Soha nem voltunk még ennyire távol Európától – fogalmazott Kele János, a Momentum elnökségi tagja az uniós csatlakozás 19. évfordulója alkalmából hétfőn az MTI-hez eljuttatott dokumentum szerint.

Borsot tört Orbán orra alá a Momentum – EU zászlót tettek a Karmelita előtti kordonra

Közölték: hétfőn délelőtt a Momentum Mozgalom feltette az Európai Unió zászlaját a Karmelita előtti kordonra, hiszen Magyarország 19 évvel ezelőtt, 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz.

Donáth Anna, a párt EP-képviselője szerint az Európától való távolodás egyik szimbóluma a Karmelita előtti "építési kordon", amely mögé cinikusan bújik el a miniszterelnök. Most már az is világos: a kordont a hatalom akár könnygázzal is hajlandó megvédeni.

EU-csatlakozásunk 19. évfordulóján muszáj emlékeztetnünk magunkat: európai értékek és szabadság nélkül nincs európai jólét. Aki ezzel próbálkozik, az hazudik magának és a választóknak, és szükségszerűen kudarcot vall

- fogalmazott Donáth Anna.

A Momentum szerint nincs ok az ünnepre, már a közintézményekről is hiányoznak az uniós zászlók. Nincs mit ünnepelni többek között a tanár- és diákellenes "bosszútörvény" miatt sem, amelyben "alapvető emberi és dolgozói jogaiktól fosztják meg a tanárokat. Mindezt kordonok mögül, rendeletekkel kormányozva" – fogalmazott Kele János.

A Momentum véleménye egyértelmű: európai országban nincs helye kordonnak, nincs helye az embereket kisemmiző rendeleti kormányzásnak – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Az igazi bors pedig putyintól jön:"A Generall SVR nemrég arról írt, az orosz elnök megromlott egészségi állapota miatt elvonult a média elől, amiről a Kreml „mellébeszéléssel próbálja meg elterelni a figyelmet”. Mint írta a csatorna, Putyin erős fejfájásra, gyomorfájásra, hányingerre és szédülésre panaszkodott, ráadásul egész napos rosszullét gyötörte. "
A nagytesvír dögrováson van. A csüngőhasúnak hamarosan új valagot kell keresnyi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Maccska: amit te müvelsz az valóban az! :)
vacsi
Idióta banda! Most magyarok vagyunk, vagy az EU alárendeltjei?
csak úgy....
csacsi @vacsi: , miért reklámozod a butaságodat? -hát nem vagytok eu. tagok, te 1/2 eszü?
Nessy
@csak úgy...: Nem adhat mást, csak mi lényege!
simmering73
Megjöttek a propeller házi bohócai @KisTehen: @Maccska:
Béla333
Egy független újságíró (már ha van még ilyen...!) megkérdezhetné az ítélete hozó bírótól, hogy most mi a véleménye a könnygázt használó, a maffiózókat védő rendőrökről?:

2008.05.15. 14:41
"Véleménynyilvánítás volt a kordonbontás"
"A bíróság szerint a fideszes képviselők tavalyi kordonbontása jelképesen fejezte ki a kordonnal szembeni ellenrézésüket, az nem a rendőrség munkájának akadályoztatását szolgálta, így semmilyen büntetést nem szabtak ki rájuk.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerint a Kossuth téri kordont tavaly elbontó fideszes képviselők cselekedete "oly csekély fokban veszélyes a társadalomra", hogy emiatt nem volt szükség büntetés kiszabására. A bíróság erre hivatkozva szüntette meg a képviselőkkel szembe garázdaság és rendzavarás miatt indult eljárást - közölte a Fővárosi Bíróság csütörtökön. "
index.hu/belfold/kordon080516/

Undorító ami itt folyik...
Sámannus
Az igazi bors pedig putyintól jön:"A Generall SVR nemrég arról írt, az orosz elnök megromlott egészségi állapota miatt elvonult a média elől, amiről a Kreml „mellébeszéléssel próbálja meg elterelni a figyelmet”. Mint írta a csatorna, Putyin erős fejfájásra, gyomorfájásra, hányingerre és szédülésre panaszkodott, ráadásul egész napos rosszullét gyötörte. "
A nagytesvír dögrováson van. A csüngőhasúnak hamarosan új valagot kell keresnyi.
Eladott Ország
Éljen és virágozzék a nagy nemzetközi válság! Éljen május 1 a munkanélküliség nagy ünnepe! Éljen meg a nyugdíjból! Hass! Alkoss! Kuss! Éljen kenyéren és vizen! Éljen bölcs vezérünk mind! Éljenek a pártok!
Barikáim ma még ne aggódjatok, majd holnap, mikor már ez sem lesz...
twitter.com/janos_hary/status/1634956183701458944
balos
Azon azért besírtam,hogy összeomolhat a nyögdíj rendszar is!Hova teszi a geci a 2.4millió feleslegessé vált "birkát"(velem együtt)?Igaz nekem van feleségem akit,éppen most minősítenek le óvónőből közmunkásnak,de hát kell a lóvé a nemzeth nagy gecc csalárdjának!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 14:24 ☻ Azért, mert a hősök köztünk élnek és idjönek dolgozni Nyugat-Európából.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/326962033_844018363370073_7568489773166697329_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=L01_DLeiqGsAX_n9f1X&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDqG7_213MP8i7XJTaNgP8mLDyomg0uE6lhcjx48UotGQ&oe=6453E2E9
A vásáelóerő meg a béka segge alatt van, azért megy a magyar munkaerő már Romániába is napszámosnak b+! Gyurcsány idején még Szlovák munkabérekkel lehetett riogatni, akinek nem tetszik el lehet mennie jelszóval...most elmennek.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 13:11 ☺ Tudósok megállapították, hogy a magyar emberek kedvelt időtöltése az utazás és a művészet. Utazni a munkahelyre és művészet megélni a fizetésből.
uploads.disquscdn.com/images/2ac27d07200339dd675dc1b08f4024c590be7559d7fc50adaf1254a22a0f5eff.jpg?w=800&h=843
Eladott Ország
@TASzSz: A tegnapi röfögés hitelesebb lett volna, ha a felcsúti féreg imígyen fogalmaz:
Elb@sztunk mindent, megloptunk mindenkit, tönkrevágtuk a magyar gazdaságot, melynek következményeit veletek fizettetjük meg, s nem áll már velünk szóba a civilizált világ, orbitális hazugságaink, a kleptomániám és Putyin seggének a fényesre nyalása miatt. Kurv@ nagy az arcom, miközben rettegek az emberek közé menni, de nyugodt szívvel támadom hátba a szövetségeseimet, s birkák milliói tapsolnak a hagymázas baromságaimnak. Örülök, hogy a magyarok többsége hülye, mint a segg. Békepárti mélymagyar vagyok, aki nem által ötször annyit fizettetni veletek az energiáért a ruszkiknak, hogy ezzel is támogassuk orosz testvéreinket a piszok ukránok elleni harcban. Alavju népem.
Orbán röfögésétől már csak csak Demeter Szilárd fogsora volt tegnap hányingerkeltőbb. A fogkefe, mint praktikus találmány híre még nem jutott el hozzá, látom.
uploads.disquscdn.com/images/519ab1d2b04284d91e5bea475a5dfed1c9bea1ed021fc907ef7e0dc26afe9559.png?w=800&h=577
Virág Árpád
@Maccska: Hagyd szegény marhát! @Eladott Ország: utolsó jó emléke a régi majálisokról:

kepfeltoltes.zapto.org/public/202305011516215.jpg
Emmersson71
@Maccska: Bezzeg a faszkAlaptörvény asztala! Tényleg, mi fasz van azokkal..van-e rajtuk friss virág a vázában, ellopták-e már a tollat mellőlük?!
Emmersson71
@Eladott Ország: Gondolom, fogazott Szájeréknél..az meg ott szarcsík :P
jáger laszló
Elvégre ünnep van
Ilyenkor felzászlózzák a közterületet!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Emmersson71
@jáger laszló: Az orosz zászlónak jobban örültek volna fideszék...
kereső
A Parlamentre kellett volna- az az Ország háza! A Karmelita csak az első szolga munkahelye!
kereső
@Maccska: Az a helyzet, hogy ha mostan jogosnak tartjátok a kordont a miniszterelnök- az első szolga! munkahelye előtt a kordont, akkor miért is nem volt jogos ugyanez a kordon 2007.ben a Kossuth téren? A Parlament épülete nem csak a parlamenti képviselők munkahelye volt akkor, hanem az akkori első szolgá-é is. Hogy is van ez nálatok?
jancsipapa
@Maccska: És ez még felfogható dicséretnek is...
verőce21
Mo.-on csak egy bohóckodásra képes ellenzék van.
Ezek is csak egy pártocska a megszűnés előtt...! Hol van már az MDF? Hol van a Kisgazda Párt? Hol van az SZDSZ...? Hol vannak a rendszerváltó pártok?

De hol van a Maszop...? A mérhetetlen "zöld" pártok...? Kutyák...? Macskák... CENTRUM Összefogás, stb.
Béla333
Az lesz a vége, hogy a rend dicső őrei könnygázzal lefújják azokat, akik az Unió zászlóját merik lobogtatni, esetleg a maffiafőnök palotája elé ki merik tűzni...!!!
Ilyen országot akartunk?
Mi az amit jogunk van megtenni, hogy ne menjen az egész ország a maffiózókkal együtt a szakadékba?
Clavigo
@Maccska: Még jó ,hogy nem szartak oda ,,nemzethy- körösztyén --( szájszagú ) tradíciók szerint...
kereső
@Maccska: Mi a más tészta?? 2007-ben a Parlament épülete adott helyet a magyar országgyűlésnek, és ott volt a miniszterelnöki hivatal!!! És mindaddig ott volt, amig orbán el nem költött 25+ milliárdot a Karmelitára, hogy fenséges schegge a megfelelő helyen trónolhasson.
Tényleg ne bosszants már az értetlenkedéseddel!
A témát befejeztem,
kereső
@Maccska: 2007-ben a Parlament egy állami hivatal is volt egyben, mindaddig amig orbán el nem költözött!!! Tébyleg nem érted, vagy csak bosszantani akarsz. Tényleg befejeztem...
kereső
@Maccska: A Miniszterelnöki Kabinetiroda 2015 és 2019 között a Budapest V. kerület Garibaldi u. 2. alatt működött, de oda csak a kommunikációs államtitkárság, a közigazgatási államtitkárság és a Nemzeti Kommunikációs Hivatal költözött be. A miniszterelnök kabinetfőnöke, a Miniszterelnöki Programirodát irányító államtitkár és a parlamenti államtitkár kabinetje továbbra is a miniszterelnök mellett maradt az Országházban.
gina
SZERINTEM HOROGKERESZTES ZÁSZLÓ JOBB LETT VOLNA EZEKNEK A TOLVAJ SZEMETEKNEK
gina
@Maccska: Tudod te elmebeteg mi a bohóckodás ? hogy egy OV beteg cigány annyira fél hogy kordon és TEK védi, mert tudja hogy egy napot nem élne túl ha kitenné a lábát a nyilvánosság elé. te szerencsétlrn csak ti vagyok ennyire elkábulva ettöl a retkes hitlerutánzattól,
Nessy
@jesz: A zászlót nem szereti pártunk és a kormányunk a sok milliárd eurót, amiből nem kevesen lettek milliomosok, milliárdosok, az emútt 12 évben, már kevésbé!
jáger laszló
Máris jöhet akár a magyar zászló is félárbócra eresztve,,,
csak ennyi
barátilag
J.L.
TASzSz
@Philip Marlowe: Pontosan! Olyan, mint @Eladott Ország: mikor néha józan!
ómió
Talán, ha - Biden efftársatoktól eltérően - távolodnátok a virtualitástól, efftársak, más lenne a "látlelet"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.