Korlátozhatják Németországban a homoszexualitás megszüntetését célzó kezelést, az úgynevezett "konverziós terápiát" – írták hétfőn német lapok.

A homoszexualitás nem betegség, nem kell gyógyítani

A homoszexualitás nem betegség, a megszüntetését célzó "állítólagos terápia pedig beteggé tesz, és nem egészségessé", ezért a lehető legszélesebb körben meg kell tiltani – mondta Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter a Madsack médiacsoport regionális lapjai közös szerkesztőségének (RedaktionsNetzwerk Deutschland – RND).

A minisztérium jogszabálytervezete szerint kiskorúak esetében tilos a "konverziós terápia" alkalmazása, és a tilalom megszegése egy évig terjedő szabadságvesztéssel vagy nagy összegű pénzbüntetéssel sújtható.

A 16-18 éves korosztály esetében csak akkor végezhető ilyen "terápia", ha a kezelő igazolja, hogy a kezelendő személy képes átlátni a lehetséges hatásokat és kockázatokat.

A 18 éven felüliek körében továbbra is szabadon végezhető "konverziós terápia", de csak a kezelendő személy beleegyezésével, a megtévesztés, kényszer vagy fenyegetés révén végzett kezelés pedig tilos. A tárcaközi egyeztetésre indított javaslat szerint betiltják a "konverziós terápia" nyilvános népszerűsítését is.

A korlátozás, illetve tilalom "fontos társadalmi jelzés is mindazoknak, akik viaskodnak homoszexualitásukkal", egy üzenet, amellyel a társadalom jelzi, hogy "rendben vagy úgy, ahogy vagy" – mondta a miniszter.

Az RND beszámolójában kiemelte, hogy az orvostudományban évek óta egyetértés van abban, hogy a "konverziós terápia" súlyos lelki megterheléssel, depresszióval, szorongással, pánikbetegséggel és az öngyilkossági hajlam felerősödésével járhat. Ugyanakkor a beavatkozás hatékonyságát nem igazolják tudományos adatok.

(Kép: Pixabay)

Forrás: MTI

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Végre egy normális politikus is megszólalt, akinek a szavára adni lehet - remélem a német szövetségi egészségügyi miniszter az. Azért, mert a sok szellemi nyomorék nem képes felfogni, hogy a homoszexualitás nem egy betegség, amit kezelni lehet és kell, és mert az ízlésüknek nem megfelelő, képesek lennének embereket lelkileg megnyomorítani. Én inkább a homofóbokat kezeltetném.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Végre egy normális politikus is megszólalt, akinek a szavára adni lehet - remélem a német szövetségi egészségügyi miniszter az. Azért, mert a sok szellemi nyomorék nem képes felfogni, hogy a homoszexualitás nem egy betegség, amit kezelni lehet és kell, és mert az ízlésüknek nem megfelelő, képesek lennének embereket lelkileg megnyomorítani. Én inkább a homofóbokat kezeltetném.
Nessy
@nemkati: Ezt sok embernek nehéz elmagyarázni! Igaz, valamikor a balkezeseket is kőkeményen átszoktatták, mert azt nem normális esetnek tartották. Meg is szívtuk rendesen! A legrosszabb a tájékozódási képesség romlása. Ma már szerencsére nem bántják a sorstársaimat!
nemkati
@Nessy: Az ember azt gondolná, hogy az emberiség fejlődik, okosodik, tanul, az elődök hibáiból, vagy új ismereteket szerez. Aztán néha mintha visszafelé mennénk, vagy butulnánk.
Gáon Mordehaj
A homoszexualitás valóban nem betegség, hanem sajnálatos deviancia, amelynek genetikai és részben szocializációs háttere van. Mindenesetre az egyén magánéleti szférájához tartozik. Nem a nagy nyilvánosság elé. Viszont, ha valaki ezt a sajnálatos devianciáját reklámozza, az előtérbe tolja, az már kóros önértékelési zavarral jár együtt, amely innentől viszont kezelendő betegség.
Mindenesetre a homoszexualitásról és annak kezeléséről leghitelesebben a TÓRA tesz említést!
Héberül: "„VE’ET ZÁCHÁR LO TISKAV MI’SKVÉI ISÁ – TOÉVÁ HU”. MÓZES HARMADIK KÖNYVE 20. fejezet 13.14.
VAGYIS magyarul: "ANe háljál úgy férfival, ahogyan az asszonnyal hálsz, mert utálatosság az!" "Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk. "
Ha valaki zsidó létére elveti az itt idézett Mózesi törvényt, az jobb, ha soha nem ejti ki a száján, hogy "zsidó vagyok". Mert ezáltal bemocskolja a zsidóság lényegét!
Nessy
@nemkati: Ez így van. Meglepődtem amikor még pár éve több betegtől hallottam, hogy különösen vidéken, titkolják a tumoros betegséget. Megszólják, ki büntetésnek tartja, ki azt mondja, hogy saját hibája, ha rákos lesz.
Azért csak remélni tudom, hogy mára kicsit javult a helyzet.
almalibre
Ez logikus, befolyásolható korban (azaz abban az időszakban mikor a páciens csak elméletileg homoszexuális) tilos a terápia, utána viszont már fölösleges…
cikicakk55
Végre valaki rá jött,hogy a homoszexualítás és a leszbikusság nem betegség. Vagy genetikailag kódolt,de inkább a túl kényeztetés eredménye.Főleg ha anya,nagymama neveli a gyermeket,csupa nőt lát maga körül.Ráadásul az anyák legtöbbször már a gyermekeikbe nevelik,hogy a férj, a férfi rossz,mert ugye Őt is elhagyta és ezért nevelik a mamával. Szerintem ameddig nem erőszakkal szereznek partnert,és nem az utcán nyalják falják egymást,addig békén kéne Őket hagyni. Az erőszakos nemi közösülés meg a heteroknál is bűn.Arról kéne már leszokniuk,hogy meleg fesztiválokat tartanak,mert ezzel nem elfogadtatják magukat,hanem felborzolják a heteroszexuálisok idegeit. Mi sem megyunk ki az utcára,hogy megmutassuk,mi heterók vagyunk. Sajnos Magyarország még mindig nem elég érett arra,hogy ezt a "természet ellenes" viselkedést elfogadja. A keresztényeknek kellene legjobban tudni,hogy minden ember Isten teremtménye és senki nem tehet róla,ha az élete folyamán éri valami ami miatt megváltozik a nemi beállítottsága. El kell fogadnunk,hisz Ők is emberek,sokan kifejezetten jó művészek,színészek,fodrászok,divattervezők,stb.
nemkati
@Gáon Mordehaj: A Tóra nem nevezi devianciának, csak te, de ez legyen a te bajod. És az is, ahogy a Tórát komolyan veszed. Van benne rengeteg túlhaladott, megcáfolt állítás. Na és egy férfi nem tud egy férfival úgy hálni, mint egy nővel, ahhoz a férfinak hiányzik egy bizonyos szerve. :)
És szerencsére egy nem zsidónak nem kötelező elfogadni azokat a szabályokat, amiket egy zsidónak. :DDD
Megjegyzem magukat zsidónak tartott meg valóban héber származásúak között is legalább annyi homoszexuális van, mint más népek között. Nem azokkal van vaj, akiknek más a nemi identitása, hanem azokkal, akik ezért sorozatosan megbélyegzik őket. Ezzel kényszerítik ki belőlük egyrészt azt, hogy nyilvánosság előtt "vallják be", mintha ehhez bárkinek bármi köze is lenne. Másrészt azt, hogy követeljék az egyenlő bánásmódot.
nemkati
Nem azokkal van vaj = Nem azokkal van baj
Nyírfa
A másság az másság, nem betegség. Sem titkolni, sem provokálni vele, nem kell. Megélni, ünnepelni egymás elfogadását a szeretet legnyilvánvalóbb kifejeződése. Persze, az elfogadás önmagunknál kezdődik, minél teljesebb, annál kisebb az esélye
a személyiség torzulásának.
Gáon Mordehaj
@nemkati: Régebben az egyik igen szorgos kollégám, aki a titkárságot vezette homoszexuális volt. Ez nem tűnt fel nekem. Kiváló, megbízható munkatárs volt. Soha nem jutott volna eszembe, hogy szexuális devianciája miatt megváljak tőle. DE! ha látványosan, kihívóan az ilyen buziparádékon mutogatta volna magát bizonyára azonnal kirúgom. Ez a terület szigorúan magánügy.
Nyírfa
@cikicakk55: Én meg nagyon is szívesen vennék részt olyan fesztiválon, amelyen együtt vagyunk herero- és homoszexuálisok. Ugyanis a szerelmet, az összetartozást, a barátságot ünnepelnénk, közösen.
A Pride-n sok heteroszexuális fiatal vonult. Köztük sokkal több az egészséges mentalitású , ebben nyilván szerepet játszik, hogy kitárult a világ.
Gáon Mordehaj
@Nyírfa: Nekem a buzikról mindig Ernst Röhm SA vezér jut eszembe, aki tyúkapóként gyűjtötte maga alá a náci Németország buzeráns pártszolgálatosait, hogy buzulás közben megtervezze az esedékes zsidó verések forgatókönyvét.
A szexualitás magán ügy! Ne vonulgassanak. Hiszen az ókorban és a középkorban is megkövezték volna őket. Hihetetlen szabadságuk van, amellyel ne kellene visszaélni.
Málna
@cikicakk55: "Mi sem megyunk ki az utcára,hogy megmutassuk,mi heterók vagyunk."
Dehogynem. Csak nekünk ez természetes. Amikor például megfogjuk a párunk kezét, vagy megöleljük őt.
Aki Én
@Gáon Mordehaj: @Málna: Sok meleg embert ismerek, egytől egyik kifogástalan, megbízható, korrekt, családszerető, kedves emberek. Ők mind azt mondják, hogy ki nem mennének a pride-ra, mert látják, hogy ezzel pont az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének. Nálunk! Mert sok helyen a heteró polgármester is közéjük áll, jelezve az elfogadást.
Alföldi Róbert mondta valamikor, hogy szeretne heteró lenni, a melegséget nem választotta, de ezzel született, nem tud tenni ellene.
Érdekes, hogy pont ti, a nagy keresztényi értékeket hangoztató társadalmi réteg vagytok a legelutasítóbbak, leggyűlölködőbbek egy másik LÉTEZŐ társadalmi csoporttal szemben. Pedig ők is Isten gyermekei, ők is ugyan abból az anyagból vannak mint ti, nekik is pont annyi joguk van a létezésre, mint nektek.
Nekem sem tetszik a Pride, nekem sem tetszik az a fajta polgárpukkasztás, de értem, hogy miről kellene szólnia. Pont ti vagytok azok, akik miatt erre szükség van. Én egyik meleg barátomat sem utasítanám el azért, mert részt vesz rajta, egyik kollégámat sem rúgnám ki azért, mert meleg.
Boldog heteró párkapcsolatban élek, gyerekeim vannak, sosem jutna eszembe úgy tenni, mintha ez egy nem létező vagy beteg dolog lenne.
Én, veletek szemben valóban elfogadó keresztény vagyok aki a korrupciót, hazugságot, gyűlöletkeltést, tömegek manipulálását, megtévesztését utasítja el.
Aki Én
@durbincs: ...megint félreértettél. Én a melegekről beszélek, te meg egy ostoba torzó buzi vagy.
reagens
@durbincs: Nagyon beszédes az általad felsorolt libsi névsor! :-))))))))))))))
Clavigo
@reagens: Ha már ilyen lelkes vagy,,,mindjárt le is cummanthatnád ezt az idiótát...Kőbányán már úgy is unnak a hajléktalanok,,,állandóan fogazol,,te gyökér.
simmering73
A két látens buzi - reagens és durbincs. Szűköltök patkányok?
reagens
@Clavigo: Szórakozol, kis nyomorult buzi gyerek? :-))))))))))))))))))))
Az a liberális fajtád egyébre úgy sem jó! :-)))))))))
Gáon Mordehaj
@Aki Én: Nem olvastad el figyelmesen azt, amit írtam! Hiszen azonos a véleményünk! Semmi bajom a buzikkal, ameddig nem reklámozzák saját szexuális szokásaikat. Mert ez magánügy. Valamint nem tolják az orrunk elé deviáns szexuális magatartásukat.
nemkati
@Málna: ma 12:19 Nem lehet, hogy a homoszexuálisok is szeretnének úgy tenni, mint a heterók: akkor megfogni a párjuk kezét, akkor megölelni őket, amikor szeretnék? Amikor a heterók? Csak nekik erre nincs joguk?
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Nem, nem azonos. Neked buzi, nekem meleg. Én nem rúgnék ki meleget a másságáért. A meleg nem egy kaszt. Köztük is van ilyen-olyan, pont, mint a heterók között. Attól is okádnék, ha a szomszéd bácsi nyalná a nejét az ablakom előtt, de ne mondjuk, hogy minden meleg az utcán enyeleg. Attól még nem fogom egy kalap alá venni az idős heteró párokat.
reagens
@nemkati: Annyira szeretnék egyesek a buzik magatartását a normális emberekéhez hasonlítani, csak nem tudják! Te is a tényektől elrugaszkodsz és csúsztatsz. Nem az a baj, hogy megfogják egymás kezét, hanem az, hogy már a gyerekeknek buzi propagandát nyomatnak. Követendőnek állítják be a beteg devianciát! Természetesnek hazudják az aberrációt, mikor nem az. Nyíltan provokálják az egészséges többséget és többletjogokat követelnek. Két buzi nem család és soha nem is volt az!
nemkati
@reagens: Az ilyenekről beszéltem, mint te. Nektek van szükségetek kezelésre. Nektek, akikből gyűlötetet vált ki az az ember, aki nem a ti vallásotokat, politikai nézeteteket vallja, nem a "ti fajtátokhoz" tartozik, nem egyezik a bőre színe vagy a testalkata a tiétekkel, vagy más a nemi identitása.
Málna
@nemkati: Erről beszélek. Ha mi csináljuk, az természetes, ha ők, akkor az provokáció. Ilyen egyszerű, magától értetődő dolgokat sem tehetnek meg a gyűlölködő emberek miatt. Pedig bizonyára ugyanúgy vágynak rá, mint mi.
reagens
@nemkati: Kénytelen vagyok megint arra hivatkozni, hogy csúsztatsz, és mellé beszélsz és igyekszel nézeteket összemosni!
Ha elolvastad, amit írtam, tudhatnád, hogy nem magával a buziság tényével van bajom.
Nem akarom, hogy a gyerekeket ezzel a buzi propagandával traktálják. Nem akarom, hogy az aberrált viselkedésüket kötelező legyen természetesnek elfogadni, mert ez nem természetes. Nem akarom, hogy hergeljék és provokálják a többséget. Nem akarom, hogy a buzik többlet jogokat kapjanak és azt sem, hogy ilyen nyomás alatt tartsák a többségi társadalmat a vélemény terrorral és a szólásszabadság korlátozásával.
Ez nem vallás, bőrszín, politikai nézet, vagy testalkat kérdése, ahogy próbálod félre vinni a véleményem és csúsztatsz, hanem a normális többség egészséges élethez való jogának a megvédése!
nemkati
@reagens: A csúsztatás nálad van. A homoszexuálisok nem több jogot szeretnének, csak annyit, amennyi mondjuk neked is van. Soha senki nem akartja, akarta kötelezővé tenni az ő viselkedésüket, még ha nem is aberrált, mint aminek te nevezed. Amikor ők hergelnek és provokálnak, az egy elkeseredett visszavágás arra, hogy szüntelenül alázzátok őket.
reagens
@nemkati: Ne legyél már demagóg! Beszélgetünk!
A házasság többlet jog, mert sehol nem házasodhattak eddig össze a történelem során. Két buzi nem család. Ezt a többlet jogot sem szeretném ha biztosítanák nekik.
A gyerekeket nem kéne buzipropagandával tömni és nem kellene erről a hangos, de apró kisebbségről harsogni. Ne provokálják a normálisokat és viseljék el, ha ilyen természetellenes mocskot művelnek, hogy a többség elhányja magát tőlük.
Nessy
@nemkati: Hagyd a csudába! Pusztába kiáltott szó!
Lehet, hogy van aki a gyerek előtt él házas életet, hadd tanuljon a gyerek!
Egyébként honnan tudják némelyek, milyen "mocskot" is művelnek!
Persze, ha egy szex bulin két leszbi cicababa kényezteti egyik másik urat, akkor nincsenek úgy felháborodva, és nem rohannak el álló "családfával!"
Nyírfa
@Nessy: Hogy miért jutott eszembe Borkai?
Nessy
@Nyírfa: Ha addig élek, sem jövök rá! :-))) és hány vállalti és egyéb buli végződik hasonlóan, legfeljebb nincs róla videó! Mikor fel volt háborodva anno egyik, másik hölgy, hogy az éjszakai ügyeleten nincs kéznél Postinor tabletta. Pedig ez rég volt, azóta csak rosszabb lett a randi drogokkal.
CsipkeRózsa
@Gáon Mordehaj: Azt írod,hogy
"Nekem a buzikról mindig Ernst Röhm SA vezér jut eszembe, aki tyúkapóként gyűjtötte maga alá a náci Németország buzeráns pártszolgálatosait, hogy buzulás közben megtervezze az esedékes zsidó verések forgatókönyvét."

Ha már zsidóverésről van szó, akkor tetszik neked a "buzulás" is.

Máshol ezt írod: "Ha valaki zsidó létére elveti az itt idézett Mózesi törvényt, az jobb, ha soha nem ejti ki a száján, hogy "zsidó vagyok". Mert ezáltal bemocskolja a zsidóság lényegét!"

Az emberek zsidóságukkal általában nem szoktak dicsekedni, nem kiáltják világgá.
Nyírfa
@Nessy: Hát nem arról szól a metoo-mozgalom, hogy szegény nőket rákényszerítik a szexuális szolgáltatásokra?
És még ők rohangálnak fogamzásgátló után, ha megvolt a doktor bácsival? Ez már tényleg tűrhetetlen.
Ha most cinikusnak tűnök, az jogos, mert a magukat áldozatként feltüntető hölgyek, akik hasznot reméltek az adott helyzetekből, ugyanannyira taszítanak, mint Hosszú Katinka.
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Aki Én
@durbincs: Látom felbasztam az agyad beteg geci :)
Még a végén lefárasztod magad és remélem megüt a guta :)
Nessy
@1magyar: nem bizonyított per pillanat! Olyannyira, hogy találkoztam nem egy esettel, amikor idősebb korban váltott valaki nem identitást.
Nessy
@1magyar: Az "idősebb" kort 30-40 körül értettem.
1magyar
@Nessy: Szerintem az csak azért van mert fél a nyilvánosságtól, szüleitől, szégyenli vagy egyszerűen nem tudja mi nincs rendben nála.
Gáon Mordehaj
@CsipkeRózsa: Hidd el! Ezt én sokkal jobban tudom! Méghozzá pontosan az ellenkezőjét! Különös tekintettel a budapesti kripto-és konjunktúra zsidóknál. Azoknál akik a pincéjükből ugyanazzal a lendülettel hozták fel a dédpapa kippáját, tallitját és tfillinjét és mezüzéjét, mint amilyen lendülettel levitték oda Lenin összes művét vörös kötésben és a kommunista pártkönyvüket! Ez a folyamat a szemem előtt játszódott le!
Íme egy "hívő zsidó"!
i.imgur.com/u6XF4aV.jpg
Csizmás Kond
Dehogy génhiba...rászokás, rászoktatás, önbecsüléshiány, gyengejelleműség, a pofátlanabbak magamutogatásán alapuló viszketegség...és a mai liberális poltikai térnyerés vesztese. Senki nem születik buzinak csak valamiért azzá válik mert a felsorolt tényezők valamelyike vagy több befolyásolják.
A gén egy örökítő sejt ami az elődeitől örökölt tulajdonságokat adja át a megszületett utódnak. Ha a gén a hibás akkor minden buzi a szüleitől örökölte tegát egyfajta folyamat kéne legyen.
...ez a buta tudatlan gyáva ember betegsége.
Gáon Mordehaj
@Csizmás Kond: Majdnem igazad van! De! A homoszexualitás, a pszichés deviancia és neuro-endokrin problémák kölcsönös egymásra épülő folyamatainak megnyilvánulása. Sigmund Freud mondotta "Női testben férfi lélek, férfi testben női lélek." A hajlam, a hajlandóság mögött bizony örökölt genetikai háttér is van. Ez család anamnézissel jól felderíthető. Valószínűsíthető, hogy mitokondriális örökítés mentén (anyai) vonalon öröklődik a hajlam, amely nem minden esetben manifesztálódik!
cikicakk55
@Nyírfa: november 4 12:01
Igen,amit írsz abban van igazság,de sajnos ebben az országban egy ilyen felvonulást tartani lehetetlen. Itt még mindig bűnnek,elfogadhatatlannak tartják a másságot. Talán ha úgy tartanák a meleg felvonulást,hogy nem öltöznek kihívó ruhákba,nem ölelkeznek nemi aktust utánozva autók tetején,hanem rendesen hétköznapi öltözetben,esetleg egy karszalaggal kifejezve,hogy nem ítéljük el a homoszexualitást,az nem borzolná annyira a kedélyeket. Én még nem voltam ilyen felvonuláson,csak TV-ben láttam.Budapestről közvetítették. Tényleg sajnálom azokat az embereket,akiket a nemi hova tartozásuk miatt elítélnek,esetleg nem vesznek fel dolgozni,vagy ha kiderül kirúgják. Magyarországnak még sokat kell fejlődni ahhoz,hogy ugyan úgy elfogadják a másságot,mint Amerikában,vagy Hollandiában.( Igaz,hogy Amerikában nem minden államban elfogadott.)
cikicakk55
@Málna: november 4 12:19

Konkrétan felvonulásról beszélek,nem arról,hogy az utcán találkozunk a szerelmünkkel és adunk neki egy puszit és kézen fogva sétálunk vele. Mondjuk nálunk még azért is hörögnének,ha csak egyetlen pár( két férfi,vagy két nő) kézen fogva sétálna. A homoszexuálisok legtöbbje értelmes ember és tudniuk kéne,hogy ebben az országban még nem fejezhetik ki nyíltan az egymás iránti érzésüket.Lehet,hogy öreg vagyok már,de fiatal koromban sem szerettem,ha az utcán egy fiú és egy lány túlzásba vitte a csókolózást. Közterülleten,villamoson,buszon,vonaton stb. Egy Discóban,ahol főleg fiatalok vannak ott más a helyzet.A fiatalok sokkal toleránsabbak a nemi indentitásokkal.
Aki Én
@Csizmás Kond: 07:33 :) megnevettettél.
Eriksson
@cikicakk55: 13:22
Hogy is van ez kedves? Azt írod, hogy
"sajnos ebben az országban egy ilyen felvonulást tartani lehetetlen."
Két sorral lejjebb:
" Én még nem voltam ilyen felvonuláson,csak TV-ben láttam.Budapestről közvetítették."

Nem is tudom, mit mondjak. A vélemény szabad. Mindenki szabadon írhat bármit, ami éppen az eszébe jut.
Nyírfa
@cikicakk55: Miért lehetetlen közös felvonulást tartani, amikor már meg is valósult? Még csak szolidaritásból, de én közös ünneppé tenném a szerelem, a szeretet köszöntését. Felvonulás, piknik, koncertek, kirakodóvásár, színházi produkciók és játék, rengeteg játék a gyerekeknek, hogy lássák, tapasztalják meg, milyen az együtt örülni, alkotni, nemtől, vallástól, politikai hovatartozástól függetlenül. Én dolgoztam a Pető Intézetben, ahol együtt nevelődnek a mozgássérült gyermekek a makkegészségesekkel. Egyetlen eset sem fordult elő, hogy bántotta vagy kicsúfolta volna egyik lurkó a másikat.
A Pető-módszer világhírű, a konduktorokat az Usa-tól Japánig mindenfelé hívják tanítani. Az egymásra való értő odafigyelés, hogy nem akarjuk megváltoztatni egymást, és arra törekszünk, hogy mindenki a legszebbet, a legtöbbet tudja kihozni magából a saját és mindannyiunk örömére, mi lehet ennél boldogítóbb? Mitől lehet élhetőbb, gazdagabb egy társadalom? És ki, mi akadályozhat meg bennünket abban, hogy ezt megteremtsük, ha nem mantrázzuk kifogásként, hogy ezt még úgysem értik, még nincs itt az ideje, mit szólnának hozzá azok, akik még félni akarnak, szenvedni, áldozati szerepet játszani? Az úttörőket, akik kitapossák nekünk az utat, akik felfedezik számunkra a világot, és új ismeretekkel látnak el minket, nagyra tartjuk, emlékezünk rájuk. De ők soha nem mondták, hogy valamit úgysem lehet megcsinálni.
Nyírfa
Visszaolvasva amit írtam, kicsit stilizálnám, de most már mindegy, elkapott a hév! :))
Csizmás Kond
@Gáon Mordehaj: Nem egészen így van, ugyanis a buziságot eredetileg csak a hímnemű egyedekre értelmezték, ugyanis csak azoknak volt behatoláshoz szükséges nemiszervűk.
Sal Amander
@nemkati: vicces vagy.
1. Homofóbia egy értelmetlen, kreált kifejezés.
2. A homoszexualitás egy szexuális identitászavar, ami a mentália betegségek közé tartozik. Olyan, mint a gyermekkorúak, állatok, hullák, gépjárművek stb iránt érzett patológiás nemi vonzalom.
Attól hogy ma ebből divathóbortot csinálnak egyas politikai csoportok, még az alapkérdés nem változik, az azonos neműek egymás iránti nemi vonzalma (családalapítási igénye) NEM fogadható el normaként, mert deviáns.
Ettől még létezhet buzifalva, sőt létezhet buzik állama is, csak az a gond, működésképtelen a koncepció és ezen felül társadalomellenes is.
Az alapvető értékek, melyek Európát nekünk elhozták a XXI. századig NEM a homoszexualitás által kivívott vagy ezen és hasonló devianciák sora révén jöttek létre, hanem pont ellenében.
Vannak kimondottan buzi kulturális értékek, melykre büszkék lehetünk? Vannak buzi tárgyú épületek, festmények, szobrok, zeneművek? Tanuljuk részletesen a buzi családok életvitelét felépítését, társadalmi hasznosságát? NEM.
Azért nem, mert egy deviancia, amely tagadhatatlanul létezik, de nem követendő irány. Nem tapsolunk neki - ahogy a lezüllő játekszenvedélybetegnek sem vagy az alkoholistának -, nem repesünk a boldogságtól. Nem írjuk elő a gyereknek, hogy legyen ő is egy ilyen szép fogatlan alkoholista, vagy buzika, mint a Béla bácsikája.
Egy szükséges rossz: ennyi.
Sal Amander
@Nyírfa: a másság valójában a normaszinttől eltérő. Nem mindegy mennyire és miben tér el. (Súly és irány) A jogelméletben ennek hatalmas jelentősége van. Pl. A kés norma szerinti használata alapján szúrásra és vágásra való.
1. Sok kétkilós kenyeret vágunk fel vele gyorsan;
2. Sok ember nyakát vágjuk el vele gyorsan;
Ugyanaz a tárgyi eszköz használata egy teljesen más normarend rétegét érinti vagy adott esetben tépi fel - utóbbi esetben hatalmas tárgyi súlyt elérve.
Miért?
Mert a társadalom együttélési normáinak szövetrendszere úgy van megalkotva, hogy az élet és az emberi méltóság tiszteletével az egészséges önreprodukciós képességünket védjük és működtessük.
Egy homoszexuális pár a maga nemi identitászavarával nem tud az egészséges nornarend egységes szövetrendszerébe beépúlni, mert az a homoszexualitás élethez való viszonya lényegében negatív.
Alapja létromboló, életellenes, hiszen nem szól másról, mint öncélú érzések, érzelmek önmagukért való kiélése. Talán meglepő, hogy a homoszexualitást sok kutató (ahogy magam is) mentális identitászavarok egy típusának tartja, mely tényekkel bizonyítható, ahogy a szocio- vagy a pszichopatologiás személyiségzavar is.
Egyszerűen fogalmazva: pszichopata is rendkívül sokféle létezik, az egyik az üzleti életben garázdálkodik, a másik darabolós sorozatgyilkos lesz. A homoszexuális, a skizofrén, NPD, a pszichopata közötti azonos metszet a mentális zavar. Amely vagy gyógyítható vagy sem.
Ehhez azonban kell a beteg és a társadalom részéről a betegségtudat. Ha az nincs, akkor a kérdés nem kezelhető.
Sal Amander
@nemkati: szegény homoszexuálisok, csak csókolózni szeretnének ők is pl. az utcán, mint a hetero párok...
A helyzet az, hogy amikor egy hölgy az ő kis konyhakertjére támadó éti csigákat egy méretes vödörbe összegyüjtötte, majd vizet öntött rájuk és a vödröt lefedte egy pozdorjalappal.
Egy hét után vette észre, hogy valami nincs rendben mert komoly szagfelhő terjengett a vödör 200 méteres körzetében: a pozdorjalap felnyitása után olyan látvány és érzés fogott el, mintha két megtermett szakállas fiú nyalta-falta volna egymást előttünk.
Köteles vagyok nézni, szagolni, elviselni?
Bizonyos szintig igen. A példázatban szereplő állapot felszámolása és megszüntetése érdekében a beavatkozást elvégeztük. DE SOHA NEM KÉRNÉM A HÖLGYET, HOGY UGYAN FOGADJON MÁR EGY VÖDÖRNYI EGY HETE ROTHADÓ CSIGATETEMMEL!
Mert tetszik vagy sem egy egészséges gondolkodású embernek hasonlóan felkavaró a homokosok látványa, életvitele, stílusa, mint egy vödör rothadó csigasz@r.
nemkati
@Sal Amander: Köszönöm a tájékoztatást, pontos képet adtál a jellemedről. Meggyőztél, hogy nekünk kettőnknek nincs miről beszélnünk.
Csizmás Kond
@nemkati: elnézést hogy beleszólok...itt a lényeg épp az amit nem fogtál fel. Nem a saját jellemét írta le hanme pl a tiedet és arról volna mit beszélni...
Jozefina
@Sal Amander: idétlen!!! hol élsz?? Szembe mész a tudománnyal és az emberi méltóságot sem tiszteled!!!
nemkati
@Csizmás Kond: Tévedsz, én arra utaltam, hogy az írásából, ami homlokegyenest ellenkezik az én véleményemmel és jellememmel, abból következtettem az ő jellemére. És ez számomra feleslegessé teszi a vitát.
Jobban tetted volna, ha nem szólsz bele. Rólam beszélgess akivel akarsz, magánügy.
Nyírfa
@Sal Amander: A te betegségtudatod merre kószál? :)
Csizmás Kond
@nemkati: ...de visszatérve a homokra...miért csak bizonyos liberális politika elburjánzásakor kezdenek megjelenni majd ismét eltűnik évszázadokra is ha kell...vagy valami vírus hordozza ?
kokopelli
@nemkati: a "hüllő" majdnem székfoglaló elemzéséről a régi mondás ugrik be!
"..ha valaki pár mondatban nem tudja elmondani a véleményét,akkor az más aljasságra is képes!"
Lásd a katolikus egyház képviselőinek félreértését az az alapítójuk mondatáról:"engedjétek hozzám
a kisdedeket" ! Igaz hogy egy része azt "engedjétek hozzám a "kisdidiket"-nek is érthette! (:-()
cikicakk55
@Nyírfa: november 6 14:21

Egy ilyen felvonulást és is jogosnak tartanék és támogatnám is,sajnos csal lelkiekben. Egyetlen egy kell hozzá,hogy a címe más legyen a felvonulásnak. Ne "meleg felvonulás" vagy ne a " másság elfogadásáért" legyen a címe,bár a másság éppen értetendő lehet a mozgáskorlátozottakra,vagy egyéb fogyatékossággal élőkre is,de ismerve a magyar emberek mentalitását ezzel nem értenének egyet.Persze jó lenne összefogni és egységesen felvonulni a szegényekért, a különböző rokkantási fokozatokkal élőkért, a nyugdíjasokért,az egészségügyért,az oktatásért, és még sok mindenért,ami az ország 3/4 részét biztos érinti Az biztos,hogy csak a melegekért felvonulást rendezni,még akkor is ha a felvonulók fele heterő és csak lelkiekben támogatják őket,ebben az országban nem érdemes. nem értünk még el arra a szintre,hogy ezeket az embereket elfogadják úgy,mint egy közülünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.