Magyarország szuverén ország, ha tetszik ez Donald Tusknak, ha nem, így joga van a saját álláspontját képviselni az ukrajnai háború ügyében, miszerint minél előbb békére van szükség – szögezte le a lengyel kormányfő nyilatkozatát bírálva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

Szijjártó őrjöng: ellenséges hangvételű üzenetet olvasott fel a lengyel miniszterelnöknek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető közölte, hogy kijevi látogatásán

Donald Tusk a "tisztelet teljes hiányáról tanúbizonyságot téve, keresetlen szavakkal támadta" az ukrajnai háborúra vonatkozó magyar kormányzati álláspontot, "Európa elárulásával, európaiatlansággal" vádolva meg hazánkat, "a politikai pokol legsötétebb helyét emlegetve".

"Most persze láttuk, látjuk az elmúlt hetek lengyelországi eseményeit, s látjuk a lengyel miniszterelnök demokráciafelfogását. Látjuk, ahogy ellenzéki politikusokat börtönöznek be Lengyelországban. Látjuk, hogy semmilyen módon nem tolerálják a hatalomtól, a kormánytól különböző véleményeket" – emelte ki.

"A helyzet azonban az, hogy mégiscsak fel kell tenni azt a kérdést, hogy Európában micsoda viselkedés ez? Micsoda viselkedés ez, hogy csak egyetlen vélemény létezését tartják elfogadhatónak? Micsoda viselkedés ez, hogy nem tolerálják, nem fogadják el, nem ismerik el, hogy lehetnek más vélemények is egy adott ügyben?" – sorolta.

A tárcavezető rámutatott, hogy az Európai Unió alapvető értékei közé tartozik, és kell is tartozzon az, hogy nem lehet szankcionálni valakit pusztán azért, mert más véleménye van egy adott kérdésről, nem lehet európaiatlannak minősíteni egy véleményt csak azért, mert az különbözik a sajátunktól.

"A helyzet igenis az, tisztelt Donald Tusk miniszterelnök úr, hogy Európában mindenkinek joga van a saját véleményéhez, mindenkinek joga van képviselni a saját álláspontját, és ezért senki nem szankcionálható, senki nem minősíthető európaiatlannak, és pláne senki nem zárható börtönbe" – szögezte le.

A miniszter végül hangsúlyozta, hogy az elmúlt hetek, hónapok, évek eseményei alapján jól látható az, hogy az ukrajnai háborúnak nincsen megoldása a harctéren.

"A csatatéren nem megoldás van, hanem napról napra több halott és napról napra nagyobb pusztítás. Ezért Magyarország továbbra is a béke mellett áll. Magyarország nem lesz hajlandó áttérni háborúpárti álláspontra, Magyarország békepárti álláspontot képvisel. Szerintünk minél előbb tűzszünet kell, minél előbb béketárgyalásokat kell kezdeni"

- olvasta fel papírjából.

"Magyarország egy szuverén ország, Magyarország olyan szuverén ország, amelynek joga van a saját véleményét képviselni, joga van a saját álláspontját kifejteni (..) Ragaszkodunk ahhoz, hogy minél előbb béke legyen Ukrajnában, még akkor is, hogyha Donald Tusknak más a véleménye, és ő egy háborúpárti álláspontot képvisel" – összegzett.

Forrás: MTI, Facebook

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
"? Micsoda viselkedés ez, hogy csak egyetlen vélemény létezését tartják elfogadhatónak? Micsoda viselkedés ez, hogy nem tolerálják, nem fogadják el, nem ismerik el, hogy lehetnek más vélemények is egy adott ügyben?"

Tusk elismeri, hogy a magyar kormánynak az a véleménye, ami. És mivel ő is tudja, hogy mindenkinek lehet más véleménye, hát elmondja, neki mi a véleménye a magyar kormányról. Lehet őrjöngeni, Petike, de el kell fogadnod Tusk véleményét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Szíjrágó, mi a lófaxot tiszteljenek rajtad? Hogy kikandikálsz Lavór Lavórovics seggéből?...
nemkati
"? Micsoda viselkedés ez, hogy csak egyetlen vélemény létezését tartják elfogadhatónak? Micsoda viselkedés ez, hogy nem tolerálják, nem fogadják el, nem ismerik el, hogy lehetnek más vélemények is egy adott ügyben?"

Tusk elismeri, hogy a magyar kormánynak az a véleménye, ami. És mivel ő is tudja, hogy mindenkinek lehet más véleménye, hát elmondja, neki mi a véleménye a magyar kormányról. Lehet őrjöngeni, Petike, de el kell fogadnod Tusk véleményét.
Nessy
Ez a jó ember meg őrjöng! Irjon már fel neki egy dili doki valami nyugtatót, vagy hangulat javítót!
Azért egy külügyérnek legalább halvány fogalma lehetne a diplomáciáról! Ezt a szépen hangzó "szuverenitás" szöveget hagyják meg a híveiknek!
lusta
Szíjj Ártó Panama Pubinak csak annyit szeretnék mondani, hogy valóban ellenzéki politikusokat börtönöznek be Lengyelországban, de nem nem a politikusi cselekedetei miatt, hanem köztörvényes bűnözői tevékenységük miatt. A lengyel bíróság másod fokon jogerősen 2 évre ítélte őket. Miniszterként nem csak a hatalommal éltek vissza, hanem a nekik nem tetsző politikus ellen, egyébként koalíciós partner ellen, kreáltak ügyet. Az csak hab a tortán, hogy Nagy-Britanniában az ilyen tevékenységért életfogytiglant lehet kapni.
Ennyit erről a tök sötét hülyéről.
lusta
@nemkati: Aki meg mégis, mindezek ellenére más véleményen van, az ugyi hazaároló, sorosista, kommenyista, brüsszelita, gyurcsányista, stb.
Nyírfa
...olvasta fel Sz. Péter a papírjából...Ezt fújják már mióta, és még mindig nem tudják kívülről.
Szerencsétlen Pjotr fel sem fogja, hogy végig a fideszről beszél.
Kedves Isten, jóságos Isten, adj nekünk egy Tuskot, légy szíves!
Csizmás Kond
...kommunizmus...na de beletörik a foguk ebbe...
nemkati
@Nyírfa: Nekünk van már saját tuskónk, nem is egy. :)))
Sajnos a mi tuskóink pofátlanok, tolvajok, hazugok.
Péter2
Donald Tusknak teljesen igaza van ! Sőt kétség nem férhet hozzá !
human
Orbán szótárból:
szuverenitás = a NER szabad rablása
Nyírfa
@nemkati: 20.37

:))) Jó-jó, de az én Tuskomon nincs ékezet! :)) Nem mindegy!
nejlontacskó
@Őrnagy: a gyanú szerint, bevehetted minden fideszes faszát, és napi szinten nyalhattad fényesre, az Orbán család összes valagát.
Sok pénzt is kaphattál ezért, amiből az agysebészedet fizethetted le!
Na így kell, rágalmakkal teleírni, bármilyen szöveget!!!
nemkati
@Nyírfa: Nem csak ékezet, az egész ékezetes betű sincs. :)
Clavigo
@Őrnagy: Mi van őrmikêm,,,bepiáltál?
jáger laszló
Ergo mindenki a saját álláspontját képviseli amely eltérő és szuverén de így hol is az igazság
Erre még Szijjártó sem tudja a választ!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
Nessy
@jáger laszló: "Az igazság odaát van!"
simmering73
Ez valami vírus? Tébolyvírus? Mostanában sokat örjöngenek ezek a bitangok. Nemrég Juci művésznő visított, aztán ez a yeti kinézetű kiaf@szom, most meg toporzék peti. Kíváncsian várom a következő diliflepnis nevét.
justhpeter
Szíjjártó egyre többször dobja le a láncot. Neki is kellene már egy grazi "feltöltés".
Peller Anikó
"'"minél előbb békére van szükségem"'"

Akkor csinálj békét mókuska, a kígyó békától nem leszen a béke ám tiámo, eszem azt a csirke fejedet.
jáger laszló
Kritika az előadáshoz
A szellemes párbeszédek pedig életet leheltek a szörnyű sötét valóságba
Felejthetetlenné tették az esténket,éjszakánkat
röviden csak ennyit 1 szuszra
barátilag
J.L.
RonaGyuri
Ehhez már az elképesztő is kevés

s nem csak az a közös bennük, hogy ma reggel kerültek a képernyőmre

Elképedve olvastam, hogy Donald a Trumply azt követeli (igen így kiabálva, nagy betükkel) magának, hogy: „A PRESIDENT OF THE UNITED STATES MUST HAVE FULL IMMUNITY, WITHOUT WHICH IT WOULD BE IMPOSSIBLE FOR HIM/HER TO PROPERLY FUNCTION, ANY MISTAKE, EVEN IF WELL INTENDED, WOULD BE MET WITH ALMOST CERTAIN INDICTMENT BY THE OPPOSING PARTY AT TERM END. EVEN EVENTS THAT 'CROSS THE LINE' MUST FALL UNDER TOTAL IMMUNITY, OR IT WILL BE YEARS OF TRAUMA TRYING TO DETERMINE GOOD FROM BAD. THERE MUST BE CERTAINTY”!
Kicsit később a derék origo.hu hívta fel a figyelmet: „Rendkívüli: az Egyesült Államok és a britek bombázni kezdtek egy országot”.
Majd – igaz ez telefonon -: „látjuk az elmúlt hetek lengyelországi eseményeit, s látjuk a lengyel miniszterelnök demokráciafelfogását. Látjuk, ahogy ellenzéki politikusokat börtönöznek be Lengyelországban.”! – ezt a mi derék külgarázdánk nyilatkozta az MTI-nek hétfőn Brüsszelben.
koszpeko
@m73: Szerintem @Őrnagy: alias degenerált durbincs.
kereső
"A helyzet azonban az, hogy mégiscsak fel kell tenni azt a kérdést, hogy Európában micsoda viselkedés ez? Micsoda viselkedés ez, hogy csak egyetlen vélemény létezését tartják elfogadhatónak? Micsoda viselkedés ez, hogy nem tolerálják, nem fogadják el, nem ismerik el, hogy lehetnek más vélemények is egy adott ügyben?" – sorolta.
Pjotr a magyarországi helyzettel példálózol Tusk-nak? NER-niában, akinek más véleménye van mint nektek, az hazátlan, nem magyar. az bűnözó, -és ezt a harmadik közjogi méltóságotok mondja, a propagandistáitok meg utána.
kereső
@Maccska: 06:47 Orbán viktor szlovák hangját hallottuk- a kreml után szabadon.
Na, de mi a helyzet a szlovákiai magyarok ,magyar állampolgárságával? Még mindig börtön jár érte- és a szlovák állampolgárságtól való megfosztás?
kereső
@Maccska: Húha. Tehát elismered, hogy pjotr az ellen őrjöng amit a NER megtesz Magyarországon? Nem semmi.
Aki Én
@Őrnagy: 20:45
,,Egy újabb újratervezés után a Puskás Aréna végül egy jóval fapadosabb verzióban épült meg, ez azonban az árán nem látszott: 190 milliárd forintba került. "

,,Jócskán megdrágult: közel félmilliárdba kerül a Puskás Aréna gyepének gondozása"

,,Az uniós közbeszerzési értesítőből most ugyanis kiderült, hogy a gyep karbantartásának ára a kezdeti 180 millióról 453 millióra kúszott. Emellett a stadion őrzése is vagyonokba kerül, akárcsak a fűtése és a megvilágítása. "
,,az eredetileg tervezett 25 milliárd forint helyett több mint 130 milliárd forintba került. "

,,Puskás Stadion másfélszeres, vizes vébé ötszörös áron, maradhat? – nem csak az atlétikai vébé költsége lőtt ki, az elmúlt években sorra drágultak a kormányzati presztízsberuházások"
,,A kilencnapos eseményhez az ország legdrágább stadionját húzzák fel, az építkezés költsége lassan 250 milliárd forintnál jár. Vizes világbajnokság, Puskás Aréna, költözés a Budai Várba: a titkolózást az magyarázhatja, hogy a kormány presztízsberuházásai rendre sokkal többe kerülnek, mint eredetileg tervezték. "

,,Ahogy azt sem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a kormányzati szervek Budai Várnegyedbe költöztetése. A miniszterelnök és stábja 2019-ben a felújított Karmelita kolostorban rendezkedett be.

Az épület átépítésére a tervezett 13 milliárd forint helyett több mint 20 milliárd forintot költöttek.

A Pénzügyminisztérium a Halászbástya közelébe, a Szentháromság térre költözik. Az épület felújításával a tervek szerint 2017-re kellett volna végezni, 26 milliárd forintból. A jelenlegi helyzet: a munka még folyik, és már 2020-ban is arról szóltak a hírek, hogy 55 milliárd forint lehet a végösszeg."

...tovább is van, mondjam még?
Pusztai
Nekem elég SzíjjÁrtónál csak arra gondolni amikor Jépa Jobivel felmentek az Apró villához, hogy égessék Gyurcsányt valami baromsággal, meglepetésükre megjelent Dobrev és barátságosan köszöntötte a két szarházit, erre megijedtek és elfutottak.
Neten fenn az hazafutás!!
Bruhaháuioáááááááá!!
ómió
Nem bírja a lengyel neobolsikat se!?
telegdilaci
@nemkati:Nem értem ezt a kakadut miért kell mindenkit a Magyarország ellenségének tartani aki nem ért egyet a Magyar kormány vállalhatatlan politikájával,az a baj ezzel a szuverenitás védelemmel,hogy ne avatkozzon senki a Magyar belügyekbe mi viszont bele avatkozunk, más Országokéba,hogy is van ez? Amikor támogatjuk a Szerb és a Szlovák választásokat,nyíltan kiáll a Miniszterelnök Trump mellett hogy neki szurkol hogy Ő legyen az USA-következő Elnöke közben mi aki a Magyar kormány kritizálja azt megtámadjuk lehordjuk,mindennek!
kereső
@Maccska: 08:19 Fico, csak azt ismétli, amit putyin/orbán a szájába rágott. Na, de arra miért nem válaszolsz, hogy ebbben a qrva nagy orbán-fico egyetértésbben, mi a helyzet a szlovákiai magyarok magyar állampolgárságával? Hiszen nektek minden magyar egyformán "fontos".
Igen azt már régóta érzékeljük, hogy a kreml jól megfizet téged is, hogy képviseld az érdekeit- akárcsak orbán, és most már fico is. Érdekes dolog ez, különösen annak ismeretében, hogy amikor orbán kávézott fico együtt szavazott a 26-al, Ukrajna mellett. Ja, hogy neki sem esik nehezére schegget csinálni a szájából. Mit igért neki orbán/putyin, hogy megváltozott a széljárás?
kereső
@Maccska: És akkor most térjünk vissza "szijjártó örjöngéséhez"( verje a scheggét a földhöz), amiatt örjöng, ami a NER gyakorlata, orbanisztánban?
kereső
@Maccska: 08:16 Mi köze van szijjártó örjöngéséhez fico-nak? Te kezdtél el vele példálózni- majomparádé. Nekem meg ennek kapcsán jutott eszembe, számtalan szebbnél-szebb gondolat, a szlovákiai magyarok helyzetéről- és a mostani NER-e scheggnyalásról fico alfele tájékán.
csak úgy....
s leste a dzsudzsi,hogy kell e már kötözni...
Pálinkás Pál
nem hazánkat...,titeket kakadu köcsög...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.