Kövér László most sem engedi kitűzni az Európai Unió zászlaját, hiába jön a csatlakozásról szóló népszavazás huszadik évfordulója – számolt be kedden a Népszava. A házelnök nem tervezi felülvizsgálni korábbi döntését – teszi hozzá a lap.

Kövér László megmakacsolta magát és hiába a jubileum, most is nemet mond az uniós zászlóra

Kövér László, az Országgyűlés elnöke felszólal a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén a Parlamentben 2023. március 31-én. MTI/Illyés Tibor

Hiába lesz szerdán a huszadik évfordulója, hogy népszavazáson a magyar választópolgárok csaknem 84 százaléka támogatta az Európai Unióhoz való csatlakozást, Kövér László házelnök a jubileum alkalmából sem enyhül az uniós zászlóval kapcsolatban. A Népszava kérdésére, miszerint felülvizsgálja-e korábbi döntését, amellyel 2014-ben száműzte a lobogót a parlamentből, a házelnök hivatala csupán bemásolt egy 2004-es törvényt. Azt, amellyel Kövér annak idején is indokolta a tizenkét arany csillaggal díszített zászló bevonását.

E szerint a Parlamentre tényleg nem kell kitűzni a lobogót – bár nem is tilos. A hivatal még hozzátette, hogy

az Európai Unió legtöbb tagállamában a nemzeti kormányzati épületeken tűzik ki az EU-zászlót, a nemzeti parlamenteken viszont nem

A hivatkozott törvényt egyébként az elmúlt években több ellenzéki párt is megpróbálta módosítani, de a Fidesz-KDNP ezt mindig leszavazta.

A nem kormánypárti képviselők ennek ellenére sokszor próbálták meg becsempészni a parlamenti ülésterembe a „kitiltott” jelképet. A 168 Óra idézte fel, hogy a szocialisták egyik ilyen próbálkozásakor Latorcai János ülésvezető elnök azzal utasította őket a zászló eltávolítására, hogy az „nem illik a parlament egységes arculatába”.

Korábban az ülést vezető Kövér László pedig ezt mondta az uniós zászlóval érkező MSZP-seknek:

Megértem, hogy szocialista képviselőtársaim mindig csak valamilyen más színű zászlóval együtt tudják elviselni a magyar nemzeti lobogót, vagy vörössel, vagy kékkel, de ez most a magyar nemzeti parlament

Majd megerősítette:

„Ez a magyar nemzeti parlament, tetszik tudni. Itt a magyar nemzeti lobogónak van helye. Majd ha egy másik nemzeti parlament ülésezik itt, akkor majd más lesz a rend.”

Forrás: Népszava, atv.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Még mindig nem vevő az efftársi "túllihegésre"!?
Eladott Ország
„kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Kövér Lászlótól származik ez a mondás, még valamikor a kilencvenes évek elején mondta mindezt a Fidesz szigorú tekintetű, bajuszos megmondó embere. Kövér és társai akkor még azt gondolták magukról, hogy liberálisok és ateisták. Változik a világ.„
www.nepszava.com/2012/12/magyarorszag/a-kommunista-kutya-es-a-demokratikus-szalonna.html
Clavigo
Kövér elvtárs az egyik legjobb elvtárs... ( a qrva @nyádat ,,te mocskos görény !! ).. Pápán is utált téged mindenki,,te szarházi..!!
kereső
Túzd ki a sarló kalapácsos vöröset kövér! És viselj "Z" betűs kockás wagner szalagot- az lesz az új kokárda!
csak úgy....
bezzeg az eu. pénzeket nem utasítaná el, ez a hogyismondják...
Qqberci
"Kövér László most sem engedi kitűzni"

És tessék mondani, nem lehetne Kövér Lászlót kitűzni?...
jáger laszló
Habár nem kötelező,de nem is tilos házmester úr akkor minek tiltja a kitűzését
Kérdezem én propán,bután
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Attól a szellemi szinttől, ahol ma Kövér áll nem lehet többet, jobbat elvárni, tehát ne várjunk tőle sem olyat, amire a szellemi kapacitása alapján nem képes.
Borsó
De most akkor már mi is úgy teszünk, mintha Orbán kesztyűbábjainak lenne önálló akaratuk, döntési joguk? Mindegyik azt csinálja, amit a gazdája mond neki, különben kimaradnának az összelopott közpénzek elosztásakor.
Emmersson71
Anno még dolgozott is szoci zászló és komcsi szovjet lobogó alatt a vörös geczi Kövér elvtárs!
Pálinkás Pál
remélem ezt a férget is elintézik váltás után-..
simmering73
Ennek a sokat szenvedett népnek kevés kivétellel mindig ilyen elmebeteg politikusaik voltak.
Clavigo
Kövér ,,,téged már akkor is utált mindenki Pápán,,mikor még az mszmp - ben nyaltál ,kommunista picsát- segget.. Azota csak rosszabb lettél,,lacika... ( a qrva @ nyádat,,te senki !)
csak úgy....
szerintem is inkább a tolvaj fideszeseket kéne kiaggatni az országházra,elrettentö példának!
kereső
@Maccska: A Birodalom" =27 ország. Ebből 26 országban a törvényhozás, a kormány épületein a nemzeti zászló mellett ott leng a "birodalom" zászlaja is, ahogyan a magyar lobogó "Brusselesben", ahol a magyar is hivatalos nyelv! Te moszkovita fideSS torll.
kulabombaafityiszre
Ennek a kövér féle szívélyességnek köszönhetöen,remélem az eu is megmakacsolja magát amikor a
pénzeket kéne utalni.
Clavigo
@Maccska: Pfhejj,,de hülye vagy te,,vazze !!
gina
Mocskos pedofil szemét, de a pénzük azért kellene ugye te paszományos patkány???
gina
@Maccska: Te barom takarodj a román orosz hazádba,,,,,egy szenny vagy !!!
CsipkeRózsa
Kövér nem az Országház tulajdonosa, ne az ő döntése számítson a zászló kitűzése témájában. A házmester csak végrehajtja a közös döntést.
Yeromos
Gondolom ez a büdös komcsi jobben szeretné ha orosz zászló lobogna a parlamenten.
nejlontacskó
" Megértem, hogy szocialista képviselőtársaim mindig csak valamilyen más színű zászlóval együtt tudják elviselni a magyar nemzeti lobogót, vagy vörössel, vagy kékkel, de ez most a magyar nemzeti parlament.. "
Milyen megértő ember ez a Nemsovány Lacibetyár.
Csak azt felejti, de inkább hallgatja el, hogy a vörös, illetve a kék színek, igen csak körbe lengik a Fidesz-Kdnp patkányhorda lépéseit.
Nem ellenzéki repült ma sem Moszkvába, ha csak időközben Szijjártó át nem igazolt a DK-ba!
De még, Kínával sem az ellenzék parolázik önfeledten, ugye?
Ha pedig ezek után még, jól is tévedek, Benjamin Netanjahu Izrael miniszterelnökével sem az ellenzék tárgyal mostanság!
És ezt éppen, egy volt Mszmp tag mondja...
Ditrich
A kínai zászló most a nyerő neki! Azt megengedné kitűzni van az a pénz!
Mivel az EU beintett nekik az aljas patkány
antidemokratikus viselkedésük miatt és nem kapnak onnét egy fillért sem többet.
Ezért most kínától puncsolnak. Bármire képesek csak jöjjön a pénz nekik!
Nessy
@nejlontacskó: Hogy is mondta volt Kövér elvtárs?? Kommunista kutyából nem lesz szalonna! Ő az élő példa, aki igazolja az általa felállított szabályt!
csak úgy....
@KisTehen: fogadok,hogy ezt most az oktatáson jegyezted föl! :) -ugye ezért nem is jár a suska? okosodj boci mert éhenveszel, 0rbán meg majd átlép rajtad...
csak úgy....
@KisTehen: csak a te nívodon lehet veled kommunikálni, te kis unalmas gyogyós! :)
csak úgy....
@KisTehen: a bányászbéka szintje ,ahol te mozogsz az lent van ! :)
@Maccska: gondolom neked és shikarinak üzent vele, na meg a bocinak..
kereső
@Maccska: Akkor, ha szabad kérdeznem a "nemzeti lobogó"-n kivül mit keres a magyar Parlament, az országházának homlokzatán a székely zászló? Az unióhoz csatlakoztunk, nem a székelyekhez. Erről döntött a NÉP 2004-ben!- ideje lenne tudomásul vennie kövérnek, a tihazátoknak és nektek IS!.
kereső
@vacsi: Ottan "kedves", hogy tagjai vagyunk egy közösségnek- amelybe önként és dalolva léptünk be. Ennnek a közösségnek van egy zászlaja- amely jelzi az adott ország hova tartozását, a nemzet lobogóján kivül. És erről a NÉP döntött megerősitő népszavazással, közvetlenül- nem más. Azért egy magát "nemzethy"-nek mondó kormány, amelynek Magyarország az első illene tiszteletben tartani a népakaratot. A székely zászlóról tudomásom szerint nem szavaztunk- mégis ott lengedez az ország házán. Hogy lehet valaki ennyire tudatlan, buta??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.