A menekültek védelme az Európai Unió humanitárius felelőssége – mondta Angela Merkel német kancellár egy vasárnapi televíziós interjúban, amelyben többek között arról is beszélt, hogy szerinte Nagy-Britannia kilépése az EU-ból visszafordíthatatlan folyamat.

A politikus a ZDF országos köztelevízióban sugárzott interjúban elmondta, hogy amikor tavaly dönteni kellett a menekülthullám kezeléséről, meg kellett fontolni, vajon "hagyjuk-e Görögországot egyedül a feladattal", vagy "bánjunk igen rosszul a menekültekkel, ahogy például Magyarországon tették", vagy pedig humanitárius okokból "védelmet nyújtunk az embereknek".

A védelem megadása mellett kellett dönteni, mert az EU hitelességére és értékeire tekintettel minden más reakció "teljességgel elfogadhatatlan lett volna" – mondta Angela Merkel.

A történtek első "tanulsága", hogy korábban el kell kezdeni foglalkozni azzal, hogy miként élnek az emberek az EU szomszédságában, és többet kell tenni a menekülésre késztető okok megszüntetéséért. Másodszor "meg kell tanulni", hogy miként lehet megvédeni az uniós külső határt és megakadályozni az illegális migrációt, a harmadik teendő pedig a menekültek "méltányos elosztása" az uniós tagországok között – mondta a német kancellár, kiemelve, hogy az első két területen jelentős a haladás, de a menekültek elosztásában "még mindig vannak hiányosságok".

Az EU-Törökország megállapodásról szólva hangsúlyozta, hogy mindkét fél érdeke az illegális migráció megakadályozása, amikor pedig stabilizálódik a helyzet, az EU-nak legális úton is be kell fogadnia menekülteket, és erről tárgyalnia kell Törökországgal.

A kancellár a brit uniós tagságról tartott népszavazással kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte a Brexit – Nagy-Britannia kilépése az EU-ból – visszafordíthatatlan folyamat. A brit szavazók "meghozták a döntést", így a következő lépés az lesz, hogy országuk az uniós alapszerződés 50. cikkelye alapján kezdeményezi a kiválást. Ez "emberi számítás szerint" akkor történik majd meg, amikor végrehajtják a váltást a miniszterelnöki tisztségben – mondta Angela Merkel.

Kiemelte, hogy a kilépésről folytatandó tárgyalásokon szó sem lehet arról, hogy Nagy-Britannia "kimazsolázza" az uniós alapszabadságok közül a számára előnyös elemeket.

A Nagy-Britannia nélküli EU-ban a legfontosabb feladat a belső és külső biztonság erősítése, "beleértve a külső határok védelmét", továbbá a versenyképesség és a gazdasági növekedés erősítése és a munkanélküliség csökkentése, a harmadik súlypont pedig a fiatalkori munkanélküliség visszaszorítása. A huszonhetek vezetői ezekről az ügyekről tárgyalnak majd szeptember közepén Pozsonyban – mondta Angela Merkel.

Hangsúlyozta, hogy nem az EU intézményi felépítésével vagy az integráció további mélyítésével kell foglalkozni, hanem azzal, hogy miként lehet "eredményeket elérni". Egyben visszautasította azt a felvetést, hogy Németország ragaszkodása a költségvetési fegyelmet és szerkezeti reformokat a középpontba helyező politikához hozzájárult volna a Brexitet pártolók győzelméhez Nagy-Britanniában és az EU-val szembeni elégedetlenség erősödéséhez a közösség más országaiban.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke kiemelte, hogy Németország a koalíciós társ szociáldemokraták (SPD) által vezetett kormány idején – a kétezres évek elején – elindított szerkezeti reformoknak köszönheti, hogy több munkahely jött létre és beindult a növekedés. Hozzátette, hogy szerinte más uniós tagállamoknak is ezt az utat kell követniük.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Olyan emberhez méltó magatartás, mint humanitarizmus?
Ezt soha nem fogják megérteni a rasszisták, a populisták.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Olyan emberhez méltó magatartás, mint humanitarizmus?
Ezt soha nem fogják megérteni a rasszisták, a populisták.
Vosztok
@F_Viktor: Emberhez méltó magatartás?
Ingyenélésre, eltartottságra számító primitív, agresszív csürhét olcsó munkaerő reményében meggondolatlanul ráereszteni Európára, ezeket sunyin és aljasul menekülteknek hazudni, az
ám a humanizmus!
Eriksson
Én meg azt mondom, hogy a leghumanitáriusabb dolog az lett volna, ha idegen hatalmak nem idézik elő a népvándorlást azzal, hogy saját önös céljaik miatt élhetetlenné tették szülőföldjeiket.
Álszentség Merkel dumája is, aki ráadásul egyeurós munkaerőket lát bennük.
F_Viktor
@Vosztok: Tapasztalatból beszélsz?
Nézd meg a most játszó francia válogatottat, hány fehér van a kezdőcsapatban?
Avagy nézd meg pl. az 1,1 millió lakosú Birminghamet. Több, mint 70 százaléka nem fehér bőrű lakós! Mégis békésen megélnek egymással, nem beszélnek ingyenélőkről, eltartottságról, primitívségről, agresszív csürhéről, mint te, onnan 2500 km távolságból, aki - fogadni mernék - nem sok menekülttel voltál sem közeli, sem távoli kapcsolatban.

O'szt jöhetsz a terrorizmussal, de elfelejted, hogy a 80-as években nagyságrendekkel több terrortámadás volt Európában, mint napjainkban.

Te, a 8 millió magyar egyike kikéred magadnak ha rasszistának, nácinak neveznek, miközben büszkén írod le az arabokról véleményedet!
Te bátran minősítesz több, mint 22 millió muszlint, akik jelenleg az EU-tagországokban élnek!
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy Európa területén 2010-ben a Pew Forum kutatása szerint 44 138 000 muszlim élt!
wagabund
ez a nő még mindig okádja a hülyeséget?

a ténsasszony csak nem arra utalt, hogy mi rasszisták vagyunk? mert akkor kacsintson más az usában folyó egyáltalán nem rasszizmusból eredő lövöldözésekre...
...na ezt a magot veti el most...és ha kikel, akkor lesz itt csak nemulass...
...de hol lesz ő már akkor?
állítsátok meg arthuro uit..
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Álszentség Merkel dumája is, aki ráadásul egyeurós munkaerőket lát bennük."

Beszélsz hülyeségeket, Németországban a minimál órabér 8,5 euró, ami kb. 2 700 forint!
Vosztok
@F_Viktor: Néger nem lehet francia. Tehát ez nem is francia válogatott, hanem valami kotyvalék. Francia Jean Gabin, Alain Delon, Pierre Cardin, Charles Aznavour (akkor is ha örmény)...
Birmingham pedig akkor már nem angol. Csak Angliában van.
Európa keresztény és fehér. Ami nem az, az nem Európa.
F_Viktor
@Vosztok: Tehát majd ti, mélymagyarok döntitek el a franciák, az angolok helyett, hogy ki az angol, ki a francia?
Tán holnaptól a franciák foci-istenének nem Paul Pogbanak kell lennie, hanem Hajnal Tamásnak, mert ti azt mondjátok, hogy aki nem fehér, az nem lehet sem francia, sem angol?
Hatalmas nagy zavar van a fejedben!
Vosztok
@F_Viktor: Zavar a te fejedben van. Te állítod, hogy a fekete az lehet fehér. :-) persze, neked ez a kifizetődő... Végül is Birminghamben élsz az angolok pénzén... Hazabeszélsz. :-)))
F_Viktor
@Eriksson: Erre gondolsz?
"Továbbá a kormány vállalja, hogy a közhasznú munka területén létrehoz további 100 ezer munkahelyet – úgynevezett egyeurós, azaz egy euró órabért fizető állást – menedékkérőknek, hogy hasznosan, értelmesen tölthessék el az időt menedékjogi kérelmük elbírálásáig."

Akkor olvasd el az egész cikket, de az idézetben is szerepel, hogy miért teremtik meg ezt a 100 ezer egyeurós új munkahelyet! Nem megélhetési célból.

Tudod, nekem is van egy vízióm:
A Magyarországon emberszámba nem vett menekült család 4 havi munkája során félretesz annyi eurót, hogy vesz egy 4,5 éves VW Golfot. Használja 1 évig, utána vesz egy 2,5-3 éves Passatot...
A magyar nepper megveszi az 5,5-6 éves Golfot, elviszi Magyarországra, s mélymagyarunk 3-4 év alatt összekuporgatott pénzén (miután kifizeti a regadót, ami magyar találmány, amit máshol nem ismernek Európában, de hát kell az apanázs orbánnak és haverjainak) megveszi a lesajnált "migráncs" levetett autóját... S a hülyegyerek örül, mint majom a farkának...
Ezek után persze, hogy a megalázott "migráncs" jó nagyot köp felétek, s csóringernek nevez benneteket. S jó messzire elkerüli Magyarországot! Azt a rasszista országot...
F_Viktor
@Vosztok: Írod:
"Te állítod, hogy a fekete az lehet fehér"

Ez nagyon nácisra sikerült!
Vosztok
@F_Viktor: Most részletezted, hogy miféle "menekültek" is ezek a szutykok.
F_Viktor
@Vosztok: Tudod, azok a "szutykok" Európában, európai módon fognak élni, míg te igazi szutyokban, észak-koreaiként.
A gond ott van, hogy saját sorsodra ítélsz több millió becsületes magyart, s azok gyerekeit, unokáit is! De bízok benne, hogy lesz aki elszámoltat benneteket bűneitekért!
Nil
Mivel Európa felelős a kialakult helyzetért, kötelessége segíteni a menekülteket
Vosztok
@Nil: Te melyik Naprendszerben élsz? Mi volna szerinted Európa felelőssége?
F_Viktor
@Vosztok: Miről beszélsz???
Tudod te mekkora balf@szok vagytok? Üzengettek Brüsszelnek? Tudod kinek üzengettek? Az EU-s képviselőiteknek, akik tt ülnek az EP-ben, akik ott tollászkodnak minden bizottságban, akik hozzák az EU-s törvényeket, jogszabályokat!
Olvastál egyetlen EP-s jegyzőkönyvet, hogy a fityeszes képviselők mire is szavaztak?
No, nekik üzengetsz hülyegyerek!
Mangu
Ezt a nőt még nem vitték el egy elmegondozóba vagy nem kezdeményezték gyámság alá helyezését? Amerika felelősségét Európa nevében, mint fizette CIA ügynök vállalja fel? Mi jogosítja fel ilyen szöveg megeresztésére?
F_Viktor
@Mangu: Írod:
"Ezt a nőt még nem vitték el egy elmegondozóba vagy nem kezdeményezték gyámság alá helyezését?"

Ennek a nőnek és pártjának népszerűsége két hét alatt 10 százalékpontot emelkedett.
Nem Magyarországon, hanem abban az országban ami számít, amit jegyeznek, ami Európa (és Magyarország) mozgatórugója.
Tehát nem hiszem, hogy valamit is ér számára a véleményedet :-))
Vosztok
@F_Viktor: Én kérdezem, hogy ma fészkes francról beszélsz? KI üzenget? Én ugyan nem, és hülyeségnek is tartom. (És a"mi" sem helytálló, mert én teszek a Fideszre. Jobbikos vagyok.)
Sz..ni Brüsszelre üzengetés nélkül. Brüsszel nem Európa.
Peller Anikó
@Vosztok: talán az átsegítés. Kötelessen.
Vosztok
@F_Viktor: Aha. És ezzel a tíz százalék emelkedéssel is kevesebb mint fele a támogatottsága mint a megválasztásakor.
Vosztok
@Peller Anikó: Késő van, lassulok. Nem értem.
JAJMÁR
Érdekes, hogy már a normális, emberi gondolkodó politikust elmebetegezik némelyek. Süllyednek az erkölcsön, a normák, a moralitás, de hol lehet az alja? Majd ha fegyverrel járkál mindenki és igyekszik előbb használni, mint aki szembejön?
(De már most nem tudják, hogy ki kezdte...)

Merkel se nem elmebeteg, se nem hülye, csupán komolyan veszi azt az értékrendet, ami egyébként jellemezné Európát! Amit annyira meg akarnak védeni, hogy tönkreteszik vele!
Sajnos kopik, vékonyodik, koptatják a gyűlölködő, agresszív szájhősök. Ne legyenek kétségek, ezek mind telexarják a gatyát, ha tettekre kerülne sor.
Eriksson
@F_Viktor: Tudod kedves F_Viktor, nekem az a véleményem, hogy aki ennyire magyarellenes és ennyire gyűlöli a magyarokat mint te is, annak lesülhetne a képéről a bőr, hogy egyáltalán van mersze megszólalni magyarul.
Vosztok
@JAJMÁR: Hát persze hogy ti mondhatjátok meg, mi az európai értékrend! Persze, persze... :-)))
F_Viktor
@Eriksson: Tudod kedves @Eriksson: dehogyis gyűlölöm a magyarokat, csak azokat vetem meg, azokat köpöm szembe, azokat tartom hazaárulóknak, akik segítenek egy bűnöző politikai körnek szétlopni az országot, akik magántulajdonnak tekintik Magyarország vagyonát, akik szégyenpadra ültették azt az országot amit nem is olyan régen még példaképként kiáltották ki, amelynek polgáraira büszke lehettem.
Ezt zúztátok szét pár év alatt!
JAJMÁR
@Vosztok: Nem én, - de én legalább értékelem - hanem a közösség maga.
Ha nem tetszik, "el lehet innen menni"!
hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_Uni%C3%B3_Alapjogi_Chart%C3%A1ja
Eriksson
@F_Viktor: Vannak még páran, akik pártállástól és felekezettől függetlenül szeretik hazájukat, a magyar embereket, a magyar értékrendet. Az olyan szarháziakra nincs is szükség kis szerencsétlen hazánkban, akik amikor lubickolni lehet lubickolnak, ha nehézségek támadnak akkor meg óbégatva továbbállnak. S ha köpködni való kedved van, akkor állj a tükröd elé.
Mert tanuld meg, hogy minden elmúlik egyszer a jó is meg a rossz is, de az ember ha egyszer lement rühes kutyába, soha többé nem szerzi vissza mások megbecsülését.
F_Viktor
@Vosztok: Írod:
"És ezzel a tíz százalék emelkedéssel is kevesebb mint fele a támogatottsága mint a megválasztásakor."

Miről beszélsz?
Merkel népszerűsége csúcspontján, megválasztásakor 2013-ban 65 százalékos volt, jelenleg pedig 59 százalékon áll!
Milyen kevesebb, mint feléről hadoválsz?
Szókrakész
"vagy "bánjunk igen rosszul a menekültekkel, ahogy például Magyarországon tették", vagy pedig humanitárius okokból "védelmet nyújtunk az embereknek"."

Hol gyújtanak fel naponta menekült szállást?!?!?!
Angela Merkelgült!
Ennek fuss neki még egyszer!!!
Vosztok
@JAJMÁR: Én egy kontinensről beszéltem, te egy szervezetről. Nem ugyanaz.
F_Viktor
@Eriksson: Tudod kedves @Eriksson: egyről beszélünk, a hozzád hasonló szarosfarkúak az én szememben többé már nem lesz ember. Nem is szívesen látom őket ebben a naprendszerben.

Volt valaha egy ős MSZMP-s ( valami alapszervezeti mufti) csoprtvezetőm még Magyarországon, aki sírva bizonygatta, hogy őt bizony évtizedeken keresztül megvezette a pártja. No, ő most jelenleg a megyei közgyűlésben a fityeszes frakcióban bontogatja újra öregecske szárnyait. Őt is megvetettem, megvetem!
fekete
Te la'zitotad EU-ba eszt a sok Muhamed Hasszant.Csak vedjed oket te!Ismerjuk a Achtung ,
Achtung Humanitarius feleloseget!
wpym
Ki kell takarítani az ingyenélő, agresszív biológiai szemetet egész Európából!!!
JAJMÁR
@Vosztok: Na mesélj, mi az európai értékrend szerinted! - Ami egyébként nem ütközik az eu értékeivel, de mégsem ugyanaz, mint azé a közösségé, amelyik egyébként az európai államok közösségéből áll.
(Te nem kontinensről beszélsz, hanem a naciképzelgéseidről, a félelmeidből fakadó gyűlöletedről. A múlthoz van köze, nem a fejlett eu polgárhoz!)@wpym:
JAJMÁR
@wpym: Indulhatsz máris! Megértél rá!
Vosztok
@JAJMÁR: Majd ha a barack csinál lekvárt a nagymamából.
Vosztok
@JAJMÁR: Jellemző libsi sunyiság. Mondjam meg, hogy szerintem milyen, de előírod, hogy mivel legyen azonos.

Ha mindaz, amit ti libsik érvhiányotokat leplezendő lenáciztok (pl: nemzet érzület, buziházasság elvetése, szutyokáradat elleni fellépés...) valóban náci lenne, akkor a nácizmus - amit nem mellesleg mélyen elítélek és gyűlölök - követendő és terjesztendő eszmeség lenne.
JAJMÁR
@Vosztok: Nem írok én elő semmit! Belinkeltem az eu Alapokmányát. Mit gondolsz, honnan merítettek?

(Te nem érzed magad szutyoknak ugye? Pedig... néha mosakodhatnál!
Gyűlölsz te mindent, az a lételemed. Ez pedig nem nemzeti érzület.)
Mangu
@F_Viktor: @JAJMÁR: Ha ti normálisak vagytok szellemiségetek alapján és büszkén vállalom, hogy én nem. Nem akarok ilyenek közé tartozni. Akinek gőze sincs a történelmi eseményekről és központi hatalmi irányítás alatt akar élni (világ barmai egyesüljetek) az tegye, menjen innen el, de gyorsan.
Vosztok
@JAJMÁR: Terelsz, fröcsögsz. Átléplek.
JAJMÁR
@Mangu: Ja, hát te nem élsz itt "központi" irányítás alatt. Isten barmai :))))))))
Csizmás Kond
A vén kotló ismét elgágogta magát...
" A történtek első "tanulsága", hogy korábban el kell kezdeni foglalkozni azzal, hogy miként élnek az emberek az EU szomszédságában,"
Azzal mikor kezd el foglalkozni, hogy itt a zunióba miként élnek a rabszolgái ?
Mikor kezdi el, hogy legalább ugyanazon vállalatokon belül a fizetéskülönbségeket ne az országhatárok határozzák meg ?
Nil
Szerintetek Bringás = Vosztok?
Vele sem érdemes foglalkozni - tudatlan de nem akar tanulni és ez nagy baj
Vosztok
@Nil: Csak akkor, ha Gagarin pedállal hajtotta.

Szóval mi is Európa felelőssége?
Bringás
Az EU lakosainak a megvédése a terrortól és a migráns erőszaktól kinek a feladata?
perfekt
Angela: Szeresd őket,öleld a kebledre.Humanitárius cselekedet.Majd saját bőrödön tapasztalod-köszöneteiket.Amennyiben,ezeknek,a katonaszökevényeknek a fele fegyvert fogott volna-az Iszlám már nem is létezne.De mint jó háziasszony, legyél jó hozzájuk, hiszen te hívtad őket oda.Van nekünk elég bajunk-nélkülük is
36
Látom, a NATO csúcson, meg volt a világnézeti továbbképzés Merkel asszonynak. Gondolom, Hussein Obama, előadta neki hogy csak így tovább! Nem torpanunk meg!

Tegnap beszéltem, Kölniekkel. Merkelt és a babusgatott migránsait, visszakívánják az apukájuk zacskójába. Nem értik-illetve sejtik-hogy miért nincs, tulajdonképp családpolitikája Németországnak. Ők két gyereket is felneveltek. Miért nem lehet erre biztatni a németet?
perfekt
@36: Én Ausztriában,és a jelenlegi szerb területen látom miket csinálnak!A nagy politika messze van tőlem-de amit látok az meggyőz arról,hogy szétromboltatják Európát ezekkel a gyökerekkel- aztán mikor már tűrhetetlen-lesz az élet, majd jönnek minket felszabadítani-mint ahogyan tették már azt néhányszor Európán belül velünk is.Aztán a Palesztin sors jut nekünk.
36
@perfekt: Igen. Akikkel beszéltem, fel vannak háborodva, azon, hogy a migráns, lődörög, csavarog, megállnak csoportokban és lesik a németeket. Pofáznak arabul, röhögnek. Szutykosak, szemetelnek. A német ember, nincs otthon Németországban. Borzasztó!

Társasággal tegnap, azon gondolkodtunk, hogy a hétvégén egy 12 főből álló csapattal, átmegyünk Ausztriába, kirándulni. De, mindjárt előjött, hogy majd ugyan mennyit kell várnunk a határon?! Több vizet, élelmet vigyünk?! Mikor induljunk és mikor érünk vissza?! Hihetetlen, hogy ezeken kell gondolkodni, nekünk, akik itthon vagyunk.:(
perfekt
@36: Olyan szinten van a feszültség,már most a bevándorlók ,és a honiak,és azok törvényei között Németország egyes területein,hogy már szinte -a tolerancia határán motoroznak A legnagyobb gond ,hogy már nem is kérnek,hanem követelnek.csak egy példa:A muszlimok követelik ,hogy a disznóhús főzését szüntessék meg éttermekben,és iskolai menzákon is mert sérti vallásuk identitását.Az átkelés a kamionokat szívatja nagyon, az egyesen jól lehet menni aránylag személykocsikkal,de az is változhat.A két ország--vízfejei elbaszarintanak mindent--olyanok mint a homokozós dedósok.
36
@perfekt: Orbán és a kormány is, mit beszélnek. Nem engednek át migránsokat a határon. Akkor, mi az a sok ember a táborokban, ahonnan általában úgy is lelépnek? A határnál, meg kísérgetik a katonák és a rendőrök, a kapukhoz a "tisztelt menekülteket", hogy ott legyenek szívesek bejönni. Csak gettósodás lesz ebből, és/vagy oltári nagy cirkusz(lázadás, rendbontás, bűnözés) mert előbb-utóbb tovább kell gondolni azt, hogy nem maradhatnak örökké a táborokban. Akkor meg ugyan a kvótától el lehet zárkózni(úgyis mindíg nyugatabbra akarnak menni, haza viszont nem). Marad az eltartásuk, eü. ellátásuk, oktatás, rendfenntartás stb.. De, az nagyon-nagyon drága lesz.(Már most is az):(
36
@perfekt: A nem enegedünk át senkit pedig, a tűzparancsot jelentené és akkora falat, mint az USA és Izrael határán. De ezt,(a lövetést, senki EU politikus, nem vállalja fel.) Én abban látom a lényeget, hogy az USA és Izrael a szemet-szemért, ószövetségi elvet életben tartja. Az Európaiból viszont, már az újszövetséget is kiölték. Akkor meg, viselje a sorsát.:(
perfekt
@36: A politikusok,a politika, jellegükből eredendőn soha nem szolgálta a többség érdekeit védelmét.Az állam nem más mint a győztes kisebbség uralma a legyőzött többség felett! És hogy hatalmát megtarthassa,megosztja a társadalmat-és állandó harcban áll a belső hatalmi-harcaiban-az ellenzék erejével is.Ezért,nincs kedvük,és tehetségük sem az építő munkához,csak a harácsoláshoz.Büntetlenül!Pedig bűnözők ők kivétel nélkül.Vonatkozik ez minden spontán alakult szövetségekre uniókra, szerte a nagyvilágban.

12:33 as gondolataid valósak--és sajnos eljöhet az idő--mikor újra a fegyverek döntenek-de annak-csak vesztesei lehetnek.
36
@perfekt: Elkezdték a médiák, tolni a muszlim vallás felé a társadalmakat. Akkor pedig, ez a liberalizmus végét jelenti. Pár példa:
1. A szilveszteri német erőszakoskodók ügyeiben, felmentő ítéletek születnek. A tetteseket, fel sem kutatják.
2. Volt a napokban, az a német nő, akit többen megerőszakoltak. Valami olyasmit nyilatkozott, hogy ennek ellenére tiszteli a migránsokat?!
3. Voltak a francia, Magnanville-ben és az USA-ban Orlandóban a mészárlás. A politikusok, nem ejtik ki a muszlim szót.
4. A svédeknél, a fesztiválokat végig erőszakoskodják a migránsok. Mit tesznek a svédek? A rendőrök, felvilágosító anyagot osztogatnak a svéd nőknek!

Ezek szerint, viszlát európai értékek. Keresztény értékek, pláne vége.(Bár, a nők semmibe vétele, cserélgetése, halállal büntetése, az ószövetségi környezettel, megegyezik és ebben az értelemben hasonítható az iszlámmal) Női egyenjogúság, szintén vége.
varrólány
@perfekt: 13.09 Ezeket a szavakat ne feledd , akár be lehet másolni a többi cikkhez eseményekhez ,törvényekhez . Mások is ugyanazokat írják naponta de a tied egy intelligens megfogalmazás .
Merkel anyó (is) remekül használja a médiát nagy szavakkal de sokat beszél keveset mond. Ő nagyon emberséges , csak épp nem a lakossággal . Mint általában mindig, az egyszerűbb dolgos emberek a politikai színpadon történtek elszenvedői
cikicakk55
Az a gond,hogy a németek nem merik nyíltan felvállalni,hogy elegük van a migránsokból.nem véletlen,hogy meg vannak lepődve azok,akiknek nincs német ismerősük,hogy mennyire " toleránsak,hogy hogy Merkel mennyire népszerű még. Ugyan azt csinálják,mint nálunk a Fidesz! Kifelé megy,hogy az ország jobban teljesít,emelkedtek a bérek és az életszínvonal,sokkal kevesebb a munkanélküli,stb Közben ha megkérdeznék azt a 4 millió embert akik napról napra,fizetéstől fizetésig,nyugdíjtól nyugdíjig élnek,mennyire más az igazság.Németországban is ez a helyzet.A nép aki igazán szenved a Mutti simogató-befogadó politikája miatt,kénytelen kussolni,mert ha elmondják az igazat,akkor végük. Itthon ezt úgy oldják meg,hogy egymásra uszítják a magyarokat.Itthon nem a Fidesz torolja meg a szólás szabadságot,hanem a magyar bántja a magyart,pedig az érdeke mindenkinek egy élhetőbb ország lenne. természetesen ha lehet,akkor nem eltérő,számunkra érthetetlen felfogású,dolgozni nem akarók közt.
varrólány
@cikicakk55: Szerintem csak azt lehet uszítani aki hagyja magát , befolyásolható ! Sajnos ez igaz magyar bántja a magyart de akik másokat gyűlölködőnek találnak azokban ugyanúgy benne van a gyűlölet szikrája.
cikicakk55
@varrólány: Még is mit szeressek a migránsokon? Nem a Fidesz uszító,gyüleletkeltő kampánya juttatott oda,hogy nem kérnék belőlük és nem szeretem Őket. Van akiket tényleg sajnálok köztük,főleg a kis gyerekeket és az asszonyokat.Sajnos Ők sem úgy jönnek be,hogy szeretni lehessen őket.A nem a kormánymédia által megbuherált videókon látni lehet mennyire integrálhatók.Mennyire tiszteli azt az országot ahol már nincs háború. Már az a felfogásuk,amit ráadásul nyíltan el is mondanak,hogy náluk az asszony csak a 3.helyen áll a rangsorban,az állatok után,már az felháborító.Arról nem beszélve,hogy nem kérnek,hanem követelnek.Sokkal jobb lenne itthon is a tolerancia feléjük,ha a rendes határon,papírokkal igazolva,hogy kik is Ők úgy jönnének.
36
@perfekt: Tegnapi beszélgetésünkhöz kapcsolható a Handelsblatt vezércikke.
Címe: Az erősebbek joga.
Írója, az EU erősségének tartja, hogy mindenkire érvényes szabályokat hoznak.
Hátránya, hogy a szabályokat nem mindenkin kérik egyformán számon.
Magyarország túlzottdeficit eljárását említi, aminek okán, több mint 400 millió eurot zároltak, 2013-ban, "mert Magyarország kicsi". Franciaország, azóta is eljárás alatt áll, de nem szankcionálják, Juncker válasza szerint, csak azért, "mert Franciaországról van szó."
Párhuzam, hogy a "kicsi Cipruson" elverték a port, de a "nagy, sőt óriási és EU alapító, eurozónás Olaszországon" nem kérik számon a hatalmas államadósságot, mert "finanszírozni tudja a gazdaságát és nagy"
Az író, "mocskos igazságnak, de lazán kimondva" nevezi az EB-t teljesen hiteltelennek.
verőce21
Nem értem, hogy Merkel miért nem viteti repülővel mindjárt a görög szigetekről Németországba a "menekülteket"? Miért hagyja, hogy azok szegények száz, meg ezer kilométereket gyalogoljanak? Ázva-fázva, napsütéstől aszalódva? Hogy elgyötörve érkezzenek meg hozzájuk?

Nem csoda, ha a legtöbb vándoroltatott amire odaér fáradtan, nincs már kedve, ereje dolgozni.
perfekt
@36: A szimpátia- s az elvi-vagy elvtelen kompromisszumok-tartják egyben a politikai -gazdasági alapon létrehozott csoportokat.A szaknévsor szlogenje illik ide--aki lemarad az kimarad-de a csalások-az-uram-bátyám kapcsolati elbírálás, az EU központi elosztó mechanizmusában ugyan úgy jelen vannak mint tagállamaiban!Ezért is hiteltelenek-ahogyan írtad is.
Ez a lap nem egy vezető gazdasági megmondó-de engem inkább az zavar-hogy Orbán-minden fórumon-minden interjúban harcot folytat,a népért, a hazáért.Inkább dolgozna -mindenki jobban járna.Egy ideg gondozó szólhatna már neki-hogy Béke van--Vegye már le a rohamsisakot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.