Fel kell gyorsítaniuk a tagállamoknak a Magyarországgal szembeni eljárást – erről beszélt Judith Sargentini a holland RTL-nek. A holland zölpárti európai parlamenti képviselő, aki a magyar jogállamiság helyzetéről szóló, szeptemberben elfogadott jelentést készítette a tévécsatornának jelezte: hétfőn az uniós tagállamok szakminisztereivel is tárgyal majd erről.

Nyaralni sem merne Magyarországra jönni Sargentini

Fotó: AFP

Sargentini valóban járt az általános ügyek tanácsának brüsszeli ülésén, amelynek többek között a Magyarország elleni eljárás is témája volt, erről a Twitteren is megemlékezett. Annak ellenére hallgatták meg a tagállamok külügyminisztereiből álló testület ülésén, hogy EP-képviselőként nincs beleszólása a tanácsi ügyekbe.

Sargentini az interjúban arról beszélt, azért kell sietniük az országoknak, mert „Orbán Viktor 2010 óta szisztematikusan építi le a jogállamiságot”. Példaként a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló új törvényjavaslatot említette.

A riportban szó esett arról is, hogy a képviselő a szeptemberi szavazás óta a magyar kormány ellenkampányának főszereplőjévé vált, ami megrémítette, és már nem mer Magyarországra jönni nyaralni.

„Az emberek hisznek a kormánypropagandának, annak, hogy valamiféle veszélyes ember vagyok, így nem jó az utcán sétálni”

- fogalmazott.

(HVG)

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Jó neki, hogy csak nyaralni nem kell Orbániába jönni. Nekünk nem a nyaralásunk, az életünk kell, hogy itt teljen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."valamiféle veszélyes ember vagyok, így nem jó az utcán sétálni”...

egy próbát megérne...vagy sikerül, vagy nem... a vagy az garantált..
colibri
...és milyen igaza van! Itt ezen a fórumon is milyen véres szájú hívők vannak, ezektől sok minden kitelik.
namihami
Jó neki, hogy csak nyaralni nem kell Orbániába jönni. Nekünk nem a nyaralásunk, az életünk kell, hogy itt teljen.
Csizmás Kond
...szerintem is menjen az anyjába...nyaralni.
Eladott Ország
"Elvégre jog is van a világon", mondta Fülig Jimmy és kivette a kését a szállásmester hátából.
emerencia
„Az emberek hisznek a kormánypropagandának, annak, hogy valamiféle veszélyes ember vagyok, így nem jó az utcán sétálni”

Csak a csököttebb magyarok gondolják, hogy ő veszélyes Magyarországra. A többiek tudják, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz. Szerintem a legtöbben mosolyogva üdvözölnék őt.
kokopelli
@namihami: ..ő nem tudja,hogy Magyarország a lakósok szerint a legszebb a világon,
a belvárosi venéglátóegységek akár még több pénzt adnak vissza,mint ami a számlán
van,nincsenek prostik sehol,és minden kerület olyan tiszta,hogy akár aszfaltról lehet en- ni...stb...stb! Asszem,hogy megengedhet magának akármit,ha holland "munkás is a vi-
összes pontját a keresetéből felkeresheti! ;-)))))))))))))))
kás"
Horizont
Na azért nem dől be mindenki a satnya kormánypropagandának csak ilyen határontúli mint csizmás is. Én elásnám magam 5 méterrel a föld alá, ha nem használnám az eszemet és nem gondolkoznék el azon amit a puhos nyomat, és nem tudnám eldönteni, hogy miben hazudik és miben nem. Majd csak leáldozik előbb utóbb a puhosnak. Semmi nem tart örökké, az ő uralkodása sem.
A hölgy ne is jöjjön ide én még emlékszem mit csináltak a panzió tulajdonossal egyben polgármesterrel Őcsényben aki nyaraltatni akart egy kis családot.
A magyarok nagy része szar ember, ne szépítsünk.
justhpeter
@Horizont: Szépítsünk csak ! Csak a nemzeti-keresztény fideSS hívek örkörtagozata szar ember. Normális jobboldaliak már régen szégyenkeznek a csürhe miatt.
kereső
@justhpeter: szégyenkezik? Mégis oda rakja az x-et. Nincs tartás,gerinc?2010-ben 800 ezer balos szavazó otthon maradt- szerintem azóta sem szavazott.
justhpeter
@kereső: A mai baloldalt figyelembe véve érthető.
Csizmás Kond
@Horizont: ...az utolsó mondatodba ugye beleérted magadat is ?...:)
Willissa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top...
Horizont
@Willissa: Tűnjél már el a francba a rohadék hirdetéseddel együtt.
Horizont
@Csizmás Kond: Nem! A magyarok nagy része. Nem vagyok benne. Képzeld. Te igen, mert simán az anyjába küldted...
fideszes gyökér
@Horizont: Ezt elküldöm az Orbán Viktornak, hadd verje a faszát normális nőkre is, ne csak arra nyomorékra, amelyik azt a gyerekkupacot megellette.
Csizmás Kond
@Horizont: ..nálam az ilyesmi nem elakadás...de mondcsak te akkor a magyaroknak a kisebbik részéhez tartozol ?...ugyértve valamelyik kisebbséghez ?
Horizont
@Csizmás Kond: ne görényezz már itt nekem a szavakkal, nem vagyok vevő a hülyeségre és nem is áll még neked se jól. Ha érted amit írtam oké, ha nem hát nem.
Horizont
@fideszes gyökér: Ezt azért nem kellett volna! Ne told ennyire túl ha kérhetem. Nem nyomorék és nem ellett.
fideszes gyökér
@Horizont: Bocs. A nyomorék egy kicsit tényleg erős volt.
Horizont
@fideszes gyökér: Az ellés még erősebb.
Én hármat SZÜLTEM!
Édesanyád meg téged SZÜLT!!!
fideszes gyökér
@Horizont: megértem a szóhasználati problémádat, de én téged nem is bántottalak.
Horizont
@fideszes gyökér: De engem az is bánt ha egy másik édesanyát bántanak, mert valahogy egy ilyen sértés mindenkinek szól, bármilyen más véleményem is van az illető nőről. Az anyaság szent. És nem szóhasználati problémám van már bocs. Ez több annál, de te ezt valószínűleg nem érted úgyse.
Mirabilis
Hát lehet úgy járna mint Váradi András. Véletlenül elgázolnák.
KisTehen
Nem merne??? Pedig volt párszol itt nyaralni saját állítása szerint.
KisTehen
„Az emberek hisznek a kormánypropagandának, annak, hogy valamiféle veszélyes ember vagyok, így nem jó az utcán sétálni”

Akkor mégse Orbánnal van a baj? De akkor ki ellen harcol? Az emberek ellen? Az embereket akarja megmenteni akaratuk ellenére? Nem tanult a történelemből?
KisTehen
Úgy látszik nem ismeri a közmondást: Aki szelet vet, vihart arat.
durbincs
Mondjuk nem Shakira,a csúnya 1 nő ?Tehát nem hiányzik?simogassa a Junker,meg a kopasz ?
Horizont
@KisTehen: Neked súlyos értelmezési gondjaid vannak! Na fussál neki még egyszer hátha meg is érted miről is van szó.
Csizmás Kond
@Horizont: ...értés...és te mit értettél meg abból amit neked írtam ?...mert ha görényeket akkor tényleg nincs mit mondanom.
Eriksson
Ne is jöjjön Sargentini kisasszony, mifelénk is van bőven kócos tehén. Lassan más sincs.
KisTehen
@Horizont: Nem hinném, hogy félreértettem.

Egyébként az ideje lejárt. Saját maga jelentette be, hogy nem indul a májusi választásokon. Ezért akár el is húzhatna a búsba.
KisTehen
@KisTehen: Már most elhúzhatna. De legalábbis hagyhatná a magyar ügyet az előírásoknak megfelelően csorogni az EU bürokratikus útvesztőjében és nem piszkálni azt kiskapukat kihasználva.
Aki Én
@Csizmás Kondom: Mit pofázol bele? Nem Romániáról van szó.
Aki Én
Nem új, de ennél a cikknél különösen érdemes elolvasni a fészbukos hozzászólásokat. Nagyon pontos (és elkeserítő) képet ad a fideszes tempóról, stílusról, gondolkodásról, orbáni gyűlöletkeltésről, lebutított társadalomról.
:( :( :( :(
Szeparepa2
Budapesten nem bántaná senki... sőt nagy tiszteletet kapna, talán még tapsot is itt-ott... itt kisebbségben vannak az orbáni agyhalott suttyó tahó náci birkák...
tulipan
Mi a francnak is jönne, pont ide, nyaralni, amikor ennál 1000-szer jobb, szebb és kellemesebb helyek vannak!
KisTehen
@tulipan: Igazából már az is kérdés, hogy minek foglalkozik Magyarországgal. Ülhetne az Eu-s hivatalában. Csinálhatná a napi rutint. Védhetne az állatokat. De ő inkább Orbánékat piszkálja. Illetve most már az embereket is. Akár a jelentése elkészülténél is befejezhette volna áldásos tevékenységét velünk kapcsolatban. Még csak nem is kellett volna szégyenkeznie, a többség vevő volt rá. De valami oknál fogva a fejébe vette, hogy megment minket. Úgy tűnik, hogy végig akarja járja a 7-es eljárás miden állomását és lobbizni akar Orbánék ellen, illetve most már az emberek ellen is, hiszen az emberek nem neki hisznek. Ez pedig felfoghatatlan számára. Pedig, ahogy írtam, áprilisban búcsúzik. Kiszáll a buliból. De valamiért még addig meg akarja menteni a világot. Ha már eddig nem sikerült neki.
tulipan
Eszedbe ne jusson, hogy a hölgynek a demokrácia ez a témája és egyáltalán nem a személyt vizsgálja, hanem ezt a szemét tolvaj rendszert, amelyik az összeurópai adóbefizetésekből származó pénzeket dézsmálja, csaló módon, POFÁTLANUL!!!
kokopelli
@tulipan: igazad van,de az olyan személy aki magát találja meg a system kritizálásánál
körülírva,az öngólt lőtt! Amennyiben "Gábor Áron minden áron" védekezik,vagy őt védi a schleppje akkor is! A típusa ill. a mottója ilyeneknek:"..ha lenne hibám biztos bevallanám"!
KisTehen
A hogy témája a környezetvédelem, hiszen zöld párti.

Amikor közreadta a jelentését, akkor még mindenki azt hangsúlyozta, hogy a jelentés nem ellenünk, magyarok ellen készült, hanem Orbánék ellen, az Orbán kormány ellen. A szavazati lehetőség megvonása se ellenünk, magyarok ellen szól, hanem a kormány ellen. A kormánynak fáj majd.

Ehhez képest most már emberekről beszél.
A 7-es eljárást végig akarja lobbizni, ami abszolút nem a feladata és az eu-s működési szabályok nem is nagyon adnak erre lehetőséget, csak informálisan teheti meg ezt, és a 7-es eljárásban résztvevőknek nem is lenne szabad ezt figyelembe venniük.
Horizont
@KisTehen: Mondom én, hogy nem is érted miről van szó...miért is ne foglalkozna a magyar kormánnyal?? Eu tagállam vagyunk nem? Te csak ne döntsd el hogy mi a feladata. Inkább véded a rohadék puhost, hagynád, hogy még több milliárdot lopjanak el. Neked nincs erkölcsi tartásod? Hogy nevelt az édesanyád? Nem arra tanított, hogy a lopás bűn?? Vagy te is lopsz?
kokopelli
@KisTehen: mire kötelez a zöldpártiság? Egy zöldpárti Külügyminiszter- Vicekanzellár
nem kapott szakmai kiképzést a pártjában,csak posztot,hivatalt és rangot!Hogy jön össze
a végzettség és a kormányban betöltött hivatal! Politika oszt annyi!
kokopelli
@Horizont: az Orbán jogot végzett! Miért nem igazságügyminiszter?Kiderülne,hogy
"Erő-szakot" végzett? Egy biztos,hogy én a "Holland Antillákon" nyaralnék a helyében,
és még utoljára meglátogatnám Floridát! (Ha már Áder "Tornádó" Janó elhúzott onnan)
simmering73
Ha én tíz évvel fiatalabb lennék, én sem jönnék (még) nyaralni sem Magyarországra.
Horizont
@kokopelli: nem dolgozott soha életében ma meg már nem is e világon él...
kokopelli
@simmering73: ...ha meg elhagynád,akkor te lennél a legß@rabb hazaáruló,akiért
az ország mindent megtett,hogy jól éljen,és elárulod hazádat,mert nem is vagy magyar!
Meggyalázod őseid emlékét,és semmibe veszed történelmi fénykorainkat,és a többi o-
lyan akármiket amire nincs is időnk mind felsoroln!! Vetted? Örülök hogy segíthettem! (;-))
Shikari
Majd ha Bernike elmenekül jöhet ez az ocsmányság.
Pegero
"Fel kell gyorsítaniuk a tagállamoknak a Magyarországgal szembeni eljárást!"
Annak ellenére hallgatták meg a tagállamok külügyminisztereiből álló testület ülésén, hogy EP-képviselőként nincs beleszólása a tanácsi ügyekbe.
Remek! Beszari egy rusnya szuka, de igaza van!
Az ilyen patkány ne is jöjjön közénk! Legyen persona non grata!
Pegero
Remélem SZARgentini májustól más elfoglaltságot talál magának, mintsem Magyarországot ócsárolja!
durbincs
@kokopelli: maga döngeti a 102 éves karmat ? az meg szereti a húst ,vagyis magát ? nemá
ej ej @kokopelli: csak magáraun , azt a végén csak meg ne egyék ?
kokopelli
@durbincs: anyádat meg a szomszéd lova döngeti? Elég neki naponta??
kereső
Friss: Hollandia rászólt Orbánra, hogy sürgősen álljon le
Nyugati Fény · 2018. november 13., 20:42 · Politika
Újabb EU-s találkozó, újabb megdorgálás.


"Az Európai Tanács csúcstalálkozóit előkészítő Általános Ügyek Tanácsának brüsszeli ülésén szólt Stef Blok, holland külügyminiszter:

“Magyarországnak le kell állnia a rágalomhadjárattal azok ellen, akik véleményt nyilvánítanak a magyar jogállamiság helyzetéről.”

“Orbánék nem támadhatnak meg olyan embereket, akik nyilvános vitában vesznek részt”

– hangsúlyozta a holland külügyminiszter, név szerint említve Judith Sargentinit, mint az Orbán-kormány rágalomhadjáratának egyik áldozatát.

Stef Blok holland külügyminiszter / fotó: AFP

Sargentini egyébként épp most mondta el, hogy nem mer Magyarországra jönni nyaralni."

(via De Telegraaf, 168 Óra)
Aki Én
@Pegero: Sosem ócsárolta Magyarországot. Ennyit sem értettél meg propagandista?
Hogy van az, hogy ti semmit nem vagytok képesek megérteni?
Hogy van az, hogy nektek kisebbségnek mindig nagy a pofátok, és ti akarjátok megmondani egy ,,demokratikus jogállamban", hogy kinek hol a helye, meg ki jöhet ide?
Azt nem hallom, hogy a jogerősen elítélt, nemzetközi elfogatóparancs ellenére itt tartózkodó macedón elnök zavarna.
Hogy ti milyen ostobák vagytok... :o)
tulipan
@Aki Én: Hisezn tudod, ezek emmiit nem fognak fel, csak a narancsos propaganda jelszavakat!!!
nezelodo
Nem csak ő, mások sem szívesen mennek olyan helyre, ahol a gyűlölet kormányoz, és saját állampolgárait uszítja egymásra a helyi szent keresztény ember, mert mást gondolnak a világról, és az ő módszereiről. Csodálkoznak aztán ha az érintett meg a kereszténységről gondol mást? Mert én nem...
tulipan
@Pegero: Hiába remlénykedsz, mert a DEMOKRÁCIA a választott témája, NEM pedig Maqyarország!!
tulipan
Milyen igaza is van Sajna, már jó sokat késtek is vele!!
"Fel kell gyorsítaniuk a tagállamoknak a Magyarországgal szembeni eljárást!"
Pegero
@Aki Én: Szeretném tudni, melyik utcasarkon osztod az észt, mert akkor ott állok sorba?!
durbincs
@tulipan: gumbo maga @csak húgy...: vagy kupac @kula..: is ?
durbincs
@Horizont: Tulipan haverja küldözgeti a sexmentes hirdetéseket ,hisz csak ő ilyen morfid idióta ?
tulipan
@durbincs: Na, mi a hézeg, Te narancsos sedggnyaló, félfaroknyi Sügér?
Remek. hogy újabb firkálmányaiddal tippket adsz!!!
kapcás a kátrány száját tartogasd már a temetésedre ? azt ott kántálj csak ?
ha már sikerült kibuknod már az általános oskolából ? Csökött - falván ? 50IQ-s
hogy mért nem varrták össze az ajkaidat időben ? ahogy szokták ? arrafelé ? lehet nem ez a fő bajod ? de kiskordbna azért csak elkötöttek ? nem ? a falu orbital surmója ? meglehet repedt az agyad is ? mert még arra se,szaporítják a ilyen rettenet büdös szörnyeket?mint amilyen Te vagy : Büzös Bakikám ?@Durbincs: a Ploasti bányakecos ? Igaz is,0jól látni a betűvetés-fonás nincs a vérérfe,de a vetőmag meg hullik a szádból, ugyi?Ploesti-bánya tahó vagy ? igaz babacsuka ? mert hát az is Te vagy? S Csak Átlátszó Süvegcukor ...
/S Csak Átlátszó Süvegcukor..ez most a Shakirának / azt nehogy má még az 30IQ-dis ide fagyjon, nrtán fogyatékkal élő is vayg? na @Durbincsról a bezzeg tahóról, meg kár is beszélni ? bérmoly? mág meg döngeted is Shikarit? melegen "mert végre 1 igazi férfi ? " mondja a 1002 éves vigözvegy ? IRIGYLED MI?? de hiszen teged megint lehülyéztek ? s csak éppen szokás szerint, nemvcagy az eszednél ?
@Durbincs: Te most igazából negroid mag vagy gumbo @csak húgy...: vagy kupac @kula.-szar is?ugye, hogy az a 30IQ-s Nyűves herélt, eunuch is te vagy? Tudni mán abból a rettentő szinvonaladból is!@durbincs: Mi a hézeg, Te narancsos sedggnyaló, félfaroknyi Sügér?
Remek. hogy újabb firkálmányaiddal tippket adsz!!!
kapcás a kátrány száját tartogasd már a temetésedre ? azt ott kántálj csak ?
ha már sikerült kibuknod már az általános oskolából ? Csökött - falván ? 50IQ-s
hogy mért nem varrták össze az ajkaidat időben ? ahogy szokták ? arrafelé ? lehet nem ez a fő bajod ? de kiskordbna azért csak elkötöttek ? nem ? a falu orbital surmója ? meglehet repedt az agyad is ? mert még arra se,szaporítják a ilyen rettenet büdös szörnyeket?mint amilyen Te vagy : Büzös Bakikám ?@Durbincs: a Ploasti...
tulipan
@durbincs: Mi avn Te narancsos sehhnyaló halfarok Sügér??? Tényleg? Neked bemutatkozott??? Felesbe, be akart venni Téged a buliiba???
tulipan
@durbincs: Mi van? Te narancsos seggnyaló halfarok Sügér??? Tényleg?Honnan tudod? Jah, Neked bemutatkozott??? Felesbe, be akart venni Téged a buliiba??? Úgy látszik, ehhez, igazán. kellően agyatlan, hülye vagy???
vacsi
Fél, hogy agyonverik? Mondjuk, nem csodálkoznék! Jelentősen hozzájárul Európa tönkretételéhez.
durbincs
@tulipan: gumbo maga @csak húgy...: vagy kupac @kula..: is ?
durbincs
@kokopelli: Karma megfogant magátol ? az igazi férfitól ?
durbincs
@tulipan: gumbo maga @csak húgy...: vagy kupac @kula..: is ?
Pegero
@tulipan: Látom nincs egy önálló gondolatod!
Legalább egy kicsit lennél szellemes, ha már ennyit ide szellentesz!
Lehet, hogy nem is te tehetsz róla, hanem a szüleid, ha csak nem árvaházban nevelkedtél!
tulipan
@Pegero: Áh, tévedsz! Legalább nem kell strapálnom magam! Hozzátok TI a "mintált" !A Tőletek megszokott színvonalon! Hja, mindednki magából indul ki, ugyi? Szóval, árva gyerek voltál? Avagy elvettek az iszákos szüleifdtől??? Ilyen csökevényes genetikát örököltél Tőlük?? :)
tulipan
@durbincs: Te narancso seggyaló seggvég, döglött halfatarok Sügér! Baszd már mag azt a bányalovadat!!
KisGenyo2
Menjen szomáliába, vagy kongóba nyaralni! XD
Persze úgy, hogy előbb azokkal is gecizik egy sort!
Idióta, liberális [email protected]!
Shikari
Remélem elkapják a védencei és páran alaposan megpakolják!
Pegero
@tulipan: Látom nem tudsz megbarátkozni velem!
Ha új arcokkal találod szembe magad, akik megmondják neked az igazat azonnal tagadásba lendülsz és csak arra a rémisztő galambra tudsz gondolni, ami elhagyja alsó testrészedet és csakazért is ideszellentesz!
durbincs
@csak húgy...: & @tulipan: gumbo maga @csak húgy...: vagy kupac @kula..: is ?
tulipan
@Pegero: Igazán Kösz, hogy mindig, ilyen potnosan kitalálod nekem, kitalálod saját jellemzésedet!
Ha új arcokkal találod szembe magad, akik megmondják neked az igazat azonnal tagadásba lendülsz és csak arra a rémisztő galambra tudsz gondolni, ami elhagyja alsó testrészedet és csakazért is ideszellentesz!
tulipan
@Pegero: Igazán Kösz, hogy mindig, ilyen pontosan kitalálod nekem, saját gondosan
kimunkált jellemzésedet!
Ha új arcokkal találod szembe magad, akik megmondják neked az igazat azonnal tagadásba lendülsz és csak arra a rémisztő galambra tudsz gondolni, ami elhagyja alsó testrészedet és csakazért is ideszellentesz!
tulipan
@durbincs: Na, osztán, mond csak te narancsos seggynaló hulla, halfaroknyi, Sügér!
Te ottan Ploestiben, a bányakecódban, a bányalóvizeletpáleszed iszogatása közben, gumbo @csak húgy...: vagy nagy kupac @kula..: is ?avagy még esetleg a nyűves herélt,eunuch is??
durbincs
@tulipan: gumbo, maga @csak húgy...: ? vagy kupac büdös Kula is ? gyárilag ily trére teremtett ?
Azt ha Isten ? magára nézne,csak eleredne a könnye,nem? mint csak nékünk a kikacagásától ?
tulipan
@durbincs: Te hülye nyarancsos seggynaló bázlő hulla harfaroknyi Sügér!
@Pegero: Te szerencsétlen!

SZERINTEM, együtt MINDKETTŐ!!!
https://b1.blog.hu/2018/07/15/a_magyar_jobbol...
durbincs
@Sámannus: tényleg magát hol faragták ? mert magyarnak meg nem magyar, Ákkcentussal !
Lehet a maga vére is elevé Vérfertözö ? mint csak oprbitál rettenet sokuké,a Picsogók ,között?
S hol az a hely @Sámannus: ? hol nem bűn , má: unokatestvért,testvért,családot is döngetni?
Eriksson
@KisTehen: november 13., 10:43
Mi lesz velünk a Magyarország jogállamiságáért felelős és küzdő kócos tehén nélkül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok