Angela Merkel elutasítja a magyar kormány népszavazási kezdeményezését a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztásával kapcsolatban. A német kancellár erről egy vasárnapi televíziós interjúban beszélt.

Angela Merkel az ARD országos közszolgálati televízióban élőben sugárzott interjúban arra a felvetésre, hogy az eurózóna válságával ellentétben most mások jóakaratára van utalva és a "kérelmező" helyzetébe került, azt mondta, szerinte ez nem így van, Németország nincs sem kiszolgáltatott, sem kiemelt helyzetben. Valamennyi uniós tagországnak van felelőssége, és mindegyik szeretné megőrizni Schengent, köztük Lengyelország és Csehország is.

Angela Merkel elutasította Orbán Viktor népszavazását

Megjegyezte: "Orbán Viktor (...) arról a kérdésről akar népszavazást, hogy érkezhet-e Magyarországra 1294 menekült" a tagállamok között szétosztandó 160 ezerből, pedig valószínűleg még csökkenthetné is ezt a számot, mivel "sok ukrán menekültje van".

"Ez azért mégiscsak egy elvi kérdés, és csak elutasítani tudom ezt az eljárást" – mondta a német kancellár.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Merkel néninek munkaerő kell, ezért pártolja a migránsok beözönlését Európába.
Magyarországon nincs munka, a munkanélküliség az egekbe szökne, ha nem lenne nevetséges fizetésért közmunka.
Nem lehetne inkább magyarokkal pótolni a németországi munkaerőhiányt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
1294 menekül? Na nehogy ekkora legyen már a létszám! Sokkal többet sóznának a nyakunkba.
Ennyi már itt is van.
Egyébként az uniót a vezetői belülről bomlasztják, nem Orbán. Ha a német nép nem lép, sikerül is nekik.
Levendula
Merkel néninek munkaerő kell, ezért pártolja a migránsok beözönlését Európába.
Magyarországon nincs munka, a munkanélküliség az egekbe szökne, ha nem lenne nevetséges fizetésért közmunka.
Nem lehetne inkább magyarokkal pótolni a németországi munkaerőhiányt?
jancsipapa
Nagy baj van a nő fejében . Még mindig 160 ezerről beszél .
Strong
Félrevezetés EU -módra. (nem értem továbbra sem a célokat)
Miért akarja bárki ráerőltetni ezeket az abnormális kolóniákat olyan országokra, mint Magyarország.
Még a kommunizmust sem hevertük ki!!!

Tehát: nem 1294 emberről, hanem arányokról szól a kvóta rendszer. Tehát ha ennyi ide jön, akkor a további érkezőkből is ebben az arányban kapunk...és annak a számnak senki sincs a tudatában.
Nem 160 ezer ember, hanem csak tavaly több mint 1 millió jött az EU területére.
És nem állt meg az áradat.

...így válhat iszlám állammá európa - egy puskalövés nélkül...
preparátor
Ez elvi kérdés! Elutasítom Angela Merkelt és azt, hogy behívta ide mindenféle papírok, engedélyek nélkül a muzulmánokat! Miért nem jelentik fel bűnpártolásért, nem értem!?
picike
ide nem kellenek miért nem lehet ezt megérteni elutasitva és küld a Szaud arábiába és Egyesült arab emeirségekbe ahol egy sem kell bellük . huncut a gazdag arab mind neki nem kell nekünk minek soha nem is kellett. ezeket az Orságoknak kell kérdezni ők mért nem fogadják be őket .?!
Eriksson
Ami Merkelnek csak egy elvi kérdés, az nekünk a véres valóság. Talán nem kellene befognia hatalmi szóval a magyar nép száját.
Fennen hirdeti a DEMOKRÁCIA-át de már tudjuk, az is csak elvi síkon.
Szókrakész
Akkor a sok jogásznak, firkásznak és mindenkinek akik ekézték és jogilag lehetetlennek tartották a népszavazást.

Ha jogilag lehetetlen lenne, akkor Merkel nem kelt volna ki magából és nem utasítja vissza a kezdeményezést, hanem nevetve legyint egyet és továbbmegy.
Vagy pedig jött volna az Orbánt lenullázó jogi magyarázattal.
preparátor
@Szókrakész: Mivel egyik sincs, így Merkel mutti csak dühöng és cimkézi Orbánt. Európa népei pedig a megmentőt látják benne!
libellle
@Levendula: 7:47 Mielött valamit beirsz, nem ártana a statisztikát megnézni. Merkel ( néninek ) nincs munkaerö hiánya ugyanis nekünk is vannak munkanélkülieink. Merkel ( néni ) befogadja a rengeteg magyar és lengyel gazdasági menekültet is. Pedig csak egy tollvonásába kerülne a kormánynak ( mert Merkel csak a Kanzlerin) mert a kormány dönt, és egy gazdasági menekült sem kapna itt munkát. Ezt csak ugy megsugom. Talán gondolkodni kellene ezen. Mert ugye a menekültek 30 % öreg , beteg tehát munkakáptelen de mi nem a munkaerö hiány miatt fogadjuk be öket hanem EMBERSÈGBÖL!! Sajnos te ebböl megbuktál!!!
perfekt
A feldühödött bevándorlók már bemutatkoztak-néhány ország lakosságának.Sajnálom,hogy ilyen sorsuk van-de nekünk is van elég bajunk..Nem kellenek ide, és nemsokára-ne legyen igazam-erőszak árán is de betörnek-országokba--mi van akkor?Tűzparancs?--nem gondolom-de hogy háborús a helyzet lehet az sanszos
..Több ízben- voltam a németeknél-,a török bevándorlókkal is bajuk van-most pedig ez az elszabadult migráns hajó ágyú-megállíthatatlan.Angeláról nem hittem-hogy ennyire pitiáner-1200 migránssal próbálja magyarázni saját ostobaságát hiszen-valóban ő hívta a bevándorlókat hozzájuk-és most letarolják Európát!
libellle
@Strong: Nem értem én sem miert eröltetjük Magyarországra a Milliárdjainkat.? Meg fog változni mert ennek véget kell vetni. DE! akkor mi fog történni Magyarországgal. Egyébként definitiv ennyi migránsról van szó és még keresztények is , ezenekivül még egy centetekbe sem kerülnének.
Dr. Felipe
Megjegyezte: "Orbán Viktor (...) arról a kérdésről akar népszavazást, hogy érkezhet-e Magyarországra 1294 menekült" a tagállamok között szétosztandó 160 ezerből, pedig valószínűleg még csökkenthetné is ezt a számot, mivel "sok ukrán menekültje van".

Aztán hol van az a sok ukrán menekült? Ezek szerint ilyen ócska hazugsággal próbált terelni a g..i Brüsszelben. Ezzel próbálta etetni Merkelt.
Fradigege
Kit érdekel. Úgy sincsen semmi súlya annak, hogy elutasít.
emerencia
@Dr. Felipe: Pletykából hallani, hogy sok ukrajnai vesz vagy bérel Magyarországon lakást, házat. Közülük sokan ingyennyugdíjat is kapnak a magyar államtól. Klasszikus háború elöl menekülőkről, nagyobb létszámú illegális határátlépőkről nem tud senki. Nem hiszem, hogy a német illetékeseknek minderről ne lenne valós információja. Vagy Merkel asszonyt verik át valakik vagy mi tudjuk rosszul. Esetleg a németek így akarják az orbáni nyulat kiugratni a bokorból? (Hátha elárul valamit Orbán a keleti orientáció eddig titokban tartott részleteiről és valós céljáról...)
Dr. Felipe
@emerencia: Azokról az ukrán nyuggerokról én is hallottam hogy bejelentkeznek a magyar nyugdíjra, mert csak egy magyarországi lakcím kell hozzá és már kapják is a lét. Azok viszont nem menekültek.
Dr. Felipe
Csak hát nem a g..it kell elutasítani, hanem a g..i uniós pénzelését kell leállítani.

Mert itt ebben a kis fasiszta országban már Európa megmentőjeként tetszeleg, ezzel eteti az ostobább magyarokat.
Különböző, ostoba kényszerképzetek szülte víziókkal kábítja a fideSS birkákat a hatalom megtartása érdekében.
Úgyhogy jó lesz vigyázni vele ott Európában is mert nem kicsit beteg az ürge, bármire képes.
Strong
@libellle: Ha nektek kell, akkor megnyertétek...
Hogy keresztények lennének? kétlem. (bár lehet, hogy ők ezt állítják..)
Ki dönti el, hogy keresztény, vagy muszlim jönne ide? Merkel?
És, hogy egy "centünkbe" sem kerültek? Ugye viccelsz?
Lepényleső
Tartsuk meg azt a népszavazást,viszont utasítsuk el ovit,és a bagázst?
csa-csa
@picike: pontosan erről van szó!
Angela tant meg vegye a nevére az összes fanatikus, erőszakos, beilleszkedni egész egyszerűen nem hajlandó, mindenre elszánt migráncsot!
soljanka
@libellle: Sajnálom, hogy csak egy tetsziket nyomhattam.
wagabund
a macedon határon közel harmincezer ember döntögeti a kerítést..beljebb görögországban hetvenezer továbbhaladni szándékozó dühöng...előbb-utóbb megindulnak élükön a mutti táblát tartva..azokból is kapunk a mutti akarata szerint?

ez a nő rendesen tönkreteszi európát... elmegy nyugdíjba, a többit meg majd intézze más.
justhpeter
Szerintem is csak kiröhögteti magát Orbán ezzel a népszavazással. A saját rengeteg barmát etetheti a mindennapi hülye lózungjaival, de a világra ezzel nincs hatása, az Unió nagyot pottyant arra, hogy mi lesz Viktor népszavazásának a vége. Kínos nemzetközi röhej lesz a vége. Aztán ez ellen is lehet tiltakozni.
verőce21
Kár hogy Merkel nem lép le mielőtt elbukik, mert még nagyobb károkat okoz Európában.
verőce21
"Orbán Viktor (...) arról a kérdésről akar népszavazást, hogy érkezhet-e Magyarországra 1294 menekült, a tagállamok között szétosztandó 160 ezerből"
Könyörgöm, hát miről beszél ez a némber?

merkel a törpe...aki fél megkérdezni a saját nemzetét is...
Butautáló
@csa-csa: Hány migránst ismersz személyesen? Mennyire ismered őket? Csak fújod Orbánc nótáját, gondolkozás nélkül!
kata53
Ezt a népszavazást minden normális ember elutasítja!
libellle
@Strong: 15:59.Leirod sajnos, hogy buta vagy.Fogalmad nincs semmiröl csak firkálsz. Mert mint nagy világfi mindentudó,semmit nem tudsz. Sajnos olyan hatalmas hiányosságokban szenvedsz, hogy ez már bizony szégyen. Mindent leirtál a válaszodban tudásodról, igy nekem nem kell már ahhoz semmit kommentálni..
libellle
@verőce21: 17:01 Merkel nem elmebeteg és mi sem vagyunk azok. Azért mert Magyarország miniszterelnöke egy zavarodott elméjü aki a hivöknek minden baromságot be tud magyarázni azert te és az olyanok mint te vagytok felelösek. Mi nem fogunk egy olyan EU-s szerzödésröl népszavazni amit már aláirtunk. Ilyet csak egy elmebeteg tesz, szórja a pénzt és teljesen felelslegesen, mert marad minden ugy ahogy alá karmolta az a tökfej a szerzödést
kajla
@Levendula:, elég sokan vagyunk itt Németországban és jönnek még. Egyébként nem árt tájékzódni egy hozzászólás előtt.
JAJMÁR
Ugyan mit változtat meg a népszavazás? Majd nem jönnek a menekültek, mert nem szavaztuk meg? H@lyeség!
Jönni fognak, és itt is maradnak, mert nem fogják átvenni tőlünk őket ezek után. A Merkel lesz az utolsó majd, aki azt mondja, engedjétek, várjuk őket. Miért is mondaná? Egyszer bárkit át lehet verni! De 2x?

Aki nem látja mi történik a Közel-Keleten, javaslom, utazzon oda. No, majd ha úszva és futva menti az irháját, szembeállítom vele a katonaságot! Sóspuskával persze, meg egy-két szögesdróttal, de visszakergetve!

Csak a tűzszünet lenne tartós, és a vége valamiféle békés rendezés. Akkor reménykedhetünk a menekültáradat visszaszorításában.
Addig nem, és ha orbánokon múlik, szét is szedi Európát!
Strong
@libellle: Sok mindent tudok. Sok mindent nem. Egy viszont biztos: azok állnak neki személyeskedni (kvázi egymást szidalmazni) akiknek megszűnt a témára kivetített érv, és tudásanyaguk. Tehát kérlek, hogy ezt a stílust itt ne használd, légy egy kicsit európai :-)

Néhány történelmi tény, ami ellen nem tehetsz semmit:I. Világháborúban Németország gazdasági célból vett részt (támogatta a háborút)...II. Világháborút Németország ugyancsak gazdasági okokból robbantotta ki.
Merkel a migránsokat ugyancsak gazdasági okokból (a kiöregedő német lakosság pótlására) hívta be Németországba, és amikor nem bír az áradattal, akkor kitalálják a kvóta rendszert...

Utoljára pedig egy kis képes anyag:

mindenamivideo.com/hirek/europa-elfoglalasa-a-bevandorlason-keresztul-nezd-meg-mig-nem-torlik/
libellle
@kajla: szuper, köszönöm a hozzászólásodat. Remélem minden marad és ti mindannyian maradtok itt!!!
libellle
@Strong: Bizonyára valami elvont náci filmeket nézel. Még csak ne is beszélj a második világháboruról mert Magyarország annak a náci Németországnak csatlósa volt és nagyon tapsikolt. A történelmet az igazit kellene tudnod. Arról kellene tudnod, hogy kik voltak a nácik melett álló büntetöosztagok amikor a nagy "Hadjáratot" inditotta hitler a ruskik ellen. Meg fogsz lepödni. Az is lehet nem, mert nem veszed a fáradságot , hogy az igazi történelem borzalmas történetébe beleolvass. Tudom nem szivesen veszitek amikor arról van szó, hogy a ti országotok is nagyon borzalmas dolgokat vitt véghez a ruszkiknál. De ez csak széljegyzetként. Mi is sokáig hallgattunk a történelmünk ezen borzalmas részéröl, ellenben volt bároságunk feldolgozni azt. Ès itt a lényege az egésznek, ezért fogadunk be öregeket, betegeket és analfabétakat. Természetesen a te értelmezésed szerint ezekkel hatalmas nagy szeletet szelünk a gazdasági "kenyérböl" Ellenére ennek, ha erröl az oldalról közelitsük meg ezt a helyzetet tanácsold orbánnak, hogy tegyen ö is igy.
36
Merkel, mikor hirdet népszavazást Németországban?
libellle
@36: amkor te feleségül mész orbánhoz
népoldali
Mutti,nem Ön szavaz hanme mi.MUTTI! KOMMEN IHRE WEG !
36
@libellle: O.K. Most "felveszem a kesztyűt" amit az arcomba vágtál, mert ilyen napom van.
1. Nem vagyok buzi.
2. Mazohista sem vagyok.

Csak arra gondoltam a kérdésemmel, hogy legalább a demokrácia látszatát kelthetné, Merkel ilyetén döntése.
36
@népoldali: Mutti, nem csak hogy megy a maga útján, mert az egy dolog lenne. Az ő dolga. A tragédiánk az, hogy előjött nála a bolsevik eszköztár. Pl. Mutatja az utat. És elviekben egyetért(saját magával).
Hozzáteszem, Orbán se semmi, de hát, úgy tűnik ez az "erős és nagy vezetők" ideje ismét.
Strong
@libellle: Nem értelek. Tök normálisan megkértelek, hogy ne személyekedjél, mert azzal csak magadat minősíted. Ezt követően mégtöbb emberbe állsz bele. De miért?
Mert nem értek (értünk) egyet veled, és a liberális eszméiddel?

Továbbra sem érted, hogy kiket hívott ide Merkel?
Továbbra sem sejted, hogy mit akar itt Európában a rengeteg január 1-én született, pillanatragasztóval lekent ujjú, 30 év körüli, 1 millió muszlim?

Akkor egy friss hír tegnapról:

www.atv.hu/kulfold/20160229-18-levagott-gyerekfejjel-a-kezeben-uvoltozott-egy-no-a-moszkvai-metroban
verőce21
Nem tartom bölcs dolognak, hogy Merkel reményt ad hatvanmillió útra készülődőnek, hogy érdemes jönni, Németország továbbra is tárt kapukkal vár.
teuton
@36: Minek kell hirdetni? Nem kell eröszakkal felülröl inditani, a demokraciakban ez mindenütt alulrol is lehetseges, valamint ott vannak a valasztasok. A következöt is ö fogja nyerni, pedig nem remisztgeti az embereket es nem keres allandoan ellensegkepet vagy bünbakot, es nem is szelsöjobb populista soviniszta politikat hirdet, mint Orbanod...
teuton
@népoldali: Mielött lejaratod itt magad, menj vissza az elsö osztalyba es tanulj meg irni...
teuton
@verőce21: Mar 60millio? Miert nem rögtön 600millio? Nehany honapja valamelyik fideszes birka (Kosa?) meg csak 10millioval riogatott. Talan nem volt elegge riaszto, ezert kellett magasabbra tenni a levet? Es melyik orszagokbol akarod te öket összeszedni, mert az öbölbeli sejksegekböl vagy Szaud-Arabiabol biztosan nem sokan költöznenek el... Riogatasbol ötös, matekbol egyes...
verőce21
@teuton: (00:32) És ebből útnak indul 35 millió, ha a Mutti kommunikációja továbbra is az elosztás, csalogtatás. Ami az embercsempészeknek további biztatás.

"Figyelj! A görögökhöz kell eljutni, addig sima az út, még a tengerből is kiszednek. Onnan pedig már repülővel visznek a házadba, ami mellett a kocsid áll és a bankszámládon a havi 5000 Euró! Ugye milyen jó lesz? Erre a nőre hivatkozz, itt a képe!
Namost a 3000 dollárt azt viszont most kell mindehhez fizetned."
teuton
@verőce21: Na ha ilyen hülyesegekben hiszel, akkor te miert nem indulsz utnak?
verőce21
@teuton: Nékem Mo.-on is jó. Itt kevesebből is kijövök. :)
verum
Ehhez kb. annyi joga van, mint Orbánnak elutasítani a magyar nép szavazási jogát.
Papuska1
Merkel már régen elutasította a népet is. Honecker méltó utódja (egyébként pozitívan is nyilatkozik róla) a volt német kommunista ifjúsági ideológiai vezető! Ügyesen sikerült az NSZK-t hozzákapcsolni az NDK-hoz. Legalábbis a szövetségi politikusi vezetők származása alapján így tűnik.
libellle
@népoldali: tegnap 12:49 Amennyiben a német nyelvet erölteted akkor legalább ugy, hogy az érthetö is legyen. Ugyanis azt amit beirtál rajtad kivül egy német sem értené.
libellle
@36: tegnap 12;52 Most nekem azt akartad megmagyarázni, hogy orbánisztánban demokrácia létezik ezert szavaztat viktor egy olyan szerzödést amit ö már aláirt. Ami azt jelenti, hogy oriási költségekbe fog ez NEKTEK kerülni és egyszerüen nagyszerüen értelme NULLA lessz a szavazatoknak. MERT Ö MINT ÀLLAMFÖ MINDENT ALÀIRT. Miert gondolod, hogy nekünk ugyanezt a gyengeelméjüséget kellene követnünk.
libellle
@Strong: tegnap 16:20 Most ´enyleg nem akarok személyeskedni( vagy ilyesmit) de nem olvastad el rendesen amit leirtam. Az válasz volt a te világháborus megjegyzéseidre. Kizárólag ajánlottam neked, hogy ismerd meg a saját IGAZI történelmedet mielött még haborus thezisekbe bocsájtkozol.
A linkröl annyit, hogy annak a szerencsétlennek nem egy gyermekfejet kellet volna a kezében tartania, hanem putinét és medwedevét. Ugyanis ha beleolvasol a történtekbe akkor látod, hogy a Syriai nép felkelt a diktátor assad ellen és erre a ruskigyilkos banda szépen beinditotta a háborus agyát és gyilkolják assadal közösen a Syriai népet. Az egész menekültet a ruszkikra klett volna tolni!!!
libellle
@Papuska1: 10;04 Ezt a kivételes tudásodat megosztanád velünk is képekben hangokban. Ugyanis mi itt Németországban olyan hülyék vagyunk, hogy erröl nem tudunk semmit.
Eriksson
"Mekergel" :)))) ott dirigáljon, ahol... eszik. Miből gondolja, hogy a magyarok belügye reá tartozik?
preparátor
Arra játszik a szemét libsi banda, hogy beengedik a betódulókat, akik, mint a sáska elszaporodnak, aztán álszent módon népszavazást tartanak és meghajolnak a többség akarata előtt, hogy Európa muzulmán legyen és fertő!
Eriksson
@preparátor: Nem értem a logikájukat. Ha Izraelbe be nem teheti a lábát egyetlen Allah hívő se, akkor Európába miért engedik?? Ott minden módon távol tartják őket, ide meg egyenesen csalogatják. Miért?
preparátor
@Eriksson: A bűnös Európát tönkre kell tenni!
Eriksson
@preparátor: Elég gyenge magyarázat. :)) Kinek érdeke? Az iszlámnak egyértelműen, de a másik oldalról?
Peller Anikó
"Das ist nicht mein Europa" Akkor monnyá le, banya! Jó lesz azonnal.
verőce21
Merkel nem először hazudik.
Kár, hogy nem lép le mielőtt elbukik, mert még nagyobb károkat okoz Európában.
(A magyar balliberálisok pedig öt éve minden eszközzel ekézik Magyarországot és a magyar kormányt Németországban a német politikusok előtt.)
verőce21
Borzalmas belegondolunk mi lett volna ha nincs Orbán, nincs a V4!
Merkel gond nélkül azt csinálhatott volna amit akar.
(M. azt akarja "kiprovokálni" hogy egységesen mindenki beálljon mögé! Ez az utolsó esélye!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.