Hajnali fél 3-kor elérte a magyar-osztrák határt az első migránsokkal teli busz, amely szombatra virradó éjszaka indult útnak.

Az MTI tudósítója látta, ahogy a migránsok sorban szállnak le a buszról. A határon gyalog mentek át. Az osztrákok tapsolva, éljenezve fogadták őket "Welcome" feliratokkal. Az önkéntesek étellel és itallal kínálták őket.

Átért az első busz Ausztriába: éljenezve, tapsolva fogadták a menekülteket

Mindeközben az M1-es autópályán a zsámbéki lehajtónál várakozókat is értesítették. Így egyre többen kezdtek ott felszállni. Csak a zsámbéki lehajtótól mintegy 10 busz indult útnak tele emberekkel.

136 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa
Elképesztő, hogy a jómód és a kényelem, hogy lenyugtatja az embereket, semmi veszélyérzetük, naivak és óvatlanok teljesen... elhiszik, hogy EZ MIND MENEKÜLT, HOLOTT NYILVÁNVALÓ, HOGY A FELE SEM AZ... hanem több mint fele, élősködő megélhetési álmenekült, csaló illegális migráns söpredék, és van köztük bőven iszlámállamos terrorista is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szeparepa
Elképesztő, hogy a jómód és a kényelem, hogy lenyugtatja az embereket, semmi veszélyérzetük, naivak és óvatlanok teljesen... elhiszik, hogy EZ MIND MENEKÜLT, HOLOTT NYILVÁNVALÓ, HOGY A FELE SEM AZ... hanem több mint fele, élősködő megélhetési álmenekült, csaló illegális migráns söpredék, és van köztük bőven iszlámállamos terrorista is...
fekete
Tapsolva fogadtak??? Tudjuk,89-utan,milyen tapsolva va'rtak az osztra'kok a Keletieket.
Tele volt a t---kuk,par honap utan.germanokat,Markelekat,meg sem emlitem! Belejuk fognak
me'g rugdosni is!
wagabund
..."Az osztrákok tapsolva, éljenezve fogadták őket "Welcome" feliratokkal"...

langszam ...langszam...mondom én...az osztákok aludtak...

mire felébred a zöme, már túl vannak a menekültek a bécsi bevásáráson is, elindultak berlin felé..
így könnyű..

pár hét, és igen fájdalmas lesz az ébredés...úgy a menekülteknek, mint a befogadóknak...
ipan54
Ha-ha ! Fogadák csak ! Kiváncsi leszek mit tesz a német majd ennyi menekülttel . Nem a nép , hanem a vezetőjük ! Akkor ezután meg küldjenek különvonatokat értük , akár a szerb határra és kész!
Toby
Mintha a csubakka pofára eset volna, no meg a szíjjártó is ! Itt a válasz a nagy pofával feltett kérdésre !
1magyar
@Toby: Majd esel te még pofára, csak az a baj, hogy mi is akik nem örülünk a pályaudvari robbantásoknak.
Bezzeg a múltkor Bécsben nem örültek a terroristának aki a vonatpályaudvaron akart robbantani.
Na ezekkel számolhatnak!
Toby
@1magyar: Ezt soha nem fogod tudni megakadályozni; semmilyen regisztrációval, vagy más rezsimintézkedéssel ! A táborok hatékony őrzését kell megoldani. És mi van, ha egy idióta magyar, családírtó mészáros okoz gondot ?
Aki robbantani akar, az nem táborban él és nem menekült !
1magyar
@Toby: A regisztrációt nem a kormány találta ki, ez a dublini egyezmény. Ha nem tartjuk be, kiesünk a schengeni övezetből. ezt mondta Merkel. Ha meg betartjuk, gonoszak vagyunk.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
1magyar
@Toby: Nem vagy képben, csak gyűlölködsz. Olvasd el a dublini egyezményt, talán felfogod miért akarnak regisztrálni.
Bár lehet, hogy megéri lassan kilépni a schengeni övezetből.
Toby
@1magyar: Nem a regivel van a gond, hanem a töketlen, kapkodó, tervszerűtlen ide-oda kapok-kal !

A kérdés továbbra is kérdés, regiztek a buszok utasai, vagy sem ? Merthog az egyik kifogás pont a regisztráció el nem fogadása volt !
Ausztria jól tökön rúgta a csubakkát !
1magyar
@Toby: Na és ott nem mennek a táborba se?Vagy a németeknél? Bár ott lehet, hogy mire odaérnek felgyújtják a szállásaikat.
eszegfu
@Toby: 7:20 Hát tényleg ilyen a magyar?! Az még megértem: örülnek, hogy nem nálunk maradnak a menekültek... azt viszont nem értem: miért kárörvendenek már előre a szomszédos országon, hogy mennyire "megjárják" majd ezt a befogadást?! És mintha még mindig az lenne a fontos: rettegjenek az emberek, ha nem mi, akkor a szomszéd. Akiben eleve "genetikailag kódolva" van akár a tulzott féltés, akár a félelem, annak az embernek pont elég baja van ezzel megküzdeni nap, mint nap. Akiben mindezek csak az "egészséges" mértékig van benne, azokban bizony ezek az érzések erősödnek. Talán abba kellene már hagyni...
Toby
@1magyar: és az téged vajon miért zavarna, hogy a németeknél mi lesz a menekültekkel, hisz legnagyobb gondod az, hogy itt vannak, most már az is, ha a németeknél ?
1magyar
@Toby: Nem zavar, legalább hazajönnek a gyerekeink, mert nem lesz ott munkájuk.
Feraj49
Majd meglátjuk 1 év múlva is tapsolnak ? ! Mikor a török vendégmunkásokat is haza akarták küldeni. Most hirtelen befogadóak lettek ! ? A robbantgatások,jogok követelése után majd más lesz a véleményük.Akkor is visznek élelmet ? A magyarok is vittek !.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
dr lópicigáspár
Nehogy azt higgye valaki, hogy az osztrákok várták éljenezve, tapsolva a menekülteket?!?!?!?
Azok éljeneztek, akik már átértek, vagy akik már ott vannak egy ideje, vagy akik már ott élnek.
eszegfu
@1magyar: 7:55 Azt hiszem, ezt a gondolatot kissé "elkapkodtad"... valóban jó lesz, ha kint nem lesz munkájuk a fiataloknak és hazajönnek a gyerekeink... itthon pedig lesz munkájuk, igy gondoltad?!
Nemezis
Magyarország évszázadokon keresztül saját testével védte Európát a keletről érkező mongol, és mohamedán hódítóktól sikeresen. A tengernyi magyar vérért, életért soha semmi segítséget, vagy köszönetet nem kapott európától. Inkább hátba támadták az országot amíg a keleti végeken élet-halál harcot vívtak katonáink. Most úgy látom ugyan az a helyzet. Ne essünk ugyanabba a hibába mint régen.
verum
Akkor most én is belépek a helytelenítők és "rettegők" közé.
Mert nem lesz ez így jó. Ez így nem emberség, hanem felelőtlenség. Ellenőrizetlenül, bárki beléphet legálisan az európai országokba. Ennek tényleg nem lesz jó vége. Nem így kellene. Az ellenőrzést meggyorsítani, kiépíteni és csak azt átengedni, akit lehet. Mert így tényleg elképzelhetetlenül sokan fognak ide tódulni, akkor is, amikor a németeknél és osztrákoknál meg megtelt táblát fognak kitenni.
Mert itt most nem a német fal omlott le, ahol két azonos nép találkozik.
Olvassátok el, ez egy érdekes cikk, félő, hogy a történelem ismétli önmagát:
www.hetek.hu/hatter/201509/hogyan_lett_buda_az_iszlam_haza
Macskaszem
Majd az lesz a vicces, ha a németek elviszik innen az összeszerelő üzemeiket, hogy a migránsoknak munkát tudjanak adni.
Zsoel
Igazán? Az imént beleolvastam a legnagyobb osztrák újság, a Kronen Zeitung idevágó cikkei alatti kommentárokba - mit mondjak, "tapsoló" és "éljenző" embereket nem láttam. Általában pozitívan említik Magyarországot és Orbánt (amiért mi legalább megpróbáltunk tenni valamit a helyzet kezelésére), és szidják a saját kormányukat meg Merkelt, mint a bokrot. A bevándorlók áradatát egységesen és egyértelműen elutasítják, tapsról és éljenzésről szó sincs.
1magyar
Most érzem először, hogy nem biztos, hogy jó nekünk maradni az Unióban. Merkelnek ha választani kell Mo. és a menekültek között akkor ezek szerint ő azokat választja.
Mert az sosem zavarta, hogy nálunk a munkanélküliek havi 70 euróból élnek, míg a német cégek az alkalmazottaknak az ő ottani béreik 1/5-ét sem fizetik.
verum
@1magyar: - akár maradunk az Eu-ban, akár nem, az áradattól nem fogunk megmenekülni mi sem. És nekünk akkor sem lesz jobb, ha az Eu rádöbben, hibát követett el. Nem tudjuk függetleníteni már magunkat sehogy sem ettől.
eszegfu
@Toby: 7:56 Valóban: a sapka tipikus esete! Most ügy tünik: emberségből már előre sajnálják az osztrákokat és a németeket... pedig inkább egy esetleges rossz bekövetkezéséért sajnos azt kell mondanom, hogy kárörvendenek ... nem tudom mire jó ez...
verum
@1magyar: - sőt, ha nem leszünk Eu tag, akkor az áradat sokkal tovább itt reked, mert erre fognak jönni, legfeljebb a szlovén zöld határ felé megy majd a tömeg és nem az osztrák határra.
1magyar
@verum: Ha kilépünk vagy kidobnak bennünket az eu-ból bevezethetjük még a halálbüntetést is.
Aki pedig engedély nélkül áttör a határon, lelőni. Nem fognak ellenőrizetlenül bejönni az biztos.
Odaballagnak a határátkelőkhöz és regisztrálnak ha akarnak.
1magyar
@verum: Na meg akkor mi is megtehetnénk azt amit a szerbek, átszállítjuk őket az osztrák határig és csók!
Toby
@verum: Azért messze nem ugyanaz a helyzet, mint Buda elfoglalásakor ! Valószínűsítem, hogy a muszlim világot nem fogja Európa beengedni, sem csellel, sem anélkül, részben mert az igen nagy terheket jelentene még egy valóban jól teljesítő nyugat-európai országnak is, részben, mert ekkora munkahely/segélyigényt nem képes kielégíteni !
Gyanítom, hogy lesz egy limit - akár országonként is - aztán se ki, se be, dublini szerződés ide, dublini szerződés oda ! Majd ezen is változtatni fognak, csak kissé nehézkes az Unió reagálása, hisz ilyen helyzettel még nem találkozott ! Mi sem !
Nem kell attól tartani,hogy metró helyett tevegelünk és templomainkat leváltják a mecsetek !

Orbánékkal az a gond, hogy előbb fosnak és közzé tesznek, utána kapkodnak és töketlenkednek ! Az a bizonyos "operatív törzs" már hetekkel/hónapokkal ezelőtt összebújhatott volna, hisz nem vadi új jelenségről van szó ! Továbbá orbánék gondolkodásmódjában jelentős szerepe van a szavazatszerzésnek is, sok esetben ez elnyomja a racionális megoldások felé vezető utat !
verum
@1magyar: - aki át akar jönni, azt a fegyver sem állítja meg. 1956-ban a magyarokat sem és a német fal fennálásakor a németeket sem.
A migrásonkat meg mégannyira sem. Ezt nem lehet egyedül megoldani, még megannyi "hős" gárdistácskával sem.
eszegfu
@Nemezis: 8:07 Értem én a "levezetésedet"... csak ha ennyire visszamegyünk időben, akkor bizony az 1000. évig (az államalapitásig) a magyarok tartották rettegésben Ny-Európát... lehet, hogy ez a "vezeklésünk"?
1magyar
@bakegya: Nem szoktam összeszarni magam, talán magadból indulsz ki.
De igen, nem tetszik, hogy a magyarnak kell takarítani utánuk, a szarukat stb.
verum
@Toby: - a muszlim világot éppen tegnap éjjel engedte be Európa.
Mi már vissza nem tarthatjuk, mert ha átengedtek pár ezret, a sokezer már tódulni fog és itt addig lesz balhé, amíg őket is nem fogják engedni.
Ha meg nem, akkor mi egyedül ebbe belebukunk.
Orbánt tudod, mennyire nem csípem, de most nem ő veszített, hanem Európa.
1magyar
@verum: Ismerősön anno Jugoszlávián keresztül ment ki Németországba és bizony a jugóknál táborba ment először, sőt a németek is letesztelték.
verum
@1magyar: - értsd már meg, nem egy külön bolygón élünk! Hiába mi nem akarjuk, ha Európa igen! Hiába érzik itt már páran, ha baj van, Európa még nem annyira.
Egy csónakban evezünk, hiába határolódnánk el! A szomszéd gondjai a mi gondjainkat is növelni fogja!
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verum
@Toby: - a fociultrákat rács mögé kellene dugni. Viszont van egy hatalmas különbség. A számuk nem fog olyan drámaian növekedni, mint a migránsoké.
1magyar
@Toby: A fociultrákat is utálom.Feltakaríttatnám velük a szarukat.
1magyar
@Toby: Sőt! Mindenkit utálok aki úgy él, hogy nem nézi semmibe a másik munkáját, azt hiszi neki mindent szabad.
verum
@1magyar: - igen, ez lenne a megoldás. De a kormány ezt rosszul kezelte, mégis jól fog kijönni belőle, mert az osztrákok és a németek sokkal nagyobb hibát követtek el.
Ha meg leállítják azt, hogy így fogadják a migránsokat, nálunk fog csattani a balhé.
eszegfu
@verum: 8:08 Alapvetően igazad van! Nem jó, ha regisztráció nélkül, számolatlanul jönnek. De a magyar kormány -- lehet, hogy csak látszólag -- toporgott, nem csinált semmit. Én is azt hajtogattam eddig is: az "együttmüködők" regisztrációját igenis minden áron fel kell gyorsitani. Aki nem hajlandó regisztrálni, nekik világos, határozott választ kell adni: ez a rend, ami ha nem teljesül menjen vissza. Ezt az egyenes intézkedést hiányolom!
1magyar
@verum: A V4-ek érzik a bajt, de az osztrák,német állampolgárok is csak a vezetőik a palotáikban még nem.
1magyar
@eszegfu: Na ebben egyetértek, az együttműködőket felszólítani, jöjjenek és sos megcsináljuk a regisztrációt. Na de azok se akarnak bemenni a táborba, hanem továbbmenni. Ami jó is lenne, csak ne toloncolják őket majd egyszer vissza a reg.helyre.
Toby
@verum: Tévedni tecccel, az Európában élő muszlimok, miután gyökeret vertek, szépen behozták a famíliát is, azok a rokonokat, barátokat, hawerokat, ez azonban nem friss és újkeletű !
Az Unió kénytelen lesz létszámlimitet meghatározni, ha nem akar belefulladni a menekültáradatba !
Orbáncnak tettek ajánlatot, országonként ajánlva a létszámot, de nem fogadta el. Higgadt, előre gondolkodó hozzáállással, leendő munkaerő is válhat a letelepedni szándékozó menekültekből, már csak azért is, mert úgy tudom, hogy egyáőltalán nem jelentős azoknak a száma, akik itt maradnának ! Persze a rezsim még a magyaroknak sem tud munkát adni, csak rabszolga munkát.
eszegfu
@verum: 8:26 Ebben igazad van... a fociultrák száma nem növekszik, csakhogy évek óta tudják és mégsem képesek, esetleg nem is akarják, rendezni ezt a kb. 200 fős társaság "sorsát"!
verum
@eszegfu: - hogy fogjuk akkor azt kezelni, ha a migráns áradat itt marad, mert az osztrákok mégsem engedik át a közeljövőben őket így...?
verum
@Toby: - eddig is volt konfliktus, súrlódás a vallási nézetek miatt - eztán ez be fog durvulni.
Hidd el, rettenetesen örülnék, ha tévednék és nem szégyellném beismerni.
Egyelőre azonban kételkedek és bizony, félek is.
Az ajánlat a kvótára nem oldja meg a fő problémát. Mert ha regisztráltatni kell, akkor hatalmas zöld határon átjövő tömeg fog táborozni nálunk, ki tudja meddig.
A kvóta meg bizonytalan, mert a várható létszámot nincs ember, aki meg tudja becsülni.
eszegfu
@1magyar: 8:32 Szerintem -- és én igy is élek -- mindig a mai napot kell megoldani. Lehetnek terveim, ami módosulhat a nem várt körülmények miatt, de igyekszem azt az irányt tartani. A menekültügyre vetitve: most a regisztrálást és az esetleges kiutasitást kell megoldani, méghozzá gyorsan! Nem lehet totyorgás! És közben lehet tervezni: mit fogunk tenni az itteni regisztráltakkal, ha nyugatról visszaküldik őket.
eszegfu
@verum: 8:38 Sajnos erre én nem tudom a megoldást... Pont azért irtam, hogy ha a fociultrák sorsát nem tudják rendezni, akkor mit várhatunk a menekültügyben?! Ennek megoldására -- feltételezem -- vannak szakemberek, akiknek ez a feladatuk. Lehet, hogy a "háttérben" dolgoznak, csak ebből mi nem látunk semmit sem... csupán a tesze-toszaságot. Sőt, azt is ki merem jelenteni, hogy még pontos tájékoztatást sem kapunk. Ahány ujságot, videót látok, annyi féle információt, képet közvetitenek...egyszerüen nem lehet kiigazodni. Ezt is irtam többször: annyi mindenért tudnak rendszeresen sajtótájékoztatót adni a kormány részéről és annyi mindennek van kormánybiztosi megbizottja, akkor erre az ügyre miért nem lehet egy embert kijelölni?! Egy biztos rossz, sokkal jobb, mint egy bizonytalan jó... szerintem. Lássuk, tudjuk mi van, mire számithatunk.
verum
@eszegfu: - én nem vagyok ilyen derűlátó. A szakemberek sem tudják az igazi megoldást.
Attól tartok, szeptember 15.-től valóban más időszámítás lesz, mert Orbán kiépíti a rendkívüli helyzetre való tekintettel a kemény diktatúrát.
Mi jobban fogunk szívni, mint a többi eu-s ország, mert szerintem Orbán hatalma minden eddiginél erősebb lesz.
Adja Isten, hogy tévedek és rémeket látok!
sokanvagyunk
Ezeket a buszokat-vonatokat a "vendégvárók" egyenesen Görögországból is indíthatták volna - az új hazáig.
sokanvagyunk
@sokanvagyunk: ...ha vendéget várok. az állomásról hazaviszem - és nem a szomszédokat hibáztatom, ha majd nem tetszik majd a viselkedésük.
Toby
@verum: Arról is jelentek meg hírek, hogy a migránsok döntő tönbsége, nem itt szeretne gyökeret ereszteni !
Úgy tűnik, hogy bizonyos köröknek alapvető érdeke, hogy elhintse a félelem magvait itthon és ezzel kiépítsen egy migráns-ellenes hangulati bástyát !
Ehhez kiválóan felhasználható a "muszlim" a "terror" és a "robbantások" szavak összekapcsolása !
Abban biztos vagyok, hogy a hazai nemzetbiztonsági és terrorellenes szolgálatok, kihegyezett fülekkel és sas szemekkel figyelik a migránsokat, illetőleg azokat, aki letelepedési engedélyért folyamodnak. Nem régi példa, amikor egy hazánkban élő pécsi(?) arab származású értelmiségit kaptak el, mert gyanús szervezettől érkeztek különböző összegek a számlájára, megcibálták, meghurcolták, mire kiderült, hogy nem terrorista. Ez is benne van ilyenkor a pakliban.
Azt gondolom, hogy egy menekültnek álcázott terrorista, segítők és szükséges eszközök hiányában semmire sem megy egyedül. A nyugati példák is azt igazolják, hogy különböző módon beszivárgó, de több emberből álló terrorista csopotoknak van esélyük.

Abszolút kizárni egy ilyen terrorveszélyt, nem lehet, egy nemzeti drótakadály meg nem is fogja, légmentesen zárható határ meg sehol nincs. A terrorveszélyt csak csökkenteni lehet.
Ez az álláspontom ebben a kérdésben és továbbra is azt állítom, hogy bizonyos politikai érdekkörök eszköze a félelemkeltés és ezzel céljaik elérése !
izo
@sokanvagyunk: Az angoloknak több eszük van mint a németeknek osztrákoknak.A befogadott szír menekülteket egyenesen Törökországból szállítják el ne kelljen nekik átmenni európán. Németek lehet követni ezt a példát!
volvós
@verum: @1magyar: 8:28 , 8:29

Mennyivel jobb lenne, ha ezt priviben beszélnétek meg...
nem ránk tartozik a kettötök " eszmefuttatása " Már rég
nem a cikkhez szóltok hozzá
coyote3
Valaki magyarázza el, mi a logika abban, ha a vonatról leszállítják, majd később busszal mégis tovább viszik őket. Vagy csak egyszerű politikai számítás, ami rosszul sült el?
verum
@volvós: --jobban a témánál vagyunk, mint gondolod!
eszegfu
@Toby: Igen, én is ezt gondolom. Már ugye elfogadták a tv. módositást... ezek után már lehet tárgyalni, hogy milyen eszközöket vethetnek be a határon a menekültek megállitásában. Szerintem is addig tartják "ébren" a rettegés érzésünket, amig ezt is "tisztázzák". Ez beláthatatlan következményekkel jár! Mi is biztonságosnak itélt ország leszünk?!
JAJMÁR
Gratulálok ezeknek az embereknek, a "menekülteknek", ez igen! ÍSzégyellheti magát aki alázni meri ezeket az embereket, mert sehol sincsenek hozzájuk bátorságban, kitartásban, a szabadság értékelésében. Nagyon örülök, hogy elérték, amit akartak :)))
Toby
@verum: Sajnálnám, ha az csengene ki mondataimból, hogy felelőtlen, mérlegelés nélküli befogadás híve vagyok !Erről szó sincs ! Azonban meglehetős undorral tölt el az a fajta ocsmány félelemkeltés, amit akár a jobbikos, akár a qrmányoldal megenged magának !
Sem a briteknél, sem Franciaországban nem azok követték el a terrorocselekményeket, akik évtizedek óta ott éltek, állásuk és megélhetésük volt/van, velük van a család, hanem a kifejezetten terrorcselekmény elkövetése végett érekező és a jelzett kapcsolatokkal nem rendelkezők követték el. Úgy vélem, hogy az egymagában érkező migráns, alaposabb figyemet érdemel az ellenőrzésre hivatott szervezetektől, mint a családos és tovább utazni széndékozó.
"Még egyszer modom" nyitott ország a terrorveszélyt nem tudja kizárni, csak csökkenteni, de piszkos mocskos dolog az emberek félelmére építeni politikai célokért !
rugacs
Megszületett a megoldás, ami mindenkinek örömet okoz!
1, A migránsok továbbjutottak, nyugatra s közel a cél
2, Mi is örülhetünk, hogy megszabadultunk a krízist okozóktól (kis időre)
3, Örülhetnek vég nélkül az Osztrákok, hogy ők is láthatnak végre igazi migránsokat és kaptak is belőlük

Kedves Szomszédok! Jó hírünk van: újra tele van a Keletink akik sietnétek hozzátok és a déli határnál is közeleg egy jó tízezres tömeg - a mai nap. Amúgy a sor vége beláthatatlan. (szerintem legalább Durbanig nyúlik)
Így vég nélküli örömre számíthattok!! Reméljük, hogy lelkesedésetek is töretlen és határtalan!
Üdv
Magyarok
U.i.: A migránsoknak üzenjük, viseljék jól magukat, mert egyet sem várunk vissza közülük!
volvós
@verum: 9:52

Csak nem ennyire elfogultan, egyhanguan...
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
rugacs
Kedves Magyar Kormány!

Na így kell ezt csinálni!
Emberiesség és tolerancia a migránsokkal, szolidaritás az Osztrákokkal és a Németekkel.
Csak így tovább!
A gyökér és súlytalan ellenzékkel meg a mindig elégedetlen és telhetetlen kritikusokkal (akiknek se így, se úgy nem jó) nem kell törődni. Mától én sem fogok!
Üdv
Szimpatizánsok
wagabund
nehogymáááá örüljünk...
ma reggel mondta egy képernyőengedélyes valaki, hogy négyezren vannak a határunk szerb oldalán, négyezren vannak a mekedon-szerb határon, és nyolcezren jönnek görögországon keresztül...természetesen még errefelé...mert remélik, beleférnek a tíz napba..

lesz itt békemenet újból..
illő tisztelettel kérdezem úgy, hogy választ nem várok a sógoroktól:
-tessenekmondani ez az újabb, várhatóan tizenhatezer migráns is ekkora örömet fog kiváltani ott a határon?... ez a tömeg még aggresszívebb lesz, ugyanis ők már nagyon sietnek..a mielőbbi kánaán reményében.
JAJMÁR
Mit akar a magyar kormány?! A kvótarendszert elutasítja. A menekültek a kerítés ellenére bejönnek, de innen elengedni nem akarja... akkor hányan is vannak már itt? Mintha nem egy-két ezren lennének, ahogy a kvótarendszer előírná.
Ja, egyébként Mo. jobban teljesít, mert ha innen kell majd menekülni, senki nem akad aki segítene, ezt sikerült elintézni. A külföldön élők pedig már lehajtott fejjel járnak. Szégyenteljes amit művelnek.
enslaved
@1magyar: Örüljünk annak, hogy végre eltakarítják innen őket, kár erről már bárkivel is felesleges vitába bonyolódni. Sz...k össze innentől Ausztriát, Németországot, az már nem a mi gondunk lesz. Annak kell majd hónapok után örülnünk, hogy végre talán úgy lehet autópályán menni, vagy egy vonatról leszállni, hogy nem ütközik bele az ember ezekbe a többségében ál menekültekbe meg a maguk után hagyott szemétdombba. Persze ettől még Európa nem lesz biztonságban, de az új törvény talán megakadályozza a további menekült áradatot az országon keresztül.
rugacs
@wagabund: Nem indul több busz a határra, mert a szomszéd lehúzta a rolót.
enslaved
@wagabund: Lehet sajnos, hogy igazad lesz, de hátha a kormány tesz valamit, hogy ez ne következhessen be majd újra. Az illegális átlépőket a törvény büntetni fogja.
vonotok
Szégyellje magát ez a kormány!!! Lehetett volna így is , emberségesen megoldani ezen szerencsétlen embertársaik gondjait. Nem nagy képűen, nagy arcal. Saját magamat szégyellem, hogy ilyen emberek vezetik ezt az országot.
volvós
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
izo
@JAJMÁR: Örülök, hogy gratulálsz a menekülteknek!Gondolom ha tegnap az M1-en vagy a győri vonaton akartál volna tegnap fáradtan munkából hazamenni más véleményen lennél!Nem adok 1 hetet az osztrákok sem fogják üdvözlőtáblával őket várni, már gyűlik a következő transzport!
hetöndöe
Az minden esetre bebizonyosodott,hogy ki a hazudott Európában a menekültek befogadását illetően és az nem Németország és nem is Ausztria,hanem a szarházi magyar qrmány.
verum
@Toby: - szerintem meg jobb félni, mint megijedni. Mert bizony nem tudjuk, kik jönnek. És a rossz szándékkal érkezők simán jönnek a tényleg menekült, szerencsétlen sorsú családok közé vegyülve.
A félelemkeltés majd az itthoni válságállapot miatt lesz, ami nem a migránsokat fogja elsősorban érinteni, hanem a magyar lakosságot.
A terrorveszélynek meg sajnos igen reális alapja van.
F_Viktor
@Szeparepa: Írod:
"Elképesztő, hogy a jómód és a kényelem, hogy lenyugtatja az embereket, semmi veszélyérzetük, naivak és óvatlanok teljesen... elhiszik, hogy EZ MIND MENEKÜLT, HOLOTT NYILVÁNVALÓ, HOGY A FELE SEM AZ... hanem több mint fele, élősködő megélhetési álmenekült, csaló illegális migráns söpredék, és van köztük bőven iszlámállamos terrorista is..."

Szép, fikcióidra alapuló, rasszista hozzászólásra sikerült!

1) Európa civilizált, nem fél-ázsiai részén már harmadik generáció óta ismerik a muszlimokat, s nem elmondások alapján, hanem velük, köztük élnek!
Te éltél már köztük, éltek iszlám vallásúak környezetedben? Vagy csak a kormány, a jobbik propagandáját mantrázod?

2) Te mi alapján állítod "nyilvánvalóan", hogy fele sem menekült ("álmenekült"???), hogy "söpredékek", "terroristák"?

3) Mi alapján zárod ki, hogy a nemzet parasztjának zsebébe vándorló 300 ezer eurós(!) letelepedési kötvényt vásárlók között nincs terrorista?

4) Az ilyen rasszista hozzászólókból táplálkozik Orbán, az ilyen rasszista hozzászólók miatt lett az ország Európa söpredéke, az ilyen rasszista hozzászólókat tartom gyilkosoknak, akik Orbánnal egyetemben felelősek a múlt heti 71 menekült haláláért!
enslaved
@F_Viktor: Miért lenne az rasszista, akinek elege van ebből az állapotból? Lehet, hogy te szarsz az egészre külföldről, de nekünk már nagyon elegünk van!!
hetöndöe
@enslaved: Csak a magad nevében beszélj,ha lehet kérni!
F_Viktor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
enslaved
@hetöndöe: Na jó, még esetleg te örülsz ennek az egésznek.
enslaved
@hetöndöe: Szerintem azt nem veszed figyelembe, hogy nálunk nem hajlandóak a táborba sem bemenni, mert milyen jogon is akarnák őket odavinni. Az orvosi vizsgálatokat, az ujjlenyomatvételt is megtagadja szinte mind, egyáltalán nem működnek együtt a hatóságokkal. Megint vagy négyezren vannak a Szerb határnál, ha ez így megy tovább, nyugodtan ki lehet cserélni a táblát közelkeletire...
verum
@Toby: - azért ez elárul egyet és mást:
"A Magyar Idők értesülései szerint a migránsok megfenyegették az őket Hegyeshalomra szállító konvoj első buszának vezetőjét.
A lap szombaton, online felületén azt írta: a buszon utazók azt mondták a sofőrnek, "ha nem Hegyeshalomra viszel minket, megölünk". A sofőr a Magyar Idők kérdésére hozzátette: rendkívül feszült volt a légkör. A migránsok üzenetét egy bécsi újságíró tolmácsolta neki."
www.atv.hu/belfold/20150905-megfenyegettek-egy-buszvezetot-a-migransok
Bercifiu
Kérdések halmaza merült fel bennem:
Miért nem védi meg a magyar kormány, minden erővel a határait, melyek egyben a Schengen határok is?
Miért tűri el a kormány, hogy pár ezer határsértő megbénítsa a forgalmat az M 1, valamint a nyugati felé vezető vasút vonalon.
Miért van az, hogy a Magyar állampolgárokat vegzálják, akik illegálisan tartózkodnak az országban, azok meg azt csinálnak amit akarnak?
ilos
Propellerre jellemző pongyola szöveg. Egy magyar busz sem ment át a határon!
hetöndöe
@enslaved: Majd meglátjuk,hogy Ausztriában és Németországban tudják e őket regisztrálni,kétségeim nincsenek az eredményekkel kapcsolatban.Eddig azt mondta a qrmány,azért nem engedik őket elmenni,mert nem fogadják őket.Ott is bebizonyosodott,hogy hazudtak,ebben az esetben is így lesz.Arra is van egy fogadásom,hogy ott be fogják tudni őket terelni a táborokba.
F_Viktor
@enslaved: Írod:
"Miért lenne az rasszista, akinek elege van ebből az állapotból?"

Egyáltalán a rasszizmus jelentésével tisztában vagy?
Kb. faji-, emberi külsőség-, vallási alapon való hátrányos megkülönböztetést jelent.

Nem lenne semmilyen - ahogyan fogalmazod - "állapot" (ahogyan tavaly sem volt, ahogyan még a mélymagyarok sem tudta róla), ha a kormány nem keverné a sz@rt, nem használná szavazatszerzésre a menekülteket! Ez az undorító, ez a gyomorforgató az egészben.
Aki a fennálló "állapotok" miatt emeli fel a hangját, az jogosan teszi, de abban nem a menekülteket kell okolni, s a megoldaniuk a problémát, hanem az arra illetékes szerveknek.
Köztudott, hogy Ilyen független illetékes szervek nem léteznek, minden intézmény csak bábú Orbán kezében, aki egyszemélyi felelős Magyarországon.

Írod.
"...nálunk nem hajlandóak a táborba sem bemenni..."

Mióta nem hajlandóak bemenni? Amíg jártam a déli határt, ülve várták a rendőröket, hogy bekísérjék őket a gyűjtőhelyekre.
Azóta menekülnek szó szerint a rendőrök elől, mióta az idióta szavazógép nem nyújt nekik védettséget, mióta fenyegeti őket. Azóta nem érzik magukat biztonságban, azóta nem látják biztosítottnak továbbjutásukat egy demokratikus, humánus országba!

Írod:
"Az orvosi vizsgálatokat, az ujjlenyomatvételt is megtagadja..."

Azért tagadják meg a ujjlenyomatvételt (az orvosi vizsgálatot nem, azon részt vesznek Görögországban és Szerbiában is!), mert azután visszaküldhetők lennének Magyarországra. Amit a hátuk közepére nem kívánnak már, ahogyan Orbánt sem (Orbán már csak a saját nyájának kívánatos személy).

Írod:
"ha ez így megy tovább, nyugodtan ki lehet cserélni a táblát közelkeletire..."

Aki ilyeneket gondol, s még le is meri írni nyilvános helyen, az nincs tisztában a tényekkel, hogy Európa 743 milliós népességéből a muszlimok száma 4,8 millió Németországban, 4,7 millió Franciaországban, 1,8 millió a UK-ban!
Európában
Putyinéknél él a legtöbb muszlim, számuk 14, vagy 15 millió!
F_Viktor
@Bercifiu: Írod:
"Miért nem védi meg a magyar kormány...(...) Miért tűri el a kormány...(...) Miért van az..."

Azért, mert Orbán nem éppen önzetlen, szavazatszerzésre irányuló, saját korrupciójáról elterelő-, menekültkérdést-, menekültválságot-, menekülteket bemutató-, az országon nyilvánosan végig utaztató, Budapestet ellepő problémákat kreáljon.
Ezzel felszabadítva a még eddig ellenségesen ránézőkből is a bennük lappangó rasszizmust.
Ezzel viszont Európából pedig utálatot vált ki a magyarok ellen! Ezért nagy gratula Orbán statisztáinak!
verőce21
Az igazi baj akkor lesz, amikor ezek a szerencsétlenek ráébrednek, hogy nem igaz az amivel hitegették őket. Akkor mi lesz?
Azt a helyzetet hogyan kezelik majd, hiszen a menekültetettek megmutatták már többször is, hogy ők mindenre képesek...
Peller Anikó
"..ha nem Hegyeshalomra viszel minket, megölünk" Ez a szép. A magyarok ellen vált ki útálatot? Néhány politikus ugat, ahelyett, hogy segítenének megvédeni hazánk és európa határait. Szakadjatok már le orbánról, itt nem a kis geciről van szó hanem a hazánkról, az életünkről vademberek.

Az egész nyomorult világ ide akar már jönni, mert már mindenki tudja, hogy itt kretének laknak és semmi mást nem kell tenniük mint besétálni és elfoglalni európát. Néhány elmebeteg álhumanista karrierista politikus meg adja alájuk a lovat, itt európa megszállása folyik.

A mohácsi török veszedelem 60 ezres török sereget számlált, míg a mai honfoglalókból csak az idén 600 ezer kelt át a határainkon. Szabadon.
Szeparepa
@F_Viktor: "Szép, fikcióidra alapuló, rasszista hozzászólásra sikerült!"

Hát cimbora, ezt csúnyán benézted. Abszolút nem vagyok rasszista. Minden létező ember rasszból volt már barátnőm szerelmem, volt roma, ázsiai, afrikai, dél-amerikai és zsidó is (több is) mondjuk arab nem, de haverom volt arab is nem is egy, roma is és zsidó is van is... kimondottan szeretem és tisztelem ezeket az EMBEREKET... bejártam a fél világot, az iszlám világot is, és IGEN éltem köztük, van fogalmam a szemléletükről...
A beírásom szerinted rasszista, mert sajnos az értelmi képességeid szerények és nem érted miről van szó, kevered a szezont a fütyimmel...

"1) Európa civilizált, nem fél-ázsiai részén már harmadik generáció óta ismerik a muszlimokat, s nem elmondások alapján, hanem velük, köztük élnek!"

És? Attól hogy ismerik az integrált, asszimlilált, kulturált muszlimokat... ismerik a terroristákat is? Attól hogy ismerek egy arab orvost, már tudom milyen egy Iszlám államos állat..?
Mellesleg nem ismerik, ld pl Charlie Habdo esete... (és van még bőven hasonló) Több generációs állítólagos beilleszkedett, honosított állampolgár muszlimok mészároltak...

"2) Te mi alapján állítod "nyilvánvalóan", hogy fele sem menekült ("álmenekült"???), hogy "söpredékek", "terroristák"?"

Abszolút ésszerű és logikus becslés alapján testvér.

Maradjunk abban, hogy se neked, sem másnak fingja nincs, milyen arányban vannak ebben a tömegben valós menekültek és csaló álmenekültek, illetve terroristák illetve ISIS katonák... Ehhez nem kell más csupán értelem, józan ész.. hogy felfogd és megértsd a valószínűségeket, a jeleket és gyanúkat..
Szeparepa
1. Év elején az ISZLÁM ÁLLAM EZT PONTOSAN ELŐRE MEGMONDTA.,.. ha esetleg nem tudnád, feburár környékén bejelentették, hogy soha nem látott, menekült ill migráns áradatot szabadítanak rá Európára, majd pár hétre rá meg is indult az áradat... akkor barátom szerinted ugye semmi összefüggés, nem lehet emögött legalább részben az emberiség (de legalábbis az euroatlanti civilizáció) vesztéért fegyveresen harcoló terrorista őrült fanatikus halálbrigád, az ISIS igaz? És pláne nem lehetnek a tömegben elvegyítve emberek igaz? Ha te tényleg így gondolod, akkor nagyon nagyon ostoba naiv ember vagy..

2. Egy korrekt, tisztességes menekült, az elmenekül, mondjuk Szíriából Törökországba átfut (mert EZ MENEKÜLÉS, az hogy tízezernyi eurókkal a zsebben, márkás cuccokban vonul, törvényekre fütyülve az nem menekülés!!!) és Törökországban a menekülttárborban kérelmezi a menekült státuszt európai országban HIVATALOSAN, mert erre VAN MÓD!!!
Eszük ágában nem volt, szabályosan, hivatalosan, törvénytisztelően, hanem következetesen bűncselekmény cunami révén "menekülnek":

- embercsempészet - mert bizony embercsempész bűnöző "szolgáltatását" igénybe venni IS EMBERCSEMPÉSZET!!! Pontosan ugyanúgy bűnös embercsempészet súlyos köztörvényes bűncselekményében az embercsempészetet tudatosan igénybe vevő, azért fizető, arra a bűnözőt felkérő ember... abban a pillanatban ahogy embercsempésszel hozatod magad valahová, kiléptél a legalitásból, törvények kívülre, köztörvényes bűnözővé lettél 3-8 évig terjedő fegyház adható embercsempészetért (a valódi menekültnél enyhítő körülmény a fegyveres harcok, a rombolás életveszély üldöztetés, lakhely elvesztése és hasonló háborús borzalmak miatti sokk)

- okirathamisítás és hatóság félrevezetése bűncselekményét követi el mindenki aki a papírjait tudatosan eldobja (ez alól már nem mentesít az sem ha valós menekült valaki, tekintve hogy akadályozza a menekült státusza adminisztrálását szándéosan), namost a papírjaikat 90% -ukat eldobálják, elégetik, EZ TÉNY...
Szeparepa
ez a tény pedig arra utal, hogy igen erősen hogy csalók, mert aki korrekt törvénytisztelő módon menekül, az nem dobálja el a papírjait, vállalja a személyazonosságát a regisztrálásnál (elhanyagolhatóan minimális az a veszély, hogy akkor az üldözőik beazonosítják őket, lószart, az európai regisztrációs rendszerhez nem fér hozzá az Iszlám állam, vagy a talibok)

- garázdaság és közveszély okozása... gondatlan veszélyeztetés - szabályokra fütyülve jönnek -mennek, szanaszét szarnak-hugyoznak, lepusztítanak és lefoglalnak közterületeket, fertőzés veszélyt, közlekedési veszélyeket okoznak, konkrét életveszélyt okoznak

- az a humanitárius európai bevándorlási illetve menekült fogadó rendszerrel való DURVA VISSZAÉLÉS, tehát CSALÁS - hamis illetve homályos személyazonosságot megadó, vagy sokszor nem megadó ember, aki tudatosan hazudik, tudatosan téveszt meg.. UGYEBÁR MINDENKI SZÍR KÖZTÜK... .legalábbis annak hazudja magát, holott a FELE SEM SZÍR, mert a németek e legkedvezőbben a szírekhez állnak, hiszen ott van a legdurvább háború és pusztulás...

- határsértés, illegális határátlépés, ha én mondjuk a svájci osztrák zöldhatáron kódorgok gyalog és - nem tudom van -e kerítés - de ha van akkor átmászom rajta, akkor mi fog történni, LETARTÓZTATNAK, bevarrnak hónapokra határsértésért, illegális behatolásért egy országba, majd haza toloncolnak, és itthon legalább 1 év letöltendőt kapok ezért... ezek következmény nélkül követik el ezt a bűncselekményt sorozatosan (a valódi menekültet mentesíti a menekültség ténye és sokkja)

- hatósággal együttműködés megtagadása, próbálják elkerülni a regisztrációt, az ellenőrző pontokat, hatóságokat

NOS EZ A KÖZTÖRVÉNYES BŰNCSELEKMÉNY SOROZAT, ÚGY 8-10 ÉV FEGYHÁZAT ÉR ALSÓ HANGON, civilizált jogkövető helyeken... Az illegális migránsok jelentős része, szerintem több mint fele, ezt elköveti, mert nem valódi menekült, álmenekült, megélhetési bevándorló élősködő, ezért nem mentesíti a menekültség ténye és sokkja... pofon egyszerű hogy miből...
Szeparepa
pofon egyszerű hogy miből következik, hogy csalók, ilyen bűnlajstrom nyilvánvalóan erre utal... Ha becsületes tisztességes emberek lennének, akkor törekednének minél inkább követni a szabályokat és törvényeket, és minél kevésbé, csak a legszükségesebben áthágni azokat.. errefel mit tapasztalunk? Pont az ellenkezőjét, eszük ágában nincs a törvényeket betartani, gátlástalan kötörvényes bűnözők... abszolút alaposan vélelmezhető ez... ha nem érted, az sajnálatos, a butaságon nem tudok segíteni...

3. Szervezettség egyértelmű jelei, koncentráltság tudatosság. Csak egy idióta nem látja a nyilvánvalót. Hogy ez az egész áradat nem spontán mód indult el, mögötte valakik állnak (azt az abszurd elmebajt hagyjuk hogy USA és Izrael, azt a konteó pszichopaták hiszik csak, és nyilvánvaló nevetséges baromság); akik emögött állhatnak szervezett bűnbandák, maffia illetve terrorcsoportok... illetve ezek együttműködésen. Nos nyilvánvalóságig sanszos, olyannyira hogy részleges, közvetett bizonyítékok is vannak (ld 1-es pont hogy eleve bejelentették), hogy az Iszlám állam emberiségellenes bűnözős terror balálbrigád szövetkezett embercsempész bandákkal, maffiákkal, illetve maga is létrehozott és üzemeltet embercsepész csoportokat... ezek TOBOROZNI KEZDTÉK AZ EMBEREKET, MENEKÜLTTÁBOROKBAN, illetve elupsztult, lerombolt településeken, továbbá az Isis hadtestei szorították ki, üldözték el jelentős részüket... felbujtották a nyomortult tömegeket arra amit most cisnálnak: érd el az európai partokat (ebben segítenek) dobáld el a papírjaid, és irány Németország, ahogy tudsz... nem csak Szíriában, hanem Irakgban, Líbiában, a Boko Haram szövetségesük más afrikai országokban, illetve a talibok Afganisztánban... ez az egész egyeztetve van és kitervelt szervezett...
Tehát fel kéne fogni, hogy EURÓPA TÁMADÁS ALATT ÁLL.. ez egy tökéletes hadművelet, és ezzel az Iszlám államnak nagyon nagy esélye van Európa veszét okozni. Ha feláll hadseregekkel, még ha a talibokkal és sok egyéb iszlám dzsihadista...
Szeparepa
Ha feláll hadseregekkel, még ha a talibokkal és sok egyéb iszlám dzsihadista terrorhadsereg egyesül, akár százezres hadsereg mondjuk Líbia partjain és megkezdi Európa ostromát semmi esélyük, mert Nato, ENSZ, és lokális európai seregek mind létszám, mind technikai fölénnyel hipp-hopp legyőznék őket.. nyílt háborút indítani nincs értelme, akárhogy is szeretnék. Azonban trójai faló hadművelettel, szépen a menekült áradatban ezrével be lehet juttatni Iszlám államos katonákat illetve alvó terroristákat, ügynököket... Tehát:
- az iszlám állam terrorbrigád jelentette be az egész menekültáradatot
- az Iszlám állam elől menekül a legtöbb, legalábbis állítja
- az Iszlám állam nemzetiségének megfelelő tömegek jönnek, szírek, irakiak, líbiaiak, minden feéle arabok, aki még ha álmenekült is, adekvát környékről jön
- az Iszlám állm fenyegeti évek óta a nyugati civilizációt elpusztítással
- a lehető legkönnyebb és leghatékonyabb hadicsel, papírjaikat eldobáló tízezres arab tömegekben elvegyíteni katonákat terroristákat, (akkor szerinted mi a logikus, megteszik vagy nem teszik?)
- a vonuló tömegek nagy része fiatal erős férfi (jó ennek sok egyéb oka lehet, pl ők bírják stb... de tízezernyi fiatal erőtől duzzadó arab férfi lepte el európát, megint csak logika, van-e nagy esély, hogy terroristák és képzett katonák is vannak köztük vagy sem?)

4. van pénzük? Honnan van tízezer és tízezer eurója egy menekültnek? Az oké, hogy némelyiknek lehetséges hogy legyen, aki jobb módú volt otthon, akinek volt lehetősége pénzzé tenni a javait stb.. NODE MAJDNEM MIND TELE VAN PÉNNZEL... ezer és ezer eurókért embercsepészetre költöttek, sofőröknek taxisoknak megint súlyos euró százazat és ezreket perkálnak, stb stb... Megintcsak értelem kérdése, meglátni anyilvánvalót, nem lehetséges, hogy tízezernyi százezernyi menekültnek ennyi pénze legyen, hacsak a háttréből valakik nem támogadják őket.. nos persze lehet ez az USA és Izrael összeesküvése az elmebeteg konspirációs teóriák szerint legalábbis, és...
Szeparepa
és ennél sokkal életszerűbb, hogy az ISIS és szövetségesei, dzsihadista, Európa vesztéért harcoló iszlám fanatikusok pénzelik őket (illetve legalábbis azokat, akiknek nincs pénzük, és nyilvánvaló, hogy a többségnek egy petákja nem volt, lehetetlen lett volna, hogy önerőből eljusson eddig, embercsempészettel)...

És a teljesség igénye nélkül soroltam a jeleket és gyanúkat. Ennyi neked nem elég? A nyilvánvalót nem látod? Akkor megintcsak azt írhatom, nem tudok a butaságon segíteni.

"Vagy csak a kormány, a jobbik propagandáját mantrázod?"

Ez a "propagandája"a briteknek is, a németeknek is, nem tűnik fel okoska..? Orbánék még elég lájtosak, más kormányok sokkal durvábban nyilatkoznak itt-ott... az északi szlávok, már a Natot vetették volna be hetekkel ezelőtt... a mi húdenáci kormányunk, hallani sem akar katonaságról egyelőre... gondolkodni még nem tilos tesó...

"3) Mi alapján zárod ki, hogy a nemzet parasztjának zsebébe vándorló 300 ezer eurós(!) letelepedési kötvényt vásárlók között nincs terrorista?"

Hol írtam ilyet hogy kizárom? Felőlem lehet köztük is az, csak éppen a terrorista nem olyan állatfaj, amelyik ilyen kontrollált, úton érkezik.
Minél kevésbé akar szem előtt lenni, akötvényt vásárlók teljesen leinformáltak, általában jómódú emberek. Az a terorrista csoport elég nagy lúzer, aki csak ezért kifizet ennyi pénzt, az embercsempész sokkal olcsóbban behozza az emberét, nem mintha az ISIS-nek nem lenne pénze... és a fennmaradó százezerniy eurókon csodálatos fegyvereket lehet venni...

4) Az ilyen rasszista hozzászólókból táplálkozik Orbán, az ilyen rasszista hozzászólók miatt lett az ország Európa söpredéke, az ilyen rasszista hozzászólókat tartom gyilkosoknak, akik Orbánnal egyetemben felelősek a múlt heti 71 menekült haláláért!

E 4-es pontodból kiderül, hogy nem csak reménytelenül mélyostoba ember vagy, aki semmit nem ért, de arrogáns barom is vagy és láthatóan elmebeteg pszichopata idióta... (nem kell válaszolnod, úgysem olvasom el.. ilyen...
Szeparepa
úgysem olvasom el.. ilyen szinten nem vagyok hajlandó tovább társalogni.. pontosan te vagy az aki söpredékké teszi a hazánkat ezzel az ostoba arrogáns stílussal)
világlátó
@Bercifiu: Nagyon kíváncsi lennék arra, mit tudnál javasolni pártunknak és kormányunknak az általad feltett kérdések megválaszolására. Kérlek próbálj meg megfogalmazni néhány változatot. De mint olvasom alább F_Viktor hozzászólását, ő máris rendezte a gondolatokat.
Következetesen ajánlom a legkevesebb problémával járó megoldást, átvinni őket az országon Ausztriáig, onnan ők tovább az áhított Németországba.Ők majd feldolgozzák a menekültek ezreit szépen nyugodtan, ráérősen, miközben nyelvoktatók ezrei tanítják a német nyelvet, kapnak ellátást és fokozatosan munkát, feladatot, mielőtt észrevennék, hogy talán nem is kell termelő tevékenységet végezniök az álmaik országában.
Ez alatt pedig tájékoztassák az érintett küldő országok otthon maradt népességét arról hogy Ende ! Geschlossen ! Az osztrák üdvözlés azért elárul valamit Nyilván nem a menekülteknek gratuláció a gonosz magyar bürokraták felett aratott győzelmük okán, sokkal inkább azért, mert ahogy a németek bizonyos körei, úgy az osztrákok is arra gondolnak, talán lesz módjuk kimazsolázni a javát a tömegből, letelepíteni, megtanítani, munkába állítani, kezdeti kedvezményekkel motiválni, mert az öregedő osztrák népesség is szembe kell nézzen nem is túl távoli jövőképével.. Merkel kancellár asszony szerint akik nem szorulnak védelemre, azoknak vissza kell térniük hazájukba. Gondoljuk ezt végig egy pillanatra ! Ezt vajon hogyan képzeli? Mint annak idején a törökökkel? Pár tízezer Euró végkielégítéssel vissza Szíriába? Irakba? Afganisztánba? Ugye ezt nem gondolhatjuk komolyan, most amikor újabb többezer migráns torlódik össze Szerbia - Magyarország határán. Megállítani ott lehet őket, ahonnan elindulnak.Ott kell védelmet , túl- és megélhetést biztosítani nekik. Ott kell békét, munkát, biztonságot adni nekik.Úgy hogy az ezt akadályozó problémát Európa és Amerika és a világ összes országa ellentmondás nélkül, az ENSZ.-ben vétó nélkül hozott döntés után kíméletlenül elhárítja és garanciát ad arra, nehogy újraéledjen.
Toby
@verum: Nem kell csodálkozni a migráns viselkedésen ! Hetek alatt összegyűlik annyi flusztráltság, hogy csoda, ha nem mennek neki annak, aki akadályozza őket ! Még nagyobb a feszültség akko., amikor már csak 2 országnyira vannak az áhított céltól !
Útjuk során sehol nem találkoztak ekkora töketlenséggel, mint itt ! Óránként változnak a hírek, melyek egymásnak is ellentmondanak - nincs itt semmi csoda !
"Még egyszer mondom":- az a csoda, hogy eddig viszonylag békésnek mutatkoztak.
csa-csa
@Szeparepa: a 71 ember haláláért az a felelős, aki beültette Őket a furgonba.
F_Viktor
@Szeparepa: Írod:
"Hát cimbora, ezt csúnyán benézted. Abszolút nem vagyok rasszista."

Mosakodsz haver!
Mert aki a menekültek több, mint a felét "élősködő megélhetési álmenekült"-nek, "csaló illegális migráns söpredék+-nek , és "iszlámállamos terrorista"-nak tartja, csak azért, mert iszlám a vallásuk, iszlám országból érkezett, az bizony rasszista!

Írod:
"Attól hogy ismerik az integrált, asszimlilált, kulturált muszlimokat... ismerik a terroristákat is?"

Az ottani adófizetők bíznak a pénzükből fenntartott titkosszolgálatokban, akik majd kiszűrik a terroristákat.
De elméleted szerint minden határt hermetikusan le kell zárni, mert legálisan bármikor, bármekkora létszámú, turistáknak álcázott terrorista beléphet bármelyik országba?

Írod:
"...namost a papírjaikat 90% -ukat eldobálják, elégetik, EZ TÉNY..."

Én inkább hiszek az osztrák hatóságoknak, hogy sok iratot találtak a 71 halott menekültnél.
Persze erre azonnal reagáltak a mélymagyar "hírportálok", miszerint oroszok hamis igazolványok gyártására szakosodtak :-))
DE! Tedd a szívedre a kezed, mit gondolsz, egy IS-es terrorista nem tud papírokat szerezni? Vagy rá van írva okmányaira, hogy terrorista?
Vagy: vállalja azt a kockázatot, hogy a több ezer menekülő közül a menekülési úton valaki a honfitársai közül felismeri?
Hidd el, a terrorista legális úton jön Európába, vagy telepedik le.

Írod:
"Szervezettség egyértelmű jelei, koncentráltság tudatosság. Csak egy idióta nem látja a nyilvánvalót."

Jobber, mélymagyar duma!
Idióta aki az internet világában hasonlót gondol!

Írod:
"Év elején az ISZLÁM ÁLLAM EZT PONTOSAN ELŐRE MEGMONDTA.,.. ha esetleg nem tudnád, feburár környékén bejelentették, hogy soha nem látott, menekült ill migráns áradatot szabadítanak rá Európára"

Nem kell hozzá sok ész, ha pl. a TEK téged minden nap zaklat, minden nap megerőszakolják feleségedet, akkor bizony te azt gondolod, hogy családod élete nincs biztonságban, onnan le fogsz lépni!
F_Viktor
@csa-csa: Írod:
"a 71 ember haláláért az a felelős, aki beültette Őket a furgonba."

Arra gondolsz, aki bele KÉNYSZERÍTETTE őket a hűtőautóba?
Mert én őket, s azok támogatóit tartom felelősnek.
enslaved
@hetöndöe: Merkel küldhetne értük külön gépeket, buszokat, és már meg is lenne oldva a helyzet.
Bercifiu
@világlátó: Mostantól Orsós a rossz fiú, hogy nem tudta a menekülteket kezelni. Ahogy írod, lassan kint lesz a megtelt tábla, ezért minden rendfenetartó erőt délre kell vezényelni, a további törvénytelen határátlépés megakadályozására.
Humánum ide vagy oda, a törvényeket be kell tartani, és tartatni. Szívem szerint az Amcsikhoz küldeném őket, mert ők csinálták a balhét.
A gazdasági közösségi elképzelésükkel meg európát akarják lenyúlni a rohadékok.
csa-csa
@F_Viktor: egyetértek! kicsit félrefogalmaztam.
hetöndöe
@enslaved: Eddig azt hazudtátok,hogy nem fogadják őket,azért nem indulnak a vonatok.Most már egészen másról hadováltok.
1magyar
Most meg pofátlanul lezárták a határt még a saját állampolgáraik sem mehetnek be?
Mi van ha elindulnak tömegesen, autósok migránsok és áttörtnek?
Rájuk lőnek az osztrákok? Azt nem lehet.
Bercifiu
@1magyar: Miért nem ? Mert határsértők? Rohadék boxosok.
világlátó
@Bercifiu: Nem írtam hogy Orsós. Azt sem hogy rossz fiú. Én nem kedvelem, de itt nincs hely és mód felsorolni miért nem. Ez az én egyéni szoc.problémám.Félreértés ne essék. Nem Magyarország dolga kitenni a táblát hogy megtelt. Az ENDE és a GESCHLOSSEN német nyelven van, tehát a németek tegyék ki a táblát, vagy a közös nevezőre jutott Európa .Nem szeretném ha minden rendfenntartó erő a déli határra vonulna, mert abból iszonyatos vérontás származna. Ezért vagyok a honvédség bekapcsolása ellen az élőerő vonatkozásában. A törvényeket egészen addig be kell tartani, amíg azok betarthatók. Mint írtam a Dublini és a Schengeni törvényeket az idő és a helyzet felülírta, betarthatatlanokká váltak.
Az amcsikhoz nem küldhetjük őket, mert Németországba, Svédországba, más nyugat - európai országokba akarnak menni. Óriási erejű és hatékonyságú kommunikációs hullám járhatta be az induló országokat ahhoz, hogy szinte mindenki Németországot akarja. Azért ezen is el kellene gondolkodni egy percre.
Az Usa, de legyünk pontosak a G20-ak kellett volna lássák a beavatkozásaik kimeneti oldalát. Talán látták is, de a történésekre már nem tudtak odahatni. Hogy miért nem, A mérhetetlen gazdagság, a politikai hatalommal párosulva önteltté, elbizakodottakká tette őket. Együtt is, külön - külön is. Hát most fizessék ők a bekövetkezett helyzet költségeit.
Nem a magyar adófizetők pénzéből építsen Magyarország drótkerítést, ne építsen fogadó állomásokat , sátortábort néhány hónappal a tél előtt. Kísérjük át a menekülteket minél gyorsabban az országon, és Orbán Viktor meg verje Junkers asztalát a további népvándorlás megállítása érdekében.
Tudod én kicsit hosszú és talán fárasztó vagyok, de szeretnék pontosan és érthetően fogalmazni. Kérlek ne vedd kioktatásnak, csak " beszélgetünk " Tisztelettel.
enslaved
@hetöndöe: Nem tud Magyarország ennyi menekültet ellátni, mivel végeláthatatlan a számuk, ha nem teszünk valamit. Én meg olyat nem mondtam, hogy mindenki lezárta a határait, Merkel asszony éppen azt mondta, tárt karokkal várja a szíreket. Akkor tessék, lehet értük buszokat küldeni.
hetöndöe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
1magyar
@Bercifiu: Mert akik Röszkénél betörnek azok mik?
Toby
@verum: Ne csodálkozz, a napokban többször is átverték őket ! Ezek után joggal tartanak az ismételt átveréstől !
Inkább az a csoda, hogy ennyi tortúra után, viszonylag békésen távoznak !
izo
@világlátó: Irod:Kísérjük át a menekülteket minél gyorsabban az országon" Nem lehet mert minden nap elmondja Merkel ezt várja tőlünk!Szerintem ahelyett, hogy ezt mondja telepítse le az apparátusát és regisztrálja Röszkén és ő vigye el akit akar, akit meg nem tolja át a szerbekhez!Ne várjon el tőlünk semmit, ehhez nekünk semmi közünk!A németekre különben is vigyázni kell, mert már párszor ráfáztunk miattuk!
izo
@hetöndöe: Majd meglátjuk az osztrákok a többi transzportot hogy fogadják , az első transzportot tapssal, és akkor beszélhetünk ki hazudott!
hetöndöe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@Peller Anikó: Nem jöttél még rá, hogy az egész gyűlöletkampány hazugság? Eszük ágában sincs a menekülteknek itt maradni, még pár napra se, sőt! Bármire képesek, sínre feküdni, tüntetni, lázadni, csak itt ne kelljen maradni, nemhogy elvegyék a te munkádat.
Átvertek, érted? De ha nem, akkor is.
Szeparepa
Meglátjuk amikor majd százezrek fognak benyomulni agresszívan, őrjöngve fosztogatva, büdösen koszosan fertőzve; majd akkor is tapsolni és éljenezni fognak-e a kedves sógorok... Már ma volt gy pont amikor megszeppentek, amikor szembesültek a valósággal, hogy özönlenek ezrével a muszlim paraziták... és órákra lezárták a határt...!!! És ez még csak a kezdet...
Fradigege
Bort, búzát, békességet! Szorítok nekik, de most komolyan, na! Nagyon sok szerencsét kívánok, hogy találják meg Isten országát. Sok Boldogságot kívánok!
Peller Anikó
@JAJMÁR: Micsoda? Hol élsz te hombré? Miféle gyűlöletkampány? Itt európa megszállása folyik, honnan veszed ezt a baromságot, hogy ezek a munkádat akarják elvenni kicsifiam? Téged vertek át de keményen, mert ezek nem dolgozni jönnek ide. Milliószámra. A segílyt majd te fizeted, de csak addig amíg el nem taposnak.
bretagne
@Fradigege: Én attól félek, nehogy megint a kormányé legyen a dicsőség, hogy ők engedték ki a menekülteket. Ezektől sajnos kitelik, hogy döngessék a mellüket.
világlátó
@Szeparepa: ...örjöngve, fosztogatva... Ezt honnan hallottad?
magyarbakancs
Sógorok ti bolondok vagytok ,vagy a jólét elbutított?
Szeparepa-
@világlátó: Ember! Szövegértés rendben? ÉN A JÖVŐRŐL BESZÉLTEM... ez egy prognózis volt... kapisi?
JAJMÁR
@Peller Anikó: 08:25 Hazugság! Ahogy az is hazugság, hogy ezek a szerencsétlen emberek itt akarnának maradni, és el kellene őket tartani, vagy elvennék a magyarok munkáját. (Baj van a memóriáddal, hát azért fizetett ki a kormányuk annyi sok milliót, hogy ne emlékezz rá, miket irkáltak a plakátokra? Mert nem én állítottam, hogy ezt tennék - én tagadom - ők állították.)

Tudod ki a veszélyes? A gondolkodás nélküli, bármivel ijesztegethető sötét
emberek, mert ezek ütnek, lőnek, ha úgy adódik bárhová!
enslaved
@hetöndöe: Szerintem csak nem díjazzák a Zotyikázást meg az enthernyózást a modik, mert totál értelmetlen, vádaskodó, stb. Olvasd el a szabályzat ezen részét.
hetöndöe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
enslaved
@hetöndöe: Szerintem ne igyál annyit, talán akkor kijózanodsz egyszer. Volt már egy neved? Akkor még inkább ne vagdalkozz.
fekete
Ezek nem menekultek??? Tapsal,elelemel,rukakal stb,varjak oket.Jo ket het alatt ide ertek
Ausztriaba.En ket kis gyerekel 1-evet toltotem Latinan,a mo-csokba a roman,alban,bulgar
gyi-lkosok kozott.Majd 1 ev utan tudtunk csak kijutni a tengeren tulra.Ezek semik sem ahoz
kepest,Ezeknek az Karacsony az emigralas.
Rézangyal
Gondolom, miután megnézték a vonatokat, amelyeket maguk mögött hagytak, már nem tapsoltak annyira. Agyalágyultak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.