A Transparency International Magyarország ügyvezetője, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa beszélt arról, hogy az állami korrupció lényege a javak újraelosztása.

Magyarországon az állam irányítja a korrupciót

A Népszavának adott interjúban az uniós operatív programmal kapcsolatos korrupció, a rendszerszintű visszaélések és más szabálytalanságok miatt bevállalt több száz milliós büntetésről Martin József Péter elmondta, hogy a kormánynál sokáig arra számítottak, hogy szinte bármit meg lehet csinálni, és az Európai Unió szemet huny efelett. Martin szerint a probléma az, hogy az adófizetők pénzéből fizetik a büntetést. Az állam ezt elvileg átháríthatná a korrupciót elkövetőkre, de itt ez nem életszerű, mert ebben az esetben a büntetés minden bizonnyal a kormányhoz közelálló személyekre és vállalatokra szállna.

Martin szerint a közbeszerzési rendszer nagyon durván ki van téve a korrupciónak, a Transparency becslései szerint a pályázatoknak mintegy 60-70 százalékát szövi át valamilyen szinten a korrupció, ami olyan 25-30 százalékos túlárazáshoz vezet. Úgy látják, a verseny nélküli, egyajánlatos közbeszerzések aránya ma már 42 százalék, ami a korrupciós kockázatok igen magas, az uniós átlagot jóval meghaladó szintjéről árulkodik.

Az adjunktus azt is elmondta az interjúban, hogy Magyarországon a korrupció végletesen központosított. Az állami korrupció lényege az erőforrásoknak különféle eszközökkel történő újraosztása, az új elit megteremtése, és a kormányközeli szereplők jutalmazása, helyzetbe hozása.

Szerinte az ideológia mindehhez a nemzeti tőkés- és középosztály létrehozatala, ezért mondják a kormánypárti ideológusok, hogy amit mi korrupciónak nevezünk, az a rendszer lényege. A kutató viszont úgy véli, hogy inkább felduzzasztott és folytonosan megfelelni vágyó kliens-rétegről beszélhetünk. Azt is hozzátette, a rendszer nem statikus, mozgásban van, egyesek bekerülnek a pixisbe, mások meg kiesnek onnan.

(Kép: YouTube)

Forrás: hvg.hu

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
" Az állami korrupció lényege az erőforrásoknak különféle eszközökkel történő újraosztása, az új elit megteremtése, és a kormányközeli szereplők jutalmazása, helyzetbe hozása."
Akárcsak a SZOCIALIZMUSBAN...ma is az a helyzet, hogy egy, hibás ideológia (orbáni-polgári-álkeresztény-kirekesztő-cinikus) önmagában tartósan nem vonzó, mert hamar lelepleződik, tehát kemény összegeket kell áldozni a támogatottság felmutatásához és ezzel párhuzamosa lehet folytatni mindenféle hamis propagandát...illetve le lehet tiltatni a valós, kritikus hírek terjedését...lsd. közmédiák, MTI, parlamenti megnyilvánulások, stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Az tökéletesen igaz hogy a melegedik leginkább aki közelebb űl a tűzhöz...viszont ez nem egyedi eset és nem mostani keletű, így ment ez mindig és még sokáig így fog menni...emlékezzünk csak arra amikor a zeu épp a gyurcsáncéget bízta meg a neki kedvező adatok beszerzése űgyében. Az is pontosan ugyanolyan korrupció volt mint amit most itt feldolgoztak csak mivel az a sajátjuk nem kérkednek vel...és mapirenden lehetne innen is onnan is hasonló példákat bemutatni.
A korrupcoó melegágya a zeurós lehívások csak papiron való bemutatása...tehát ne a tolvajt hibáztassa az aki nyitva hagyja az ajtaját a tolvaj előtt...
Shikari
Ezt hazudozza a hazaáruló liberális csürhe! Igen! Úgy látszik Magyarország nekik nem hazájuk!
Klubtag
" Az állami korrupció lényege az erőforrásoknak különféle eszközökkel történő újraosztása, az új elit megteremtése, és a kormányközeli szereplők jutalmazása, helyzetbe hozása."
Akárcsak a SZOCIALIZMUSBAN...ma is az a helyzet, hogy egy, hibás ideológia (orbáni-polgári-álkeresztény-kirekesztő-cinikus) önmagában tartósan nem vonzó, mert hamar lelepleződik, tehát kemény összegeket kell áldozni a támogatottság felmutatásához és ezzel párhuzamosa lehet folytatni mindenféle hamis propagandát...illetve le lehet tiltatni a valós, kritikus hírek terjedését...lsd. közmédiák, MTI, parlamenti megnyilvánulások, stb.
nevemnick
Bírom, hogy a narancsosok szembeszéllel köpködnek. :D
Aki Én
@Shikari: @Csizmás Kond: ...ti lehetnétek egy pár. Minden adottságotok megvan hozzá.
Peller Anikó
"a pályázatoknak mintegy 60-70 százalékát szövi át valamilyen szinten a korrupció, ami olyan 25-30 százalékos túlárazáshoz vezet. A verseny nélküli, egyajánlatos közbeszerzések aránya ma már 42 százalék"

Ez gyalázatos hazugság, mert a hazaáruló fizeSS csűrhe általi 250-300 %-os túlórázásból csak legfeljebb 20-25 százalék marad munkavégzésre és a verseny nélküli, egyajánlatos közbeszerzések aránya ma már 100 százalék hogy van.
Macskaszem
@Shikari: Ezek szerint Magyarország csak a korrupt, tolvaj, nácikeresztényeknek hazája, viszont aki a sok aljas visszaélést szóvá meri tenni, az nem magyar.
Shikari
@Macskaszem: Kimondottan nem kedvelem a liberálfasiszta, zöldnek álcázott, diktatórikus, pénzhatalmi globalista elit elvtelen kiszolgálóit!
A nácizó agyhalott barmokat épp úgy, mint a nyíltan magyarellenes, magát művésznek képzelő, degenerált álértelmiséget!
dr. prédikátor
@Shikari: MOCSKOS BÉLFÉREG !!!tAKARODJ A CIGÁNY KURVA ANYÁDBA !!! te nyomoronc elmeháborodottt!!!
Shikari
@dr. prédikátor: Mi van beteg liberálfasiszta állat? Hörögsz buzika? :-))))))))))))))))))))))))
Macskaszem
@Shikari: Állami korrupció, és fideszmaffia. Ez az igazság.
Shikari
@Macskaszem: Az kétségtelen, hogy a korrupció minden esetben azokhoz köthető, akik az erőforrások fölött diszponálnak.
Az állításod viszont lóg a levegőben, mert tudtommal nincs jelenleg korrupciós ügy folyamatban! Lehet himi humi szervezetetecskéknek jelentéseket összegrundolni, de a lényegi elem ebből hiányzik. Az pedig a konkrétum és a bizonyíték!
Jozefina
Az állam irányítja a korrrupciót??? Ki, vagy mi az állam??? Az állam egyszemélyben ov lehet??!!! Ha ő nem engedné, akkor nem lenne!!
tudode
Alea Iacta est
.
Mongya el ükelme mi a teendő most már velük szemben
.
---- Orbán Viktor, és a fidesz hihetetlen története megalakulása
.
https://www.youtube.com/watch?v=8l9OWr5YreU&t...
,
Ne reménykedjen!
.
Olyan silányak, hogy egy csepp véráldozat is SOKK érte/tük!!!
.
Sokak öreganyja megirigyelheti amit őfelsége össze, vissza karatyol, mintha nem lenne 100-as!!!
Shikari
@ibn Said: Ezzel a névvel akarod beadni, hogy magyar vagy? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))
Eladott Ország
Magyarország az az ország, ahol talán már nincs is olyan állami hatóság vagy ellenőrző szerv, amely ne lenne baráti kapcsolatban a teljes országot behálózó korrupcióval. Az ÁSZ több alkalommal is bizonyította, hogy a kormánypártokat nem áll érdekében felelősségre vonni a tiltott kampányfinanszírozás miatt. Azt ugyanis, amiért a Jobbikot gyakorlatilag ellehetetlenítették, a Fidesz minden gond nélkül hajtotta végre. A büntetés persze elmaradt, mint ahogy vélhetően az idei választások Fidesz-KDNP-s költései körül sem fognak semmi visszaélésre utaló nyomot találni. Mondjuk úgy nehéz is, ha nem kutakodik az ember. Az ÁSZ a Parlamentnek, vagyis a fideszes kétharmadnak, végső soron tehet Orbán Viktornak felel, tehát pont annyira független, mint Polt Péter és az ő ügyészsége. Az ÁSZ, a NAV, az ügyészség, és a többi kézivezérelt intézmény csak ott talál bármikor bármit, amikor a várlakó parancsba adja, hogy találni kell. Akkor is, ha nincs ott semmi.
kokopelli
@Macskaszem: ..hát nem érted?! Az elkövető addig nem bűnös,amíg nem jelenti fel magát! Fidesz axioma!
(az egybites fideszeseknek)
§1.: a Fidesznek mindíg igaza van !!
§2.: amennyiben nincs igaza,úgy automatikusan életbe lép a §1!!
kereső
@Shikari: Te vagy itt a legnezethybb,legmagyarabb, egy "indiai belföldi nagyvadász" névvel! Kac-kac!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 12:59; A shikari jelentése az angol-magyar szótárban, bennszülött kísérőt és bennszülött vadászt jelent,
de te inkább a fidesz szekta ugató kutyája vagy.
https://mi0.rightinthebox.com/images/384x384/...
Shikari
@kereső: Ne matyarkotjál idegen senkiházi!
Shikari
@Eladott Ország: Neked nem jelentésed van, hanem szagod! :-)))))))))))))))))))))))))
kereső
@Shikari: Ne,Te ne nemzethy shikari! Bozgor!
kereső
Nem sok újat mondott, amit már ne látnánk évek óta!Sőt, a fidess=orbán maga mondta el.
Shikari
@kereső: Matyakotsz, mint Tyurikha turha! :-)))))))))))))))))))
kereső
Vitatkoznék ( ha lehetséges???) @Béla333 megállapitásával. Mert ez a rendszer, nem csak mennyiségileg, hanem minőségileg is más a 2010 előtti időszakhoz képest. És a minőségi változást pontosan az állam szerepének megváltozása okozza.
Shikari
@kereső: Te meg vőlegényt, köcsög! :-))))))))))))))
cenreni
http://MooXi.net... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Szeparepa2
10 év után sikerült észrevenni? Bravo!
kokopelli
@kereső: szlovákot válasszon?Az Ipoly másik oldalán is laknak félmagyarok! (;-))
durbincs
@Aki Én: @Pálinkás Pál: Palika virítson már ? még ha nehéz is a repedt agyával ? jó udvari-budin született,oxigényhiányosan [email protected] -ba meg mártva ?
@SystemError: maga Ballonkabátos Pedofil ? kigyúrt kopaszok szoptatója ? szülei szomorítója ? gyermekek megrontoja ?
@SystemError: ezekkel a tagokkal szívatták a sitten ?@csak húgyós...: @Nessy: @Pálinkás Pál: @human: ,?
@Eladott Ország: na befutott az Echo-Tv- s is, ki csak hajnalig nézi ? azt most reggel + dől belőle az 50 IQ-s hülyeség ?
persze 1 bánya I-P-rül - az előző fent nevezett 50IQ-s hulladékokkal ? @simmering73: @Mirabilis: a 2in klónók ?
mint @Aki Én: maga ma, rettenet cudarul buta ? na meg a társai Klónbányáról ?...
@Pálinkás Pál: Palika virítson már ? még ha nehéz is a repedt agyával ? jó udvari-budin született,oxigényhiányosan ?
@kula -ba meg mártva ?
@solidedge: amaga szerencséje meg ? az igen repedt agya ? látványosan ? mint csak a lent soroltak ?
@Eladott Ország: na befutott az Echo-Tv- s is, ki csak hajnalig nézi ? azt most reggel + dől belőle az 50 IQ-s hülyeség ?
persze 1 bánya I-P-rül az előző fent nevezett 50IQ-s hulladékokkal ? @simmering73: @Mirabilis: @nezelodo: 3in klónók ?
@nezelodo: ha maga a bányába A "Sarki - Fény" ? akkor milyenek lehetnek a többiek ?

@Clavigo: @ila51: @Eladott Ország: @nusika: @Szeparepa2: @simmering73: @Peller Anikó: @Sámannus: ?@kishonda: @cikicakk55: @Borsodi: @Eladott Ország: @I Duddits.: @papa.49: ?@Józsipapa.: @Jozefina: ?
@silber13: @karma1: @volvós: @maci0427: @szép új világ: @laja70: @Cicamama55: @bencemacska: @Jozefina: ? @SystemError: @kokopelli: @colibri: @jesz: @dissamy.: @namihami: @tulpan.: @teuton: @nemkati: @Nessy: ... ?
@Horizont: @Dr plágium: @csak húgy.: @silber13: @solidedge: @SystemError: Pedofil@görbetükör: @Aki Én: ... ?
@nevemnick: ? @Yoda69: @tudode: @jesz: @simmering73: @Aki Én: @Lepényleső: @lusta: @namihami: @nusika: ?
@Pálinkafőző Rézüst: @Dr.Doktorovics trinitron.: @Macskaszem: @advocat: @colibri: @Jozefina: @relatív: ... ?...
durbincs
@kokopelli: @Karma1 : a krogya levadászta a rőfjét _talpig úriember ?
Szeparepa2
NÁCI ANYABASZÓ CSICSKA HAZUG ÁLHÍRGYÁROS DURBINCS SZARBÁNPINCSI KURVINCSGECI MEGBASZTAD A TETVES TROLL KURVA ANYÁD A PUTRIBAN
Szeparepa2
NÁCI ANYABASZÓ CSICSKA HAZUG ÁLHÍRGYÁROS DURBINCS SZARBÁNPINCSI KURVINCSGECI MEGBASZTAD A TETVES TROLL KURVA ANYÁD A PUTRIBAN
kereső
@kokopelli: ha tudná ez a félmajom, hogy nem lehetek "köcsög"!:)))))))))))
lusta
Őszintén szólva nem irányítja, hanem maga a korrupció.
Sámannus
@lusta: Ha nyilvánosságra kerül a sok bűnük úgy fognak bujkálni a csatornákban, mint Khadafi, meg Szaddám, a patkányokkal.
kokopelli
@kereső: "ő" írja az Ipoly szlovák oldaláról,hogy ki a magyar?
kokopelli
@Sámannus: azért nem fogják őket megtalálni,mert a patkányok között könnyű lesz nekik elvegyülni!
Szaguk,színük,karakterük stb. megvédi őket! (;-))
Csizmás Kond
A korrupció azért korrupció mert az hatalmi visszaélés. Az is egyre igazabb, hogy azért akar mindenki kormányra kerülni.
Lepényleső
...az állam meg én vagyok (L'état c'est moi)! Mondja a bán,- aki a napkirályról sokat olvashatott?
Szeparepa2
AZ AGYHALOTT ANALFABÉTA HAZUG ANYABASZÓ ÁLHÍRTERJESZTŐ SEGGNYALÓ PROPAGANDISTA TROLL SZARBÁNGECI-CSELÉD FOGYATÉKOS DURVINCS KURVNCS FASSZOPÓ BUZERÁNS CSICSKA PATKÁNY MEGBASZTA A TETVES PUTRIS RÁKOS CIGÁNYKURVA ANYJÁT A PUTRIBAN
Szeparepa2
AZ AGYHALOTT ANALFABÉTA HAZUG ANYABASZÓ ÁLHÍRTERJESZTŐ SEGGNYALÓ PROPAGANDISTA TROLL SZARBÁNGECI-CSELÉD FOGYATÉKOS DURVINCS KURVNCS FASSZOPÓ BUZERÁNS CSICSKA PATKÁNY MEGBASZTA A TETVES PUTRIS RÁKOS CIGÁNYKURVA ANYJÁT A PUTRIBAN
Szeparepa2
AZ AGYHALOTT ANALFABÉTA HAZUG ANYABASZÓ ÁLHÍRTERJESZTŐ SEGGNYALÓ PROPAGANDISTA TROLL SZARBÁNGECI-CSELÉD FOGYATÉKOS DURVINCS KURViNCS FASSZOPÓ BUZERÁNS CSICSKA PATKÁNY MEGBASZTA A TETVES PUTRIS RÁKOS CIGÁNYKURVA ANYJÁT A PUTRIBAN
fahrenheit451
Elpusztultok mind.
Akarsz erre gombot varrni, te istenről SEMMIT nem tudó náci köcsög?
fahrenheit451
Bizony, ény vagyok az egyik lovas a négyből.
Bocsánat, csak a munkámat végzem!!!
fahrenheit451
Egyébként, mi a faszt tudszt te istenről, Jézusról?
Én, és Isten, meg Jézus a semire tippel.
Hülyegyerek !!!
fahrenheit451
Hazugok, tolvajok, gyilkosok - a magyar népé.
Pokolba velük - Orbánnal az élen.

Nos, az van, hogy van némi ráhatásom a pokolra...
Nem én kértem...
Nem én akartam...
Csak úgy szembe jött!
fahrenheit451
(Húlye zsaruk, ebből mit raktok össze?
Ti tényleg azt hiszitek, hogy én...)

Nyomozzá' geci, aztán jussá' el, hogy hová.

Vannak a jó emberek, meg vannak a rossz embere - kéne tudni különbséget tenni.
Vágod, geci?

Én a világot fogom megváltani, te meg itt...
fahrenheit451
Háromszor haltam meg szépen (csúnyán), és még mindig látnom kell a faszságaitokat - a kurva anyád se kíváncsi rád, te geci!
A mocskod...
A kurva anyád se kíváncsi a mocskodra!
Pokol...
Akarom a poklot.
fahrenheit451
Akarom a poklot - NEKTEK, mert megérdemlitek !!!
fahrenheit451
A kurva anyád!

(Megkora paraszt már az anyád?
A világraszart.
Téged?
És mi van, ha nem te vagy az, aki vagy?
Sokan meg sem születtek.
Élet és halál - ki dönt?)

Baszd meg, te három diplomás hülyegyerek főokos !!!

Varrjál gombot a defektes primitív véletlenszerű létezésedre, te gyökér tudós!

Thudhós. Kis buzi stréberek, akik semmit nem tudnak jobban, mint a nagy átlag.
Hülye vagy.
Egyes.
Ülj le.
Eladott Ország
@durbincs: december 2., 18:26; A forradalom felfalta gyermekeit. Ne aggódj Gajdics Ottó KISZ-esből lett obersturmbannführer hetente legalább kétszer műsoron lesz, és egy hétig nem mos fogat, ha kinyalta csúti cigány ánuszrózsáját a demokrata munkásőr Bencsikkel együtt, különben elvonási tüneteid lesznek, a nyalógép Dobos Marianne tolmácsolásában. Mészárosné Kelemen Beatrix strómanné a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöklését veszi át, csak előbb leteszi az érettségit "BITOLÓGIÁBÓl" ,- ő mondta a vizsgája előtt. Jaj, már kezdtem megijedni, hogy Ceausescu Elenához hasonlóan, ő is kémiai PhD-t szerzett és most “cokettővel” és polimerkutatásokkal fog foglalkozni. Tisztára, mint a magyar foci: többen csinálják, illetve nyúlják le, mint ahányan nézik.
durbincs
@Eladott Ország: maga csak az ECHO-TV-nézi -SZélfutta ?
durbincs
@Szeparepa2: maga repedt agyú ? sérült nyúltagyú, Bányás Miska . Muuuuuuuu ? golyótlan Herélt ?
Szeparepa2
TETVES BÜDÖS NÁCI HAZUG HAZAÁRULÓ SZARHÁZI SZARBÁNGECI-CSELÉD TAKONYZABÁLÓ ANYABASZÓ TROLL PATKÁNY PRIBÉK PROPAGANDISTA HÍRHAMISÍTÓ KURVINCS A RETKES RÁKOS KURVA ANYÁDAT MEGBASZTAD A PUTRIBAN
Szeparepa2
HAZUDJ A KURVA ANYÁDAT CSAK HAZUDJ NÁCI SZARBÁNGECI CSELÉD KAMUHÍRGYÁRTÓ TROLL PRIBÉK PATKÁNY KURVINCSGECI... A LÁMPAVASON MAJD MÁR NEM FOGTOK HAZUDOZNI...
Szeparepa2
HAZUDJ A KURVA ANYÁDAT CSAK HAZUDJ NÁCI SZARBÁNGECI CSELÉD KAMUHÍRGYÁRTÓ TROLL PRIBÉK PATKÁNY KURVINCSGECI... A LÁMPAVASON MAJD MÁR NEM FOGTOK HAZUDOZNI...
Szeparepa2
HAZUDJ A KURVA ANYÁDAT CSAK HAZUDJ NÁCI SZARBÁNGECI CSELÉD KAMUHÍRGYÁRTÓ TROLL PRIBÉK PATKÁNY KURVINCSGECI... A LÁMPAVASON MAJD MÁR NEM FOGTOK HAZUDOZNI...
Szeparepa2
HAZUDJ A KURVA ANYÁDAT CSAK HAZUDJ NÁCI SZARBÁNGECI CSELÉD KAMUHÍRGYÁRTÓ TROLL PRIBÉK PATKÁNY KURVINCSGECI... A LÁMPAVASON MAJD MÁR NEM FOGTOK HAZUDOZNI...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.