Sopronban ünnepel a két kormányfő.

Közösen emlékezik meg Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök augusztus 19-én a Páneurópai Piknik 30. évfordulójáról Sopronban – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár 

Merkel és Orbán együtt ünneplik a Páneurópai Piknik évfordulóját

A tervek szerint a két vezető, valamint a meghívott német és magyar vendégek ökumenikus istentiszteleten vesznek részt a soproni belvárosi evangélikus templomban, ahol Angela Merkel és Orbán Viktor beszédet is mond a történelmi évforduló kapcsán – mondta a sajtófőnök.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Süllyedj el Merkel, mert tolod ezt az alakot !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Süllyedj el Merkel, mert tolod ezt az alakot !
Jozefina
Már csak szimbolikus jellege van ennek a pikniknek is!!!
A németek saját hazájukban ünnepelik és joggal!!!
kereső
Mi köze az "ökonomikus egyházaknak" az egészhez? Ez egy nagyon is világi esemény-cselekmény volt. Ne csináljanak már belőle egyházi ünnepet!Az evangélikus templomban fog elhangzani, hogy Gorbacsov,Horn, Németh Miklós hogyan járult hozzá az eseményhez? Vagy orbán -és az egyházak dicsőitésébe megy át az egész?Átirjuk ezt a történelmet is??
tudode
Na ne!
.
És mi lesz a sorsa ÜFÉLESÉG földi kutyákat akadályozó pengésével, amely a HONFOGLALÁS ÓTA nem csúfította el a magyar hon határát!!!
.
Nézzük csak!
.
Fatoronyra mászva mondja azt Orbán Viktor, hogy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné
.
24.hu/kultura/2018/03/17/fatoronyra-maszva-mondja-azt-orban-viktor-hogy-komoly-epitmeny-a-vilag-barmely-orszaga-megirigyelhetne/
.
Mind ENNEK lehetne határa! Mi köze ENNEK a más közéhez!
Nessy
Majd a szószéktől elmondja O.V., hogy ez sem történhetett volna meg az ő közreműködése nélkül, a hívek meg imádkoznak, hogy ne szakadjon le plafon!
advocat
És ott lesz az akkori kormányból bárki? Németh Miklós? Azért neki nagyobb a szerepe. Ő már Viktor előtt megállapodott, hogy kimennek a szovjetek. Meg ilyesmi. Merkel valóban. Szégyelje magát. A külügyminiszterének még van esze. És a határ másik (osztrák) oldalán is lehetne ünnepelni. Szerintem.
papa.49
Hát azt kell mondjam a Merkel is igen ,,legatyásodott,, emberileg, normális európai politikus pláne az egyik legnagyobb Uniós ország vezetője ne álljon mellé ennek a ,,SÍNBOHÓCNAK,, !!!
kereső
Remélem a szuper videót is levetitik, amiből kiderül, hogy orbán egymaga zavarta ki az oroszokat, ő maga vaolt egyedül az egész rencerváltás!!! ( szándékosan!), meg a polgári körök- ahogy tőkés püspök mondta Tusványoson.Ejjjjjj! Németország, Merkel asszony- odaállni egy hazug mellé?Megcsúfolása a 30 évvel ezelőtt történteknek.
Eladott Ország
Sajnos az ország tragédiája, hogy ezt a cigány bűnözőt ,politikai prostituáltat és bandáját a német kormány támogatja. Akkor miért is beszélünk mi itt jogállamról, demokráciáról , egyenlő értékű munkáért egyenlő bér elvéről stb. Így bele lehet szarni az egészbe!
kokopelli
@papa.49: ...nem gondolod,hogy vannak olyan "protokoláris rendezvények" amire nem lehet "nemet" mondani?
A Merkel cca. 80 milló lakósnak a 3. rangsorolt vezetője! Utána lesz neki ideje egy jót hányni kamerák nélkül!
(vagy már előtte is?)
Jozefina
Majd elválik Merkel milyen beszédet fog mondani!!!
Arra azonban felkészülhet, hogy biztos bukás vár rá az orbánnal való találkozás után!!!
Ez már sok esetben bevált!!!
papa.49
@kokopelli: Az előzményeket ismerve (az utolsó 2 év) én akármilyen indokkal lemondtam volna a Merkel helyében, küldtem volna egy államtitkárt, ha nincs gyorsan kinevezni valakit, de nem részt venni ezen az
,,összeröffenésen,, !!!
Még nem elégszer vette palira a csutitetű a Merkelt???
Ezt a csutitetű mint a ,,véres rongyot,, úgy fogja maga előtt tolni Brüsszelben az ősz folyamán !!!
libellle
@Eladott Ország: Ez absolut nem stimmel .A nemet kormány nem támogatja a putrist. Ellenben te is tudod politika az egy mocskos üzlet. Ez a tema pedig valójában rollunk szól ugyanis az akkori kormány is ( és még mások is) segitettek a abban, hogy az ország egyesüljön. Véletlen, hogy most pont a putris fog ott állni Merkel mellett, de ezt köszönni csak saját magatoknak tudjátok. A románok elintézték causescut ti pedig mindent eltürtök. Azert nehogy már mi rendezzünk le azt amire ti nem vagytok képesek. Tekints vissza a történelemben, elösször mindenre hurrrat-t orditott az a nép amikor az az ära befejezödött elkezdödött a történelem hamisitása. Mert ugye a második világháboru is teljesen másképpen folyt le magyar részról mint amit az uj generácio olvashat.
Clavigo
Én Merkel helyében nem égetném magamat ezzel a putyin - csicskával...
kokopelli
@papa.49: ...ne haragudj,de a Merkel nem foglalkozik olyan dolgokkal Meg vannak a reszortosok a munkára!
...és ki jött volna a Merkel helyett? ...ismerem a nótát:
"Én máskép csinálnám...!"
""Tessék itt van, csináld!"
"Én?..hisz a te dolgod!"
Ez olyan,mint az Áron,aki mindíg átmegy a Rabbi-hoz tanácsért,de a csirkéi a tanácsok ellenére
egyre döglenek! Az utolsó csirke után átmegy és szomorúan mondja:
"Rabbi! Sajnos megdöglött az utolsó csirkém is!"
"Kár... Áron,mert lett volna még pár jó tanácsom!"
...gondolod,hogy nincs elég magyarul perfekt beszélő munkatárs az A.M hivatalában?Mivel tudja
az egér az elefántot palira venni?Esetleg azzal,hogy a többi egérkének elmeséli,hogy ő nem akart
a hídon ugyanúgy lépni mint a haver,mert ugye a kritikus (rezonancia) frekvencia a menetelésnél
veszélyes! Három millió magyar biztos tudna jótanácsot adni,mint mindíg"
papa.49
@kokopelli: Igazad lehet részben, én csak azon csodálkozom, hogy ennyire lehajol a Merkel, hogy a csutitetű a kézét tudja csókolgatni, és magának abszolválja az egész történetet, holott ő akkor pont leszarta a németeket, meg a magyarokat is !!!
Neki ebben a történetben SEMMILYEN SZEREPE NEM VOLT, ha becsületes lenne, DE NEM AZ ,most sokkal inkább a Német Miklósnak lenne ott a helye nem ennek a lócsiszárnak !!!
A Merkelre visszatérve, hivatkozhatott volna bármire, vagy kisebbíteni az ,,égést,,a határ osztrák oldalán is találkozhatott volna a karmelitás géniusszal !!!
Eladott Ország
@libellle: ma, 11:44; Valóban a bűnöző és politikai prostituált cigányt a magyar népnek kell elzavarni és börtönbe zárni, de a német kormány ne ünnepeljen ezzel a szarházival, legalább is nem legfelsőbb szinten. (Például korábban Németh Miklóst volt magyar kormányfő hívták meg a berlini fal leomlásának 25. évfordulóján.) Nem kellene alátenni a lovat a németeknek egy közönséges bűnöző alá! A fidesz bandát gazdaságilag kell megfojtani, a magyar népet már úgy is gajra vágták!
libellle
@papa.49:"Neki ebben a történetben SEMMILYEN SZEREPE NEM VOLT, ha becsületes lenne, DE NEM AZ " Teljesen igaz. DE, ki tehet arról, hogy ö van Merkel mellett, Merkel? Definitiv nem.
libellle
@Eladott Ország: Nem öt ünnepli , Merkel megjelenése a nemzetnek nem pedig a putrisnak szól. Te egy super értelemmel rendelkezö személy vagy, igy ezt neked tudnod kell.
papa.49
@libellle: Hát itt van a kutya elhantolva, BIZONY MI TEHETÜNK RÓLA, mert minden szemétségüket eltűrjük, ez igaz, de ezeket leváltani törvényes úton nem lehet !!!
Nessy
A német külügyminiszter praktikusabb volt! Ugyanis külügyérünk megüzente, hogy bokros teendői miatt nem ér rá, hogy találkozzanak. Igy nem jön, de azt hiszem egyhamar nem is igen óhajt találkozni ezzel az ostoba pojácával!
Eladott Ország
@libellle: ma, 13:30; Az rendben van, hogy az ünneplés nem a vályogvető és teknővájó cigánynak szól, de éreztetni kell vele, hogy elég volt belőle. De azzal, hogy idejön Merkel, azt hiszi a bűnöző cigány, hogy ő valaki és ha még visszaveszik a Néppártba, nos akkor az életben nem szabadulunk meg tőle, amíg ki nem dől az élők sorából, csak polgárháborúval.
namihami
Mindkettőnek ugyanannyi köze volt hozzá.
Utólag próbálják magukat photoshopolni a korabeli fényképekre.
man at work
Ez Orbánnak dicsőség, míg Merkelnek szégyen.

Csak a szokásos: Megöregedett, meghülyült.
Sajnálom!
Felvirágoztatta Németországot, de 2015-ben egy mondattal tönkretette az addigi áldozatos munkáját.

Én utálom Orbánt, a Fideszt, de nem akarok négereket szomszédságomban.

Rossz rájuk nézni, az ótvar fekete arcukra - faszukra, pinájukra; és a szagukat is utálom!
De az a legnagyobb baj, hogy a négerek is tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy ők undorítóak - a magjalenésük okán fogva.

Nem vagyok rasszista!!!
Vagy mégis?.
Már nem tudom...
teuton
Merkel NEM Orbant jön ünnepelni, hanem egy szocialista ember hatarnyitasat, aki felismerte, hogy Europa csak nyitottan lesz Europa, nem keritesepitessel, hanem nyitassal!
Azon meg jo lenne elgondolkodni, hogy azok is illegalis migransok voltak, akik akkor ervenytelen papirok nelkül leptek at a hatart...
Ja, van jo meg rossz migrans is? A jo az, aki penzert kap letelepedest, szavazatert allampolgarsagot? Aki meg menekül es nemzetközi törvenyek alapjan jogosult a menedekre, az nem???
libellle
@Eladott Ország: Paar honappal ezelött volt( Több TV- kanal is közvetitette) Merkellel egy nagy intervju. Ebben Merkel, Faymann a volt külügyminiszterünk Gabriel elmondták az ami 2015 öszén történt. Merkel és a többi politikusok ugy nyitották az intervjut, hogy ez kizárólag azert történik mert orbán mindennemü politikai, diplomaciai, bizalmi határt felrugott mert nyugat felé engedett - küldött 450.000 regisztrálatlan menekültet. A megegyezes Merkel Faymann és orbán között az volt, hogy a 3500 akik a pályaudvaron fogva vannak tartva azokat átveszzük mi és 500 Astria. Mi lett az egész vege, tudjuk. A problema csupán az ahogyan Merkel is többször megismételte az intervjuban, hogy ahelyett, hogy örült volna annak, hogy nem lett a tömeg visszaküldve, hozzáfogott és mint bünbakot emlegette és ordibálta öt mármint Merkelt. Te gondolod, hogy egyetlen politikus egy minimális emphatiat táplál az ellen az allakl szemben? Az a megemlékezés sem Merkelröl sem orbánról nem szól. Kizárólag a nemet nemzetröl és az egyesülésröl. Ezert mi sokat fizettünk Magyarországnak.
libellle
@Eladott Ország: www.zeit.de/2016/35/grenzoeffnung-fluechtlinge-september-2015-wochenende-angela-merkel-ungarn-oesterreich ez egy nagyon hosszú cikk amiben le van ugy aránylag és ténylegesen mindki szerpe irva. Természetesen nem tudom mennyire beszélsz németül. itt azert kitünik, hogy ki vaolt a szemét diszno.
libellle
@Jozefina: nem vár rá semilyen bukás mert ö nem orbánt fogja dicsérni hanem a magyar nemzetet.
libellle
@man at work: pedig a te országodban " Én utálom Orbánt, a Fideszt, de nem akarok négereket szomszédságomban.

Rossz rájuk nézni, az ótvar fekete arcukra - faszukra, pinájukra; és a szagukat is utálom!
De az a legnagyobb baj, hogy a négerek is tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy ők undorítóak - a magjalenésük okán fogva." nagyon sokan vannak, és még csak meg sem kérdeztek téged., hogy engedélyezed -e azt hogy ott legyenek.
kokopelli
@libellle: Azt már megszoktuk mi magyarok,hogy nincsen politikus a világon,ami hozzánk passzolna!Mindegyik
hülye! Most pl. egy baxott nagy és gazdag ország Kancellárjának (magyarul Nősténycellárjának) adunk tippet,
hogy mit kellene csinálnia!Ez a különbség! A "német emberek" lehet hogy nem is tudják,hogy hol a Chefin,ki az
az V.Orbán,miért is jönnek ők össze,(tán csak nem új "migrik" miatt),és mi az "Paneuropäer Picknic"! Kávéznak
a zöldben? Le van ß@rva,csak a csapat a Bundesligában győzzön,mennyi lesz a szabipénz, meg legyenek a re-
pülő jegyek ,és a Vettel győz-e vasárnap a "mádzsároknál"!...na meg a kávé és a sör hozzá !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.