Az Országgyűlés hétfőn kéthetes üléssel kezdi meg őszi ülésszakát. A képviselők csütörtökön kezdik tárgyalni a 2018-as költségvetés zárszámadását.

Hétfőn újra dolgozni kezd az országgyűlés – Orbán néma marad

A házelnök – a parlament honlapján elérhető – napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor kezdődik. A képviselők megemlékeznek öt közelmúltban elhunyt korábbi képviselőről: Máté Lászlóról (MSZP), Tóth Sándorról (KDNP), Rajk Lászlóról (SZDSZ), Riz Leventéről (Fidesz) és Szekó Józsefről (Fidesz).

A szokásoktól eltérően ezúttal nem értékeli a parlament előtt a választások eredményét Orbán Viktor miniszterelnök.

A napirend előtti felszólalások után a DK-s Varju László mentelmi ügyéről tárgyalnak és döntenek. A legfőbb ügyész a választás rendje elleni bűntett miatt, folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség gyanúja szerint Varju László a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, amit az azonnali kérdések és válaszok követnek hatvan percben.

Kedden kilenc javaslat általános vitáját bonyolíthatják le. Ekkor kerülhet terítékre a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter azon előterjesztése, amely a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő természetes személyek otthonteremtésének biztosításával összefüggő módosításokat tartalmaz.

A Ház az október 23-i nemzeti ünnepen szünetelteti ülését, majd csütörtökön a tavalyi költségvetés zárszámadását tárgyalja egyetlen napirendi pontként.

Az ülés október 28-án, hétfőn ér véget, az ülések második hetében megszokott módon ekkor kérdések és azonnali kérdések hangozhatnak el.

(Fotó: Wikipédia)

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Igen? És a függöny mögül fog megint leselkedni?
Gyáva alak, csak egy zárt szobában, mikrofonállványszerű alákérdezőnek mer válaszolni, és arról beszélni, amiről ő akar.
papa.49
Nincs semmi baj addig se mond oltári hülyeségeket !!!
papa.49
Azért az ERŐS TÚLZÁS, HOGY DOLGOZNI KEZD A PARLAMENT !!!
Kíváncsi leszek hányan szédülnek be hétfőn délután, és hányan fogják a laptokjukat bámulni üveges tekintettel !!!
Eladott Ország
Káosz! Most bukott ki sok fideszes (és 'érdekfideszes') a hatalomból, amit még nem tudtak feldolgozni. Ennyi 'remek miniszterelnöki tanácsadóra' egyszerűen nincs szükség hazánkban - és nem csak azért mert a vezér hírhedten önfejű.
A 'belülről történő rothadás' - amit már régóta várok - most felgyorsult. Ami jó: egy nappal ismét közelebb vagyunk a bukáshoz... Azt ugyanis szinte mindenki tudja – még a fidesz is – hogy az EU-s pénzek nélkül a NER bajba fog kerülni. Ha nem érkeznek milliárdok az Uniótól, amelyekből el lehet tartani a maffia tagjait, akkor bizony komoly viták alakulhatnak ki. Van persze, akik szinte ingyen is hazaárulóvá válnak, de a legtöbben megkérik az árát a dolognak. Egy bizonyos összeg alatt nem hajlandóak támogatni a maffiát tovább, ami gondba sodorhatja az egész rendszert. Hogy ezzel Orbán mennyire számolt, azt csak sejteni lehet. Budapest és sok nagyváros az ellenzék irányítás alá került az őszi önkori választáson, és ha tényleg összefognak a győzelemért, akkor lesz esélyük elzavarni a fideszmaffiát a picsába !
kereső
" Ne azt figyeljék, amit mondok, csak azt figyeljék, amit teszek"! Mondott a nyári szünetben sok vadságot, de amit csinált is- az mindent visz! Egyébként nem teljesen mindegy, hogy lesz--e parlamenti ülésszak, vagy nem. Kirakat az egész- orbán patyomkin országának legfontosabb kirakata.
Nessy
Jobban járnánk, ha nem tennék! A "dolgozásról" szó sincs, csak az esetenkénti gombnyomogatásról! O.V. meg az egész évre való felolvasását teljesítette a nyáron!
lampa laz
Belpolitikával már rég nem foglalkozi, mert untatja, a külpolitikájáról meg jobb nem beszélni mert az, az egész ország szégyene egyenlőre, és csak reméljük, h ettől nagyobb bajt nem fog okozni...
Klubtag
Most majd nekikezdenek kifundálni, hogy hány és milyen törvényt kell módosítani ahhoz, hogy az ellenzék térnyerését közömbösítsék. Mert az nem járja, hogy ezek itt önkormányzati területeken akadékoskodni fognak, kérdeznek, elszámoltatnak, uram bocsá felelősségre vonást kezdeményeznek...vegzálják a fodesz-kdnp bűnbanda zavarmentes, tolvaj, romboló működését...
Fantomasz
A szokásoktól eltérően ezúttal nem értékeli a parlament előtt a választások eredményét Orbán Viktor miniszterelnök.
Savanyú a lekvárosbukta ilyenkor kuss van a klánban . Nem lehet önfényezni , nyelvet csapkodni .
papa.49
Csak meg ne szakadjanak a nagy ,,DOLGOZÁSBAN,, ezért mindjárt szerdán szünnap is van, okt. 23. utána meg már csak lébecolnak csütörtök, péntek, aztán hétvége!!!
Fantomasz
Kelemen Kabátban :
A hónap dolgozója K2 17 ( official video )
youtu.be/5lO7uX-Lr40
tudode
minek is rontaná a levegőt
.
----- Orbán Viktor nem miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=147s
.
Zusammen
.
www.youtube.com/results?search_query=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen
.
Igy működik, vagy nem működik a parlamentalizmus orbanisztáánban, mintha államtitok lenne!
SystemError
"A képviselők csütörtökön kezdik tárgyalni a 2018-as költségvetés zárszámadását."

Kérjék ki az Optimus Zrt éves eredményét és már meg is van az országé is...Ennek nem sok értelme esz, viszont készülgessen a fideszes patkányok arra, hogy majd hogy pár év múlva nem Polt elvtárs előtt kell számot adniuk. Vagyis Polttal együtt kell számot adniuk na!
Peller Anikó
Hétfőn újra drogozni kezd az országgyűlés. Nagy öröm.
Fantomasz
Orbán ! A 8 ből 6,2 millióan lexarnak . Jó hogy észrevetted . ( és egyre többen lesznek ) Nincs kétharmad és sosem volt bűvészge@i !!!
justhpeter
Dolgoznak ? Megnyomják az orbán gombot.
tudode
AZÉRT NEM GEBEDNEK BELE A MELÓBA, HISZEN
.
---- Idén öt és fél hónapot dolgoznak a parlamenti képviselőink
.
mfor.hu/cikkek/makro/iden-ot-es-fel-honapot-dolgoznak-a-parlamenti-kepviseloink-.html
.
MIKÖZBEN A KÖZSZOLGÁK SZABADSÁGÁT ÖT NAPPAL CSÖKKENTETTÉK
.
---- Öt nappal csökkenhet a kormánytisztviselők szabadsága
.
ado.hu/tb-nyugdij/ot-nappal-csokkenhet-a-kormanytisztviselok-szabadsaga/
.
.???
szegfue
@Horizont: Már én is elküldtem a "náthába"!! De mond meg a modi ezt hogy engedheti meg?! Aki kedveli az ilyen oldalakat, azoknak nem kell külön még itt is felhivni a figyelmüket, ők pontosan tudják: mit, hol keressenek! Egyébként semmi kifogásom nincs, csak éppen itt ne legyen! Ez nem az a felület!
cikicakk55
@papa.49: Imsered ugye a versikét, Na a Parlamentiek is így vannak vele: Hétfő kedd, a munkához nincsen kedv
Szerda az jó nap,majd dógozunk hónap
Csütörtök,péntek, vége a hétnek
Szombat,vasárnap,neki a... piának
cikicakk55
@Horizont: Szerintem van modi,csak attól függ milyen napja van.Az is lehet,hogy egy héten csak kétszer van.Onnan gondolom,mert mostanában is van olyan,hogy nem enged be hozzászólásokat. Ma például több mint fél óráig piszok nehéz volt lájkolni,aztán meg megy,mint a karikacsapás. Persze annyira nem vagyok otthon a számítógépes világban,hogy biztos legyek benne,hogy mind a modi műve. Az biztos,hogy bele tudnak nyúlni mindenbe ha akarnak.Hódmezővásárhelyen például a kampány alatt Márky -Zay Péter élő Videó bejelentkezései szinte nézhetetlenek voltak.Sokan nézték az ország több pontjáról és Minél messzebb volt az a város,vagy helység Vásárhelytől,annál jobb volt a vétel. Nálunk állandóan lefagyott,nem volt hang,percekig állt a kép.Hiába frissítettünk 2 percenként vége volt a folyamatosságnak. Érdekes,hogy mikor már videóról néztük ugyan azt,akkor már nem volt zavarás. Csak az élő műsort,de azt nagyon. Lehet,hogy itt is inkább valami hacker dolgozik és nem a modi.
csak úgy....
@Horizont: mit köll ezen kikészülni? alapozzák a török sulit és keresgélik a hibbantaknak a szüzeket és a röpülö szönyeget...
szegfue
@cikicakk55: 19:03 Azt hittem, hogy csak nálam van gond a lájkolással! Nekem is csak "kitartó munkával" sikerül!
papa.49
@szegfue: @cikicakk55: Lányok nyugi így megy már egy ideje, főled a halfarok a módi, akkor aki neki nem tetszik az nem tud lájkolni, nem tud új lapra lépni, mert állandóan ,,várakozás a szerverre,, felirat jön, ha meg nyomogatom azt ahová lépni szeretnék, kiírja ,,EROR 502,, és lehet kezdeni a belépést újra !!!
Nem kell idegeskedni ezt hívják úgy ,, ELSZOKTATÁS,, én már keresem a következő nekem való helyet !!!
szegfue
@papa.49: Mégis hol keresed? Én ehhez "béna" vagyok:)
Yoda69
Nema maradhatna orokre. Nagy nyereseg lenne a hazanak.
verőce21
Most, amikor a Fidesznek sikerült munkára befogni az ellenzéket, az önkormányzati választások kapcsán, nem is kell semmit mondani, vagy hozzátenni. Elegendő hajcsárként dolgoztatni a lipsiket, hadd szaggassák az istrángot, a kormányprogram végrehajtásában.
Eladott Ország
@verőce21: ma, 10:23; A fidesznek nincs kormányprogramja, csak az ország kifosztása, a harácsolás! Az ország Európa koldusháza lett, sereghajtók vagyunk. Leküzdöttük a munkanélküliséget, az országból való kivándorlással és közmunkával, de mikor küzdjük le a bérlemaradást, és a nyugdíjlemaradást? Igaza volt a leghülyébb Lajosnak: kevesebbet hibáznak, mint a svájci óragyárak. Igen, az EU-s pénzekből elcsalt, visszafizetendő milliárdokra gondolt. Vagyis Kósa szerint az, hogy az OLAF a Magyarországnak kiutalt uniós pénzek majdnem 4 százalékát, akár 100 milliárd forintot is visszakérne szabálytalanságok miatt (=az uniós átlagcsalás nyolcszorosa!), rendben van. Ha Rogánt kérdezik: akkor sem érné kár az embereket, ha ezt mind vissza kellene fizetni. És még csak hétfő reggel van, a fekália viszont folyamatosan a szánk magasságában hullámzik. Kitartás, emberek! Ez csak egyre rosszabb lesz.
cikicakk55
@papa.49: tegnap 19:54
nekem már hiányozna a propi.Na nem a halfarok és nem is a cikkek,hanem ti akiket megszoktam és igaz,legtöbbeket csak nick név alapján,de felismerek. Több emberrel már privátban is beszéltem és bizony hiányoznátok. Szoktam sok helyen olvasgatni,de itt a legjobb hozzá szólni.A 444-en a humort szeretem,mert ott főleg az megy,a cikk témája sokszor nem is lényeg,mindent humorral oldanak meg.Ott inkább csak olvasgatni szeretek. Maradj Papa itt velünk.
szegfue
@grincss: Kösz az ötletet! Csak átfutottam, de majd közelebbről is "megvizsgálm":)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.