Orbán Viktor magyar miniszterelnök halálbüntetésről szóló vitával kapcsolatban tett kijelentésének európai uniós visszhangját kommentálta pénteken a Corriere della Sera című, konzervatív olasz napilap és a baloldali liberális francia Le Monde. Az olasz lapban megjelent, Európa méltatása, amely felemelte a hangját Orbánnal és a halálbüntetéssel szemben című vezércikk szerzője, Pierluigi Battista "Európától régóta várt politikai jelzésnek", a "méltóság felébredésének", "az emberi jogok és a demokrácia iránti figyelemnek" nevezte Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök Orbán Viktorhoz intézett figyelmeztetését.

A Corriere della Sera szerzője szerint a halálbüntetésről mondott szavaival Orbán Viktor a "megszokott európai tétlenségben" bízhatott, mivel Európa eddig "szótlan és tétlen volt az emberi jogok pusztításával szemben", határain belül és kívül is.

Az eddigi mérkőzést Európa nyerte. Végre. (...) Most Orbán Magyarországának egy olyan Európával kell számolnia, amely képes reagálni és meg tudja védeni saját értékeit. Végre

– vélte a cikkíró, aki úgy jellemezte Orbán Viktort, hogy a demokrácia és a putyini autoriter rendszer közül az utóbbit választotta, Olaszországot pedig "egy antiszemita nagykövettel akarta megalázni".

A Le Monde Orbán vissza akar térni a halálbüntetéshez címmel közölt kommentárt. Ebben kiemelte, hogy a magyar miniszterelnök kijelentése ellentétes az Európai Unió szellemiségével, amely hivatalosan tiltja a halálbüntetés alkalmazását a határain belül. A tudósítók szerint "a provokációkhoz szokott Orbán néhány napja láthatóan nagyobb sebességre kapcsolt, közvetlenül a Jobbik témáinak átvételével".

Emlékeztetett a lap arra, hogy múlt héten a miniszterelnök a bevándorlásról kezdeményezett nemzeti konzultációt, ami miatt "több európai képviselő a torkát köszörülte, a halálbüntetés esetleges visszaállítása viszont üvöltésre készteti őket".

A kommentátor utalt arra, hogy Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának elnöke Orbán Viktor támogatásának a megvonására szólította fel az Európai Néppártot, ám Manfred Weber, a néppárti frakció vezetője tartózkodott ettől, jóllehet ő is megjegyezte, hogy a halálbüntetés "nem lehet sem válasz, sem megoldás". A Le Monde szerint a néppárti frakcióban attól félnek, hogy a 12 fideszes képviselő átül az Európai Konzervatívok és Reformerek padsoraiba, melynek gerincét a brit konzervatívok és a lengyel Jog és Igazságosság párt adja.

131 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legacy
Orbán jó politikus, ezt senki sem vitatja.
De Hitler is jó politikus volt, meg Sztálin is jó politikus volt (amúgy ebből a kettőből látszania kéne, hogy mindegy melyik oldal), és még nagyon sok zsarnok jó politikus volt/van/lesz,
Ezek mindannyian, egytől-egyik gazemberek - és ez a lényeg!!!
Leszarom, hogy mit ért el orbán, és ki ellen harcol, és kell faxomnak az összes vívmánya!
Ez (nem "ő", "ez") csak egy gazember.
A történelem ítélkezni fog felette, és nem lesz két jó szó sem róla.
Sajnálom, hogy a jövő nemzedéke - aki már nem tehetnek ellene - jobban fogja látni orbán igazi arcát, mint a ma élők, akik tehettek volna ellene.
2 millió őstulok, agyilag zokni túszul ejtett 8 millió másikat a saját hazájában.
Agyrém!
Beteg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
Ja! Aszittem már valahogy leváltották...
Csizmás Kond
..vazze ezeknek mérkőzés az egész világ...
legacy
Orbán jó politikus, ezt senki sem vitatja.
De Hitler is jó politikus volt, meg Sztálin is jó politikus volt (amúgy ebből a kettőből látszania kéne, hogy mindegy melyik oldal), és még nagyon sok zsarnok jó politikus volt/van/lesz,
Ezek mindannyian, egytől-egyik gazemberek - és ez a lényeg!!!
Leszarom, hogy mit ért el orbán, és ki ellen harcol, és kell faxomnak az összes vívmánya!
Ez (nem "ő", "ez") csak egy gazember.
A történelem ítélkezni fog felette, és nem lesz két jó szó sem róla.
Sajnálom, hogy a jövő nemzedéke - aki már nem tehetnek ellene - jobban fogja látni orbán igazi arcát, mint a ma élők, akik tehettek volna ellene.
2 millió őstulok, agyilag zokni túszul ejtett 8 millió másikat a saját hazájában.
Agyrém!
Beteg!
Anna Mária
@legacy: Én vitatom, hogy Orbán jó politikus. Nem az. Szerintem ő csak egy politikai kalandor, egy ócska kis uszító.
nemkati
@Csizmás Kond: Ja, de van még valaki, akinek szintén. :) Ráadásul focimeccs! :D
Csizmás Kond
@nemkati: ...mint fogalom össze lehet kutyulni de az csak házi használatra jó...:)
legacy
@Anna Mária: Sajnálom, hogy vitatkoznom kell veled (pont veled, hisz ismersz :), de most mégis megteszem.
Egy jó politikus fokmérője, hogy meddig tud hatalomban maradni - sajnos!
Kim Dzsong Orbán a köztörvényes bűnei ellenére is, még mindig hatalmon van, ergo jó politikus.
Ennyi.
Sajnos, hogy ennyi elég a hatalomban maradáshoz 2015-ben Magyarországon.
Anna Mária
@legacy: Szerintem a jó politikus hasznára és épülésére van a hazájának.
justhpeter
@Anna Mária: Szerintem is ez a mérce - sajnos ettől Orbánék még az álkeresztények segedelmével is messze vannak - . A második mérce a szabad választáson újraválasztás. Itt szó nem volt erről. A fidesz tákolmányra írta át az alkotmányt, ami így kizárólag egypárti lett. Átírta a választási törvényt, ami szintén egypárti lett. Az egypárt a legjobb úton halad a diktatúra felé.
Toby
@Anna Mária: Ne színezd ! Orbánc egy politikai köpőcsésze - oszt' jó napot !
sentinel216
@Anna Mária: A "jó politikus" és a honatya két különböző fogalom! Ma a Parlamentben ülő politikusok között lámpással sem találsz, aki méltó lenne a honatya megnevezésre.
A fegyverkovács - aki gyilkos eszközöket ad az emberek kezébe - lehet kiváló mestere a szakmájának, de mégiscsak tettestárs, ha ölnek a fegyverével.
szandokan
@Anna Mária: Az uszítók a másik oldalon vannak, Mária...
szandokan
Nagyon örülnek az első győzelmüknek 5 év alatt:-))
szandokan
@legacy: Milyen 2 millió őstulokról beszélsz? Mondjuk igazad lehet, annyian vannak az ellenzékiek oldalán...
Anna Mária
@szandokan: Tanácsos lenne, ha nem követnéd a fidesz uszító, megosztó politikáját és nem úgy beszélnél az emberekről, hogy egyik oldal, másik oldal. A fidesz egyik legnagyobb bűne az állandó uszítás, aktuálisan éppen a gyakorlatilag nem létező "gazdasági bevándorlók" ellen, no és ide tartozik a halálbüntetés témájának a bedobása is, amivel a trafikos lány meggyilkolása után a saját törvényhozói felelősségét próbálja elfedni a fideszt. Hoztak egy rossz törvényt, de arról nem hajlandók tárgyalni, a felelősségüket ebben a szörnyűségben elismerni, hanem a halálbüntetésről hablatyolnak.
Aki nem veszi észre még most sem, hogy a fideszkdnp nem az ország javára dolgozik, annak sajnos tényleg problémái lehetnek a gondolkodással.
karma1
@legacy: Kedves Legacy, a ma legnepszerubb hozzaszolasod csillagos otos, kivalo helyzetrajz. De mint ahogy Anna Maria Baratnonk is egy picit ellenvelemenyen van, ugy en is szeretnem a sajat velemenyemet Annae melle tenni, szoval szerintem a fogalmat kell pontosan korulirnunk, meghataroznunk, mert lehet, hogy az a csavo, aki visszamegy a bunyo utan a kocsmaba tovabb pialni, de ettol o meg nem a legokosabb, hanem a legerosebb, es az erejet jol tudja eladni.
Sztem orban nem politikus, mert bunko, hanem inkabb egy kivalo agyu bunozo, aki jo idoben volt ugyanott, ahol Simicska, kover, bayer, akik szinten NEM politikusok, hanem agyafurt bunozok, akik csak abban kulonboznek a mezei bunozoktol, hogy az elso csalasukbol szarmazo penzbol kezdtek el epitgetni a hatalmukat, es amikor mar megkozelitettek azt, elkezdtek a torvenyeket megvaltoztatni a SAJAT hasznukra.

Mert ha kozelebbrol megnezed, akkor a politikus ELSOSORBAN DIPLOMATA, aki az ot megbizo nepet kepviseli itthon es kulfoldon egyarant, a nepe es a sajat meltosagat megorizve es hangsulyozva.
Ehelyett latsz egy kopcos, rosszul oltozott, allamfonek kezetcsokolo, zsebhokizo, szotyikopkodo kis pukkancsot, aki mindent kontrollalni akar, rossz emberekkel veszi korbe magat (aztan letagadja oket, mint habonyt is), nyilvanvalo stromanokat tart, athagja meg a sajatmaga altal hozott torvenyeket is, sajat magaval is szembefordul, hulyesegeket beszel, ex-gyilkos orzi a partszekhazat, a hobbijanak el, es nincs korulotte egy epeszu szakember sem, talan csak a graz-i orvosa, aki viszont nem donthet helyette.
Szerintem ez az ember (?) egy nagy nulla, es akkora formatumu bunozo, amekkora meg nem volt magyar me-i szekben. Remelem, a buntetese is ennek megfelelo maradt.
(Emlekezz vissza csak az utobbi idokben elhalalozott diktatorokra: Ceausescu, Szaddam, Kadhafi, - Hitler legalabb ongyi lett...)
kukac50
Nem az uniótól kell megvédeni Magyarországot hanem Orbántól és a sok sok rablótól aki Orbán körül gazdagodok látványosan.
simmering73
És még mindig vannak elvakult emberek - igaz rohamosan csökkenő számban -, akik vakon hisznek (?) ennek a nemzetrontó bandának.
karma1
@simmering73: Nem elvakultak azok, Dragam, csak becsukjak a szemuket, amig belecsusztatjak a lovet a zsebukbe...
VAN az a penz, amiert becsukjak a szemuket es eleg hulyek maradnak addig orban holdudvaraban, amig jon a penz szamolatlanul. Marpedig MEG JON...:o((((
mate03
@Anna Mária: Gratulálok! Szívemből szóltál!
keresztapa
@legacy: Tökéletesen ábrázolod a liberális ideológiát.
szandokan
@Anna Mária: Az én gondolkodásommal soha nem volt probléma, ezt a kezeim alá tartozott vagy 200 ember is bizonyítaná neked, de a családom is. A liberális gondolkodásmód ellenben fel tud kissé bőszíteni. Soroljam neked azokat az országokat, ahol már régen megbánták azt, hogy bárkit beengedtek?
Anna Mária
@szandokan: Remek lehetett liberális gondolkodásúként "a kezeid alá tartozni". :)))
karma1
@szandokan: 23.09: Felsorolnad? Mert pl. ha a torokok hazamennenek Nemetorszagbol, a szemetszallitas azonnal osszeomlana, vagy ha Angliabol hazamennenek az indiaiak, pakisztaniak, akkor a kozepes meretu kereskedelmi bolthalozat omlana ossze, plusz a szolgaltatoipar nagy resze,... Vagy a svedek tiltakoznak? Norvegok? A franciak? Akiknel a szennyes munkat szinten az afrikai gyarmatokrol, algeriabol szarmazo munkasok vegzik?
spu00
Megint úgy nyilvánítanak véleményt, hogy nem hallgatták meg amit mondtak. O.V azt mondta, hogy beszélni kell a halálbüntetésről, mert az emberek nagy része ezt igényelné, s nem azt, hogy be kellene vezetni. Sajnos az EU vezető emberei nem tudnak magyarul, s csak azt tudják vélelmezni amilyen információt kapnak, főleg M.o-ról. Ha figyelték volna a történéseket, akkor tudnák, hogy az EU megakarja támadni a magyar törvénykezés azon tételét, mely szerint az életfogytiglani büntetés feltétel nélküli szabadon bocsájtását sem engedélyezi. Ha ezt is figyelembe vesszük, akkor Önök is az EU-t támogatják, jöjjenek azok a szerencsétlen gyilkosok közénk minél előbb. Azt, hogy beszélni kell róla, az természetes, mert az embereket meg kell győzni, ha mást akarnak, mint az érvényben levő törvények. S talán ez is bizonyitja, hogy O.V jó politikus, mert ezen keresztül is erősiteni tudja a hazai büntetési tétel jogosultságát . Egyébként jó szórakozást a van sapka nincs sapka játékhoz.
Aki Én
Vitatkozom, orbán nem jó politikus. A jó politikus ért a többség nyelvén, orbán csak a fogyatkozó tábora nyelvén ért. Van egy ostoba réteg, aki nem képes gondolkodni, ezért talál magának valakit, akit lehet isteníteni és menni utána. Az sem gond, ha naponta ellenkező az irányadás. Na abban jó, hogy ezzel a réteggel tud kommunikálni, semmi másban. Olyanok mint a gyerekek. Amit anya mond az szent.
A jó politikus tudja mikor kell fékezni, mikor kell szerényebbnek lenni, és mennyit lehet ,,észrevétlenül" lopni.
Nem orbán jó politikus, hanem mi vagyunk hihetetlenül buták és gyengék. Nem jó politikus, hanem pofátlan önkényúr, aki ostoba és aljas módon kihasználja egy nép bárgyúságát.
lajospapa
@spu00: De jó, hogy Te érted Orbán miniszterelnök urat! Vagy legalább is úgy gondolod. Orbán tudja, hogy az Eu-n belül nem lehet bevezetni. Azért mondta, hogy más bajokról ne beszéljenek, és azért, hogy kielégítse a szélsőbal várakozását. Azt nem mondhatta, hogy elkúrtuk, mert azt már más mondta. Neked meg azt mondom, más választókkal együtt, hogy mondhatnátok azt is, hogy "ELBASZTUK"!
JAJMÁR
@spu00: 17:47 Attól tartok, Te nem érted a mini.elnök urat. Egy csomó gond, baj, égető probléma van, amiről sokkal inkább szeretne beszélni a nép, mint a halálbüntetésről.
Közlöm veled, hogy marhaság, és időpocsékolás arról beszélni, amit mi megváltoztatni nem tudunk, - és nem is kell - ahelyett, hogy arról beszélnénk, amit igen, amit meg tudnánk változtatni, és ami jóval nagyobb súlyú probléma.
Érted a mini.elnök urat? Nos, arról, a jóval nagyobb súlyú problémáról "nem" akar ő beszélni...
szandokan
@karma1: Kezdi is már mind megbánni.
karma1
@szandokan: En csak konkretumot kertem, peldaul ki banja meg, hogy beengedte a bevandorlokat, es hogyan probaljak ezt a kerdest megoldani? Nem volt ez a reszemrol akkora kerdes. Altalanossagokat mindenki tud mondani...
karma1
@szandokan: Ha innen, Uj-Zelandrol kimennenek peldaul a bevandorolt orvosok, noverek, akkor akkora sz@rban lenne az orszag, mint ide Lachaza! Viszont meg is becsulik oket, busasan megfizetik a munkajukat.

Nem kellene mast tenni, hanem csak amit minden mas orszag is tesz, es amit rutinszeruen a magyarok is tettek: a beerkezoket atmeneti taborokba helyezik el, ahol ellatast kapnak, elelmet, orvosit, es megfelelo ruhazatot is. Ez mukodik pl. Bicsken, de Olaszorszagban Latinan is. Ezek a menedekhelyek NEM bortonok, NEM munkataborok, es NEM csupan a magyar allam koteles a fenntartasukrol gondoskodni: tulnyomoreszt a Nemzetkozi Voroskereszt es egyhazi szervezetek adomanyaibol mukodnek, tehat HAZUGSAG az, hogy MINDENROL a magyar allamnak, kozelebbrol: orban koltsegvetesenek kell gondoskodni, vagyis az egesz egy felfujt lufi, amit orban azert engedett el, hogy eltakarja a Quaestor botranyt, a trafikos lany meggyilkolasanak problemajat, meg ugy az egesz omladozo sz@rt, ami jelen pillanatban a magyar vezetest alkotja.
Magyarorszag NEM celorszag, nekem volt olyan ismerosom, aki pl. Latinan elt 2 evig, onnan kerult Kanadaba. MINDENKI tovabb akart menni onnan is, meg a csabito Olaszorszag SEM volt celorszag, Mit kepzel a csuti orias, ki a franc akarna itt letelepedni, melozni? A menekultek KAPNAK felvilagositast mindenrol, mikor Magyarorszagra erkeznek, igy aztan ok is valaszthatnak tovabbi celallomast. Az Unio mindig is segitette ezt a programot, nem ertem, hogy orban miert pattog, miert elezi ki a helyzetet, egyedul felelosse teve a bevandorlokat? Abban lehet csak igazad, hogy nehezebb a tovabbjutas Ma.o.-rol, mert a menekultek tobbsege no es kiskoru gyerek, leromlott egeszsegi allapotban. De az Unio ebben segit, a Voroskereszttel karoltve...
mate03
@szandokan: Az a politikus,akinek a trafik tragédiáról,a halálbüntetés jut az eszébe,és nem ismeri be,hogy elnézést,rossz törvényt hoztunk!Az az ember a szememben egy lélektelen,minden emberi mivoltjából,kivetkezett ember,aki a politika szemétdombján végzi!
Aki Én
@Anna Mária: 05:53 Igazad van, megint mindenki hibás, csak ők nem. És akkor még nem beszéltünk a növekvő bűncselekmények mellett a fellendülő feketekereskedelemről, és annak gazdaságromboló hatásairól, illetve arról sem, hogy hány vállalkozás ment tönkre az új trafiktörvény miatt.
Ezt a borzalmat is próbálják a saját hasznukra fordítani, most éppen a jobbikosok felé kampányolnak vele. Nagyon jól mondod, aki ezt nem látja, nem érzi, az sérült. De hát nézd meg azt a néhány szerencsétlent, akik itt is ezek mellett kampányolnak. Borzalmasan ostobák, és nem szégyenlik.
szandokan
@Aki Én: Azt hiszem arról lehetne vitatkozni, hogy ki itt a sérült, szerencsétlen, meg ostoba.
Anna Mária
@karma1: Nyilván nem tud konkrétumot mondani, hisz olyan ország nem létezik, amelyik "megbánta" volna a bevándorláspolitikáját. Megint csak valami jól hangzó, de minden valóságalapot nélkülöző hülyeséget puffantott el.
szandokan
@Anna Mária: Ha nem érted, arról nem én tehetek. Puffogtatni meg a baloldali média szokott, az uszításról már nem is szólva.
Anna Mária
@szandokan: Dehogynem tehetsz róla: értelmetlen dolgot írtál, igyekeztél olyasmit sejtetni, ami nincs.
A "baloldali média" uszítására sem tudsz nyilván egyetlen példát sem mondani.
Mielőtt valamit állítasz, jobb lenne, ha meggyőződnél róla, hogy a dolog igaz-e vagy nem. Attól, hogy a fidesz mond valamit, korántsem biztos, hogy a valósághoz bármi köze lenne! Érdemes mindig ellenőrizni a tőlük származó információkat, mert bizony nagyon becsapósak a fiúk! Szajkózni mondókájukat pedig egyszerű botorság.
szandokan
@Anna Mária: Már hogyne lenne. Nálunk úgy hívják, Fodor Gábor...Az uszításokra meg nem kell példákat felhoznom, mert szinte mind az.
Anna Mária
@szandokan: Arról volt szó, hogy támaszd alá példákkal az állításodat, mely szerint vannak olyan országok, amelyek "megbánták" a bevándorláspolitikájukat.
Erre azt írod: "Nálunk úgy hívják, Fodor Gábor..."
Lehet, hogy téged szórakoztat a hülyeséged, de bocs, én meglehetősen unom.
Aki Én
@Anna Mária: Látod. Könnyebb minden kritikára ráfogni, hogy uszítás és hazugság, mint azt logikusan végiggondolni. Ezek az emberek az ország igazi kártevői.
Mit sem ér a butaság, jó adag magabiztosság nélkül.
Anna Mária
@Aki Én: Az teljesen rendben van, ha egy (vagy akár sok) mezei kommentelő kőbuta és ahogy az lenni szokott, egyúttak nagyon magabiztos is.
A baj akkor kezdődik, amikor a kormány áll olyan emberekből, akik ezeknek a butáknak gyártanak könnyen emészthető instant hazugságokat.
szandokan
@Aki Én: @Anna Mária: Be lehet fejezni. Először csináljátok azt meg, amit én, és utána lehet azt mondani, hogy az ország kártevője lennék. Valamelyikőtöknek van szabadalma, foglalkoztatott több mint 200 embert komoly bérezéssel, soroljam még? A propeller baloldali portál, én ezt jól tudom, és nagyon kevesen vagyunk itt a jobboldalról (egyszer azt mondta az egyik barátom, értelmes ember nem vitatkozik a neten, pláne ha jobboldali:-)) ), lehet, hogy igaza volt.
Anna Mária
@szandokan: Ugyan már, neked egy szavadat sem lehet elhinni, sem a "szabadalmadról", sem arról, hogy embereket foglalkoztattál volna. Mese.
Ostoba vagy, mert azt gondolod, hogy az emberek bal-, illetve jobboldaliak.
Ez nincs így, ezt csak az Orbán-féle piti politikusok szeretnék nagyon, mert ők akkor érzik jól magukat, ha megoszthatják az embereket. Ennek te sok más ostoba társaddal együtt beugrottál és ellenfélnek tekinted a saját népedből azokat, akik nem olyan egyszerű panelekben gondolkodnak, mint te. Az erkölcstelenséged és az ostobaságod tesz kártevővé.
Normális országokban megosztó politika nem létezik - azok az országok működnek is rendesen. Ellenben Magyarország financiálisan és erkölcsileg is rohan a csőd felé.
Freewolf
@szandokan: Van értelme egy balliberálissal vitatkozni? Kijelent, megcimkéz, személyeskedik, majd megsértődik! Tipikus viselkedés forma!
Anna Mária
@Freewolf: Neked miért is van szükséged arra, hogy bárkit "balliberálisnak" címkézz? Hadd döntse már el mindenki maga, hogy melyik politikai világhoz akar tartozni, ha egyáltalán. Én például egyikhez sem tartozom, sosem volt olyan igényem, hogy bárhova is tartozzam. És ez már így is marad.
Egyébként csodálkoznék, ha meg tudnád mondani, mit jelent az a szó, hogy balliberális. :)))
Freewolf
@Anna Mária: Az én olvasatomban a balliberális, az a neoliberális sajátos válfaja, amit csak liberálfasisztának hívok! Ők azok, akik mint a fenn olvasható kedves alak, lerasszistáz, aztán megmondja, hogy én mit gondolok, majd felvágott orral távozik! Ilyenekkel nem folytatok párbeszédet. Tudod, ha én nem sértegetek valakit, elvárom visszafelé is! Attól, hogy valakinek eltér a véleménye az enyémtől, nem hülyézem le és nem sértegetem, nem személyeskedek!
Anna Mária
@Freewolf: Oké, a definíciód nem helyes, de ahogy gondolod. Ha neked örömöt okoz bárkit liberálfasisztának nevezni, akkor csak tedd. De azt tudd, hogy jót nem teszel vele, a címkézés mindig fölösleges és csak szűkíti a gondolkodást.
Freewolf
@Anna Mária: Azért példát hoznék! Itt van jó Mécs Imrénk és csapata. Ők tévedhetetlenül megmondják, milyen történelem felfogása legyen a többségnek, kiről emlékezhet meg. Tudják ki a náci és kit kell karanténba zárni! Majd végül tudják, kivel nem beszélnek és be is tartják. Na ez az arrogancia és arcátlanság a liberálfasizmus megnyilvánulása. Más véleményének teljes semmibe vétele! És ők huszan ebből nem engednek!
Aki Én
@szandokan: 00:36 Anna Mária szépen és higgadtan összegezte a lényeget.
Nagyon bekajáltad orbán megosztó dumáit. Nincs jobb meg bal oldal. Olyan van, hogy a többség kedvére való-e egy politikus vagy nem. Egyébként mitől jobboldali orbán? A családi komcsi múltja teszi azzá? Vagy a kormányban és fideszben lévő ex-szocik, besúgok teszik azzá? Vagy attól, hogy pufogtatja a nacionalista közhelyeket? Valójában mitől?
Már mondtam, de nem értetted meg. Alapvetően jobboldali lennék ha lenne olyan. A jobboldaliság nem egyenlő az idegengyűlölettel és hasonló állnemzeti dolgokkal. Nem attól az, hogy minden név elé beteszem a ,,NEMZETI" szót. Nem is attól, hogy látványosnak tűnően, de igazából félrevezetően üldözöm a bankokat és az úgynevezett háttérhatalmat.
Nem attól jó egy kormányzás, hogy van egy kimagaslóan jó helyzetben lévő réteg.
Hidd el nem vagyok az éhhalál szélén, sőt, vannak olyanok a környezetemben, akik vélhetően nálad jobb helyzetben vannak, de ettől még nem hiszik ,hogy ettől jól megy az ország sora. Egy ország helyzetét nem az egyén, hanem a társadalom határozza meg. Még Indiában is vannak milliárdosok, sőt, aranyozott paloták is.
Nem attól intelligens valaki,hogy van pénze. Attól végképp nem, ha még dicsekszik is vele az interneten. Ezt nem mondta a bölcs barátod?
Látom Freewolf haveroddal szépen megértitek egymást. Címkézésről, megbélyegzésről ír, miközben éppen ezt teszi.
Aki nem fideszes, az rögtön balos, libsi... Holott ezt senki nem állítja magáról. Ti viszont látványosan kormánypártiak vagytok, ami már önmagában nem vall nagy intelligenciára. Az végképp nem, hogy képtelenek vagytok elfogadni ha valaki kritikusan szól ezekről. Ha egy nyitott szemű ember csak a tizedét érti annak amit ezek tesznek, akkor felháborodik.
Tehát a lényeg az, hogy nincs jobb meg bal ahogy azt nagyon szeretnétek. Kormánypárti van és ellenzéki. Ellenzéki pedig ötször annyi van, mint kormánypárti. Itt az idő elgondolkodni ennek okán. Talán neked kellene már befejezni ezt a...
Anna Mária
@Freewolf: Ugyan már. Teljesen fölösleges Mécs Imrééket akárhogy is nevezni, liberálfasisztának pedig még nagyobb hülyeség. Egyrészt nem csinálják azt, amit te gondolsz, semmit nem óhajtanak a többségre rákényszeríteni, másrészt minek foglalkozol velük, ha nem tetszenek.
Aki Én
@Freewolf: Te: ,,Van értelme egy balliberálissal vitatkozni?"

Majd újra te: ,,Attól, hogy valakinek eltér a véleménye az enyémtől, nem hülyézem le és nem sértegetem, nem személyeskedek!"

Akkor a balliberális jelzővel kedveskedni szeretnél? Tanuld már meg végre, hogy nem attól ballib valaki, hogy lát valamit amit te nem, és kritizál egy hazug, tolvaj, megtévesztő, rohadt rendszert. Már bocs, de attól nem hiteles valaki, hogy nem látja a nyilvánvalót és mindent elhisz fenntartás nélkül, sőt még olyanokat győzköd akik látják.
Freewolf
@Anna Mária: Amit a Megszállási emlékműnél műveltek, nem kimondottan a párbeszédre felhívó szó volt, hanem a nyílt ellenkezésé és a gőgös kijelentések, cimkézések tere.
Szakály Sándor nemtelen megtámadása (ez nem Mécs) egy szakmailag korrekt vélemény miatti hisztéria keltés! Nehogy már egy történész gondolkodjon!
Miért foglalkozom velük? Ha nem naponta láttam volna a tv-ben a purparlét, amit csináltak húszan az emlékműnél, nem érdekelne! De úgy lett beállítva, mint hős ellenálló! Pedig attól igen messze van!
Freewolf
@Aki Én: A minősítgetés nem vitaalap! Magam egy politikai alapra helyezkedett, antidemokratikus folyamatot írok le! Az aki így viselkedik...(minősít, személyeskedik, szid, trágárkodik, gyűlölködik, kirekeszt)... azzal nem lehet vitázni. (Lásd a hiszti, hogy Szakályt le kell véltani! Ne három műértelmiségi, önjelölt döntse már ezt el!) Arról, hogy a véleményem miatt miért vagyok én vak, hülye, rasszista, stb. nekem nem vitatárgy!
Anna Mária
@Freewolf: Szakály nemtelen megtámadása? Szakályt egyébként túlzás történésznek nevezni, ő Orbán egyik politikai kegyeltje.
Az az emlékmű egyébként az Orbán-rendszer óriási hazugsága.
Szerintem olvass egy kis történelmet, és akkor rájössz, miért. Többre mész vele, mintha azon hergeled magad, hogy Mécsék "liberálfasiszták"! :)))
szandokan
@Anna Mária: Ha jársz Békés megyében, küldj egy üzit, és megmutatom neked, hogy nem a levegőbe beszélek. Szokás engem itt azzal vádolni, hogy csak kamuzok, éppen ezért szoktam felajánlani ezt a lehetőséget azoknak, akik folyton ekéznek. Eddig ketten éltek vele, a többiek szimplán csak gyávák? Hétfőn megyek az egyik fiammal Pécsre, és lakik ott egy kommentelő, de nem akar találkozni velem. Nem vagyok annyira félelmetes pedig, de úgy tűnik, annak hisznek.
szandokan
@Freewolf: Isten hozott újra köreinkben, örülök, hogy visszatértél, farkas!
szandokan
@Aki Én: Nagyon hasonló a stílusod az egykori Dzurindához. Már olyan régen eltűnt...
szandokan
@Aki Én: "Dzurindával" Csak a nyelvtan végett:-))
Freewolf
@Anna Mária: ha tetszik, ha nem Szakály tanult történész! A Megszállási emlékmű mindenkinek emléket állít,aki a megszállás áldozata volt. Hol ebben a hazugság? Nem lehet minden áldozatot sajnálni, vannak netán kivételezettek, akiket kizárólag lehet sajnálni, megemlékezni róluk, de mást nem?
Érdekes megközelítése a történelemnek! Ismerem a kort valamennyire és én tudom, mit beszélek!
Mécs bandája pedig liberálfasiszta, mert liberálisnak nevezi magát, de antidemokratikus, rasszista felhangjai vannak!
Freewolf
@szandokan: Mindig Freewolf a nevem! Nem lesz egyszerű dolga azoknak, akik szembe mennek a valósággal! Ezek emberi dolgaink!
Aki Én
@szandokan: Ennyi? Mi a baj a nyelvtanommal?
Anna Mária
@Freewolf: Na, ez már túlzás, hogy "Mécs bandáját" emlegetsz. Így nem tudlak komolyan venni.
Freewolf
@Anna Mária: Biztos nem egy híradót néztünk! Mécs Imre és a kompánia, úgy húszan. Igaz egyszer talán ötvenen is voltak! Még mindig nem nyugszanak!
Bontottak kordon, ellenállásra biztattak, de mi van az emlékművel! Mitől hazug? Ez már vitatéma!
szandokan
@Aki Én: Semmi, saját magamat javítottam ki. Dzurinda volt az egyetlen, aki szerint ő jobboldali, én meg baloldali voltam mindig. Szerinte Bokros volt a jobboldali ember, aki rendesen megosztotta az embereket, akár most Orbán.
Anna Mária
@Freewolf: Szerintem magad is rájössz, ha ismered a történelmet, miért történelemhamisító, hazug és álságos az a randa emlékmű.
A "birodalmi sas", a németek még sehol nem voltak, amikor Magyarországon már rettenetes dolgokat műveltek magyarok a szintén magyar zsidókkal.
Az emlékmű igyekszik kisebbíteni a magyaroknak a második világháború alatt elkövetett bűneit.
Ilyen egyszerű a dolog, nem csodálom, hogy akiknek a hozzátartozóit elhurcolták, a Dunába lőtték - a tettesek magyarok voltak! - azokat halálosan sérti és bántja ott a város központjában az a csúf, hazug építmény.
Freewolf
@Anna Mária: Csúf: esztétikáról ne vitázzunk. Ízlések és pofonok. Ilyen erővel a Duna parti cipőket is megkritizálhatják egyesek.
Miféle rettenetes dolgokat műveltek a magyar hatóságok a megszállás előtt? Épp, hogy a lengyel zsidók hozzánk menekültek! A lengyel katonák innen utaztak angliába! Minden zsidó ellenes intézkedés német nyomásra történt.
A Dunába lövetéseket Kun Béla kezdte el és a nyilasok folytatták 44 március 19. után.
Mikor Horthy megneszelte, hogy gyilkolják a zsidókat, minden deportálást leállított. Szálasi folytatta. Ekkorra Románia és Szlovákia maga ölte meg a zsidókat! (vasgárda, Hlinka)
Horthyt a zsidók pénzelték Portugáliában és az újratemetésére a MAZSIHISZ koszorút hozott.
Csak, hogy a tényekről is szóljunk!
Anna Mária
@Freewolf: Te a Szakály-féle hamisított történelemből szemezgetsz, a valóság nem ez. Ezen a szinten nem lehet ám vitatkozni: idekevered a 38-ban meghalt Kun Bélát - ez akkora baromság, mint ide Hongkong.
Ha zavarnak a teljesen jogosan tiltakozó Mécsék, akkor vitatkozz velük, ne pedig valahol a háttérben, gyáván kiabálj rájuk kígyót-békát-liberálfasisztát.
Freewolf
@Anna Mária: Kun Béla: Először ő lövetet a Dunába embereket. Csak említem, Szálasi kitől tanult!
Tessék, áll a zászló neked! Hol hamisított Szakály? Én tényeket soroltam fel, a gugli is meggyőzhet, ha hitetlenkedsz!
Mécs Imrére gyáván? Elmondom én neki is, ha találkozom vele, de kinn az emlékműnél nem volt gyomrom szóba állni vele! Az eljárása pedig liberálfasiszta és arrogáns! Köszönöm, de én nem kérek belőle! Abból nem aki hamisítja a történelmünket!
Freewolf
@Anna Mária: Ja és mitől "teljesen jogos" a tiltakozásuk?
Anna Mária
@Freewolf: Gyáva dolog ám, amit csinálsz.
Itt liberálfasisztázol, hamis érveket próbálsz felsorakoztatni - még Kun Bélára is visszamutogatsz, ezt különösen viccesnek találom. :)))
Mit akarsz ezzel tulajdonképpen elérni?
Talán magad sem tudod.
Anna Mária
@Freewolf: Írtam már, hogy az emlékmű meghamisítja a történelmet, kisebbíteni igyekszik a magyar felelősséget - manapság sajnos ezt támogatja a politika olyan történészek segítségével, akik nem tartják be a szakmájuk szabályait.
A tiltakozás teljesen jogos: hiszen a történelemhamisítás senkinek nem érdeke ebben az országban. Az elkövetett bűnök bevallásának lenne éppen ideje.
Anna Mária
@Freewolf: Magyarország sajnos e tekintetben is elmaradott, nem képes még a saját történelmét sem feldolgozni. A hazugság minden téren átszövi a társadalmat, na meg az antiszemitizmus.
Freewolf
@Anna Mária: Az eszmecsere lényege a vita, az álláspontok ütköztetése.
Álla zászló neked. Milyen hamis érvekről írtál? Talán nem úgy volt, ahogy leírtam? Itt az alkalom, hogy címkézés helyett cáfolj, én megadom az esélyt neked!
Kun Béla: Az nem borzalmas, hogy a kommunista hős a Dunába lövetet embereket és Szálasinak ötletet adott, csak a nyilasok. Hol nem kettős mérce ez? Persze Szamuely hőstetteiről is szólhattam volna, de hagyjuk. A vörös terror és a nyilasok egy kottából játszottak!
Olvaslak, nehogy hiteltelennek nyilvánítsalak, akinek érzelmei vannak, de érvei nem! :-)
Freewolf
@Anna Mária: Állítom, hogy nem volt történelem hamisítás, érveim és a tényeket olvastad!
Magam semmiféle bűnt nem akarok bevallani, és nem érdekel semmiféle szembenézés, mert ezek tőlem független történések voltak. Persze a Direktórium tagjai 19-ben tán két kivételtől eltekintve zsidók voltak, így várom a MAZSIHISZ bocsánat kérését. Csak ha már a szembenézésnél tartunk!
Csizmás Kond
@Anna Mária: ...Marika...a történelem az történelem,azt meghamisítani nem lehet csak hazug adatokat közölni róla és elhinni azt...érted kislány ?
Magyarország tisztában van a történelmével sőt a Magyar nép is de sajnos akadnak olyan alacsonybittkapacitással gyártott egyedek akik a táppalízesített hamisságoknál nem ismernek egyebet és ezét folyton azt ismételgetik mint a kakukkóra.
Freewolf
@Csizmás Kond: Igen frappánsan megfogalmaztad, mit kell mondani, ha kifogy az ember az érvekből, vagy képtelen már cáfolni! Gratulálok! :-)
Anna Mária
@Csizmás Kond: Ostoba vagy és a stílusod kritikán aluli. Fölösleges nekem bármit írnod.
szandokan
@Csizmás Kond:@Freewolf: Haha, jól megfogtátok Marikát...:-))
Freewolf
@szandokan: Inkább szomorú vagyok! Nem kaptam érveket, tényeket és bár nekem is vannak indulataim, érzéseim, de a vitában nem szeretném használni őket!
Én csak vártam, hogy aki ellent mond az érveljen! Nem túl nagy elvárás!
szandokan
@Anna Mária: Ők legalább vették a fáradságot arra, hogy komoly érveket sorakoztassanak fel, amire csak annyit voltál képes szokásodhoz híven válaszolni, hogy ostobák, kritikán aluliak, meg fölösleges bármit is írniuk. Ezek nem cáfolatok. Szerinted miért nem jövök én elő hasonló érvekkel? Mert veled (veletek) csak arról lehet beszélgetni, hogy kinek hány gyereke van, feláll e még vagy nem, a prosti egy jó szakma...Na szóval ezért nincs értelme érdemi vitát folytatni egy nővel. Ez itt még nem a blikk:-)
Csizmás Kond
@Anna Mária: A lényeg hogy megértetted.
Freewolf
@szandokan: Személyeskedsz! Értelmetlen és kontraproduktív!
Anna Mária
@Freewolf: Dehogynem a történelemhamisítás most is folyik ezerrel.
Hol voltak a németek még az első és második zsidótörvény idején? Hol voltak, amikor a magyar zsidók deportálása megkezdődött?
Sehol. A magyarok önként és dalolva vagonírozták be szinte az egész vidéki zsidóságot.
Neked, mint minden magyarnak az lenne a dolgod, hogy igyekezz megismerni az országod valós történelmét, azon kellene igyekeznek, hogy megtudd, mire voltak képesek az elődeid, milyen ordas eszmék szolgálatában tevékenykedtek, nem pedig azzal próbálkozni, hogy a tényeket eltagadd.
De hát ehhez úgy látszik - sok társaddal egyetemben - gyáva vagy, inkább dühöngsz arra a néhány emberre, aki igyekszik a te figyelmedet is felhívni arra, hogy micsoda borzalom folyt Magyarországon, micsoda borzalmakra voltak képesek a "tisztességes, keresztény" magyarok.
Anna Mária
@szandokan: Te az a fajta hímnemű vagy, akinek semmi esélye sem lenne egy percig sem a fejlett világban. Ha egy valóban civilizált országban megengednél magadnak nyilvánosan egy ilyen nőket lenéző megjegyzést, azonnal repülnél a munkahelyedről és még kártérítésre is köteleznének. Az ilyenek csak az elmaradott magyar dagonyában életképesek és a büdös kölykeiket is hasonló primitív viselkedésre nevelik.
Freewolf
@Anna Mária: Az első és második zsidó törvény, bár nem volt úriemberi dolog, de senki életét nem veszélyeztette. Hátrányos helyzetbe hozta a zsidókat, de melyik állam nem hozott ilyet? Az USA még 1964-ben is apartheid volt. Mit kérjek számon akkor Horthyn?

A deportálások a németek kérésére történtek, mert azt állították, munkaerő kell nekik. Mikor Horthy megtudta, mi lett az elszállítottak sorsa, leállíttatta a deportálásokat. Csak Szálasi folytatta újra! A közigazgatásban dolgozók pedig erre kaptak utasítást! Az zavar, hogy az esküjükben foglalt kötelességüket elvégezték, mikor az utasításokat végrehajtották? Netán azt állítod, hogy tudták, mi lesz a deportáltak sorsa? Ezt jó lenne bizonyítanod, mert még az amerikaiak is csak később világosodtak meg!

Én ismerem az országom valós történelmét, de azt nem fogadom el, amivé a trendi vonal hamisítani akarja! Nem vagyunk bűnös nemzet!
A "tisztességes", "keresztény" magyarokra való megjegyzésed épp olyan visszataszítóan általánosító, mintha én arra hivatkoznék, milyen borzalmakat követtek el "becsületes, vörös" zsidók a magyarság ellen! A borzalmakat nem kollektívák, hanem emberek, egyes egyedek követték el! Ne követelj kollektív büntetést egy nemzetre, főleg olyanokra, akik nem is éltek akkor!
Sajnos állításaid ismét cáfoltam! Én nem dühöngök, sőt még ideges sem vagyok! Beszélgetünk és igyekszem udvarias lenni! Nem így látod?
Te viszont roppant indulatos vagy! Nem segíti elő a beszélgetést az indulat! Hidd el!
szandokan
@Anna Mária: A vezetőt, és egyben tulajdonost nem szokás kidobni...:-) Egyébként meg túl messzire mentél most, de észre fogod venni...
Anna Mária
@Freewolf: Érdekes módon, a német társadalom nagyon sokat profitált abból, hogy belátta: a polgáraik közül nagyon sokan rettenetes bűnöket követtek el.
Ugyanez történt Magyarországon: igenis, "tisztességes, keresztény" emberek váltak bűnözővé, mégpedig nagy számban. Ezt eltagadni gyávaság és nem szolgálja az ország érdekét.
Legalább próbálj meg tisztességesen vitatkozni, ne állíts olyasmit, amit nem mondtam. Én egy szóval sem követelek kollektív büntetést semelyik nemzetre. Próbálj meg elszakadni a prekoncepciódtól, hogy az olyanok, mint én, vagy esetleg Mécs Imre ilyesmit szeretne.
Hidd el, hogy a holokausztból mindenkinek tanulnia kell, és be kell látni, hogy a bagatellizálás ("nem volt úriemberi" az első és második zsidótörvény) rossz irányba vezet. Fel kell neked is ismerned, hogy az elterjedt antiszemitizmus és a zsidótörvények adtak alapot a magyar zsidóság nagy részének kiirtására.

Ugyan már: nagyon is felizgatttad magad Mécsék tevékenységén, egész hisztérikusan nyilatkoztál róluk! :))
Anna Mária
@szandokan: Mondtam már, hogy takarodj! Érts a szóból!
szandokan
@Anna Mária: Minek szólsz hozzám? Te provokálsz, de még ezt sem vagy képes észre venni.
Freewolf
@Anna Mária: "igenis, "tisztességes, keresztény" emberek váltak bűnözővé, mégpedig nagy számban. "
Nos, akkor csak azt mondhatom 1919-ben "rendes, vörös" zsidók gyilkolták a magyarokat és ezt folytatták 1945 után, nagy számban. Nincs ezen mit tagadni. A kommunizmus áldozatainak számát sem kell kicsinyíteni!
A holokausztot pedig hagyni kéne már végre, hiszen a magyarság sem sorolja naponta a sérelmeit! Aki viszont nem akar felejteni ne akarja már ezt a bűnbánatra hajazó fílinget ráerőltetni mindenkire!
Nem a zsidó törvények és az antiszemitizmus adtak alapot a zsidók kiirtására, hanem a nemzetiszocialista Németország agresszív politikája! Ezzel szembe kell nézni! Mindenki tud sérelmeket sorolni, csak van, aki nem tud szabadulni a múlttól!

Ismét minősítgetsz és címkézel! Ez a bevett vitakultúra nálad, hogy személyeskedéssel kicsikarj egy indulatos mondatot, majd megsértődhess? Előttem ez már ismert taktika!
Anna Mária
@Freewolf: Nézd, te azt szeretnéd bizonygatni, hogy a zsidó holokauszt Magyarországon jogos volt és semmi köze nem volt a magyarok széles körben elterjedt ocsmány antiszemitizmusához, sem a zsidótörvényekhez, meg úgy érzed, hogy bárki bármit is rád szeretne erőltetni, na meg úgy gondolod, jobb lenne már hagyni azt a vacak holokausztot, igaz, nem kérünk érte bocsánatot, de hát a zsidóknak kutya kötelességük anélkül is megbocsátani, akkor javaslom, hogy haladj el szépen a kurucinfóra, ott a sértett mélymagyar jobbikosok között biztos megértésre fogsz találni.
Én nem sértődöm meg, én a butaságot és a gondolkodásra való képtelenséget utálom.
Freewolf
@Anna Mária: Mikor írtam olyat, hogy a holokauszt szerintem "jogos" volt? Mivel lehet egy népirtást igazolni?
Én annyit állítok, mindenkinek megvannak a sérelmei, a zsidóknak és a magyaroknak is! Ideje lezárni a múltat és hagyni a sebek tépkedését jajgatva!
Tény, hogy Horthy igen sokat tett a zsidókért. A deportálásokat leállította, miután megsejtette, hogy megölik őket! Akkor Magyarország miért kérjen bocsánatot? Nekem nincs miért, mert nem terhel felelősség! Mint írtam egyének követték el a borzalmakat, kérjenek ők bocsánatot, vagy az egész zsidóság a kommunista érában elkövetett borzalmakért, ha a kormány bocsánatkérésére vágyik!
Netán a magyaroknak kutya kötelességük megbocsátani? Honnan ez az arrogancia?
Vagy a MAZSIHISZ is megköveti a magyarokat és akkor azt mondom, kérjen a kormány is bocsánatot, vagy feleljtsük már el ezt a nevetséges elnézősdit!
Úgy látom rögzült nálad ez a "bűnös nemzet" elképzelés a magyarsággal szemben, hát nem fogjuk elvállalni! Mindenki őrizze a maga gyászát és ne mutogasson, mert visszamutatnak! Bizony ilyen ez, ha mindenki egyenlő!
Anna Mária
@Freewolf: Sajnálom, de az a helyzet, hogy a "vörös zsidók" tetteivel igyekszel magyarázni a magyar "keresztények" tetteit. Mert te ugye nagyon jól tudod ám mindig, anélkül, hogy az illetők a tudomásodra hoznák bármilyen módon, hogy ki a zsidó. Neked az is nagyon fontos, hogy a vörösök közül ki volt zsidó, nem bírod ki, hogy rá ne mutass erre a szerinted fontos körülményre. Ez sajna hungarikum, a magyarok között minden korban nagyon sokan vannak, akik mások származását, vallását gondosan számon tartják. Csak hát ez a holokauszt után - már ha az ember ismeri a történetet és azt a nézetet vallja, hogy ilyesminek soha többé nem szabad előfordulnia -, többé nem mehet, és akik mégis ilyesmivel vannak elfoglalva, a civilizált világnak csakis a megvetésére számíthatnak.
Nálad rögzült a "bűnös nemzet" elképzelése, teljesen figyelmen kívül hagytad ugyanis, amit feljebb írtam, hogy én aztán ilyesminek nem vagyok a híve. Ennek ellenére megint rákezdtél, mint egy automata.
Nem tévedsz, nincs egyenlőség. A tettes és az áldozat sosem egyenlő.
Az a tettes pedig, amelyik még ráadásul a felelősségét sem ismeri el, nagyon ócska fajta.
Mondom, ha megértésre vágysz, húzz a kurucinfóra. Vannak ott elegen hozzád hasonló gondokodásúak.
Anna Mária
Nem, tévedsz - bocs, kimaradt egy vesszőcske.
pbalage
@szandokan: Te szandokánkám! Milyen gyógyszert szedsz mostanában, hogy ennyire bírod az Orbán Viktort?
Receptre-e van, vagy simán adják a patikában?
Freewolf
@Anna Mária: 16.13.-ra
Igazán felüdítő szembesülni a kettős mércével és a demagógiával! Te emlegettél "tisztességes keresztényeket", akik nagy része felelős a hazai népirtásért. Erre megemlítettem a "vörös zsidókat", ami már szúrta a szemed! ("Neked az is nagyon fontos, hogy a vörösök közül ki volt zsidó, nem bírod ki, hogy rá ne mutass erre a szerinted fontos körülményre.")- Naná, hogy fontos körülmény, ha vádolod a keresztény magyarságot! Te kezdted és nem tetszik a visszavágás?
Végül: tettes- áldozat. Te és én sem nem vagyunk sem áldozatok, sem tettesek! A magyarságra akarod ráhúzni, hogy nézzen szembe a bűneivel! Nekem és az ország döntő többségének nincsenek bűneink! Nekünk nincs mivel szembe nézni! A szembenézést aktuálisabb ügyben kéne megejteni! Például a gázai népirtás! Az izraeli- magyar kettős állampolgároknak lenne mivel szembe nézni és lenne miért bocsánatot kérni, hogy nem emelik fel a szavukat a gyilkosságok és az apartheid ellen! Tényleg nem egyenlő a tettes az áldozattal! Vagy említsem a török segélyhajók személyzetének a legyilkolását? Lehetne sorolni és lenne miért az egész világ előtt szégyenkezni a keresztény magyarság megvádolása helyett!
Inkább a történelmet tanulmányozd, mert komoly hiányosságaid vannak! Gyakorlatilag egy szóval nem tudtál cáfolni, csak ingerülten antiszemitázol, meg holokausztozol! Nekem ez nem érv!
Anna Mária
@Freewolf: A büszke keresztények azok, akik kényszeresen számon tartják mások származását.
Egy országnak kutya kötelessége szembenézni a saját történelmével, nem pedig eltagadni azt és a felelősséget gyáván másra hárítani.
Te is csak egy antiszemita vagy, aki a zsidók iránt érzett elvakult gyűlöletétől nem képes gondolkodni. Folyamatosan azon pörögsz, ki a zsidó, és abban a tévedésben leledzel, hogy a zsidókban megtaláltad minden szenvedésed, sikertelenséged okozóját. Teszed ezt a holokauszt után, ami neked nem mond semmit. Csak azt szeretnéd, hogy téged ne zavarjanak vele, ne is beszéljenek róla.
Nézd csak meg Németországot: ott elvégezték azt a munkát, amit Magyarország még el sem mert kezdeni, feldolgozták, megértették a történelmüket. Tanultak a múltból. Ott nincsenek is hozzád hasonló megveszekedett zsidógyűlölők. Ott közmegegyezés van abban, hogy senkit nem lehet a származása alapján diszkriminálni, megtanulták, hogy az ilyesminek nincs helye egy civilizált országban.
Magyarország távolodik a civilizált világtól, többek között azért, mert sok a hozzád hasonló gyáva, mindenért mindig másokat okoló, felelősséget vállalni képtelen, gyűlölködő alak. Hát csak hajrá, csináld, csináljátok, gyűlölködjetek, zsidózzatok - megláthatjátok, hova juttok vele.
Magyarországnak igenis, lenne mit feltárnia, lenne mit feldolgoznia.
Ehh, gyáva népség...
Freewolf
@Anna Mária: Tévedni méltóztatsz! Nem én kezdtem el kutakodni, ki a zsidó, hanem te "tisztességes keresztényeztél"! Neked szabad, sőt elvárható, hogy keresztényezz és vádaskodj?
Azt is leírtam már, hogy Magyarország és annak vezetője Horthy igen rendesen és tisztességesen bánt a zsidókkal. Történelmi tényeket soroltam, amelyre nem hoztál ellenpéldát.
Most meg én vagyok az antiszemita, mert védekezni merek a vádaskodás ellen? Rámutatok a tévedésekre, hazugságokra? Egy magyargyűlölő csak vádaskodni, vagdalkózni képes, tények, érvek hidegen hagyják! A németeknek is mivel kell szembe nézni? Szinte már egy sem él a régi nácik közül. A hetvenes években születettek pedig nem bűnösök! Nem terheli felelősség őket!
Az olyan gyáva vádaskodó, aki egy nemzetet rágalmaz, mitől lenne annak a része? Az egri csillagokban is Hegedűs hadnagy sorsa a kötél lett, mert elárulta a sajátjait! Jó lenne a magyarságot nem diszkriminálni vallása miatt és befejezni a keresztényezést, mert lám, van rá válasz, csak a buta gyávák képtelenek érveket felhozni, aztán meg szűkölnek! Alja népség a magyarságot ostorozók, érvtelenek és az a mély gyűlölet sosem alszik ki bennük! Kuporogjanak csak rettegve a becsomagolt bőröndjeiken, mi itthon vagyunk és nem rettegünk! Köszönjük, jól érezzük magunkat a hazánkban!
szandokan
@pbalage: Panadolt, amikor fáj a fejem. Nem receptköteles.
Anna Mária
@Freewolf: Magyarország éppen folyamatosan nagy mellénnyel kereszténynek nevezi magát, nem először a történelemben - talán hallottál már ilyesmiről. :)))
Nem soroltál történelmi tényeket, már bocs. Nem történelmi tény, hogy Horthy a zsidókkal rendesen és tisztességesen bánt volna. Nem nevezhető rendesnek és tisztességesnek, ha egy állam a saját állampolgárait idegen hatalomnak szolgáltatja ki.
A keresztény magyarok tevőlegesen vettek részt a zsidók kiirtásában, ez viszont történelmi tény, méghozzá számodra-számotokra igen kellemetlen tény.
Egy ország egy közösség, és a közösség tagjai nem függetlenek egymástól.
Egy közösségnek kutya kötelessége szembenézni azokkal a szörnyűségekkel, amit a tagjai elkövettek. Ezt a németek megtették, óriási hasznukra van, civilizált és megbízható, gazdag országgá váltak. Ezzel szemben a magyarok gyáván eltagadják a felelősségüket, hatalmas energiákat fordítanak a hazudozásra, a mások vádolására, a felelősség áttologatására, még történelemhamisító emlékművet is állítanak az éj leple alatt.
Te is itt hisztériázol, nyomod, hogy te semmiért nem vagy felelős, téged bántanak azzal húszan, hogy tiltakoznak a nyomorult hazug emlékműnél.
Fel sem fogod, hogy egy közösség tagja vagy és így közösségi felelősséged van. A saját közösségedet rongálod és még észre sem veszed.
De mondom, ha ez neked-neked így jó, és megfelel, akkor csak csináld-csináljátok. De a következmény a ti felelősségetek lesz: egy elszigetelt, mélyszegény, civilizálatlan, gyúlölködő ország Európa közepén.
Freewolf
@Anna Mária: Nos, ha keresztény Magyarország, akkor nem illő keresztényezni.
Horthy tisztessége: Olyanról nem hallottál, hogy a történéseket az adott kor társadalmi és politikai közegébe kell értelmezni? A tisztességes eljárás az volt, hogy Horthy fogadta a lengyel zsidókat, katonákat 1939-ben. A németeknek munkára adott át zsidókat és nem verette agyon az embereivel, mint a szlovákok, vagy a románok. Mikor rájött, mi folyik azonnal leállította a deportálásokat! Ugyan ez volt a Kemenyeck- Podolszk térségébe deportálzt nem magyar állampolgárokkal. Mikor értesült az SS egységek kivégzéseiről, azonnal beszüntette a deportálást és a németek tomboltak.

"A keresztény magyarok tevőlegesen vettek részt a zsidók kiirtásában, ez viszont történelmi tény, méghozzá számodra-számotokra igen kellemetlen tény." Erre mondtam én, hogy miért általánosítasz? Egyes nyilasok és nácik voltak azok, akik vagy elestek a háborúban, vagy később felakasztották őket! Erre mondtam, a kommün alatt a vörös zsidók követtek el borzalmakat! Azonnal prüszköltél! Én is tudok általánosítani ám!

Váltottunk már szót az emlékműről is és eléggé csendben voltál a tények és érvek felsorolása után! Nem az emlékmű hazug, hanem Mécs és az a minoritás, aki támogatja magyargyűlölő mozgalmukat! Nagyon pici csoport az és a hisztit inkább felőled érzem!

Amennyiben a közösség kollektív felelősségét hangsúlyozod, figyelmedbe ajánlom Izrael háborús bűneit. Nem olvastam, hogy a mazsihisz elhatárolódott volna! Majd ha ők bocsánatot kérnek 1919-ért és a palesztinokért, akkor az én vezetőim is megtehetik a zsidóságnak. Addig ebben nincs mit keresnünk, mert vagy mindenki kollektíven bűnös és majd reggelig bocsánatotkat kérünk egymástól, vagy a valódi bűnösöket nevezzük meg és tesszük őket felelőssé! Ez a véleményem!
Anna Mária
@Freewolf: Akármennyit is vered azt a szerencsétlen billentyűzetet, minden pillanatban azon igyekszel, hogy a magyar felelősséget másokra told.
Ennek a gyávaságnak állított emlékművet az Orbán-kormány, amit még felavatni sem mert.
Nem érted, hogy a közösség tagjaként mindenkinek van felelőssége a közösség tagjainak cselekedeteiért és ezt a felelősséget azért alapvető kötelesség vállalni, mert egyébként nem lehetséges tisztán látni és a múltból levonni a megfelelő következtetéseket.
Mondom, ha ez neked megfelel, ha azzal vagy egyfoglalva például, hogy a nyomoronc Horthyt mentegesd, akkor lelked rajta. Ha zsidózni van kedved, azt is megteheted a mai Magyarországon egészen nyíltan. Ha történelmi eseményeket hamis színben szeretsz feltüntetni, azt is szabad, sőt, kívánatos.
Azzal sem kell törődnöd, hogy ennek az ostoba, gyáva hozzáállásnak mi lesz a következménye, mivé fajul Magyarország. Csináld csak, de aztán ne csodálkozz, hogy a civilizált embereknek egyszerűen felfordul a gyomra az állandóan sértett, hazudozó Magyarországtól.
Freewolf
@Anna Mária: Horthyról és a korról én tényeket közöltem! Nem kaptam viszont tőled tényeket, hogy ne lenne igazam! A mert "csak" nekem nem érv, vagy tény, lehet a te köreidben ez a menő! :-)
Kollektív felelősség: Ha úgy látod, hogy akár egyetlen keresztény magyar gyalázatos tetteiért az egész közösség felelős, akkor ez minden nációra, vallásra vonatkozik. A bűnös keresztények miért kérjenek bocsánatot a bűnös zsidóktól?
Van hivatalos holokauszt emléknap, van terror háza, akkor mi kell még?
Magyarország civilizált és nem szeretik a lakói, ha egy minoritás a történelmét hamisítja és az államférfiait gyalázza!
Horthynak a mazsihisz vitt koszorút és Portugáliában a hálás zsidók látták el pénzzel! Erre mit tudsz válaszolni, vagy csak terelsz, mint rendesen?
Anna Mária
@Freewolf: Nyugodj már meg, teljesen fölösleges az antiszemitizmustól megőrülve teleköpködnöd a netet. Röhejessé teszed magad.
Magyarország sajnos már nem civilizált, éppen azért, mert te meg a hozzád hasonlók fröcsögik tele a közéletet a gyűlöletükkel, meg azt szajkózzák, hogy mindenért valaki más a felelős, a csóri magyar mindig csak áldozat.
Nagyon sokszor fordul elő, hogy eleinte értelmesnek tűnő magyarokból egyszer csak kitör a zsigeri gyűlölet, a legváratlanabb helyzetekben kezdenek trianonozni, cigányozni, zsidózni. Vigyázni kell velük.
Mondtam már, menj te szépen a kurucinfóra, ott megtalálod a társaságodat, akik hasonlóan "gondolkodnak", mint te. Hajrá Magyarország! Gyönyörű jövőnek nézel elébe!:)))
Freewolf
@Anna Mária: Drágám! Az a röhejes, aki a történelmi tények ellenében fújja a magáét és magyarokat gyalázkodva köpköd! Én tényeket sorolok és érveket! Te ingerült vagy és hajtogatod a magadét anélkül, hogy egyetlen érvet, vagy tényt hoznál!
Magyarország civilizált, hiába fröcskölik le gyűlöletükkel és műrettegésükkel egyesek!
A hozzád hasonlók inkább a Sabbathra kattintsanak, ha szajkókat keresnek gondolatok nélkül!
Drágám!
Kis hal vagy és nem vagy vitapartner! Amit betanultál szöveget, a rasszistafasisztaantiszemita itt nem megy el bizonyítékok nélkül! Fuss Forest, fuss! Több úgy látom nem telik tőled!
Anna Mária
@Freewolf: Te komolyan gondoltad, hogy egy olyannal, aki az emlékmű kapcsán elkezdett hisztizni, hogy a "liberálfasiszták" őt zavarják és kényszerítik, bármiféle történelmi vitába belekezdek? Az ilyenekkel nem lehet vitázni, hiszen a tények soha nem érdeklik őket. Egy olyan ember, aki nem veszi észre a csúfos történelemhamisítási szándékot annál a randa emlékműnél, képes lehet-e arra, hogy történelmi eseményeket a helyükön kezeljen? Hát nem. Te ezért nem vagy vitapartner, és csak röhögni lehet a buta elvakultságodon.
Neked a kurucinfo való - pl. az is fantasztikusan civilizált dolog egy országtól, hogy egy olyan mocskot szépen hagy működni.
Ez a "drágázás" is olyan primitív, olyan idejétmúlt, olyan nyomoronc...
Freewolf
@Anna Mária: Tündérbogár!
Az újabb liberálfasiszta attitűd- nem vitázok, mert a tények nem érdeklik a vitapartnert! Bocsika! Milyen tényt említettél, mert tőled egyet sem olvastam, azokat csak én soroltam fel! Meg se bírtál mukkanni, mikor felsoroltam, miért hazugság az emlékművel kapcsolatban történelemhamisítást rikoltozni!
Sajnos az érvtelen, buta és primitív gyalázkodás és személyeskedés nekem nem vita alap!
Írtam- ott a Sabbath az agyatlan szajkóknak és a manipulátoroknak!
Nem fogsz vitában részt venni, mert tudás és érvelés technika kéne hozzá és logika! Csúnyán alulmaradtál, most meg fröcsögsz, vádaskodsz, meg antiszemitázol! Azt hiszed, az mindenre varázsszó, ha kimondod?
Nevetséges vagy és vitaképtelen! Nem szertetem, ha megmorogják a hazámat! Nem is szoktam hagyni, csak nekem van mivel gondolkodnom! :-)
Anna Mária
@Freewolf: A hazádat sikerült nevetségessé és érdektelenné tennetek az állandó panaszkodásotokkal meg sértettségetekkel, másokra mutogatásotokkal, az antiszemitizmusotokkal.
Mutattam ma a kommentjeidet egy külföldi barátomnak, teljesen el volt képedve, hogy a magyar értelmiségiek között van olyan, aki ilyen mélyre süllyedt. A "liberálfasisztázásod" különösen megdöbbentette.
Mondtam, vonyíts inkább a kurucinfón a falkáddal, oda való vagy.
Mézike
@Csizmás Kond: alacsonybittjkapacitás...:-)
Cirmi! Ezért érdemes volt benézni...:-)))))
Mézike
@Anna Mária: Küldök neked linket mit jelent a liberálfasizmus. De mivel nem olvasod el bemásolom a lényeget. Ha hamarabb megtetted volna és megnézd mi ennek a szónak az értelmét sikerült volna nem hülyét csinálni magadból. De mivel hatalmas gőgödben nem nézted meg egyenesen következtették a fasizmusból...

www.magyarmenedek.com/products/7436/Liberalfasizmus_-_Jonah_Goldberg.htm

De mit is jelent valójában?
Nem lehet, hogy a fasizmus igazi örökösei valójában azok, akik roppant kedvesnek és progresszívnek gondolják magukat: a liberálisok?

Jonah Goldberg érdes, figyelemfelkeltő amerikai bestsellere régi mítoszokat lerombolva fedi fel, hogy miért a baloldalról erednek az életünk feletti ellenőrzést célzó legalattomosabb próbálkozások, a dohányzás betiltásától a biztonsági kamerákig. A történelmen és kultúrán végigtekintve meglepő példákon - Woodrow Wilson rendőrállamától Clintonék személyi kultuszáig, a hatvanas évek radikális diákjainak militarista divatjától Hollywood totalitárius esztétikájáig - mutatja be, hogy éppenséggel a progresszivizmus és nem a konzervativizmus szellemi gyökerei azonosak a fasizmuséival.
Mézike
@Freewolf: Jajj te szegény! :-)
Tündérbogár, drágám...
Freewolf
@Anna Mária: "A hazádat sikerült nevetségessé és érdektelenné tennetek az állandó panaszkodásotokkal meg sértettségetekkel, másokra mutogatásotokkal, az antiszemitizmusotokkal. "

Istenem, ez a freudi elszólás-"a hazádat". Bizony így van, ez az én hazám és úgy látom nem a tied! És ha már a panaszkodásnál tartunk, ki retteg, vinnyog és követel tőlünk "szembenézést", valamint követeli, hogy olyan torz, hazug szemüvegen át lássuk a történelmünket, ahogy ők akarják? Saját dugádba dőltél! Az izraeli barátod félelem huhogása meg annyira hidegen hagy, hogy említeni is kár!
Engem az lep meg, hogyan tudnak a csótányok szétfutni, ha fény éri őket! Meghallják a liberálfasiszták, hogy lelepleződtek, azonnal nyüszíteni kezdenek!
A végén pedig, mint a német konyhában a generál szósz, jön az antiszemitizmus! Neked szabad magyarellenesnek és kereszténygyűlölőnek lenned, de ha hoznak egy történelmi párhuzamot, na akkor antiszemitizmus! Szánalmas és a magyarság soha nem hagyja, hogy így mocskolják, manipulálják és gyalázzák!
Javasoltam már, szűkölj a Sabbathon, mit keresel rendes, becsületes, hazaszerető magyarok között?
Anna Mária
@Freewolf: Gratulálok, lenyomtad a napi antiszemita hörgést, biztos kielégültél. Szó sincs freudi elszólásról: te beszélsz állandóan baromi patetikusan Magyarországról, mint a hazádról.
Hát akkor legyen neked.
Sajátítsd csak ki, próbáld meg te meghatározni, hogy ki az igazi, rendes, becsületes, hazaszerető magyar és ki nem.
Zsidózz csak, és aki nem ért veled egyet, azt tartsd zsidónak, emlegesd a Sabbathot, gúnyolódj rajta.
Tagadd le a keresztény magyarok zsidók ellen elkövetett bűneit, tapsikolj azoknak, akik meghamisítják a történelmet.
Csináld csak, építgesd a szép új magyar náci világot, manapság találsz hozzá elegendő társat.
Csak ne felejtsd el, hogy a magyar még az EU-ban, sok-sok támogatással is alig tud megélni, és hiába hitlerkedtek sokan, az ország nem rendelkezik német kvalitásokkal. A kis náci Magyarország semmit, de semmit nem fog elérni egymaga. Mert a hozzád hasonlók tevékenysége következtében magára fog maradni, elszigetelődik, manapság a kutya sem kiváncsi Európában az ilyen tanulni képtelen, simlis, büdös lábú, neveletlen és folyamatosan gyűlölettől fröcsögő társaságra.
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@Freewolf: Elfelejtettél éljenszálasizni! :)))
Egyébként, ha minden magyar olyan ocsmány gondolkodású lenne, mint te, már rég lehúzhatta volna az ország a rolót. De szerencsére a te fajtád csak egy elenyésző kisebbség.
Anna Mária
@Freewolf: Jut is eszembe, vésd csak föl szépen a kis naptáradba, hogy ma van a 70. évfordulója a Wehrmacht feltétel nélküli kapitulációjának.
Jó, ha mindig fejben tartod, hogy a náciknak csúnya végük szokott lenni.
silber13
@Freewolf: 08:01-re: Remek! Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy porokat és egyéb medicinákat szedsz abnormalitásod, szinten tartására?:-)))
Freewolf
@Anna Mária: Gyanítom, ha mindenki ilyen gondolkodni képtelen, hungarofób gyűlölködő lenne, nem tűrnék meg szép hazámba! Szerencséd, hogy toleránsak vagyunk, mi magyarok!
Anna Mária
@Freewolf: A magyarok szerencsére sokfélék, a hozzád hasonlók intoleráns nacionalista őrültek kevesen vannak.
Freewolf
@Anna Mária: Mi valódi liberálisok vagyunk, nem a magadfajta liberálfasiszta gyűlölködők! Látod, megtűrünk a hazánkban, de azért néha rámutatunk, hol a helyed! Mikor elszemtelenedtek, kell a törődés nektek!
Anna Mária
@Freewolf: Nyugi, ezeket a baromságokat elmondtad már egy párszor. Rossz náci duma.
Nem vagy/vagytok rá felhatalmazva, hogy meghatározd/mehatározzátok, kinek van helye Magyarországon.
Ebbe sajnos bele kell neked is nyugodnod, bármilyen nehéz is, hiába kapálózol, ez már csak így van és így is marad! :)))
Freewolf
@Anna Mária: Felőlem ott élsz és hirdeted a liberálfasiszta elveidet, ahol akarod! Azt ne várd el, hogy magyarnak tekintselek! Volt egy freudi elszólásod a hazámat illetően, így kilóg a pata a csuha alól! Szegény ember, te! Pocsék lehet, ha valakinek nincs hazája! :-(
Anna Mária
@Freewolf: No még egyszer, utoljára:
Nem volt freudi elszólás. Ezt már egyszer elmagyaráztam neked.
Teljesen mindegy, hogy te a hazádat hogyan képzeled el. A valóság ugyanis lényeges dolgokban tér el az elképzeléseidtől.
A hazád ugyanis nem olyan ország, ahol te és a hozzád hasonlók határozzák meg, ki a magyar.
Ha jólesik, ne tekints magyarnak, de ez akár maradhat a te édes titkod is. Nem muszáj ám nyilvánosságra hoznod, hogy egy náci eszmékre izguló pszichopata vagy.
Nem olvaslak el többé, meguntalak.
Freewolf
@Anna Mária: Nekem is ennyi volt! Elegem van a liberálfasisztákból!
spu00
@Freewolf: Sajnos nem lehet olyan emberekkel vitatkozni akiknek fogalmuk sincs a történésekről, azok tartalmával. Ezek ML egyetem szerezték ismeret anyagukat, s ezt tartják mérvadónak, s nem tudják felejteni, még ha tények mást is mutatnak. Ha valaki a Numerus Clausust első zsidó törvénynek deklarálja, melyben a zsidó szó el sem hangzik, de első zsidó törvénynek mondják, az egy zöld citrom mely soha sem érik meg.Ezeket szerintem fizetik, mert ennyi butaságot össze hozni ingyen, szórakozásból nem lehet, de élvezet olvasni őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.