milyen titkos tervek lapulnak a brüsszeli fiókokban, mert attól tartanak, hogy ezeket a májusi EP-választás után elő fogják venni.

Így történt ez az elmúlt években is: a választók előtt nem beszéltek róla, ellenben egyszer csak törvények, intézkedések lettek belőle

- fogalmazott Rogán Antal. Példaként említette, hogy így jelent meg a kötelező kvóta is a napirenden.

A miniszter rámutatott, azt szeretnék, ha nyílt vita folyna arról, Európa akar-e bevándorlókat.

A néppártban ugyanis sokan úgy kalkulálnak, hogy a bevándorláspárti baloldal szavazatai nélkül Manfred Weber nem lehet az Európai Bizottság elnöke – fejtette ki.

A tárcavezető szerint ezért sokszor azt érzik, hogy "nem feltétlenül az eredeti néppárti véleményeket tükrözik" az elhangzó mondatok, álláspontok. A néppárt egy jelentős része például nem vall olyan bevándorláspárti nézeteket, mint néhány más tagja és az egész európai baloldal, a zöldek és a liberálisok.

Rogán Antal közölte azt is, a kabinet a következő hetekben a családvédelmi akciótervre koncentrál, azzal kapcsolatos hirdetéseket jelentet meg, és a kommunikációjában is az lesz a hangsúlyos.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kormány elfelejtette volna, mit mondott az elmúlt hetekben, hiszen azt komolyan gondolta – jelentette ki. Egyúttal arra is felhívva a figyelmet, Orbán Viktor miniszterelnök is hangsúlyozta, hogy a politikai álláspontja változatlan.

Megerősítette, a magyar kormányfő továbbra is azt javasolja, hogy a határvédelmi jogok kerüljenek vissza a nemzetállamokhoz az Európai Bizottságtól, a schengeni országok belügyminiszterei együtt döntsenek a migrációs és határvédelmi kérdésekben, az unió pedig a közös kasszából állja a tagállamok mindenkori határvédelmi költségeinek felét. Amíg ezeket a javaslatokat nem söprik le egyértelműen, addig a Fidesz a néppárt keretein belül marad – mondta.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője meglepőnek nevezte, hogy Brüsszelnek fontosabbnak tűnik az "amerikai illetőségű Soros-egyetem ügye", mint az amerikai kormányzatnak, amely az elmúlt hetekben meggyőződhetett arról, hogy az intézmény működését nem gátolja semmi Budapesten. "Úgy tűnik, hogy Brüsszelben sokaknak Soros György egyeteme és Soros György érdeke fontosabb, mint az amerikai kormányzatnak" – fogalmazott, aláhúzva ugyanakkor azt is, hogy amennyiben van olyan megoldási javaslat, amihez a magyar törvényeket nem kell módosítani, és azokba bekapcsolódnak más kormányok is, akkor azokat szívesen tanulmányozzák.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Lefordítom: ha a Fütyeszt kiakolbólintják a Néppártból, Tonyó azt fogja modani, kiszálltak, mert a Néppárt bevándorláspárti lett...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Lefordítom: ha a Fütyeszt kiakolbólintják a Néppártból, Tonyó azt fogja modani, kiszálltak, mert a Néppárt bevándorláspárti lett...
Nessy
Rogán! Nem szakadt rád a plafon? mennyit kerestetek a haverjaiddal a letelepedésen? Van még pár hiteles szónok?
Yoda69
Roggyant Tonyo, pont neked nem kene a bevandorlasrol zagyvalni. Ti hoztatok be 30 ezer migrans, koztuk terroristakkal es korozott bunozokkel. Persze az offshore szamlaidat rendesen felhizlaltak veluk.
Hiteltelen vagy geci!
nevemnick
Még szerencséje, hogy a születése óta idióta.
magyarbakancs
"Rogán: a Fidesz addig marad a néppártban, amíg az nem lesz bevándorláspárti"
Kiáll a kocsi rúdja most meg mutogatok vissza felé.
Jó magyar szokás szerint.
Mi lenne ha egyszer egy párt vállalná ,hogy hülyeséget csinált és nem vagdalkozna.
Ja ez a köz emberre is vonatkozik.
Mert a Magyar emberi természet nem arról híres ,hogy a hibáit el ismerje.
Mindig a másikba keresi a problémát ,és más miatt vagyunk szerencsétlenek.
papa.49
Roggyanttonyó nem pontos a megfogalmazás ADDIG MARADTOK MÍG KI NEM RÚGNAK ONNAN TITEKET !!!
kokopelli
@Qqberci: (08:26)
Akkor a Néppárt félárbócra eresztett zászlókkal,siratóasszonyokkal és fekete kokárdákkal
napokig fog gyászolni,de a röhögni a parlament hátsó hehyiségeibe járnak majd röhögni! (;-)))))))
human
Mindenki Soros ügynöke aki nem asszisztál Orbán autoriter rezsimjének építésében. Faék egyszerű észjárás. Remélem azért néhány fideszes érzi ebben a megalázást.
polar450
Keresik a kiutat a megaláztatásból, de a tetűeélbukta, ugyanis nézzük csak meg:

A Sargentini jelentés így foglalkozik a menedékkérők és menekültek ügyeivel:

"A dokumentum emlékeztet arra is, hogy 2017. szeptember 6-án hozott ítéletében az Európai Unió Bírósága teljes egészükben elutasította a Szlovákia és Magyarország által a menedékkérők kötelező áthelyezésére szolgáló, az (EU) 2015/1601 tanácsi határozat szerinti átmeneti mechanizmus ellen benyújtott kereseteket. Az ítélet megszületése óta azonban Magyarország nem tett eleget a határozatnak. 2017. december 7-én pedig a Bizottság úgy határozott, hogy a Cseh Köztársaság, Magyarország és Lengyelország ügyét az Európai Unió Bírósága elé utalja az áthelyezésre vonatkozó jogi kötelezettségeik be nem tartása miatt. (Az ügy azóta bírósági szakaszba lépett). "

Ezt is megszavazta az EPP 2/3-dal!

Tehát akkor miről pofázik ez a szarházi Rogán-bűnöző, amikor az EPP is letette a voksot ebben a tágyban is?
kereső
Mert csak a fudeSS!,ugye rogánbűnözőantal? Addig, amig egy lukas kétfilléres hasznot is hoz nektek.És amig végre nem hajtjátok a kgb-s parancsait. Mert vissza a nagy orosz-birodalmat!,és ennek legfőképp útjában áll egy erős Európa. Hazaárulók vagytok mind!-orbánnal az élen. Ki lesz majd a "kis ember" közületek-akit akkor is majd tolnak előre, amikor lőnek?Vagy azok nem ti lesztek?Ezer év magány/ a szegedi csillagszálló magán lakosztályában/ is kevés lenne mindazért amit műveltek.
Eladott Ország
Elnézést, Mr Rogán, nem felejtett el még valamit? www.hirek24.com/kepek/galeria/rogan-basa-cili-es-a-baratok-kozt-megint-beindult-a-memgyar/533d7538af41c.jpg
Érdekes akkor valahogy nem aggódott a gonosz erők támadásától, amikor visszadátumozta a letelepedési kötvényes bizniszt, amikor futószalagon passzolta le a belvárosi ingatlanokat a haveroknak, vagy amikor a Pasa-parki jószomszédok segge alá tolta/tolja a közbeszerzésekkel.
advocat
Nagyeszű Toni! Mitől lesz bevándorláspárti? Ja! zavar, hogy - esetleg - elküldenek, és csináljátok, hogy titeket, és akkor, meg ilyesmi. Hát ha elküldenek, akkor azt vezéretekért, meg a cselekedeteitekért teszik. És ehhez az 52 %-nak semmi köze.
Eladott Ország
" Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba."
Móricz Zsigmond. 1932. Rokonok.
Peller Anikó
Remélhetőleg csak szerdáig.

Na jó, bízni azért nem bízok benne.
desiro
tónyó, mé nem baszod meg a bevándorolt vend qrva anyádat, ide hoztál már 70 ezret, mija foxszomról beszélsz, te rühes, bolhás majom?
tulipan
@fideszes gyökér: Na azé', ezeknek egy gyüszünyit sem lehet elnézni, mert soha meg nem bocsájtható, felfoghatatlan mértékű özzéssel, kapzsi gonoszsággal tettték tönkre az országot!!!
SystemError
Nem ők a bevándorláspártiak, hanem ti vagytok nácik! Ez nem egyenlő azzal, ha valaki nem támogatja a bevándorlást vagy annak mértékét... Csak, hogy tiszta legyen, ezért lesztek kibaszva! :)
CsipkeRózsa
Szerintem addig, amig a fidesz védelmet jelent a sok visszaélés, lopás, csalás, hazudozás elleni bíróság elé állítás ellen.
tulipan
@SystemError: Nem beszélve arról, hogy tök hiábavaló ellenezni valamit, ami immmár 60 éve folyamatban van, mintha tiltakoztak volna a Népvándorlás ellen, hiszen az elején, maguk az érintett országok,francia, angol, holland KORMÁNYAI kezdték el a betelepítét, Az i., majd a II. VH-ban elpusztusztult munkaerejük pótlására !! Kb. olyan, mint ha tiltakoznánk a kimaváltozás ellen!!!
papa.49
@fideszes gyökér: Az utóbbi megoldásra szavazok, az 5 perces terminusra !!!
Sámannus
Húgyostóni, veled reklámozzák a kiebrudalást Akkora szennyet árasztottatok, hogy az egész ország egy fekália folyam, amióta hatalomra kerültetek. Emlékezz a forint elleni támadásotokra. Ezt csak a legaljasabb hazaárulók követhették el.
Sámannus
A szerbek is elfoglalják a médiát, mert ott kezdődik minden rontás szarházikám.
Akkor nem pofázhatnál úgy mint aki tudja nyugodtan öntheted a szar a képünkbe, mert minden szart átmosnak utánatok a lakájmédiátokban.
Reggel nézem rethótévét, kapcsolok a másikra rémhir, ugyanaz megy nézem nem -e a távirányító baszódott el, nem sajnos ti baszódtatok el kis köcsögök. Mától köcsögtévék lesztek.
Peller Anikó
@SystemError: a rossebet, mit képzelsz te? 20 év? Elment az eszed?
simmering73
Na megszólalt a helikopteres is. Ez is kezdi elbagatelizálni a kirúgás lehetséges tényét. Már éppen ki akartunk lépni, amikor ...
babp1982
Na erre mondják azt, hogy ügyes-:))) Amenyiben kirugják őket akkor bevándorlàspártiak soros bérrncek ,ha maradhatnak akkor minden oké-:)))) Nekem már tele van a tököm ezzel migráncsozással, meg sorosozásal, nem tollas a hátam, hogy madárnak nézzenek!
Borsodi
Eddig elő se mert jönni csak fű alatt keverte a szart a Magyar ember nem felejti ki ata el az országot
www.youtube.com/watch?v=0HcfYkhTf6Q
www.youtube.com/watch?v=yLFclNPM06Y&t=67s
juttka
@Qqberci: Eddig is azt hajtogatták, hogy a Néppárt bevándorláspárti, akkor most hogy is van ez? Szerdán lehet, olyan döntés lesz, hogy kirúgják a fideszt. Hablatyol össze-vissza a Tóni.
Eladott Ország
@babp1982: tegnap 19:02; A végén már az is kiderül, hogy az USA-t is Soros irányítja. Ma a geopolitikai küzdelem Európában nem a kapitalizmus és a szocializmus között, hanem a demokratikus és az autoritárius rendszerek között folyik. És egyre nehezebb megmondani, hogy Orbán Viktor melyik oldalon áll ebben a harcban.
m.blog.hu/ki/kilonem100/image/tobbsegi_demokracia.jpg
terlasz
Hamarosan azt kommunikálja a fidesz, hogy győztek a bevándorláspártiak a néppártban, ezért ők nem is akarnak bennmaradni, pedig csak kirúgták a díszes társaságot, mert még a hírhedt pávatánc is kevésnek bizonyult.
Eladott Ország
Nem vagy még börtönbe Tonyó, te gülüszemű bűnöző szarházi! Elsők között leszel wazze!
kokopelli
@terlasz: ..én már régen "parkolópályára" tettem volna őt,mivel az EU-s zsé kimaradására
nagyon ß@rul reagálnának a "talpasai"! Nem tetszik az EU,akkor a pénze se tessen!
(Hoci-nesze nem ismert "gipsy"-éknél ?!) )
tulipan
@SystemError: A lámpavas olcsóbb, már igy is tól sokba fáj nekünk/az országnak, években és pénzben, a NARANCSOS VIZILÓ!
Lepényleső
Ami azt jelenti,hogy a bennmaradást majd a fydes (a bán) dönti el-mondja Rogán.
Ahogy a bűnöző a bíró előtt állva mérlegeli,hogy a kiszabott éveket ha kedve lesz leüli?
Így nyal vissza a fagyi? Vagy a vonatfütty húzza a síneket egyenesre ki?
evacica
Gülüszemü Antilop már kezdi magyarázni a bizonyítványt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.