Ötvenhat év után ismét „cenzúrázták” Claudia Andujar félig magyar származású brazil fotóművész és aktivista homoszexuálisokról készített fotóit – a Néprajzi Múzeum minden jel szerint a Magyar Nemzeti Múzeum esetéből tanulva különítette el az Indiánok. Lelkek. Túlélők. című fotókiállítás egyik, az alkotóművész korai műveit bemutató részét.

Csák János elégedett lehet a Néprajzi Múzeummal: Fekete szalaggal kerítették el a melegeket ábrázoló fotósorozatot

Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond A koreai stílus – Hagyományos öltözék és lakás Szöulból című új időszaki kiállítás megnyitóján a Néprajzi Múzeumban 2023. október 17-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A kiállítás ezen része csak 18 év feletti személyek számára látogatható

– magyar és angol nyelvű tábla figyelmezteti a Néprajzi Múzeum látogatóit, hogy Claudia Andujar brazíliai fotóművész egyes képeit csak felnőttek nézhetik meg.

A Népszava cikke szerint fekete szalaggal kerítették le az Indiánok. Lelkek. Túlélők. című fotókiállítás egy részét, ahol a félig magyar származású brazil fotóművész és aktivista homoszexuálisok hétköznapjait bemutató fotósorozatát mutatják be. A sorozatból a lap szerint egyetlen fotót állítottak ki, a többi kép a kivetítőn látható. A kiállítás középpontjában egyébként nem a homoszexualitás áll, hanem a brazil őserdőben élő janomami indiánok hétköznapjairól szól.

Az ügy pikantériája, hogy a homoszexuálisok hétköznapjait bemutató, São Paulóban és Rio de Janeiróban 1967 júniusában készített fotósorozatot egyszer már cenzúrázták, ugyanis Andujar ezen munkája a Realidade magazin novemberi számához készült, ám a cikkhez csupán egyetlen fotót közöltek egy rövid megjegyzéssel, amely arra utal, hogy a fotóriportot cenzúrázták.

A Néprajzi Múzeumban az elkerített részt külön teremőr felügyeli

Azt nem tudni, hogy mikor szalagozták le a kiállítást. A múzeum honlapján ma már külön megjegyzik: „A kiállítás egy része csak 18 éven felüliek számára látogatható.” A WebArchive-ben visszakereshető előzmény szerint ugyanakkor október 26-án még nem szerepelt ez a szöveg az oldalon.

Mindez azért is érdekes, mert a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját, L. Simon Lászlót hétfőn épp arra hivatkozva rúgta ki Csák János kulturális és innovációs miniszter, hogy a World Press Photo kiállítás három, melegeknek fenntartott Fülöp-szigeteki idősotthonban készült szociofotója miatt nem tiltották meg a látogatást a 18 éven aluliaknak – teszi hozzá a Telex.

Csák János a döntés után arról beszélt a parlamentben, hogy aki nem tudja betartatni a törvényeket, az alkalmatlan vezető.

Bár nyilván pont a következetességet felesleges lenne számonkérni Csák János miniszteren, de gondolom, akkor most ott is tisztogatásba kezd

– írta L. Simon kirúgása után Ungár Péter, az LMP társelnöke Facebookon, és azt a fotót osztotta meg a Néprajzi Múzeum kiállításáról, amit az elmúlt napokban kordonnal vettek körbe.

Forrás: Népszava, Telex

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
A Karmelita mintájára az egész múzeumot körbe kellene kordonozni!
Árad onnan a soros, prüsszel és gyurcsány szag...
Ja, meg az a förtelmes kultúra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Vajon mikor kezdik égetni a nemzethy erők a nekik nem nem tettsző "szépirodalmi" műveket!Az előadókat egyenlőre még nem listázzák!Ismerve a igényes támogatóikat már nem kell sok idő ehhez sem!
jáger laszló
Már csak a fegyveres erkölcs csőszök hiányoznak és teljes lesz a védelem
Hajrá csák!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@balos: ...vagy őket égetni, nem csak a műveiket. Ahogy elnézem az indulataikat, megtennék.
Dr. Proktor
A Karmelita mintájára az egész múzeumot körbe kellene kordonozni!
Árad onnan a soros, prüsszel és gyurcsány szag...
Ja, meg az a förtelmes kultúra!
Sámannus
Puha pöcs ez a fószer, nagyon puha, söőt nagyon nagyon puha. Tán még szarköpülésre is használhatatlan.
nemkati
Ezeknek már teljesen az agyukra ment ez a téma. Miközben amióta ember él a Földön, létezik a homoszexualitás. Ráadásul ugyanígy az állatvilágban is, vagyis nincs ebben semmi újdonság. Érdekes, a fideszeseket, élén a főkolompossal még kollegista korukban abszolút nem zavarták a soraikban levő kedvenc homoszexuálisaik, egyikkel még az alaptörvényüket is megíratták. Nem csodálkoznék, ha lassan az összes fideszes Grazba járna kezeltetni magát.
namihami
Egy laza mozdulat és megint sikerült a magyar kulturális élet egy szeletét a (hogy stílszerű legyek) partvonalon kivülre lökni!
Nesze neked oly sokat hangoztatott magyar kulturális élet!
rokker33
Várom azt a napot mikor a buzifelvonulást átteszik egy sokkal eldugodtabb helyre... pl egy erdő közepére, vagy ha betiltják az sokkal jobb lenne mindenki számára!
izéke
" Csák János a döntés után arról beszélt a parlamentben, hogy aki nem tudja betartatni a törvényeket, az alkalmatlan vezető. "
Biztosan ezt mondta már orbánnak is...
simmering73
@KisTehen: Gyásznap a propelleren, hogy már megint itt osztott a hülyeségedet.
izéke
Akkor az óvodában ha mennek párokban,kézenfogva a gyerekek,két fiú vagy két lány nem foghatja meg egymás kezét mert melegek lesznek... befóliázzák őket,vagy az óvónőt?
simmering73
Mit szólnak a fidkányok nagy példaképükhöz? Várom shikari fajtárs elismerő csettintését.
www.kepfeltoltes.eu/images/2023/11/13/443horthy_n_337_.png
namihami
@rokker33: 09.27: Akkor erre van egy roppant egyszerű megoldás---nem kell odamenni!
A felvonulás után írta egy jobbos beíró, hogy ""Nem vehetik el tőle a várost!"" ! Nos, akkor én a CÖF-ös csorda utcai vonulását, a kolomposaival az élen, is a város---tőlem való---elvételének kéne, hogy vegyem? És az még, ezzel ellentétben, ráadásként a KÖZ pénzéből van finanszírozva!
Figyelj, van egy sokkal jobb megoldás, akit ez zavar, az sétálonj a város másik területén! És kész...
Eladott Ország
Nekem Lösimon' "seggembe ragadt sok napos szaros vécépapirok" című konzervatív keresztyényi eposza ( József Attila díjas) tetszett, jobban kifejezi a fidesz rezsim értékeit." Mekkora emberi, erkölcsi, szakmai és még sorolhatnám toprongynak kell lenni ahoz ,hogy vezetői poziciót töltsél be a nyomorult fidzse' világban. Szuper! Úgy látom az evolúció nem csak előre fejlődik. Van visszafelé is! Vajon hány sejtnél tart ez csák nevű amorf? Két rendkívül értékes és hasznos ember nemes konfliktusának lehettük tanúi. Nehezen bírom elképzelni, hogy ez Csák saját, szuverén akciója lett volna. Csák egy igazi tőről metszett NER tahó. Ma már csak az efféle rongydarabok dominálhatnak a Kárpátok pöcegödrében. Ezzel valóra vált L. Simon legszörnyűbb rémálma. Mostantól dolgozni kell! Már a náci kurva is beállt a sorba a kincstári kasszánál?!
human
Nácik alatt rózsaszín háromszöget használtak.
lusta
@Horizont: A 16 éves már dolgozhat és házasságot is köthet.
kereső
@lusta: A 14 éves meg szexuális életet élhet, a fideSS által hozott tv. szerint.
kereső
@izéke: 09:28 Mint arra Dr.sándor Zsuzsa birónő rámutatott, csák jános kétszeresen is törvényt sértett-, és dúró dóra IS!:
"Ugyanis a sokat hivatkozott „gyermekvédelmi törvénynek” egyetlen olyan paragrafusa sincs, amelynek alapján a Magyar Nemzeti Múzeum kitilthatná a kiskorúakat, vagy akárcsak jelölhetné, még kevésbé, hogy köteles lenne jelölni azt, hogy a 18 éven aluliak nem mehetnek be.

Ez a – homofóbtörvény néven közismert – jogszabály módosította az elektronikus hírközlésről, a gazdasági reklámtevékenységről, a médiaszolgáltatás és tömegkommunikációról, a családok védelméről szóló törvényeket, a Munka törvénykönyvét és a Büntető törvénykönyvet. A múzeumokról rendelkező törvénynek viszont egyetlen betűjéhez sem nyúltak. Még ahhoz a szakaszhoz sem, amely szerint

az e törvényben meghatározott jogok érvényesítése során az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani."
kereső
Tiltsuk má be a dúró dóra féle primitiveket, vagy legalább fóliázzuk be őket- hiszen olyan káros ideológiákat terjesztenek, amelyek sértik az emberi létezés alapjogait.
Nessy
Kis hazánkban a hülyeség állampolgári jog, az egyre növekvő szervilizmussal karöltve már katasztrófa! Részben siralmas, részben nevetséges! Ha nem hívják fel rá a figyelmet a látogatók nagy része nem csinál belőle problémát, míg így az is kíváncsi lesz rá, aki átsiklott volna a képen, és rá keres a neten! Nem a kútba, csak a kávájára, és belesöprik.
nemkati
@Philip Marlowe: Hát neked? Kérdezd a Csákot meg a Dúrót, miért akadtak fenn ezen a témán.
Rengeteg fontosabb hír van a világban, meg a neten, böngésszed azokat.
Aki Én
@Philip Marlowe: Figyu agyhalott, nem kötelező! De mégis ti rugóztok állandóan a buzitémán.
Még, hogy kötelező lesz... Jesszus, mennyire buta balfasz vagy te :(
nemkati
@Philip Marlowe: Miután léteznek homoszexuálisok a világban, meg sokféle más ember is, akiket például művészek megjelenítenek az alkotásaikban, ez az életünk része. Azon nem akadsz ki, amikor nyomorgó embereket mutatnak be? Pedig az sokkal súlyosabb probléma, és sokkal többeket érint.
nemkati
@Philip Marlowe: Gondolom, neked is fontos. Különben mit keresnél ennél a hírnél.
Sakk Matt
@Philip Marlowe: Nem reklám! Egy reklámnak vagy propagandának van olyan célja, amely profitot vagy hasznot remél. Milyen hasznot vár szerinted egy LMBTQ fotókat bemutató intézmény a fotók nyilvánossá tételétől? Mit akarhatnak elérni a 18 év alattiaknál a másfajta valóság bemutatásával?! Ugye belátható, hogy nem lehet érdekük az, amitől a NER és ti, a szervilis kiszolgálói álszent módon féltitek a fiatalokat? Nem célja senkinek sem, hogy a gyerekek homoszexuálissá, transzneművé akarjanak válni! Egyszerűen azért, mert a nemi identitás nem választás kérdése!

Az Aranyoskám vagy a Mrs Dubtfire a NER idiótái szerint 18-as korhatáros LMBTQ propaganda filmek :(
Hogy az Őrült nők ketrece zenés darabot (filmen Madárfészek címmel is) már ne is említsük!
Sakk Matt
@Philip Marlowe: Nem a "seqqbeqrást" mutatják a fotók! Tőlünk eltérő nemi identitású embereket láthatunk, akik szeretik egymást. Csak azért háborogtok, mert van látható jele annak, hogy ők mások! Amíg valakiről nem derül ki, hogy más nemi identitású, senkinek semmi gondja vele, mert nem tudja. Pedig - például - Szájer már az eresz előtt is meleg volt.
Vagyis néhány nem megszokott ruhadarab és smink miatt háborogtok csak.
lampa laz
Gazsi is le van fóliázva az unokatesók előtt?
lampa laz
@Dr. Proktor: 8:30/ Lehet, h orban a kordonnal adja tudtunkra, h ő, a kolostor lakója is buzogány.
Sakk Matt
Most már van lehetősége a teremőrnek(!) ellenőriznie az életkort?!
dr. prédikátor
ezt a barom csák jánost mikir tekerik körül fekete szalaggal???
balos
@KisTehen: Akkor,miért itt terjeszted a faszista identitásód kis köcsög?
Nessy
Kis hazánkban nincs más probléma, mint hogy mit nézhet meg egy 16-17 éves fiatal a múzeumban? Viszont ha már így felhívták rá a figyelmét, akkor megnéz a neten vadabb dolgokat is! Lehet, hogy egyébként megnézné a képet, és tovább nem is foglalkozna vele!
kereső
youtu.be/NrLkTZrPZA4?feature=shared

Kérem, hogy illiberálisék és dúró dóra fanok ne hallgassák meg, nem akarom, hogy "megfertőződjenek"!
Aki Én
@Philip Marlowe: Egyrészt az agyhalott bizonyítottan te vagy, másrészt ezt a buta kérdést feltehetnéd bármelyik számodra érdektelen kiállítással kapcsolatban.
Ha valamelyik nem érdekel, nem mész el.
Miért akarjátok ti előírni, milyen kiállítás lehet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.