Betartatná a jogállamiságot.

Az EU igazságügyi biztosa folytatná a 7-es cikk szerinti eljárást Magyarországgal szemben

Folytatni kell a 7-es cikk szerinti európai uniós eljárást Magyarországgal szemben a januárban kezdődő horvát,

s ha kell, a második félévben soros német uniós elnökség ideje alatt is, ugyanis újabb, egyebek mellett az igazságszolgáltatás szabadságát érintő magyar jogszabályok szülnek aggodalmat

- jelentette ki Didier Reynders igazságügyi EU-biztos hétfőn Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) ülésén.

Az EP-bizottságban ismertették a jogállamiság magyarországi helyzetről alkotott tanácsi álláspontot.

Reynders reményét fejezte ki, hogy az Európai Unió új, 2021 utáni keretköltségvetésének tervezetébe iktatott feltételesség új eszköz lehet a jogállamiság betartatására.

(MTI)

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: ...és ideje lőn a kussolásnak is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Én azt gondolom, hogy aki adja a pénz az ellenőrizze és aki ellopta az pedig vonuljon börtönbe. Az is aki bizonyíthatóan segített az ellopásában. Nem tudom az milyen minősített eset, de ha az illető kormánytisztviselő vagy esetleg a rendvédelem valamely vezetője, az igen kellemetlen... Gyanítom, hogy ami most következik, ahhoz kellet gyorsan behálózni a színházakat is...Fullba megy majd itt kretén, hogy miért kell kilépni az EU-ből. Pedig semmi más oka nincs, mint hogy valaki túl sokat lopott és sarokba tette magát!
RonaGyuri
Az önkéntes igazodás újabb fázisa

bár a címek rittyentése midig egy kicsit dilis feladat volt, de a helyzet romlok

Az elmúlt pát óra egyik kiemelt híre volt, hogy az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságában tartott vitában értékelték magyarországi helyzetről tartott múlt heti brüsszeli meghallgatás tapapstalatairól, hétfő késő este. Kemény, de határozott dolgok hangzottak el. Didier Reynders igazságügyi biztos és Tytti Tuppurainen finn Európa-ügyi miniszter szigorúan fogalmaztak.
A történtekről beszámoló derék matyar média – ahogy lenni szokott – igencsak sokféleképp adták elő a dolgokat: (a teljesség igénye nélkül)
Népszava: "Az EU-nak megvannak az eszközei az uniós értékek kikényszerítésére",
Magyar Nemzet: „Megint górcső alatt Magyarország, elszabadultak az indulatok a LIBE-be”,
index.hi: „Jövőre is folytatódik a hetes cikk szerinti eljárás”,
na és a derék HVG: „Brüsszel folytatni akarja a Magyarországgal szembeni eljárást”!!! =))
justhpeter
@Shikari: ...és ideje lőn a kussolásnak is...
nevemnick
Sicckari, neked napi narkózisod az ostobaságod, te illiberális tápos kappan.
namihami
Na Füstös, szorul a hurok (talán). Ha a Néppárt hajlandó lenne végre néhány voksot feláldozni és cserébe a tolvajt kirúgni a soraiból. Az lenne a ""Mi függesztünk fel"" mese vége.
Aki Én
@Shikari: Van ebben a hazában nagyjából 2 millió ember (annak fele megvezetett), aki veled játszik egy csapatban. A többi nem!!! Itt az ideje újragondolni az ,,idegenek" kifejezést, meg a ,,közakarat" kifejezést. A napnál is világosabb, hogy az Eu túlnyomó része rühelli a gazdádat és cinkosait, tehát lenne alapja az újragondolásnak.
De azt reálisabbnak látom, hogy te leszel orbán utolsó szavazója, mikor arról szavaznak majd, ki legyen a heti felmosó a sitten. Mert ha valóban hisztek a keresztényi igazságszolgáltatásban, Istenben, akkor tudjátok, hogy ez nem maradhat büntetlen. Addig is fel a fejjel, jól nyomod a Fekete lovag szerepét.

www.youtube.com/watch?v=DiKFV9Ka-GU
Aki Én
@Shikari: ...ahogy nézem van némi remény, hogy ne maradj totál egyedül. Béla Sándor Lakatos a fészbuk napi esze jó társad lesz. Jóban, rosszban... :)
Nessy
Mikor megalakult az Unió, nem számítottak jellemtelen pávatáncosokra!
Most viszont megakadt a torkukon Orbán, se lenyelni, se kiköpni nem tudják. Itthon ő a hahaharcos, kint meg elmegy a falig, aztán aláír.
Amit lehet akadályoz, vétóz, mert akkor róla beszélnek. Mint egy vén ripacs. A kapott támogatásból meg "támogatja" a kegyenceit, meg a haverjait! Ha itthon is tényleges minimum 70% kellene a kormányalakításhoz, a fidesz a hátsó udvarban sem lenne! Ha pedig az agyament törvényeik megszavazásához teljes egyetértés akkor talán kicsit normálisabb lenne az életünk!
szaboria1
@Nessy: Épp tegnap olvastam, Stumpf nyilatkozott Orbánról már nem az aki volt.
kereső
És mi az akadálya? Miért is a "feltételes" mód- folytatná??
Jozefina
@kereső: nekem is hasonló jutott az eszembe
Clavigo
@Shikari: Az @nyád,,az "vonyított " ,,mikor téged a világra sz@rt,,bozgor.
Clavigo
Kell is folytatni...Így is késésben vannak.
Aki Én
@Shikari: Csak arra törekszem, hogy a leghülyébbje ne legyek. Tudom, hogy megorrolnál érte, ha elvenném a címed :)
ómió
Újabb hazugságok is beugrottak neki? Akkor már csak egy ütős csalási módszert kell "kimunkálni" az elfogadtatáshoz!
Aki Én
@Shikari: Az Ploiesti, te tanulatlan balfasz. Nézz ki az alakon, lúzer :)
Aki Én
@dominó: neked is a kettős mérce volt a jeled, mi? Érdekesen szelektálod a hazugságokat. Mi a titkod?
Aki Én
@Shikari: Wien, Szeged, Washington, Bonn...
Most akkor onnan írogatok?
Ne zavarjon össze, hogy vérsuttyó vagy, és a szomszédos országok városait sem ismered.
Aki Én
@Shikari: ...olyan nincs, magadnak mondasz ellent, te beteg véglény.
kereső
@ómió: az orbán kormány és az állampárt=fidess szivesen áll rendelkezésre, ha csalás kimunkálásról van szó.
ómió
@kereső: Ilyen direkte ráhazudva, ahogy te teszed, biztosan! Ám én inkább Szeviépes, Lackneres, 4-es metrós és egyéb efftársi körökből "merítenék", amik bombabiztos "fedést" adnak, ha csalásról delirálnék! Vagy már ezek is a "fidess"-re hazudandó "tételek" nálatok, efftársaknál?
kereső
@ómió: Én meg a simonka, voldemort nagyúr, bánki erik, tiborcz, meg jó néhány fidesses polgármesteri körből meritenék- akinek csontvázai mostanság hullanak ki a szekrényből. És akkor még nem emlitettem borkait, szijjártó kereskedőházait, (amelyek most a balkánon élednek fel- a keleti nyitás után), nem emlitetettem a kinai hitelből épülő kinai vasutat, a letelepedési kötvényeket-rogánbűnözőantal és baráti köre,a debreceni közpénzből felépült elit iskolát, a türk tanács épületét (Ybl villa) és közpénzből fiezett fenntartását, a török dzsihádképzőnek adott állami épületet, a hétmuillió guruló dollárt...napestig irhatnám. De minek- jössz itt 10 milliós összegekkel( nagyon nagy baj, hogy ilyen minőségű emnberek vannak az ellenzék soraiban-és baj a tizmillió IS!) a satátotokéban meg a szálas gerendát se látod/látjátok. Na dugulj el- és boldogits másokat. Ugyanolyan hazug vagy, mint a többi kollegád- és az a baj, hogy ez nálatok természetes állapot, mint az egész fidess-kdnp-nél.
ómió
@kereső: Ó, igen! A ráhazudás-tárotok kimeríthetetlen! Az "érdekes" azért az, hogy a felsoroltak egyike se fut bíróságon (talán erről Keller efftársad, a volt "elszámoltatási" kormánybiztos bőven mesélhetne), nem tudjátok odáig vinni, hisz a ráhazudás ott egyelőre még nem bizonyíték! A ti de facto "bizniszeitek" viszont mind ott fut és, ahol kevéssé volt "jó a fedés", még ülnek is az efftársaid! Innét folytasd a hazugság- meg lopás-vízióidat! Úgy könnyen mehet, hogy, amit magatok csináltok, azt a másikra hazudjátok! A bolsevik egótok mindig ilyen volt. Most is!
Aki Én
@ómió: Úristen, de buta egysíkú ember vagy :(
Szinte fáj olvasni a sok ténytagadást, buta félremagyarázást amit idehordasz, ráhazudsz.
Szánalmas.
kereső
@ómió: Bolsevik a fidess + az anyukád valaga. Ezt a sok hülye szöveget magadtól találod ki? Mert értelme nem sok van- ugyanúgy, mint a "soros"-nak, egysikú- tényeket nélkülöző , propagandának is gyatra. Kezdjél már még el "kommonistázni" is, mert úgy lenne az igazi.
Csizmás Kond
Minden elnökségnek megvan a maga szaralakja...kezdődött tavarissal, majd szargentinivel és most jön egy harmadik.
alapjába véve ez a zunió liberális lényege.
ómió
@Aki Én:A ráhazudók bolsi térfeléről ez így néz ki? Talán nem kéne ott lecövekelned!
Aki Én
@ómió: ...gondolom azért nem az efftársaidat szórakoztatod, mert már azok sem kíváncsiak rád.
Sajnálom, buta vagy a párbeszédhez.
fahrenheit451
Elég volt a dumából, kéne már csinálni valamit, nem?

Orbán az új EÜ törvénnyel folytataja, kiszélísíti a népírtást (Orbán az állításával szemben, nem szereti a magyarokat - "Ne azt nézzétek..."), a magyar emberek halálba, keserűségbe, sírásba, kiáltásba, fájdalomba való űzését.

"A Népszava elemezte a kérdést, eszerint a javaslat elfogadása után a nehéz élethelyzetbe kerülők kihullanak majd az állami egészségügyi ellátásból,

!!! a szigorítás szerintük akár 700 ezer embert is érinthet !!!

Azt is írja a lap, hogy akinél érvénytelen lesz a TAJ-szám, "az már csak készpénz fizetés ellenében juthatna közfinanszírozott egészségügyi ellátáshoz és gyógyszerhez. Azaz már nem járulékot fizetné meg utólag ezekért a szolgáltatásokért, hanem előre a piaci árat"."

???
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:45; olkt.hu/wp-content/uploads/2019/11/inbound2318761742919649777.jpg
Magyarország elfogadta az EU büntetését A büntetés összege meghaladja az 500 milliárd forintot, ami az ország GDP-jének több mint 1 százalékát teszi ki. ( Ezt a kományfelszopó/segnyaló média is bejelentette)
mandiner.hu/cikk/20191113_magyarorszag_elfogadta_az_eu_bunteteset
Aki Én
@Eladott Ország: ...látod, ezek annyira buta barmok, hogy mikor orbánék maguk ismerik el a korrupciót, ezek a balfasz hazaáruló bolsi és korrupció pártiak akkor is tagadják. Hát, ezért a felmérés, miszerint az alsó értelmi réteg az orbánista.
Eladott Ország
@Aki Én: Így igaz! Mivel a hülyíthetők létszáma nem bővül és a nyugdíjasok előtt is egyre nyilvánvalóbb a kormány népnyúzó, hazug politikája, a fiatalok pedig nagy ívben leszarják a rezsimet, az Orbán banda egyre inkább a választási csalásra gyúr, mert nem veszíthetnek. Nos erre kell majd nagyon vigyázni az ellenzéknek!
Aki Én
@Eladott Ország: ...ez is igaz! Az is része, hogy ilyen lebutított és ártalmas ómiómákat küldenek minden felületre.
Eladott Ország
@ómió: ma, 08:35; Elég szegényes az orbánjugendi kiképzés a fidelitasnál. Miért nem iratnak be a Nemzeti Janicsárképző/
Fideszszolgálati Egyetemre, hogy ragadjon rád valami.
fahrenheit451
Vajon a fideszes gyökerek, gondoltak már arra, mi lesz Orbán után?
Az a tengernyi kár, amit okozott, simán felér egy természeti csapással!

@ómió: Ó, Ómió, miért vagy te Ómió
Tagad meg atyád (azt a köcsög Orbánt), és dobd el neved!
S ha nem teszed,: csak nedvesedj tőle tovább -
S nedesedj, míg nedvesedhetsz!
ómió
@fahrenheit451: Másra hazudjuk a "tengernyi kárt", bolsi efftárs? Meg még aljaskodunk is? Tipikus bolsi vagy! Ahogy Lenin atyád "teremtett"!
ómió
@Eladott Ország:_Megint mellbevágott a valóság, Eladott Ország efftárs? Még mindig nem sikerült végleg eladnotok?
ómió
@Aki Én:Legalább a tetü bolsi egódat ne hazudd rám, efftárs!
ómió
@kereső: Szóval kongresszuson az Internacionálétokat csak hobbiból éneklitek, efftárs? És ezt már az összes zombi el is hiszi? Valami átütőbb hazugsággal gyere!
Aki Én
@ómió: ...gondolom azért nem az efftársaidat szórakoztatod, mert már azok sem kíváncsiak rád.
Mondom, buta és tájékozatlan vagy a párbeszédhez.
ómió
@Aki Én: Mondom, hogy fennakadt a tűje az "Aki Én" efftársnak! Ezért hazudja rám magát egyfolytában!
Aki Én
@ómió: ...nem értesz a szóból?
Gondolom azért nem az efftársaidat szórakoztatod, mert már azok sem kíváncsiak rád.
Mondom, buta és tájékozatlan vagy a párbeszédhez.
ómió
@Aki Én:Krónikus efftársi lemezfennakadás? Más nincs?
kereső
@ómió: Valami értelmes? Mert amit ide böfögtél, annak semmi értelme.
ómió
@kereső: Ha több eszed lesz, megérted!
kereső
@ómió: Akkor ne legyen "több" eszem- csak józan paraszti. Az meg valahogy nem igazán vevő ennyi értelmetelen zagyvaságra.
ómió
@kereső: Eszerint még nem elég józan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.