A magyar szabadságharcos nép, amely soha nem hajlik meg idegen hatalmak és érdekek előtt – jelentette ki a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára szombaton a Heves vármegyei Ecséden, ahol felszentelték II. Rákóczi Ferenc emléktábláját és mellszobrát.

Megüzente az államtitkár: A magyar szabadságharcos nép, amely soha nem hajlik meg
Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mondi II. Rákóczi Ferenc emléktáblájának és mellszobrának avatásán az ecsédi Mindenszentek római katolikus templom mellett 2023. szeptember 23-án. MTI/Komka Péter

Latorcai Csaba köszöntőjében a fejedelem korát a jelennel párhuzamba állítva rámutatott: ezekben a válságokkal terhes időkben a magyarság ismét történelmi vizsgát tesz.

Most dől el, milyen jövőt harcol ki magának

- tette hozzá. Szavai szerint a hős elődökhöz hasonlóan a "ma kurucai" is bátran felveszik a kesztyűt, és kiállnak a nemzet értékei és érdekei mellett. Ellenállnak a nagyhatalmi érdekeknek és azoknak a belső erőknek, amelyek politikai, gazdasági, vagy pénzügyi manipulációk mentén egykor Keletnek, most pedig Nyugatnak hajbókolva maréknyi dollárért adnák fel Magyarország önállóságát.

Magyarország kormányának célja olyan, identitásában kikezdhetetlen, erős ország felépítése, amelynek polgárai békében és harmóniában élnek szűkebb és tágabb környezetükkel, becsületes munkával biztosítani tudják saját maguk és családjuk megélhetését, biztonságban tudják szeretteiket, vagyonukat boldogan, minőségi életet élve – húzta alá.

Most a tárgyalóasztal jelenti a csatateret, ott kell bizonyságot tenni arról, mennyi erőnk van ragaszkodni értékeinkhez, múltunkhoz, jelenünkhöz és jövőnkhöz, mennyi erő és bátorság rejtőzik a magyarokban

- fogalmazott az államtitkár. Ma ugyanis megfogalmazása szerint a dühödt rombolás áll szemben a békével, a kabinet pedig az építkezés mellett kötelezte el magát, amelyhez béke kell. Ezért szorgalmazza a békét, és kívánja az egyetértés abban: csak a béke és szabadság hozhat jólétet és biztonságot. Hangsúlyozta: ezért törekszik egyszerre a békére, és tesz meg mindent, hogy Magyarország katonailag erős legyen, hiszen ez utóbbi szolgálja hazánk biztonságát, stabilitását a háború szomszédságában

. Ezért védi kitartóan a határokat az egyre növekvő és erőszakosabbá váló migrációs nyomással és azokkal szemben is, akik egy "kevert civilizációjú, identitásában megroppant és akaratgyenge kontinens" jövőjében érdekeltek – fűzte hozzá. Latorcai Csaba hangoztatta: a kormány nem enged a nyomásnak, minden törvényes és lehetséges módon, illetve eszközzel a hagyományos családmodell, a gyermekek és az idősek mellett áll, ezért folytat nemzeti sajátosságainknak és érdekeinknek megfelelő gazdaság-, szociál- és családpolitikát.

Mint ahogyan szót emel a határon túli magyarokért, és áll ki a keresztény hagyományait önálló, ugyanakkor egymással együttműködni kész és képes, értékeit tisztelő, erős nemzetekből álló Európáért. 

Forrás: MTI

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Hogy Kossuth emlékét össze Feróztátok, nem volt valami szép, Széchenyi nevét is, összekentétek fidesszel, de II. Rákóczi Ferenc nevét, magatok előtt tolni, akkor, amikor a kínaiaknak, az oroszoknak áruljátok a hazát, hallatlanul nagy pofátlanság!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
A jövőt látjuk. Legjobb esetben Fehérorszország szintjére cseszik szét Orbánék az országot. De juthatunk még a 80-as évekbeli Románia szintjére (szociális szféra teljes szétesése, munkanélküliség, szegénység, éhezés). Az annyiból jobb lenne, hogy ez a balga, nemtörődöm, korropt nép kapna egy leckét amiből megtanulná mi is a demokrácia valódi értéke.
Nyírfa
Lavrov és Wang Yi összenéznek, majd kitör belőlük a röhögés. Abba sem tudják hagyni, már hörögnek, de többszöri nekifutásra sikerül kinyögniük: idiot...hosszú percek múlva, a könnyeiket törölgetve megigazítják a nyakkendőjüket, komoly arcát vágnak, de nem megy. A mindig komoly Lavrov az asztalra borulva hahotázik, alig tudja elmondani, hogy most járt nála raporton Pjotr Szijjártó. Wang bólogat: ők októberre rendelték be Viktor Orbánt. És csak nevetnek, nevetnek, már régen volt ilyen egyetértés közöttük.
Nessy
Az volt valamikor régen! De az ország vezetői, tisztelet a kivételnek, akkor és ma is úgy hajladoztak, mint a nád!
nejlontacskó
Hogy Kossuth emlékét össze Feróztátok, nem volt valami szép, Széchenyi nevét is, összekentétek fidesszel, de II. Rákóczi Ferenc nevét, magatok előtt tolni, akkor, amikor a kínaiaknak, az oroszoknak áruljátok a hazát, hallatlanul nagy pofátlanság!!!
human
@nejlontacskó: És ezek hazudják magukat nemzeti kormánynak. Azok akik fülüket farkukat behúzzák mikor burkoltan lenácizza az 56-os hősöket Putyin.
twisted metal
Emlékszem egy illegális kísérletre, amikor megpróbáltak, távol tartani egy gyereket Istentől.
Nos, az lett a vége, hogy elkezdett hinni Istenben - minden információ nélkül.
Ebből mi következik?
Hogy @Őrnagy: butább, mint egy farkasok közt felnövekvő gyerek!
twisted metal
És EZEK, október 23.-án- osztják majd az észt!
Van ennél undorítóbb?
twisted metal
Ahogy beteg arcú potrohos fogja az esernyőt a román geci migránsra...
Román cigány-e vagy te buzi?!

Túl sok a magyarul beszál román cigány!
csak úgy....
erdogán tudna erröl is mesélni ,a törökök 160 kellemes kárpátmadencés évéröl ...
verőce21
@csak úgy...: te egy gyűlölködő, rosszindulatú buta paraszt...!
jáger laszló
Ezt legutoljára 1956-ban bizonyítottuk habár nem sok sikerrel!!
Azért nem kell L keseredni.mert több is veszett Mohácsnál!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@verőce21: te egy kialvatlan elmebeteg! - te ugyan az vagy most 0rbánnak mint anno a vereskatonák a kun bellának! :)
pultosjocó
természetesen ez sem igaz,...az átlag magyar egy csicska lett...ha nem így lenne, már rég a lámpavason rohadnátok fidkányok...
justhpeter
Apuka a parlamentben, a fiú a kormányban. Kell-e ennél szebb családpolitika ?
simmering73
Ha ma is így lenne, ti egyszerűen már nem léteznétek, álomtitkár nertárs.
twisted metal
Megint elbasztam!
Anyuuuuuu...
Éppen szökésben voltam Kanadába, amikor rájöttem, hogy mi a faszért szöknék Kanadába Ausztráliából?
Azért, mert mindenki Kanadába szökik mindenhonnan?
És Kanadában miért lesz jó hirtelen mindenki?
Ennek van valami oka!
A jóság Bermuda-háromszöge: Kanada!
Meg akarsz változni? Szökjél Kanadába! (ha nem üldöznek, akkor is)
"Azért mert üldöznek, még lehetsz para... normális"
vacsi
@human: 56-os hősök?! Akik belelőttek a kenyérért sorban álló emberekbe - csak úgy poénból... Mert bizony, a bűnözők is a soraik közé álltak - állhattak... Nem akadályozták meg, sőt, a börtönökből a köztörvényes bűnözőket is kiengedték.
Peller Anikó
Majd az ukik meghajlanak igaze, te hülye büszke szar. Azt bezzeg elvárnátok átok.

A rohadék putyink átok gázolhat, az nem baj, mert a lopós kócsag ezt prédikálja. Ti nem kétszínűek vagytok hanem szivármányok.
twisted metal
@vacsi: Te tényleg meg akarod magyarázni? Amikor ott sem voltál? Most sem vagy ott!
twisted metal
@vacsi: De majd az unokáid úgy emlékeznek rád, mint szabadságharcos hősre, mert az életed árán is kommenteltél a Propelleren és jól megírtad!
Nyírfa
@twisted metal: 07.49

Semmi olyat nem írt, ami ne lenne igaz. Úgyhogy csak óvatosan azokkal a hősökkel.
Nessy
@vacsi: Ez velem is előfordult. Kenyérért álltunk sorba, a templom melletti péknél, amikor két idióta ruszki katona az Árpád hídról azon versenyzett, ki tudja eltalálni a templom órájának a közepét. Lőttek azok mindenhova, mire végre valamelyiknek sikerült.
Nessy
A forradalomnak van árnyékos oldala is! Vélt, valós dolgokért a leszámolás a szomszéddal, az üzletek kirablása, majd utána a feljelentések, leszámolások. Mint ahogy a normál életbe is van, volt, lesz .
kakukkmadár
Röhögnöm kell magunkon. A szabadságharcos nemzet, amelyik épp mindig ahhoz dörgölődzik, aki korábban eltiporta...kik is most nagy barátaink? Törökök? 150 év pusztítás. Oroszok? 1849. Világos, 1956. Magyarosrszág, 1956-90. megszállás. Keleti nyitás? Tatárdúlás. Osztrák-német barátság? Magyarország megcsonkítása a világháborúk után...soroljam? A magyar szabadságharcos nép, amely soha nem hajlik meg, tényleg. Röhögnöm kell.
kereső
Baranyi Ferenc: Kifosztva

"Elvették tőlem a Himnuszt,
csak mert elénekelték.

Torkukkal beszennyezték.

Elvették magyarságomat,
mert maguk magyarnak mondták.
S ha ők a magyarok:
testvérebb a török meg az osztrák.

Elvették játszó kedvemet,
mert silány alakításért
követelték a tapsot.
Aminthogy a tetszés jelének vették,
ha a közönség szisszent, felmorajlott.

Elvették az életemet,
mert ifjúságom szép sólyommadarára
rút kányák bélyegét sütötték,
miközben füstifecskének hazudták
a maguk egerésző ölyvét.

Most itt állok az ország ajtajában,
hol valaha kopogtatnom se kellett,
állok a küszöbön, semmit sem érzek,
mert elfeledtették velem, hogyan kell
megörülni a hazaérkezésnek."
ómió
Csak, hogy az efftársak emlékezzenek 56-ra!?
Toller Béla
Ha valóban ilyen tökös nép lenne a magyar, ti már régen lógnátok ! Kétharmaddal !
Nyírfa
Úgy viselkedünk itt Európában mint az árván maradt utcagyerek, aki nem kér, hanem elvesz, nem megköszöni, ha kap, hanem követelőzik, és, ha megpróbálják felnevelni, netán megszánják, és örökbe fogadják, a jótevőire gyújtja a házat, de előbb kirámolja a széfet. Amikor már szabadulnának tőle, felháborodik, tiszteletet követel, és szabadságról handabandázik. A kezelhetetlenségét különlegességként állítja be, tanulni eszében sincs, de a haszna mégsem lebecsülendő: ő az elrettentő példa. Némi, reményt adó történelmi korszakot kivéve, ezer éve.
Sakk Matt
A rubeljobbágyok is csak addig hajlanak meg, amíg tisztára nyalják az orosz-kínai-török vezetők seggét.
Sakk Matt
@ómió: Az elvtársaid is emlékeznek '56-ra Moszkvában, csak másképp!
verőce21
"A magyar szabadságharcos nép, amely soha nem hajlik meg idegen hatalmak, érdekek előtt...!"
Szarházi antimagyar, idegenszívű söpredék pedig mindig akadt a történelme során, akik besegítették az országba az idegeneket!

Ilyen volt például Szapolyai János magyar király, aki az 1526-os végzetes mohácsi csata után, még több alkalommal is a török hadsereget hívta be az országba, hatalmának biztosítására...! Persze, hogy azok jöttek szívesen...!
De az "i"-re a pontot az özvegy neje, Jagelló Izabella tette fel, aki elhunyt férje végakarata szerint, újszülött gyermeke hatalmának biztosítására ugyancsak a török hadsereget kérte fel 1541-ben...! Ennek lett következménye a "150 éves" török uralom...!

Vagy 1956 november elején Kádár János, aki az orosz hadsereget hívta vissza a gyalázatos kommunista hatalom biztosítására...! Mint kiderült azóta, 45 évre...!

Mikor sikerült végre megszabadulni az oroszoktól 1991-ben, most újra előáll egy idegenszívű D. Klára, hogy tagozódjunk be, adjuk át a hatalmat egy Európai Egyesült Államoknak...! :)
twisted metal
@ómió: 0853

Te buta petaszt, épp a napokban tagadták '56-ot a fajgyökér náci efftársaid!
Sakk Matt
@Őrnagy: Bizony..ti nem utcagyerekek vagytok. Ti szervezetten, bandába verődve terrorizáljátok az utcagyerekeket! Kifosztjátok, elüldözitek őket.
Sakk Matt
@twisted metal: @verőce21: "Szarházi antimagyar, idegenszívű söpredék pedig mindig akadt a történelme során, akik besegítették az országba az idegeneket!"

Ne hagyd ki a dagit se!
twisted metal
Buta vagy baszdemeg - buta magyar paraszt
Sokat tanultál azért, hogy butább legyél, magyar paraszt?
Van diplomád is belőle, hogy egy buta magyar paraszt vagy?
Menőmanó
Ez a szerencsétlencsomag, aki az apja hátán kapaszkodott a parlament nevű diliházba, tudja, hogy rendszeresen posztolni, szerepelni kell, hogy a nép érezze a törődést.
Én csak okádhatnékot érzek ezektől.
namihami
Ezeket vajon tenyésztik vagy gondos kutatómunka eredményei?!?! Nemhogy fogynának, de csak egyre szaporodnak!
verőce21
@csak úgy...: (01:02) látom a kialvatlan te vagy buta lúzer...!
A videód valószínűleg rád vonatkozik, ha ilyen jól ismered. Én minden szakágban jól teljesítek, nem volt soha még ebből hátrányom, az IQ-m is kellően magas, úgyhogy teljesítményhiányban csak magadra mutogass, te elmebajos...!
SÍva
Maradt még abból a szellemből de hajlamosak vagyunk tűrni jóideig aztán elszakad a cérna és azt nem akarhatjátok hazug, tolvaj banda mert akkor rátok nem lesz jó világ!
verőce21
Mennyi elmebajos hazaáruló összegyűlik itt, egy ilyen cikkre...!
rakitics41
HAZUDSZ TE IS MINT A TÖBBI HOZZÁD HASONLÓ!HA EZ A NÉ SZABADSÁGHARCOS LENNE, TI MÁR NEM LENNÉTEK A LÁTHATÁRON SEM, MERT A FELKELT EMBEREK ELŰZTEK VOLNA BENNETEKET A SUNNYOGÓBA!EZ A NÉP EGY MEGFÁRADT JOBBÁGYÁGY SZÍVŰ ,ALÁZATOS NÉP AMELY AZ 1848-BAN MEGKÖVETELT POLGÁROSODÁSON SEM MENT KERESZTÜL, MINDIG JOBBÁGY SZEMLÉLETTEL ÉS ALÁZATTAL RENDELKEZETT, EGY RÉSZE MÉG A SAJÁT JOGÁT EM ISMERI, NEM HOGY KIÁLLJON ÉRTE, MINT AHOGY AZT A FRANCIÁK ,VAGY A LENGYELEK TETTÉK.ETTŐL A NÉPTŐL SZOLIDARITÁS NEM VÁRHATÓ, MERT AHOGY ORBÁN IS MEGMONDTA A SAJÁT ÉRDEK MINDENEK ELŐTTI ELŐRE HELYEZÉSE AZ ÉRDEK.MI MÉG A SAJÁT ORSZÁGUNKON BELÜL SEM ÁLLUNK KI EGYMÁSÉRT NEM ,HOGY MÁS NÉPEK ÜGYEIBEN.AZ A SZABADSÁGHARCOS NÉP AMELYET PETŐFI LELKESÍTETT NINCS MÁR SEHOL, ELFÁRADT A HARCOKBAN ÉS MOST MÉG CSÍRÁJA SEM LÉTEZIK, AMIT JÓ BIZONYÍT, HOGY MÁR NEM ISMERIK FEL A PÁRTOK SEM AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS SZÜKSÉGESSÉGÉT!EZÉRT EZEKTŐL A MEGMOZDULÁSOKTÓL A MAI VEZETŐKKEL SEMMILYEN EREDMÉNY NEM VÁRHATÓ A KÖZELI MEGMÉRETTETÉSEKNÉL.
Sakk Matt
@Őrnagy: Gyűlölködő az, aki felavatta! Egyébként pedig a gyűlölködő avató szöveg mellett a reakciók sem kerültek felírásra az emléktáblára és a mellszoborra.
verőce21
Mikor a butaság szorgalommal párosul...? :) @Őrnagy: 12:53)
verőce21
@fideszes gyökér: és te hogy állsz ehhez? :)
verőce21
@fideszes gyökér: Meg is érdemeled akkor...! :)
balos
A jelenlegi vérmegyei urak,folytatják a kisstilű elődeik ország kiárusítását a keleti "demokráciáknak"!Természetesen azok is olyanok,mint a csúti féle vamzerek,lopják a népük vagyonát ezerrel!
Józsipapa
olyan hülye vagy,mint apád...
aki benyomta az államtitkári beosztásba a
gyereket...
a nagy álkeresztények...
ómió
@twisted metal: Bololsiék húgyagyú gyagyása! 56 tagadói a saját bolsevista-nyilas efftársaitok voltak, akiket Maki efftársatok tavaly még "külön képviselt"! Már a saját volt koalíciós partnereteket is másra hazudjátok!? Ez nálatok az "efftársi szolidaritás"?!
@Sakk Matt: Moszkvára is ilyen "haladó módon" hazudjátok!? "Efftársi"!
ómió
@Clavigo: Marhát láttál a tükörben, bolsiék fajkreténje!? És "eneletest"!? És már magadra se ismersz!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.