Pálinkás József szerint őrültség a gigantomán akkumulátorgyártás Magyarországon, és az ország nagy árat fizet majd egy rögeszméért.

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Orbán Viktor egykori oktatási minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke abszurdnak, gigantománnak nevezte az akkumulátorgyártás kormányzati támogatását.

Teljesen abszurd gazdaságpolitika, nem szabad ilyen mértékben kitenni az országot egyetlen technológiának

– mondta Pálinkás József a magyarországi akkumulátorgyár-beruházási hullámról.

Akkorát rúgott Orbánba volt minisztere, amire senki sem számított: "Abszurd, gigantomán, őrültség"

Orbán Viktor és Pálinkás József 2013. november 15-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A súlyosabb probléma – amiről senki nem beszél, hogy a már elhasznált akkumulátorokat a gyártó országnak kell feldolgoznia, ez pedig ismét óriási energia- és vízmennyiséget igényel, ráadásul a folyamat és sokkal veszélyesebb, mint maga a gyártás

– mondta az atomfizikus végzettségű Pálinkás József a Megbeszéljük című műsorban.

Hozzátette:

Ennek szabályozására vannak érvényes uniós irányelvek. Senki nem fogja helyettünk feldolgozni a használhatatlan akkumulátorokat, ezért őrültségnek is nevezte a gigantomán akkumulátorgyártást.

Pálinkás József szerint annak egyetlen oka, hogy a kormány más beruházással nem tud idecsábítani külföldi tőkét, amire viszont az európai pénzek elapadása miatt rákényszerül.

Ezért kapálóznak kézzel-lábbal a kínaiaknál, hogy hozzanak ide még több akkumulátorgyárat.

Az atomfizikus szerint Paks 2 megépítésénél érdemesebb lenne az amerikaiakkal, franciákkal partnerséget kötni, aggályosnak tartja, hogy Oroszország szállítja majd a fűtőelemeket is.

Forrás: Klub Rádió, 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Pálinkás efftárs, bizony, efftársiasan meghazudta nekünk!
kakukkmadár
@ómió: Mennyi a tarifa a Lendvai utcában a baromságaidért? Közvetlenül a grazi fideszes elmeosztályra utalják nektek?
Eladott Ország
A román bűnöző, despota cigáy megigérte, ha egyszer hatalomra kerül tönkre fogja tenni az országot. Remélelem, hogy a geci élete végéig börtönben fog megrohadni, vagyonelkobzás mellett, hadd szokja a rendet !
telegdilaci
@Qqberci: Egy Skrizofén hatalom mániás diktátornak ezt hiába mondja bárki,nem fogja fel hogy szándékosan tönkre teszi az Országot ez a Tahó Bűnöző,akit semmi nem érdekel csak a saját akaratát erőszakolja az Országra, már 10 évvel ezelőtt el kellett volna zavarni a pokolba ahova való!
looper
@ómió: Pálinkás Pál már nem efftárs, veled ellentétben; comrade - mert neked jönnek be az olyasmik, mint kedves vezető, állami korrupció, egypártrendszer, állampárt, moszkovita, kínai kommunista párt, keresztény üldöző ázsiai diktatúrák és egyéb autokraták, nyugatellenesség, stb. stb. stb.
Te tényleg nem vagy más csak egy bulshit generátor!

Ha esetleg írnál pár sort arról, hogy miben nincs igaza, Pálinkás Pálnak.

Itt van pl. ez és ez még csak a kezdet: nepszava.hu/3199428_eleguk-lett-a-batonyterenyeieknek-a-szennyezo-koreai-akkumulatorfeldolgozobol
Nessy
Orbán és külügyérünk együtt teljesen idióta módon teszik tönkre az országot. A tatárjárás hozzájuk képest semmi volt.
Eladott Ország
A Gödi Samsung gyárban a 2 nyelven van kiíírva az összes információ: dél koreaiul és ukránul. Ennyi. Az amszterdami piroslámpás negyedben is két nyelven van kiirva a qrváknak a segélyvonal elérhetősege, magyarul és románul. Ez a globalizáció. Mi volt ehhez képest a Rákosi alatt épített egy szem Dunai Vasmű zöldövezet volt.
Az hogy mennyira van átb@szva a fidesznyik választó meg az ellenzéki, meg a nem megyek el választó, meg a nincs kire választó: a TESLA akkugyárát USA-ban csak a sivatag közepén engedték megépülni: és ez a sivatag akkora mint Magyarország. És ha már minden településen lesz akkugyár, akkor jöhet mindenhova még egy, amit meghosszabbítjuk Bicskéig.
uploads.disquscdn.com/images/f364b4fbd03932caa62677649127ea5c399b47cc76bc788a9cbc811909acfbad.jpg?w=800&h=381
26 akkugyárat számoltam eddig, ennyit szeretnének megvalósítani. Se elektromos infrastruktúra, se megfelelő mennyiségű víz, se nyesanyag. Munkások képzéséről, szállásról , élelmezésről ne is beszéljünk. Rövid leszek: ehhez nincs elég vizünk, nem tudom mi lesz, de jó vége nem lesz az biztos! Petike, te itt katódot gyártatsz, én meg ’an(y)ódra’ gondolok, de nagyon. Már a nagymamám is megmondta, a sárga veszedelemtől mentsen meg minket a Jóisten! Hát hiába imádkozott nem fog, igaz a Szijjártóval nem számolt ő sem. Mekkora a korrupciós költség?! - Alkotmányos. - Azért nem kell az EU ügyészség sem. Nem jó a gonosz nyugat, EU, Brüsszel, mert támadják szegény magyarokat, mi harcolunk. Halkan megjegyezem, eddig ők tartották életben a magyar gazdaságot. Ja de mi nem akarunk autó összeszerelő ország lenni. Nekünk a Putyin f@sza, meg a kínai kommunisták a jók, ők a két szép szemünkért szeretnek minket magyarokat, ők nem támadnak? Ők hozhatják a kínai gyárakat ész nélkül, a környezetszennyést meg leszarjuk? El kéne dönteni végre, hova akarunk tartozni, mert hiú ábránd azt képzelni, hogy egy kis 9 milliós nemzet fogja irányítani a világot, csak mondom. Valaki meg tudja ezt magyarázni, hogy mire fel?!
jesz
ha a térképasztalra tehénkedünk, és keressük Magyarországot, bizony a kisujjunkat odébb kell húzni...a kínaiak is ezt teszik...azt látják, hogy egy pici ország Európa közepén, tehát ideális a jövő autóinak akkumulátor-gyártására...jönnek is, mint a veszedelem...

A gyártáshoz, felújításhoz felhasznált víz nem tűnik el a semmibe, pont annyi arad itt, mint amennyit bevittek a gyárba...csak szennyezve...ezt tisztíccsák...aztán mehet újra felhasználni...

A vízbázis megmarad, csak még egy picit hisztériát keltenek...
Csizmás Kond
Na és tessenek mondani, ma a mindenféle elhasznált elem, akku meg kisebb-nagyobb eldobott elektromos készüléket ki dolgoz fel ...kína, németország, amerika a finnek ???...nem urai mi...azért miért nem ugarbugrál senki csak ha építeni akarnak valamit?...AZÉRT MERT VALAKI AZ ILYEN NYÖGÉSEKÉRT FIZETI AZ ILYEN EMBEREKET !
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 09:53 ☻ Az összes szar szennyező gyár összeszerelő üzeme itt lesz nálunk és még vigyorogni is kell hozzá, 200 ezer nettóért és még rákos betegséget is nyerhetünk vele. A kínaiak meg röhögnek, napszámosokkal dolgoztatva éhbérért, egy kib@szott mérgező hulladék lerakatot csinálnak ebből az országból. Magyarország most már nem csak átvitt, de szó szoros értelmében is egy pöcegödör, minden szempontból. Jó reggelt Ácsiak! Végre rátok is süt a nap. Üdvözlöm a fityeszes polgit, szavazzatok rá továbbra is. Ács, neked ez most Mohács! Az ácsi polgármester egy rendes fidióta hordatag. A tudatlan tahó választói elől gondosan titkolja, vagy nem is tudja, hogy az akkumulátor katódja kobalt tartalmú a cég nevében pedig csak véletlenül van a cobalt szócska és csupán véletlenül gyárt elektromos akksikba katódokat. A kongói kobaltbányák kínai felügyeletű kiemelten környezetbarát működtetéséről pedig műholdkélpeken is jól látszó környezetszennyezést lehet tapasztalni. Ott, ahol a védőmaszkos ellenőrök pár óra tartózkodás után az akkumulátor szétszerelő üzemben kiütésesek, megfososodók, hányingerrel küszködők lettek egy ilyen kobalt felhasználó üzem ajándék! Az öreg indián kérdése jut ilyenkor az eszembe: Hé fehérember! Mit csinálsz, ha leölted az utolsó vadat, kiirtottad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó patakot? És én még azt hittem korábban, hogy a vasgyár környezetszennyező. A vas nem mérgező, sejt romboló, mint a kobalt. Ja és a vas szerves része az élőlényeknek, míg a kobalt ki nem ürülő mérgező elem bennük, ha bekerül. Akkora az afrikai kobaltbánya, hogy a műHoldról’ is látszik? A kobaltkék az szép szín, ebből kijönne 33 nagy stadion. Hazaárulás ez már a javából. - Akkumulátorgyárat szeretnék a kertem végébe...
youtu.be/bCDO8PCVGgE
Peller Anikó
@KisTehén: Nem kisbogár, egy marha véleménye a méradó.
nemkati
Akkorát nem rúgott bele, amennyit megérdemelne.
Menőmanó
@jesz: @Csizmás Kond: Persze fidióták, a vízbázis megmarad, és ha a vizminta vételre szolgáló kutakat betemetik, akkor már jól is van a hülyék szerint.
A levegő is kibaszott egészséges. Igaz csipi a szemet, lemarja a tüdőt, okádhatnékra inderli a bendőt, de nem kell mérni, oszt jónapot.
Normálisak vagytok? A kérdés költői, nem kell rá válaszolni.
Menőmanó
@KisTehen: 9:22 Pálinkás József csak úgy mellékesen atomfizikus, te buta marha.
Yoda69
@jesz: Ket ok miatt jonnek ide a kinaiak:
1. boduletes allami tamogatast kapnak a beruhazasok, amit mas EU tagallamnem ad meg, sot a kinaiaknak kellene meg mas egyebet is befektetni, hogy zold utat kapjanak, pl.viz es energia ellatas
2. az elhasznalt akksik a gyartonak kell feldolgozni, ami 5-6 ev mulva (ennyi az atlagos elettartam) boduletes nagy problemat fog okozni a gyarto orszagnak. A vilag minden pontjarol, erkezni fognak hozzank az elhasznalt aksik. Fel vagyunk erre keszulve?
fergeteg
Ez is lenyúlta ami kell,majd visszaült hőbörögni.
csak úgy....
0rbánék úgy kímélik a kínai efftársaik egészségét,hogy az egészségtelen és veszélyes szirszarjaikat magyarországon gyárthatják!
Eladott Ország
@fergeteg: ma, 10:16 ☺ A román cigányod, a slepjével az egész országot lenyúlta, de nem ússza meg a geci és majd hőböröghet a kaptárban'!
jáger laszló
A pálinkás/nem részeg ember pedig most rugdalja a fidext!!
csak nehogy visszarúgjon az O1G!!!:??
csak ennyi
barátilag
J,L.
balos
Ennél sokkal rosszabb helyzetben meg kussolt és nyalta a kezét!Most már baszhassa ez a "vonat" már átgázolt rajtunk!
namihami
Na, akkor ezek szerint végre erről is kiderült, hogy gyurcsányista, libsi,stb...
Orbán fiúk, ezt hogyan fogjátok magyarázni?
csak úgy....
@KisTehen: te mi vagy és mihez értesz a szevilis seggnyaláson kívül?
na látod...
kereső
@KisTehen: Fizikusként bizonyára. jobban ért hozzá, mint druzsba pjotr a külkeres diplomájával. Nem mellesleg egyetmi tanár, és az MTA tagja.
Te miben villogsz barom? Itt esz a fene egész nap- jól fizet a propaganda minisztérium?
jáger laszló
Véleménye mindenkinek lehet ,bár nem biztos hogy igaza is van!!
Különben is mindent tanulni kell ezért az ember holtig tanul!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
@Menőmanó: ...vízbázis...most valami nagyot akartál mondani ?...mert nem hiszem hogy tudod mit jelent amit leírtál...
Ma úgy a használatra szánt víz mint az elhasznált vezetékekben folyik...stb stb ...na de ugye te mivel nem fidióta vagy csak amolyan szimpla idióta ezt nem tudhatod.
ómió
@kakukkmadár: Eddig még nem is dicsekedtél vele, bolsiék elmebetege, hogy tarifára "dolgozol"! A hazaárulásért kapott dollárjaitokból még a magadfajta gyagyásbolsiknak is "fussa"!? Vagy az "állományotokban" csak ilyenek vannak!?
Aki Én
@ómió: @fergeteg: @Philip Marlowe: jó szokás szerint tele vagytok meggyőző ellenérvekkel.
Buta, ártalmas, nevetséges, hiteltelen marhák vagytok!
ómió
@looper: Már te se ismered fel a magadéit!? A saját efftársaidat?! Pálinkást se!? Ő azért fordított hátat a "Zorbánnak", mert az efftársiasságot többre tartotta! De legalább azt figyelnéd meg, hogy kikkel szoktátok együtt harsogni a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat! Ez mindig bekötött szemmel megy nálatok, hogy a tetves bosiságotokat másokra hazudhassátok!? Közben meg még állampártot meg egypártrendszert hazudozol? Számolni se bírsz, hogy hány tetvesbolsi pártod indult a választáson és hányból nem kért a magyar választó!? A hazugságaid "elővezetése" helyett inkább izgulj Pálinkás efftársadnak a magadfajta efftársaihoz intézett süketelésén!
ómió
@Aki Én: Bolsiék vezérgyagyása! Pálinkás efftársad hazugságérveinek tengeréből kiabálsz segítségért!?
NKF
Lassan már én is elemről müködök,tehát akksira szükség lesz!Pálinkás meg egy sértödött faszkalap!
Sámannus
Azé hozzák ide szivesen ezeket a gyárakat, mert a hazaárulás jól fizető üzletág. Csüngőhasú csatőrnapatkány a felétmindennek ehazudja.
simmering73
@KisTehen: Atomfizikus, egyetemi tanár. Te meg egy senkiházi ökör. HAHAHA
hu.wikipedia.org/wiki/Pálinkás_József_(fizikus)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.