A magyar kormányfő nem mutatott kompromisszumkészséget a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti vitában – nyilatkozta Manfred Weber az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának vezetője a spanyol ABC című konzervatív napilapban vasárnap megjelent interjúban.

Sargentini-jelentés – Manfred Weber a spanyol ABC-nek: Orbán nem mutatott kompromisszumkészséget

Fotó: Odd ANDERSEN / AFP

"Orbán Viktor miniszterelnök nem mutatott semmiféle kompromisszumkészséget a vitában, amely Strasbourgban zajlott tíz nappal ezelőtt, és ezért az EPP képviselők többsége ellene szavazott, egy nagyon komoly, a parlamenti frakción belüli vita után" – fogalmazott.

A politikus hangsúlyozta: az Európai Néppártban senki sem részesül különleges bánásmódban, ha az alapvető elvekről van szó.

Manfred Weber beszélt arról is, hogy az európai parlamenti választásokra készülő Európai Unió számára a történelmi pillanat ez a mostani.

Szavai szerint kívülről fenyegetést jelent az Európai Unió számára Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök is. "Ideológiailag nem egyformák, de mindketten gyengíteni kívánják az EU-t" – mondta, hozzátéve, hogy belülről pedig a szélsőségesség és a populizmus fenyegeti az Uniót.

Az EPP frakcióvezetője, aki eddig az egyetlen néppárti jelölt a Európai Bizottság elnöki posztjára, úgy vélte: új fejezetet kell nyitni Európában.

"Az európai választásoknak arra kell szolgálniuk, hogy megmutassuk az embereknek, hogy miben hiszünk, hogy biztonságot nyújtsunk nekik, és megvédjük azt, amit én úgy hívok, európai életmód" – fogalmazott, kijelentve, hogy szükség van egy demokratikus vitára Európa jövőjéről.

(MTI)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Mit ugrál Orbán? 50 000 km a schengeni térség külső határainak hossza. Orbán kerítése 175 km.
Ezzel védte meg ... amit eddig ellopott!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@Shikari: Ti idióta a narancsosok, hát tényleg. azt képzelitek, hogy a nagyszájú nagyszájú, hőzöngő pofázással eltakarhatjátók a VALÓSÁGOT, hogy t.i. az EU tartja el, ezt a nyomorult hazug , Shikari-féle segdugaszokkal telitettt az országot?
Hahaha!
tulipan
@durbincs: Inkább Neked vágjon oda, de nagyot, Te narancsos seggnyalakodó Sügér!
nezelodo
Miért lenne kompromisszum képes, kemény legény ő, állta a pofonokat. Egyébként el is bújhatott volna a függöny mögé, mint itthon a parlamentben... Na majd itthon lerendez benneteket a kék plakátokon, ha adtok rá suskát neki.
durbincs
@tulipan: fusson az orvoshoz,veremkecos,ha maga Ploestiből akarja,itt Pőstőn a Rakparton,este
a Duna vizibe tükröződő teliholdat: orbitál rettenet Gender módon, jól megvonyítania ?...
Felejtős ez de nagyon Nyüves Herélt ? Hisz gyárilag hülye ,s hiába büszke arra az 50IQ-ra ?
Inkább ganézza tovább a bányalovakat is ? hisz úgyis alávaló,intelligenciába ? a pacikák alá ?@tulipan:
evacica
Szomorú, hogy az EU még most sem ismeri föl Orbán kártékony tevékenységét, főleg a Néppárt! Orbán ahová beteszi a lábát ott fű nem nő! Egy kártékony személyiség, akit semmi más nem érdekel, csak a hatalma és a pénz! Minden másban csak kárt tesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.