Szombaton bevezetjük a járványügyi védekezés alapját, a válságkezelés részletes bemutatása pedig jövő kedden várható – jelentette be az MR1 Kossuth Rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor kormányfő.

Frissül!

Korlátozni fogják a locsolkodást húsvétkor, félmilliót kapnak az egészségügyi dolgozók idén

Orbán Viktor a műsorban az alábbi főbb üzeneteket mondta a Portfolio.hu szerint:

* 500 ezer forintos extra juttatást kapnak idén az egészségügyi dolgozók

* most szombattól bevezetik a járványügyi alapot, ennek részleteit majd Gulyás Gergely mondja el

* a gazdasági intézkedéscsomag négy főbb fejezetből áll, ebből kettő a munkahelyek védelmére koncentrál, ennek részleteit jövő kedden jelentik be

* jövő szerdán születhet döntés a kijárási korlátozásról, mert közeleg a Húsvét, amikor sok ember indulna rokonokhoz és locsolkodni, de a járvány miatt ez kockázatos.

Meg kell hosszabbítani a kijárási korlátozásokat

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: a kijárási korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem. "Ha a kényszer rávisz, megtesszük" – fogalmazott.

Megjegyezte, közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, "vinné az embert a lába, a szíve", de

ez most aligha lesz lehetséges

vagy csak szigorú korlátozások között – jelentette az MTI.

Központi irányítás alá kerül minden egészségügyi dolgozó

Az ország legfontosabb dokumentumának nevezte Orbán  az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani, amikor tömegessé válik a koronavírus-fertőzés.

A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük – mondta.

A kormányfő azt is hozzátette, hogy 110 kollégiumot foglaltak le – ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni – és 58 hotelt – ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak –, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és 203 770 ember étkeztetésére vannak felkészülve.

Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára – mondta Orbán Viktor.

A munkahelyek megőrzéséről és újak létrehozásáról szólva a miniszterelnök közölte: kedden mutatják be a magyar gazdaságtörténet legnagyobb gazdaságélénkítési tervét.

Úgy küzdjünk meg ezzel a válsággal, hogy ne adjunk fel a céljainkat, ne adjuk fel azt, amit elértünk, ne adjuk fel Magyarország függetlenségét (...), a munkaalapú gazdaságot és a büszke élet lehetőségét sem!

- fogalmazott.

Cikk- és címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Azért a hazai szellemi szinvonalról az is mond valamit, hogy most (MOST), a jelenlegi egészségügyi válság- és világhelyzetben valakinek egyáltalán a korlátolt agyába juthat az, a remek ötlet, hogy locsolkodni menjen.
Segítsünk be a vírusnak, a minél könnyebb helyváltoztatásában és a lehető leggyorsabb továbbterjedésében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Azért a hazai szellemi szinvonalról az is mond valamit, hogy most (MOST), a jelenlegi egészségügyi válság- és világhelyzetben valakinek egyáltalán a korlátolt agyába juthat az, a remek ötlet, hogy locsolkodni menjen.
Segítsünk be a vírusnak, a minél könnyebb helyváltoztatásában és a lehető leggyorsabb továbbterjedésében.
Nessy
Kissé álságos ez a fene nagy aggódás a húsvéti locsolkodás miatt! Lesznek nem is kevesen, akik munka és jövedelem nélkül maradtak, és tartalékuk sem volt, akiknél még a húsvéti ebéd, és a kicsiknek egy csoki nyuszi is megoldhatatlan probléma!
Ja, persze, keressen gyorsan másik munkát!
justhpeter
Sajnálom, de ezeket a pénteki szózuhatagokat már nem tudom komolyan venni. A militarista szemlélettel történő járványkezelést még annyira sem. Nem gondolom, hogy most ellenség keresésre, hadászati dolgokra lenne szükség, annál inkább higgadt, józan gondolkodásra. Ezt azonban ettől a kormánytól nem kapjuk meg.
Pálinkás Pál
@Horizont: Ugye tudod hogy ez biztos nem a húsvéti locsolkodás miatt lesz???, jön a jó idő,az embereket majd egyre kevésbé lehet négy fal között tartani...mert bizony,aki panelben lakik,vagy bérházban,annak nem tudják majd bemagyarázni hogy főjenek meg a lakásban!!! mellesleg épp ma valahol olvastam,a strandfejlesztések nem állnak le...ha nem lehet kimenni,akkor minek??? megnézheted Svédországot,nincs korlátozás,mégis semmivel nem lóg ki vírus terén az agyonszabályozott országok számaiból,sőt!!! a svéd gazdaság nem fog megrogyni...igazuk van...nem beszélve arról hogy mivel teljes izolációt nem tudsz elérni...amíg nincs vakcína a megelőzéshez,addig ezekkel a rendeletekkel csak húzod a dolgokat...de mindegy ,mi orbánékat kaptuk...
1magyar
Na ki az a barom aki locsolkodni akar? Be se engedném a lakásba.
Az eü. dolgozók nagyon megérdemlik a pénzt. A képviselőktől meg el kell venni ennyit.
tudode
Majd a Mátrai Erőmű állami birtoklása legyőzi a vírust, a többi az hablaty!
Giovanni Alba
@1magyar: A felelősen érző és gondolkodó képviselőktől elvárható lenne, hogy pénzfelajánlást tegyenek ezekben a nehéz időkben. Mondom felelősen érző és gondolkodó. Vajon hányat találunk parlamentünkben?
Pálinkás Pál
"A lombardiai közegészségügyi hatóságok szakemberei által vizsgált ötezer embernél ugyanis nem találtak különbséget a tünetes és a tünetmentes betegek vírusszámai között"
nos ebből tisztán látszik,hogy az immunrendszeren múlik ,ki robban le tőle és ki nem...de lefordítom...a lélegeztetőn lévőben sincs több vírus,mint aki éppen csak tüszög tőle...
colibri
@Giovanni Alba: Én az egyéni segítségnyújtás elvárását sokkal fentebbről várnám. Magas beosztású, kiemelt keresetű állami tisztségviselőktől, úgymint Áder, Kövér, miniszterek, államtitkárok, állami multi-vállalatok vezetői, meg ilyenek. Elvégre pont a közelmúltban (is) tetemes béremelést kaptak, míg a buta, de vakló embereket újabb hitelek felvételébe hajtották bele... és pont ez utóbbiak fognak leghamarabb állás/kereset nélkül maradni.
Macskaszem
@Pálinkás Pál: Ezzel mit akarsz mondani? Akinek gyenge az immunrendszere, mert nem telik neki méregdrága zöldségre, gyümölcsre, vitamin és ásványi anyag tablettára, az pusztuljon? Igazi orbános gondolkodás.
Pálinkás Pál
@Macskaszem: és neked talán van valami ötleted a megoldásra??? immunrendszert azzal nem tudsz növelni ami most folyik a hülye világban!!! nem az a módja az immunrendszer erősítésének hogy bedöntik a gazdaságot!!! tudok én megoldást,,,március elején mondtam...az egyetlen az lett volna ha hermetikusan izolálják a veszélyeztetetteket...de akkor is mondtam hogy ez lehetetlen... a vakcináról meg annyit, szezonális influenzára van...mégis január óta ötször annyian haltak meg benne ,mint a koronába...ezek nyílvános adatok,ha ügyes vagy,akkor megtalálod a neten...
Pálinkás Pál
@Horizont: Persze...tisztellek is azokért amit leírtál...csak aki dolgozik az nem teheti azt amit te,hogy önkéntes karanténba volnul...szép dolog ez a "home office" csak arról feledkeznek meg hogy bizony a munkák többségét nem lehet otthonról végezni!!! a gépeket el kell indítani, élelmiszert kell gyártani...szállítani kell...és sorolhatnám még .. a "home office " az irodai patkányok mentsvára...aki ténylegesen dolgozik az nem teheti meg hogy otthon legyen!!!
Nyírfa
Ha megkérdezem, hogy mit értenek járványügyi alapon, és miért csak szombattól tervezik bevezetni, az kekeckedés?
Azt én értelmezésemben az alap a kezdet, az origo.
Nyírfa
@Horizont: A szocik fejenként egy milliót ajánlottak fel, már oda is adták , akiknek szánták. A Kövér által agyonbüntetett szociknak az eszükbe jutott, hogy anyagilag is segítsenek.
Pálinkás Pál
@Horizont: nem ítélkeztem,pusztán a tényeket soroltam...én is számtechhel foglalkozom, de valljuk be anélkül igazán nagy bajban megvan az ember,kenyér nélkül nehezen!!!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 10.53

Sok mindenben van igazad, de az irodai patkányok megnevezés bántó is, sértő is. Rengeteg embernek a számítógép a munkaeszköze, amelyen érdemi tevékenységet folytat.
Én nyugdíjas vagyok, könnyen megtehetem, hogy nem mozdulok ki itthonról, bár nagyon hiányoznak a mindennapos gyaloglásaim. A fiam már hetek óta itthonról dolgozik, a cége az elsők között volt az otthoni munka megszervezésében.
A munkaidőt, és a fizetésüket ettől a hónaptól csökkentik, ez utóbbi nem fog minket padlóra küldeni, de átszervezzük a költségvetésünket.,
Nyírfa
@Horizont: Amilyen Orbán, olyan az ombudsman.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: Én sem magam miatt aggódom,elhiheted...ha ennyire zavar az irodai..:) akkor tekintsd ki sem mondottnak...csak él rajtunk kívül itt jó pár ember ,aki hóvégén már dekázza a pénzt,azokkal mi lesz???
Gyütt Mönt
@Pálinkás Pál: a home office-ra tett irodai patkányok kifejezést még egyszer át kéne gondolni.A munka nemcsak a fizikai tevékenységet, erőkifejtést jelent. Gondolj pl. egy pedagógusra, vagy mérnökre.
Nyírfa
Orbánnak meg azt üzenem, hogy ne kicsinyeskedjen, és emelje csak meg azt az 500 ezer forintot, de imádkozzon is, hogy legyenek, akik ezt majd át is tudják venni!
Ja: és kevesebb filmszereplésre kéne költeni, mindjárt több maradna az egészségügyre! Meg kell értetni vele - ha még lehet - , hogy nem filmsztár, nem celeb, hanem miniszterelnök, és ehhez méltóan kell viselkednie.
Pálinkás Pál
@Gyütt Mönt: látom erősen félreértettétek...és mint másodszorra írtam...igazán komoly bajban...amikor valóban már a kaja is probléma,akkor légyszíves sorold fel mi szükség rájuk??? ..azért bírlak titeket,kiragadjátok a nektek tetsző részeket...de egyszerűsítem egy természeti katasztrófánál sem a tanárokat ,meg a mérnököket küldik ki menteni!!!
Macskaszem
Szerintem meg üdvös lenne, ha minél többen tudnának home ooffice-ban dolgozni, mert az azt jelentené, hogy van innováció, fejlődik az ország. Az összeszerelő üzemek dolgozói bizony nem tudják hazavinni a munkát.
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Kár, hogy csak azért tekintsem ki sem mondottnak, mert engem zavar, de gondolni továbbra is így fogod.
Mondtam, hogy több mindenben osztom a véleményedet, de egyoldalúnak, tényleg ítélkezőnek tűnik az állásfoglalásod.
Azoknak az embereknek, akik nap mint nap kockáztatják a megbetegedés lehetőségét, mert nem élvezhetik az otthonlét viszonylagos biztonságát , olyan védelmi rendszert és olyan erkölcsi, anyagi megbecsülést kell biztosítani, amit Orben egyáltalán nem tart fontosnak. Azt sem, hogy a munkahelyüket elveszítők sorsa hogyan alakul. Az a kijelentése, hogy minden munka nélkül maradó keressen mihamarabb új munkát, őrült beszéd.
Ha a kormány nem cselekvőképes, akkor fogjunk össze mi, a társadalom tagjai: ha elindul egy kezdeményezés, hogy adakozzunk a munkanélkülivé vált társaink javára, és ez hiteles, ellenőrizhető módon történik, én is beszállok a nyugdíjamból.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Félmillió? Viccelni tetszik kérem? Egyébként bruttó vagy nettó? De mindegy is. Van, ami pénzzel nem megfizethető, ha ennyi lenne az állandó egészségügyi alapbér, az is kevés lenne. Ezek az emberek naponta teszik kockára az életüket. Erről ennyit.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: Teljes mértékben egyetértek veled...csak a társadalmi összeffogásnak akkor lett volna itt az ideje,amikor a félkegyelmű csúti az első népnyúzó intézkedéseit kiagyalta...de a mi ellenzékünk sosem azzal volt elfoglalva,hanem a kicsinyes belső harcaikkal,legjobb példa a 18-as választás...az adakozást meg azért tartom kivihetelezhetetlennek,mert ilyenkor mindig felsejlik a kolontári károsultak ellopott pénze!!! én személy szerint szívesen segítek de pénzt nem adnék...aki adakozik,az is inkább eszközöket vegyen a kórházaknak,ne pénzt adjonm,mert annak útja követhetetlen!!!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: Részben egyet értek. Tárgyi eszközök adományozásához is pénz kell, a civil egyesületek, szervezetek a meglévő forrásaikat többek között erre fordítják. Egy motoros egyesület mutatott követésre méltó példát az utóbbi napokban: a motoros mentőket interjúvolták meg, mire lenne szükségük, majd a válaszokat megkapva azonnal intézkedtek is.
Színészek varrják a maszkokat, és juttatják el azoknak, akikkel felvették a kapcsolatot. Csak körül kell nézni, örömmel látom, hogy bennünk is munkál a szolidaritás, nem is kicsit. Ha a pénzgyűjtés útja követhető - nem az állam hajtja be - akkor én megbízom a szervezőkben.
verőce21
@Nyírfa: (11:39) Vigyázz, mert kétszer ad, aki gyorsan ad!
És, ha adsz 99-szer, de századszor nem, azonnal szerzel magadnak egy halálos ellenséget!
szegfue
Már elolvastam az összes hsz-t, de nekem fogalmam sincs hogy ezt az 500 eFt-ot egész évre kapják az e.ü. dolgozók, meg hogy fejenként kapnak ennyit?! Magyarázza el nekem valaki... kérem... (persze előfordul, hogy figyelmetlenül olvastam!)
ágimami
@szegfue: "Visszatérve Magyarországra és a magyar védekezésre, intézkedésekre, elmondta, járványügyi alapot állít fel a kormány, illetve szólt arról is, hogy:

500 ezer forintnyi pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók idén.

A részleteket Gulyás Gergely miniszter mondja majd el szombaton."

Ez az én értelmezésem szerint 1x-i juttatás lesz.
Nyírfa
@szegfue: Gondolom, ez egy egyszeri juttatás, ráadásul bruttóban. Az időpont nem lett megnevezve, a legbiztosabb az akármikor.
verőce21
@szegfue: Fejenként, egész évre, a Semmelweis napon...pl. :)
szegfue
@ágimami: Kösz., hogy "megszántál"! Se időm, se idegem nincs normálisan végigolvasni O.V.
"ujitásait" a járvány ügyében. A részletekben "bujik" meg az ördög... hiszen, ha ugy kell vonni tőlük is, mint a vállalkozók alkalmazottainál, akkor ez az 500 eFt, már csak 420 eFt körül lesz... remélem nekik legalább levonások nélkül adják... meg a nyugdijasként továbbdolgozók is megkapják, akik "csak" szerződéssel dolgoznak...
szegfue
@verőce21: Kösz. az infot! Bár ettől "nem lesz tul zsiros a szájuk", ha lebontom hónapokra... de talán fedezi a tulmunkát, ill .a tulórát.
Nyírfa
@verőce21: Ezt a kormánynak is mondtad? :)
Azt nem tudom, hogy eddig az életemben hányszor nyújtottam pénzbeli segítséget, de az a mai napig egy melengető emlék, amikor az óvódás kisfiammal bementünk a postára, és az ő nevében feladtunk egy kis adományt az árvízkárosultaknak. Ahogy ágaskodva beadta a csekket a kezébe adott pénzösszeggel , komolyan, tudatában annak, hogy ő most bajba jutott embereknek segít...nem kell magyaráznom, mekkora örömöt jelentett nekem is. :)
ágimami
@szegfue: Nagyon szívesen!
Sajnos szinte biztos vagyok benne, hogy az eü.dolgozói létszám nagyon meg lesz szanálva - az összegre gondolok - mivel a béremelésekből is szinte mindig kimarad a kisegítő személyzet akik az eü-ben dolgoznak (csak épp nem oda vannak sorolva) HATALMAS nyomás van most rajtuk is és a munkájuk ELENGEDHETETLEN, mert nélkülük nem működne az eü!!!
szegfue
@Nyírfa: 13:19 Nem igazán kedvelem az ilyen hirtelen "igérgetéseket", mert az szerintem legtöbbször átgondolatlan. Magamból kiindulva: ha valamit megigérek, akkor már a fejemben pontosan megvan, hogy miből, mikor tudom beváltani és csak ekkor igérem meg. Ráadásul ez nem az én "háztartási költségvetésemet" illeti, ami csak egy hangyányi, hanem az országét, tehát előbb nézze meg Varga: van valami átcsoportositási lehetőség, vagy valami vis maior alap, esetleg hogy vehetünk fel kölcsönt, stb. és amikor már tudják a forrást, akkor jelentse be pl. április valahányadikáig az e.ü. dolgozók ennyit és ennyit kapnak.
A járulékmentesség is pontosan ilyen volt! Először bejelentette, aztán a kormányrendeletben már felsorolták mely szakmák müvelőire vonatkozik, aztán később hozzátettek ujabb 2-3 szakmát... közben az is kiderült, hogy SZJA-tól és az eg.szolg. járuléktól nem mentesit... igaz, ezek adók, nem járulékok.
szegfue
@ágimami: 13:37 Egy ismerősöm nyugdijazása után szerződéssel ment vissza ápolónőnek. Meghatározott óraszámot dolgozhat elvileg... ha többet dolgozott, az nem fizették ki neki, azt "lecsusztathatta", de a "normál" időben is alig tudták neki kiadni. Most viszont szinte egyfolytában dolgozik, hiszen kiesnek a 65 éven felüli ápolók, sőt a fiatalok meg az iskolás gyerekük miatt, mert otthon kellett maradniuk, mert iskola, óvoda sincs. Én is csak remélem, hogy nem "korlátozzák" majd ezt az adható pénzt és minden, e.ügyben dolgozó megkapja.
verőce21
Ezért is volt szüksége a kormánynak a "rendeleti kormányzásra", mert ezek mind költségvetést érintő kérdések, amihez parlamenti beterjesztés és jóváhagyás kellene...sok ilyen intézkedés lesz...nem lehetne mindet lejátszani...
CsipkeRózsa
@Giovanni Alba: "15 millió forintot dobnak össze fizetésükből az MSZP-s képviselők védőeszközökre"

24.hu/belfold/2020/03/26/koronavirus-mszp-kepviselok-15-millio-forint-felajanlas/
verőce21
@Nyírfa: (13:33) Édes együgyűség...:)
adrenalink
@Horizont: 08:4-re Nem akarlak elkeseríteni, de az Anyák Napja is veszélyben van...
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Járványügyi alapon azt kellene hinnünk, hogy ők kezdik a saját zsebükből a milliókat berakni, aztán a többiek követhetik, ha nem is milliókkal. De, a Vörösiszapos összeadásba nem biztos, hogy egyikük is adott volna, csak a jónéptől vártak adományokat, aztán azt másra költötték.
Macskaszem
@verőce21: Csak a sunyi, szemét intézkedéseket nem lehetne lejátszani, mint pl.Városliget betonnal való feltöltése, meg hasonlók.
CsipkeRózsa
A parlament nélkül, egyedül Orbán elhatározásával nagyon sok milliárd ment ide-oda, feleslegesen. Nem ezért kellett a rendeleti kormányzás!
kereső
@CsipkeRózsa: Tedd hozzá, hogy az a kormány rendelet, a mai napig hatályban van, amely eltéritette az adományok felhasználását az eredeti szándéktól. Na ezért nem adományozok "központilag", és nem adok olyan helyre 1%-ot, amibe belenyúlhat bármely minisztérium- lásd parlagfű közcél, amiből kávéfőzők, meg irodabútorok meg az Isten tudja még mi minden lett - csak a parlagfűre nem jutott.
Nyírfa
@verőce21: Inkább vagyok édes kis naiva a szemedben, mintsem olyan ember, aki mellszélességgel támogatja a nyilvánvaló gazemberséget. :)
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Ezt a vörösiszap-tragédiát én már töröltem az emlékezetemből, részben azért, mert én is adakoztam - hiába, részben pedig , mert nem akartam Orbán gazemberségeit őrizgetni. De lám, ilyen az élet, a felejtés csak látszólagos, mindig előjönnek a lezáratlan , elszámolás nélküli ügyek. Orbánék nemhogy közakadozásba kezdenének, inkább folytatják az
ország kirablását, folyik a revansvétel. A miniszterelnök totális háborút hirdetett, és háborús bűnöket követ el.
Nyírfa
@kereső: Központilag egy fillért sem. Kialakult az elmúlt évtizedekben, hogy melyik az a néhány alapítvány, amelyet alkalmanként támogatok, nekik egy az egyben küldöm , amit nélkülözni tudok.
kereső
@szegfue: Azért az megér! egy misét, hogy miért is a járulékok, és miért nem az szja. A kivéreztetett eü kassza, és a nyugdij kassza + munkanélküli kassza tovább csökken.
Málna
@Nyírfa: Miért nem segítesz valakinek, aki elvesztette a munkáját - közvetlenül? Akkor biztos, hogy odakerül a pénz, ahova szánod.
szegfue
@kereső: 14:33 Persze "boncolgathatjuk" tovább... nekem pl. az jutott az eszembe, hogy ahol még tudnak dolgozni, ott a munkáltató "megmenekül" a bruttó bérek 19 %-nak a befizetésétől (persze többet kap a munkavállaló is -- bár ha nem vonnak nyugdijat, akkor szerintem ez nem számit bele a szolgálati idejébe), viszont ennyivel több lesz az eredménye, ami után befizeti a társasági adót, majd a maradék után az SZJA-t és szoc.hot... vagyis "returt vált" ez a pénz, megy vissza a költségvetésbe.
fergeteg
@Horizont: mert felveszed és lelépsz !
kereső
@fergeteg: magadból indulsz ki, amint látom.
kereső
@szegfue: A rendelet szerint szolgálati idő, és kereset a nyugdijszámitásnál.A levont járulék nem a vállalkozás eredményét növeli- hiszen az csak "átfut " a vállalkozáson. Ezzel a rendelettel az adott ágazat dolgozói járnak jobban, hiszen csak szja-t, és max 7710 Ft eü.. bizt járulékot vonnak tőle.Na ez nagy segitség a sportolóknak, akik eddig is megúszták az össz járulék+szja kötelezettséget 15% -os egységes adókulccsal. És a sport ágazatban - "ami mint tudjuk az egyik legveszélyeztetettebbek közé tartozik-" ez januártól nincs szohó ( vagy ez már tavaly se vót???valamikor tavaly év közben változott). Akik eddig beletartoztak ebbe a kedvezményezetti körbe, az mun kavállalói szinten gyakorlatilag majdnem nulla. Hogy mi lesz a szállitókkal, a pékekkel, a kereskedelemben dolgozókkal???- azoknak nincs ingyen pénz- nincs munka nélkül jövedelem- ezt állitólag ma reggel is megerősitette igy orbán.Ezek után kiváncsian várom a "gazdasági" csomagot. Lehet, hogy nem sok köszönet lesz benne, ami a munkavállalókat illeti. pedig orbán felérhetné már ésszel- hiszen ő mindentudó tudorka, hogy munkavállaló nélkül minek a munkahely? És ha a munkavállalónak nincs jövedelme, akkor majd meg lehet nézni a fogyasztást- és ennek nyomán az idei gdp-t. Mert az a szárnyaló gdp a fogyasztásnak is köszönhető volt- a kereskedelem teljesitménye gdp adat.Na de aki a könyvelőjével egy kockás papir és ceruza segitségével késziti egy ország költségvetését, annak ez nem újdonság.
volvós
* 500 ezer forintos extra juttatást kapnak idén az egészségügyi dolgozók...mondta az ígéretekhez szok(p)ott büdös gigány ...tehát IDÉN, ki ekkor ki máskor ki pedig SOHA !! Ha egy stadionra kellene, már tegnap megkapta volna a méhszaros ... Ekkora patkány ez a kormány, a sok seggnyaló
szegfue
@kereső: Bocs, de azt én is tudom, hogy a levont járulék nem képez társ. adó alapot... én viszont a munkáltatók által fizetendő 17,5 szoc.ho +1,5 % szakképzésről beszéltem, ami viszont beleszámit a társ.adó alapba. Abban viszont nem hiszek, hogy pl. valaki most 40 éves és majd 30 év mulva, amikor nyugdijba megy, akkor is a mai törvények szerint számitják ki szolgálati idejét + a keresetét... a jó ég a megmondhatója, hogy mennyit változott a nyugdijszámitás:( A magam bőrén tapasztaltam, hogy amikor én mentem nyugdijba, akkor a bruttó keresetemből, aztán pár évvel később a férjem nyugdijánál meg már az SZJA-val csökkentett keresete alapján számolták a nyugdij alapot.A többihez meg nincs mit hozzátennem... sajnos valóban minden mindennel összefügg, nem nézhet az ember egy valamit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.