Az összes orvosi leletét ellenőrzik Medveczky Ilonának, hogy eldöntsék, újra kiválthatja-e ellopott mozgáskorlátozott-igazolványát. A művésznő megalázónak érzi a procedúrát – írja a Bors.

Medveczky: Megalázó, amit velem csinálnak

A 75 éves táncművész évekkel ezelőtt súlyosan megsérült, amikor a Szombat Esti Láz műsorában elesett. Három helyen repedtek meg a gerinccsigolyái, ezután kapta meg mozgáskorlátozott parkoló kártyáját. Nemrégiben azonban ezt ellopták.

Évente kétszer 15 napos rehabilitáción veszek részt a Lukács fürdőben. Aznap is ott voltam. Először csak azt tűnt fel, hogy megbüntettek, gondoltam, lecsúszott a kártyám a helyéről. Amikor hiába kerestem, akkor fedeztem fel, hogy az autózárat felfeszítették, majd visszazárták. A kártyán a nevem is rajta volt

– meséli a művésznő, aki azon a napon büntetést is kapott.

Össze kell szednem az összes leletemet, és februárban egy bizottság elé állnom, hogy ismét megkaphatom-e az igazolványt. 75 évesen produkálhatom magam, hogy mire vagyok még képes. Ennél felháborítóbb és megalázóbb dolog nincs. Azzal vajon miért nem foglalkoznak, hogy mások milliárdokat lopnak el?

A táncművészt nagyon elkeseríti a hazai bürokrácia. Azt mondja, a hivatására ráment az egészsége, de tartja magát.

A fájdalomküszöböm igen magas. Ha összeszorított foggal is, de a színpadon és közösségben sosem mutatom ki a fájdalmamat. Ez azonban nekem is sok.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Medve anyó, nem úgy néz ki mint aki mozgásában korlátozott. Nem is értem miért kapta meg :)
Talán első nekifutásra lefizette az orvosokat?
Egyébként mikor lejár az igazolvány kivétel nélkül mindenkinek újra át kell esni az orvosi vizsgálatokon! Miért lenne kivétel a mamika?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Ilonka ha táncolni még mindig tudsz akkor minek neked a mozgáskorlátozott igazolvány. Van olyan ember aki bottal jár és mégsem kapja meg.
Dr plágium
Medve anyó, nem úgy néz ki mint aki mozgásában korlátozott. Nem is értem miért kapta meg :)
Talán első nekifutásra lefizette az orvosokat?
Egyébként mikor lejár az igazolvány kivétel nélkül mindenkinek újra át kell esni az orvosi vizsgálatokon! Miért lenne kivétel a mamika?
lampa laz
Levehetnék már a műsorról ezt a tűsarkakon járó összeaszalódott, miniszonyás, hülye múmiát.
Az a megalázó, h neki van, azokkal az emberekkel szemben akiknek ránéztéből kellene adni mozgáskorlátozott kártyát, mégsem kapnak.
eugen4402
Hiába, Gábor Zsazsa örökké közöttünk él, csak a neve változik olykor...
Csizmás Kond
...el kéne menjen elmeszakértőhöz is...
Csizmás Kond
elsiettem...
ott lehet korlátoznák a mozgásában...
volvós
Az a megalázó, ahogy szerepel ez a " t(r)áncmüvésznö " Egy rokkant
soha nem fekszik meztelenül a földön ...
magyarbakancs
@volvós: "Az a megalázó, ahogy szerepel ez a " t(r)áncmüvésznö " Egy rokkant
soha nem fekszik meztelenül a földön ...2
Ne bántsuk mert dugott fűvel ,fával csak minket nézet bokornak.
karma1
@volvós: Akkor Te meg nem lattal engem, amikor reggel melle lepek a kadnak...
Mindket esetben rohejes a vegeredmeny...:o)))
karma1
Egyebkent bizony bizony, ilyen ez a vilag (meg a magyar burokracia) a baratnom 93 eves Mamajat is le kell cipelni a lakasabol, mert a "szakerto latni szeretne, hogy a 15 eve megvakult, mozgaskorlatozott neni lat-e ujra, es esetleg a jarokeretet eldobva csacsacsa'zik, csak most kell neki valami kamu igazolvany. (mondjuk a lanyanak, aki hozza-viszi ot, ha kell, es aki foallasban mast sem csinal, csak a Mamajanak segit a nehez helyzeteben, a sajat problemaira mar el sem tud menni orvoshoz.)
magyarbakancs
@karma1: Egy ismerősöm parkinzon koros, agy vérzett jobb oldali bénult, van térd protézise is.
Elcipeltették felül vizsgálatra nem kapta meg a parkolási kártyát.
Majd felebezett s házhoz mentek megvizsgálni 9 hónap után megkapta a mozgás korlátozott járadékot és a parkolási kártyát is.
karma1
@magyarbakancs: Tudod, ilyenkor csak azt kivanom, hogy egy hetet kelljen ezeknek a szemeteknek ugy elni, ahogy ezek a szegeny raszorulok elnek, es persze annyi penzbol, nem millios fizetesbol, hanem a majdnem semmibol, amit ma az allamtol varhatnak rokkant nyugdij gyanant. Es nem am minden reggel a soforos auto, es nem a Honved Korhaz VIP osztalya, hanem a Janos Korhaz Belgyogyaszata, vagy a Szent Imree...
vonotok
Drága Művésznő ! Felhívnám szíves figyelmét az " ügyfélbarát Kormányablak " szolgáltatásira.
De kérem, előtte pszichologikust vegyen igénybe.
nemzeti_nyugdíjas
Kedves kommentelő barátaim! Ne fikázzátok a művésznőt, mert ha meg nem haltok ti is megöregedtek. Nagyobb tiszteletet adjatok az időseknek. Ők azok akik a ti boldogulásotok érdekében sokat fáradozva munkában megöregedtek, és megbetegedtek. Tiszteljétek őket, hogy idős koruk szebb legyen.
wagabund
..."A 75 éves táncművész évekkel ezelőtt súlyosan megsérült, amikor a Szombat Esti Láz műsorában elesett. Három helyen repedtek meg a gerinccsigolyái,"...
..miért tetszett ilyen hajlott korban ugrabugrálni?...a kezelést fizette a TB? (a mások adójából)

..."Évente kétszer 15 napos rehabilitáción veszek részt a Lukács fürdőben."...
ez most vicc?

..."Azzal vajon miért nem foglalkoznak, hogy mások milliárdokat lopnak el?"...
na, ezt nem kellett volna...

...talán túl tetszik élni ezeket a magaláztatásokat, és újra megpróbálhat úgy élni, mint más 75 éves...
esetleg kalandvágyból vegyülni a villamoson azemberekkel...vagy könnyedén felszökkenni egy alacsonypadlós buszra...javaslom próbálja ki, nagy élmény...
...jó, elismerem, finganak némelyek, telefonálnak, büdös a lehelletük, nagyhangúak a diákok, sőt némelyek vadul csókolóznak...ha szerencsés napja van, talán még bolhára is szert tehet...

olyan izgi az emberek közt...lazán, békésen...
varrólány
Drága művésznő , még most jött rá hogy ez így működik. Rengeteg ember végig járja ezt a leletes procedúrát, és aztán semmit nem kap még pénzt sem nemhogy kártyát.
De felmehet a miniszterhez is tiltakozni az igazságtalanságok miatt , hátha az ő szava többet ér !
Mobil123
A vén banya már megint siránkozik !!! Rokkantkártya ?? hát b+ kérd a attól kinek 60 év után "ajkaidat " ( :-D ) adtad !!
És tisztelje a villámcsapás ez a lényt de nem én!!
sokanvagyunk
A fentebb leírt rengeteg "részvét" bizonyára megnyugvással tölti el :) - ha nem, legalább leáll a nyafogással.
volvós
@Horizont: 11:58

Neked meg minek kell ilyen kommentelöre pazarolni a drága idödet ??
Nem elég csak a ( fideszes fotóját ) nézni a hányingerig ?? Küss die Hand !
Dr plágium
@nemzeti_nyugdíjas: Már elnézést kérek, de én nem tisztelem azt a némbert aki a pi..jával érte el amit elért. Életében nem dolgozott, ha igen azt zömében hanyatt fekve végezte. Nekem és a gyerekemnek ez a nő nem biztosított semmit! Nem is élt idehaza, csak azért jött vissza, mert külföldön nem kapna ingyen kaját, villát stb...a nyugdíja meg annyi amennyit befizetett. Annyit érdemel és nem többet!
Dr plágium
@Horizont: Na jó, kicsit túloztam, belátom. Csak felhúzott a nemzeti ...
lampa laz
@wagabund: hát igen, ez a vén szårazkóró, ha elolvasná a hsz-et rájönne, hogy ezekről a qva jó dogokról lemaradt, pedig ezekkel együtt milyen szép tartalmas élete lehetett volna.
eszegfu
@nemzeti_nyugdíjas: 11:48 Ez a "tiszteletlenség" nem a müvésznő korának szól, hanem a viselkedésének...szerintem. Ez az eljárás nem "megalázó", hiszen a valódi rokkantakat is évenként, félévenként, mikor hogy berendelik felülvizsgálatra: ujra megállapitják a rokkantságát. Ennek az igazolásnak a birtokában kérhet rokkant parkoló kártyát. Ő csak örülhet, hogy a nyugdiját nem a rokkantsági fokához mérten lecsökkentik, illetve megvonják és csak szociális járadékot kapna. Ez a rendje M.o-on a rokkant parkolási kártya igénylésének és ez mindenkire vonatkozik, még a "hirességekre" is! Egyébként is az idős kor csak egy állapot és nem érdem...vagyis viselkedésünkkel ezt nekünk kell kivivni akárhány évesek is vagyunk.
cikicakk55
@nemzeti_nyugdíjas: Drága nemzeti nyugdíjas.értékelem,hogy megpróbálsz emberi mértékkel társalogni a sok felháborodott olvasóval.Még is azt mondom neked,hogy a Művésznő vaj mi keveset segített a mi boldogulásunkban. Én jelenleg 61 éves vagyok. Szegeden laktam a 70-es évek elején és a Művésznő ott egy bárban építette a szocializmust.Ha azt segítségnek számít,hogy lenge ruházatban lábait rendesen széttárva táncikált,aztán a férfiak fizettek mint a köles neki és a pincéreknek,kuvertosnak is,akkor lehet,hogy tényleg alakított valamit a jövőn.Sajnos az a pénz amit Ő akkor keresett,az a saját zsebére , a pincérek és a Szeged bár bevételére futott be,amiből talán ha negyedét befizette a bár,mint adót.A művésznő italozásait ugyan is számla nélkül fizették az úri vendégek,főleg külföldiek.Mielőtt félre értenéd és azt hinnéd,hogy a kolléga nője voltam a szentéletű Medveczky művésznőnek,megnyugtatlak,ott dolgozott a barátnőm,felszolgálóként. Nyílt titok volt,hogy a Művésznő a szimpatikus külföldi uraknak külön is táncolt,egy privát szállodai szobában. Vissza térve a jelen problémájára.Azt írja,hogy megalázzák. Szívem szakad meg.Sajnos én is rokkant nyugdíjas vagyok,lassan 10 év óta.Előtte 33 évig súlyosan beteg embereket ápoltam 3 műszakban.Ha valaki,akkor én tényleg a munkámba rokkantam bele,mert egy 50kg-os ápolónőnek naponta több száz kiló magatehetetlen embert fürdetni,tisztába tenni,kifejezetten ártalmas a csontoknak,ízületeknek.Még sem ezzel lettem le rokkantosítva,mert az nem érte el azt a határt,amitől még jogosult lettem volna a rokkantságra.Hiába jártam úgy,mint aki karót nyelt,mert hajolni alig tudtam.időjárás változáskor ordítani tudtam volna az ízületeim gyulladása miatt.Én is egy évben 2x3 hetet töltöttem rehabilitáción.A kegyelem döfést az epilepszia, a pánikbetegség és két stroke adta meg.Erre már járt a rokkant nyugdíj.na nem nagy pénz,mert a 67%-ra 38.000ft-ot kaptam( pedig tőlem minden hónapban vonták a tb járulékot. és a nyugdíj járulékot Nem sumákoltam a...
prime777
Drága Ilona!
Sajnos ilyen az élet itthon.
Egyesek bármit megtehetnek,viszont önnek,és minden más magyar kisembernek bizony sorba kell állni azért a havi pár ezres rokkant ellátásért.
Így van ez.
Friderikusz műsorában viszont nem nagyon láttam,hogy ön rokkant lett volna.
Bár nem értek én ezekhez a dolgokhoz.
cikicakk55
@cikicakk55: Eltűnt a hozzászólásom többi része. tehát nem sumákoltam,mindent rendesen befizettem,mert levonták,automatice 2 évente jártam a bizottsághoz,mert hát ha meggyógyultam közben és akkor ugye nem jár tovább a rokkant nyugdíj.Drága Művésznő! Önt alázták meg? Azok a szerencsétlenek mit szóljanak,akik nem a rokkant kártyáért,hanem a megélhetésükért jártak két évente ellenőrzésre.Féllábű,fél karú( hátha két éva alatt kinőtt a lába) dawn kórosak,akik esetleg 2 év alatt annyit okosodtak,hogy akár le is doktorálhattak volna.Volt ott olyan neurológiai beteg,akit 4 ember fogott le,hogy legalább addig nyugton maradjon még sorra kerül.Volt,hogy 3 órát ültem ott mire sorra kerültem.Ez idő alatt több ember elájult és mint szakápoló egyből észre vettem,hogy egyik sem szimuláns volt.Nem azért ájult el,mert akkor hamarabb sorra kerül,vagy megesik a bizottság szíve rajtuk.Egyszerűen ennyit bírt a szervezetük ágyon kívül. Most akkor kit sajnáljunk Drága Művésznő? Önt akinek futja benzinre,de parkolási díjra már nem.vagy azokat sajnáljam,akik 2 évenlént kénytelenek embert próbáló körülmények közt eleget tenni a behívásnak,mert ha nem jelenik meg a bizottságon,akkor még az a kevéske rokkant nyugdíjt is elveszik.Én az itt olvasó emberekre bízom a döntést.kik azok akik tényleg szánalmat keltenek,akiket tényleg sajnálni lehet. Üdvözlettel egy szintén rokkant,de autó nélküli beteg ember.
Fradigege
Kérem szépen, ő egy hős. Hős amazon!
wagabund
@nemzeti_nyugdíjas: 11.48..

jééézusom..ezt nagyon benézted kedves kortárs...medveczky járatja le azt a kevés tiszteletet, ami még maradt neki.
ez a sok komment nem az idősekről szól, hanem csak medveczkyről..aki nem szégyell folyamatosan hazudni, panaszkodni..
csak szólok, hogy a hasonló korú nyugdíjból élők közt sok van ám, aki legalább annyit dolgozott, mint a művésznő, sőt többet, csak nem dicsekszenek. minek.
...azt sem szabad elfelejteni, hogy medveczky egy időben még hercegnő is volt...dobálta is rendesen magát, meg sem lehetett közelíteni..

felhívom becses figyelmed arra a (fizetett) cikkre, mely arról szólt, hogy a művésznő egy szál kalapban rohant ki a kertjébe, menteni a vihar elől, amit lehet...
na, az volt még csak az alja..egy szál kalapban? jjéééusom...szegény újságíró...
akkor sem az öregeket cikizték, csak az egy szál kalapban hősiesen küzdő hercegnőt...
Dr plágium
@Szeparepa2: Tudod van aki milliomos, mégis megszerzi a kártyát...
nemzeti_nyugdíjas
Végig olvastam a hozzászólásokat. Elég tartalmas, és elfogadható érveket hoztatok fel a cikkel kapcsolatosan. Véleményem felkavarta az állóvizet a művésznőt illetően, ilyen sokan még nem válaszoltatok hozzászólásomra. Belátom, hogy a hozzászólások bennem is gondolatokat ébresztettek. Sokan vannak, akik jobban ismerik, korábbról figyelik a művésznő életútját, ezért több mindenről tudtak írni. Például a szegedi hozzászóló személyesen is ismeri, és a felszolgáló ismerőse is sok mindent elmesélt neki, így az árnyoldalakról is tudott írni. Cikicakk55 hozzászólót sajnálom, mert ő tényleg a nehéz munka áldozata lett. Ő is ismerte, és hasonlította saját sorsához a művésznőt, amikor rájött, hogy nem is nagyon kell sajnálni.
Mindezeket figyelembe véve, én sajnálom, és megértem a művésznőt, mert egy olyan életvitel után mikor már a dicsőség és a lehetőség már a múlté könnyebben panaszkodik az ember.
Azt ő is tudomásul vehetné, hogy az évek elmúltak felette, a régi dicsőség már nem fénylik úgy. Én is 70 éves nyugdíjas vagyok. A valamikori életem után már én sem tarthatom magam annyinak, mint régen. Ezt tudomásul kell venni. Nem szabad panaszkodni, és sírni.
Elmesélek egy sztorit. Mikor még dolgoztam, felvettem magam mellé egy nyugdíjas honvéd alezredest kisegítő munkára. Üzemlátogatáskor a vezérigazgató megismerte az urat. Megkérdezte, hogy Misikém milyen nyugdíjasnak lenni? Azt mondta: Ne is kérdezd Janikám, mert amikor aktív voltam már az ismerősök messziről előre köszöntek. Most pedig már észre sem vesznek. Ha pedig, megkérdezem őket azt kérdezik te ki vagy. Ő azt mondta, hogy a nyugdíjas a 36.-ik senki. Hát én ebből tanultam, és ehhez alkalmazkodom is.
dr. prédikátor
Na miben fogadjunk hogy előbb megkapja a rokkant kártyát mint én???
Vizual
Nekem mindig etalon marad. A korral jár ha az ember lassan lead magából. Nem azért mert nincs akarata. sajnos a kor nagy úr. Csak egyet nem tudok megérteni. Az a töméntelen rosszindulatot ami itt árad egyesekből. Erre a tehetséges nőre vetitik ki életük csődjét.
Butautáló
@Vizual: Ha valaki úgy ad le magából, hogy megráncosodik, meggörbül, megcsúnyul vagy járókerettel jár, az rendjén van! Ha tud nevetni hozzá, akkor egyenesen szeretni való mamika! Ha csak rinyál, hisztizik meg nyavalyog (kivetíti a megöregedésével járó lelki csődjét), akkor csak egy utálatos vén picsa! Nem több!
volvós
@Butautáló: 19:40
...Nálad a pont !!!
mariaberta
Kedves Ilona! Bár tudom, nem vigasz, de közeli rokonomat beidézték a Tököli útra felülvizsgálatra, hogy továbbra is megkaphatja-e a rokkant igazolványt, ami feljogosítja az ingyenes parkolásra.
A rokonom tavaly 83 éves volt, kétszeres protézis műtét van a háta mögött. A fogadó orvos megkérdezte tőle, miért jött. Elmondta. Hát így néz ki ma a rokkantakkal való bánásmód.
Ön még szerencsés, mert éveinek száma nem 8-cal, csak 7-tel kezdődik.
karma1
@eszegfu: Koszi a 15.23-as hsz-edet, ebbe minden lenyeges bele van fogalmazva: valoban, az oregseg nem erdem, hanem egy - neha eleg sz@r - allapot!
Tiszteletet pedig nem lehet kikovetelni, azert rengeteget kell tenni, egy eleten at, es ha elertuk, nem lehet igy apropenzre valtani, pitianer tortenesekre felszecskazni...:o))))
karma1
@cikicakk55: Kedves Cikicakk55! Koszi a hozzaszolasodat, nagyon ertekes volt, nagyon sajnalom, hogy ilyen fiatalon - a 61 ev nem kor, meg hivatalosan sem...:o)))) - ilyen komoly problemaid vannak. Remelem, valahogy azert tuleled, kezeled ezeket a bajokat...:o)
Kis segitsegkent: NEM tunik el a hsz-ed vege, ha figyeled az "ELKULDES" mezo melletti szamlalot, amiben mutatja a rendszer, hogy hany karaktert irhatsz meg...:o))

Isten hozott a mormogok kozott!...:o)))
Desischado
Ez a vén banya mást sem tud, csak siránkozni. Hol a nyugdíja miatt, közben luxus módban él. Hol meg a rokkantkártya miatt. Másoknak is végig kell menni ezen a procedúrán, és nyilván betegebbek is mint a banya!

@cikicakk55: Horizont mindent leírt, amit én is gondolok. Én jó egészséget kívánok, már amennyi még meg van. Tiszteletet érdemlő a munkásságod. Remélem, azért valamennyire jobban vagy már. Addig is, isten hozott köztünk! Érezd jól magad!
Vizual
@Horizont: Ebben nem tudok veled egyet érteni. A nők többsége a kor haladtával eltramplisodik, elhízik nem figyel magára és ha egyedül marad bizony keserű vénasszony lesz. Kérlek fogad el konkrétumok megnevezése nélkül mert sajnos igazam van. Arról nem beszélek ha egyedül marad. A külsőhöz alkalmazkodik a belső is. Medveczky pedig tartja magát, öröm nézni és emlékezni arra, hogy milyen is volt. Nekem maradt is. ( személyesen nem ismerem, de találkoztam Vele ) A mai celebek legtöbbje manapság üres fejű, nőben férfiban, de egy nő legyen okos még akkor is ha szőke, ami a kedvenc szinem. Bár kűlsőleg tartja magát de miért ne fogadnánk el, hogy kicsit magányos lett. És nem ismered őt milyen volt fiatalnak. ( ? ) Okos szép és bevállalos.
wagabund
@Horizont: ezt nevezem...igazán alapos élet(és ember)ismeretre vall... nálad a pont.
Vizual
@Horizont: Viszont azt nem tetted hozzá, hogy Te egy szenvedélyes nő vagy. És idéztél tőlem, amihez tartom magam, ezért úgy vélem igazam van. ( ...többsége...) Mert az idézet utal arra, hogy nem minden nő. Magam is a mostani kapcsolatom miatt mondhatom, hogy a hölgy, aki hasonló koordinátákkal rendelkezik mint TE, egy filigrán és kedves nő.
wagabund
Bár itt Medveczky a téma, de egy régi viccet szabadjon elővezetni, talán némi tanulság is fellelhető értő olvasóknak...

Ötvenes évek eleje...egy lepukkant gyár bejárata, üres portásfülke, előtte a szolgálati kocsiból kikászálódó új igazgató... ...odébb egy nehezen szaladó idős ember, aki odaérvén tisztelettel köszönti az igazgatót...

-jó reggelt igazgató úr..izé..elvtárs...
-ez magának jó reggel? ...elkésett! ez tűrhetetlen! mit képzel? egy portás sosem késhet!
-értettem igazgató..ö.ö..elvtárs..! többé nem fordul elő!
-remélem is! a szocializmus építése fegylemet követel! A horti rendszerben sem lehetett késni! akkoriban ha késett, mit mondtak magának?
-mit is? mit is? ...talán ezt: -tábornok úrnak Radványi ezredes tisztelettel jelentem, a páncélos ezred szemlére felsorakozott! ...
dr. prédikátor
Ha még egyszer valaki vegzálja az itteni hölgyeket , szavamra mondom KITAGADOM !!!Itt minden hölgy aranyos kedves! / néha boszorka/ Kéretik ezt tudomásul venni!!! :)))
verum
Sokáig nem akartam írni ehhez a cikkhez.
Én is úgy vélem, hogy Medvecky Ilona nem néz ki rokkantnak, bár ettől még lehet valóban súlyos a sérülése. Azt is úgy vélem, hogy ne csodálkozzon, ha kevesen hisznek neki, hiszen olyan nagyon jól és egészségesen akar kinézni. Azzal is egyetértek, hogy nem csak neki kell ilyen vizsgálatokra menni és vannak megalázóbb helyzetek is, amikor vak, vagy amputált végtagú embernek kell rendszeres időben felülvizsgáltatnia magát. Ő inkább örülhetne, hogy nem néz ki rokkantnak.
Csak azt nem értem, hogy ehhez hogy jön a kora, hogy miért kell "vén banyának", "múmiának" nevezni? Sok nő hiú és megjátssza, hogy fiatal és egészséges.
Milyen jó lenne sértés, alázás, gúny nélkül véleményt mondani. Meg kellene próbálni, talán menne...
szaboria1
@Vizual: Érdekes az okfejtésed a kövér nőkről. A férjemmel az Ilonka egy iskolába jártak az Ő apja is lakatos volt mint az apósom aki egyben cipész is volt Ő csinálta a balett cipőket neki de mikor már ment vele a szekér akkor már meg sem ismerte a férjemet. Na Ilyen ez a drága művésznő.
Vizual
@Horizont: Rendben elismerem vannak hibái is. Igaz nekem is.
Vizual
@szaboria1: Mivel ez a vita súlytalan, és már elismertem, hogy vannak neki is és nekem is hibáim kérlek vegyétek úgy, hogy ez a véleményem. De nem zavar a kövér ember, csak ha valaki elhagyja magát...Igen. Bonyolítom már, de befejezem. Ha valakit megsértettem bocs.
szaboria1
@Vizual: Semmi gond én általában vidám vagyok de egy kicsit súlyos is.
wagabund
@Horizont: magadnak köszönd. én csak egyetértek.
na jó, esetleg a szüleidnek a jó nevelésért...
mariaberta
@karma1: Nyilván őt is visszavárják a "munka világába". Csak az a kérdés ezek ilyen hülyén születtek, vagy csak az idők folyamán ment el az eszük. Gondolom hasonlítani akarnak főnökükhöz.
karma1
@verum: Tudod, mindig szoktalak lajkolni, mert nagyon nagyra ertekelem a hsz-eidet. De most ebben nem nagyon ertunk egyet.
Nem tudom, hogy fiu vagy janyka vagy-e, de en egy idosodo janyka vo'nek, - igaz, 13 evvel fiatalabb kiadasu - de nem probalok meg 18 eves tinilanynak alcazni magam, nyakba folvarratott cicikkel, meztelenul uszikalva az uszomedencemben, mert piszkosul fiatalnak, szexinek akarnek tunni, mikozben - ha a sors ugy hozza -, a masik oldalon akar a nyilvanossag igenybevetelevel is ki akarom magamnak - DE FOLEG AZ IDOS KOROMNAK !!! - kovetelni a tiszteletet!

Most dontse el a naccsagos asszony, hogy a nemzet tizeneves, hajlekony tancosnocije akar lenni, vagy a Nemzet Matronaja, mert a ketto nem ugyanaz a szerep!

Vannak nok, akik egyszeruen keptelenek elfogadni az ido mulasat, az eletkorukat, es ha valaki emlekezteti oket erre, akkor o azt megalazasnak, vegzalasnak veszi.

Bizomy, bizony, az ilyen ember maximalisan kierdemli a "banya", az "agyoncicomazott mumia" es egyeb - egyebkent valoban nem szep - jelzoket, de erre szoktak mondani, hogy maganak kereste ezt a szitut: ha csendben maradt volna, elment volna az uj felulvizsgalatra, mint minden mas 75 eves nenike, aki valoban ugy huzza el az orvoshoz a megfaradt testet, hogy az egy kinszenvedessel er fol, akkor ezt a pejorativ jelzoaradatot elkerulhette volna.

Ha eszrevetted, ezen az oldalon szinte MINDENKI elorebocsajtotta, - en is - hogy bar eddig nagyra tartotta, tisztelte a muvesznot, ezzel a piti lepessel sajat magat degradalta le egy vasorru baba nyivakolos szintjere.
Csak ennyi...:o))
verum
@karma1: - én egy hatvanhat nő vagyok. Még mindig itt fórumozgatok, szeretek sakkozgatni és kutyáinkkal foglalkozni. Igaz, hogy nem akarok húsz évesnek látszani, a hajam festését tizenöt éve abbahagytam, mert úgy döntöttem, a fehér is egy szín. A külsőm öregszik, de tudásvágyam, temperamentumom, lelkesedésem nem, legfeljebb higgadtabbnak sikeredik.
Viszont tudomásul veszem, hogy vannak emberek, akik elhatározzák, hogy szembe mennek idővel és nem adják fel hivatásukat, külsejük fiatalosan tartását. Vannak, akiknek sikerül és vannak, akiknek nem. Szerintem Medveczkynek sikerül, mert tényleg jól néz ki. Szerintem sokan tanulhatnának tőle, hogy hogy ne hagyják el magukat fizikailag.
Még arra is hajlok, hogy elhiggyem, hogy táncosnő létére magas a fájdalomküszöbe.
Nyugaton pl. sok igen öreg színész még játszik, sőt igen nagy divat, hogy idősek fiatalként öltöznek, táncolni járnak, aktív életet élnek. Ami meg a hivatást illeti, nem értem, miért kellene feladnia, ha még tudja csinálni. Csak nálunk nézik azt jó szemmel, ha már előre kitapossa az utat a sírjához.
Nem tudom, megkapja-e a rokkantságáról a papírt. Én személy szerint örülnék, ha nem, mert azt jelenti, hogy tényleg olyan egészségesnek néz ki, mint amilyennek látszani akar. A gerinc sérülés meg lehet, hogy ideig-óráig tényleg nagy beteggé tette és örülök, ha ez elmúlt. Mondjuk azzal egyetértek, hogy emiatt nem panaszkodnia kellene. Mert titkolni lehet a megélt évek számát, de a betegséget már nehezebben.
És ismétlem, attól, hogy más szemléletben él, nem kellene alázni, sértegetni, női mivoltában megtaposni. Küzd azért, amit ő fontosnak tart és én ezt tisztelem benne. Én mást tartok fontosnak, de így kerek a világ.
Olyan könnyen megvetik, semmibe veszik más méltóságát - hidd el, ettől a saját is sérül.
verum
@verum: bocsi, elírtam: én csak egy nő vagyok, de hatvanhat éves. :-)
karma1
@verum: Eloszor is: koszonom a kedves hsz-edet - ha mindenben is egyetertunk, talan ebben a kerdesben nem egeszen, de ez egyaltalan nem baj...:O)))

Masodszor: kerlek, ne mondd azt, hogy "csak egy no vagyok", mert nonek lenni nem hatrany es nem szegyen...:o))

Medvecky Kobanyanak a gorog negyedebol jott, nagyon szegeny sorbol, es kaprazatos volt, amit elert. En ugy erzem, talan ezt nem kellett volna - ezt a szep eletutat - egy ilyen piti kerdes szintjere visszavinni, hiszen akar valoban lehetnek komoly fajdalmai is, ennek ellenere tartja magat mint egy profi eloadomuveszhez illik. Ha meltosaggal viselte volna a betegseget, a fajdalmat, es nem ugy kezelte volna a kotelezo vizsgalatot, mint az o szemelyes froclizasat, es szinte kikerte maganak, hogy miert kell neki ugyanazt az utat vegigjarnia, mint az osszes magyar polgartarsanak vegig kell jarnia.

Ezzel nemcsak azt arulta el magarol, hogy pitianer, de azt is, hogy mennyire lenezi azokat, akiknek a szeretete juttatta annakidejen a magasba.

Nekem osszesen ez a problemam vele. Lehet, hogyha lennenek unokai, akkor nem a melleit tenne ki a cimlapra, hanem azt, ahogy egyutt jatszanak a kicsivel. Akkor talan erzekenyebb lenne masok sorsara is, nem lenne ennyire onzo.
verum
@karma1: - Ha mindenben egyetértenénk, az nekem igen nagyon gyanús lenne. ;-)
A "csak" nem lekicsinylő módot jelent, vagy álszerénységet, hanem azt, hogy nem hatvanhat nő vagyok, ahogy hibásan írtam, hanem egyetlen egy.
verum
@karma1: - még valami. Számomra mindegy, hogy ki honnan jött és hogy van gyereke, vagy nincs.
Irtam föntebb, hogy nekem más a fontosabb, de mindenki maga tudja és dönti el, hogy neki mi.
Aztán meg mindenki döntésének vannak az életében előnyei és hátrányai. Egy dakota mondás szerint: nem véleményezzük más mokasszínjét amíg nem jártunk benne. ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.