Miután a december végén induló bontással jövő tavaszra végeznek, 2016 áprilisában elkezdődik az új Sóstói Stadion építése Székesfehérváron, és 2017 júniusára befejeződik a kivitelezés.

A beruházással kapcsolatban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester közölte: a fejlesztés mintegy 15 milliárd forint összköltségű, amiből 11 milliárd forint jut a stadionra és a környék infrastrukturális fejlesztéseire, valamint 3,8 milliárd forint a közelben lévő Sóstó természetvédelmi terület rehabilitációjára.

11 milliárdból kap új stadiont a Videoton

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a stadion UEFA IV-es besorolású lesz, vagyis Európa-bajnoki és világbajnoki selejtezők, Eb-csoportmeccsek megrendezésére alkalmas, továbbá Bajnokok Ligája csoportmeccseknek és U19-es, U21-es vb-döntőknek is otthont adhat. A 14 ezer néző befogadására, 100 százalékban fedett lelátókkal tervezett létesítménynél a "zöld szempontokat" is maximálisan figyelembe vették – tette hozzá.

A stadion a sport mellett oktatási, környezetvédelmi és kulturális funkciókat kap, így például 500 fősnél nagyobb konferenciaterem, ökológiai látogatóközpont, kiállítótér, oktatóterem is lesz benne. A közeli természetvédelmi területre egy 30 méter magas kilátóból lehet majd rálátni.

A létesítményben ajándékboltot, szurkolói kocsmát és Vidi-múzeumot is kialakítanak. Kerítés csak a legszükségesebb helyeken lesz.

Cser-Palkovics András elmondta, hogy a bontásból származó lelátói székeket és korlátokat hasznosítani kívánják: az egykori MÁV-pálya felújítására használják, illetve Fejér megye kistelepülésein a futballpályák korszerűsítésére ajánlják majd fel.

A polgármester jelezte, hogy a stadion tulajdonjoga mellé a környező edzőpályák és edzőcsarnok tulajdonjogát is szeretné az önkormányzat megszerezni. Ezek egy része jelenleg a Puskás Akadémia tulajdonában van, de a későbbi, gazdaságos üzemeltetés miatt szeretnék egy kézben tudni.

A tervek szerint a bontás és az építkezés idején a Videoton FC a hazai találkozóit Felcsúton, a Pancho Arénában rendezi meg.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Az autó már meg lesz,jogosítvány lesz-e már végre?-esetleg nemzetközi?
eszegfu
Mint tudjátok, nem értek a focihoz (sem)... engem csak az lepett meg, hogy a Videoton stadion székeit és a korlátait "felajánlják" az egykori MÁV focipályának ... ha még ennyire nincs "lelakva" a berendezés, hogy egy másikat ebből lehet felujitani, akkor talán nem kellene
15 milliárdot költeni a Videoton pályára, talán nem is szorul rá ... nem?!
eszegfu
@Lepényleső: 2x is elolvastam, mire leesett a "tantusz"! :)))
sentinel216
Tegnap jótékonysági koncertet tartottak negyvenezer éhező magyar gyermek megsegítése érdekében. A jóindulat megvolt, pár százezer Forintot sikerült összegyűjteni.
Szerencsére focira jut bőven.
szaboria1
Úgy tudom a Videotonnak van tulajdonosa aki milliárdos építtesse Ő.
sentinel216
@szaboria1: 11:23 Akkor nem jutna a fideSS - nek választási kampányra. Addig kekeckedett a csüngőhasú balhátvéd, míg ki nem piszkálta az EU - ból a fenyítésként visszatartott 100 milliárdot. Máris fussa stadionra, semmitérő minisztériumokra, minden jóra a haveroknak.
Clavigo
Köszönjük Orbán elvtárs...Allah rogyassza Rád az eget..meg a kondádra is.Neked mit építsünk Kegyes Uram ??? Piramist,,vagy megelégedsz a mauzóleummal ??? Ideje lenne neki kezdeni...Megint hányok.
karma1
Ne mondjatok ma', hogy nem kollotott ez a stadiony ugy, mint egy falat kenyer? Ha' a Joska gyerek hun rugjek bele a bo"rbe? A grundon? Vagy csampazzek tan at a csuti focitemplomba?

Tudunk elni, vazze, most mar csak egy csapatravalo focistat kene osszefogdosni valahunnan, mert kezd qrvara kinos lenni, hogy ennyi stadion kong az uressegtol...:o((((
Knapp75
Véletlen egybeesés, de a hétvége történése:
24.hu/sport/foci/2015/09/27/ilyen-keves-nezo-meg-nem-volt-iden-az-nb-i-ben/

A 6 meccsen összesen 13 507 néző volt, tehát mindenki elfért volna a Vidi új, 14 000 főt befogadni képes stadionjában.
adrenalink
2013-ban a mezőkövesdi /országgyűlési képviselő: Tállai András/ stadion kapott állami támogatást. Mit ad Isten 2014 tavaszán kipottyantak az NB1-ből. Most a Vidi kieső helyen áll...:)
namihami
Biztos a Vidi sorozatban elért eredményei hozták meg ezt a döntést. Ez az, ez a helyes sorrend: először az eredmények, aztán a stadionok.
Ja, hogy eredmények sehol? Akkor elég egy néhány közös szotyizás?
Szólok a rokonságnak, nekik egy közepes méretű családi ház is elég lenne. És az kevesebből is kijönne.És még játékosokat, edzőt (+tolmács) se kéne szerződtetni.
Január
Lehet, hogy migránsaink elrendezik, hogy a stadion csak terv marad...

A nagy "demokáréban" szívesen meghallgatnám, hogy minek ez a stadion, amikor ilyen focistáink vannak?
Ennek okát még senki sem fedte fel, csak a közpénzt herdálják, igaz sietni kell vele, mert itt a következő választás, és elapadhat a bőségszarú.
bakegya
A területen lévő pályák és műtárgyak a Pusakás AKADÉKOSKODÓK TULAJDONÁBAN VAN-ezt még ki is vásárolná ez a zsebhuszárkodó fehérvári kapitány -magyarul a teknős zsebét tömik az meg az övékét ezzel a körbe seggre pacsival-A FELCSUTKAI MARADONA JÁTSZMÁINAK SOHA NEM ÉR A VÉGÉRE ÉS EZT A VILÁGTÖRTÉNELEM TŰRI!!!
sünike
A szotyihéjköpködő csuti vezír már a Grupiba is lusta elutazgatni, Fehérvár közelebb van. Gusztustalan g.ci féreg a talpnyalóival együtt!
justhpeter
Jó lecke lesz a választóknak. Mit kértek tisztelt híveim 2018-tól ? 40 ezres gyermekéhezést vagy 14 ezres stadiont ? A fideSS ma az előbbi mellett döntött. Most lehet az x-et bejelölni. Aki a fideSSre teszi majd a jelét, az legalább ne nevezze magát hazafinak.
dömdödöm
A legutóbbi jó memzetközi szereplésért nagyon megérdemlik az új stadiont . Gratulálok !
Szélnek kéne ereszteni az egész bandát oszt libalegelót az új videoton játékosoknak . Amatőr liga közmunka után focizgatás . Edzés : hétfő ,szerda du ( testnevelőtanárral )mecs szombat 0:3 , után pia ,sör zsíroskenyér ,ésrosszkedv jókedv keveredik a sarki krimóban .!
dömdödöm
és dalolgatás spiccesen :
Egyszer még lehet jó Magyar football , csak előbb ki kell hogy dögöljetek ,
nem kell már átbaxni a nézőt , a szemük már kiélezett .
A játékos nem izzad meg , az alibit nem vesszük be ,
kiszúrjuk a bundát is már , a mérkőzést nem tesszük meg . :-.(
vörösfuvalat
Magyarország 2015. Ilyenek vagyunk. Szeretjük ha elmebeteg zsarnok uralkodik rajtunk.
Úgy gazdálkodik az ország javaival mintha minden az ő tulajdona volna.
Van ehhez egy frakciónyi gombnyomogató akik pénzért anyjuk kisemmizését is megszavaznák ha a király úgy kívánja.
vitriol
csak nem késik az elmeorvosi felülvizsgálat?
nemjoezigy
+ ezért kell ez a stadion is?: propeller.hu/itthon/3154619-zart-kapus...
Egyébként a fideSS nyalonc polgármester a Budai út lámpáinak összehangolásával foglalkozna inkább a csapatával a lakosság érdekében, mert mégis csak fölháborító, hogy nem lehet végig menni úgy Székesfehérvár főútján 50 km/óra sebességgel, hogy ne kelljen megállni a legtöbb közlekedési lámpánál ÉS NYOMATNI AZ EGÉSZSÉGRE KÁROS KIPUFFOGÓ GÁZT A LAKOSSÁG ORRA ALÁ, és pazarolni az üzemanyagot.
Köszönjük a fideSSnek, és a fehérvári polgármesternek!
Lessz még választás, remélem a stadionosoknak lealkonyul, anyagi felelősségre vonással!
dömdödöm
@bakegya: Ez mind kispestet illeti azt tudod ?
dömdödöm
ezt a sok hozzászólást ,komolyan el sem tudom olvasni . :-)
satan
12-ből a 11. most is az utolsótól is kikapott 2:0 ra. 15 milliárd, nem túlzás.
dömdödöm
@nemjoezigy : Feltételezhetően úgy vannak beállítva a lámpák hogy minél több X meg kell hogy állj és minél több üzemanyag fogyjon mikor áthajtanak a városon . Ez Budapestre is jellemző . Ez jellemző már sokan észrevették .
nezelodo
Hú de jó! Focistákat is "építenek" a milliárdokból? Ja a bontott stadion anyagát beépítik máshol!! Akkor én az elbontott épületem anyagát miért nem építhetem be az építendő hajlékomba egy szigorú, elektronikus építési naplóval megfejelt és ellenőrzött, dakota jogszabály szerint?
kkalman
Végre! Már kezdtem hiányolni, hogy ebben az országban nem épül már (még) egy új stadion, ahová szükség esetén a menekülteknek lehet tábort építeni. Ez lenne a legértelmesebb felhasználása mindegyiknek. Magyar fociról úgysem lehet beszélni.
Desischado
Hiába, lesz sok stadion, meg templom, a haveroknak dől a lé, csak mi szívunk, mit a torkos borz! Az egészségügy, a szociális háló, az oktatás dögrováson, de stadionok azok kellenek! Hogy az úristen, - ha létezne - rogyasztaná rá az eget erre a rabló csuti rémre, meg a telhetetlen bandájára! Meg azokra is, akik megszavazták, és akik otthon ültek, hogy ez a nemzethy nagy rablás folytatódhasson!
adrenalink
@Mézike: Ha műfüves lesz, akkor még legeltetni sem lehet benne a későbbiekben...:(
Manhattan
Ez úgy kell nekünk, mint egy falat kenyér...
satan
De gondolom parkolót és utat sem csinálnak hozzá, mert most sincs ha meccs van párnézővel akkor sem lehet közlekedni. Remélem nem lesz meg a pénz, csak hergelik a népet.
Aki Én
@eszegfu: 11:16 Ebben a dologban egy cseppet sem kell a focihoz érteni. Ennek a dolognak a focihoz van a legkevesebb köze. Ez kizárólag a szabadrablásról szól, és a kőkemény és törvénytelen hűtlen kezelésről, amit egy gátlástalan maffia csoport végez a mi áldásunkkal. Az ilyen és hasonló ügyek százai, vagy akár már ezrei mutatják, hogy egy ostoba, öngyilkos nemzet vagyunk. Ez eutanázia a részükről, mert már menthetetlenek vagyunk.
sünike
Ne hőbörögjetek, dübörög a gazdaság, telt házasak a mérkőzések. Igaz 90%-ban székeknek vannak öltözve, de teli van!
IEN
@Január: Te szeptemberben is olyan hülye vagy,mint januárban! Stadionépítésről is a migránsok jutnak az eszedbe?! Agymosott birka!
mate03
@szaboria1: Győrnek i volt tulajdonosa! Egy kis időre leültették,most megint szabadlábon van! Tőibb száz milliós sikkasztatás, ide vagy oda,de a fidesznél úgy tartják! A MI KUTYÁNK KÖLYKE! Kíváncsi leszek meg lesz é a pénz valaha! És ezt a szemetet hány évre ítélik!?
Aki Én
@Knapp75: 14:06 Pedig a nemzeti beteg megmondta, hogy a stadionok a nézőknek készülnek.

6:45-től
www.youtube.com/watch?v=MVcnF4Ag8cM
eszegfu
@Aki Én: Józan, "paraszti" eszemmel én is azt gondolom: ennek az ügynek nincs köze a focihoz. Csak a multkor szintén egy stadion miatt kritizáltam a focistákat is, de bebizonyitották: nem értek hozzá és én elfogadtam. Sajnos estig lehetne sorolni az ehhez hasonló, értelmetlen beruházásokat, felujitásokat. További bánatom még, hogy nem elég, hogy valamit felépitenek, azt fenn is kell tartani, tehát "átivelnek" a költségek több kormányzati cikluson. Az biztos, hogy nem létezik olyan ember, akinek 1-1 sportsiker ne dobogtatná meg a szivét, és ne lenne büszke... de azért nehogy már a több, mint 50 évvel ezelőtti londoni győzelemből még a mai napig is éljenek a focistáink! Ma egy átlag focista havi nettó 400 eFt-on felül keres, ezzel szemben semmilyen elvárás nincs! Jó, max. járjon edzésre! Ezekből a pénzekből helyre lehetne hozni pl. a konzervgyárak, klf. feldolgozó üzemek "szénáját"... lennének m.helyek, termelnének, az emberek megélnének. Én azért még várom a "csodát"...
Lackó50
A "nagy menekültválság" mellett erre van pénz. Pedig ebből már egy nagy befogadóképességű menekülttábort is lehetne építeni. De persze ezen kívűl még sok elképzelésem volna a pénz elköltésére, a leromlott egészségügy és az oktatás területén is.
eszegfu
@Lackó50: 13:18 Az azért rendkivül érdekes, hogy nekünk, civileknek van ötletünk: hova is lehetne ennyi pénzt elkölteni...a kormánynak meg mintha fogalma sem lenne róla!:((( Komolyan néha már sajnálom Vargát...ő csak kapja az utasitást: teremtsen elő ennyi, meg ennyi pénzt... de ugye a ktv. bevételei kb. adottak, azon belül lehet csak mozgástere... tehát megy a klf. területek pénzeiből.
Január
@IEN: A lényeg, hogy Te okos vagy, csak éppen még egy hozzászólásodat sem olvastam sehol., vagy millió nick neved van?
Tudod nekem nem szokásom másokat minősíteni. Minősítik Ők saját magukat, mint ahogy tetted most.
Mézike
@adrenalink: Az nem baj. Fűtött gyep lesz.:-)
Ott fogok télen biciklizni, hogy ne fázzon fel a hátsóm. Hát nem remek?
De az sem elhanyalgolható szempont hogy a gyerekek , köztük a fiam is az iskolából ahol átfúj a szél , és az eső az ablakok közt mehet suli után melegedni, ha ott tartják a torna órát...
fütyi
Már megint egy stadion! Jóó ez így! Nevezzük ezután a stadionokat bolondok házának és zárjuk be oda az összes foci b...i vezetőt.
A névsor megtalálható a kormány ülés aláíráslistáján.
adrenalink
@Mézike: Te kis naív! Az hiszed, hogy abba a drága csilivili stadionba, főleg a fűtött pályára a mérkőzéseken kívül beengedik a pórnépet? Vegyél bundabugyit, az a biztos!:))
mariaberta
Na végre!!! Már úgy hiányoltam ezt az új stadiont. Telik a magyar nép adójából nem igaz?még Romániában is építünk egyet. Van pénz dögivel!!!Különösen ha a focistadionokról van szó. Hogy az egészség üggyel mi történik, az kit érdekel? Szeretném megérni, hogy legfőbb vezetőink egyszer rászoruljanak a magyar egészségügyre. Persze ők akkor sem fognak rosszul járni, pénzük van dögivel, ebből majd telik különleges ellátásra. Élvezném, ha mondjuk egyik főfő saját magát operálná meg, mint tette ezt egy szerencsétlen, aki nem tudta kivárni az időpont kérést, illetve azt, hogy egyszer az életben rá is kerüljön sor valamelyik kórházban.
Dr. Felipe
Vajon ki választotta meg ezeket a stadionépítő elmebetegeket? Ja tudom a birkák. Gondolom most ég a pofájukon a bőr.
Mézike
@adrenalink: Én arra is kiváncsi vagyok mérkőzéseken ki fog ott ülni? Hacsak a real madrid nem fog játszani... De ez ugye reménytelen. :-)
adrenalink
@Mézike: Biztos készült hatástanulmány a beruházás kezdete előtt!:))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.