A vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár laktanyája felveszi a dandár kötelékébe tartozó 32. Gyalogezredet 7141-ben megalapító Mária Terézia királynő nevét – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Budaörsi úti, egykori Petőfi Sándor laktanya hétfői átnevezési ünnepségén.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A szomszédságban háború dúl, és fel kell készülnünk – A magyar anyáknak is üzent a miniszter
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b3), valamint Bartha László ezredes, az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka (b), Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke (b2) és Mudra József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka (j) a budapesti Petőfi Sándor laktanya átnevezési ünnepségén 2023. szeptember 11-én.  MTI/Hegedüs Róbert

Hozzátette: a haderőfejlesztés eszközbeszerzései és szervezeti átalakításai nagyon fontosak, amikor a szomszédságban háború dúl, és fel kell készülnünk arra, hogy minden áron és bármilyen körülmények között ezt a háborút Magyarország határain kívül tartsuk.

Ugyanakkor – emelte ki – a hadsereg ereje a katonák lelkében van, ezért fontos, hogyan tekint magára a mai katona, mit tekint múltjának és hagyományának.

A miniszter emlékeztetett rá: azzal, hogy Mária Terézia királynőről nevezték el a laktanyát, üzennek "minden anyának és feleségnek", akik ma is azzal a "féltő szeretettel" engedik a haza védelmére gyermeküket, férjüket, ahogy azt Mária Terézia annak idején a testőreivel és katonáival tette.

Szükségünk van erre a féltő és gondoskodó szeretetre a haza védelméhez

- mondta.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@human: Fegyverek árából lehet a legtöbbet lopni. Többet, mint az építkezésekből...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
De miért fegyverkezünk? Orbánék folyamatosan azt mondják, hogy a béke úgy érhető el, ha nem fegyverkezik Ukrajna. Miért fordított a gondolkodás Magyarország esetében?
Qqberci
Don Krisztoforo! Mi volt a baj Petőfivel? Volt már Pesten Mária Terézia laktanya, de az nem ott volt, nem baj?...
Qqberci
@human: Fegyverek árából lehet a legtöbbet lopni. Többet, mint az építkezésekből...
Havanagi
@human: Egyszerű: mindig hazudik,ezt már mindenki tudja.
Havanagi
Kaszinó huszár ! El a kezekkel a magyar anyáktól és a magyar fiataloktól.l!!!
human
@Qqberci: A a "nemkormányzati" luxus Jetet és a "nemkormányzati" csapatszállítót is bizony a hadseregnek számlázták, hogy papíron ez fejlesztésként szerepeljen. Valójában mint látjuk repkednek mindenfele, csak nem a katonák, hanem Orbán, Szijjártó, Novák és néha a kiccsalád.
kereső
Ezek már teljesen belehülyültek a múltba! Azt mondja ez a nemesi kutyabőr:– "a hadsereg ereje a katonák lelkében van, ezért fontos, hogyan tekint magára a mai katona, mit tekint múltjának és hagyományának.".A 21. században B+, amikor távirányitású drónk, robotrepülők, több száz kilométeres hatótávolságú szuperszónikusok, több tiz kilométeres távolságra hordó ágyúk vivják csatájukat. Azt hittem, hogy a ló nélküli huszárokat már nem lehet alulmúlni, de ime- nem telt el pár nap- és itt van ismét.
Pálinkás Pál
no,azt kit zavart a petőfi laktanya név...mennyivel érthetőbb egy megszálló hatalom császárnőjéről elnevezni,igaz nemzethy köcsögök...?...most hol a magyarságotok..?...nem labancoztok,szardarabok..?...
Sakk Matt
Sz-B K időutazó?

"felveszi a dandár kötelékébe tartozó 32. Gyalogezredet 7141-ben megalapító Mária Terézia királynő nevét"
vacsi
" a hadsereg ereje a katonák lelkében van, ezért fontos, hogyan tekint magára a mai katona, mit tekint múltjának és hagyományának."
Hát, nem Mária Teréziát! Sokkal inkább Petőfit!
Peller Anikó
Mire készültök nyunyi? Csak nem a putyin miatt aggódtok? De.

Vagy készültök benyomulni Ukrajnába? A nagy nemzetegyesítők, mi?

Ké szüljetek magyara nyák, kölla kotona.
jáger laszló
Hát így magyarosítunk!!
Jól nézünk miki!! A magyar anyák ezután +nyugodhatnak,nem beszélve a magyar huszárokról!
Dagad a mellük a büszkeségtől a névváltás miatt!!
Kristóf,Kristóf!!
Te sem hülyülsz már +!!!
csak ennyi
barátilag
J,L,
Menőmanó
Ezeknek a csicskáknak minden nap kell valami szart beleböfögni a médiába?
kereső
@Pálinkás Pál: 12:.50 Petőfi, egy rebellis, felforgató /orosz tankönyv szerint fasiszta/ volt, aki olyanokat merészelt irni"Akasszátok fel a királyokat". Hát, most mond meg- kell az nekünk, amikor a fejedelem (leánykori nevén miniszterelnök) éppen konszolidál- és deáki kiegyezést vizionál.
kereső
@Peller Anikó: 13:19 Példát kell venni az egykori császárnőről, aki egymaga 16 gyermeket szült. És féltőn óvta és vigyázta a testőrségének tagjait- akik ugye csak nemesi származásúak lehettek. Ez a példakép a magyar anyák számára.
Dr. Proktor
@kereső: Ki fogja a nevében küldözgetni a használt alsónemüket a lovagoknak?
jesz
valami nagyon nem stimmel... netán van valami készülőben?...mert az baj...
Ha csak simán a fegyverbeszerzés legalizálása a cél, akkor jó...sokba fog kerülni, da majd emelnek valamin, aztán összedobja a nép a jutalékravalót.
balos
Az a baj a fideSSes nemzethyhortitajánlgatóturulbaszókkal köztük a csainos buzival,hogy a szar még "befőttnek" álcázva is szar bár a "2/3" a jobbágyoknak így is megeszi!
kereső
@Dr. Proktor: Majd a fejedelem felesége..., vagy a trón várományosa orbán rasi. Ugye milyen jól hangzik: Rasi hercegnő, tiborcz herceg, rogán őrgróf, sarka baroness/bárónő, rogán grófnő...
Giovanni Alba
@kereső: ma, 13:51
Szerencsére -okulva a múlt hibáiból- hozzászólás előtt végignézem a termést, mert (tudom, én vagyok a rossz) Mária Teréziáról és a testőreiről nekem is a pajzán szóbeszéd jutott eszembe elsőként.
M. Terézia sokkal indokoltabban lehetne egy (vagy több) árvaház névadója.
Sok reform is fűződik nevéhez. "1777-ben kiadott tanügyi rendelete, a Ratio Educationis az állam irányítása alá helyezte és egységesen szabályozta a teljes magyarországi oktatásügyet. A közhiedelemmel ellentétben nem írt elő általános tankötelezettséget. A gimnázium megteremtésével összekötötte az elemi és a felsőfokú oktatást, tanítóképzőket állított fel, bővítette az egyetemi karokat, illetve újakat alapított. Támogatta továbbá az egészségügyet is. Elrendelte, hogy gondoskodni kell a szegények, betegek, öregek, és árvák ellátásáról."
A testőrségről: "1760. szeptember 11-én állította föl a „magyar királyi nemesi testőrséget”. Szeptember 11, nahát, micsoda véletlen.
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1ria_Ter%C3%A9zia_magyar_kir%C3%A1lyn%C5%91
Sakk Matt
Hol a sok "honvédő" csicska fidesznyik? Kiképzésen?!
Lepényleső
...még,hogy nem előre megyünk,előre a vesztünkbe? Bocsánat csak a miénkbe,ők még a környékét is elkerülik,-
természetesen vitézi módra - azt a helyet ahová az embereket küdik elpusztulni,- miattuk?
Nyírfa
Kard ki kard! Magyar lányok, szüljetek huszárokat! Éljen a béke, akármit is ért alatta az új államalapító, aki ,majd jól megregulázza az elkorcsosult Európát! Le a genderrel, fóliázzuk be a könyveket, ha már égetni egyelőre nem ildomos, zárjuk be az iskolákat, kivéve a nemzetet szolgáló egyházi tanodákat!
Virágozzék a kínai-orosz-magyar barátság, le a demokrácia önkényével! Életeteket és véreteket adjátok Orbán Viktorért, de Bayer asszonyságtól se sajnáljátok! Kápisi?
Ja: a CÖF induljon Brüsszelbe azért a kurva pénzért, ha nem adják, rohamra!
szép új világ
Azt már nem tette közzé, hogy neki mit üzentek a magyar anyák...
ómió
Az efftársakat meg "kitagadod"!? Ők úgy hazudják: "ez a mi háborúnk"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.